Transmutationsnyheter mars 2019

Jag gav tillsammans med Renee Baribeau en intervju på Michael Sandlers Show Inspire Nation. Det är en riktigt bra intervju där vi täcker flera teman om shamanismen och om att utföra ceremonier. För att se eller lyssna på intervjun, här är länken https://youtu.be/6gd5FwlQib0

Jag har verkligen gillat att göra mina online-kurser. Jag har under flera år undervisat online. Dessa kurser ersätter inte workshops där man fysiskt deltar och får en djupare känsla för gemenskap, som kan byggas upp genom att trumma, dansa, sjunga, skratta och tillsammans utföra ceremonier. Men i dagens värld ger online-kurser möjligheten att delta för människor som inte kan resa till en workshop.

Jag har lärt mig mer om att undervisa i shamanism genom att under flera år vara på Facebook och läsa vad som skrivs och se frågorna ifrån mina kursdeltagare.

Jag har klart kunnat identifiera var mina studenter blir fast, när de blir introducerade till att göra shamaniska resor. Och delen som fattas och som är svårt att förstå för människor, är att bygga upp otroligt starka långvariga relationer med hjälp-andarna. Lösningen till en djup shamanisk praktik är att möta en ande i en resa och se den djupt in i dess ögon, att känna kraften i dess andedräkt, och att öppna dina öron för det osynliga och höra inspirerande budskap och få understöd till helande.

Här i väst kommer nybörjare i shamanism tillbaka ur sin resa och frågar omedelbart andra varför en ande presenterade sig som en hjälpare och hur de ska tyda vad som visades i resan, istället för att ge sig tid att bygga ett starkt förhållande, som man skulle gjort med den viktigaste personen i ens liv.

Detta tillvägagångssätt sätter stopp för vägen till shamanismen, eftersom ingen annan kan tyda meningen i en sådan helig relation.

Jag har arbetat så länge med mina hjälp-andar, så de är de enda varelser jag vänder mig till med mina frågor, hjälp för helande, och förslag till ceremonier. Jag talar till dem alltigenom dagen, som jag skulle gjort med mina bästa vänner.

Jag har insett att de studerandes beteende i vår moderna kultur liknar hur många beter sig med andra levande varelser som vi delar den här planeten med. Man sitter kanske vid ett träd och ber om ett budskap eller något bistånd. Men det är sällsynt att en person besöker ett träd varje dag under ett år för att bättre lära känna varandra och bli varandras hjälpare.

Vad skulle hända om vi byggde upp och etablerade starka relationer med andra specier? Jag tror att vi skulle lära oss att leva i harmoni och höja vårt medvetande till sundare och vänligare sätt att leva.

Du kan börja med en växt i ditt hem. Besök den varje dag och skapa ett ömsesidigt förhållande med den. Du kanske inte hör ord i ditt eget språk, men med tiden kommer du att lära ett gemensamt språk, som kommer att inge ditt liv en känsla av ett under. Du kan börja din praktik med en sten eller en klippa eller besöka ditt favoritträd varje dag. Tala till vattnet du dricker och tvättar dig med varje dag. Detta är bara förslag.

Jag vill tillägga att när jag först började lära ut transfiguration, så kunde inte människor helt förena sig med Ljuskällan som bor inom oss och är vår verkliga autentiska identitet. Jag kunde se att denna svårighet hade att göra med att så många studerande inte hade en aning om sin egen skapelse. För om du inte har en stark relation till det gudomliga och till Källan, kan transfiguration bara bli ett mentalt koncept och förlora sin styrka till att förvandla ett medvetande som är tungt till gyllene ljus.

För att fördjupa arbetet, vill jag sätta ett frö för nödvändigheten att skapa starka relationer till Källan, våra medkännande hjälp-andar och att lära naturvarelsernas språk. Vi är sammanlänkade i livsväven.

Detta arbete kommer att förhöja ert medvetande till ett vackert ställe där harmoni åter igen kan komma tillbaka mellan människor och allt liv. Om vi då inte fokuserar så mycket på resultatet av vårt arbete, lär vi hur vi kan leva helt i nuet eftersom vi är fördjupade i sådan magi, under och vördnad.

Som jag har meddelat i tidigare utgåvor, är jag så stolt över arbetet som lärarna som har tränat med mig och som är listade på www.shamanicteachers.com gör. De undervisar unika workshops och delar med om inspirerande verktyg för att hjälpa i dessa tider.

Tracy Schulsinger är en av dessa lärare. Jag älskar hennes arbete. När vi nyligen var i kontakt informerade hon om en underbar praktik. Jag tycker att praktiken är briljant och är perfekt för att välkomna vårdagsjämningen. Och den korrelerar perfekt med min undervisning att shamaner är trädgårdsmästare för energi.

Den 20 mars välkomnar vi vår/höst-dagjämningen. Här nedanför är vad Tracy delar med sig till vår globala gemenskap.

Shamanisk Fredsträdgård

Tidigt i januari 2019 träffades jag och min shamaniska resgrupp, som vi varje månad gör och vi bad om guidning för ”Vilka avsikter eller vilken fokusering är till vårt bästa för 2019?”

Jag fick flera vackra och spännande svar, och jag vill dela med mig om en av dem.

Mina hjälp-andar svarade:

Det är dags att vända sig mer utåt i världen. Du behöver involvera dig själv mer med vad som händer runt om på jorden, och inte undvika att ta del av händelser pga hur de påverkar dig. När du hör om något som händer i världen som smärtar dig, bege dig då djupare in i situationen och plantera en shamanisk fredsträdgård, i stället för att dra dig tillbaka och undvika att se. Shamaniska fredsträdgårdar kommer att hjälpa till att få harmoniska och vackra liv i situationer och för människorna som är beträffade. När du städar upp skräpet på jorden, städar du också upp skräpet i den situationen. När du gräver hål i jorden, gräver du djupt in i situationen för att få kontakt med den. När du sätter ett frö i jorden, lägger du in en annan slags energi i situationen – en som kommer att hjälpa till att förändra, övervinna och att plantera skönhet och fred. När du täcker trädgården med jord grundar och förankrar du denna nya energi i situationen. När du bevattnar trädgården om och om igen, ger du fortlöpande näring och kärlek till människorna och situationen.

För att plantera shamaniska fredsträdgårdar, visualiserar du dig själv i situationen, och genomgår sedan processen med att plantera en trädgård. Först gör du i ordning jorden och rensar bort skräpet. Sedan gräver du hål och lägger frön i hålen. Slutligen täcker du fröna med jord och vattnar fredsträdgården. Bege dig tillbaka till fredsträdgården varje gång du hör om eller tänker på situationen och häll kärleksberikat vatten över fredsträdgården för att understödja fred, kärlek och skönhet för fortsatt tillväxt.

Denna shamaniska fredsträdgårds-visualisation kan göras i en shamanisk resa, men egentligen är den tänkt att göras i moment i den reella verkligheten, när du är upptagen med alldagliga aktiviteter. När du hör om en tragisk nyhet, kan du besluta att lyssna helt och fullt i stället för att byta kanal, och ta itu med känslorna som uppstår. Sedan visualiserar du dig själv på det stället och planterar en fredsträdgård. Så kan vi breda ut shamanisk praktik i världen. Även om du har kvar dina känslor och i de intensiva momenten när du berörs av dem kan du använda intensiteten i dem för att energetiskt understödja situationen genom fredsträdgården, och på så sätt ge starkare kraft till din kärleksfulla aktion och får större styrka för att förändra dina emotioner.

Jag var så lättad över att få denna information. Jag har i åratal känt mig skyldig för att jag undvikit löpande händelser och nyheterna, men jag kände att det var nödvändigt för att skydda mig själv eftersom jag hade mardrömmar och ständigt grubblade över lidandet i världen. Jag insåg att mitt eget lidande inte hjälpte någon, så det var bättre att sprida glädje i världen genom att känna mig glädjefylld. Men denna lösning kändes aldrig helt rätt. Jag kringgick egentligen livet och mina känslor om och om igen. Nu med praktiken att skapa en shamanisk fredsträdgård kan jag engagera mig fullt men även skydda mig själv genom att vara i fredsträdgårdens energi, och kan hjälpa till att utbreda energin av liv , kärlek och skönhet till platser och människor i världen som verkligen behöver den. Den stora magin i denna praktik beror på att fortlöpande besöka din fredsträdgård när du tänker på eller hör om människor och händelser, som inspirerade dig att plantera fredsträdgården. Praktiker är effektivast om de upprepas – energin växer och växer, precis som din vackra fredsträdgård.

Med kärlek

Tracy Shulsinger

Tracy Shulsinger är shamanisk lärarinna och praktiserande i Boulder, Colorado. Hon offererar varje månad en shamanisk cirkel för att resa och praktisera, och hon undervisar shamaniskt praktiserande och gör individuella helandesessioner.

För mer information: http://shamanism.thehealingcollective.us

Fullmånen är den 21 mars. Vi kan väva in den vackra praktik som Tracy delade med sig om i vår fullmånsceremoni med Creating a Human Web of Light. Låt oss bygga en starkare relation med det gudomliga ljuset, som även lyser inom oss. Och låt oss transfigurera och utstråla detta ljus inom och runtom Jorden.

Om du är ny till att läsa Transmutationsnyheterna kan du få information om ”Creating a Human Web of Light” på denna hemsida.

Jag vill också informera alla att Tatiana Starikova kommer att göra översättningen av Transmutationsnyheterna till ryska. Detta är så glädjande för mig eftersom några av mina böcker har utgivits på ryska och det är underbart att vi kan informera dess läsare om arbetet vi gör. Låt oss tillsammans tacka Tatiana för hennes generositet.

Jag önskar alla i vår gemenskap en vacker dagjämning!!

Om du vill ta del av Sandras kungörelser, kan du göra det genom den engelska originalsidan.

 

Recommended Posts