Transmutationsnyheterna augusti 2014

Jag vet att våra känslor är i uppror över allt våld vi ser fortsätta på så många platser på jorden och så mycket liv är påverkat av klimatiska händelser. Men vi fortsätter att förena våra hjärtan och utstrålar kärlek och ljus och ser allt i sin spirituella styrka i stället för att fokusera på lidande och svaghet.

På grund av många läsares begäran att få en fortsättning till A Fall to Grace har jag skapat en berättelse för att uppfölja denna bok. Och processen har varit så intressant och avslöjande för mig. Jag tror att något av vad jag arbetar med skulle kunna skapa en önskan att tänka över ert eget liv.

A Fall to Grace är en visionär fiktiv bok. Jag grundade boken på händelser, drömmar och resor i mitt eget liv.

Det enda undantaget till detta var bokens början där huvudpersonen C Alexandra opereras för att avlägsna en cancertumör.

Jag hade influensa och väldigt hög feber. Jag låg i sängen, sov och försökte bli frisk, när jag hade en dröm. I drömmen framträdde en man med långt vitt hår och klara stålgrå ögon och meddelade mig hur jag skulle börja berättelsen. Och han gav mig instruktionen att stå upp och börja skriva boken. I drömmen argumenterade jag med honom och protesterade. Jag sade åt honom att jag var sjuk. Han var envis och fortsatte att befalla mig att stiga upp och skriva.

Till slut vaknade jag ur en djup sömn och steg upp, tog penna och papper och skrev de första 3 sidorna av boken. Det var denna dröm-ande som meddelade hur jag skulle börja boken med C. Alexandra under operation.

Jag har faktiskt aldrig varit tvungen att opereras eller haft cancer. Men jag har bevittnat det. Efter att jag hade skrivit dessa 3 första sidor, uppenbarade sig resten av historien inte förrän 5 år senare. Någonting grodde antagligen inom mig och jag var tvungen att vänta på att resten av boken skulle födas.

Jag lovade en fortsättning, men höll inte det löftet. Det är inte likt mig, eftersom jag annars följer upp det jag har förpliktigat mig till. Men samtidigt kunde jag inte forcera en fortsättning. Historien kommer att berättas när stjärnorna står riktigt.

Jag har ännu inte satt pennan på pappret för att skriva ner vad som uppenbarar sig för fortsättnigen. Men jag har aktivt utarbetat karaktärerna och historiens förlopp i mitt huvud.

Fortsättningen kommer inte som i A Fall to Grace att vara baserat på mitt liv. Det kommer helt att vara en fiktion om C. Alexandra som lever i en annan verklighetsdimension. Jag väntar verkligen bara på att fullfölja redigeringen av de två nya böcker som Sounds True och Inner Traditions ska publicera 2015. Jag behöver bara tid att skriva upp berättelsen som lever så djupt i mig.

Här är det som jag tycker är så intressant och som jag vill informera er om. När jag dagdrömmer om C Alexandras liv i den andra dimensionen märker jag att jag ibland måste ta ett steg tillbaka och tänka över en karaktär eller handlingen i boken.

Jag kan se mig själv skapa en karaktär som kommer att bringa lidande i C’s liv och möjligtvis brister hennes hjärta av detta. Då stannar jag upp och frågar mig själv, ” Vill du verkligen fullfölja detta scenario? Vill du verkligen ta in en sådan dyster karaktär i C’s värld just nu? Och om du följer handlingens förlopp, vill du verkligen att detta ska hända och manifesteras i C’s värld?”

Jag omprövar. Jag vill att C ska leva ett liv i vilket hon upplever livets glädje. Men jag vill även att hon får ta del av de djupare lektioner som kommer genom livets initiationer och utmaningar. Så jag försöker inte stryka svårigheterna för C.

Men ibland blir förloppet i berättelsen så intensivt att jag känner att det gör så ont i mitt hjärta, att jag säger att jag inte vill fullfölja den här linjen i historien. Och jag utplånar karaktären och handlingen i mitt huvud.

Jag är så fördjupad i boken att karaktärerna och historien som jag skapar alla har blivit så verkliga. Det är som om jag helt stiger in i och lever i drömmen och C Alexandras liv. Detta är en av de viktiga steg jag har delat med mig om till er, om att skapa drömmen du vill leva i.

Detta går tillbaka till vad jag skrev i transmutationsnyheterna i juni om nödvändigheten att riva sönder manuskriptet.

För shamaner och mystiker har sedan tidernas begynnelse lärt att denna världen är en dröm. Det är dags att ta ett steg bakåt och tänka över:

– Varför skapade du vissa karaktärer, händelser och omständigheter i ditt liv? Varje händelse i ditt liv har mening. Varför lät du dem komma?

– Vad har du lärt dig av händelserna i ditt liv? Och hur vill du förändra riktningen i din historia, karaktärerna och resultatet?

– Hur vill du förändra scenariot och karaktärerna som du drömmer till liv, när du reflekterar över kraften i ditt livs historia som du skapar genom dina dagdrömmar.

Här är en övning som jag beskriver i ”Shamanic Visioning: Connecting with Spirit to Transform Your Inner and Outer Worlds”. Jag beskriver det även i min nya bok Walking in Light, som kommer att publiceras av Sounds True 2015.

Om du vet hur man gör shamaniska resor är detta en kraftfull resa att pröva. Men du kan också genomföra det som en meditation.

Förbered dig så att du kan lämna det alldagliga som distraherar bakom dig. Gör en promenad för att få klarhet. Eller dansa/sjung/meditera för att bli av med dina egoistiska tankar och öppna dig för andens kärlek.

Sätt på shamanisk musik, trumma eller rassla och res in i de gömda rikena. Låt din avsikt och din föreställningsförmåga ta dig till Drömmarnas Land. När du är där, ber du att få träffa Mästaren eller Mästarinnan för Dagdrömmar.

Be Mästaren eller Mästarinnan för Dagdrömmar att visa dig hur det du dagdrömmer alltigenom dagen låter det du drömmer bli det liv du lever i. Undersök karaktärerna som är i ditt liv. Lär dig om scenarierna och händelserna som nu skapas ur dina dagdrömmar.

Be om information hur du kan förändra dina dagdrömmar så att du också kan ändra ditt liv. Kom ihåg att historien du berättar för dig själv är det liv du slutligen lever.

Neville lärde ut: ”Hela världen är du själv, som har vecklats ut.”

Florence Scovel Shinn lärde ut: ”Skapelse kommer genom oss, inte till oss.”

Jag tror verkligen att vårt mål är att lära oss hur vi kan manifestera anden till form, precis som vår skapare gjorde. Och våra liv är en läroprocess hur vi kan uppnå detta. Vi lever automatiskt och har förlorat uppmärksamheten för faktumet att våra tankar och ord är osynliga energier som manifesteras till form.

Som jag tidigare skrivit, vad vi sår växer. Och jag upprepar att be er undersöka vad ni sår och kultiverar i er inre trädgård och landskap.

Ta denna lärdom till en djupare nivå genom att grundligt undersöka dina dagdrömmar och vad du drömmer till liv.

Eftersom jag själv engagerar mig i allt spirituellt arbete jag föreslår, vet jag att denna övning inte är lätt. Det är inte lätt att vara medveten om den påverkan våra dagdrömmar har på våra liv. Det är inte heller alltid så klart hur vissa människor och händelser dök upp i våra liv. Övningen jag föreslår är lättare sagd än gjord.

Men om du bara får en aning om det, leder det till att förstå hur något litet i ditt liv manifesteras, och det är en bra början. Börja inte med att undersöka hela ditt livsmanuskript. Var öppen och se om du kan få ihop sammanhangen om hur en händelse eller person kom in i ditt liv för att ge dig en värdefull lektion. Och tänk över om det finns någon liten förändring du kan göra i ditt liv, som också ändrar manuskriptet.

Jag känner starkt att det finns en styrka i den kollektiva drömmen just nu. Allt liv är så starkt påverkat av profithunger, hat och maktlystnad. Den kollektiva drömmen är dyster och stark. Och om vi vänder oss till spirituell undervisning är naturligtvis den kollektiva drömmen vår personliga dröm. Och samtidigt är varje liten omskrivning i vårt skript och varje bidrag vi kan göra för att förändra drömmen så värdefull.

Jag får min post i en box på postkontoret. Och det hör till min dagliga rutin att gå dit för att hämta min post.

Människorna kommer dit i olika sinnesstämningar. Jag ser arga, frustrerade, ledsna, stressade och några fridfulla, som lugnt går in där.

Jag tar gärna upp ett samtal med någon främmande när jag hämtar min post. En dag när jag stod och läste min post vid ett fönster på postkontoret, stod en man bredvid mig, som också läste sin post. Jag samtalade vänligt med honom och såg hur hans blick lystes upp. Han hade innan haft en allvarlig uppsyn.

När jag var färdig, sade jag adjö till honom. Han tittade mig rätt in i ögonen och sade, ”Tack för att ni lyste upp min dag”.

Energin bakom dessa hans ord var så innerlig, att jag då och då hör detta meddelande inom mig.

Vi kan förändra energin i andra genom vår närvaro och vi hjälper därmed också att förändra den personens dröm den dagen. När vi lyser upp någon annans värld bringar vi även ljus och kärlek till deras dröm.

Fullmånen är den 10 augusti. Låt oss samla våra energier och skriva om den kollektiva drömmen till en som är fylld med kärlek, ljus, fred och harmoni. Vi gör det genom att skapa en mänsklig ljusväv som strålar ut inom och runtom jorden. Vi gör detta genom att förena våra hjärtan och gudomliga ljus tillsammans för att drömma en ny värld till liv.

Om du är ny läsare av Transmutationsnyheterna kan du läsa instruktionerna till fullmånsceremonin under ”Creating a Human Web of Light” på denna hemsida.

Copyright 2014 Sandra Ingerman. All rights reserved.

 

Recommended Posts