Transmutatie Nieuws augustus 2014

Ik weet dat ons hart vol schiet als we steeds zoveel geweld op zoveel plaatsen van de planeet zien en ook als zoveel leven door de klimatologische gebeurtenissen geraakt wordt. We blijven onze harten met elkaar verbinden en liefde en licht uitstralen en alles en iedereen in ieders spirituele kracht zien in plaats van op hun zwakte en lijden te focussen.

Dankzij het aandringen van veel lezers van “A Fall of Grace” heb ik een verhaallijn bedacht voor het vervolg op dit boek. En dat proces was zo interessant en onthullend voor me. Ik denk dat iets van dat waaraan ik werk een wens creëert om op mijn eigen leven te reflecteren.

“A Fall of Grace”is een visionaire fictie. Ik baseerde het boek op gebeurtenissen, dromen en journeys uit mijn eigen leven. De enige uitzondering was het begin waarin de hoofdpersoon C Alexandra geopereerd wordt aan een tumor.

Ik had griep en hoge koorts. Ik lag in bed om beter te worden toen ik droomde. In de droom kwam een man voor met lang wit haar en heldere staalblauwe ogen en hij vertelde me hoe het verhaal te beginnen. Hij droeg me vervolgens op om op te staan en te beginnen met schrijven. In de droom protesteerde ik. Ik zei hem dat ik ziek was. Hij hield vol dat ik op moest staan en gaan schrijven.

Uiteindelijk rukte ik mezelf los uit een diepe slaap en stond op, pakte een stuk papier en schreef de eerste drie bladzijden van het boek. Het was deze droomspirit die me ingaf het boek te beginnen met de operatie van C Alexandra.

Ik ben nooit geopereerd noch heb ik ooit kanker gehad. Maar ik ging er in mee. Na dat ik deze drie bladzijden schreef volgde de rest van het verhaal pas 5 jaar later. Iets moest duidelijk in mij rijpen, en ik moest wachten vóór de rest van het boek geboren kon worden.

Ik beloofde een vervolg en ik heb die belofte nooit gestand gedaan. Dat ik niks voor mij daar ik mijn beloftes gewoonlijk nakom. Tegelijkertijd kan ik een vervolg niet forceren. Het verhaal zal verteld worden als de sterren goed staan.

Ik heb nog geen pen op het papier gezet om te noteren wat het vervolg zal inhouden. Maar ik heb wel de karakters en de verhaallijn in mijn hoofd ontwikkeld.

Anders dan “A Fall of Grace ” is het vervolg niet op mijn leven gebaseerd. Het zal helemaal fictie zijn over C Alexandra die in een andere werkelijkheid leeft.

Ik heb de karakters en de verhaallijn al aardig ontwikkeld. Eigenlijk wacht ik nu tot twee nieuwe boeken klaar zijn die Sounds True en Inner Traditions in 2015 zullen uitgeven. Ik heb gewoon tijd nodig om het verhaal uit te schrijven dat me zo diep bezighoudt.

Dit is wat ik zo interessant vind en wat ik graag met jullie wil delen. Als ik over C Alexandra’s leven in die andere dimensie dagdroom moet ik soms een stap terug doen om over een karakter dat ik creëerde na te denken of over waar het plot naar toe gaat.

Misschien creëer ik wel een figuur die op het punt staat groot lijden in C’s leven te brengen en haar hart te breken. En dan stop ik en vraag mezelf af: “Wil je echt met dit scenario verder gaan? Wil je echt op dit moment zo’n duister figuur in C’s leven brengen? En als je de lijn van de plot volgt wil je echt dat deze verhaallijn zich in C’s leven manifesteert?”

Ik heroverweeg. Ik wil dat C een leven leeft waarin ze de vreugdes van het leven ervaart. Maar ik wil ook dat ze de diepere lessen van ‘s levens initiaties en uitdagingen meemaakt. Dus ik probeer niet moeilijkheden voor C weg te houden.

Maar soms wordt de verhaallijn zo intens dat het mij zo pijn doet dat ik met deze verhaallijn niet verder wil. En dan schrap ik dit karakter en dit plot in mijn hoofd.

Ik heb mezelf zo diep in het boek ingegraven dat de karakters en de verhaallijn bijna echt geworden zijn. Het lijkt wel of ik echt in de droom en het leven van C Alexandra stap. Dit is één van de sleutelstappen die ik met jullie heb gedeeld over het creëren van de droom waarin je wilt leven.

Dit neemt ons mee terug naar wat ik schreef in Transmutatie Nieuws in juni over de noodzaak om het script te verscheuren.

Want shamans en mystici leren ons sinds het begin der tijden dat deze wereld een droom is. Het wordt tijd voor ons om een stapje terug te doen en ons af te vragen:

– Waarom heb je bepaalde figuren, gebeurtenissen, en omstandigheden in jouw verhaallijn gecreëerd? iedere gebeurtenis in jouw leven heeft betekenis. Waarom riep je dit op?

– Wat heb je geleerd van alles wat in jouw leven gebeurde? En hoe wil je de richting van jouw verhaal, de karakters en het einde veranderen?

– Kijkend naar de kracht van het levensverhaal dat jij met jouw dagdromen creëerde, hoe zou je de scenario’s en karakters die je aan het opdromen bent willen veranderen?

Hierbij een oefening uit mijn boek “Shamanic Visioning: Connecting with Spirit to Transform Your Inner and Outer Worlds”. Ik beschrijf dit ook in mijn nieuwe boek ‘Walking in Light’ dat in 2015 bij Sounds True uitkomt.

Als je weet hoe je een shamnic journey doet is dit krachtig om te doen. Maar je kan dit ook als een meditatie doen.

Bereid je voor zodat je niet gestoord kan worden of afgeleid door dagelijkse beslommeringen. Ga wandelen en leeg je hoofd. Of dans/zing/mediteer om je egocentrische gedachten kwijt te raken en je open te stellen voor de liefde van spirit.

Zet shamaan muziek op of drum of ratel voor jezelf en reis naar de verborgen gebieden. Laat jouw intentie en je verbeelding je meenemen naar Dromenland. Als je daar bent vraag dan de Meester of Meesteres van de Dagdromen te ontmoeten.

Vraag de Meester of Meesteres van de Dagdromen jou te tonen hoe dat waar je gedurende de dag over dagdroomt, in het leven dat je nu leidt werkelijkheid wordt. Onderzoek de figuren die in jouw leven voorkomen. Leer over scenario’s en gebeurtenissen die nu gecreëerd worden door jouw dagdromen.

Vraag om hulp hoe jouw dagdromen te veranderen zodat je ook jouw levensverhaal kan wijzigen. Weet dat het verhaal dat je jezelf vertelt het verhaal is wat je uiteindelijk leeft.

Neville leerde ons, “De hele wereld is een naar buiten geduwde jij.”

Florence Scovel Shinn vertelde, “Schepping komt dóór ons, niet naar ons toe.”

Ik geloof echt dat het ons lot is te leren hoe spirit te materialiseren net zoals onze schepper deed. En ons leven is een proces om te leren hoe dat te doen. We gaan maar door op de automatische piloot en we verloren het weten dat onze gedachten en woorden onzichtbare energieën zijn die op enig moment materialiseren.

Zoals ik eerder schreef, dat wat we voeden groeit. En ik heb jullie steeds gevraagd na te gaan wat voor zaden je cultiveert in jouw innertuin en innerlandschap.

Door diep over je dagdromen en wat je manifesteert na te denken breng je deze lessen naar een hoger niveau/diepere betekenis.

Omdat ik betrokken ben bij al het spiritueel werk dat ik jullie suggereer te doen, realiseer ik me dat deze oefening niet zo eenvoudig is. Je doet het niet zomaar even je bewust te zijn van de impact die jouw dagdromen op je leven hebben. Het is ook niet altijd duidelijk hoe iemand of iets in jouw leven verschijnt. De oefening die ik voorstelde is makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar zelfs al je maar iets van een clue krijgt die je iets simpels dat zich in jouw leven manifesteerde laat begrijpen, is dat een begin. Probeer niet gelijk je hele levensverhaal te overzien. Blijf open en zie of je de stukjes en beetjes met elkaar kan verbinden hoe iets of iemand in jouw leven opdraaft wat je al een waardevolle lering geeft. En overdenk of er kleine veranderingen zijn die je in je leven kan maken die ook al het script veranderen.

Ik heb sterk het gevoel dat er nu een momentum is voor onze collectieve droom. Al het leven is zo getroffen door gedrag gebaseerd op hebzucht, haat en macht hebben over. De collectieve droom is zo dik en stevig. Natuurlijk is de collectieve droom onze persoonlijke droom als we spirituele lessen gebruiken. Tegelijkertijd is iedere kleine verandering in ons script en iedere bijdrage die we kunnen leveren om de huidige droom te veranderen zo waardevol.


Ik krijg mijn post in een postbus. En een onderdeel van mijn dagelijkse routine is om mijn post op te halen bij het postkantoor. Mensen komen bij het postkantoor in verschillende gemoedstoestand. Ik zie mensen boos, gefrustreerd, verdrietig, in haast, en sommigen juist heel rustig op hun gemak binnenkomen.

Het is niet ongebruikelijk dat ik in gesprek raak met een vreemde als ik mijn post ophaal. Laatst stond ik bij het raam mijn post te lezen. Naast me stond een man ook zijn post te lezen. Ik sprak hem vriendelijk aan. Toen ik dat deed zag ik dat zijn ogen een beetje begonnen te glanzen. Hij zag er eerst zo ernstig uit.

Toen ik al mijn post had gelezen, zei ik de man goedendag. Hij keek me recht aan en zei “Dank je dat je mijn dag wat opvrolijkte”.

De energie achter deze woorden was zo eerlijk dat ik zijn woorden soms nog kan horen en voelen.

We kunnen andemans energie door onze aanwezigheid al veranderen en we kunnen ook iemand helpen de droom die hij die dag droomt veranderen. Door iemands wereld op te vrolijken brengen we liefde en licht in zijn droom.


Het is volle maan op 10 augustus. Laten we onze energieën samenbundelen om de collectieve droom te herschrijven naar één vol liefde, licht, vrede en harmonie. We kunnen dit doen door een menselijk web van licht te creëren dat in en door en over de wereld straalt. We doen dit door onze harten en goddelijk licht te verbinden om een nieuwe wereld in werkelijkheid te dromen.

Nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws kunnen instructies voor onze volle-maan-ceremonie lezen op de homepage onder “Creating a Human Web of Light”.

Recommended Posts