Transmutationsnyheter maj 2013

Under maj månad skulle jag vilja att vi fokuserar på balans.

Vi är kropp, själ och ande. Ofta förlorar vi oss för starkt i våra kroppsupplevelser, och vi glömmer att vi är mer än en kropp. Men å andra sidan sköter vi ibland inte våra kroppar med den näring, kroppsövningar och vila, som skulle behövas för att upprätthålla vår fysiska hälsa.

Vi kan drunkna i våra känslor och problematiska tankar och attityder. Men å andra sidan kan vi vägra att uppmärksamma vad som ger oss bekymmer på ett känslomässigt och mentalt plan. Detta tillstånd av vägran och repression kan till slut inverka på vårt hälsotillstånd.

Vi är ande och vi har en kropp och en själ. Vår kropp är behållaren för vår ande, och som de gamla egypterna trodde, vår andes tempel. Ibland fokuserar vi så mycket på de dagliga utmaningarna och stressen att vi inte känner hur vår ande skiner igenom i ett flöde av skönhet och behag. Men anden är alltid närvarande. I vissa fall beaktar vi inte våra behöv och säger att det spelar ingen roll, för vi är ju bara ande.

För många av oss rör sig tidens pendeln i ett uppskruvat tempo. Vi måste lyssna på vår kropp, själ och ande för att kunna skapa balans i våra liv.

Att uppmärksamma vad som händer på alla plan är lösningen till att inte överidentifiera sig med kroppen, känslorna eller tankarna. Detta skapar balans.

Medicine for the Earth och How to Thrive in Changing Times delade jag med mig om en praktik som kallas ”Avidentifikation” som kommer ifrån Roberto Assagioli, som skapande en terapigren som kallas Psykosyntes.

Kärnan i denna övning är att realisera att jag har en kropp, men jag är inte min kropp. Jag har känslor, men jag är inte mina känslor. Jag har en hjärna, men jag är inte min hjärna. Jag är det som har ett berättigande att vara, beständighet, och inre balans. Jag är ett centrum av identitet och rent medvetande.

När jag överidentifierar mig med någonting på det fysiska, emotionella eller mentala planet, upprepar jag paragrafen här ovan för mig själv. På så sätt uppmärksammar jag utmaningarna jag står inför och på samma gång förlorar jag mig inte i dessa. Jag kan höja mig över dem och få ett vidare perspektiv, vilket alltid hjälper mig tillbaka till ett balanserat tillstånd.

På långfredagsmorgon hade jag en dröm. Drömmen var väldigt invecklad och jag vill inte meddela alla detaljer.

Först var jag i en scen med ett krigsslag under medeltiden. Slaget var väldigt blodigt och människor blev torterade.

Seden ändrade sig scenen och jag var på en konferens med människor som befattade sig med spirituellt helande.

Det visade sig att krigsscenerna jag hade bevittnat var alla en del av en Hollywoodfilm.

Vid konferensen kom några av stjärnorna från filmen ut på scenen. De var alla unga med blont hår, de var klädda i vitt, och de strålade alla ljust med stora leenden i sina ansikten. Konferensdeltagarna började ställa frågor om hur de kände inför de roller de spelade i filmen. Jag kände lättnad att jag inte hade varit vittne till en verklig krigsscen utan en scen ifrån en film. I drömmen påmindes jag om att livet är en dröm och att vi spelar karaktärer precis som aktörerna i en film.

Jag vet jag har skrivit om detta förr, men drömmen var en påminnelse att vi alla spelar en roll i filmen som vi kallar livet. Även i de mest utmanande tider, där vi nästan känner oss ”torterade” är vi dessa lysande ljus som utvecklar sig och lär sig under denna upplevelse på jorden.

När vi lär oss att avidentifiera oss lite från allt som händer på det fysiska, mentala och emotionella planet, kan vi ta ett steg bakåt och börja undersöka den del vi spelar. Vi kan bestämma oss för att spela en ny roll, en ny karaktär, en ny del. Vi kan välja att säga, ”Jag har spelat samma karaktär för länge och det är dags att ta en ny roll.”

Som en karaktärsskådespelare som förbereder sig för en roll, tenderar vi att fördjupa oss i vår roll. Vi glömmer att det är en roll i en film och att vi kan göra förändringar. Ibland måste vi fördjupa oss fullt i rollen för att lära oss lektionerna som är bestämda för oss. Men vi måste veta när det är dags att göra en förändring och realisera att det kanske är tid att upptäcka en ny roll i livet så att vi kan röra oss framåt.

Du kanske skulle ge dig tid att tänka över detta under maj månad.

Fullmånen är den 24 maj. Låt oss avidentifiera oss från alla utmaningar vi möter och minnas att vi är gudomligt ljus och en behållare för universellt medvetande, ljus och ovillkorlig kärlek.

Låt oss församlas och fortsätta att väva gudomligt ljus, kärlek och glädje inom och runtom vår vackra planet.

Om du är en ny transmutationsnyhetsläsare kan du under sektionen ”Creating A Human Web of Light” få instruktioner till fullmånsceremonin.

Om du vill ta del av Sandra kungörelser, kan du göra det på den engelska sidan under Announcements.

Recommended Posts