Transmutationsnyheter mars 2022


Då och då när jag mediterar eller befinner mig i ett lugnt tillstånd, får jag budskap som kan vara ganska ovanliga, men som berör mig djupt.

En natt var jag i ett tyst och lugnt tillstånd. Naturligtvis kretsar nyheterna om Covid och vad som händer politiskt och miljömässigt alltid runt mig. Jag kan fly ifrån alla nyheter, men jag vill vara så pass informerad att jag kan fortsätta vara relevant i min undervisning.

Jag funderade över Covid-mutationer och virus i allmänhet. I över 20 år har jag i Medicine for the Earth och Healing with Spiritual Light-kurserna lärt ut att virus är intelligentare än människan, och att vi behöver lära oss, hur vi kan ha mer passion för livet som ett gott försvar mot virus. Jag skrev lite om detta i början av det Nya året.

När vi ser på hur människor handlar nu och alltigenom historien, accepterar våra egon helt enkelt inte gemenskapens princip och det mänskliga sinnet skapar sprickor i vår egen hälsa och verkligen också emellan människor. Och människosläktet har inte varit i fred med varandra, eftersom våra egon vill äga makt över, inte sammanhållning och att finna frid och harmoni. Vi tycks strida om allt och har alltid gjort det.

Vid en tid på Jorden när allt livs hälsa hänger på att människor håller ihop i gemenskap, växer uppdelandet dagligen starkare.

Men Covid-mutationerna arbetar tillsammans. Viruset skapar mutationer som hjälper det att överleva och bara växa sig starkare. Virus bråkar inte om vilken färg de har eller om de är överens om politiska åsikter. De arbetar ihop och frodas.

Vi har delat upp oss mer och mer under åren även innan Covid kom. Och jag tror att Covid kom som en lärare. Jag tror verkligen att vi fick Covid till oss från universums kraft för att vara en lärare och undervisa oss om sammanhållning, enhet och styrkan i att samarbeta och ge ömsesidigt understöd.

Jag vet att det låter tokigt. Men tänk på det!

Den 20 mars välkomnar vi våren på den norra hemisfären och hösten på den södra hemisfären. Det är heliga tider av förändring att vörda. Precis som livet aldrig står stilla för oss, förändrar sig naturen alltid. Vi är naturvarelser och vi blir påverkade av alla förändringar i naturens cykler – månens, årstidernas, stjärnorna på natthimlens växlingar. Men vi uppmärksammar inte alltid att vi är ett med dessa växlingar, och att när allt i naturen förändras skapas även en liknande förändring i oss.

Ge dig tid att vara ute när årstiderna växlar och månen fortskrider genom sina faser. Bada i solen under dagen och ta ett månbad på natten. Känn utstrålningen av dessa livs-givande krafter och hur de helar dig. Detta är en sådan kraftfull och enkel ceremoni som du kan utföra ensam eller i en grupp.

Tillbringa tid i naturen under dagjämningen. Du kan skriva en dikt om naturens exklusiva helande kvalitet. Du kan klä dig för ceremonin, någonting enkelt som en scarf eller ta med en helig skallra som du har tillverkat av något från naturen. Du kan sitta vid ditt favoritträd och läsa en dikt med en mjuk röst fylld med kärleksfulla ord och accepterande för de nya kvaliteter som dagjämningen tar med sig till ditt liv. Lämna offergåvor till något träd du sitter vid eller vid någon plats du besökte i naturen medan du ger tack till detta landskaps medkännande förfäder och förmödrar, till jorden, luften vattnet och elden, solen, månen, dina hjälpandar och jorden själv för att hon ledsagar dig i dessa förändrande tider, så att du kan komma i harmoni med förändringarna inom dig. Och glöm inte att hedra landskapet där du lever, för ni är ett, och om du och landskapet utvecklar ett starkt band tillsammans, kommer landet att ta hand om dig på sätt bortom vad du kan föreställa dig. 

Promenera som i ceremoni medan du betraktar förändringen i trädens och plantornas blad. Uppmärksamma strukturerna, känn och lukta på luften och hur den känns olika i och med årstidernas förändring. Lyssna till fågelsången som uppstår vid denna tiden på året. Betrakta de små djurens aktiviteter i parken, när de förbereder för säsongen. Känn jordens hjärtslag. Låt dig inspireras av de spirituella budskap som vinden bär fram till dig. Om du bor i närheten av vatten kan du uppmärksamma hur tidvattnet och vattnets kvalitet förändras under årstidernas växlingar.

Genom ditt fortsatta ceremoniarbete kommer du in i ett harmoniskt flöde istället för att känna dig i otakt eller osynkroniserad till livet.

Och glöm inte att tacka för ditt liv!!

Fullmånen är den 18 mars. Det är då en kraftfull tid för oss alla att uppskatta livet och de förändringar som Jorden går igenom med årstidens växling. Jag känner att vi behöver trappa upp vår förpliktelse med våra spirituella praktiker. Att ha att göra med Covid och alla restriktioner det betyder för våra liv, gör att många människor blir tröga. Kämpa emot trögheten och var en aktiv deltagare i att skapa en ny livsdröm.

En möjlighet att göra det är genom att utföra ceremonier, som vi brukar vid fullmånen.

Så låt oss sätta vår fulla avsikt och hjärta in i arbetet denna månaden i och med att vi tillsammans samlar vårt spirituella ljus. Låt oss ge näring till Jorden och det kollektiva med ovillkorlig kärlek och ljus.

Om du är ny läsare av Transmutationsnyheterna kan du få instruktioner till fullmåns- ceremonin under Creating A Human Web of Light på denna hemsidan.

Att översätta transmutationsnyheterna är mycket arbete. Petr Nemcansky har i åratal översatt transmutatiosnyheterna till tjeckiska, och nu är det dags för honom att gå vidare.

Var snälla och tillsammans med mig tacka Petr. Hans andes generositet är en stor gåva!

Om någon vill ta över efter Petr med att översätta till tjeckiska, kan ni kontakta  Sylvia Edwards över info@sandraingerman.com och vi kommer båda att svara.

Och jag har inte varit ivrig nog att påminna om vår Shamans are Gardeners of Energy Facebook-sida. Den är ett underbart sätt att tjäna vår gemenskap genom att förmedla inspirerande ord, berättelser och bilder. Jag hoppas också att du blir inspirerad och känner dig upplyft när du besöker sidan.

För att delta i Facebook-gruppen Shamans are Gardeners of Energy, gå till:

https://www.facebook.com/groups/991720834662313

Passordet är ”Transfiguration”.

Var snälla och anslut er att tillsammans med mig önska vår cirkel en fin dagjämning fylld med kraften av kärlek, hopp och optimism för nya saker att födas och att släppa vad som  behöver komposteras tillbaka till jorden, för det är det naturen just nu gör.

Var snälla och anslut er till vår cirkel med en enkel men kraftfull resa för att välkomna dagjämningen. Jag har spelat in en kort session i vilken du kan vara med och trumma, skallra, eller med andra instrument för shamanisk musik. Du kan även använda två pinnar   att slå samma, eller klappra på en bok, eller skapa en skallra genom att fylla en flaska med stenar eller frön. När vi trummar, skallrar och tillsammans gör musik ska vi fokusera på att be våra hjälpandar att styrka vår cirkel och naturligtvis genom denna handling vara en aktiv deltagare i utstrålandet av kärlek till alla i vår grupp.

Klicka på länken för att delta i dagjämnings-firandet.

Du kan ta del av Sandras kungörelser på den engelska originalsidan.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts