Transmutationsnyheterna april 2015

Transmutationsnyheternas fokus har alltid varit att uppmärksamma till spirituella praktiker för att höja medvetandet i ditt eget liv och att vara i helande närvaro på jorden.

Men som ni vet undervisar och skriver jag om klassiskt shamaniskt helande. Jag hämtar fortfarande tillbaka förlorad själskraft och kraftdjur, gör extraktioner och psychopomparbete. Jag älskar att arbeta med de klassiska formerna av shamaniska ceremonier. Om shamaniskt arbete är något nytt för dig kan du läsa artikeln på min hemsida med titeln ”Abstract on Shamanism”. I den här artikeln ger jag en sammanfattning om hur shamaner ger spirituell hjälp för emotionell och fysisk ohälsa.

Jag fortsätter att utföra och undervisa klassiska shamaniska helandeceremonier. Och som ni vet fokuserar jag även på att bygga in transmutationspraktiken i mitt arbete med klienter och i mina kurser. För jag är övertygad att vi verkligen kan hela och transformera personliga och planetariska svårigheter genom att arbeta med spirituellt ljus.

Nyligen gav jag en intervju med Nicholas Breeze Wood, utgivaren av Sacred Hoop. Sacred Hoop är en underbar tidning om shamanism. Och Nick publicerar många tankeväckande och lärorika artiklar om shamanismen.

Min intervju med Nicholas presenteras i nästa utgåva av Sacred Hoop.

Du kan få mera information om Sacred Hoop över www.sacredhoop.org/offer.html

Ett av ämnena som Nick tog upp medan vi talade, var hans sorg/frustration över att shamaniska utövare inte arbetar med hjälpandarna på ett sätt som skulle kunna tillåta dem att intervenera i vår värld för att hjälpa till att lösa de problem vi står inför nu.

Temat fick mig att tänka till om skillnaden mellan ”intervention” och ”manipulation”. För innan vi har engagerad oss i dagliga spirituella praktiker för att se genom andens ögon och karva bort vårt ego, kan vi falla till offer för egoistiska önskningar och be om spirituell intervention, som inte är bra för vårt eget bästa eller för planetens.

Och denna månad uppmuntrar jag er att resa eller meditera för att försöka förstå skillnaden mellan ”intervention” och ”manipulation”.

Jag är införstådd med Nick att den shamaniska praktiken har så mycket mer potential att hela, än vad vi kommer i kontakt med. Jag tror att del av detta problem är att människor surfar omkring i alltför många olika läror, så att kompetensnivån inte utvecklas för att helt få igenom den verkligt mirakulösa styrkan i arbetet. Jag har tidigare skrivit om hur många surfar omkring i spirituella läror och flera ämnen i denna kolumn.

Att utveckla färdighet i arbetet är lösningen till att förmedla mer kraft och helande. Men jag tror också att om man utvecklar ett slags andlig mognad, då man vet hur man kan samarbeta med hjälpandar, är en möjlighet att låta mer helande krafter flöda från de osynliga rikena in i det synliga.

Jag har inte alla svar. Jag vill bara uppmärksamma för frågan och uppmuntra till att undersöka möjligheten att fördjupa din skicklighet med att komma i kontakt med de hjälpande andarna på ett sätt där de kan intervenera positivt, när vi står inför så många personliga och globala utmaningar.

Samma vecka som jag gjorde intervjun med Nick, spelade jag in ett bonusprogram för Shift Network.

Och i den intervjun talade jag också om de klassiska känslomässiga och fysiska orsaker, som shamaner diagnostiserar med assistens av deras hjälpandar. Och jag talade än en gång om styrkan i transfigurations-praktiken och hur vi kan hela med spirituellt ljus.

I denna intervju låg fokuset på hur kraftfullt det kan vara att arbeta med shamaniskt helande, om klienten är närvarande eller inte, eller om arbetet utförs på distans.

Jag meddelade om några fallstudier, som visar kraften av distansarbetet. Här är några exempel som jag delade med mig om.

En gång arbetade jag per distans med en klient. Jag kände honom inte personligen. Han kontaktade mig och bad om hjälp. Han led av svår depression. När jag reste för honom, sade mitt kraftdjur att denne man behöver att hans kraftdjur blir fört tillbaka till honom. Men i stället för att skicka honom ett kraftdjur sände mitt kraftdjur honom Träd som skyddsande. I den shamaniska praktiken kan människor ha träd som skyddsandar, så uttrycket kraftdjur och skyddsande är utbytbara beroende på vilken ”naturvarelse” som dyker upp för att återställa förlorad kraft.

Efter resan talade jag om för min klient att jag hade skickat honom Träd. I och med helandet förbättrade sig hans depression och han utvecklade en vacker och hjälpsam förbindelse med Träd.

Jag blev en gång ombedd att arbeta med en liten flicka, som hade varit kidnappad, hittad, men kom väldigt traumatiserad tillbaka till sin familj. Hon hade slutat att tala.

Jag reste i Mellanvärlden för att få tillåtelse av den lilla flickan att arbeta för henne. Eftersom hon inte yttrade sig verbalt kunde jag inte tala till henne på telefon, så jag inhämtade tillåtelse att arbeta med henne genom en shamanisk resa.

Mitt kraftdjur fick mig att blåsa in den tillbakahämtade själsessensen, som hon hade förlorat, i en kristall. Vi förpackade den i vackert tyg. Han gav mig också ord att tala in på ett band, som var en metaforisk helandeberättelse för att hjälpa henne att känna sig skyddad och säker igen. Det var en vacker helandeberättelse, som han gav mig att dela med henne. Jag skickade kristallen och bandet (via FedEx) . Jag bad henne att hålla kristallen och känna kärleken, ljuset och glädjen återvända till sig igen.

Jag förblev i kontakt med hennes föräldrar över månader. Förbättringen för barnet var långsamt. Men föräldrarna berättade för mig att hon aldrig var skild från kristallen och att hon spelade bandet om och om igen hela dagen. När hon inte lyssnade gömde hon bandet, så att ingen kunde ta det ifrån henne.

Hennes läkning var långsam och gradvis men distansarbetet gav henne mycket hjälp.

Och den sista berättelsen jag ville dela med om, var ett exempel på kraften av distansarbete med transfiguration. En av våra grupper var på en workshop i Santa Fe på Sunrise Springs Retreat Center. Vi planerade att utföra en transfigurationsceremoni för vattnet. Kort innan sammankomsten blev jag kontaktad av Mark, som lever i Findhorn, Skottland. Han bad mig att med gruppen göra distansarbete för hans philodendron. Han skickade mig ett foto av plantan och jag placerade det på vårt altare i mitten av vår cirkel.

Han befäste en apparat vid sin philodendron, så att han kunde mäta dess aktivitet. Mark visste inte exakt när gruppen skulle arbeta.

Som grupp försökte vi inte att hela vattnet på vårt altare eller sända helande till philodendron. Vi transfigurerade till vårt gudomliga ljus och utstrålade det ljuset medan vi fokuserade på gudomlig hälsa och perfektion av allt på vårt altare.

Vi arbetade omring 9 p.m. i Santa Fe. Och när Mark kontrollerade vad apparaten som var fäst vid philodendron hade registrerat, visade det sig att den hade blivit energiskt mycket livlig samtidigt som vi i Santa Fe arbetade, vilket var mitt i natten i Skottland.

Du kan se resultaten av den registrerade aktiviteten hos denna philodendron genom att klicka på ”GDV Camera Results” på denna hemsida. Titta efter Findhorn Remote Plant Experiment Results.

Detta är tre av många hundra fantastiska fallstudier, som jag samlat från mitt eget arbete och även från shamaniskt praktiserande som jag har tränat.

Som ni vet undervisar jag om skillnaden mellan ”helande” och ”behandlande”. Jag skriver om detta i de flesta av mina böcker, även i min sista bok Walking in Light: the Everyday Empowerment of Shamanic Life.

För i det flesta fall måste klienten göra en stor del personligt arbete för att på lång sikt få bra resultat av helande utfört av en shamaniskt praktiserande.

Hjälpandarna kan understödja oss vid helandet av de svårigheter som människor, andra naturvarelser och planeten går igenom. Men vi måste vara villiga att dyka djupt in i vårt spirituella arbete för att uppnå den emotionella mogenhet, som krävs för att veta vilket slags hjälp vi ska be om och för att öppna skynkena mellan världarna, så att den fantastiska obegränsade universella kraften kan flöda igenom.

Jag är så imponerad av de förvånande berättelserna och fallstudierna som mina studenter delar med sig om till mig. De överbryggar shamaniskt arbete med barn, förhållanden, familjeliv, affärer, organisationer och gemenskaper. Jag känner mig djupt inspirerad av människor som verkligen arbetar i partnerskap med de hjälpande andarna för att förmedla förändring.

Detta är en förkortad version av Transmutationsnyheterna i april. Om du vill läsa hela kan du gå till originalsidan på engelska.

Copyright © 2015 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts