Transmutationsnyheter november 2023

Jag är lycklig att kunna meddela att det nu är officiellt att jag kommer att undervisa en Advanced Shamanic Healing Practitioner-kurs direkt personligen med mig 2024. Var snäll och läs i Annoncement-sektionen om du är intresserad.

En av svårigheterna flera av oss har, som vuxit upp i det kollektiv som vi föddes i, är att vi tenderar att skylla på och bedöma andra, och ofta är vi hårdast emot oss själva. Att lära sig att vara medkännande med sig själv kan leda till djupgående helande.

Som terapeut undersöker jag löpande olika helande-modeller, och jag märker att några av familje-systemen fungerar, och andra terapeutiska praktiker har vissa likheter med en praktik som jag lärde mig i högskolan på 1980-talet. Jag tog en 1-årig kurs i psykosyntes. Jag älskade det verkligen.  Psykosyntesen skapades av den italienske psykiatern Roberto Assagioli.

Jag tänker att ett av skälen till att jag tyckte om denna terapiform, är att några av övningarna är så shamanska. Roberto Assagioli gav impulsen att resa till toppen av ett berg, där man mötte en vis person eller lärare/lärarinna, som kunde svara på ens frågor.

En av hans övningar vill jag dela med mig om här. Jag älskade att göra den, och jag lade till ett annat shamanskt element. Roberto Assagioli lärde ut att vi alla har ”under-personligheter”. Jag vet att andra modeller nu tar med detta koncept.

Vi har delar av oss själva som älskar, delar som bedömer, delar som beskyller, en del av oss försöker göra fred, den bedömande, kritikern, den känslosamma … du fattar.

Och en kraftfull övning, som vi kan göra, är att bjuda in alla våra ”under-personlighetsandelar” till en fest som leds av  hjälp-andar.

När jag brukade göra denna övning, hade jag svårt att få plats med alla mina ”under-personligheter” i rummet.

Det behövs en smula humor för detta. För det avgörande är att märka hur olika röster inifrån gör beslut i ditt liv och skulpterar din väg. T.ex. om du har en del som känner sig ovärdig, hur ska du då kunna skapa det du önskar i livet?

Det är viktigt att se på de delar av oss som är understödjande och de som blockerar vår resa genom livet.

Du kanske kan börja denna övning med att resa, meditera, skriva ned, ta promenader i naturen för att samla informationer, som alla kan ge en sann syn på ditt inre landskap. Vad sker där inne? Vilka inre röster talar hela tiden i olika omlopp?

Och sedan använder du din fantasi och skapar en fest med hjälp av dina hjälp-andar. Be dem om hjälp med att skapa en resa som har ett rum med alla dina ”sub-personligheter” och ”schmooze” med dem. Tala till dem och lyssna till vad de har att säga.

Och sedan ber du dina hjälpare att förändra den energi inne i ditt inre landskap, som inte arbetar för ditt bästa, när du vill nå ett liv fyllt med ovillkorlig kärlek för dig själv och för själva livet.

Försök denna praktik och den kanske blir till en regelbundenhet för dig.

Fullmånen är den 27 november. Var snäll och förbered dig med övningar, som försäkrar att inga egoistiska delar i dig distraherar dig från det djupa arbete som faktiskt kan ge positiva resultat och skapa positiv förändring.

Föreställ din kropp som en kostym. Och tillåt dig att befria dig ur kostymen och upplev det mest briljanta ljus cirkulera genom dig och stråla ut i det kollektiva och beröra varje del av denna stora Jord.

Om du är ny läsare av Transmutationsnyheterna kan du få instruktioner till fullmåns- ceremonin under Creating A Human Web of Light på denna hemsidan.

I delar av världen firas denna månaden Tacksägelsefester. Låt oss inom vår krets komma tillsammans och önska varandra en varm och glädjefylld Tacksägelse fylld med kärlek, tacksamhet och i samhörighet med en älskad gemenskap och familj. Må din dag bli välsignad med ögonblick av lycka och samhörighet. Och må vi alla finna de inre ställen inom oss där vi känner tacksamhet till oss själva för allt vi har gått igenom i våra liv och som fört oss dit vi nu är – i ett högre medvetandetillstånd och med vetskapen att så mycket som sker runt om oss är en illusion, liksom en dröm som vi alla har styrkan att ändra.

Du kan ta del av Sandras kungörelser på den engelska originalsidan.

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts