Transmutationsnyheter augusti 2020

Jag har nu sedan så många år skrivit om skuggsidan hos den shamanska gemenskapen som lever ytligt. När man rider på ytliga vågor, lär man sig att trampa vatten.

Men missar vi slutligen inte den värdefulla delen av initiationen och resan att hitta hem till vårt verkliga jag, när vi inte tillåter oss själva att sjunka under de ytliga vågorna? Även om vi lever i det okända, föredrar vi att det okända inte innebär att sjunka in i livets mörker – en initiation vanligen kallad Själens Mörka Natt.

Men det är där vi lär oss att tala till vår själ. Det är där vi skalar av oss vår tidigare identitet för att se skönheten, gåvorna och vårt inre landskaps styrkor. Och när vi finner detta stiger vi in i en glans av kärlek och ljus, som vi aldrig upplevt på denna Jord. Men det behövs viljan att göra en resa som är i ett territorium, som inte är av denna Jorden och som vi alla går igenom när vi blir sjuka, förlorar något som är viktigt för oss, upplever sorg, upplösning, felande tillit, osv.

I den moderna västliga världen, har flera av oss kallat in transformerande energier under denna tid. Vi sa att vi vill förändra. Hur vi försökte göra detta var genom att upptäcka praktiker, som fick oss att känna oss fridfullare och stegra våra endorfiner för att få oss att känna oss bättre. Men detta var kanske inte det bästa beslutet att göra. För detta gör att vi fortsätter att simma i förändringens ytliga vatten.

När du i shamanismen ber om förändring, ber du om att stiga in i Själens Mörka Natt. Detta är ett häpnadsväckande territorium som verkar skrämmande eftersom du där skalas av din identitet och allt du trodde dig veta.

Men vilken värdefull resa det är att bli fråntagen det som inte längre gagnar din identitet och leder dig till att finna din sanna identitet, kraft, styrka, inre ljus och kärlek. För du är en verklig spegling av universums skapande krafter, och det är det du kommer att upptäcka, när du genomgår det territorium som kallas Själens Mörka Natt. Du kommer att upptäcka aspekter av ovillkorlig kärlek och uppleva ett ljus som du inte visste existerade.

I denna initiation dör ditt ego medan du är levande, och du blir pånyttfödd till en varelse som är nog i sig själv med alla sina behov.

Jag tror verkligen att när man lär sig att genomkorsa Själens Mörka Natt, lär man sig att med kraft och styrka klara av vilka vågor livet än presenterar oss. Du blir en närvaro av ovillkorlig kärlek och ljus bortom allt vad du hittills har upplevt.

Om du vill erfara mer om detta tillstånd och lära dig hur du kan gå igenom det, kan du anmäla dig till min nya kurs The Dark Night of the Soul as a Portal to the Shaman’s Light

(Själens Mörka Natt som Porten till det Shamanska Ljuset)

Du kan anmäla dig här: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/dnsSI/ingerman/

Jag har lämnat Facebook för ett tag. Jag behövde helt enkelt en paus. Men jag kommer att vara tillbaka för att arbeta med deltagarna i min nya kurs.

Innan jag lämnade, läste jag detta vackra inlägg av Jack Wyrd, som delgav det på Fachebook-sidan för Shamans Cave. Jack gav mig tillåtelse att dela detta med er alla.

TROLLSLÄNDANS VÄLSIGNELSE

”Exuviae” är återstoden av djur som måste byta skinn för att kunna växa. Trollsländan är ett sådant djur. Den tillbringar sina första två år som en vattennymf. Simmar i och andas vatten, ingen beröring med luft. Men så snart de har hittat vad de behöver i den våta världen under vågorna – kryper de upp i luften. Där kan de inte andas, inte se. De har förtroende att de måste bege sig mot ljuset in i det okända. Hjälplösa väller de där fram ur sin bakre del och vecklar ut sina vingar.

Detta är en sommarsak. När de dricker in luft i sina lungor för den första gången, måste de ligga i solen och torka sina vingar och härda sin stomme. De vet inte vad som väntar, men de vet att de är tvungna. De låter sig inte stoppas av rädsla, de bara vet att det är riktigt. När dessa himlens sländor höjer sig upp, lämnar de den gamla återstoden bakom sig. De blickar inte tillbaka, de bara flyger.

Det är sommar och dags för transformation under Solen. Må du vara som trollsländan, ha tillräckligt förtroende för att göra den förändring som är nödvändig och flyga fri som det var menat att vara. Må du förkroppsliga trollsländans vackra gudagåvor.

Exuviae är latin. Det uttals ig-zoo’-vee-ee

Jack Wyrd praktiserar och undervisar i core shamanism och är i Bangor i Maine värd för trummresegrupper varje månad. Han ger snart ut en bok om folklore med titeln Maine’s Rarest Creatures: a Field Guide to Mythological and Legendary Creatures and Beings of New England and Adjacent Canada, som kommer att publiceras i juni 2021 hos Down East Books. Du kan ta del av Jacks sida på Facebook.

Fullmånen är den 3 augusti. Låt oss dyka in i djupet av vårt spirituella ljus, som sträcker sig till oss och möt detta med ditt eget ljus. Förena dig med det strålande ljuset från vår globala gemenskap och låt det bilda ett sunt energifält för allt liv.

Om du är ny läsare av Transmutationsnyheterna kan du få instruktioner till fullmåns- ceremonin under Creating A Human Web of Light på denna hemsidan.

Du kan ta del av Sandras kungörelser på den engelska originalsidan.

Copyright 2020 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts