Transmutatie Nieuws april 2018

Terwijl we doorgaan met ons spiritueel werk, is het zo belangrijk in het oog te houden dat we dit niet beschouwen als nog meer “werk” wat we moeten doen. Shamanisme is een manier van leven; de spirituele oefeningen die we over de jaren heen hebben gedaan, spinnen de draden van daden en gedrag nodig om een gezond leven en een gezonde planeet te voeden. Het punt is nu deze oefeningen te integreren zodat ze werkelijk een manier van leven worden.

Eigenlijk zou niemand moeten zeggen “ik heb geen tijd om gedurende de dag meer spiritueel werk te doen”. Want hoe je de woorden “zegenen” versus “vervloeken” gebruikt, je rondtollende gedachten, hoe je kijkt naar je dagdromen en wat je maakt van je leven en van de wereld, en hoe je jouw goddelijk licht laat schijnen, dat al is deel van hoe je loopt, ademt, werkt en meedoet in leuke en ontspannen activiteiten.

Met ons spiritueel werk herscheppen we de relatie met onszelf, hoe we anderen behandelen, onze stijl van leven, en ons gedrag in de wereld.

Als het spiritueel werk dat je doet voelt als heel veel werk, stop dan en bedenk hoe je spirituele oefeningen los ziet van hoe jij je leven leeft. Enige reflectie hierop kan zeer verhelderend zijn!

Als je deze maand iets aan spiritueel of ceremonieel werk doet, merk dan of je teveel je best doet, en hoe je sommige van deze oefeningen integreert zodat ze in de goede zin gewoon worden alsof je het werk leeft.

Ik denk met alles dat we meemaken, dat het voor ons een goede maand is om samen een shamanic oefening te doen om ons tot op het bot uiteen te rafelen, zodat we allemaal vernieuwing en wedergeboorte kunnen ervaren. Het is altijd goed praktijken te gebruiken die ons eraan herinneren dat leven een illusie en een droom is en dat we verbonden zijn met een groter bewustzijn dan wat we zien in de collectieve energieën.

Het is tijd voor ons om ons lichaam en geest toe te staan te ontbinden en tot op het bot uiteen gerafeld te zijn zodat we onze authentieke identiteit kunnen herinneren en dat we allemaal van de Bron komen. We zijn geboren uit onvoorwaardelijke liefde en zijn behept met een éénzijn met de schepper en de kracht van het universum, om te ervaren hoe goddelijk licht te zijn in een lichaam dat, gaand over deze grootse Aarde, schoonheid, heling, en vrede kan manifesteren.

In shamanisme is het tot het bot uiteen rafelen gebruikt als een initiatie, maar kan ook gedaan worden in een heling. In een uiteenrafel journey word je wellicht tot as verbrand, of een element of help-spirit verwijdert je huid en organen. Help-spirits zuiveren je botten en organen. Een fysieke of emotionele ziekte kan opgeruimd worden.

Ik heb over deze praktijk in veel van mijn boeken geschreven: zoals Medicine for the Earth: How to Transform Personal and Environmental Toxins en ook: Walking in Light: The Everyday Experience of Shamanic Life.

Het wedergeboorte en heling-deel van het proces gebeurt als je aan de help-spirits en de goddelijke kracht van het universum overgeeft wat jou niet langer dient. Dan word je opnieuw opgebouwd of ont-rafeld, spiritueel schoon en gezond na een droomervaring.

Ik geef je korte instructies hoe zo’n journey of meditatie te doen. Als je een shamanic journey wil doen, luister dan naar je favoriete shamanic muziek en geef jezelf genoeg tijd om je journey te doen-tenminste 15 minuten. Als je geen shamanic journeys doet kan je de oefening ook doen als\meditatie terwijl je naar je favoriete spirituele muziek luistert.

Neem je voor dat je graag wil dat een help-spirit, een bondgenoot of een goddelijke kracht je tot op het bot uiteenrafelt en weer ont-rafelt tot slot van je journey of meditatie. Focus op een emotioneel blok of fysiek ongemak dat je graag kwijt wil.

Geef je over aan de kracht van het universum en vertrouw de krachten die er zijn om jou datgene te geven wat nodig is voor jouw wedergeboorte. Laat jouw help-spirit of goddelijke kracht het doen. Een dier of een element zoals bijvoorbeeld een adelaar, mieren, een zandstorm of vuur, allemaal voorbeelden van help-spirits die jouw uitelkaarvallen kunnen verzorgen.

Hoewel dit allemaal heel gruwelijk klinkt, is dit uiteenrafelen een heling praktijk wat ervoor zorgt dat je je weer verbonden voelt met de Bron, met jouw authentieke identiteit, en wat je rust en vrede geeft.

Tijdens het tot op het bot uiteenrafelen, als jouw huid, organen, botten en gedachten verwijderd zijn, zal je jezelf ervaren als goddelijk licht en één met de schepper en het universum. Als je tot as verbrand bent of als je lichaam is vernietigd door een zandstorm zal je vrij zijn om jouw goddelijk licht werkelijk te voelen als jouw echte zelf.

Eigenlijk is vernietiging/uitelkaarvallen het begin van transfiguratie. Eerst verlies je het idee van lichaam en geest zodat je je spirituele identiteit herinnert. Dan sta je de help-spirits en goddelijke krachten toe, jouw huid, botten, organen te reinigen zowel als je gedachten, zodat je spiritueel opnieuw geboren kan worden. Als je tot as of zand vernietigd werd, zal je opnieuw opgebouwd worden in een gezond lichaam en zuivere geest, en je zal een hogere vibratie van bewustzijn ervaren.

Als je weer ont-rafeld, heel en opgebouwd bent, beëindig je journey of meditatie door in je kamer terug te komen. Neem de tijd en ervaar of je je lichter, meer verfrist en verjongd voelt. Zodra je weer terug bent, doe een aarding-oefening om zeker te zijn dat je helemaal terug bent uit je ervaring. Ga naar buiten en zit onder een boom en stel je voor dat diepe wortels jou verbinden met je lichaam en met de aarde. Of, als je niet naar buiten kunt gaan, kan je dit doen in een meditatie.

Het is volle maan op 29 april. Ervaar tijdens de volle maan jouw goddelijk licht en laat het helder schijnen in en over de Aarde samen met het licht van onze hele wereldwijde gemeenschap. Laten we samen een glinsterend web-van-licht ontwerpen en weven, dat het oude versleten weefsel van werkelijkheid en levensperceptie.

Let op: ik ga een lezing en een ceremonie presenteren op 29 april ter opening van het volgende Jaar van de Ceremonie gesponsord door Sounds True. Mijn contract zegt me twee hieraan gewijde mails te versturen. Dus zodra ik informatie heb zal ik het verspreiden.

Nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws vinden op de site de instructies voor onze volle maan ceremonie op de homepage onder Een menselijk web van licht creëren.

Wellicht wil je het Transmutatie Nieuws van maart nog een keer lezen; ik beschreef daarin te focussen op het veranderende licht van zon en maan. Neem in april de tijd om de veranderingen in het licht en in de energie te bezien in de periode tussen nieuwe en volle maan. Zo kom je in een diepere stroom met de wisselingen van de maanstonden.

Terri in Nieuw Zeeland vroeg ons vaker samen te komen en regelmatig te transfigureren om zo meer licht naar onze planeet te brengen en ook om onze prachtige planeet Aarde en al haar natuur in haar goddelijk licht te zien. Probeer iedere zondag met ons mee te doen in transfiguraties, dat zal helend zijn voor ons allemaal en voor al wat leeft. Terri stelt voor iedere week 15 minuten te besteden om de Aarde in haar goddelijkheid te zien.

Je kan ook transfigureren met een fles of glas water en dan geef puur helend water aan een waterpartij bij jou in de buurt. Wat je ook in een waterpartij giet, het zal zich mengen met al het water in de wereld. Je kan organisch of composteerbaar materiaal op je altaar leggen en na transfiguratie dit ergens in de natuur achterlaten. Terwijl je transfigureert focus dan op zuivere lucht. We zullen zo werken in subtiele energievelden ongeacht de verschillen in tijd afhankelijk van waar we leven en samen het werk doen.

Damini Celebre is te vinden op www.shamanicteachers.com. Zij is een briljant leraar en schrijver. In het laatste Transmutatie Nieuws vertelde ik over het opmerkelijke project waaraan zij werkt.

Zij begon een spannend project om helend gebeden naar de Aarde te brengen. Zo beschrijft zij haar project:

“Spirit spreekt tot ieder van ons anders: soms in rijke metaforen die we in een journey ervaren, soms in een flits van inzicht gedurende de dag, en soms in een droom. In de zomer had ik een droom waarin ik mezelf ceremonieel zaaddozen zag poten in een gat in de grond in een heuvelachtig open landschap. De zaaddozen bevatten gebeden om de Planeet te helen.

Sinds die droom ben ik bezig die droom waar te maken door zaaddozen van klei te maken. De zaaddoosjes zijn gemaakt van klei uit de buurt en elk bevat een gebed voor de Aarde, geschreven op papier en in de open kant van het zaaddoosje gestoken. Deze gebeden zijn van over de hele wereld naar mij gestuurd.

Op 22 december 2017 begon ik de Solstice-Gebeds-Doosje ceremonie in Pennsylvania, en plaatste 108 GebedsDoosjes in de Aarde. Uiteindelijk zullen deze doosjes, met hulp van de Elementen, in de aarde opgaan.

Naast deze ceremonie heb ik kleinere Gebeds Doosjes gemaakt en laat die achter in stedelijke gebieden. Deze doosjes gaan of op in het Omgeving of worden meegenomen – allebei is perfect!

Sinds december hebben weer andere mensen me geschreven dat zij geïnspireerd raakten om hun eigen GebedsDoosjes te maken en plaatsten die in hun omgeving. Als je je geroepen voelt je eigen zaaddoosjes te maken – ik nodig je uit om hetzelfde te doen. Op mijn blog staan alle gebeden die ik vanuit de hele wereld heb ontvangen; voel je vrij iets van deze gebeden in jou doosjes te doen en zo kunnen we samen een breder web van heling uitspreiden.

Heb je zelf een gebed-voornemen-wens voor het helen van de Planeet? Zo ja, wil ik graag jouw gebed in een zaaddoosje bijsluiten. Stuur me een email b.shiny(at)me.com en ik zal jouw gebed in een zaaddoosje doen.

Mijn zegen voor al wat leeft xx Damini Celebre”.

http://daminicelebre.com/prayer-pods

Recommended Posts