Transmutatie Nieuws September 2018

Dank jullie wel voor jullie feedback op het transmutatie nieuws van augustus. Het heeft veel lezers diep geraakt.

Ik wil ook iedereen bedanken voor de steun aan mijn twee nieuwe boeken The Book of Ceremony and The Hidden Worlds (co-written with Katherine Wood).

Ik heb de eer gehad om met een groep mensen in Syrië te praten die op zoek waren naar spirituele manieren om hoop terug te vinden terwijl ze constant in oorlog leven. Over de hele wereld wenden mensen zich naar spirituele mogelijkheden omdat onze rationele mind niet veel kan doen. Het is nu tijd om te werken met de spirituele mogelijkheden die kunnen helpen om licht te laten schijnen op manieren om ons innerlijke werk te doen wat nodig is omdat ons leven overhoop gegooid wordt.

Het werken met transfiguratie en helen met spiritueel licht is een krachtige contributie om ons leven te helen en om de aarde te helpen. Want als we transfigureren worden we een echt lichtwezen die alles zowel binnen als buiten heelt en transformeert.

Maar transfiguratie alleen is, hoewel er wonderbaarlijke helings door plaats vinden, niet genoeg om mee te werken. Want totdat we onze levensstijl, daden, gedrag, hoe we woorden gebruiken en focussen op de energie van gedachten en dagdromen waar we het collectief mee voeden, veranderen. Dan pas zullen onze inspanningen worden beloond. Het is namelijk niet genoeg om licht te laten schijnen zonder dat we ons eigen lichaamsvibratie verhogen om de staat van eenheid, licht en liefde te matchen.

We zijn vergeten dat we verbonden en afhankelijk zijn van alles wat leeft. Dit wordt weerspiegeld door de omgeving en door veel ongebalanceerd gedrag.

Dit mag voor velen van jullie logisch klinken, maar helaas wachten nog veel mensen op een wonder. En zoals ik duidelijk maak in de trainingen van Medicine for the Earth, moeten we ons verbinden met dit wonderbaarlijk werk door je te verbinden met de elementen van intentie + liefde + eenheid + harmonie + concentratie + focus + verbeelding.

Naast al het spirituele werk wat de doen moeten we onze levensstijl veranderen en op een manier leven die onze omgeving ondersteunt. Dat is veel lastiger om te doen omdat we in de moderne wereld zo gewend zijn aan onze manier van leven.

Op 23 september eren we de equinox wanneer we de herfst ingaan op het Noordelijkhalfrond en de lente op het Zuidelijkhalfrond. En door te werken met de veranderingen van de seizoenen heb ik je aangemoedigd je te focussen op hoe alles in de natuur stroomt. Er is geen heftig begin en eind. Alle cycli van verandering vloeien in elkaar over.

De elementen zijn geweldige leermeesters in hoe we in de stroom van het leven kunnen stappen. Want de aarde, lucht, water en vuur zijn altijd in beweging, altijd aan het reinigen en vervolgens weer terug kerend naar de fase van vernieuwing.

Wanneer we de seizoenswisselingen eren laten we ook los wat ons vasthoud aan ongezonde gedachten en ons verleden. De equinox is een tijd van reiniging, onze intenties nieuw leven in blazen, je te verbinden om gedisciplineerder mee te doen met diepere spirituele oefeningen die ons leiden naar een wedergeboorte. Het is tijd om onszelf, alles wat leeft en onze verbinding met de natuur, te eren.

Om de equinox te eren zou ik het geweldig vinden als we ons focussen op ons ceremoniële werk om wat van de negativiteit die we het collectief in sturen, los te laten. Want ik vind dat als problemen op aarde onze spirituele gemeenschap beïnvloeden, het ook veel verdeeldheid en oude manieren van denken voed. We hebben allemaal stukjes van de puzzel te delen en het is nodig dat we op verschillende spirituele manieren behulpzaam zijn. Laten we ons samen focussen om een krachtiger collectief te creëren. Want dat is de manier hoe echte verandering zal plaatsvinden.

Hieronder zijn wat suggesties voor een ceremonie die je kan doen tijdens de equinox. Ze komen uit Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life.

Je wilt een ceremonie gaan doen om een oud gedachte patroon, wat gevoed wordt door oude stemmen die je belemmeren om op spirituele wijze te werken met eenheid, liefde, licht, eer en respect, los te laten. Werk altijd met de spirit van liefde. Je gaat een liefdevolle daad naar jezelf toe doen en naar onze spirituele gemeenschap als je loslaat wat je tegenhoud.

Als het voelt dat je meer begeleiding nodig hebt bij een ceremonie kan je reizen naar een helpende spirit om een suggestie te vragen om een simpele ceremonie te houden. Het maakt niet uit hoe simpel de ceremonie is als je het met maar met respect doet. Dit is waar de kracht in zit.

Je kan vrienden, geliefde en mensen uit je gemeenschap uitnodigen om op ceremoniële wijze samen te werken. En je kan je voorstellen hoe graag kinderen mee willen doen met een ceremonie.

Vuur ceremonie

Vuur is de geweldige leraar van transformatie en transmutatie. Vuur neemt van ons weg wat we niet langer nodig hebben en transmuteert de energie.

Maak een voorwerp wat verbrand kan worden. Je kan een talisman of krachtvoorwerp maken, wat de kracht van wat je gelooft voorstelt en los wilt laten in het vuur. Je kan een stok vinden als je buiten loopt terwijl je je focust op wat je los wilt laten. Neem wat garen en wikkel uit je geest je zelf saboterende geloof af terwijl je die kracht in de stok windt. Of maak een talisman van brandbare spullen uit de natuur. Neem de tijd om zeker te zijn dat je niet gewoon een representatie van je blokkerende geloofsovertuiging of gedachtevorm maakt. Zing, blaas, dans, drum of ratel de kracht van de gedachte vorm in je talisman zodat het de kracht van wat je los laat in zich heeft.

Je kan een vuurceremonie binnen of buiten doen als het veilig is. Als er brandgevaar is kan je ook de vlam van een kaars gebruiken. Schrijf dan de geloofsovertuiging die je lost wilt laten op een stuk papier en verbrand het in een kom of in de gootsteen.

Je werkt samen met de spirit van het vuur om de gedachtevorm te transformeren die je los wilt laten. Terwijl je het vuur maakt deel dan je intentie.

Offer je talisman aan het vuur of zelfs een gedachtevorm van een blokkerende geloofsovertuiging wat je opgeschreven hebt op een stuk papier. Focus op wat je wilt gaan los laten. Voel het in je lichaam. Als je er klaar voor bent geef het dan aan het vuur. Geef de talisman aan het vuur terwijl je het vuur bedankt en dankbaarheid toont aan het vuur omdat het voor jou werkt door je geloof te verteren en transformeren in pure goddelijke energie. Geef een offer aan het vuur omdat het jouw blokkerende geloof van je overneemt om te helen. Ik gebruik zelf ceder als offer in vuurceremonies.

Als je klaar bent met je ceremonie bedank dan de elementen en de helpende spirits. Dit werk geeft een initiatie en open de deur naar nieuwe wegen of hoe je je leven kan leven.

Veel van mijn cliënten en studenten gebruiken een heilige kom thuis waar ze regelmatig vuur ceremonies doen terwijl ze doorgaan met het ontdekken van de obstakels die hun tegenhouden hun droom van een goed leven voor zichzelf en voor alles wat leeft op de aarde te manifesteren.

Water ceremonie

Maak een talisman van dingen die je in de natuur vind, die je in het water kan doen. Deze talisman bevat de kracht van je geloofsovertuiging. Je kan een klein boot maken van stokjes en planten, zodat je geloofsovertuiging weg vaart naar het land van de spirits. Bedank het water omdat je geloofsovertuiging los gelaten en getransformeerd word.

Een student van mij deelde een prachtige ceremonie waarmee je werkt met oplosbaar papier. Je kan dit papier kopen op de website www.ScienceBob.com. Oplosbaar papier is volkomen veilig voor de omgeving en wordt volledig gecomposteerd. Je kan het in kleine stukjes knippen en er tekeningen, symbolen of woorden op zetten die je geloofsovertuiging en gedachtenvormen die je los wilt laten bevatten. Warm wat water op en doe dat in een kom. Doe het papier plechtig in het warme water en kijk hoe het volledig opgelost word. Ga met de kom water naar buiten en geeft het water aan de aarde.

Bellenblaas ceremonie

Dit is een ceremonie die je weer even kind laat voelen. Je gaat met een flesje bellenblaas naar buiten. Zet je intentie en blaast bellen de lucht in terwijl je jezelf bevrijd van negatieve gedachten. Bedank de lucht omdat de wind je blokkerende geloofsovertuiging meeneemt naar de creatieve krachten van het universum, waar ze worden omgezet in liefde en licht.

Begrafenis Ceremonie

Schrijf iets op of maak iets met spullen uit de natuur wat je kan begraven. Op deze manier kan je via een begrafenis negatieve gedachtes loslaten. Vergeet niet om je geloofsovertuiging met liefde te begraven. Je laat los wat je tegenhoud terwijl je tegelijkertijd de energie van je geloofsovertuiging transformeert naar liefde en licht.

Losbreek ceremonie

Zoek een stok in de natuur en terwijl je die vasthoud concentreer je je op je zelf-saboterende gedachte die je los wilt laten. Breek de stok doormidden terwijl je deze geloofsovertuiging loslaat. Dit is een symbolische daad met het losmaken van een energie die je niet wilt.

Journey voor het verbrokkelen van een gedachte vorm

Breng je blokkerende geloofsovertuiging, houding of denkpatronen naar een helpende spirit en vraag deze spirit om deze gedachtevorm te verbrokkelen.

Het kan zijn dat je direct opluchting en bevrijding voelt. Het kan ook zo zijn dat er nog meer werk nodig is. Ik nodig je uit om je spirituele bewustwording en bewustzijn te laten groeien zodat deze boven de negatieve energieën uitgroeit die ons neerhalen.

25 september is het volle maan. Laten we doorgaan met ons werk terwijl we steeds dieper in ons spirituele licht zakken dat zo veel potentie heeft om onszelf, alles in het web van licht en de aarde te transformeren en te helen. Ons licht schijnt en danst samen terwijl het alles omhoog brengt en voed met kracht, compassie en liefde. We komen samen terwijl we luminescent licht laten schijnen in en door de aarde heen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest kijk dan op de website en lees: “een web van licht creëren”.

Even terug naar de nieuwsbrief van augustus waarin ik schreef over dat we te veel uitdagende energieën meenemen in het gezamenlijke energieveld. Wat mijn helpende spirits mij hebben laten zien op een cellulair lichaamsgevoel is het verschil wat er gebeurd wanneer we ons voeden met waar we dankbaar voor zijn, mooie plaatjes, kleuren, geuren, smaken, aroma’s en prachtige geluiden. Wanneer we zo opgeladen zijn met schoonheid dan kunnen we schoonheid zien in de buitenwereld. Als we niet gevuld zijn met rijke en mooie energieën dan voelen we ons leeg van binnen. En in die leegheid kunnen energieën uit het collectief binnen komen. Gevuld met licht, liefde en schoonheid is onze krachtigste bescherming en tegelijkertijd een krachtige contributie aan alles wat leeft.

Ik wens iedereen in onze kring een diepe en betekenisvolle viering van de equinox!!

Recommended Posts