Transmutatie Nieuws september 2014

Ten eerste wil ik met jullie delen dat het zo geweldig was om me onder te dompelen in onze ceremonie: Het creëren van een menselijk Web van Licht gedurende de Super Maan van augustus. Het was echt een heerlijk gevoel om samen te zijn met het licht van onze cirkel.

Ik denk dat je waarschijnlijk de ervaring hebt gehad dat het universum je een teken blijft gegeven dat je je aandacht op iets moet richten. Voor mij voelt het alsof ik in één van deze periodes was.

Zoals ik al eerder schreef, ik heb een nieuw boek geschreven dat wordt uit gegeven door Sounds True. De titel van het boek is: “Walking in Light: The Everday Empowerment of Shamanic Life”. Het boek wordt 1 februari gelanceerd.

Als je een boek schrijft worden er verschillende aanpassingen gedaan. In augustus deed ik de laatste aanpassingen. Dat betekent dat ik niets meer kon veranderen nadat ik mijn eind resultaat had ingeleverd. Het boek is nu klaar om gedrukt te worden.

Ik heb het boek gelezen en verschillende malen herlezen om er zeker van te zijn dat ik niets meer wilde toevoegen, veranderen of wilde weghalen.

In een van de hoofdstukken schreef ik over initiatie. En in dit hoofdstuk heb ik vragen gesteld die in mijn gedachten blijven hangen. Dit zijn vragen waar ik continue mee zit en over denk. Soms ben je klaar met je werk maar het werk is niet klaar met jou. Ik heb dit hoofdstuk zo goed mogelijk afgemaakt, maar het werk is niet klaar met mij. Het blijft bij me.

In juni werd ik geïnterviewd door Tami Simon (de eigenaar van Sounds True) voor een bloemlezing over depressie. Het boek komt begin april uit.

Mijn uitgever stuurde mij het interview om het na te lezen in augustus, een paar dagen nadat ik “Walking in Light” terug had gestuurd naar de uitgever.

In mijn interview had ik over het sjamanistische begrijpen van een depressie als een initiatie en rite en doorgang. Ik schreef ook over mijn eigen levensreis hoe ik omging met mijn depressie.

Mijn aanvankelijke interview moest ingekort worden om te passen in een kort hoofdstuk in de bloemlezing. Maar in de ingekorte vorm praat ik veel over sjamanistische initiatie en hoe dat betrekking heeft op depressie.

En dan, heel verdrietig, Robin Williams pleegt zelfmoord. En ik schreef een kort stukje op Facebook over depressie als een initiatie en een beetje over mijn eigen ervaring hoe ik om ga met depressie in mijn eigen leven.

Het thema initiatie is echt belangrijk voor me. En ik denk dat één belangrijk punt over initiatie is dat we door een initiatie te “overleven”, we leren hoe we kunnen leven.

We zien vandaag de dag steeds weer hoe intens de reis is die mensen over de hele wereld ervaren, of het nu is omdat je leeft in een oorlogsgebied, of dat je militair bent en in de oorlog vecht, godsdienst of politieke vervolging, klimaat verandering, ziekte, een verscheidenheid aan emotionele en psychische problemen, en zo voort.

We plakken labels op verschillende zaken. Maar ik geloof dat het meeste wat de mensen vandaag de dag ervaren is een initiatie naar een nieuwe manier van leven.

En terwijl je midden in een initiatie zit, kan je daar niet over nadenken. Je kan dan niet plannen hoe je er door heen komt. Een onzichtbaar deel van je moet het dan van je overnemen en je er door heen helpen.

Jazeker, onze helpende spirits en onzichtbare krachten kunnen ons steunen. Maar uiteindelijk moeten we in onze eigen kracht stappen.

Tijdens het moeilijke proces is het onze spirit die door blijft stralen.

En ik geloof dat dit een groot leer proces is van onze tijd. De les is zo oud als de mensheid. Maar het is tijd om wakker te worden met de kracht van onze innerlijke spirit.

Ik herinner me dat in één van mijn eerste trance reizen die ik ooit deed in 1980 mijn krachtdier naar me toe kwam. Hij instrueerde me om in het donker te gaan zitten. Hij zei tegen me dat ik op moest staan en mijn ene voet voor mijn andere moest zetten. Hij refereerde niet naar een specifieke situatie in mijn leven. Hij deelde een algemene les met me.

Dit advies bleef altijd bij me. Je kan echt niet stoppen, gaan zitten en weigeren om door te gaan tijdens welke initiatie dan ook. Want in een echte sjamanistische initiatie is de enige manier om te overleven, door te gaan, geholpen door de kracht van spirit.

Ik weet dat velen van jullie persoonlijke uitdagingen ervaren en ook geraakt zijn door alles wat er om ons heen gebeurd. Ik geloof dat beweging de sleutel is om er door heen te breken. Eén van mijn dagelijkse mantra’s is: “de enige manier om eruit te komen is er door heen te gaan”.

Bekijk dit op een initiatie die jij op dit moment mogelijk ervaart in je leven.

De sleutel is om hulpmiddelen te ontwikkelen die je nodig hebt in zowel vreugdevolle als turbulente tijden. De hulpmiddelen die ik met jullie door de jaren heen heb gedeeld zijn de zelfde die ik gebruik als ik door een donkere periode ga. Deze hulpmiddelen houden me echt op de been. Ik werk dagelijks met al deze hulpmiddelen of het nu luchtig en makkelijk gaat of dat het moeilijk gaat. Ik verplicht mezelf te blijven bewegen en mee te stromen met de fases van het leven. Ik ben vriendelijk naar mezelf en ik oordeel niet over wat ik mee maak. Maar ik blijf in beweging ook al kan ik maar baby stapjes zetten.

Allebei mijn ouders waren sterke rol modellen voor me die me lieten zien hoe je kon door zetten tijdens uitdagingen. Maar mijn moeder liet me zien hoe ik door in beweging te blijven niet alleen overleefde maar hoe ik kon bloeien. Ik keek naar mijn moeders toewijding om te bloeien op een spiritueel level ondanks de uitdagingen in het leven. We hebben er nooit over gesproken, maar ik leerde door haar te observeren.


Alles in de natuur is constant in beweging en aan het veranderen. En alle levende wezens groeien naar het licht en absorberen wat ze nodig hebben om te bloeien. We zijn een deel van de natuur en staan niet los van haar.

Ga deze maand door met het cultiveren van een rijk innerlijk landschap zoals ik jullie geïnspireerd heb om te doen. Wanneer je dit doet, stap je in een nieuwe en prachtige dimensie van de werkelijkheid. De deuropening naar deze prachtige dimensie is onze innerlijke wereld.

Ten eerste is het belangrijk dat je van jezelf houd en je genoeg eerbied voor jezelf hebt om te willen werken in je innerlijke wereld. Ga je innerlijke tuin in en maak het schoon. Trek de oude planten, die niet meer goed voor jou zijn, met wortel en al eruit.

Voel hoe je echt goed zorgt voor je innerlijke grond, en dat wanneer je met je vingers door de aarde woelt, je het vocht voelt en de aarde rijk aan voelt. Ruik de frisheid en rijkdom van je innerlijke grond.

Vervolgens plant je dan met liefdevolle zorgzaamheid, de zaadjes die je wilt zien groeien.

Vergeet niet om ook wat ruimte open te laten voor een paar wilde planten.

In mijn tuin thuis zijn er honderden van die wilde planten die voor het eerst groeien. De naam van de planten weet ik niet. Als mensen bij ons thuis komen zie ik ze kijken naar de tuin en dan naar mij. Ik kan ze horen denken waarom haalt ze het onkruid niet uit de tuin. Deze planten die welig tieren zijn zeker voor de meeste toeschouwers, onkruid.

Ik trek ze voor zeer veel verschillende reden er niet uit. Eén reden is dat ze zo groen en sterk zijn. En in de woestijn, voelt het voor mij als een misdaad om sterke groene planten eruit te trekken.

Maar ook, deze plant bloeit in augustus. En mijn tuin zag er zo levendig uit met al deze bloeiende gele bloemen door mijn hele tuin verspreid. Als ik deze planten had verwijderd had ik deze schoonheid niet kunnen zien.

Soms proberen we onze innerlijke en onze buiten tuin te veel te cultiveren. Het is goed om ruimte te laten voor wilde planten. Je weet nooit van te voren wat voor grote schoonheid er kan gaan groeien en bloeien in jouw leven.


Isis deelde met me dat het zo belangrijk is om je te focussen op de tempel van je eigen spirit. En natuurlijk is de tempel van je spirit je lichaam. Dit betekend dat je lichaam en tempel heilige grond is. Je wil deze heilige grond niet vernietigen.

Deze bewering gaat zelfs nog dieper als we denken aan de heiligheid van al het leven. Alles wat leeft is heilige grond en al het leven zou geëerd en gerespecteerd moeten worden.

Ga door met het bouwen van een sterke innerlijke tempel.

Absorbeer het licht en de kracht van je “divine light” en het licht van het leven in je cellen. Doe dit dagelijks!

Ervaar hoe het voelt om vanbinnen uit verlicht te worden.

Merk hoe je je lichamelijk voelt en voel het gevoel van innerlijke vrede. Zie of je een verandering voelt in je vibratie als je dit doet.


De volle maan is 8 september. Dus velen van ons willen in dienst zijn van de planeet gedurende dit soort tijden van verandering. We vergeten dat er spirituele oefeningen zijn die we kunnen uitvoeren en door die te doen maken we een verschil.

Als je een drum of ratel hebt die je kan gebruiken, ga dan wat drummen of ratelen. Dit helpt je om uit je “mind” te stappen en helpt je om je centrum te vinden zodat je je kan focussen op je spirituele werk.

Focus op je intentie om een licht in de wereld te zijn. En tijdens de volle maan laat dan je staat van bewustzijn wat je gescheiden houd van je innerlijke, “divine” licht, dan los. Reis dan diep naar binnen en voel je echte spirituele natuur, wat licht is. Voel eenheid met de Bron en met allen in het web van het licht. Schijn je licht en laat het stromen en groeien terwijl het aansluit bij het licht van onze wereld gemeenschap. Verbeeld je dat het licht reist in en door de aarde terwijl het een stralend web van licht creëert.

Als je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws bent lees dan alsjeblieft “Creating A Human Web of Light” op de homepage voor de instructies voor onze volle maan ceremonie.


De equinox is 22 september, We gaan naar de herfst in het noordelijk halfrond en naar de lente in het zuidelijk halfrond.

Ik denk dat wanneer we de verandering van de seizoenen vieren we ons vaak beseffen dat we de ene dag in het ene seizoen zitten en als de kalender het aangeeft we gelijk in een ander seizoen zitten.

De seizoenen gaan in elkaar over. Er is een gelijkmatige overgang als het ene seizoen overgaat in het andere.

Merk de subtiele veranderingen op waar je leeft die jou tekens geven hoe een beginnende verandering plaats vindt. Merk het verschil in temperatuur op, hoe de lucht beweegt, het planten leven, de dieren en hoe de vogels in jou regio beginnen te migreren. Voel het verschil in de textuur van de aarde. Sta met je voeten voor tenminste 10-15 minuten per dag in de aarde en voel via je voeten een verandering in beweging, gonzen of vibratie. Merk de verandering op in kleuren en de geuren in de lucht.

Veranderingen komen niet ineens. Er is een stroming naar alle veranderingen. Wij besteden geen aandacht aan de tekens, hoe de cyclus van de ene in de andere stroomt. We neigen te denken en waar te nemen in lineair wegen in plaats van in cirkels zoals de aarde ons leert.

Neem tijdens de equinox de tijd om te waarderen hoe de seizoenen en cyclussen van het leven stromen. In het noordelijk halfrond is het de tijd om jezelf over te geven en los te laten wat nodig is om in de aarde te laten gaan om leven te geven een tijd om te rusten na het groei seizoen van de zomer. En in het zuidelijk halfrond is er opwinding voor de geboorte van het nieuwe na het lange draag proces van de winter.


Laten we samen tijdens de equinox de aarde en al het leven eren. Wees dankbaar voor je leven, Neem tijd om naar binnen te gaan en ervaar de stroom van veranderingen in jezelf. Ervaar hoe een seizoen ook overgaat in het volgende seizoen in jezelf.

Laten we de tijd nemen om te bedanken voor al onze eigen gave en kracht, als die van onze dierbaren, anderen, en een ieder in onze wereld gemeenschap en in ons leven. Als we de gaven en krachten erkennen, die iedereen en alle levende wezens bijdragen dan eren we daadwerkelijk het leven.

Ik wens jullie allemaal een zonnige herfst en lente!

Recommended Posts