Transmutatie Nieuws oktober 2022

We zijn ons allemaal bewust van de weersveranderingen die over de hele wereld plaatsvinden. Landen en ook staten in de VS hebben last van overstromingen terwijl andere plekken op de aarde letterlijk droogvallen. Over de hele wereld zijn er rivieren drooggevallen zodat je er doorheen kan lopen.

Het lijkt alsof het water contact met ons zoekt om ons wakker te schudden over hoe we in balans kunnen leven op aarde. Want als het water zo uit balans is, is het een reflectie dat er iets gebeurd in het collectieve menselijke veld.

Zoals jullie allemaal weten zijn er ontelbaar veel mensen die niet geloven in de klimaatsverandering en ze willen ook niet meedoen met de discussies, oplossingen zoeken of wat voor actie dan ook ondernemen.

De boodschap die ik al jaren deel is dat als we ’s ochtends opstaan en de aarde, lucht vuur (zoals de zon) en het water bedanken voor ons leven dan weet ik in mijn hart en in mijn ziel dat met het sjamanistische principe van wederkerigheid dingen snel kunnen veranderen. Want als je de elementen eert dan eren ze ons ook zoals altijd de intentie was in relatie met alle natuurwezens.

Wij zijn niet de enige bewuste wezen op aarde ondanks dat we daar wel naar handelen. Er zijn landen die de rivieren de zelfde rechten geven als mensen. De dingen veranderen en er zijn mensen die zich realiseren dat we een harmonieuze balans moeten vormen als we als ras op aarde willen overleven.

Ik heb nu een paar keer in de transmutatie nieuwsbrief over een droom geschreven die ik heb gehad over een rivier die opgedroogd was maar nog steeds een lied had. Ik schrijf het hier nog een keer voor degene onder jullie die nog niet over deze krachtige droom hebben gelezen.

Alles wat bestaat op deze planeet zingt en rouwt. Elke levensvorm heeft het recht op een leven waar eten en onderdak aanwezig zijn. En de natuur is nu onze grootste leraar. Als we de aanwijzingen van de natuur zouden volgen, zouden we weten wat we kunnen doen om onszelf en de planeet te kunnen beschermen. Veel heeft te maken met laten zien dat we eren, liefhebben, respect hebben en vriendelijk zijn. Het is echt net zo moeilijk om naar buiten de natuur in te gaan en te gaan zingen voor gezonde natuurwezens en andere wezens die heling en liefde kunnen gebruiken.

In al mijn cursussen die ik sinds 2000 heb gegeven vind ik het nog steeds moeilijk te bevatten hoeveel mensen een wonderbaarlijke heling hebben gekregen door met transfiguratie te werken. Dit werk bestaat al zo lang en wordt door zoveel mensen gepraktiseerd om het levensweb te verlichten en om het levens licht te voeden.

Zingen, dansen, transfiguratie, ceremonies doen voor de levenden en voor de overledenen zijn allemaal manieren om de koers waar de heftige klimaatsveranderingen plaatsvinden, te veranderen. Maar we hebben groepen mensen nodig die naar buiten treden en plaatselijke groepen te vormen om dit werk te doen waar je woont.  Het klinkt zo simpel maar het heeft een kracht wat al millennia bewezen is.

De droom die ik had ging over een rivier die opgedroogd was maar toen ik er langsliep kon ik de rivier horen zingen.

Voor degene die de droom nooit hebben gelezen, hier is het:

Droom 11 december 2014

In de vroege ochtend had ik een heel bijzondere droom. Het eerste deel van de droom was erg ingewikkeld en diep en ik kan het me niet meer herinneren. Ik weet dat ik in een appartement in een stad was, waar ik een diepgaande discussie met anderen had en ik geloof dat het over de dood ging.

Hoe dan ook de discussie was een kant uit gegaan waarin ik voelde dat het tijd voor me was om weg te gaan. En ik was ook naar de stad gekomen omdat ik een lichtblauwe mascara wilde kopen. Dus besloot ik om dat te gaan doen.

Ik liep door de straten van de stad en liep langs een bouwplaats. Er werden daar nieuwe appartementen en winkels gebouwd.

Om dat te bouwen moest een rivier worden drooggelegd. Ik weet dat het vreemd klinkt maar dit was een droom.

Het volgende deel van mijn droom zal ik me altijd blijven herinneren. Ik liep langs de droge rivier bedding. Het zand was nog nat. Het was niet zoals waar ik woon waar ik langs “arroyos” loop, droge rivier beddingen. Het zand in deze rivier was nog steeds vochtig en nat.

En terwijl ik langs de rivier liep begon de rivier te zingen. Het lied was verfijnd. En bij elke bocht waar ik langs liep veranderde het lied. Ik kwam bij een deel van de rivier waar door het lied heen symbolen in het zand verschenen. Ik liep heen en weer langs de hele rivier en bleef naar dit prachtige lied luisteren. Het lied bleef hetzelfde, afhankelijk van waar ik was in de rivier.

Ik was zo diep geraakt door de schoonheid van het lied en dat de rivier nog steeds zong ondanks dat het water weg was.

Ik liep terug naar een groep bouwvakkers. Er was een lange Native Amerikaanse man met twee lange vlechten. Ik dacht bij mezelf dat hij misschien wel naar me wilde luisteren. Ik vertelde hem mijn verhaal dat de rivier zingt. Hij keek me aan en toen ik begon te huilen zei hij dat hij met me mee zou lopen en zou proberen te luisteren.

We liepen naar de over van de rivier en begonnen langs de rivier te lopen. Eerst was er alleen maar stilte. En toen begon er een lied. Het was een ander lied dan ik hiervoor had gehoord toen ik alleen liep, maar het was een lied. Ik vroeg aan hem of hij het kon horen. Eerst hoorde hij niets. En toen werd het lied krachtiger en luider. Hij keek me vol verbazing aan toen hij het lied hoorde. Samen liepen we langs de hele lengte van de rivier terwijl we luisterde naar het zingen van de rivier.

Hij ging terug naar de groep bouwvakker en zei dat ze het project onmiddellijk moesten stoppen omdat de rivier nog steeds leefde en nog steeds zong. Ik verliet de groep omdat ik wist dat ze zouden stoppen met hun werk.

En toen ging verder om mijn lichtblauwe mascara te kopen.

Ik werd wakker en was zo geraakt door de droom en het lied van de rivier! In het begin van de jaren 70 uit de vorige eeuw verdronk ik in de oceaan in Mazatlan en ervaarde ik dat ik door een tunnel ging en in een licht kwam. Ik zat op een bank in een buitengewoon prachtige tuin en luisterde naar de meeste mooi muziek die ik nooit kan omschrijven of ooit gehoord heb op aarde.

Het lied van de rivier klonk net zo. Alles in het leven zingt en het lied is eeuwig durend.

Ik heb bedacht dat we deze maand transfiguratie werk gaan doen voor de wateren in de wereld zoals we eerder hebben gedaan zoals je misschien weet als je het transmutatie nieuws al langer leest.

Als het mogelijk is maak dan een altaar waar je een kommetje of glas water op zet. Je altaar veranderd je kamer in een heilige ruimte. Als je wilt kan je een kaars aansteken en kan je wat speciale kruiden branden. Gebruik een sjamanistisch instrument of zet een spirituele muziek op die je fijn vindt zodat je uit je menselijke staat van zijn kan stappen in je spirituele staat van zijn kan stappen. Ervaar de kracht van je innerlijke zonlicht, licht van de sterren of van het maanlicht, hoe dat groeit tot een prachtig gouden ligt wat door elke cel van je lichaam stroomt. Laat dat licht vervolgens reiken naar het water waar jij je toe geroepen voelt om het je op het licht te focussen zodat je het water kan eren en het in de goddelijke perfectie kan zien.

Als je voelt dat je klaar bent kan je een beetje drinken van het water en breng het daarna naar een water bij jou in de buurt. Want het getransfigureerde water gevuld met goddelijk licht stroomt naar alle wateren in de wereld.

We zullen onze ceremonie deze maand doen waarbij ik je begeleid in deze oefening. Dus zorg dat je een altaar hebt, water en een sjamanistisch instrument als je die wilt gebruiken tijdens het zingen en dansen wanneer we samen werken.

Voor degene die meedoen met deze ceremonie, ik begeleid ook een transfiguratie ceremonie voor onze cirkel waar we de mogelijkheid hebben om zowel klant als  begeleider te zijn.

Het maakt niet uit wanneer je meedoet met deze ceremonie want we werken buiten de tijd en iedereen heeft baat van ons werk.

Ik was een beetje warrig in het begin maar ben doorgegaan. Er zijn eigenlijk twee delen in de ceremonie. En na de opname met Sylvia realiseerde ik dat de meeste van jullie de ceremonies apart willen doen. Je begrijpt wat ik bedoel als je luistert.

Door gezondheidsproblemen is de ceremonie audio in plaats van video:

https://www.youtube.com/watch?v=Wjkv1VkvODc

En we gaan door met ons werk tijdens de volle maan op 9 oktober waar we onze energieën samenvoegen om licht en liefde uit te stralen door en over de aarde heen. Doe met me mee tijdens deze ceremonies want ze hebben echt de kracht om verandering te bewerkstelligen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest lees dan  de instructies voor onze volle maan ceremonie op de site onder Dutch Ceremonies: Een menselijk web van licht creëren.

Announcements:

I have had some unexpected back-to-back health issues that are showing me it is time to slow down a bit. I have been teaching too much, writing, working with clients. The back-to-back online workshops were hard on me. I need more engagement with my students. So I am taking a break until I can fully recover so I can teach into the future. I am in no way planning on stopping teaching. But I am human and need a break to care for my body. 

So I wanted to let everyone know I am going to stop announcing that a workshop is coming soon. But if you want to go further with your work, please work with one of the teachers I trained listed on www.shamanicteachers.com. They teach all the courses I teach as well as some of their own.

You can get amazing training so you can work in the world with clients and potentially be listed on my website www.shamanicteachers.com. But you need to be flexible about working with someone other than me.

I will teach again. I am simply taking the break my body is asking me to take.

Renee Baribeau and I are going to teach a very small workshop on divination. We are registering 30 people so we can have an intimate experience. All participants need to know how to journey. And the workshop will be on November 12 for 5 hours. For more information and to register click on:

 https://shamanstv.com/2022/09/13/divination-a-virtual-retreat-with-sandra-renee/

The Healing Your Thoughts app is officially out, and you can purchase it on the Apple App Store or Google Play Store. I am getting fabulous feedback! I have been using the original app “Transmutation” since 2004 and now the updated app  “Healing Your Thoughts”  and it is something I count on to change my mood as I asked to be notified every two hours to stop and reflect on what I am thinking about and transmute any negativity I am focusing on. There is a one-time fee of $1.99 and there is no sign in It is as simple as apps come!

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Workshops page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True is a course that brings me the most feedback and how much it has changed people’s lives and ability to move with grace during these times. Sounds True keeps the cost really low for online classes. 

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

On www.shamanicteachers.com  you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on ShamansTV.com. And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast! I can’t believe the emails we are getting. People so appreciate our wisdom, humor, experience especially during these times.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

Evelyn Rysdyk who many of you know is teaching a new course. You feel ready to stand up for a future that is healthy and sustaining for your family and the planet. Yet, you may worry that you don’t have what it takes or that you just aren’t “enough” to influence our current situation. …and the scale of the problems we face may have you feeling anxious, helpless and hopeless. Renowned shamanic healer/teacher and author, Evelyn Rysdyk is launching a new FREE online event on October 13th, that can help!  Activating Your Shape-Shifting Self!  3 keys for a courageous, creative and powerful life!

Click on this link for more information: 
https://www.spiritpassagesacademy.com/a/2147517811/FizyRhhB

A few years ago I did some really wonderful interviews on Michael Sandler’s podcast. We became friends and really supported each other. Now I learn he is teaching a brilliant course on the Shift Network.World-renowned automatic writing teacher Michael Sandler will share simple and elegant body-based exercises — sourced in the energy and the power of love — that can help you make the subtle adjustments you need to know for certain you’re successfully connecting with the other side.

You can register here for Am I Channeling or Just Making It Up?! Join a World-Renowned Automatic Writing Expert to Explore & Validate Making an Authentic Connection to the Other Side: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/aicSI/ingerman/

Body as Healer: Freedom From Chronic Pain

Dr. Peter Levine has been such a gift to this planet in teaching some of the most powerful ways to work through trauma using somatic therapy. I had the opportunity to present at a conference with him when I was first starting out my conference tours. And I learned so much from him and enjoyed getting to know him. I recommend his work to anyone working through pain issues.

  • A collection of Dr. Peter A. Levine, PhD’s life work in an interactive, online format (including six live Q&A sessions with Dr. Levine and six live sessions with one of his top practitioners)
  • Proven strategies to address various chronic pain conditions such as fibromyalgia and irritable bowel syndrome (IBS)
  • Guidance through somatic practices (accessible for all bodies) that address the root cause of chronic pain
  • Program Begins October 6

For more information click on: https://www.soundstrue.com/store/#5d2e32ffc1326

Olivier Clerc translated many of my books into French. He is such a deep thinker and a man of true compassion.

Healing the Wounds of the Heart : 15 Obstacles to Forgiveness and How to Overcome Them, Olivier Clerc, Findhorn Press, December 2022.

Can everything be forgiven? Forgiving the small and average sufferings experienced throughout life is one thing. But what about bigger transgressions, like infidelity, abuse, or even large-scale offenses such as genocide? Showing that forgiveness is the healing of the heart’s wounds as well as the revival of love, Olivier Clerc looks at what prerequisites might be needed to enter into a process of forgiving and what the effects of doing so might be, for oneself as much as, if not more than, for the perpetrator. He identifies 15 obstacles to forgiveness–prejudices, confusions, false ideas, misunderstandings–and discusses where these perceptions and obstacles originate from, which keep many of us from taking the path to healing.

Drawing from his years of forgiveness work as well as from the Forgiveness Project, he shares inspiring testimonies and examples from both victims and perpetrators who have rebuilt their lives after trauma by walking the path of conscious forgiveness.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts