Transmutatie Nieuws oktober 2018

We leven in een tijd waarin het leven zo snel gaat dat we vaak vergeten wat belangrijk voor ons is, en dat we onze eigen prioriteiten opzij zetten in een poging bij te blijven.

Een vriend vertelde me over een lezing die hij had gevolgd waarin de spreker zei dat de enige manier voor mensen harder te lopen is door half mens half computer te worden. Wat een interessante gedachte!

In werkelijkheid ligt de sleutel voor ons allemaal in juist langzamer te gaan en een tempo aan te nemen dat klopt met een staat van gezondheid en balans. Op die manier keren we terug in de levensstroom waarin ons pad ons leidt naar de volgende stap van heling en evolutie op een evenwichtige manier in plaats van het gevoel hebben in een hedendaagse tornado terecht gekomen te zijn.


Ik geef interviews om mensen te vertellen over mijn nieuwe boek … , en daarbij vind ik het moeilijk de juiste woorden te vinden om de kracht van ceremonies te duiden. Wat ik me realiseer is dat we ons rationeel niet kunnen voorstellen wat de kracht is van ceremonies uitvoeren. Want het werk is zo lichamelijk in plaats van dat het een lineair proces is.

Shamanic culturen duiden tijd anders dan wij. Wij zijn zo gefocust op klokken en kalenders terwijl de inheemse volken letten op de verandering van het licht, van de maanstanden, stellenstelsels en natuurlijk de seizoenswisselingen. Een meer organische manier van het waarnemen van de verandering van de tijd.

Een meer lichaam-georiënteerde manier van leven die ons op natuurlijke wijze in het ritme van de Aarde brengt. En daarmee hebben we een ander gevoel hoe de golven van verandering te bevaren.

De Aarde is 4,6 miljard jaar oud. De wind was het eerste levende wezen voor de oerzee was gevormd. En de zee zelf is miljarden jaren oud, De bedenk hoe oude de zon, de maan, de sterrenbeelden zijn. Het shamanisme dateert van ongeveer 100.000 jaar geleden. En dan hebben we nog oude voorouderlijke tradities.

Als we ceremonies uitvoeren stappen we echt in al dit oude gemeengoed. We stappen in een nieuwe frequentie, een nieuwe vibratie waarmee we heen en weer kunnen reizen tussen de dimensies van niet-zichtbare sferen, bruggen bouwend zodat helende energieën de huidige samenleving kan omspoelen.

De ouden en de toekomstigen zingen voor ons. Zij leiden ons met hun gezang. De hele natuur zingt ons toe en toch blijven we vraagtekens zetten bij onze verbondenheid. We voelen ons vaak krachteloos temidden van al die turbulentie.

Als je je ogen dichtdoet en je stemt je hart en je energie af op Gaia die 4,6 miljard jaar oud is, en op de elementen en help-spirits die achter ons staan, hoe kunnen we dan ons machteloos voelen? En als we in dit gevoel duiken moeten we onszelf afvragen hoe we ons ceremonie-werk zien. Treden we in dit ongelooflijk sterk en solide spiritueel collectief met volledig open hart en doen we ons best om deze levenskrachten te eren?

Denk hier niet over. Voel het. En je zal merken dat allerlei deuren tot nieuwe perspectieven zich voor je openen. Er is een heel ander collectief waar je bij kan horen als je de afleidingen van de moderne wereld loslaat.

Maar tegenwoordig willen de mensen nieuw materiaal zonder de spirituele praktijk over en over te herhalen om dat solide gevoel te bereiken door verdieping in deze tijden die je zo uit je evenwicht brengen.

Steeds maar weer een nieuwe praktijk houdt ons aan de oppervlakte wat juist meer in onbalans voelt. De sleutel is zo diep mogelijk te wortelen in de oude wijzen die zoveel heling en wijsheid voor ons bergen.

Want de Aarde heeft de uitdagingen die wij nu tegenkomen al eerder gezien. Gaia spreekt tot ons. Leer haar taal in plaats van haar te dwingen onze taal te leren.

Doe je ceremonies en stap in al je kracht als je meedoet met de oerkrachten en voorouderlijke tradities die direct achter je staan en die je stimuleren om vooruit te gaan naar een nieuwe bewustzijns-ontwikkeling. Voel deze waarheid in je lichaam!

Leden van shamanic culturen weten hoe met de kosmische krachten van het universum te dansen.

Het is volle maan op 24 oktober. Wanneer je je ceremonies doet om jouw licht te laten schijnen samen met het stralend licht van onze community, denk dan aan de ouderdom van de spirituele krachten waarmee je samenwerkt. Is er een nieuwe manier om jezelf voor te bereiden om deel te zijn van zo’n gewijd collectief en echt een licht te zijn dat in en over de hele Aarde straalt? Verdiep je werk, ontmoet en dans met de krachtige wezens wilder dan in je wildste dromen.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees “Een menselijk web van licht creëren”.

Recommended Posts