Transmutatie Nieuws mei 2022

Kort geleden heb ik met vrienden, practitioners en teachers een artikel gedeeld dat mijn man me stuurde, wat verscheen in Women’s Health. Een interessant artikel dat de meesten van ons aangaat. Het artikel focust op wat ze noemen ‘sensitieve’ vrouwen -“de sensitieven”. Het is een vrouwenblad, dus ze richten zich speciaal op vrouwen, maar de meeste mannen die ik ken passen goed onder het label “sensitieven”. Zoals jullie weten hou ik niet van labels. Maar de informatie was erg interessant.

Het artikel beschreef sensitieve vrouwen die een rol hadden in hun gemeenschap als shaman, healer, mystica, artist. En heus, dit slaat op mannen ook.

Maar zonder deze rollen in dienstbaarheid en levend in het verstikkend collectief dat we creëerden, is ons leven beladen met zoveel uitdagingen. We zijn empathisch en in de hedendaagse wereld met al dat geweld, verdeeldheid en vervuiling is het leven nu een uitdaging voor velen.

Ik volg online een vrouwelijke dokter. En zij vertelt hoe gevoelig haar patiënten zijn geworden en eigenlijk geen supplementen meer verdragen. En ze vertelt dat ook voor haar geldt. Ik probeerde mijn dokter uit te leggen dat ik het goedaardige medicijn dat hij mij wilde voorschrijven niet kon nemen, en hij keek me aan en zei: ík begrijp dat niet”. Maar ik ben zo gevoelig voor medicijnen geworden dat ook een lichte dosis mij al op Eerste Hulp doet belanden.

De wereld is wat het nu is. En we zitten zo midden in hervorming door de krachten van het Universum. Alle spirituele practitioners gaan door hun eigen polijst-proces. En daar hoort bij te leren hoe te leven in een wereld die tussen de tijden in staat en eigenlijk in de grond in chaos verkeert. Hoe kunnen we dat buiten houden en verteren wat onverteerbaar is?

Jaren geleden schreef ik over een astroloog die me alle planken vol met maagzuurremmers bij de apotheken liet zien. En dit gesprek vond plaats in vroeg 1990. Stel je voor hoe de schappen nu gevuld zijn met twee of driekeer zoveel maagzuurremmers.

De astroloog merkte op dat dit een metafoor was voor hoe we het leven niet langer kunnen verteren.

En je kan zien dat wàt hij zei eens te meer waar is vergeleken bij de jaren ’90, natuurlijk afhankelijk van iemands omstandigheden.

Ik deel al tijden hulpmiddelen die ons helpen bij transmutatie alles wat we opnemen naar licht, zoals we leren hoe de issues van het leven te transformeren. En transfiguratie werd en wordt gebruikt is alle spirituele praktijken om alles wat we op alle niveaus – mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel innemen, te neutraliseren.

Tijd in de natuur doorbrengen is als balsem voor de ziel. En leren hoe te ademen zonder je sympatisch zenuwstelsel te gebruiken in plaats van je parasympatisch zenuwstelsel is cruciaal voor je gezondheid.

Dus we hebben onze hulpmiddelen om te gebruiken. Behalve dat hebben we onze ceremonies om los te laten wat ons niet langer dient, om zegeningen op te roepen, voor gebed, en voor veel andere intenties die ons helpen ons terug te brengen bij onze kern, de plek van innervrede, en één met de krachten van het universum en de creatieve machten. Ceremonies zijn de meest krachtige manier om transities en veranderende tijden te doorstaan omdat ceremonies ons in balans brengen.

We kunnen zingen en dansen en de lijst is eindeloos. Ik heb zoveel middelen, praktijken en ceremonies over de jaren heen in deze column en vooral in mijn boeken met jullie gedeeld.

Ik kreeg een fantastische email van mijn agent dat de uitgever van mijn boek How to Heal Toxic Thoughts  meldde dat het zo goed verkocht momenteel. Ik schreef het boek ik geloof in 2006, en het telt slechts 100 pagina’s. Toen ik bezig was met mijn editor, liet zij haar hele staf van de uitgeverij het boek lezen om de hulpmiddelen die ik beschreef te leren. Het boek werd erg populair onder de staf.

Het is een goed boek en het bevat wat ik vertel in Medicine for the Earth and Walking in Light maar is meer voor een doorsnee publiek geschreven.

Een ander punt dat ik vind dat ik hierover moet delen is dat we moeten leren hoe het voelt binnenin onszelf je veilig te voelen. En natuurlijk is transfiguratie hiervoor perfect.

Je kan een geleide visualisatie doen waarin je jezelf voorstelt in een bubbel van je favoriete kleur. Ik gebruik het ‘blue egg’ waarover je vaak hebt kunnen lezen in al mijn geschriften, en wat ook staat in How to Heal Toxic Thoughts.

En voel je je eenmaal in een veilige bubbel kan je je ook in een andere bubbel voelen die door jouw help-spirits is gecreëerd, door de goddelijke wezens waarmee je werkt, of door de kracht van het universum.

Ik deed op deze manier een visualisatie op een avond voor ik ging slapen, en het was verbazend hoe afgezonderd ik me voelde van de energieën die mij uit balans brachten. We moeten leren hoe te leven in de wereld die we creëren, maar als dit leven zorgt voor verslechtering van je gezondheid moeten we ook leren hoe onszelf te beschermen tegen de gekte van deze wereld en innerlijke vrede te vinden. Dan pas kunnen we voluit meedoen als we dat tenminste willen.

Sommige mensen die het pad naar innerlijke gemoedsrust door spirituele oefeningen begaan kiezen ervoor geïsoleerd te blijven van het collectief en sommigen kiezen voor meer betrokkenheid. Het is maar wat je eigen ziel verkiest en wat jou voedt en koestert.

We hebben nog een lange weg te gaan voor we positieve veranderingen voor de wereld zien. Belangrijk is wegen, hulpmiddelen, oefeningen te vinden, een pad naar jouw gemoedsrust en weet dat jij één bent met de Schepper en dat je niet beschadigd kan worden. Want we zijn allemaal Spirit en onze Spirit is onsterfelijk!

Het is volle maan op 16 mei. Laten we onze harten en spirituele krachten samen brengen en zo een krachtige verbinding tussen ons en de scheppende krachten van het universum creëren. Als we dit doen vergroten we exponentieel de krachten van de oefeningen om veranderingen ten goede te creëren.

Laten we één lichtend Menselijk Web van Licht worden. Ons licht koestert al wat leeft. En ons licht weeft een web van healing in en over de hele Aarde.

Ben je nieuw bij het Transformatie Nieuws lees ‘’Een menselijk web van licht creëren’’

via de homepage onder Dutch Ceremonies

En bekijk vooral de digitale workshops die nu beschikbaar zijn hieronder bij de aankondigingen. De cursus Dark Night of the Soul is nu zo relevant voor ons allemaal in deze donkere en uitdagende tijden die we met elkaar doormaken.

Heather O’Connell was bij mijn laatste Teacher Training. Ik volg haar werk sinds zij mijn training afrondde, en ze is zo innovatief en briljant. Ik gaf haar een geweldige beoordeling op haar website, ik vind haar een geboren leraar. Haar website is www.hearthoftheheart.org.

Heather heeft een mooie ceremonie voor ons opgenomen voor deze maand.

Titel: Reclaiming Your Power with Fire Ceremony

Dit is de link naar de ‘Mei YouTube Shamans Are Gardeners of Energy’ video:

https://www.youtube.com/watch?v=LePmh7H5hGY

En dit is de link naar de pdf waarin Heather uitlegt hoe je een fysieke steen in je maag kan loslaten door hem in het bos achter te laten, in het Water los te laten of in een Vuur:

https://www.sandraingerman.com/wp-content/uploads/2022/04/reclaiming-your-power-with-fire-ceremony.pdf

Aankondigingen:

workhops

boeken en cd’s

Announcements:

I am delighted to announce that my book How to Heal Toxic Thoughts is now out in Dutch. It is published by A3 boeken. www.A3boeken.nl.

I am still waiting until the spirits give me the go ahead to create an in-person practitioner and Teacher Training. But there are resources for all of you to keep learning.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again on his page last month.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.  And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

I will be teaching a new online course for the Shift Network, and I am excited about it as it will create a stronger community and more engagement from participants than in my other online courses.

I will teach shamanic journeying to the Lower, Middle, and Upper Worlds to discover the compassionate spirits that are guiding us, protecting us, and willing to help heal us and perform our ceremonial work.

Once we are grounded in the core practices of shamanic journeying, we will start working on behalf of each other in small groups. There will be journeys on what is happening in the world or in nature, such as during changing seasons, where participants will discuss with each other in small breakout groups the wisdom they learned through their journeywork. In this way everyone gets to share different pieces of the puzzle. For we all only get certain pieces in our personal journeys.

And we will have the opportunity to perform healing work in small groups where there are participants who need guidance or healing help.

Participants will also be able to ask me questions.

I am very excited about this course. My free introductory call will be in June. And then the 7-week course begins on July 12 and ends on August 23.

This course is perfect for those of you wanting to learn the art of shamanic journeying and is also great for seasoned journeyers who would like practice sessions to deepen your work and learn how to work with your community.

I don’t have registration details yet for my free introductory call or for the course. As you know I will share more information as I get it.

For now, please save the dates.

Denise Andes is a good friend of mine and a brilliant shamanic practitioner and teacher listed on www.shamanicteachers.com.  She has a great sense of humor, amazing intuition, and has been through her own personal traumas leading to a powerful initiation.

Denise is teaching a new training, and I would like to introduce Denise to you:

‘Throughout my 30+ years in private practice, I have never experienced, in our greater collective, such a deep sense of Fatigue, Confusion, Anxiety, and Depression. Please join me in an online Journey Circle to explore and bring healing to our Nervous Systems and how they are mirroring the Earth’s Nervous System.’

Denise’s website is http://deniseandes.com/

For more information on the course  click on: https://deniseandes.com/findingexpansion/

Nicholas Breeze Woods is an amazing shaman. I have turned to him in my deep crisis, and he was one of the only shamans who could help me. He wrote a new book that is so much more than the books you see on the market today.

The title of his new book is Walking with the Tiger: Deepening Your Shamanic Life. I cannot recommend this book enough!

Nicholas Breeze Wood has researched and practiced shamanism for almost 40 years, combining it with the more ’earthier’ end of Tibetan Buddhism, as well as with ‘medicine’ teachings from Native North American peoples.

He has worked with many gifted medicine people, shamans and lamas over the years, and is also deeply apprenticed to his own spirit helpers, whose teachings never fail to awe and surprise him.

 His shamanism is a fusion of traditional Himalayan and Mongolian forms, combined with teachings from his own spirits.

He has extensively researched the use of ritual objects within Shamanism and Tibetan Buddhism for his entire adult life, and works deeply with ritual objects within his own shamanic practice.

He holds traditional teachings and – where required traditional initiations – for their use.


Nick is the editor of Sacred Hoop Magazine – www.SacredHoop.org – a leading international magazine about shamanism – published since 1993. He is also a musician and artist.

The book is available on Amazon. This link will lead to some extracts and a link to Amazon

www.Walking-with-the-Tiger.co.uk

 

Reese Jula really came to my aid when I first developed an incapacitating disorder. And the story of her life is filled with such deep mystery and adventures that brought her to a place of being able transmit some incredibly deep wisdom. She describes herself as an explorer and novelist.

Reese has a trilogy she wrote and the third book in the trilogy just came out. The book is titled Spirals of Light. The book is published by Balboa Press. If you wish to buy it from Amazon type in this to find the book on Amazon:

Spirals of Light-Darius-Endless-Cord

Robert Moss is expanding his Dreamwork trainings into working with the multiverse.

TIME TRAVEL AND REALITY CREATION IN THE MULTIVERSE

a new 7-week online course with Robert Moss on The Shift Network

Free intro event on May 14. Here are some topics Robert will be covering:

  • Learn the art of dream travel. In dreams you can travel without leaving home and be as social as you please.
  • Dream a better future.
  • Meet More of Your Soul Family in the Multiverse Through shamanic lucid dreaming, you can explore past lives – those of your ancestors, the ancestors of the land. and of spiritual lineages to which you are connected.
  • Explore Your Parallel Lives in the Many Worlds. Physics confirms that it is more likely than not that right now you have countless parallel selves who made different choices, living on timelines near or far from you.

For more information please visit: http://mossdreams.com

Michael Stone used to assist me at some my trainings. And I have done brilliant interviews with him since Medicine for the Earth came out. He is also the host for the Shift Network Shamanism Summit.

Michael has two new courses he is teaching:

Relational Intimacy. This is a process of deepening and evolving our sense of relatedness to ourselves, each other, and our natural world. This is an experiential and mystical workshop designed to heal the wounds of the trauma induced adaptive child and tap into the natural genius and interdependency of the wise adult. Discover the alchemy of relational intimacy. For more information go to www.WellofLight.com

On Relating and Relationships

A Free Masterclass with Michael Stone

May 3rd, 5-6:30 pm PM

Do you find yourself having the same habitual conversations, upsets and frustrations with your spouse, family and close friends? Do you often feel not heard, seen, or gotten by others? Do you struggle to get what you want in life? Then you may want to attend this free master class and discover a whole new paradigm for relating and relationships.

Copyright 2022 Sandra Ingerman.  All rights reserved.

Recommended Posts