Transmutatie Nieuws juli 2017

Ik ben diep in het schrijfproces gedoken voor mijn nieuwe boek over hoe ceremonies te ontwerpen en uit te voeren. Het zal uitkomen bij Sounds True in de herfst van 2018. Dat is althans de planning. Maar het zou kunnen dat het eerder gepubliceerd wordt.

Ik heb met zoveel plezier het boek geschreven, en het bracht zoveel ongelooflijke herinneringen boven aan ceremonies de afgelopen 35 jaar gedaan. Meedoen met ceremonies tijdens mijn workshops zijn niet alleen de mooiste teaching-herinneringen, maar voor velen gebeurden er ook miraculeuze helings. Die waren vaak zo onvoorstelbaar en dat liet zien dat samengaan met de kracht van de onzichtbare werelden werkt om positieve verandering te bewerkstelligen voor ons persoonlijk en globaal.

Het doen van ceremonies is een manier voor ons innerlijk goddelijke om te communiceren met de goddelijke krachten in het Universum om onze gebeden te verhoren.

Ik voel dat dit een belangrijk boek is voor de tijd waarin we leven. Want in onze moderne wereld zijn mensen bang om ceremonies te doen want ze denken dat deze uit dogmatische teachings afkomstig zijn, teachings die velen hebben ondergaan gedurende hun opvoeding in verschillende religies.

Maar in werkelijkheid is een ceremonie een magisch proces waarin we samen kunnen werken met onze helping spirits en de goddelijke krachten om zo de droom te veranderen die we voor onszelf en voor al wat leeft dromen.

Toen ik mijn boek How to Thrive in Changing Times (nu getiteld The Shaman’s Toolkit) schreef, ging het over de wetenschap van neuroplasticiteit en hoe dat ons leert onze hersen-chemie te veranderen door de negatieve gedachten die we vasthouden te vervangen door een positieve kijk.

Ik begon de principes van neuroplasticiteit te gebruiken en veranderde de manier waarop in soul retrieval deed. Want zoveel cliënten die voor een shamanic heling komen zitten vast in een traumatische vicieuze cirkel en ik meende gebaseerd op de kennis van de hersenen dat we mensen kunnen helpen uit deze vicieuze cirkel te geraken en ze te laten geloven dat gezondheid en vreugde ook in hun leven mogelijk is.

Mijn krachtdier dat bij al mijn werk met me mee werkt, moedigde me aan om op te houden met te praten over vroegere trauma’s en te focussen op verhalen over helings die nieuwe neuronetwerken in de hersenen kunnen creëren. Nieuwe neuroverbindingen die tot stand komen door te denken aan de positieve kanten van het leven.

Ik begon mijn cliënten verhalen te vertellen over de gaven, talenten, krachten die terugkomen bij soul retrieval. Ik vertelde cliënten ook dat hun “soul” of liever “essence of wezen” eigenlijk “licht” is. En na mijn helend werk vroeg ik cliënten het licht van hun ziel in zich op te nemen, in hun cellen, nog voor dat ik ze een verhaal dat mij tijdens mijn journey getoond is, vertel. Dit bracht me ertoe een nieuw ‘Nawoord’ te schrijven voor mijn boek Soul Retrieval: Mending the Fragmented Self. Want ik heb het gevoel dat het vertellen van verhalen over heling in plaats van het verhaal van het trauma dieper in cliënt’s psyché te verankeren, is zo belangrijk in het bereiken van werkelijke en langdurige heling. En die ervoer dat deze manier van werken de resultaten van mijn soul retrieval veel krachtiger werden.

Het gaat niet om te ontkennen dat we allemaal wel onder enige vorm van trauma hebben geleden. Maar tenzij we stoppen met onze geschiedenis met ons mee te dragen hebben we geen mogelijkheden om een beter leven voor onszelf te creëren. Vorige maand schreef ik erover hoe het meedragen van onze lasten uit het verleden fysiek en emotioneel te zwaar kan worden en ziekte veroorzaken.

Het idee om de hersenchemie te wijzigen door onze tollende gedachten te veranderen bracht me ertoe de Transmutatie App te creëren. Want de app is een manier om te stoppen en onze gedachten na te gaan en om positieve energie te creëren die we kunnen vinden in de Bibliotheek van de app door geïnspireerd te worden door een bemoedigend woord, zegen, zin of foto.

Hoewel ik de app al jaren geleden maakte gebruik ik hem nog steeds iedere dag. Het geluid van bellen, van een Tibetaanse schaal of van klokkenspel laat me iedere twee uur even stoppen en nagaan waaraan ik zit te denken en dan elke negatieve gedachte of dromen die ik heb om te zetten in iets wat ik werkelijk wil bewaarheid zien in mijn leven.

Nu wordt overal op iedere website waar ik kom, ieder interview dat ik hoor, boeken die aangeprezen worden gesproken over neuroplasticiteit. Een krachtige vorm van heling, maar zoals met iedere krachtige manier van werken het vereist discipline.

Ik merk dat veel mensen zo wanhopig zijn over wat er op de planeet allemaal gebeurt dat ze eenvoudig niet meer de energie hebben om zich met spiritueel werk bezig te houden. want de uitdagingen zijn overweldigend en meer mensen voelen zich hopeloos en machteloos, natuurlijk zijn er veel mensen die hun kracht terug voelen komen zodra zij sociaal actief worden en hun spiritueel werk verdiepen.

In de tijd waarin we leven bestendigen we de nare droom als we alleen maar focussen op de uitdagingen en op wat niet werkt. Want als we dingen zo compleet bedenken brengen we ze tot leven.

Zoals altijd moedig ik je aan om je gave van verbeelding te gebruiken om je hersenchemie te wijzigen en nieuwe neuro zenuwbanen te creëren. Ja, daar moet je voor werken, maar dit is hoe we ons leven en dat van de planeet kunnen veranderen.

We moeten de nieuwe droom blijven dromen die we willen leven en al onze zintuigen gebruiken om de zien, horen, voelen, ruiken en proeven. We moeten in die droom stappen alsof we ons nieuwe leven nu leven. Op deze manier beginnen we dat wat we aanroepen door onze verbeelding in leven te brengen.

Ceremonies omvatten alle vormen van neuroplasticiteit en helpen onze psyché te veranderen. Ceremonies uitvoeren is een mooie manier om je denken en bekijken te wijzigen. Journey of mediteer op een korte ceremonie die je kan doen binnen of buiten om dat wat je uit het verleden belast los te laten. En dan kan je een zegenrijke ceremonie doen om met het goddelijke te communiceren om nieuwe inzichten te ontvangen, een nieuwe manier van leven voor jezelf en voor de wereld.

Ik denk dat het doen van ceremonies alleen of met een groep van grote betekenis is om ons leven en dat van de wereld waarin we leven te veranderen. Daarom worden ceremonies ook overal wijd verbreid over de wereld al eeuwen door shamanen uit gevoerd. Een manier om het denken te wijzigen en harmonie in de gemeenschap tot stand te brengen.

We hebben zoveel mogelijkheden om de planeet te dienen. we moeten er alleen maar voor kiezen uit de trance te breken waarin we door het nieuws via de media terecht zijn gekomen. telkens rondtollende negatieve gedachten. we moeten ervoor kiezen dat patroon te doorbreken en onze fantasie gebruiken om een andere droom te zien, te leven en zo te manifesteren.

En de praktijk van transfiguratie is zo’n krachtig instrument om onze gezondheid en welvoelen te verbeteren. Transfiguratie is ook een manier om onze omgeving, al wat leeft en de Aarde te helen.

Het is volle maan op 9 juli as. Een krachtig moment om ceremonies te doen daar spiritueel werk rond deze tijd vereenvoudigd wordt.

Doe je voorbereiding zodat je niet je dagelijkse gedachten en zorgen meeneemt in de geheiligde plek van ons collectief. We willen dat onze gezamenlijke energie positief is en veilig om mee te doen.

Ga naar binnen, journey of mediteer en ervaar jouw goddelijk licht hoe het stroomt en samengolft met het licht van onze wereldwijde gemeenschap in, door en over de Aarde.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, lees dan de instructies voor onze volle maan ceremonie: Een menselijk web van licht creëren

Recommended Posts