Transmutatie Nieuws januari 2023!

Welkom allemaal in 2023! We hebben het in ieder geval tot hier gehaald. Wat een waanzinnige reis maken we met z’n allen. En wat al wat leeft probeert te doen is om weer in verbinding te komen met liefde, koestering, de Bron binnen en buiten, eer en respect voor onszelf en voor al wat leeft.

In de laatste paar maanden heb ik over de oefeningen geschreven, die ik doe om weer in een staat van innerlijke kracht te komen om zo nog dieper in mijn spiritueel werk te graven. Ik ervaar de sluiers tussen de werelden heel dun op het ogenblik en er is veel steun om dieper in wat ons drijft te duiken; welke stukjes van jouw leven loop je van weg, en waar willen we heen rennen of naartoe lopen. welke staat van bewustzijn willen we werkelijk laten zien?

voor mijzelf heb ik het gevoel dat ik dieper in mijn ziel duik dan ik ooit eerder heb gedaan. En ik vind zo veel verrassingen hoe ik heb moeten leren omgaan met alle trauma’s in mijn leven en de delen van mij die ik voor mijzelf en de wereld verborgen hield. Er waren plaatsen in mijn landschap waar ik nooit de tijd heb genomen om naar toe te reizen en gewoon even te zitten en me af te vragen wat voor koestering nodig is naar werkelijke gezondheid; wat heeft mijn lichaam nodig, hoe kan mijn geest mijn heling en creativiteit verzorgen in plaats van steeds op oude gedachten te hinken.

Sommigen van ons komen uit onze aftakeling en leren hoe in de nieuwe wezens te groeien die we zijn geworden. En dat kost tijd. Dus, bij het begin van het Nieuwjaar, neem je voor sommige van je avonturen in de buitenwereld naar je binnenwereld te verplaatsen waar je verborgen delen van jezelf kan ontdekken en hen vragen wat zij nodig hebben om te helen en te verbinden met jouw inner-licht, en met de Bron waar je de ultieme bescherming kan vinden en de koestering voor jouw heling.

Je tijd uitbalanceren: focus op je buiten-activiteiten om een manier te vinden jouw wereld kort stil te laten staan en naar binnen te reizen naar de plek waar al jouw schatten liggen; maar jouw werkelijke kracht heb je nog niet benaderd om voort te gaan op de volgende stap in jouw evolutie.

Hoewel er zoveel lijden is in deze tijd op Aarde, er is zoveel magie in de lessen die het universum probeert ons te laten zien. Maar wij zijn eigenwijs en stribbelen tegen. In werkelijkheid probeert het universum alleen maar ons te helpen een plek te vinden waar wij onszelf onvoorwaardelijk liefhebben  en toestaan die liefde de energie te laten zijn die ons gidst in ons gedrag en onze handelingen.

Let op hoe deze staat van pure innerlijke liefde jouw beste ultieme heler wordt.

Zoals je weet van het ‘Medicine for the Earth’-werk geloof ik echt dat de eenvoudiger oefeningen onze gedachten en dagdromen te aanschouwen kritisch is voor waar we nu zijn. Want als je open staat voor nieuwe frequenties maar je houdt vast aan je zwartste gedachten en dagdromen, wat denk je dat het resultaat zal zijn van zo in de wereld te staan?

Op Thanksgiving schreef ik een post over de kracht van woorden. Ik was blij met hoe het eruit kwam en hier volgt een excerpt ervan:

“Woorden zijn magisch. En je hebt me keer op keer zien vertellen dat shamans de behoeders van de energie zijn. Shamans nemen een woord en ontleden dit in de energie en frequentie die jij oproept met dit woord. Want vaak zijn we ons niet bewust wat we oproepen voor onszelf en voor het collectief als we spreken. Woorden zijn zaden die ontkiemen en tot plant uitgroeien. Wat voor planten wil jij in jouw inner tuin laten groeien?

Dus dacht ik dat het interessant voor je kan zijn om de energie van de woorden die je gebruikt als je dank zegt.

Het makkelijkst om dit te doen is naar buiten gaan in de natuur en daar woorden bedenken die de energie bevatten van “dankbaarheid” of “dank je” en ervaar de energie die je oproept en probeer de energie op te nemen in je cellen zoals we dat doen met licht te absorberen als we transfiguratie-werk doen.

Of je kan op een shamanic journey gaan waarbij je je in de natuur ervaart en de woorden hardop uitspreekt en kijkt naar de dansende energie die die woorden oproepen.

Je zou je energiek en gekoesterd moeten voelen door de woorden die je uitspreekt. En als we dan spreken van dankbaarheid kan dat een diepere betekenis voor je hebben.”

Ga woorden opnemen die je in je dagelijkse vocabulaire wilt opnemen. Dit moeten woorden zijn die als je hun energie inhaleert voor een staat van rust, vreugde, verwondering, inspiratie, hoop zorgen. Jouw woorden moeten eigenlijk altijd een zegen zijn en nooit een vloek voor jou of voor een ander.

Neem de woorden op die je overdag in gesprekken wilt zeggen en die de meest mooie energie voor je oproepen.

Voor mij draait alles om het volgen van mijn flow, oefeningen doen die me meer in harmonie brengen met de levensstroom en met de flow-of-life die ik wil genieten. Het voelt goed als we dit doen en de verrassingen gaan gebeuren.

Laatst typte ik twee zoekopdrachten in Google. Twee totaal andere dingen die ik toevallig nodig had popten op, als om te bewijzen dat als we in de flow zijn zelfs Google wonderen voor ons verricht.

Wonderen gebeuren als we in de flow blijven. Hoe gaat het met jouw flow? Word je rustiger als je het eindeloze geklets in je hoofd over van alles wat er momenteel aan de hand is tot zwijgen brengt? Geef je je over aan de liefdevolle kracht van het universum die je kan helpen je plek in de levensstroom weer te vinden? Hoe flexibel ben je op dit moment? Hoezeer heb je last van je controle-issues? Want op dit moment hebben we niet veel controle over ons leven nu de vloed te sterk is om er tegen in te gaan, en nu we moeten gaan naar waar het leven ons brengt in plaats van te stampvoeten en tegen het universum zeggen jij kan mij niet doen veranderen.

Dit zijn rijke vragen om jezelf te stellen terwijl we net nieuwe jaar binnen stappen waarin we een overvloed aan persoonlijke wonderen kunnen hebben en waarin we een diepere band kunnen creëren met onszelf en het overige leven.

We bewegen naar contreien van werkelijke magie als we onze band met de dikke vastheid van de 3Dwereld loslaten en onszelf toestaan de tijd te nemen voor onze privé oefeningen.

Ik vond het werkelijk heel leuk om de afgelopen twee jaar voor jullie de maandelijkse opname te maken. Het was een zegen dat enkele van mijn teachers (www.shamanicteachers.com) een ceremonie met jullie deelden. We hebben nu twee jaar opnames van journeys en ceremonies. Ik heb besloten even een break te nemen. Misschien doe ik nog een ceremonie op de equinox en solstice, maar we hebben nu zoveel bronnen. En als ik me geroepen voel zal ik een ceremonie opnemen.

Sylvia Edwards heeft een lijst samengesteld van alle ceremonies die tot nu toe in het Transmutatie Nieuws zijn gedeeld. Hieronder de link naar die pagina op mijn website. Als je daarop klikt vind je een overzicht van alle opnames met een beschrijving.

Dank je wel Sylvia voor het samenstellen van deze lijst:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

We vieren de eerste volle maan in ons nieuwe jaar op 6 januari. Doe met me mee met de voorbereiding om in een werkelijk hogere staat te komen. veel mensen schrijven me dat zij het gevoel hebben dat hun transfiguratie-werk veel dieper gaat, wat niet gek is voor hen die al tijden oefenen. Maar er is ook een verandering in energie gaande die ik voel en die ondersteunt ons werk. Het lijkt wel dat we uit onze 3D wereld stappen door alsmaar doorgaande voortdurende discipline en focus.

In shamanic culturen was het zo belangrijk om nauw met de maan en sterren samen te werken. Altijd was duidelijk de invloed die zij op ons leven hebben. Laten we de tijd nemen om de volle maan te vieren die de kracht heeft een prachtig menselijk web van licht te creëren wat over en door de aarde gaat en wat licht en magie brengt in het levensweb. Ervaar het gouden licht van de maan, de sterren en de zon diep in je, absorbeer een beetje van dat licht voor jezelf en straal het verder uit in het levensweb.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, lees dan ‘Een menselijk web van licht creëren’ op de homepage onder Dutch Ceremonies https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/ , over onze maandelijkse maanceremonie.

Ik ben heel blij te kunnen melden dat Alexandra Brabcova gaat helpen het Transmutatie Nieuws in het Tjechisch te vertalen. Laten we Alexandra eren, zo toegewijd aan het werk wat we doen en aan anderen helpen al wat ik maandelijks deel in mijn columns te leren. Laten we van harte samen Alexandra de zegeningen geven voor haar en voor het nieuwe jaar. Moge zij al het goede ervaren wat het leven te bieden heeft.

Laten we samen onze lichtende cirkel een jaar toewensen waarin we de liefde en de kracht van de Bron kennen, waarin we vertrouwen op de goddelijke timing en waarin we het goede van het leven ervaren!

Aankondigingen:
Workshops, trainingen, cursussen.
De App
Boeken en audio
FB page ‘Shamans are Gardeners of Energy’
Renee Baribeau
Marci Shimoff
Mirabai Starr
Donald Altman

I am feeling a bit schizophrenic about my schedule and life. I do need to time to regenerate. At the same time, I seem to be actively searching out a center for teaching a Two-Year Training in Advanced Healing.

 For now, if you want to go further with your work, please work with one of the teachers I trained listed on www.shamanicteachers.com. They teach all the courses I teach as well as some of their own.

I am simply taking a break to regenerate. I have not taken time off to do this in 40 years!! It is very hard for me as my workshops are large and I am not sure how to do in person workshops with the Covid moving around so much. I know many teachers are teaching in person. I have not received a green light to yet. But I am missing teaching in person workshops so I will figure something out. 

You can get amazing training so you can work in the world with clients and potentially be listed on my website www.shamanicteachers.com. But you need to be flexible about working with someone other than me.

The Healing Your Thoughts app is officially out, and you can purchase it on the Apple App Store  or Google Play Store. I am getting fabulous feedback! I have been using the original app Transmutation since 2004 and now the updated app Healing Your Thoughts and it is something I count on to change my mood as I asked to be notified every two hours to stop and reflect on what I am thinking about and transmute any negativity I am focusing on. There is a one time fee of $1.99 and there is no sign in It is as simple as apps come!

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

On www.shamanicteachers.com  you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313.  The password is “Transfiguration”. 

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on ShamansTV.com. And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast! I can’t believe the emails we are getting. People so appreciate our wisdom, humor, experience especially during these times.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

A few years ago I had the opportunity to meet Marci Shimoff the author of best selling books that teach about happiness, success, and unconditional love.  Then she invited me to present a guided journey and the rest is history. I became a huge fan of the Marci Shimoff, Dr. Sue Morter, and Lisa Garr. I love their work, and I am happy to refer anyone to their Year Long Course in Miracles. I know a lot of people who signed up for their previous courses, and they loved the course.

To begin check out their ebook to get a sense if you would like to work with these extraordinary teachers and guides.

Live your life in The Miracle Zone! Step #1 – STOP these 4 unconscious mistakes that are keeping miracles from showing up in your life. Follow Marci Shimoff, Dr. Sue Morter, and Lisa Garr’s easy-to-follow steps in their new ebook.

https://au384.isrefer.com/go/ebook/grace

Mirabai Starr is one of my favorite writers and teachers. She is tapped into an incredible well of wisdom and wants us to be tapped into our own wisdom also. As she says:

A caterpillar has to completely digest itself… dissolving entirely into a liquid state before it develops its beautiful new butterfly body. And even then, their wings are initially soft and droopy, which delays their ability to take flight.

Mirabai Starr, interspiritual teacher and innovative translator of the mystics, gently holds this as a metaphor for the human experience and the continual evolution of the soul.

This newsletter came out after Mirabai’s free introductory call. But you still have time to register for her workshop.

You can register here for The Holy Emergence of Your Everyday Mystic: Lean Into the Awkwardness of Transformation to Reveal Your Brilliant Butterfly Within: https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/he/ingerman

I recently had the pleasure to be interviewed by Donald Altman.
https://kboo.fm/media/112900-walk-light

Donald Altman, M.A., LPC, Psychology Today Practical Mindfulness Blog
International Speaker, Mindfulness Consultant & Trainer
Past Vice President, The Center for Mindful Eating

Coming Feb. 1, 2023: Travelers, a Mystical Odyssey of Hope, Healing and Renewal

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts