Transmutatie Nieuws Januari 2017

Vanuit ons hart wensen we iedereen in onze cirkel het beste voor het nieuwe jaar!

Ik weet dat velen van jullie het in 2016 moeilijk hebben gehad en niet konden wachten tot het jaar voorbij was. Zelf voel ik dat ook. Maar het is wel zo dat ondanks dat we aan een nieuw jaar beginnen de cyclus niet stopt en de tijd gaat gewoon door.

Maar vanuit het sjamanistisch oogpunt vind er verandering plaats door intentie. Dus in plaats van te wachten tot er iets op magische wijze veranderd, zonder dat er actie ondernomen wordt, kunnen we proactief zijn met het werk wat we doen.

Dit is de tijd om terug te kijken wat er gebeurd is in 2016 in onze levens en in de wereld. Het is cruciaal om je intentie te zetten op wat je zou willen neerzetten in je eigen leven en in de wereld. En zoals we al jaren doen is het voor ons belangrijk om ons droomwerk te blijven doen net zoals we onze intenties blijven versterken en dat we sterk blijven staan in onze gemeenschap zodat we meer spirituele kracht vanuit de onzichtbare werelden kunnen brengen om onze intenties en dromen in de wereld neer te zetten.

Een van de klachten die ik van vele sjamanistische beoefenaars van over de hele wereld hoor (inclusief mezelf) is dat we overladen worden met cliënten die hulp zoeken omdat ze vinden dat ze vervloekt ze zijn. Als ik dit onderzoek denk ik dat in de meeste gevallen (niet in alle) de mensen de negativiteit voelen in het collectieve energie veld. En dat ze voelen dat de boosheid en angst tegen hun gericht is. En op een bepaald niveau is alle boosheid en angst tegen iedereen gericht omdat we allemaal verbonden zijn. Wat naar een persoon gestuurd wordt, wordt naar iedereen gestuurd. Ik heb hier al vaak over geschreven.

Wanneer we vaker spiritueel werk doen leren we eerst hoe we grenzen kunnen zetten zodat we de energie kunnen onderscheiden van wat van onszelf is, wat van anderen is en wat van het collectieve veld is. En als we verder gaan met ons spirituele werk kunnen we het dichte collectieve veld onderscheiden en ons verplaatsen naar het veld wat een hogere vibratie heeft, welke gevuld is met liefde en licht.

Ik denk omdat er zoveel haat en boosheid het collectieve veld ingestuurd word het belangrijk is dat we ons focussen op het schonen van deze energie zodat we deze energie transmuteren en transformeren.

En natuurlijk begint dat met wat we voeden groeit. Het is zo belangrijk om onze spirituele oefeningen te blijven doen die ons helpen om bij ons zelf te komen, onze gevoelens vanuit ons hart te laten komen en ook dat we de energie achter onze emoties transformeren zodat we een licht in de wereld zijn.

Dit is het werk wat ik voorstel om in het Nieuwe Jaar te brengen.

Kies een dat dat je wat persoonlijk spiritueel werk kan doen. Je kan het ook met familie, vrienden of leden van je gemeenschap doen.

Reis naar binnen en voel een teleurstelling, een pijn, een misleiding, een angst, iets waar je boos over bent, een tegenwerkende geloofsovertuiging, etc. wat je bereid bent om op te geven zodat je deelneemt aan de heling van het collectief. Je kan zeker reizen naar je helpende spirits voor advies over wat goed is om op dit moment los te laten.

Vervolgens reis of mediteer je op een ceremonie die je thuis of buiten in de natuur kan doen om deze uitdagende emotie of geloof los kan laten in een element – lucht, aarde, water of vuur.

Het is krachtiger als je deze ceremonie daadwerkelijk uitvoert dan als je het in een reis of meditatie doet. Als je een ceremonie in de alledaagse werkelijkheid doet moet je fysieke actie ondernemen voor je eigen heling en in dat van het collectief. Het kost tijd en energie om dit te doen en de beloning aan het eind zijn krachtige resultaten.

As je loslaat wat je wilt laten gaan vergeet dan niet om de energie te transmuteren naar licht en liefde zodat je niet alleen maar negatieve energie loslaat in de elementen. Als je iets verbrand of iets in de aarde stopt of iets loslaat in het water of in de lucht, gebruik dan alleen natuurlijke materialen zodat je de omgeving niet vervuild. Gebruik je verbeelding voor een ceremonie en een object wat je kan maken wat bekrachtigd is met wat je loslaat.

Ik moet dit altijd vermelden anders krijg ik emails en brieven van lezers. Het krijgen van emoties is goed. We zijn hier gekomen als mensen om emoties zoals vreugde, haat en boosheid te ervaren. Ik zeg niet dat het ongezond is om je emoties te uiten, alleen transmuteer de energie achter je emoties zodat wat het collectief vult licht en liefde is, dat alles wat leeft omarmt.

Als je klaar bent met je ceremonie reis of mediteer hoe je reist naar de rivier van het leven. Gebruik je intentie om deze plaats te vinden. Als je aangekomen bent bij de rivier van het leven stap dan in het helende, levendige en schone water. Het kan zelfs zo zijn dat je bij een waterval komt. Vraag aan de rivier van het leven om je te reinigen zodat het voelt dat je opnieuw kan beginnen als we het nieuwe jaar verwelkomen. Als je voelt dat je klaar bent, stap dan uit het water en voel je verfrist, levendig en klaar om het nieuwe jaar in te gaan en je oude geschiedenis wat je aan het verleden vast houd, achter je te laten.

We doen deze reizen meditaties en ceremonies in onze eigen tijd, maar tijd maakt niet uit in de sjamanistische tijd omdat we buiten de tijd om werken. De kracht van onze wereldwijde gemeenschap die dit werk doen tijdens deze maand, als het zover is, zal een tastbaar verschil creëren in de collectieve energieën waar we allemaal mee verbonden zijn.

De volle maan is op 12 januari. Neem de tijd om je spiritueel, mentaal en lichamelijk te reinigen voordat je deelneemt aan onze volle maan ceremonie, het creëren van een menselijk licht web. En vanuit een plaats van vernieuwing en hoop laten we naar binnen reizen naar ons prachtige spirituele licht dat schijnt zoals de sterren of de zon boven ons schijnen en die ons herinneren aan de passie van het leven. Absorbeer dat licht door je hele lichaam heen terwijl je eigen frequentie omhoog gaat terwijl je dit doet. En laat dit licht dat naar buiten schijnen en verbinding maken met het licht van onze wereldwijde gemeenschap.

Zie jezelf als een enorm grote ster wiens stralende lichte armen de andere kant van de wereld raken. Het licht wat uit je voeten komt stroomt naar de kern van de aarde en vanuit je kruin stroomt het licht de hemel in. Laat dit licht door je heen stromen en schijn dat licht en die liefde in en over de aarde heen.

Voor degene die voor het eerst de transmutatie nieuwsbrief lezen lees hier Een menselijk web van licht creëren.

Carole Laplante is onze nieuwe vertaalster voor de Franse versie. Laten we haar samen bedanken dat ze dit wil doen.

Ik wens iedereen een goed 2017 met het beste wat het leven te bieden heeft!

Copyright 2017 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts