Transmutatie Nieuwsbrief Januari 2016

Laten we onze harten verbinden om iedereen in onze cirkel de beste wensen te sturen voor het nieuwe jaar.

Het beeld wat ik in een reis doorkreeg was dat ik ons allen zag staan op een strand terwijl we uitkeken over een groot water. Ik voelde dat we verbonden waren met de ouden, en we voelden ons net zoals zij wanneer ze zouden beginnen aan een nieuw avontuur, om nieuwe landen te gaan ontdekken. Ik zag helder, rustig water. Maar toch kon ik het vertrouwde geluid van de rustige rollende golven horen. Terwijl ik naar onze wereld gemeenschap keek op het strand, keken we uit naar de nieuwe onbekende gebieden met een diep gevoel van vertrouwen en weten dat als we samenwerken we door alle wateren en uitdagingen samen kunnen reizen vanuit een plaats van kracht. Ik zag de heldere blauwe lucht en de exquise kleur magenta toen we samen de opkomende zon verwelkomde.

In de december transmutatie nieuwsbrief zijn we om 2015 te beëindigen, begonnen met het creëren van een heilige plek in de onzichtbare gebieden waar we samen kunnen komen voor ons ceremoniële werk. Ik hoop dat je deze plaats bezocht hebt en dat je er cadeaus en offers gebracht hebt om de helpende spirits en de spirits van deze plek te eren.

Ik heb ook een stuk geschreven “Voorbereiding op Ceremonieel Werk” wat je kan lezen op mijn site onder het kopje Transmutatie Nieuws.

Voordat je begint met een korte ceremonie in de onzichtbare gebieden zou ik willen beginnen met wat voorbereidingen te doen in de heilige ruimte en altaar die je in je huis hebt gecreëerd.

Pak een speciaal glas of beker die je met water vult. Zet dit op je altaar. Laat het daar een paar dagen staan en blijf je die dagen bewust van dit heilige water dat je op je altaar hebt gezet. Terwijl je in en om je huis bezig bent zorg er dan voor dat je gefocust bent op je spirituele werk die de prachtige energie van liefde en licht creëert waar jij graag het water op het altaar mee zou willen voeden de komende dagen.

Nadat je een paar dagen het water op je altaar hebt laten staan en het gevoed is met liefdesenergie, doe dan weer je voorbereidende werk. Vervolgens ga je met het water in je hand zitten terwijl je transfigureert in goddelijk licht en liefde.

Het maakt niet uit of we dit allemaal tegelijk op dezelfde dag doen omdat sjamanistisch werk buiten onze tijd plaats vind.

Als je voelt dat het water straalt door het licht neem het dan mee naar buiten, naar een plek die voor jou speciaal is. Als je vlakbij water woont laat dan dit water mengen met het water uit je kom wat vol van liefde en licht is. Je kan het water uit je kom wat gevuld is met liefde en licht, ook aan de aarde geven. Of je kan het aan de lucht offeren. Je kan het zelfs aan het vuur offeren wanneer je een vuur maakt voor een welkom ceremonie voor het nieuwe jaar. Doordat je het getransfigureerde en heilige water deelt met de elementen, zegen je al het leven.

Het is een goed idee om altijd een glas water op je altaar te hebben staan. Want water reflecteert de oorsprong van onze ziel. En omdat we water op ons altaar hebben staat worden we herinnerd aan de schoonheid die we willen delen met de wereld.

Ga voor of nadat je het water naar buiten hebt gebracht, naar de onzichtbare gebieden om onze cirkel te zegenen. Sluit je je ogen en begin in de onzichtbare gebieden te reizen. Begin met het maken van een pad van de kamer waar je uit reist of mediteert. Zoals vorige maand kan het zijn dat je over een pad loopt wat omgeven is door grote mooie sterke en gezonde bomen. De aarde waar je op loopt is goed en je loopt over donkere, rijke aarde. Je voelt dat je voetstappen een afdruk achter laten in de aarde. Luister terwijl je loopt naar de mooie geluiden in de natuur en neem de heerlijke geuren waar die de bomen en planten met ons delen en de lucht die ons leven geeft. Groeit er gras? Wat voor andere natuur wezens zijn er op deze plek? Je kan zelfs ervaren hoe de lucht smaakt. Kijk of er ergens water op deze plek is en of je water kan horen stromen. Voel de kracht van de zon als ze ondergaat en de sterren en de maan in de hemel wanneer ze hun prachtige licht laten schijnen.

Voel terwijl je loopt je hartslag en let op wat je voelt. We hebben de tijd genomen om onze harten in liefde te openen en om elkaar te bedanken. Voel je verbonden met een familie van gelijk gestemde zielen die al het mogelijke doen om in dienst te zijn van anderen en van de Aarde. Hoe voelt het in je hart om verbonden te zijn met zo’n gemeenschap van gelijkgestemde zielen? En als we samen ceremonies gaan doen hoe wil je je liefde dankbaarheid en respect voor elkaar en voor de helpende spirits die onze partners blijven in ons werk, uitdrukken?

Terwijl je doorloopt kom je bij een grote open plek. Gebruik je verbeelding om te zien, voelen, horen, ruiken en proeven van alles wat er om je heen is op deze plek. Stap volledig in deze open plek in plaats van naar je reis/meditatie/dagdroom als een film te bekijken. Wees hier nu. Bedank alle helpende spirits waar je mee werkt en die nu ook een deel van de cirkel zijn.

Wanneer je de openplek betreed komt er een helpende spirit naar je toe, die je op een spiritueel vlak reinigt. Deze nobele spirit kan je reinigen met wierrook, of met een veer of kan zingen of je haar aanraken of een boodschap in je oor fluisteren. Sta open en weet dat dit helpende spirits zijn die wensen dat je los komt uit je dagelijkse gedachten en zorgen.

Wanneer je gereinigd bent stap dan in de open ruimte en ga naar het altaar wat we vorige maand gemaakt hebben.

Laten we gezamenlijk om het altaar staan en drum en zing om elkaar en deze heilige plek te eren. Zie dat er op het altaar glazen water staan die gevuld zijn met heilig water vol met al het licht en liefde van onze cirkel. Laten we onze glazen heffen en toasten op elkaar en op al het leven terwijl we elkaar een gelukkig nieuw jaar wensen. Drink het water langzaam op en voel jezelf gevoed worden met kracht, liefde en licht en absorbeer de energie in al je cellen terwijl we vooruit kijken om in het nieuwe jaar het nieuwe landschap te gaan ontdekken.

Zeg onze groep, het heilige vuur waar we vorige maand aan gewerkt hebben en dat sterk blijft branden, gedag. Dit vuur is hier altijd in deze heilig plaats voor ons, we kunnen er altijd naar toe om onze gedachten of pijnen los te laten zodat ze kunnen transformeren. Of je kan onze dromen en zegeningen naar het vuur brengen en wetend dat het vuur je gebeden zal brengen naar de liefdevolle armen van het universum. Zeg gedag en bedank alle elementen en helpende spirits. Laat de helpenede spirits weten dat het werk voor nu klaar is.

Loop het zelfde pad dat je nam om op deze plek te komen, terug naar de kamer waar je nu bent.

Open je ogen en voel je zelf diepgeworteld met de Aarde en haal een paar keer diep adem om weer te gronden.

De volle maan is op 24 januari. Elke volle maan willen we doorgaan met het weven van een prachtig stralend web van licht door en over de aarde. Doe je voorbereidende werk en kom in een getransfigureerde staat in onze cirkel en laat ons licht stromen en stralen. Verbeeld je dat je linten van licht in de kleuren van de regenboog ziet die onze prachtige planeet oplicht en al het leven zegent.

Als je de Transmutatie Nieuwsbrief voor het eerst leest, lees dan “ Een Menselijk web van licht creëren”.

Echte sjamanen gaan nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Laten we dit nieuwe jaar begroeten met de wetenschap dat we de veranderingen die voor ons liggen volledig zullen ondergaan. We zullen sterk moeten zijn en met volledige aandacht ons werk moeten doen. We moeten actie ondernemen en samen staan in eenheid en liefde voor elkaar. We rusten en vieren in de kalme tijden en we werken samen als een gemeenschap in roerige tijden.

Gelukkig Nieuw Jaar!

Recommended Posts