Transmutatie Nieuws januari 2015

We komen samen uit liefde voor onze wereldwijde samenleving en in naam van al wat leeft terwijl we het nieuwe jaar binnenfietsen. Het is echt verbazend om te zien hoeveel groepen mensen ceremoniën, rituelen en vieringen creëren om het nieuwe jaar te begroeten. Zie hier een virtueel collectieve energie vol opwinding en de wens voor nieuwe hoop terwijl we een ander deel van de spiraal des levens binnenstappen.

Deze maand wil ik graag ons allemaal stimuleren ons op de volgende thema’s te bezinnen:

Inspiratie, Opwinding, Kostbaarheid van het leven, Putten uit ons Creatief Genie, en de noodzaak Wakker te Worden!!

Ik had een paar buitengewoon inspirerende leraren toen ik op school zat. Zij hebben echt invloed op me gehad en me geholpen mijn leven en mijn werk vorm te geven.

Toen ik in de 3e klas middelbare school zat (9th grade) was mijn lerares scheikunde mw. Goldstein. Zij beoordeelde op HOE we scheikundige en wiskundige problemen oplosten, niet op het antwoord wat we gaven.

Mijn antwoorden waren zelden correct. Of als mw. Goldstein in de klas een vraag stelde gaf ik zelden het goede antwoord. Maar ik werd geïnspireerd om na te denken, en ik kon altijd mijn denkproces hoe ik tot een antwoord kwam vertellen. Het was zo inspirerend om te zien hoe haar ogen oplichtten terwijl ze luisterde naar hoe ik een probleem doordacht zonder op de uitkomst te focussen. Ik kreeg altijd goede cijfers vanwege het feit dat ik 1e een poging deed en 2e dat ik creatief in mijn denkproces wilde zijn. Wat een cadeautje in mijn ontwikkeling zo geïnspireerd te worden om creatief te zijn.

Later had ik een fantastische leraar toen ik Zeebiologie studeerde aan de San Francisco State University. Ik volgde een cursus over de leer der algen. Degene die die cursus gaf was inmiddels 55 jaar oud en dit was zijn laatste cursus voor zijn pensioen. Hij was één van de top experts van de wereld over de zee-algen.

Ik weet zijn naam niet meer. Ik herinner me zijn gezicht, zijn houding, zijn stem, en hoe hij gekleed was terwijl we door de poelen waadden. Ik herinner me vooral de sterretjes in zijn ogen als hij studenten verwelkomde in de magische mysterieuze wereld van de zee-algen, een weg die niet door velen bewandeld werd. De mysterie en magie van de rode, groene en bruine algen is een rijke wereld die niet veel onderzocht wordt. Sommige van de meest mooie en ingewikkelde planten die bestaan zijn sommige rode algen.

Mijn instructeur sprong zo opgewonden op en neer, en we dachten dat hij erin zou blijven als mijn klasgenoten ronddwaalden en we zeldzame en bijzondere algen vonden in de getijdepoelen.

Voor onze eindtest van het semester moesten we zo veel mogelijk soorten zee-algen verzamelen als we ieder konden. We moesten we ze in leven houden. En dan moesten we ze op een laken op de vloer uitspreiden en hun namen noemen.

Mijn leraar hanteerde een stopwatch (want we kregen maar een bepaalde tijd om onze collectie te tonen), en hij sprong op en neer en moedigde iedere student luid aan terwijl die langs zijn collectie liep en iedere alge juist benoemde.

Ik oefende iedere nacht urenlang alle namen van de algen die ik verzameld had. Vrienden kwamen naar mijn appartement in San Francisco en hielpen me bij mijn namenleren proces.

Droeg dit bij aan een levensmissie – nee! Maar het leerde me de kracht van opwinding als ik me liet meeslepen in de geweldige energie die mijn leraar uitstraalde. Ik probeerde niet mijn leraar iets te bewijzen. Ik deed dit puur voor de opwinding en het plezier! Waarom, omdat door zijn liefde voor het vak hij mij en anderen inspireerde te leren.

En tenslotte ben ik zeer dankbaar voor Vern Haddick die één van mijn leermeesters was toen ik voor mijn MA in Counseling Psychology opging aan het CIIS te San Francisco. Vern leerde me de kracht van onvoorwaardelijke liefde en hoe we mensen in liefde kunnen gedenken en ze onvoorwaardelijk accepteren. Ik zal altijd dankbaar blijven hoe Vern mij gewoon onvoorwaardelijk accepteerde in de tijd dat ik me zo onzeker over mijn eigen gaven en talenten die ik te delen had voelde.

In de huidige tijd van voortdurende uitdaging, wanhoop, en onrust op onze planeet kunnen wij inspireren en opwinding veroorzaken over de kostbaarheid van het leven. We kunnen mensen leren in hun eigen denkproces en creatieve en spirituele inspiratie te duiken.

We kunnen mensen inspireren wakker te worden!

Waar ben jij enthousiast over? En hoe kan jij deze opwinding delen met vrienden, geliefden, kinderen, collegae en anderen in jouw omgeving?

Mijn leermeesters leerden me beschikbaar te zijn voor mijn shamanisme-studenten en hen te helpen zich welkom te voelen in het werk en in de cirkels van onze gemeenschap, te stralen, te lachen, opgewonden te zijn over de oneindige mogelijkheden. Ik vind het fantastisch toe te kijken en me aan hun opwindende energie aan te passen als mijn studenten zich op het shamanisme-pad begeven.

Wees een bron van opwinding en inspiratie voor jouw vrienden en jouw gemeenschap! Help mensen Wakker te worden!

Het is belangrijk je te herinneren dat de helpende en mededogende spirits ons slechts in ons licht en onze schoonheid zien.

Het is aan ons een meer bewust leven te leven en onze schoonheid en licht de wereld in te stralen.

Op dit moment van het nieuwe jaar dat hoop op een nieuwe kans en positieve verandering klinkt, richt jezelf weer op je spirituele werk.

Ga door met de oefeningen doen die we samen hebben gedaan die ik met jullie gedeeld heb in de afgelopen 15 jaar dat ik het Transmutatie Nieuws heb geschreven.

Transmuteer en transformeer de energie achter je gedachten en je woorden.

Stem je gedachten en je woorden op elkaar af om een positief resultaat te boeken.

Cultiveer je innerlijk landschap en je binnentuin.

Wees je bewust van de kracht van je woorden en je gedachten om de wereld vorm te geven.

Laat belemmerende en blokkerende overtuigingen los die jou verhinderen in jouw eigen creatieve energie te duiken.

Word wakker iedere dag en wees dankbaar voor jouw leven, de aarde, lucht, water en vuur (zoals van de zon), en voor de buitengewone levensvorm die in alle elementen leeft, en voor de maan, de sterren, planeten, jouw help-spirits, de spirit van het land, jouw helpende voorouders, het Verborgen Volk enzovoort. Kijk in je hart en dank iedere dag al degenen die je wilt bedanken. Door iedere dag te danken voor jouw leven creëer je zo veel positieve verandering voor al wat leeft.

Kijk voor de veranderingen die je in jouw leven moet maken om vrede, balans en harmonie te vinden.

Breng tijd in de natuur door!

Ga door met je droom-oefeningen om de wereld in het echt te dromen vol met licht, liefde, vrede, overvloed, harmonie, eer, respect en gelijkwaardigheid voor iedereen.

Wees open en vind de balans in geven en nemen.

Laat de uitkomsten voor wat ze zijn. Doe je spiritueel werk ongeacht wat je in de buitenwereld waarneemt. Het spiritueel werk wat wij doen maakt echt verschil. En ja, neem ook actie in de fysieke wereld om een positieve veranderaar te zijn.

Ga door de liefde van onze wereldomvattende gemeenschap te voelen, zoals die samenkomt als wij samen blijven werken uit naam van al wat leeft.

Wees een licht in de wereld!

In mijn nieuwe boek Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life (Sounds True) neem ik je bij de hand en leid je door alle oefeningen die ik de afgelopen 15 jaar met je gedeeld heb. Het boek komt uit op 1 februari as.

Het is volle maan op 5 januari. Laten we doorgaan een gouden lichtweb te weven in het weefsel van de werkelijkheid. Bereid je goed voor zodat je ten volle in de oefening meedoet. Stap uit je gewone bewustzijn en stap in een staat van eenheid. Verbind je met de wereldwijde gemeenschap terwijl we een stralen web van licht weven in, door en over deze grootse Aarde.

Als je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws bent lees dan op de homepage “Creating a Human Web of Light”.

Op een vroege ochtend in december had ik een bijzondere droom. Ik deelde deze droom al op Facebook maar niet iedereen volgt me op Facebook dus ik deel deze droom hier.

Het eerste deel van de droom was erg complex en diep en ik herinner het me niet. Ik bevond me in een appartement in een stad in een diepzinnige discussie met anderen, en het onderwerp was geloof ik, de dood.

In ieder geval kwam het punt dat ik wist dat het tijd was te gaan. En ik was naar de stad gekomen om blauwe mascara te kopen. Dus ik besloot dat te gaan doen.

Ik liep door de straten van de stad, en ik kwam bij een bouwplaats. Een nieuwe ontwikkeling voor commercieel vastgoed en winkels.

Om dit project te bouwen moest een rivier drooggelegd worden. Ik weet dat dit raar klinkt, maar het was een droom.

Het volgende deel van de droom zal me altijd bijblijven. Ik liep door de drooggelegde rivier. Het zand was nog nat. Niet zo als waar ik woon waar ik door de kreken die droge rivierbeddingen zijn, loop. Het zand in deze bedding was nog erg vochtig en nat.

Terwijl ik daar liep begon de rivier me toe te zingen. Het lied was prachtig. En bij iedere bocht van de rivier veranderde het lied. Ik kwam bij een deel van de rivier waar door het lied symbolen verschenen in het zand. Ik liep de hele lengte van de rivier op en neer en bleef luisteren naar dit prachtige lied. Het lied bleef hetzelfde afhankelijk van waar in de rivier ik was.

Ik was zo onder de indruk en geraakt door de schoonheid van het lied en dat de rivier nog steeds zong hoewel er geen water mee in stond.

Ik liep terug naar een groep bouwvakkers. En daar was één forse Native American met twee erg lange pijpenkrullen. Ik dacht dat hij misschien naar mij wilde luisteren. Ik vertelde hem mijn verhaal dat de rivier zong. Hij keek me aan, en toen ik begon te huilen zei hij dat hij met me mee zou lopen en zou proberen te luisteren.

We liepen terug naar de oever van de rivier en begonnen de rivier af te lopen. Eerst alleen maar stilte. En toen klonk een lied. Het was anders dan wat ik hoorde toen ik alleen liep, maar het was een lied. Ik vroeg hem of hij het kon horen. Eerst niet. En toen werd het lied sterker en luider. En hij keek naar me in stomme verbazing toen hij het lied hoorde. En samen liepen we de rivier af terwijl we luisterde naar de zingende rivier.

Hij liep terug naar de groep bouwvakkers en zei dat ze moesten stoppen met het project want de rivier leefde en zong nog steeds. Ik verliet de groep wetend dat ze met het werk zouden stoppen.

En toen ging ik verder om mijn lichtblauwe mascara te kopen.

Ik werd wakker zo geraakt door de droom en het lied van de rivier. Begin 70er jaren verdronk ik in de oceaan en ik vond mezelf reizend door een tunnel naar het licht toe. Ik kwam in een buitengewone tuin en ik zat op een stenen bank terwijl ik luisterde naar de meest prachtige muziek wat ik nooit zal kunnen beschrijven of wat ik ooit in dit ondermaanse ooit heb gehoord.

Alles zingt en het lied is eeuwig.

Ga erop uit en zing het land toe, het water, de lucht, de maan, de sterren, en alle fantastische en verbluffende wezens die in de elementen leven. Open je hart en luister terwijl ze met je meezingen.

Gelukkig Nieuwjaar!

Verhalen van Onze Gemeenschap

Ik was echt overdonderd door alle verhalen die mensen me stuurden over de kracht van het bezigzijn met shamanic werk. Eigenlijk zou ik niet verbaasd moeten zijn aangezien we allemaal de kracht van het shamanisme kennen inclusief het Medicine for the Earth werk. Op dit moment heb ik ongeveer 30 bladzijden verhalen gebundeld in één document.

Ik zal sommige verhalen die me zijn gestuurd in de komende kolommen van het Transmutatie Nieuws opnemen.

Gezien de lengte van het Nieuws van deze maand deel ik nu alleen maar een paar links naar blogs die enkelen van onze gemeenschap schreven:

Simin Uysal uit Turkije besloot haar ervaring in een blog te beschrijven. Erg mooi en ontroerend. Dit is de link:

http://anatolianstories.blogspot.com.tr/2014/11/dreaming-with-ancestors-in-land-of.html

Jeff Nixa deelde enkele artikelen die hij schreef die ik erg krachtig vond. Je kan ze lezen op:

De eerste gedateerd november 2013, We’re all living on a Rez: My Week on Pine Ridge Reservation

http://anatolianstories.blogspot.com.tr/2014/11/dreaming-with-ancestors-in-land-of.html

Het tweede verhaal gedateerd november 2014, When The Heart Is Hidden In Plain View. http://urban-shamanism.org

Copyright © 2015 Sandra Ingerman. All rights reserved.
vertaald in Nederlands Els de Graaff

Recommended Posts