Transmutatie Nieuws februari 2016

Ik sprak een vriendin van me die met een aantal van haar studenten had geluisterd naar mijn gratis introductie van mijn teleconferentie workshop op Shift Network.

Sommige studenten vroegen zich af waarom er zoveel uitdagingen ervaren worden in de wereld als toch shamanisme zo’n krachtig middel is en deze heling praktijk al tienduizenden jaren bestaat.

Dit was een veelvoorkomende vraag die ik in de beginjaren van mijn maandelijkse column placht te behandelen in het Transmutatie Nieuws.

We weten werkelijk niet waar de wereld vandaag de dag zou zijn als we al het spirituele werk dat we doen níet zouden hebben gedaan. Een de sleutel in het doen van spiritueel werk is je voor de lange termijn te committeren. Want we weten niet wat voor groei en ontwikkeling het resultaat zullen zijn van de tijden waarin wij leven. En mogelijk zien wij geen verandering tijdens ons leven in de grote collectieve issues die wij meemaken. Dat hebben we eenvoudigweg te accepteren en tegelijkertijd vasthouden aan onze visie en onze focus houden op ons spiritueel werk.

In iedere spirituele praktijk komen tijden voor dat mensen hun geloof verliezen. Altijd waren er verhalen over “de donkere nacht van de ziel” die zich op meerdere niveaus in ons leven manifesteert. Dit is de manier waarop ons ego en onze persoonlijkheid is vormgegeven zodat de glans van onze spirit er doorheen kan schijnen.

Mijn gevoel was altijd dat ik niet weet wat het uiteindelijk resultaat op het lot van de Aarde zal zijn van al het spirituele werk dat ik doe. Want de Aarde heeft haar eigen lot en ik ben uit de Aarde geboren en dus ben ik een deel van dit lot.

Maar ik wil zo goed mogelijk mijn best doen om mijn focus en visie te bewaren dat heling plaatsvindt voor al wat leeft en dat we ernaartoe gaan op deze Aarde in vrede, harmonie en eer en respect voor elkaar en al wat leeft te leven.

Ik weet niet waartoe mijn werk leidt. Maar ik wil in staat zijn aan het eind van mijn leven te kunnen zeggen dat ik alle uitdagingen ben aangegaan en dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten. Ik bleef alert voor het leven en voor alle lessen die ik gekregen heb. Ik heb mijn spirituele oefeningen zó gedaan dat zoveel als ik kon me zelf ontwikkelde. wat betreft het uiteindelijke resultaat kan ik niet gebonden blijven aan de uitkomst zoals ik die door mijn gewone ogen zie. Er is een groter doel, ik moet het resultaat overlaten en gefocust blijven op mijn werk.

Het is makkelijk om geloof en hoop te verliezen als we naar de staat van de wereld kijken. Ik spoor je aan je werk te blijven doen en te weten dat jouw eigen shamanic en meditatie-oefeningen persoonlijke en wereldwijde transformatie veroorzaken.


Toen ik journeyde voor mijn volgende sessie van mijn teleconferentie workshop kreeg ik een interessante boodschap van de Egyptische God Osiris. Deze krachtige meester ontmoet ik zelden in mijn reizen. Maar hij verschijnt als hij een belangrijke boodschap heeft.

hij vertelde me hoe ik, als ik lesgeef, me focus op liefde en het openen van je hart. En natuurlijk weten we allemaal dat heling plaatsvindt door de energie en vibraties van de liefde. Maar hij vertelde me dat het belangrijk is om al onze energiecentra in te schakelen als we ons spiritueel werk doen. Osiris zei me de 2e en 3e chakra’s te betrekken waar de vibratie zit van werken en rondlopen in de wereld verbonden met onze spirituele kracht.

Hij zei dat we vaak luisteren naar drummen wat onze hersengolven wijzigt om ons te helpen de onzichtbare sferen te betreden. En we werken vanuit het hart dat ons in staat stelt een instrument voor onvoorwaardelijke liefde te zijn. Maar Osiris zei dat we in een lichaam zijn geboren wat we helemaal totaal moeten benutten. En te leren hoe de vibratie aan te spreken van de wereld te doorlopen en hoe onze eigen kracht te eren, is een onderdeel van onze persoonlijke journey en verrijkt het helende werk dat we moeten doen om ten dienste te staan van de planeet.

Dit klonk zo logisch. Want het is tijd onze kracht ons eigen te maken en er niet bang voor te zijn. Gedurende deze maand februari is het goed te mediteren of te journeyen wat in-je-kracht-zijn voor jou betekent.


Februari is ook de maand dat in de V.S. en in sommige andere landen Valentijnsdag gevierd wordt, een moment om onze genegenheid voor onze geliefden te tonen. Aan de ene kant vind ik het kunstmatige van een feestdag in het leven geroepen om hebbedingen te verkopen, altijd een beetje raar. Maar ik voel ook wel dat we de energie van dergelijke dagen, opgezet door de zakenwereld, kunnen gebruiken om energetisch collectief ons met elkaar te verbinden om vibraties en frequenties te manifesteren die we in de wereld proberen te zetten.

En we werken in die richting, om de energie van onvoorwaardelijke liefde in de wereld te manifesteren. Op Valentijnsdag kunnen we samensmelten met de energie van het collectief en de vibratie aanwakkeren om al het leven en de Aarden met liefde te voeden.

Ik kreeg een brief van iemand die het Transformatie Nieuws leest. Ze schreef dat ze het lezen van Transformatie Nieuws fijn vond, maar dat ze nog nooit shamanic journeying had gepraktiseerd. Haar manier is meditatie.

Ik wil nog eens benadrukken dat iedereen die de column leest snapt dat ik altijd het werk wil open stellen voor een breed publiek. Dus het is niet nodig om shamanic journeys te doen om deel uit te maken van onze kring en samen te werken. Ik heb altijd gezegd in de oefeningen die ik met jullie deel dat je of een shamanic journey of een meditatie kan doen. Ik wil duidelijk maken dat de oefeningen die ik meegeef zijn ontworpen om uitgevoerd te worden binnen het framework van je persoonlijke praktijk waarin jij je werk doet. Er zijn vele wegen naar revelatie en innerlijke wijsheid. Er zijn zo veel manieren om jouw eigen goddelijk licht te ervaren en het in het levensweb te laten stromen. Ik denk dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Ik journeyde en mediteerde op de ceremonie voor deze maand. Ga naar het altaar dat we hebben gecreëerd. Doe deze ceremonie op Valentijnsdag op 14 februari. Op deze manier kunnen we ons voegen bij de energie van liefde die vanuit een groter collectief de wereld instroomt.

Sluit je ogen en begin je reis in de onzichtbare sferen. Zoals we de laatste paar maanden hebben gedaan, wandel over het pad vanuit de kamer waar je je journey of meditatie doet. Misschien loop je langs een pad dat omzoomd is met hoge, mooie, sterke en gezonde bomen. De grond waarop je loopt is goed en je stapt op rijke donkere aarde. Je kan voelen dat je voetafdrukken achterlaat. Terwijl je loopt luister je naar de heerlijke geluiden van de natuur en snuif de exquise geuren op die de bomen, de planten afgeven, en de lucht die ons leven schenkt. Groeit er gras? Zijn er andere levende wezens daar? Kan je proeven hoe de lucht smaakt. Merk op of er water is, of je het hoort stromen. Voel de kracht van de zon terwijl die ondergaat en terwijl de maan en de sterren boven je beginnen te stralen.

Voel, terwijl je loopt, je hartslag en wees je bewust van wat je voelt. We hebben de tijd genomen om ons hart in liefde voor elkaar te openen. Voel de band met een familie gelijkgestemden die al het mogelijke doen om elkaar en de Aarde te dienen.

Al lopend kom je bij een grote open plek. Gebruik je verbeelding om al dat hier om je heen is te zien, te voelen, horen, ruiken, proeven. Stap volledig in deze open plek in plaats van het te bekijken alsof het een film is. Wees hier en nu. Dank alle helpspirits waarmee je werkt die nu ook een deel van onze cirkel zijn.

Als je de open plek binnenstapt, wordt je begroet door een beschermengel die je in spirituele zin reinigt. Deze meelevende spirit kan je reinigen en zuiveren met wierook, of met een veer, of door te zingen, je haar aan te raken, een boodschap in je oor te fluisteren. Sta ervoor open en weet dat dit helpspirits zijn die jou willen helpen je vrij van je dagelijkse gedachten en zorgen te voelen.

Ben je eenmaal gezuiverd, stap dan in de open plek en ga naar het altaar dat we hebben opgericht.

Laten we met z’n allen om het altaar staan en drummen en zingen om elkaar en deze gewijde plek te vereren. Nadat we onze cirkel hebben geëerd, laten we rond het altaar zitten en laten we onze gebeden zeggen voor onszelf, voor onze geliefden, voor alles en iedereen in het levensweb, en voor de Aarde. Terwijl je bid en mediteert, ga naar binnen en kom op met een energetisch geschenk dat je naar iemand waarvan je houdt, naar natuurwezens, en/of naar de Aarde zelf kan zenden.

Open je ogen, nadat je deze energetische gift hebt verzonden. Op het altaar ligt prachtig papier en voorwerpen die allemaal de namen dragen van iedereen binnen onze cirkel. Op ieder stukje papier of op ieder voorwerp zit een energetische gift voor iedereen. Het kan een woord, een symbool, een kus, omhelzing, of zo zijn. Dit energetisch geschenk is gemaakt door een helpspirit, een element, een God, godin, een voorouder, of de Bron. Dit geschenk is voor jou. Toen ik naar het altaar liep en een prachtige tekening met mijn naam erop pakte, zag ik dat Osiris me een prachtig geschenk had achtergelaten met het woord “hoop” erop geschreven. Ik moest de energie van dit woord absorberen.

Herinner je dat het net zo belangrijk is liefde te geven als te ontvangen. Je zal merken dat er iets op het altaar ligt dat helpspirits voor jou hebben achtergelaten.

Pak het geschenk dat speciaal voor jou is en absorbeer de energie de vibratie en de frequentie van deze gift.

Als je voelt dat je de tijd bij het altaar bent gebleven om jouw energetische gift te zenden en jouw geschenk te ontvangen, sta je op. Neem afscheid van onze groep. Bemerk en groet het heilig vuur dat hier altijd brandt.

Wandel hetzelfde pad terug dat je nam om hier te komen en kom terug in de kamer waar je nu bent.

Open je ogen en voel jezelf stevig verankerd in de Aarde, en haal heel diep adem. Je bent er weer helemaal met glans en de zegeningen van onze groep.

Het is volle maan op 22 februari. Laten we doorgaan met deze golf van liefde en het geven en ontvangen van de energieën die we nodig hebben om sterk te staan in kracht en schoonheid. Laten we onze voorbereidingen doen voor onze krachtige maandelijkse transfiguratie ceremonie om het web van licht in en over deze grootse Aarde te weven.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws verwijs ik naar “Een menselijk web van licht creëren” en “Voorbereiding ceremonies”.

Laten we ons allemaal bewegen en werken vanuit liefde en ook vanuit kracht en macht.

Recommended Posts