Transmutationsnyheter december 2023

Under årens gång har jag sökt upp så många praktiserande och läkare för att få hjälp med en sjukdom som jag har haft att göra med. Jag fick mängder med information men inga behandlingar hjälpte mig.

En natt kom Isis till mig och sa att problemet, med att jag inte blev frisk, har att göra med att mitt förgångna har inverkan på nuet. Hon menade att, än hur illa saker har varit för mig tidigare, måste jag släppa dem, för jag kan inte bli frisk om jag fortfarande bär med mig det förgångna. Och hon sa att detta är även sant för mitt pågående arbete med henne, att lära mig om olika dimensioner och hur jag kan resa emellan dem. Och hon meddelade att detta inte är möjligt när jag bär på det förgångna.

Isis meddelade att jag helt och fullt måste bege mig in i det nuvarande. Nåja, det är ett bra råd. Men att varje moment vara närvarande i nuet har inte varit min största gåva. Men jag gör det. Jag vill följa det fina i Isis råd, när hon leder mig in på en ny väg.

Jag gör det med att bara för en minut ställa in mig på hur jag just i detta ögonblick känner mig. Och vad jag upptäcker är att jag plötsligt kan höra hur min kropp talar till mig och ger mig instruktioner för vad den behöver. Jag lär mig även att sätta starkare gränser baserat på vad min kropp behöver.

Jag har tidigare skrivit om att lära sig att lyssna på sin egen inre röst. Och om det någonsin vore tid att lyssna till sin egen inre röst, är den tiden nu pga alltför många skäl att räkna upp.

Naturen hjälper oss att vara närvarande i nuet. Att hitta en praktik med meditation eller andningsövningar kan hjälpa till att vara närvarande liksom naturligtvis shamanska resor.

Jag tar mig helt enkelt tid under dagen, när jag stannar upp och frågar min kropp vad den vill meddela, vilka känslor jag sväljer, och vem jag beskyller för alla mina svårigheter. Det som jag tror ger störst helande är att finna tid till att bara ställa in sig på att släppa beskyllningar och fördömanden och att bege sig in i det exakta ögonblicket.

Jag skrev om att lita på sin intuition i min bok, som jag skrev tillsammans med Llyn Roberts. Den har titeln Walking Through Darkness; A Nature Based Path of Navigation Suffering and Loss. Den ges ut av Sterling i februari, men den kan förbeställas nu. Jag kommer att meddela detta i mina kungörelser.

Som ni vet håller jag hårt på min mening att elementen ger oss liv, och att vi behöver hitta sätt att tacka för allt de ger oss. Vi upplever hjärtslaget av kärlek, mat, att vara omgiven av Jordens skönhet och hur ska vi tacka henne? Vi älskar att känna hur vinden smeker oss. En sådan uråldrig varelse, som ger oss luften vi behöver för att andas. Den får oss att skratta när vi är ledsna. Och den bär iväg med oss. Solen ger oss all energi som vi behöver. Och vi älskar solen och att känna dess värme på vår kropp och ansikte, och hur den enkelt kan smälta bort problem och smärta ifrån oss, och förändra alla energier till kärlek och ljus. Och det värdefulla havet som födde oss, vi älskar dig för allt liv du ger oss, vi älskar din skönhet, vi älskar de olika vattnens sånger. Vi tackar för allt du ger oss. Blixtar ändrar allt de berör till helig mark och hjälper till att rensa bort negativa energier från oss och landskapet.

När vi börjar ställa frågan, om hur vi kan ge denna kärlek tillbaka för allt som ges, för min hälsa och för min möjlighet att frodas i livet, börjar vi förstå att detta är den mest grundläggande heliga shamanska principen för helig ömsesidighet.

Jag har i tidigare artiklar skrivit om hur jag funderar över om elementen kanske är våra skapande gudar och gudinnor.

Men hur tackar vi dem för allt de ger oss? Du vet svaret. Så varför är vi så överraskade över klimatförändringarna? Vad skulle hända om vi varje morgon kom tillsammans – och varje levande varelse gav tack vid sitt uppvaknande …

Jag älskar att se fåglar högt uppe i ett träd som hälsar soluppgången, och sedan när solen går ned tar de in den sista varma biten med sina ansikten blickande mot solen.

Alla levande varelser lever i helig ömsesidighet.

Vad har hänt med människorna? Hur utför du helig ömsesidighet i ditt eget liv? Befinner du dig omkring människor, som du alltid ger till? Är det dags att få något tillbaka, även om det inte är från samma person? Det vore hur helig ömsesidighet skulle fungera. När du lever ett liv i vördnad, harmoni och balans kanske tackgåvan kommer från en oväntad person eller situation.

Helig ömsesidighet handlar om ett balanserat energi-utbyte. Men i vår kultur betyder ofta att ge tillbaka att betala för någonting. Hur vore det om vi tog bort pengar ur spelet och tittade på andra sätt att utbyta energier som gåvor av kärlek och tacksamhet?

Reflektera över hur du kan tacka med hjärtlig balans nu i december månad, som vi alla anser vare en helig tid – en tid att gå inom sig för fördjupning och att ge näring till sitt inre landskap. Om du är en person som tenderar att ta mer än att ge, kan du kanske försöka att ge några tacksamhetsgåvor vid vintersolståndet. Om du överdriver givandet, kan du fokusera på att ta emot och absorbera från naturen och på vilka gåvor du får av andra. Beakta vilka förändringar som sker i ditt liv när du gör detta. Elementen, allt i naturen, himlarnas varelser, människor osv.

Fokusera verkligen på dina relationer till allt i livet. Och kom alltid ihåg att tacka, men utifrån hjärtat. Vi tackar mycket, men ytligt, i vår kultur. Jag tycker faktiskt att vi kunde ta bort ”tack så mycket” från vårt dagliga tal, eftersom det inte längre betyder mycket nuförtiden, och orden bara rullar ur munnen utan passion eller med verklig känsla. Använd din kreativitet för att formulera vilken sorts gåva du önskar ska komma till dig.

Solståndet är den 21. december, vilket är en speciell tid för detta slags arbete. Om du nu firar vinter eller sommar, gör det till en säsong för att ge gåvor med hjärtligt tack, och försäkra dig att balansera ut det med att absorbera allt det goda du får ur praktiken med helig ömsesidighet.

Jag vill även meddela att Facebook-sidan Shamans are Gardeners of Energy verkligen växer på ett fint sätt och om du känner för det, dela gärna där med av några positiva uttryck för kärlek och naturens skönhet.

Vi har så många personliga och kollektiva utmaningar i livet, så jag älskar att kunna gå tillbaka till den sidan under dagens lopp och bli påmind om livets skönhet. Om du vill delta i denna privata grupp, är passordet transfiguration. Gruppens namn är Shamans are Gardeners of Energy.

Fullmånen är den 26 december. Vi är i sådant djupt tumult på planeten. Och jag vet att alla håller olika gemenskaper som är beträffade i sina hjärtan. Så var snäll och förbered dig på det mest heliga sätt och lämna ditt överläggande och ego vid dörren, så att du helt och fullt kan ta av klädseln från din kropp och vara i ett tillstånd av förundran över det bländande ljuset som lever inom dig.

Och absorbera med det ljuset allt du behöver för dig själv och sedan förena dig med vår cirkel när vi utstrålar det ljuset till varje del av Jorden och stimulerar sprakande ljus att beröra allt i livsväven.

Om du är ny läsare av Transmutationsnyheterna kan du få instruktioner till fullmåns- ceremonin under Creating A Human Web of Light på denna hemsidan.

Önska tillsammans med mig alla i vår cirkel och deras älskade en säker och vacker tid, när vi avslutar detta året och lämnar bakom oss det som håller oss borta från att vara i  nuet, där hjälpbudskapen som ges är så helt närvarande, om vi bara stannar upp och lyssnar.

Jag vill tacka våra översättare för bidraget de gör med att ge ut Transmutations-nyheterna i så många länder. Låt oss med sann ovillkorlig kärlek i våra hjärtan tacka dem för tiden och energin de sätter in, så att människor runt om i världen kan bli inspirerade av vad som meddelas i Transmutationsnyheterna.

Vi går in i vårt 25:e år!!

Inget av detta skulle vara möjligt utan Sylvia Edwards. Först och främst hjälper hon mig att vara fokuserad och frisk! Ingen lätt uppgift! Och hon lägger till så mycket skönhet, kärlek och ljus till artiklarna. Hon ger verkligen sitt hjärta i att hålla sidan levande. Sylvia är den personen på planeten, som jag verkligen kan säga gör det arbete jag lär ut och mera, varje dag i sitt liv. Och det visar sig i det extraordinära arbete hon gör i världen.

Sylvia och
våra nuvarande översättare

Veronika Kucharská – Tjeckiska
Alexandra Brabcova – Tjeckiska
Layla Morgan Wilde – Finska
Sabine Menon – Franska
Barbara Gramlich – Tyska
Astrid Johnen – Tyska
Nello Ceccon – Italienska
Flavia Cavallaro – Italienska
Els de Graeff – Holländska
Sandra Koning – Holländska
Cristina Ferreira – Portugisiska
Tatiana Starikova – Ryska
Ines Fermoso – Spanska
Lena Anderheim – Svenska
Simin Uysal – Turkiska

Vi ses, när vi stiger in i det Nya Året fyllt med möjligheter att växa, fördjupa vår kärlek till oss själva, uppleva hur briljant vårt ljus är, och att vara ett «ihåligt ben» och dela med oss av kärlek, skönhet och ljus över hela världen.

Du kan ta del av Sandras kungörelser på den engelska originalsidan.

Coppyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts