Transmutatie Nieuws December 2021


Het gaat snel en we komen al weer aan het eind van een jaar met extreme groei.

Jaren geleden kreeg ik van een goede vriend een ficus bonsai cadeau. Ik was er heel blij mee maar tegelijk ook bang omdat ik niet goed planten kan houden. Wat kon ik doen met een kleine boom die al meer dan 20 jaar was.

Nou Ficus (Ficus is de naam van onze boom) en ik hebben een hele lange reis gehad om samen te leren leven en elkaars groei te ondersteunen. Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat Ficus het niet zou halen. Er waren momenten dat Ficus dacht dat ik het niet zou halen. Maar mijn hemel, om de nieuwe groei die Ficus een paar weken geleden had,  te zien, het is alsof ik hem een infuus met een supergroeiformule heb gegeven. En we zijn al samen voordat ik ziek werd dus het moet minstens 7 jaar gelden zijn dat hij bij ons kwam wonen.

Ik deel mijn reis met Ficus omdat ik een soorgelijk proces op dit moment met zovelen zie gebeuren. Er is een leercurven van hoe je voor jezelf en anderen kunt zorgen in deze tijd van verdeling en tegelikjertijd hernieuwde  herinnering. Meestal zijn onze gedachten gericht op wat kapot is en wat niet werkt. En we moeten nu en in de toekomst actie ondernemen. Maar we moeten de energie hebben om om te gaan met wat komen gaat. En we hebben een periode van groei nodig om de energie te verzamelen voor onze voortdurende reis die geen einde heeft totdat onze ziel besluit dat het tijd is om naar huis te gaan. 

Wanneer we groeien en onze plaats in dit leven innemen. Moeten we onthouden dat we hier zijn gekomen om verzorgers van de aarde te zijn.

We moeten uit de dimensie van verdeeldheid stappen en voortdurend terugkeren naar de goddelijke vonk die in ons allemaal leeft en die verbonden is met de scheppende krachten van het universum die altijd het licht laat schijnen op zowel het lied van verdeling en ontbinding, als ook op het lied van herinnering en nieuwe creaties.

Als we in de dimensie stappen van het erkennen dat er alleen eenheid, liefde, licht en lessen zijn voor onze spirituele groei, kunnen we een staat van innerlijke vrede ervaren.

Maar we moeten angst, zelf haat, verdeeldheid en overdreven waakzaamheid loslaten. Het is belangrijk om ons zelf te aarden en te verbinden met het land en voelen dat het land ons ondersteunt want dat is de echte steun die we nodig hebben. We hebben de steun nodig van alle elementen die hier al miljarden jaren zijn en hebben bijgedragen aan de stormen van veranderingen die we hebben doorgemaakt vanaf het moment dat het leven op deze aarde begon.

Er verandert niets totdat het in jou verandert. Dus probeer deze maand regelmatig bodyscans te doen en let op waar je “voeten” op alle niveaus staan. Voel je jezelf op vaste grond staan en ondersteund worden door spirituele krachten? Moet je gewoon rusten en iets loslaten? Er moet een periode van rust zijn voor een periode van groei, anders heb je niet de energie voor de volgende groeifase wat kan lijden tot fysieke klachten.

Net zoals Ficus moest leren leven met mijn man en mijzelf, moeten wij nieuwe manieren leren om te leven op deze planeet samen met onze medemensen en natuurwezens. Want onze oude manier van leven is gewoon weg. Het bestaat niet meer. En heb je tijd nodig om dit te betreuren voordat je verder gaat?

Neem deze maand de tijd en stem af op jezelf en sluit je af van de media en social media. Gebruik deze maand om meer te weten te komen over jezelf en wat je huidige behoeften zijn en maak plannen om aan die behoeften te voldoen.

Ik geloof nog steeds dat een van de redenen dat Covid gekomen is, was om mensen wakker te schudden. Mensen begonnen gewoon hun eigen bubbels binnen te gaan. Mensen maken keuzes, sommigen waren niet liefdevol, medelevend of vriendelijk. Maar nu moeten we ons concentreren op het werk dat we doen en kijken welk deel van onze innerlijke wereld, onze ziel, ons lichaam, ons hart en onze geest op dit moment misschien wat aandacht nodig hebben. Blijf bij de focus en de groei komt en je zult er geen spijt van krijgen dat je de rivier van het leven waar die je ook naartoe brengt.

Als je iets weet over het proces van mitose dan kan je het daadwerkelijk zien gebeuren in het organisme dat we mensen noemen. Mensen splitsen zich nu af in verschillende cellen. Ik vraag me af welke werelden en nieuwe dimensies door deze celdeling zullen ontstaan.

We vieren de winter/zomerzonnewende op 21 december. Dit is een tijd van diepe reflectie en rust voor degene onder ons op het noordelijk halfrond. En het is tijd voor grote groei op het zuidelijke halfrond.

Welk seizoen je ook in gaat, denk er over na dat dit een tijd voor regeneratie en genezing is.

In 2000 begon ik met onze volle maan ceremonie “het creëren van een menselijk web van licht”. En jaren later voegde ik een maandelijkse heling toe voor onze wereldwijde gemeenschap. Maar ik ben hier wel tekort geschoten en heb dit maar een paar keer voor onze kring georganiseerd.

Ik voelde dat deze winter/zomerzonnewende tijd is om hier weer mee te beginnen met behulp van een specifieke transfiguratie ceremonie om iedereen in onze wereldwijde cirkel te ondersteunen.

Sylvia Edwards heeft me geholpen om een ceremonie op te nemen die we samen kunnen doen tijdens de winterzonnewende.

Om de audioversie van deze opname te beluisteren, klik op:  https://youtu.be/YGQegbAk88s

Omdat de instructies eigenlijk op mijn home pagina staan beschreven, heb ik besloten ze hier toe te voegen voor degene die de instructies vertaald willen hebben. Dit is een krachtige ceremonie. We hebben de GDV camera vele malen gebruikt om de resultaten vast te leggen en we krijgen altijd verbazingwekkende beelden van wat er gebeurt met de energievelden van mensen wanneer ze deelnemen aan de ceremonie die we samen tijdens de zonnewende zullen uitvoeren.

Ik plaats hier een verkorte versie van wat er op de homepage staat onder instructies voor onze maandelijkse ceremonie.

Terwijl we doorgaan met onze transfiguratie oefeningen beginnen we de delen die afgescheiden zijn te helen. We gaan naar een hogere staat van bewustzijn en we moeten leren ons over te geven aan de perfectie van het universum. En soms is het moeilijk om dat te doen en hebben we hulp nodig bij het herinneren van ons eigen goddelijke licht.

Om onze wereldwijde gemeenschap te helpen bij het lezen van het Transmutatie nieuws heb ik besloten om een maandelijkse heling cirkel toe te voegen om door te gaan met het creëren van een menselijk web van licht.

Dit is wat ik voorstel. Als je mee wilt doen als practioner, stel dan voor dat je in een kring staat of zit met andere practioners. Vergeet niet dat het Transmutatie nieuws in veel verschillende talen is vertaald. We hebben een grote wereldwijde gemeenschap die  samenwerkt.

Onze intentie is om ons goddelijke licht te ervaren en uit stralen naar de binnenste cirkel.

We zien geen lijden in onze kring. We erkennen de goddelijke perfectie in elke persoon. Dus we sluiten mensen niet op in een diagnose van lijden maar we tillen ze op in hun goddelijkheid.

Auteur en docent Eric Pearl leert ons “In de kwantumfysica als je het gedrag van een deeltje verandert zal een ander deeltje op een ander locatie onmiddellijk reageren, of het nu centimeters of universums verder weg is.” Lagere frequenties worden meegevoerd of afgestemd op hogere frequenties en niet andersom.

Dus terug naar het kernprincipe van het werk van het medicijn voor de aarde, we veranderen de wereld en genezen anderen door wie we worden – door onze aanwezigheid en door de liefde en het licht dat we uitstralen.

We sturen geen energie of proberen iemand te genezen. We staan alleen toe dat ons goddelijke licht en onze liefde  het goddelijke licht aanwakkeren van degenen die om hulp vragen.

Stel je voor dat je in een kring van practioners staat of zit. Doe je transfiguratie werk en straal met je handen naar de binnenste cirkel gericht je goddelijke licht en liefde uit.

Als je voelt dat je zelf hulp nodig hebt stel je dan voor dat je in een kring ligt met mensen van over de hele wereld om je heen.

Jouw rol is om het licht te absorberen dat door onze practioners wordt gedeeld. Denk aan een metafoor die je zou kunnen helpen met het absorberen van goddelijk licht en liefde in elke cel van je wezen. Ik zal je een paar voorbeelden geven in de hoop dat je een metafoor vindt die voor jou werkt. Hierbij kun je denken aan een droge spons die in het water is gelegd en vocht opneemt. Je kunt denken aan een bloem die al dagen of weken in de regen staat en de zon schijnt en de bloem geniet van de stralen van de zon. Of misschien kun je denken aan een bloem die te veel zon heeft gekregen en het begint te regenen en de bloem zuigt het water op dat hem voed  en leven geeft.

Of denk aan een kamer waar de gordijnen gesloten zijn en als de gordijnen opengetrokken worden stroomt het zonlicht naar binnen.

Laat het licht van de buitenste cirkel je eigen licht op gang brengen om door elke cel van je lichaam te stromen. Dit verbind ons opnieuw met onze goddelijke perfectie en onze verbinding met het web van licht. Dit heelt de delen die afgescheiden zijn die emotionele en fysieke ziekte creëren. En het herinnert ons eraan dat we allemaal sterk zijn en de kracht hebben om de uitdagen en kansen aan te gaan die het leven ons brengt.

En je kunt in beide rollen op verschillende momenten van de dag of avond zijn. Je kunt op het ene moment de practioner zijn en op een ander moment in het midden van onze cirkel liggen.

En omdat we buiten de tijd werken maakt het niet uit wanneer je dit werk doet. Het is niet nodig om de tijden waarin we allemaal werken op elkaar af te stemmen.

18 december is het volle maan. De volle maan van deze maand wordt de Koude Maan genoemd. Dus laten we elkaars harten en zielen verwarmen door onze spirituele aanwezigheid en energieën te verbinden om ons licht met absolute focus en aandacht te laten stralen zodat de hele Aarde, het web en het leven wordt verheffen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest, lees dan Creëer een web van licht op de startpagina

Het is geweldig voor mij en voor iedereen die het Transmutatie nieuws kent dat we een geweldige verzameling mensen hebben die de tijd en energie nemen om de maandelijkse nieuwsbrief te vertalen, zodat mensen over de hele wereld het kunnen lezen. En dat heeft voor deze nieuwsbrief een verschil gemaakt. Want je kunt echt de stralende energieën zien die van zo’n sterke wereld gemeenschap komen.

Dus bedank alsjeblieft samen met mij al onze vertalers vanuit je hart voor het werk dat ze elke maand doen, want dat is best veel werk. We hebben vertalers gehad die kwamen en gingen maar iedereen doet het werk met liefde en dat kan je voelen.

Laten we zegeningen sturen naar al onze vertalers voor het delen van het spirituele werk in hun gemeenschap waardoor onze gemeenschap groter en sterker wordt. Met sterke banden kunnen we zoveel doen voor onszelf, voor elkaar en voor alles in het web van het leven.

En niets van dit alles zou er zijn zonder Sylvia Edwards. Ten eerste helpt ze me gefocust en gezond te houden! Geen gemakkelijke klus. En ze voegt zoveel schoonheid, liefde en licht toe aan de nieuwsbrief. Ze doet het werk echt van uit haar hart. Sylvia is een persoon op aarde waarvan ik kan zeggen dat ze echt elke dag het werk doet waar ik les in geef en nog meer. En dat blijkt uit het buitengewone werk dat ze in de wereld doet.

Sylvia Edwards
Petr Němčanský   – Czech
Caroline Bertrand – French
Catherine Meyer – French
Bea Salgado – French
Nanouk- French
Barbara Gramlich  – German
Astrid Johnen  – German
Nello Ceccon – Italian   
Flavia Cavallaro – Italian
Miha Masuda – Japanese
Ai Suzuki – Japanese
Els de Graaff – Nederlands
Sandra Koning – Nederlands 
Sofia Frazoa – Portuguese 
Tatiana Starikova – Russian
Ines Fermoso  – Spanish  
Lena Anderheim – Swedish   
Simin Uysal  – Turkish 

Ik wens jullie allemaal een diepe en betekenisvolle zonnewende en een tijd van innerlijke vrede en liefde tijdens de feestdagen.

Announcements:

I am very excited to announce that the Chinese edition of Soul Retrieval has been renewed!!

Since this month’s column is long, I will forgo my own personal monthly announcements where I encourage to buy some of my inspirational books and CDs, listen to my amazing podcast with Renee Baribeau called the Shamans Cave, learn about my online courses you can sign up for now, and to learn about all the physical and online workshops the brilliant teachers I trained are teaching. You can learn about the workshops of a circle of brilliant global shamanic teachers on www.shamanicteachers.com.

As far as scheduling a physical workshop trust me, I am so eager to do this. But I have to be responsible and see where the Covid is going before I schedule a long term training that might have to be interrupted.

I will be doing an opening session on the Gathering of Shamans which takes place December 3-5. This should be a fabulous event that I am looking forward to being part of. I love the lineup of teachers who all have a fresh perspective to share.

This live, interactive video gathering takes place via ZOOM and includes Dr. Alberto Villoldo, don Miguel Ruiz Jr, Linda Starwolf, and many other leading teachers and shamanic practitioners. This online weekend event is designed to invite you into a deep experience of your own true nature using time-honored shamanic practices.

Event Highlights:

  • ​INTERACTIVE workshops with leading shamanic teachers and healers
  • ​Video Replays for all sessions so you won’t miss a thing and can watch again as often as you like for up to six months
  • ​A special event app that allows you to connect with other attendees in real time

The Gathering of the Shamans started as an annual event in Sedona, Arizona, that always sells out months in advance. You can now experience the power of these interactive sessions without ever leaving your home, or budgeting for airfare and lodging!

Click here to learn more. https://bit.ly/3oyi07M

I hope you can join us for what is sure to be a magical weekend of shamanic exploration!

https://bit.ly/3oyi07M


Add some ceremony and ritual to your life this December.  Join Sandra Ingerman for the Opening Ceremony of the 10th Annual IAM Solstice Symposium on December 20th at 11am (PST).  Presentations by shamanic wisdom keepers include: Deborah Koff-Chapin; Linda Fitch; Christina Pratt; Izthak Beery, and Louise Edington. 

This one-of-a-kind community event is a world-wide gathering. What make it extra special are the hundreds of earth tenders who build altars and hold space at their home. The Wind Clan Facebook group page is the central hub for presentations, sharing stories, and for supporting each other as the power of the fire grows over the course of 14 days. These sacred fires purify and strengthen the bond of community members.

Register Here: https://thepracticalshaman.com/fire-tenders-gathering/

Join us in this ceremony as we keep the sacred fire burning. For 14 consecutive days we will hold our lights (candles, battery-operated devices, wood-burning stoves, twinkle lights) and keep a special altar. There will also be two daily live events on the Wind Can Facebook page. (recording available).A few years I was a presenter on a Sounds True summit on trauma. The summit host Jeffrey Rutstein impressed me with his skills and his knowledge of working with trauma. Sounds True is now offering a trauma certificate program with Jeffrey Rutstein.

Healing Trauma Certificate Program with Jeffrey Rutstein

Here is a link to experience link to the free teaching of a five free videos on the Opt In Page: https://product.soundstrue.com/healing-trauma-certificate/sign-up/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=8d0fe1f4

And here is the link if you wish to apply for the Healing Trauma Certificate Program:   https://product.soundstrue.com/healing-trauma-certificate/?sq=1/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=37a19f43

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts