Transmutatie Nieuws april 2024

Ik weet dat de meesten van jullie aanzienlijke veranderingen voelen in je leven, je werk en in je spirituele werk. Hoewel veel mensen die ik ken het niet met mij eens zijn, ben ik er sterk van overtuigd dat deze wereld een toneelstuk is, en dat wij actrices en acteurs zijn in dit levensspel. We spelen een tijdje een rol en dan gebeurt er iets en we verliezen onze rol en er ontstaat een andere rol voor ons. Of we nemen een bewuste beslissing om ons oude kostuum uit te trekken en een rol te zoeken die nu bij ons bewustzijnsniveau past.

Er lijkt voor mij een metafoor op te komen voor het verweven van gesprekken op sociale media, het nieuws en het voeren van diepgaande gesprekken met anderen. Het voelt vooral alsof op veel niveaus de gordijnen voor sommigen van ons gesloten zijn. En we onderzoeken in de coulissen nieuwe kostuums met nieuwe kleuren en texturen en verkennen het aannemen van een nieuw onderdeel, een nieuwe rol die de enorme veranderingen weerspiegelt die we in ons bewustzijn hebben aangebracht.

Momenteel werk ik met mensen die voor de grootste beslissingen van hun leven staan en of ze nog wel zullen leven. Ik heb zoveel studenten die nieuwe manieren vinden om te delen wat ze leren in hun spirituele werk, zoals het creëren van sterkere gemeenschappen, het helpen van mensen die stervend zijn, het houden van vuurceremonies in hun gemeenschap om mensen te laten leren wat de kracht van loslaten betekend en ga zo maar door.

We hebben een nieuwe generatie die niet alleen worden getraind door menselijke leraren, maar die ook verbazingwekkende nieuwe helende informatie krijgen van helpende spirits en van de natuur zelf. En ze gaan ook aan het werk met deze nieuwe rol, want met elke nieuwe les die we omarmen veranderen we de wereld om ons heen.

Mijn vriendin Heather Ash Amara is echt een briljante schrijfster en docente. Onlangs schreef ze op haar website heatherash.substack  een artikel over het overwinnen van uitdagingen. Het land van Heather Ash werd zwaar getroffen door een van de grootste branden in de VS, veroorzaakt door de brandweer die geen aandacht schonk aan hoe hard de wind waaide. Enkele van de oudste en heilige plattelandsgebieden van Nieuw Mexico werden letterlijk verwoest.

Heather Ash schrijft geen flauwekul. Ze gaat diep in op wat ze ziet vanuit haar perspectief en praktijk ervaring en op de nieuwe manieren van leven die moeten adapteren nu de wereld zo snel verandert.

In haar artikel brengt ze de kwestie van spirituele bypass ter sprake. Ze vraagt zich af of alleen naar het positieve te kijken een gezonde manier van leven voor ons is en of we dingen onder het tapijt vegen die we kunnen doen om juist meer te helpen.

Onze waarneming creëert onze realiteit. Dit is een van de belangrijkste lessen uit het  boek “Medicine for the Earth”. Het is bedoeld om ons positief te houden zodat we vooruit kunnen blijven gaan en niet in het donker blijven zitten. We kunnen verdrinken in negativiteit en deze op zeer ongezonde manieren in de wereld gaan projecteren. Daarom is er een grote rol weggelegd voor positief blijven en dankbaar blijven voor je leven.

Veel mensen willen tegenwoordig iets doen om te helpen en er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Velen van ons zijn ouderlingen en nemen de traditionele rol op zich van het doen van diep innerlijk werk en het voorbereiden op de eigen dood. Dit zorgt ervoor dat we een echte helende aanwezigheid in de wereld worden. Ja in meditatie zijn, wandelen in de natuur, in diepe reflectie zijn of innerlijke vrede vinden, dragen allemaal bij aan de gezondheid van de planeet.

Maar zijn er meer manieren waarop je een verschil kan maken? Heather Ash schreef een lijst  met enkele eenvoudige oefeningen die je kunt toevoegen aan het spirituele werk wat je doet als je last hebt van wat je in je nabije omgeving en in de wereld ziet.

Van Heather Ash:

Drie acties die je elke week kan doen; één in de buurt, één mondiaal en één voor zelfzorg”

Vrijwilligerswerk, Doneer, Boodschappen doen voor een buurman/vrouw. Bel je vertegenwoordigers. Maak kunst, vul je innerlijke batterij. Verminder het gebruik van water, elektriciteit en andere kostbare en beperkte bronnen. Steun lokale bedrijven. Help om iemand naar te school te laten gaan. Google “hoe kan ik helpen….” Zoek naar organisaties die ter plekke aanwezig zijn in de gebieden die je wilt ondersteunen.

Maak elke week/dag/maand tijd vrij om actie te ondernemen in je plaatselijke gemeenschap en je mondiale gemeenschap EN om jezelf op te laden.

Drink veel water, rust uit en zorg voor jezelf. Vind vreugde waar je kan. Voel jezelf niet schuldig, schaam je niet en geef jezelf en anderen niet de schuld. Laten we creativiteit, intuïtie, mededogen, echte liefde en tederheid als onze gidsen gebruiken.

Op een bepaald moment in mijn leven nam ik een sabbatical van werk. Ik wilde broodjes maken voor kinderen bij het voedseldepot. Ik had gebeld. Ik was zo enthousiast. Ik had mijn haarnetjes! Ze waren blij met een nieuwe vrijwilligster. Helaas kwam er een noodsituatie in mijn familie en mijn leven nam voor een aantal mooie en zeer uitdagende jaren, een andere wending.

Maar ik vind nog steeds manieren om een bijdrage te leveren naast het sjamanistische werk dat ik doe en het helpt de gemeenschap waarin ik leef. Dit voelt als een daad van heilige wederkerigheid.

Er is een innerlijke glimlach die we van nature ervaren als we anderen helpen.

Het artikel van Heather Ash gaat veel dieper dan ik kan hier kan schrijven. Dit is het laatste stukje van haar artikel.

“Denk aan geliefden. Beide en. We kunnen ons niet verbergen voor de pijn en schade die om ons heen gebeurt. En we kunnen onszelf ook niet toestaan te verdrinken in woede, angst of worstelingen van onszelf of van anderen. We moeten creativiteit en duurzame, bereidwillige actie bevorderen. We willen leren hoe we de lange termijn kunnen behouden EN actie kunnen ondernemen op de korte termijn.

Dit zijn enkele van de hartverscheurende dingen.

Mogen onze harten zich openen voor meer echte liefde, meer mededogen en meer bereidwillige actie richting de lokale en mondiale visie van gelijkheid, vrijheid en geluk voor ALLE wezen”

Dit is de link om haar hele artikel te lezen

These are a few of the heartbreaking things

By HeatherAsh Amara from Out of the Fire

https://heatherash.substack.com/p/these-are-a-few-of-the-heartbreaking 

Or here is a Google link: 

https://docs.google.com/document/d/1BPUjR_LOUmZArwr8PPZdCGkLP1a3EvFmHCTSdkwCIyg/edit?usp=sharing

Op 24 april is het volle maan. We vieren deze maand de Roze Maan. Laten we onze gewaden, die het bewustzijn van afgescheidenheid vasthouden, laten vallen en ons concentreren op eenheid. Je kent het werk dat je moet doen voor onze ceremonie het creëren van een menselijk licht web. Laten we ons volledig verbinden als één liefdevolle met licht gevulde energie die binnen en door onze grote Aarde blijft cirkelen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest kijk dan voor instructies voor het creëren van een menselijk web van licht op de startpagina.

Ik herlees het boek Walking Through Darkness: A Nature-Based Path to Navigating Suffering and Loss.

Ik zal het boek steeds opnieuw lezen. Er staat zoveel wijsheid in waarmee ik mijn eigen ervaring wil verdiepen.
Onlangs vond ik een oude map met inzichten die ik een paar jaar geleden had geschreven. Ik was eigenlijk bezig met een heel klein boekje samen te stellen om dit te delen. Sommige inzichten ervan zijn zo diepgaand dat ik ze vanaf volgende maand in het Transmutatie nieuws zal verwerken.

Announcements:

I wanted to let everyone know I am posting regularly inspiration posts on my Authors Page on Facebook http://www.facebook.com/SandraIngerman  and @ingermansandra on Instagram. I have been doing this since December and all the posts are still up. Reading and pondering what I am sharing is very inspiring. I hope you will check in.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. “

I love going to Shamans are Gardeners of Energy to rest from life and take in so much of the beauty that people post. It is my sacred space for getting away from the conditioned world.

My new book Walking Through Darkness: A Nature Based Path to Navigating Suffering and Loss, co-written with Llyn Roberts is out. Please support this book and let others know about it.  I am getting such beautiful feedback from so many of you finding any way to reach me to thank me and Llyn for writing this book.

May the teachings in this book help you walk wakefully as you find your way back home.

I was on Lex Talamo Silvie’s podcast to speak about Walking Through Darkness. The show is called Compassionate Coexistence project.

Here is what Lex posted for anyone who wants to read the story or watch the video.

Feature story:

https://compassionatecoexistence.org/2024/03/06/navigating-dark-nights-of-the-soul-through-nature-connection-with-sandra-ingerman/ 

Podcast Episode:

https://podcasters.spotify.com/pod/show/compassionatecoexistence/episodes/Episode-5-Nature–Initiations-and-Dark-Nights-of-the-Soul-with-Sandra-Ingerman-e2glfti/a-ab1jc00

My One Year Advanced Shamanic Healing Practitioner Training is full. And we have a long waiting list so we are no longer taking applications

If you are interested in such a training taught by the teachers I trained please visit my website www.shamanicteachers.com where there are a variety of workshops that teach the same material, I am teaching in my One Year Training.

Please note I will be leading a Two-Year Teacher Training in Shamanism and Shamanic Healing in 2025 and 2026. I already have the dates held at the Chi Center. The course includes teaching students to journey, the Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light Training, Extraction, Death and Dying and Soul Retrieval.

If you believe you are interested in this training, please start getting your prerequisites now! You need to have experience with all the work listed above before being accepted into the training. The application process is not open yet.  I am just giving you information about an exciting future opportunity.

All prerequisites need to be taken with me or one of my trusted teachers on www.shamanictetachers.com. Teachers and practitioners are working in person or remotely. Practitioners are available for you if you need healing and the teachers have all been instructed on teaching my trainings. 

Two teachers are specifically scheduling trainings to teach the prerequisites for my Teacher Training. Juniper Stokes http://alchemessence.com/. Juniper’s email address is alchemessence@gmail.com. And also there is Garrett Jackson. Garrett’s email address is GarrettPJackson@gmail.com and his website is http://GarrettPJackson.com. Garrett will be giving some discounts on his courses. Juniper and Garrett are both amazing and bring new thoughts and perspectives to the work. I am excited for those of you who step into the work. 

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

From my heart I invite you to watch The Shamans Cave. Renee Baribeau and I are in our fifth year of our podcast, and we keep getting stronger and passionate about the topics we feel are important to discuss right now. For a schedule of our shows visit www.ShamansTV.com. You can really help us out by subscribing to our show and commenting when you watch or listen to it.

June 23-28, 2024, three animal chaplains, Judy Ramsey, Rev. Sarah Bowen, and Amanda Ree, will teach Animal Mindfulness Training at the Omega Institute in Rhinebeck, NY. This immersive retreat will provide an in-depth program of interspecies spirituality and connection, combined with healing practices from shamanic journeying, Ayurveda and meditation. Connect with animal wisdom and its practical application to your life. Registration is now open at https://www.eomega.org/workshops/animal-mindfulness.

Bhola has recently published a book about his long-lineage shamanic tradition of Nepal titled: “Working with the Elemental Spirits: The Five Elements and Shamanism in Nepal”. Bhola has been a dear friend of mine and I know everyone who has worked with him has been touched by humility but extreme power and his heart’s desire to record the work of his people. I hope you will honor the work of Bhola Banstola who is changing lives of so many right now. 

Bhola Banstola is a highly respected 27th generation lineage Dhami-Jhakri Shaman, dedicated to preserving the precious indigenous sacred rituals of Nepali Shamanism. He is internationally renowned, giving initiations and training in person worldwide, and has written this book to be suitable for all. It is packed with guidance to develop your powerful integration with Spirits of the Elements of Earth, Air, Fire, Water and Ether. If you are thirsty for information, this extensive book is for you. If you are ready, this book can support and guide you on your path to working with a potent and authentic form of Shamanism.

Bhola has also organized annual pilgrimages to Nepal to meet and work with shamans of different traditions and lineages for several decades. If you are interested, this can be an excellent opportunity to immerse yourself in Nepal in person 2024. All the details and dates are found at www.BholaBanstola.com

The Gathering of the Shamans in Sedona, Arizona. May 3rd-5th, 2024.

Come and join my dear friends HeatherAsh Amara, Dr. Steven Farmer, Jose Stevens, and a host of other renowned shamanic practitioners at this year’s Gathering of the Shamans event in enchanting Sedona, AZ, from May 3rd to May 5th, 2024! Delve into transformative experiences such as fire walking, Shamanic breathwork, sacred drumming journeys, and a plethora of other transformative activities. Immerse yourself in the wisdom of Celtic shaman Rhona McCrimmon of Scotland, and the teachings of Incan shaman Jorge Delgado from Peru, both will be sharing insights from their rich lineages at this event. Don’t miss this extraordinary opportunity to connect, learn, and awaken amidst the stunning backdrop of Sedona’s sacred landscape.

Learn more and register here: https://insighteventsusa.com/gathering-of-the-shamans-sedona-2024/ref/22/

Copyright 2024 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts