Transmutatie Nieuws september 2016

Neem even de tijd voor een moment van reflectie. Maak het jezelf gemakkelijk, haal diep adem en stel je voor dat je op je favoriete plek in de natuur zit. Het kan ergens op het platteland zijn of in een park waar je doorgeen loopt. Of gewoon ergens in de natuur.

We gaan opnieuw over naar een nieuw seizoen. Op het noordelijk halfrond verlaten we de zomer en op het zuidelijk halfrond de winter.

Waar je in de natuur bent, voel de aarde waar je op zit en neem waar of er veranderingen zijn in de structuur of de geur nu het seizoen begint te veranderen. Ruik de lucht; kan je enige verandering merken hoe de lucht op je huid voelt en verandering in temperatuur? Ben je in staat om aan te voelen hoe planten en bomen op de verandering der seizoenen reageren, en merk je wijzigingen in aantallen vogels, dieren, insecten, of andere levende wezens waar jij leeft. Heb je waargenomen hoe zonsopgang en zonsondergang op andere tijden plaatsvinden, en hoe de maan en de sterren op een andere plek staan in de nachtelijke hemel?

Ga naar binnen en voel de verandering in jezelf. Het was een lang en intens seizoen voor zo veel mensen rond de wereld. Ons hart werd geraakt door terroristische, politieke en klimatologische gebeurtenissen. Ons hart stroomt over met compassie waar zoveel is gebeurd dat ons diep raakt. De wens leeft om een positieve kijk op onze wereld te houden, en wanneer we getuige zijn van zoveel uitdagingen is het soms moeilijk te blijven geloven.

Als je de verandering in de lucht voelt, ga dan na wat dat met je doet. Ik voel altijd een tastbare verandering in de lucht zodra we een nieuw seizoen begroeten. Ik kan het niet goed met woorden beschrijven, maar ik voel zo’n verschil wanneer de lucht mijn huid raakt en wanneer ik de lucht inadem. Bedenk welke veranderingen in het afgelopen seizoen die je geraakt hebben, je hebt waargenomen. Denk terug aan jouw reacties, en hoe waarachtig je in staat bent geweest je emoties te onderkennen en tegelijk je spiritueel werk te blijven doen om de grote droom overeind te houden en de energie van alle zaken waardoor je geraakt bent, te transmuteren.

Ga naar binnen naar jouw innerlandschap en open je onzichtbare ogen en ga na wat je geplant hebt en wat in jouw tuin is gegroeid. Wat voor zorg heeft jouw tuin nodig nu we overgaan naar een nieuw seizoen?

Terwijl we in de herfst terecht komen is het goed om even stil te staan bij het seizoen waar we uitkomen. Het is ook belangrijk om na te gaan hoe we in het leven en alles wat er in de wereld gebeurt hebben geparticipeerd. Want, opnieuw, verandering is in de lucht, hetgeen nieuwe mogelijkheden brengt omdat de natuur ons voorspiegelt een moment om los te laten wat aan de aarde teruggegeven moet worden om gecomposteerd te worden in vruchtbare aarde, en welke zaden we in onze binnen én buitenwereld willen planten.

Als je het gevoel hebt dat je de tijd die je nodig had genomen hebt om de subtiele en niet zo subtiele veranderingen in en rondom je waar te nemen, kom je terug in het nu.

In vorige columns van Transmutatie Nieuws heb ik je meestal gevraagd je te verbinden met de aarde waar je leeft gedurende het wisselen van de seizoenen. Zodat je dezelfde veranderingen ervaart als de aarde. En om met de aarde te versmelten geeft je een gevoel van de inwendige veranderingen die optreden. We stompen vaak af wanneer we ons verliezen in de collectieve trance en zomaar van het ene seizoen in het andere hobbelen zonder onze zichtbare en onzichtbare zintuigen te openen voor de overgang in onze binnen en buiten wereld. En als we de tijd nemen om waar te nemen hoe onze innerwereld verandert, verbetert dat de kwaliteit van onze participatie in ’t leven in plaats van het leven langs ons heen te laten gaan.

Deze maand heb ik tijdens mijn journeys een sterke aantrekking van water gevoeld om te focussen hoe de getijden en de stroming van ons leven veranderen terwijl we de herfst inglijden. het is een goed moment om te bezien welke boodschap water voor ons heeft wanneer we de Equinox vieren. Hoe het veranderend seizoen de stroming beïnvloedt geeft ons informatie oever hoe met de veranderingen mee te bewegen in plaats van ze te bestrijden.

Zoek een plas water op waarmee je je wilt verbinden en waarvan je wilt leren. Water reflecteert de aard van onze ziel en geeft ons leven. Het water in ons lichaam is net zo onderhevig aan de veranderingen van de seizoenen als het water om ons heen.

Zet muziek op en luister naar het water waarmee je je wilt verbinden. Misschien wil je met het water samensmelten en je zo van informatie voorzien over de komende veranderingen. Of je verbeeldt je bij een plas water te zitten waarmee je wilt communiceren. Als we eenmaal in de onzichtbare sferen zijn kunnen we makkelijk met de natuur communiceren. Of je gaat naar buiten en gaat bij een plas water zitten en laat de stilte, de golfslag of het stromende water je de boodschap geven hoe met de overgang van het seizoen om te gaan.

Op 22 september, de Equinox, vraag ik je een klein altaar op te richten met voorbeelden van de elementen. Neem de tijd en mediteer op jouw liefde, verering en respect voor de elementen. Adem liefde in en adem liefde uit. Zing voor ze en eer ze terwijl we in een nieuwe levenscyclus geraken. Nadat je waardering hebt geademd en liefde hebt bezongen breng de elementen naar de plek in de natuur en laat ze daar zodat de liefde die jij hebt getoond één kan worden met de aarde.

Wanneer je buiten bent, ga dan door met zingen voor de elementen en de natuur-spirits. Al het leven zingt en houdt ervan toegezongen te worden. Raak de grond aan waar je op staat en voel dat jouw energie klopt met en energie van de aarde. Steek je handen in de lucht en laat de wind door jouw vingers spelen. Heb je water in de buurt, raak het water aan met gesloten ogen en voel de zachtheid, schoonheid en levenskracht met jou samenvloeien. Rijk naar de zon en neem de kracht op terwijl je van dankbaarheid zingt.

Onze gebeden en onze liefde hebben effect op de vibratie van het levensweb op een manier die we met onze zichtbare zintuigen niet kunnen waarnemen. Maar het effect is echt.

Als er intense dingen gebeuren op onze planeet zijn soms de simpelste spirituele oefeningen die we kunnen doen die ons opwekken en die ook invloed hebben op de vibratie van de planeet.

Als je een eigen altaar hebt in huis verander dan je altaar om te markeren dat je in een nieuwe periode komt. Het is altijd goed je altaar aan te passen om de veranderingen die plaatsvinden te weerspiegelen.

Op weg naar de herfst is het goed na te gaan wat je in je leven los kan laten om meer ruimte in je inner-landschap te creëren. Wat dient er opgeschoond te worden?

Laten we in ieder geval alle onzichtbare help-spirits eren die altijd maar naast ons staan en die ons door het leven leiden. Laten we onze voorouders bedanken en de ouden van het land waar we wonen, de aarde-, lucht-, water-, vuur- en natuurwezens die in de elementen leven. Laten we het verborgen volk eren dat waakt over deze grootse aarde.

Laten we onze aandacht erop richten al het leven te eren. Op deze manier kunnen we als wereldwijde commune samen met liefde de Equinox en al wat ons leven schenkt begroeten en vieren. Vergeet niet de kracht van de wederkerigheid. Als wij van de Natuur houden en haar eren worden wij op onze beurt geliefd en geëerd.

Het is volle maan op 16 september as. Laten we diep baden in het stralend licht dat zo moeiteloos in ieder van ons stroomt. Dit licht is zo schitterend als diamant en heeft vele facetten. Wanneer we onszelf toestaan ons eigen licht te voelen terwijl we ons hart open stellen naar de wereldwijde gemeenschap, weven we een prachtig sterk liefdevol tapijt van licht in en over de hele wereld. Neem de tijd bij de volle maan en voel de subtiele volheid van de energie in de gemeenschap als zo vele duizenden samen werken ten behoeve van de Aarde. We hebben meer spirituele kracht als we de tastbare natuur en energie van ons spiritueel collectief kunnen voelen. Als we deze praktijk kunnen doorzetten met liefde, concentratie, volharding, geduld en focus dan zal de frequentie van het web van licht en het levensweb vibreren op een manier zo dat een nieuwe dimensie van leven in onze wereld kan ontstaan.

Nieuwe lezers van Transmutatie Nieuws zie “Een menselijk web van Licht creëren”.

Ik sluit me bij jullie aan om jullie allemaal een vrolijke Equinox te wensen. Moge al wat leeft weten hoe veel licht en liefde om hen heen is ter eren en respect in deze tijd op onze planeet.

Voor Aankondigingen zie Engelse tekst.

Copyright 2016 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Recommended Posts