Transmutatie Nieuws mei 2017

We gaan allemaal door een initiatie. Niet zomaar één over het veranderen en het afsterven wat we moeten ondergaan om te kunnen ontwikkelen en om nieuwe draden te kunnen weven voor een nieuwe werkelijkheid. Dit gaat erover diep in onze ziel te duiken en te verschonen wat we moeten loslaten wat ons aan ons verleden bindt. Zoals ik al eerder schreef snijden initiaties ons ego/persoonlijkheid weg zodat we in kunnen stappen in leven en werken in hogere frequenties.

Het proces van een initiatie kan behoorlijk uitdagend zijn. het kan ons fysiek en emotioneel tarten. We kunnen ons wanhopig en hopeloos voelen als we ons leven zien veranderen op een manier die we niet verwacht hadden.

De wanhoop en hopeloosheid trekt ons dieper in ons inner-landschap waar we naar persoonlijke heling en schaduw werk geleid worden wat we liever vermeden. Ons ego-deel gaat liever om met de oppervlakkige energieën en reageert zo op wat met ons persoonlijk en met de gebeurtenissen in de wereld gebeurt.

Met het zijn niet alleen de gebeurtenissen in onze buitenwereld die ons naar binnen roepen. De evolutie van onze ziel roept ons naar binnen. We moeten kiezen of we op de oppervlakkige golven willen meevaren en in een staat van lijden blijven hangen óf willen we dieper en dieper naar binnen afdalen waar we de mogelijkheid vinden hoe onszelf lief te hebben en te vergeven. Heb je eenmaal de diepte van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en onvoorwaardelijke vergeving voor al je gedane handelingen bereikt, zal je de buitenwereld heel anders ervaren. En daarmee kom je op een mooie manier van reactie naar respons.

Kort geleden kreeg ik door een help-spirit te zien hoe ons verleden daadwerkelijk teveel gewicht om mee te zeulen op onze schouders legt. En dat extra gewicht kan op verschillende niveaus ziekte veroorzaken. We moeten ons verleden in ere houden, van de goede herinneringen genieten, de uitdagingen het hoofd bieden en dan loslaten. Dan kunnen we doorgaan en een nieuw pad banen nu en in de toekomst. Wanneer we steeds ons verleden afsluiten en laten afsterven, maken we de weg vrij naar vrijheid. En ik weet dat je vrij voelen iets is wat we allemaal willen.

Dit geeft ons uiteraard een betere mogelijkheid door de veranderingen van nu en straks te navigeren. We kunnen dan van meer waarde zijn voor al wat leeft en voor de Aarde.

Ik denk dat velen van jullie vorige maand geïnspireerd werden door het verhaal over de GebedsBoom.

Het werk van het shamanisme heeft ons zoveel te bieden. De casestudies die ik zie zijn zo hoopgevend.

Kortgeleden stierf een student en vroegere cliënt aan een zeldzame vorm van kanker. Jaren geleden deed ik enkele heling-sessies met haar die wellicht geholpen hebben haar leven wat te verlengen. haar bloedtesten toonden na onze sessies positieve veranderingen. Op een zeker moment was het tijd dat zij zelf haar werk deed. We hielden contact maar afgelopen jaar heb ik niet gevolgd hoe het met haar ging.

Ze volgde veel shamanic workshops bij mij onder andere een workshop over Dood en Doodgaan. En ze vond transfiguratie geweldig.

Haar partner belde me om te vertellen dat ze was gestorven. Ik vroeg hoe haar sterven was gegaan. Ze vertelde me dat zij alsmaar herhaalde: “Sandy leerde me zoveel over doodgaan dat ik niet bang ben voor de dood”. En haar einde was vredig en gracieus.

In de tijden waarin wij leven heeft het shamanisme, waaronder het werken met licht, zoveel prachtige instrumenten voor ons ter beschikking. De praktijk leert ons hoe vanuit vertrouwen te leven, gesteund te voelen, hoe ons over te geven aan spirit, hoe met de golven van zowel vreugde als van lijden mee te bewegen. De praktijk leert ons hoe te leven, maar ook hoe te sterven zowel in al de initiatiestervens als bij het einde dat we onder ogen zien aan het eind van ons leven.

Het is belangrijk te onthouden dat aangezien shamanisme een pad van directe openbaring is, de help-spirits je alles kunnen leren wat je moet weten. Sommige mensen willen graag een deel van een gemeenschap zijn en hebben behoefte aan workshops. Anderen werken liever alleen om hun eigen journeys en meditaties te doen om zo de overvloed aan heling en informatie te ontvangen die onze help-spirits voor ons beschikbaar hebben.

in dezelfde trant had ik een gesprek met iemand met een dienstverlenend beroep. Hij vroeg me of het mij was opgevallen dat meer mensen van onze leeftijd (we zijn beiden zestigers) meer gezondheidsproblemen hebben en eerder doodgaan dan volgens de statistieken zou moeten. Nou ja, zoals je weet zijn er altijd mensen eerder dan verwacht overleden.

Maar de zeldzame en bekende ziektes die kinderen, teenagers en volwassenen treffen, is heel hoog. En we weten allemaal dat dit te maken heeft dieet en omgevingsfactoren. In een vorige maand heb ik je aangemoedigd je transmutatiewerk te doen door op te letten wat je eet en drinkt en hoe licht je je omgeving ervaart. we willen licht opnemen en verteren. Dit is niet bedoeld als ontkenning dat wij mensen een planeet hebben gecreëerd die onze gezondheid niet ten goede komt. Maar er zijn oefeningen om dagelijks te doen die kunnen helpen.

Zoals ik schreef in Medicine for the Earth zijn er altijd shamans en mystici geweest die initiaties doorstonden die de meeste van ons niet zouden overleven, zo ook iemand die vergif konden transmuteren wat werd toegediend. Als één iemand op deze planeet gif kan transmuteren wat hij of zij heeft ingenomen betekent dat dat we allemaal dat kunnen. We zijn geboren met de blauwdruk hoe te overleven en te gedijen.

Dat is ook de reden waarom ik vorige maand schreef over de verschillende natuurwezens en de energetische voetafdruk waarmee ze het levensweb delen. Vanuit het principe eenheid-bij-verscheidenheid kunnen we leren van de overvloed aan kennis wat diverse levende wezens gebruiken om te overleven. Bij voorbeeld: er zijn paddenstoelen die gedijen door straling te eten. Hoe doen ze dat? Wel, we kunnen onze spirituele kunsten als journeying en meditatie gebruiken om hiervan te leren. Dit is de tijd om spiritueel de hand te reiken naar die wezens die op een manier die wij ons nooit konden voorstellen kunnen transmuteren en regenereren. Er zijn manieren van leven en praktijken die ons leven kunnen ondersteunen terwijl de Aarde zoveel veranderingen ondergaat.

Dit is het moment om je te verbinden met die wonderbaarlijke wezens die kunnen regenereren en vergiften kunnen transmuteren en hen om hulp te vragen.

Zoals ik vorige maand schreef is er zoveel steun van het Universum en van de Aarde om naar een hogere frequentie te geraken. Maar er zijn ook manieren van gezond leven die jouw eigen lichaam kunnen laten zien als je maar vraagt te delen wat er in jouw eigen blauwdruk staat en als je je openstelt voor andere soorten die prima kunnen gedijen in de omgeving die wij hebben gecreëerd.

Neem iedere dag de tijd om je spiritueel werk te verdiepen. we moeten de lessen leren van de uitdagingen die we op emotioneel en fysiek gebied tegenkomen. maar we moeten ook leren hoe meer harmonieus te leven en de oude spirituele praktijken dagelijks te integreren.

We hebben meer mogelijkheden te floreren dan we denken. Zoals je weet laat onderzoek zien dat we maar een klein gedeelte van onze hersenen gebruiken. Mooi moment om meer hersencapaciteit wakker te schudden zodat we kunnen groeien en evolueren zoals we graag willen.

Een van de onderwerpen waar ik mee bezig ben is te onderzoeken hoe het verschilt hoe we “reageren” op de dagelijkse gebeurtenissen, op mensen en het leven zelf, in plaats van erop te “responderen”. Dit is een interessant onderwerp om deze maand op te journeyen of te mediteren.

Ik denk dat we als we leren te responderen, we naar een meer harmonieus en gezonder leven kunnen overgaan.


Op 10 mei is het volle maan. Ga in verbinding met jezelf en sta open voor de mogelijkheden dat je capaciteiten hebt om te floreren door praktijken te gebruiken die je wellicht nog niet eerder hebt gebruikt. Voel opgewonden te weten dat er zoveel te leren valt om jezelf te helen. Open jezelf voor de kracht een deel van een liefhebbende en ondersteunende gemeenschap te zijn wanneer we onze harten laten samenkloppen. Zij die het Transmutatie Nieuws lezen leven overal op de wereld. Open je hart voor onze gemeenschap. Open je spirituele bewustzijn om contact te maken met levende wezens die groots bijdragen aan het levensweb. Voel je hart opengaan door liefde en compassie. Doe dit en reis dan naar binnen en ervaar dat jouw goddelijk licht al wat leeft omgeeft. Wees een licht en straal. Doe dit met liefde in je hart en je creëert positieve veranderingen. Liefde en licht zijn de sterkste helende krachten.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, lees dan de instructies voor onze volle maan ceremonie: Een menselijk web van licht creëren


Dan wil ik wat zeggen betreffende de Aankondigingen deze maand. Ik realiseer me dat dit deze maand nogal lang en veel is. Je hoeft dit natuurlijk nooit te lezen als je slechts geïnteresseerd bent in mijn column.

Omdat ik dit jaar niet reis heb ik besloten om meer conferenties en online workshops te doen waarmee ik het mooie en de kracht van shamanic werk met een breed gehoor kan delen. En daarbij hoort dat ik mijn bijdragen op schrift stel.

We kunnen ons zo overweldigd voelen door al het slechte nieuws dat we steeds horen. En een remedie hiertegen is te luisteren en kijken naar evenementen die een overvloed aan informatie en inspiratie delen. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken momenteel.

Het is niet mijn bedoeling doortegaan met conferenties. Momenteel ben ik eigenlijk bezig met een nieuw boek voor Sounds True; ik zal hier tezijnertijd over berichten.

Dus, lees verder en bekijk wat voor jou interessant kan zijn. Of stop en heb een mooie dag, of nacht.

Recommended Posts