Transmutatie Nieuwsbrief Mei 2015

We kennen allemaal de kracht van spiritueel werk. En we hoeven echt geen bewijs van de kracht. Alleen het feit al dat het sjamanisme tienduizenden jaren overleeft heeft zegt genoeg. De kracht van de heling houd het werk levend en bloeiend.

Aangezien er een heropleving van sjamanisme is in het Westen zijn er veel mensen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van sjamanistische werk. Ze vinden dat het leren over de resultaten van het werk hen helpt om zich open te stellen voor de onzichtbare werelden. Zoals we weten sluiten de meeste mensen in de Westerse wereld, de deuren naar de onzichtbare werelden waar we nog mee verbonden waren als kind. Omdat mensen vandaag de dag op zoek zijn naar de zin van het leven en op zoek zijn naar manieren om hun gezondheid en welzijn te verbeteren, staan mensen meer open om te werken met levenswijze van het sjamanisme. Maar velen zijn nog steeds nerveus over deze levenswijze omdat ze zo gewend zijn om te geloven dat de wereld van de helpende spirits niet bestaat. We zijn zo gehersenspoeld om al onze energie te focussen op de tastbare wereld en de regels van de maatschappij te volgen. Het is verdrietig omdat we de maatschappij sterker kunnen maken door mensen te helpen hun spirituele bescherming aan te boren en het collectieve geheel sterker te maken. Het goede nieuws is dat mensen nu wakker worden en dit beginnen te begrijpen.

Sinds ik ben begonnen in les geven van Medicine for the Earth heb ik verschillende experimenten geleid met mijn groepen om te laten zien hoe krachtig de transfiguratie oefening is op zowel persoonlijk vlak als voor de planeet. Ik schreef over onze eerste experimenten in Medicine for the Earth: How to Transform Personal and Environmental Toxins. In onze eerste experimenten hebben we gewerkt met ammonium hydroxide in gedeodoriseerd water en gekeken hoe de pH waarde veranderde.

Daarna zijn we met de GDV camera, die gemaakt is door Konstantin Korotkov, gaan werken. De GDV camera neemt de stimulatie van fotonen en elektronen emissie van mensen of objecten op die in de lens van de camera staan. De software kan de data manipuleren om de chakra’s en het auraveld van de mensen en energieën van de objecten te laten zien. Het laat de energie van mensen en objecten zien.

Sylvia Edwards gebruikt de GDV camera om de resultaten te meten van het transfiguratie werk wat we tijdens mijn workshops doen. We hebben ontelbare wonderbaarlijke healings in deze workshops! En tegelijkertijd is het een geweldig manier om mensen de kracht van dit werk te laten zien doormiddel van foto’s die voor en na het werk worden genomen.

Nog even ter herinnering tijdens het transfiguratie werk wordt er geen healing energie gestuurd. Wij als de beoefenaars transfigureren in ons goddelijke licht – wie we zijn voorbij ons lichaam en huid. En we zien iedereen en alle objecten waar we ons op focussen in hun goddelijke licht en volmaaktheid.

Bij het transfiguratie werk wordt gebruik gemaakt van het vrouwelijke principe; wat we creëren veranderd door onze aanwezigheid, en wie we worden tegenover wat we doen.

Tijdens een teleconferentie sessie waar ik les gaf voor the Shift Network, besloot ik om samen met Sylvia een experiment op afstand te ontwerpen waar bij we transfiguratie zouden gaan gebruiken.

Sylvia huurde een kamer in Boulder, Colorado. Ze gebruikte de GDV camera om het auraveld van de vrijwilligers te meten die naar het hotel kwamen. Tevens kocht ze in een winkel verschillende etenswaren. Sommige etenswaren die ze had gekocht bevatten waarschijnlijk GMO.

Vervolgens begonnen honderden deelnemers van over de hele wereld in mijn teleconferentie cursus met de transfiguratie oefening. Ze focuste zich ook op alle mensen en substanties die in de hotel kamer waren, in hun goddelijke licht. De groep had de naam van het hotel, het adres en het kamer nummer.

Sylvia luisterde via de koptelefoon mee terwijl ik de groep begeleide in de transfiguratie ceremonie. Niemand van de vrijwilligers in de groep wist wat er gebeurde in de ceremonie. Er was hun alleen verteld om licht te absorberen. Sylvia nam foto’s van de mensen en substanties die in de hotelkamer waren, voor en na de ceremonie.

Om het verslag te lezen en de ongelofelijke foto’s te zien klik hier:

https://www.sandraingerman.com/gdvcameraresults.html

gdv photo may 2015 1800x1200

Klik vervolgens op “Remote Transfiguration Experiment Report”. Je kan daar nog meer prachtige foto’s zien van andere workshops.

Het was geweldig om met een internationale groep op afstand te werken. Het heeft ons allemaal enorm geïnspireerd en hopelijk inspireert het jullie met milieuzaken te werken en dat je dan gebruik maakt van de transfiguratie oefening.

lyn Roberts en ik hebben een boek geschreven dat op 2 mei gelanceerd wordt. Het is echt een prachtig boek en de voorverkoop gaat erg goed. Het boek heet; Speaking with Nature: Awakening to the Deep Wisdom of the Earth.

Eén van de dingen waar we het over hebben is hoe velen van ons zich richten op de natuur wezens die populair zijn in de Westerse wereld. We hebben het over bomen, planten, adelaars, haviken, beren, dolfijnen, walvissen, olifanten enz. En natuurlijk vinden we de dieren geweldig die door iedereen herkent worden.

Maar er zijn zoveel meer natuur wezens die een bijdrage leveren aan de gezondheid en de levensvatbaarheid van het levensweb waar we het niet over hebben in onze gesprekken over de natuur – plankton, microben, slakken, regenwormen, naaktslakken, enz.

Het lijkt me deze maand een goed idee dat we ons bewuster worden van alle wezens in het levensweb. Dat houd in de wezens waar we het vaak over hebben in onze gemeenschappen maar ook de wezens waar het zelden over hebben, maar die een wezenlijk bijdrage hebben in de voortgang en gezondheid van al het leven. Denk na over een natuur wezen waar niet vaak over gepraat wordt in de maatschappij. Maak er verbinding mee via een reis of meditatie en kijk hoe het bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van het levensweb. Hou een korte ceremonie om dit levende wezen te eren.

Hieronder is een fragment uit Speaking with Nature om je wat inspiratie te geven.


Fragment uit Speaking with Nature

Hoofdstuk 6
Banaan slak en Aardworm
Banaan slak
Llyn

Verbeeld je dat je wandelt op een mossig pad in een nat bos Je ademt de frisse geurige lucht in die vol zuurstof en negatieve ionen is. Het is lente in het regenwoud. Alles is groen en bloeiend.

Het blijkt dat je niet alleen bent op het groene natte pad. Er beweegt zo langzaam, dat je het bijna niet ziet bewegen, een klein slakachtig beestje zonder huis. Van de ontelbare natuur wezens woon ik in de Hoh River Valley, de Banaan Slak is een vruchtbaar en intrigerend wezen.

Waarom worden Banaan Slakken, Banaan Slakken genoemd? De huid van de Banaan Slak is geel met bruine vlekjes, zoals de schil van een rijpe banaan….

Zacht, vlezig en kwetsbaar, de Banaan Slak heeft geen beschermend huisje zoals zijn neef.

Spiegelt slak onze onderbuik?

De godin weet dat er kracht zit in kwetsbaar zijn. Laat dit kleine wezen ons zien dat we voor ons zelf kunnen staan omdat het ons wijst op delen van onszelf die we ontkennen of verbergen? Het sensuele, gevoelige aspect van het heilige vrouwelijke is nog steeds iets dat velen van ons verbergen en ook waar we ons voor verstoppen….

Hoe kunnen we het medicijn van Banaan Slak eren, door weer aards te zijn? Een manier is om het te leren van kinderen die het heerlijk vinden om in het gras te liggen en te kijken naar de wolken en de sterren, die door zomerse plassen rennen met modder geplakt tussen hun tenen. De simpele, sensuele ontdekkingen die gezonde jongeren bezighoud, signaleren een hart verbinding met je lichaam en de Aarde. Deze kinderen zijn verbonden….

Lichaam en geest zijn onafscheidelijk. We zijn ook één met het lichaam van onze planeet. Verbonden zijn is aangeboren. Het is wie we zijn en hoe we ons zelf en wereld kennen. Banaan Slak suggereert dat we weer in contact komen met elkaar en met de aarde.

Banaan Slakken zijn van levensbelang voor de afbraak van planten en het verspreiden van zaden en sporen over de bosbodem. Ze zijn ook verbazingwekkend gevoelig. Kom je boos naar de slak toe dan reageert hij door net te doen of hij dood is. Spreek je op een rustige manier, dan kan hij zijn hoofd op tillen en zich naar je omdraaien om naar je te kijken. Kletsen met Banaan Slakken kan me aan het huilen maken.

Het leven zou er totaal anders uitzien als wij het land ook zouden omarmen, zoals slakken die vol vertrouwen en tederheid zijn, en die hier op aarde, gelukkig met hun lichaam zijn. De onbeschermde Banaan Slak deelt vrijelijk haar vrouwelijke lessen: “Herinner het sensuele en de kracht van het kleine.”

Oefening

De wijsheid van Banaan Slak verteld ons om weer in contact te komen met het kleine en om het te bekrachtigen.

Denk aan kleine aspecten die op dit moment, die op een positieve manier een grote impact op je leven hebben. Visualiseer en waardeer deze dingen. Geef energie aan de kleine dingen.

Open je hart en je zintuigen en kijk hoe levendig de kleine dingen je laten voelen.

Herinner dat de kleine Banaan Slak is wie is wat ze is en doet wat ze doet. Ze verzorgt en zaait de aarde ondanks de dorren vlaktes die veroorzaakt worden door het kappen van de bossen overal om ons heen.

Door alles heen moedigt de zachtmoedige en wijze Banaan Slak je aan: “Blijf zuiver en in contact. Jij en ik, wij zijn genoeg.”

Regenworm
Sandra

Er is een stuk in onze tuin waar weinig groeit… We hebben verschillende tuinarchitecten langs laten komen om de grond in dit stuk tuin te laten onderzoeken want iets in het chemische proces is veranderd. Aangezien er eerst verschillende planten groeiden en nu alleen nog de hele sterke. Het probleem heeft met water te maken.

Ik geloof dat het probleem is dat de grond zo hard geworden is in dit gebied door mineralen en droogte, dat de enige oplossing is om een leger regenwormen naar dat stuk tuin te brengen.

Regenwormen hebben een langwerpig lichaam wat bestaat uit segmenten. Regenwormen zijn hermafrodiet, dit betekent dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen bezitten. Ze zijn zowel doof als blind maar hun huid is bedekt met cellen die ervoor zorgen dat ze de bodem proeven en licht en donker kunnen voelen. Regenwormen leven in de grond. Ze graven lange tunneltjes waarin atmosferische lucht kan doordringen zodat de aarde wordt belucht en dit zorgt ervoor dat de planten kunnen groeien. Ze eten bladeren, afgevallen plantendelen en alles wat ze kunnen verteren en zo wordt de overgebleven aarde goed gemengd weer afgegeven. Regenwormen ademen door hun huid en ze hebben vijf paar harten die dicht bij hun hoofd zitten…..

Er is zo’n ineen geweven mysterie in de schepping en we missen vaak de magie van hoe ieder en elk wezen in het levensweb een rol heeft in het creëren, onderhouden en het in stand houden van het leven. Iedereen in het levensweb heeft iets essentieels te delen in het creëren van een gezonde grond in de tuin. Het hele leven is afhankelijk van andere levensvormen.

Elke hectare van goed gecultiveerd land bevat tot een halve ton bloeiende micro-organismen en niet te vergeten een heleboel regenwormen. De regenwormen produceren mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van de bodem en voeden het met de nodige voedingstoffen die een gezonde plantengroei bevorderd. Het slijm dat de wormen produceren bevordert de groei van nuttige bacteriën en schimmels.

Gebruik je verbeeldingskracht om je dagelijkse leven achter je te laten en ga met me mee op reis naar de wereld van de regenworm en de gave van zijn leven.

Sluit je ogen en zie jezelf in een prachtige en vruchtbare tuin. Terwijl je de grond onderzoekt word je aangetrokken door de kleine levensvormen die de verzorgers van de grond zijn.

Bekijk, terwijl je je onzichtbare zintuigen gebuikt, hoe micro-organismen de grond bewerken, maar de echte heer en meester van de grond is de regenworm. Observeer hoe deze blinde kleine wezens sterke gravers zijn en hoe ze de grond verplaatsen. Ze kunnen al wroetend 4,5 meter de aarde in. Kijk hoe de lucht door de tunnels gaat als ze zich verplaatsen. Verwonder je hoe ze al wroetend de grond beluchten, de grond omwoelen, pollen klein maken en stenen begraven. Kijk hoe ze blaadjes en andere organische materialen naar beneden dragen terwijl andere wormen voedingsstoffen en humus naar boven brengen. Regenwormen kunnen niet leven zonder enorme hoeveelheden rottend organisch materiaal.

Kom terug in je gewone bewustzijn met een dankbaar gevoel voor hoe regenwormen een gezonde bodem creëren die de groei van voedsel dat ons ondersteunt, support.

We oordelen vaak over de belangrijkheid van een persoon of dier. We vergelijken de kracht van levende wezens gebaseerd op hun maat en hoe kleurrijk en lawaaiig ze zijn. Llyn herinnert ons er aan dat het belangrijk is om de kracht van het kleine te eren en te herkennen.

Op het moment dat je de kleine wezens eert die zo nodig zijn in het leven, begin je met het loslaten van je veroordelingen en vergelijkingen. Je kan zonder oordeel in jezelf kijken en de gaven erkennen die jij persoonlijk bijdraagt aan het levens web. En door dat te doen voel je in al je cellen dat je genoeg bent.

Oefening

Kijk gedurende de dag naar de mensen die je ontmoet, de mensen die in dienst van de gemeenschap en de planeet staan en die geen bevestiging nodig hebben. Eer de kracht van anonimiteit tijdens je spirituele werk en oefeningen ten behoeve van al het leven.

Speaking with Nature by Sandra Ingerman, M.A., and Llyn Roberts © 2015 Bear & Company. Printed with permission from the publisher Inner Traditions International. www.InnerTraditions.com

3 mei is het volle maan. Laten we tijdens de volle maan al het leven eren – de wezens waar we meestal niet aan denken degene die altijd in ons onderbewustzijn zijn. Laten we ons bewust zijn van al het mooie en wonderbaarlijke van alles wat levend is.

Bereid je werk voor om je gewone bewustzijn opzij te zetten. Zet je dagelijkse gedachten en bezorgdheid opzij. Doe een ceremonie om naar bij jezelf naar binnen te reizen om je goddelijke licht te ervaren – je innerlijke levens vlam, je innerlijke sterrenlicht, je innerlijke zonlicht. Straal en schijn dat licht terwijl je je focust op alles wat levend is en op onze fantastische Aarde. Raak de Aarde en al het leven aan met je liefde en straling. We verbinden onze liefde en ons licht als een gezamenlijke groep om over de hele wereld een stralend lichtweb te creëren in de werkelijkheid.

Lees je het Transformatie Nieuws voor het eerst, bekijk dan “Een Menselijk Web van Licht Creëren” voor de uitleg over onze maandelijkse volle maan ceremonie.

Omdat ik zoveel informatie heb in deze nieuwsbrief zijn er deze maand geen inspiratie verhalen uit onze gemeenschap. In juni deel ik ze weer.

Recommended Posts