Transmutatie Nieuws Mei 2014

Wanneer we alleen focussen op de zichtbare wereld dwalen we makkelijk van ons spirituele pad af. De collectieve en geconditioneerde geest wordt als een magneet naar drama en trauma getrokken van wat er om ons heen in de buitenwereld gebeurt.

Het is interessant dat we zo door onze conditionering gehypnotiseerd zijn. Het kan voor velen een gevecht zijn om op de schoonheid van het leven te focussen in plaats van alleen maar die tartingen te ervaren.

Ik wandelde in mijn kreek na een intense werkdag. Ik moest er even uit om te de-stressen en om mijn geest vrij te maken. Zoals ik in eerdere columns geschreven heb is de kreek waarin ik wandel voor mij vervuld met magie. 18 jaar lang hetzelfde pad bewandelen en het gevoel dat mijn voeten diep met de aarde verbonden zijn is helende balsem. En al die jaren heb ik een overweldigende hoeveelheid aan omens en tekens mogen ontvangen die mij op mijn pad begeleidden en die me ook steeds herinnerden aan de kracht van het ongeziene en de magie van het leven.

Ik weet werkelijk niet hoe ik in balans zou blijven als ik niet zo’n vertrouwde plek in de natuur had om in te lopen. Ik kan mijn favoriete bomen bezoeken die mijn vrienden zijn geworden, ik kan naar de prachtige rood kristallijne rotsen staren en luisteren naar het gezang van de vogels. Het is niet alleen een plek om boodschappen te ontvangen, het is ook een plek van rust, vrede en troost.

In Santa Fe heerst droogte. Zoals we weten ervaart iedere plaats op onze planeet extreme veranderingen in het klimaat. En als we de geleerden moeten geloven zullen de veranderingen steeds intenser worden. Ik geloof nog steeds dat wij in staat zijn om het evenwicht te herstellen en de impact van menselijk handelen te veranderen.

Al lopend kon ik het niet helpen me zorgen te maken over de droogte en het lot van dit land. Ik verloor me in gedachten over de toekomst en hoe lang ik nog zou kunnen genieten om in dit geweldige en prachtige landschap te wandelen.

En dan stopte ik mezelf tegenspoed en ontbering te voeden, om alle gaven die ik van het land ontvang te waarderen. Ik bracht mezelf terug naar het nu. Ik moest mijn perceptie wijzigen om het goddelijke welzijn van het land te zien.

Ik schreef eerder over het veranderen van onze perceptie en het zien van het goddelijke welzijn van al wat leeft in het levensweb en van de aarde. Ik geloof in een lichamelijke shift die ik kan voelen als ik dat doe. Als ik het welzijn van het land ervaar in plaats van strijd voel ik mijn derde oog opengaan. En met mijn onzichtbaar zicht zie ik alles veranderen. Het lijkt wel of ik een ander paar ogen heb die het onzichtbare zien in plaats van alleen maar wat zichtbaar is voor mij. Met dit ander paar ogen zie ik de kracht in de bomen, de planten en in al wat leeft. En al kijkend door mijn derde oog kan ik veranderen wat ik aan het projecteren ben. Verbazingwekkend.

De laatste paar maanden voel ik me meer overgeven aan de Intelligentie van de Natuur. Ik voel in al mijn cellen dat de Spirit van Santa Fe weet wat ze doet. Ik vertrouw haar hoe ze het land toestaat te worden gevormd. Rationeel snap ik niet wat er precies gebeurt. Maar ik heb alle vertrouwen in het proces van evolutie.

We moeten wel blijven handelen om onze omgeving te beschermen. Maar we moeten dat laten samengaan met het versterken van ons spiritueel werk.

Een sleutel-deel van ons spiritueel werk is onze focus houden op de schoonheid en de goddelijke kracht en licht van alles wat leeft.

Velen van ons blijven heen en weer wippen van in staat zijn in het goddelijke te geraken, naar terug in de ik-staat van zorg, angst en boosheid.

Probeer meer je onzichtbare zintuigen te gebruiken om jouw perceptie te veranderen van wat er voor jou en in de wereld gebeurt. Misschien helpt het je om licht op de aarde en de wereld te projecteren door te focussen op je derde oog en het te openen zoals ik dat doe.

Want we weten dat de wereld onze projectie is. Als je je onzichtbare zicht gebruikt om het beeld van jouw projectie te veranderen, verander je jouw leven en alles wat verbonden is met het levensweb.

Toen ik wandelde met mij derde oog geopend, mijmerde ik ook over de geconditioneerde geest. Ik vroeg me af of toekomstige generaties het makkelijker zullen hebben om licht en liefde te ervaren en te projecteren. Ik heb het gevoel dat we allemaal hard werken om brengers van licht en liefde te zijn in deze donkere tijden van verandering.

Maar zal er echt een evolutie van bewustzijn zijn als op een dag alleen maar schoonheid en goddelijk licht en liefde ervaren ons door de dag brengt? Met een vergaande notie van perceptie kan ik deze manier van leven absoluut zien gebeuren.

Nu doen we nog ons werk en zweven heen en weer tussen het goddelijke ervaren en die andere staat waarin we de strijd zien en angst, boosheid en verdriet voelen.

Met een vriend ontwikkel ik een app. Ik test de eerste versie en ik heb een apparaatje zo geprogrammeerd dat ik iedere twee uur een waarschuwing, het geluid van bellen, krijg. En als ik de bellen hoor moet ik stoppen met wat ik aan het doen ben en overwegen wat ik aan het denken ben.

Er zijn momenten gedurende mijn dag dat ik het geluid van de bellen verwelkom. En er zijn momenten dat ik het uitschreeuw en het liefst mijn apparaatje tegen de muur wil smijten. Als ik vast zit in de stress van de dag wil ik niet stoppen en mijn staat van zijn overwegen.

Ik kan wel zeggen dat ik op deze constante waarschuwing positiever reageer dan ik jaren geleden zou doen. Ik kan echt merken dat de focus op mijn spiritueel oefenen mij naar een bewuster manier van leven heeft geleid. En ik wil er aan herinnerd worden dat ik mijn gedachten en gevoelens moet reframen om de energie van licht en liefde te voeden. Dit zijn de energieën die ik wil zien groeien in mijn leven, in al het andere leven en in de aarde. En jij moet de energieën voeden die jij wilt zien groeien.

Ik merk ook dat als ik geïrriteerd raak (zachtjes uitgedrukt) door het alarm, als ik dan een opwekkend woord, een zin of foto heb waar ik direct naar kan kijken, mijn irritatie maar een paar seconden duurt. Een visueel hulpmiddel bij me helpt mijn gedachtentrein te veranderen.

Overweeg eens woorden, zinnen of foto’s bij je te hebben die kunnen helpen je bewustzijn te shiften. Het is belangrijk dit gedurende de dag steeds te doen. Want als we onze aandacht en bewustzijn in stressvolle tijden niet kunnen veranderen, moeten we onszelf afvragen wat voor goeds ons spiritueel werk kan doen.

We kunnen niet een deel van de dag licht en liefde uitstralen en dan overschakelen naar boosheid vanwege de stress die normaliter voorkomt als we werken, boodschappen doen, en heen en weer pendelen gedurende de dag. We kunnen niet een spirituele staat vasthouden alleen wanneer het ons uitkomt.

Het is belangrijk om manieren te vinden om je beoefening consistent te houden. Ik vind iets waar ik naar kan kijken essentieel om me gefocust te houden op mijn spiritueel werk.

Zoek iets wat je bij je kan hebben wat je inspireert en je eraan herinnert licht en liefde uit te stralen in plaats van frustratie en zelf-sabotage en zelf-vernietigende gedachten.

Merk hoe jouw beoefening sterker en meer consistent wordt als je leert hoe je de woorden die je gebruikt en je gedachten kan veranderen op een manier die je naar een positief resultaat brengt.

Onderdeel van onze spirituele beoefening is regelmatig ceremonies te doen om ons te ontdoen van zware collectieve energieën. In het Transmutatie Nieuws van december 2012 suggereerde ik om onszelf en de wereld (het collectief) te reinigen door die zware staat van bewustzijn in een kookpot van licht te doen.

Er zit een enorme hoeveelheid angst, boosheid en frustratie in het collectief. Wij doen daar het onze bij door het collectief vol te stoppen met onze negatieve energie. En wij worden ook geraakt door de collectieve energie waar we deel van uitmaken.

Neem deze maand de tijd om te mediteren of te journeyen over een ceremonie die je kan doen om jezelf te reinigen en te ontdoen van iedere energie die niet goed is voor jou of voor het collectief.

Je kan daarvoor één van de elementen gebruiken. Als ‘lucht’ je aanroept kan je wierook branden en jezelf reinigen van alles wat je moet loslaten. Vergeet niet de energieën waar je jezelf van bevrijdt met intentie te transmuteren in liefde en licht.

Als ‘vuur’ je roept, laat de energieën die jou niet langer dienen los in de vlammen van een haardvuur. Of je staart in de vlam van een kaars en laat het vuur de energieën die getransformeerd moeten worden transmuteren. Je kan ook mediteren of journeyen en doe in de buiten gewone dimensie een vuur-ceremonie om jezelf te reinigen.

Je kan ‘water’ gebruiken om jezelf te ontdoen van energieën die getransformeerd moeten worden en transmuteer met intentie deze energieën die in het water terechtkomen naar liefde en licht.

Wat je moet loslaten in de ‘aarde’ begraven terwijl je de energie transmuteert, is een andere manier die je kan gebruiken. De aarde zal deze energieën composteren tot vruchtbare grond als je met eerbied en respect met de aarde werkt.

De volgende stap is om te mediteren of een shamanic journey te maken om de zware collectieve energieën te reinigen die getransmuteerd en getransformeerd moeten worden. Als we dit samen doen als wereldwijde gemeenschap, creëren we schone, heldere ruimte in het heelal om positieve veranderingen te laten gebeuren. En we kunnen allemaal makkelijker opgelucht ademhalen.

Neem je voor dit soort reinigingsrituelen regelmatig te doen. Net zoals je ons fysiek reinigen moeten we dat ook spiritueel doen. Merk hoe zo’n ceremonie jouw spiritueel werk makkelijker maakt. Het is lastig spirituele beoefening vol te houden als je vol zit met compromitterende energie.

Het is volle maan op 14 mei. Begin jezelf spiritueel te reinigen. Doe wat om jezelf voor te bereiden jouw transfiguratie beoefening te verdiepen. Oppervlakkig werken helpt het welzijn van het levensweb niet. Neem tijd om te transfigureren als je de vereisten van je leven en je dagelijkse besognes los kan laten.

Luister misschien naar muziek die jouw bewustzijn verdiept. Voor sommige mensen helpt dansen en zingen om in diepe spirituele staat te geraken. Zoek uit wat voor jou goed werkt.

Transfigureer en absorbeer het goddelijk licht in al je cellen. Zuig het licht in. Straal licht uit zodat het over en door de hele wereld stroomt en straalt. Voed het levensweb met liefde. Laten we blijven weven aan een stralend levensweb.

Als je Transmutatie Nieuws voor het eerst leest, zie dan ook “Creating a Human Web of Light” op de homepage.

Recommended Posts