Maart 2019 Transmutatie Nieuws

Renee Baribeau en ik hebben samen een interview gegeven bij Michael Sandler’s Show Inspire Nation. Het was een goed interview waar we veel verteld hebben over sjamanisme en het houden van ceremonies. Als je wilt kijken of luisteren naar de show dan is dit de link: https://youtu.be/6gd5FwlQib0

Ik heb het altijd leuk gevonden om online cursussen te geven. Ik doe dit al lange tijd. Deze cursussen zijn niet hetzelfde als de workshops die ik op locaties geef, waar we een diepere verbinding kunnen maken met de gemeenschap door samen te drummen, dansen, zingen, lachen en gezamenlijke ceremonies te doen. Maar in de huidige wereld kunnen online cursussen mensen die niet kunnen reizen naar een workshop een uitkomst zijn.


Ik heb veel meer geleerd over het les geven in sjamanisme door jaren op Facebook alle posts en vragen te lezen van deelnemers van mijn cursussen.

Ik heb duidelijk kunnen zien waar veel studenten vast lopen wanneer ze beginnen met sjamanistisch reizen. En het stuk wat de mensen missen is dat ze niet begrijpen wat de kracht is van het bouwen van ongelofelijke sterke en langdurende relaties met de helpende spirits. De sleutel tot diepe sjamanistische oefening is om een spirit tijdens een reis te ontmoeten en diep in de ogen van deze helpende spirit te kijken, de kracht van zijn adem te voelen en je onzichtbare oren te openen om de inspirerende boodschappen te horen en om hulp te ontvangen.

In het westen is het zo dat in plaats van dat men de tijd neemt om een stevige band op te bouwen met hun krachtdier, zoals je ook zou doen met de meest belangrijke persoon in je leven, komen nieuwe sjamanistische reizigers direct terug en vragen aan anderen waarom een helpende spirit zichzelf heeft geïntroduceerd en hoe je dat kan interpreten wat gezien werd tijden de reis.

Dit gedrag vormt een doodlopend pad in het sjamanisme omdat niemand anders de betekenis van zo’n heilige relatie kan interpreteren.

Ik werk al zo lang met mijn helpende sprits, zij zijn de enige wezens waar ik naar toe ga als ik vragen heb, heling zoek en voor suggesties voor ceremonies. Ik praat met ze gedurende de dag zoals ik ook praat met mijn beste vrienden.

Ik heb me gerealiseerd dat het gedrag van studenten in onze moderne cultuur er over gaat over hoeveel mensen contact hebben met de andere levende wezens waar we deze planeet mee delen. Men kan bij een boom zitten en om een bericht vragen of om hulp vragen. Maar er zijn maar weinig mensen die elke dag, een jaar lang een boom bezoeken om elkaar te leren kennen en bondgenoten voor elkaar te worden.

Wat zou er gebeuren als we stevige relaties aangaan en opbouwen met andere soorten? Ik geloof dat we zouden leren hoe we in harmonie kunnen leven en ons bewustzijn kunnen verhogen zodat we op een gezondere en vriendelijkere manier kunnen leven.

Je kan beginnen met een plant in je huis. Ga er elke dag naar toe en creëer een relatie met deze plant die wederzijds is. Je hoort misschien geen woorden uit je eigen taal. Maar na een tijdje leer je een taal die jullie beide begrijpen en dat zal je leven met een gevoel van verwondering verrijken. Je zou ook kunnen beginnen met elke dag een steen of rots te bezoeken of je bezoekt je lievelingsboom. Praat elke dag met het water wat je drinkt en waar je je mee wast. Dit zijn gewoon wat suggesties.

Om dit toe te voegen, aan wat ik ontdekte toen ik voor het eerst in transfiguratie les gaf, dat mensen niet echt contact maakten met de Bron van licht die in ons leeft en onze authentieke identiteit is. Ik kon zien dat de tekortkomingen van zoveel studenten werden geboren uit het niet weten van hun eigen scheppingsverhaal inhoud. Want als je geen sterke relatie hebt met het goddelijke en de Bron, kan transfiguratie hellemaal een mentaal concept worden en de kracht verliezen van het transformeren van zwaar gelood bewustzijn naar het gouden licht.

Om dieper in je werk te komen, wens ik dat je het zaad plant dat het nodig is om een sterkere relatie op te bouwen met de Bron, onze helpende meelevende spirits en dat we de taal van de natuur wezen leren. We zijn met elkaar verbonden in het levensweb.

Dit werk zal je bewustzijn verhogen naar een prachtige plek waar harmonie weer terug kan keren tussen mensen en alles wat leeft. En dan focussen we ons niet meer op de uitkomst van ons werk, We zijn dan zo ondergedompeld met de magie, verwondering en ontzag, we leren hoe we volledig in het nu kunnen leven.

Zoals ik in vorige nieuwsbrieven heb geschreven ben ik zo trots op het werk wat de leraren/leraressen doen die cursussen met mij hebben gedaan. Je kan ze hier vinden www.shamanicteachers.com.

Ze geven unieke workshops en delen inspirerende hulpmiddelen die in deze tijd goed kunnen helpen.

Tracy Shulsinger is een van deze leraressen. Ik hou van het werk wat ze doen. We hebben elkaar kort geleden gesproken en ze deelde een prachtige oefening. Ik vond het zo mooi en perfect om de equinox mee te verwelkomen. Het gaat prima samen met mijn lessen dat sjamanen tuiniers van de energie zijn.

We verwelkomen de lente op 20 maart.

Hieronder staat wat Tracy deelt met onze wereldwijde gemeenschap.

Sjamanistische vredes tuinen

Begin januari 2019 kwam ik samen met mijn maandelijkse shamanic journey cirkel, we vroegen onze gidsen “Welke intentie of focus zijn in 2019 voor mij het aller belangrijkst?”

Ik kreeg verschillende prachtige en enerverende antwoorden en ik wil er graag een met je delen.

Mijn helpende spirit zei:

Het is tijd om meer naar buiten te treden. Het is belangrijk dat je je meer bezighoud met wat er in de wereld gebeurd en je er niet van distantieert omdat je niet weet wat voor effect het op je zou kunnen hebben. Wanneer je iets hoort over wat er ergens in de wereld gebeurd en dat doet je zeer, ga dan in plaats van je zelf terug te trekken en het te vermijden, dieper deze situatie in en plant sjamanistische verders tuinen. Sjamanistische vredes tuinen zullen helpen om harmonieus en mooi leven te brengen in die situatie en de mensen die er bij betrokken zijn.

Terwijl je het puin over de aarde opruimt, ruim je ook het puin van de situatie op. Terwijl je een gat in de aarde graaft, graaf je diep in de situatie om je ermee te verbinden. Terwijl je een zaadje plant op de aarde, breng je een ander soort energie in de situatie – een zaadje wat helpt te veranderen, te overwinnen en om schoonheid en vrede te planten. Terwijl je de tuin bedekt met aarde, grond je en veranker je de situatie met deze nieuwe energie. Terwijl je de tuin keer op keer water geeft, ben je voortdurend bezig met het koesteren en liefhebben van de mensen en de situatie.

Om sjamanistische vredes tuinen te creëren, visualiseer je jezelf bij de situatie en ga je beginnen met het planten van een tuin. Eerst maak je de grond schoon en ruim je al het vuil van de grond op. Graaf vervolgens een gat. Plaats de zaadjes in het gat. Bedek te slotte de zaden met aarde en geef de vredestuin water. Telkens wanneer je iets hoort over de situatie of als je aan de situatie denkt ga je terug naar de vredestuin en giet je liefdevol water in de vredestuin om de vrede, liefde en schoonheid te laten groeien.

Deze sjamanistische vredestuin visualisatie kan tijdens een sjamanistische reis worden gedaan. maar eigenlijk is het de bedoeling dat dit gedaan wordt tijdens momenten van de gewone realiteit, wanneer je je bezig houdt met dagelijkse activiteiten. Als je een tragisch nieuwsbericht hoort kan je overwegen om in plaats van te zappen, volledig te luisteren. Alle gevoelens te voelen die naar boven komen en dan zie je jezelf naar de locatie gaan en daar een vredestuin aanleggen. Op deze manier breng je sjamanistische werk de wereld in! Het is ook zo dat wanneer je in je gevoelens blijft, en in dat moment van intensiteit, gebruik je die intensiteit om energetisch de vredestuin te ondersteunen en dus de situatie, Er is dan meer kracht achter je liefdevolle actie en meer kracht voor het transformeren van je emoties.

Ik was zo blij om deze oefening te ontvangen. Ik heb me jarenlang schuldig gevoeld over het vermijden van actuele gebeurtenissen en het nieuws. Maar ik vond dat het noodzakelijk was voor mijn eigen gezondheid omdat ik nachtmerries had en ik constant dacht aan het leed in de wereld. Ik dacht dat mijn eigen lijden niemand hielp en dat ik beter vreugde in de wereld kon verspreiden door me blij van binnen te voelen. Maar deze oplossing voelde nooit helemaal goed- in feite omzeilde ik telkens weer het leven en mijn gevoelens. Nu met de oefening van de sjamanistische vredestuin kan ik volledig in het leven staan, mezelf beschermen door in de energie van de vredestuinen te zijn en helpen om de energie van leven, liefde en schoonheid naar de plaatsen en mensen in de wereld te brengen die het enorm nodig hebben. De grote magie van deze oefening is om voortdurend je vredestuinen te bezoeken wanneer je denkt of hoort over de mensen of gebeurtenissen die je hebben geïnspireerd om de vredestuin te planten. Oefeningen zijn het meest effectief als ze herhaald worden, de energie groeit en groeit net als je prachtige vredestuinen na verloop van tijd!

Liefs,

Tracy Shulsinger

Tracy Shulsinger is een sjamanistische lerares en practioner in Boulder, CO. Ze geeft maandelijks een sjamanistische kring met journeyen, ze leert studenten hoe ze het sjamanisme kunnen beoefenen geeft healings sessies.

Voor meer informatie; http://shamanism.thehealingcollective.us


Op 21 maart is het volle maan. We kunnen dan deze prachtige oefening die Tracy met ons heeft gedeeld toevoegen in onze volle maan ceremonie van een menselijk web van licht creeren. Laten we gezamenlijk een sterkere relatie bouwen met het goddelijke licht wat ook helder in ons schijnt. En laten we dat licht door en over de aarde transfigureren en stralen.

Als je de transmutatie nieuwsbrief voor het eerst leest, kijk dan ook op

Een menselijk web van licht creëren. Hierin staat onze wereldwijde volle maan ceremonie beschreven.

Ik wilde jullie ook laten weten dat Tatian Starikova de Russische vertaling gaat doen. Daar ben ik heel blij om ook omdat er een aantal boeken van mij in het Russisch uit zijn en het moois is dat we lezers bekend kunnen maken met het werk wat we doen. Laten we samen Tatiana bedanken voor haar werk.

Ik wens jullie allemaal een prachtige zonnewende!

Recommended Posts