Transmutatie Nieuws Maart 2018

Mijn helpende spirits zijn begonnen om op een andere manier met me te werken. Ze geven me alleen lichaam gecentreerde ervaringen. Ze geven me niet alleen informatie via woorden maar ze laten me liever bepaalde lessen leren begrijpen door me informatie te laten voelen.

De laatste maanden blijven mijn helpende spirits me laten zien dat het nodig is om terug te keren naar het leven met de stroom mee. Ik heb hierover al wat verteld in de vorige nieuwsbrieven. Eerst spraken ze met me over de levensstroom. Daarna vroegen ze me naar binnen te kijken om te zien waar ik in mijn lichaam spanning vast houd. Dat was makkelijk te doen.

Ongeveer een maand later tijdens een journey kreeg ik een onmiddellijk voelbare ervaring over het verschil tussen het vasthouden aan het leven en het proberen te controleren in plaats van mezelf toe te staan om mee te gaan met de stroom waar het leven me naar toe bracht. Ik kon voelen hoe ik probeerde vast te houden aan de gewenste uitkomst op een manier die niet goed voor me was of die me zou helpen de verandering plaats te laten vinden.

Ik voel dat de sleutel tot heling voor mij en waarschijnlijk ook voor anderen is om de grip op je leven meer los te laten en met de levensstroom mee te gaan.

We proberen vaak de dingen af scheiden uit de levens cyclus in plaats van ons lichaam toe te staan een gevoel te krijgen of hoe alle cyclussen samen stromen. Velen van ons werken met de maan en halen de oefeningen en ceremonies eruit die we tijdens de nieuwe en volle maan doen. Alle fase van de maan zijn een deel van een cyclus die organisch samen stromen.

De seizoenen zijn geen verschillende fases in ons leven. Want de cyclus van dood en wedergeboorte en wat er allemaal tussen in gebeurd is allemaal een organische cyclus.

Wat is het effect op onze eigen organisch gevoel van stroom en timing in leven als we blijven proberen transities te scheiden in plaats van waar te nemen als stroming van de ene cyclus in de andere? Wanneer we dat kunnen krijgen we een andere gevoel van hoe alle veranderingen die we ervaren in ons eigen leven en op de aarde dat ze allemaal met elkaar verweven zijn. Er zijn geen verschillende events, verschillende fases in het leven. Er is alleen een natuurlijke stroom.

Als we in die organische en natuurlijke stroom gaan omarmen we een dieper begrip van verandering en de gave en lessen die in ons leven worden gebracht.

Er is een volledig andere dimensie van de realiteit waar we instappen als we in de werkelijke stroom van het leven stappen. Ik werk met en gebruik de metafoor van “de rivier van het leven”. Sommige van jullie focussen zich misschien liever op de innerlijke getijde, veranderingen van windpatronen wanneer het blijft stromen, of de verschillende gevoelens en sensaties die je hebt als je op de aarde ligt.

Er wordt zoveel gesproken over schaduw en licht vandaag de dag. En als we de cyclussen scheiden dan missen we de minuscule details van het veranderende licht wat beide creëert, zowel schaduw als licht. Door in de kwaliteit van het veranderen van het licht te duiken begrijpen we meer van hoe het licht en de schaduw altijd verweven zijn en met elkaar dansen.

Ik heb laatst een stuk op Facebook geschreven en ik voeg dit toe aan deze nieuwsbrief omdat het belangrijk is wat ik daar heb gedeeld.

We kunnen het verleden niet veranderen. Maar we kunnen het heden en de toekomst wel veranderen.

We doen dit door diep in onze spirituele oefeningen te duiken terwijl we kijken hoe we reageren, denken en hoe we ons gedragen naar anderen en naar alles wat leeft.

De schaduw en het licht zijn een deel van het leven op deze planeet. De natuur weerspiegelt dagelijks de kracht van deze machtige krachten die in ieder van ons leven.

We moeten ze allebei omarmen, omdat we de natuur zijn. De reden dat we worden geboren is om het volledig te ervaren wat het betekend om mens te zijn. Door zowel de schaduw als het licht te omarmen leren we hoe we op ons opnieuw kunnen verbinden met een staat van heelheid door zowel het mooie als de uitdagingen van het leven te omarmen. De uitdagingen helpen ons te groeien en te evolueren in mensen die zo’n spirituele kracht hebben zodat we alles wat in het verleden gebeurd is kunnen transformeren. De sleutel van voorspoed is het bouwen van sterkte spirituele spieren om alle uitdagingen die het leven ons brengt aan te kunnen.

Wanneer je kijkt naar de oude prachtige bomen zie je vaak dat de stam vaak gedraaid is maar toch groeien de wortels van de boom diep in de aarde en prachtige takken groeien omhoog in de richting van de lucht. Deze bomen geven ons een gevoel van ontzag en eerbied als we hun onafscheidelijke schoonheid en kracht zien.

De natuur leert ons de kracht van het groeien van sterke wortels en takken zoals die van een boom, wat er ook gebeurd in ons leven.

Totdat we genoeg sterke spirituele spieren hebben opgebouwd kunnen we geen daadwerkelijk licht in de wereld zijn.

Toevoegend aan wat ik op Facebook heb geschreven, stel ik voor dat je gedurende de dag, de veranderende kwaliteit en cyclussen van het licht observeert.

Dagelijks zag ik dat mijn vader de cyclus van het licht en de zonsondergang volgde. Zijn meest kostbare bezit was zijn horloge. Hij had een goedkoop horloge die gestolen is toen hij was overleden. Maar hoe ziek hij ook was of hoe ver hij ook in zijn dementie fase was, zijn steunpunt was zijn horloge. Ik zat iedere dag bij hem en keek hoe hij zat buiten of binnen terwijl hij de verandering van het licht volgde en de verandering opmerkte door te zien hoe laat het was. Het hielp hem op een bepaalde manier.

Ik begrijp een beetje van de kracht van wat hij deed en hoe hij zijn eigen gevoel van innerlijke stroom en verbinding had met het leven.

Kijk naar de veranderende kwaliteiten van het licht in maart waar we weer verwelkomen de stroom van het overgaan van het ene seizoen in het andere, tijdens de zonnewende.

Ik geloof heel sterk dat wanneer we dit doen we op een natuurlijke manier onze spirituele spieren opbouwen die we nodig hebben om met de stroom mee te gaan bij de komende golven en veranderende cyclussen. Het is belangrijk om in een organische stroom te stappen, onze energie opnieuw te verbinden met hoe het leven en de natuur bewegen om met de stroom mee te kunnen zwemmen door de huidigen en komende golven.

Dit is een belangrijke oefening om toe te voegen bij alles wat we al gedaan hebben de laatste jaren.

Er zijn nu heel veel hectische en chaotische spirituele energieën die in het collectief zweven. Ik geloof echt dat als je in de levensstroom stapt je geen last zal hebben van deze energieën terwijl je je spirituele kracht opbouwt.

Terug in de jaren zeventig haalde ik mijn BA in Marine Biologie. Ik bestudeerde algen en samen met een klasgenoot deden we belangrijk onderzoek over heremietkreeften. Het was echt raar toen mijn klasgenoot en ik bewezen dat wanneer je een heremietkreeft een grotere schaal geeft hij ook daadwerkelijk groter groeit. Door deze statistische studie kregen we veel aandacht en we werden gevraagd om door te gaan met ons onderzoek. Ik ben er nog steeds niet uit waarom de wetenschap zo graag geld wil uitgeven aan onderzoeken als deze, omdat het zo logisch is.

Oké, terug naar het doel van mijn verhaal. Ieder dag bracht ik uren door, op verschillende plaatsen bij de Pacific Oceaan ten zuiden van San Francisco. Ik had alle informatie die ik nodig had over hoe laat het vloed zou worden. Maar ik ging volledig op in de schatten die in de oceaan leefde. Ik vergat om op mijn horloge te kijken of me te focussen op de verandering van licht als de zon hoger kwam en de vloed opkwam. Elke dag liep ik door water plassen totdat ik overspoeld werd door golven. Ik zwom door diep water met mijn jas aan, probeerde om niet kopje onder te gaan en zwom zo snel als ik kon.

De les hiervan is dat wanneer we in de stroom van het leven stappen we makkelijk mee kunnen zwemmen met de veranderingen van het leven. Als we teveel proberen en nadenken of dat we vergeten dat de getijden veranderen dan kunnen we makkelijk omgegooid worden.

Ik zie dit als een manier om te navigeren tijdens de veranderingen die we in het leven meemaken. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan de veranderende getijden en lichtval anders kunnen we makkelijk omgegooid worden door de vloed die onverwacht op kwam.

Op 1 maart is het volle maan. En opnieuw stromen we in deze fase van de volle maan. Er is een hoop energie opgebouwd in de vorige fases die ons naar de exponentiële kracht van de volle maan leiden. Ons ego en onze persoonlijkheid houden ons onder controle. Ons innerlijke goddelijke licht weet precies hoe we in deze stromen kunnen stromen. Doe je transfiguratie werk. Laat je licht, zonder dwang, vloeiend dansen met het licht van onze cirkel en straal sterk zoals de maan en de sterren in de nacht, die ons onze werkelijke spirituele identiteit en de kracht van ons eigen licht weerspiegeld.

Nieuwe lezers van de nieuwsbrief kunnen dit eerst lezen Een menselijk web van licht creëren op de webpagina. Hierin staat de uitleg van onze volle maan ceremonie.

We begroeten de zonnewende op 20 maart. We verwelkomen de lente en herfst afhankelijk op welk halfrond je woont.

Zodra je de nieuwsbrief hebt gelezen begin dan met het bewust worden van het veranderende licht. Je kan een plant voor je raam zetten en kijken hoe het licht wat op de plant schijnt elke dag veranderd. Het maakt niet uit of je in de stad woont of in een buitenwijk. Je kan nog steeds zie hoe de lichtpatronen veranderen gedurende de dag zoals je ook kan kijken naar de veranderende maan fases. Het maakt niet uit of de zon wel of niet schijnt. Wanneer je je gevoeligheid activeert zal je subtiele veranderingen van het licht elke dag kunnen waarnemen en ook wat voor impact dat heeft op je lichaam en geest.

Waar ter wereld je ook woont kijk omhoog naar de lucht en laat je lichaam en ogen baden in de zon. Ga ’s avonds naar buiten en als het mogelijk is baad je dan in de maan en laat het licht van de maan je overspoelen met haar veranderende kwaliteit van licht.

Het gaat erom dat je de verandering van KWALITEIT van het licht op merkt. Dit is voor ons allemaal zo’n belangrijke lichaamssensatie om te ontwikkelen. Want we scheiden ten onrechte de seizoenen en maan fases terwijl ze allemaal deel uitmaken van een cyclus. Door de cyclussen te scheiden eren we niet de verandering zoals ze plaatsvinden tussen de schaduw en het licht. Dit scheidt ons af van de werkelijk stoom van “de rivier van het leven”.

Ontwerp tijdens de zonnewende een ceremonie die je kan doen om de zonnewende te verwelkomen. Het kan zo eenvoudig zijn als offers achter te laten voor de aarde, water en vuur zoals voor de zon. Eer je voorouders en de spirit van het land waar je woont. Verbind je in een staat van één zijn met alles wat de natuur ons brengt. Beëindig je werk door te bedanken voor jouw leven. Je kan iets loslaten dat je tegenhoud om vooruitkomen je dromen te bereiken of bid met de universele krachten zowel met de aarde, lucht, water en vuur.

Als je een gebedsboom hebt, waar ik je over geleerd hebt de afgelopen jaren, kan je bij deze boom een gebed voor heling en zegening voor de boom achterlaten. Als je voor het eerst een Transmutatie nieuwsbrief leest kan je “Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life” lezen waarin ik schrijf over hoe je een gebedsboom kan maken.

Zing, dans, lees gedichten voor aan de elementen. Laat offers achter waar je woont.

Je kan een stuk papier verbranden in een heilige kom waarop je voor heling of een zegening vraagt. Je kan bellen blazen in de wind. Of je kan een steen zoeken die je roept die je in het water legt of in aarde stopt met de intentie wat je wenst. Vergeet niet dat je altijd de energie achter je gedachten transmuteert naar een vibratie van licht en liefde die jou en alles in het levensweb voed.


Van iemand uit onze groep:

Een goede vraag/onderwerp van iemand uit onze groep. Ze vertelde dat het voor haar en haar man veilig voelde om sjamanistische werk te doen, mede door het feit dat het huidige collectief sjamanisme steunt voor heling en door het brengen van licht. Mijn antwoord hierop was ja, dingen veranderen. Langzaam wordt de oude zienswijze van hiërarchische en duistere beoefening van het sjamanisme vervangen door levens gevende energieën die vrede en harmonie creëren in iedereen waardoor de oude zienswijze vervangen wordt. We hebben nog een lange weg te gaan aangezien deze zienswijze al heel lang bestaat. Maar als de basis van deze zienswijze verder ontrafeld wordt komt er meer ruimte voor beoefenaars die “bewustzijn” om in liefde en licht energieën te weven in de weg van de nieuwe zienswijze die nu gecreëerd is.

De sleutel is om door te gaan met je eigen innerlijke werk en de projecties en de gedachten die in je leven, uit te zoeken. En blijf deze transformeren en transmuteren naar energieën van licht en stap in je eigen spirituele kracht waar je je unieke gave kan delen met het collectief. We zijn allemaal met elkaar verbonden en hoe meer licht we laten stralen hoe meer lijnen uit het verleden kunnen helen en kan harmonie hersteld worden.

Ik wens jullie samen met onze gemeenschap een heldere en gezegende zonnewende!

Recommended Posts