Transmutatie Nieuws juni 2018

De training ‘Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light’ te Estes Park, Colorado was geweldig. Iedereen omarmde het werk. De aanwezige film crew werd opgenomen in onze cirkel en zij deden zoveel als kon mee met de journeys en de ceremonies. Dankzij het werk enkele prachtige healings waaronder een paar verbazingwekkende afstands-healings voor mensen wiens naam op het altaar lag.

En het meest opwindend voor mij was dat deelnemers naar huis gingen en daar direct de transfiguratie ceremonies deelden met hun gemeenschap en dat zij zelfs hun kinderen al het werk leerden.

Voor mij is het nu werkelijk geweldig te zien hoe deelnemers aan zowel mijn workshops als aan online cursussen de ‘Medicine for the Earth’ en andere shamanic praktijken direct inbrengen in familiekring, werk en gemeenschap. En ik weet dat velen van jullie dat ook doen. An ik ben zo dankbaar dat jullie allemaal dit bijzondere werk delen.

Dean Radin schreef een geweldig boek Real Magic: Ancient Wisdom, Modern Science, and a Guide to the Secret Power of the Universe. Het is fenomenaal dat een wetenschapper een visie geeft op wetenschappelijk verantwoorde magie en uitlegt waarom dat een sleutelrol zal spelen in het onderzoeken van de grenzen van de wetenschap. En hij betrekt shamanisme in zijn discussie.

Shamanisme heeft ongelooflijke sleutels te bieden om de issues die we op deze planeet tegenkomen te helen. En ja, het hangt ervan af of we de incentive en de gelegenheid pakken om het werk te worden.


Kortgeleden kreeg ik in een droom een boodschap: “heling komt door je, niet naar je toe”. Toe ik wakker werd bedacht ik me dat dit dezelfde boodschap was waarover Florence Scovel Shinn vertelde toen ze onderwees dat “creatie komt door je, niet naar je toe”.

Deze boodschap klopt met een paar interessante discussies die ik had met andere shamanic teachers. Want het is zo duidelijk dat de Westerse wereld op het pad van shamanisme precies de andere kant opgaat dan een inheemse cultuur.

En na al die gesprekken realiseer ik me dat dit is wat ik zo gepassioneerd preek in al mijn workshops en boeken als ik het heb over het verschil in “genezen” en “helen”.

Ik wil niet shamanic culturen over-romantiseren. We gedragen ons niet altijd ethisch of verantwoord. Ons ego en onze persoonlijkheid vereist continu werk om ons gefocust te houden onze gaven in onze gemeenschap te brengen. Dit geldt ook voor mensen die in inheemse gemeenschappen leven.

Maar van kinderen in een shamanic cultuur worden de gaven en krachten die zij aan hun gemeenschap geven gezien, zij leren hoe met alle wezens in de natuur te spreken, hoe dankbaarheid te tonen ongeacht wat er in hun buitenwereld gebeurd, en hoe zij woorden, gedachten en dagdromen gebruiken als blessing in plaats van ermee zichzelf en het hele levensweb te vervloeken.

Dan, als zij in de pubertijd komen, zullen ouderen de levensbedreigende initiaties overzien waarbij zij op hun eigen spirituele kracht moeten vertrouwen om er door te komen. Dit helpt hen tot een verantwoordelijke volwassene te ontwikkelen die bijdraagt aan de sterkte van de gemeenschap.

Pas dan worden zij bekend gemaakt met het pad van de shamaan.

In de westerse wereld hebben we de neiging op het pad van de shamaan te gaan nog vóór we gesetteld zijn een sterke dromer te zijn, die weet hoe om te gaan met woorden, gedachten, dagdromen en de energie nodig om een gezonde gemeenschap te bouwen. We stappen in de wereld van de shamaan zonder de kennis hoe een zuivere gewijde ruimte te creëren en hoe met de spirit te communiceren die in alles leeft.

Cliënten duiken op voor shamanic healings en verwachten een prompte en wonderbaarlijke genezing zonder de middelen te hebben om hun eigen inner-werk te doen dat op lange termijn tot heling leidt in plaats van een quick-fix.

Alles waar we in het leven mee te maken krijgen, kan opgelost worden als we ons werk deden en als we begrepen dat het werken in je inner-wereld die onzichtbare substantie opbouwt die nodig is om onze diepste wensen voor onszelf en al wat leeft te manifesteren.

Op 28 juni is het volle maan. Laten we ons echt onderdompelen en opgaan in het glinsterend web van licht. Houd je niet afzijdig van het levensweb. Wordt het. Je bent het web van licht. Straal jouw goddelijk licht terwijl je dieper gaat en “WEES” het web van licht.

We stralen ons licht uit samen alles in zijn goddelijke perfectie waarnemend. Dit werk is sterk en krachtig en brengt veranderingen teweeg. Ga dieper met je transfiguratiewerk tijdens de volle maan.

Nieuwe lezers van Transmutatie Nieuws lezen Een menselijk web van licht creëren

We vieren samen de zonnewende op 21 juni. We verwelkomen de zomer op het noordelijk halfrond en de winter op het zuidelijk halfrond.

De zonnewende is geen aparte gebeurtenis. Want in aanloop daarnaar was er een stroom van energie en veranderde kwaliteit van het licht. De zonnewende markeert een verandering waar we allemaal deel van uitmaken. Het is altijd goed tijdens de zonnewende een journey te doen om je te verbinden (één te worden) met het land waar je woont om te ervaren hoe jij verandert met de verandering van seizoenen.

Het is belangrijk om je lichaam te voelen hoe de veranderingen in de natuur impact heeft op jouw eigen natuur; en je volledig bewust te zijn van de andere structuur van het land, de geur van de wind, de geluiden van de vogels en andere natuurwezens bij jou in de buurt, en de veranderingen in planten en bomen. Je kan de verandering in de lucht zelfs proeven.

Duizenden jaren hebben mensen over de hele wereld gekeken en de veranderende tekens in de natuur aanschouwd om hen duidelijk te maken hoe zich op de wisseling van seizoenen voor te bereiden. Het is altijd beter je lichaam als barometer te vertrouwen dan je te focussen op de kalender.

Of je nu de zomer of de winter verwelkomt het is een geweldige tijd om onszelf als hoveniers van deze grootse Aarde te zien.

Zoek wat organisch en composteerbaar materiaal en maak een kleine container met daarin een gebed voor jezelf, voor het levensweb en voor de Aarde. Plant je gebed in de aarde waar je woont. Energetisch zal dit zaadje groeien als je het met jouw liefde en licht vertroetelt. Wat we voeden, groeit!

Ik sluit me bij onze cirkel aan en wens iedereen een fantastische zonnewende!!

Recommended Posts