Transformatie Nieuws december 2018

Zoals ik vorige maand al vertelde heb ik bijzondere ervaringen met een groep hele oude spirits gehad, die ik bij gebrek aan een betere term maar de Ouden noem.

Zij geven mij heel wat om over na te denken en te omarmen. Want als zij informatie met mij delen geven ze me eerst een lichamelijke reactie en dan genoeg woorden om hun bedoeling te snappen.

Ik voel dat ze me kortgeleden Het Meedragen van Kracht geleerd hebben.

De spirits waar ik mee werk zijn zo oud, wijs, mooi en liefdevol. Zij lieten me zien dat we hier universeel gezien maar een oogwenk-lang hier zijn. Ik weet dat mensen deze uitdrukking steeds gebruiken. Maar ik voel echt hoe we in de loop van miljoenen jaren wij hier korter dan een seconde zijn.

Zij hebben me ook met mijn ergste pijn geholpen. Want ik heb mijn hele volwassen leven gewijd aan het teachen van het shamanisme. Ik heb gezien hoe door de populariteit van het shamanisme dit verwaterde. Daarmee vermindert de enorme kracht van dit “medicijn” voor de tijden waar wij nu in leven.

De boodschap die de help-spirits mij gaven is: “Je kan mensen niet leren magie te dragen die ze niet bezitten. Wanneer de mens de magie vindt zal hij het dragen.”

Dit gaf me de rust waar ik zo naar zocht. Ik weet dat de mens het echte medicijn zal vinden en bij zich dragen wanneer het werkelijk nodig is om te overleven.

Deze hele boodschap gaf me vrede en rust, en ik begrijp dat het nu de tijd is om meer te focussen op het aanleren van bedrevenheid om het leven te leven zoals ik daar al over schrijf sinds 2000. Dit is wat mensen van onze cultuur nodig hebben daar we van onze ouderen nooit hebben geleerd hoe je energetisch te gedragen in woord, gedachte en dagdromen, en over onze kracht, gaven, schaduw en zwakheden te leren.

Dus het is belangrijk dat we hiermee beginnen voor we de diepte ingaan in ons shamanic werk.

Maar kort geleden kreeg ik een hele nieuwe manier te zien hoe te leren om meedogende spirits te ontmoeten en met ze te werken. En dit past in het thema waar ik mee bezig ben over Het Meedragen van Kracht, Liefde & Licht.

In de westerse wereld leren we mensen om te journeyen en naar een krachtdier, bescherm spirit of een leermeester te vragen in de onzichtbare sferen. En we weten dat mensen dan gelijk de boeken induiken om de betekenis van hun help-spirits op te zoeken, in plaats van te leren van de help-spirits zelf.

Ik ontving een nieuw protocol voor journeying en ik zou het fijn vinden als jullie dit deze maand willen proberen. Ik heb het gevoel dat dit werkelijk een krachtige manier is om het Nieuwe Jaar in te rollen.

Dit zijn de stappen. Natuurlijk kan je drummen, ratelen, zingen, dansen of hoe je ook graag prettig werkt.

1. Vraag of er een help-spirit in de buurt is die bereid is jou in zijn energieveld toe te laten.
2. Vraag de help-spirit wat voor soort kracht hij met zich meedraagt.
3. Vraag de help-spirit of jij toestemming hebt om zijn kracht te dragen.
4. Wat betekent het kracht mee te dragen en/of de kracht van een help-spirit?

Dit zal je natuurlijk in zo’n diepe relatie met een help-spirit brengen. En je zou dit met al je help-spirits moeten doen.

Eigenlijk is het zo dat shamans altijd de kracht van hun help-spirits in zich dragen. In sommige culturen eten shamans met toestemming en met heilige handelingen het lichaam van een help-spirit. Dit is zeker het geval wanneer men werkt met planten – een stukje van de plant eten waarvan je het medicijn draagt.

Maar in de wereld van vandaag roepen we de help-spirits op een manier die hen van ons scheidt. Maar in werkelijkheid zijn we niet gescheiden. Wij dragen hun kracht met ons mee met een doel en om hun gaven, sterkten en helende wijsheid te delen in onze gemeenschap.

Dit is een nieuwe manier van denken over hoe met help-spirits in contact te komen. Wie wil er nou in een boek duiken om de betekenis van een krachtdier op te zoeken, als je een geweldige ervaring kan hebben zelf achter de waarheid van je relatie te komen?

Wanneer we de Winter Zonnewende vieren sta jezelf toe over deze boodschap na te denken.

“Het licht van de zon is in alles. Wij dragen het zonlicht met ons mee”.

Ik hoop dat degenen die het boek The Book of Ceremony: Shamanic Wisdom For Invoking the Sacred into Every Day Life konden kopen, het materiaal gebruiken om je eigen zonnewende ceremonie voor jouw omgeving te ontwikkelen. En als je het boek niet kan lezen, doe dan een journey over iets dat je kan delen met je geliefden, vrienden of jouw gemeenschap. Het is tijd voor ons allemaal om op te staan en meer krachtige en inspirerende handvaten aan onze gemeenschap aan te bieden. Het doen van ceremonies is een heilige handeling.

22 December is het volle maan. Laten we ons focussen op ons licht in de wereld te brengen en ons transfiguratie werk te doen om in en over de hele Aarde een prachtig stralend web van licht te weven.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees de instructies voor onze maandelijkse ceremonie op de homepage: Een menselijk web van licht creëren

En bedank met mij hartelijk de vertalers die zoveel mensen helpen in onze gemeenschap te treden zodat we samen kunnen werken. Laten we een speciaal dank-je-wel op ons altaar plaatsen en in een ceremonie opnemen. En graag wil zeker met mij Sylvia Edwards bedanken die mij iedere maand helpt het Transmutatie Nieuws bij jullie te brengen en met zoveel meer!

Petr Němčanský – Tsjechisch
Tea Thum – Fins
Carole Laplante – Frans
Bea Salgado – Frans
Barbara Gramlich – Duits
Astrid Johnen – Duits
Nello Ceccon – Italiaans
Els de Graaff – Nederlands
Sandra Koning – Nederlands
Sofia Frazoa – Portugees
Irina Osechinskaya – Russisch
Anton Uvarov – Russisch
Ines Fermoso – Spaans
Lena Anderheim – Zweeds
Simin Uysal – Turks

Met iedereen in onze wereldwijde cirkel wens ik jullie een schitterende zonnewende en mooie feestdagen. Tot volgend jaar!

Recommended Posts