Transmutatie Nieuws Augustus 2020

Al jaren schrijf ik over de schaduw zijde van de sjamanistische gemeenschap die over de oppervlakte van de golven blijven scheren. Door aan de oppervlakte van het water te blijven leren we hoe we het water goed kunnen behandelen.

Maar stoppen we dan met het missen van het waardevolle deel van de initiatie en de reis om thuis te komen bij ons ware zelf als we onszelf niet toestaan om dieper de golven in te gaan? Ondanks dat we in het onbekende leven, prefereren we een onbekende die niet de diepte van de duisternis ingaat – een inwijding die bekend staat als de donkere nacht van de ziel.

Maar dat is de plek waar leren te praten met onze ziel, Dat is waar we onze formele identiteit los laten en onze schoonheid, gaves en krachten van ons innerlijke landschap kunnen zien. En wanneer we dit vinden dan stappen we in een stalenkrans van liefde en licht die we op aarde nooit ervaren hebben. Maar je moet het willen om een reis te maken naar een onaards gebied waar we heen gaan als we ziek zijn, of al we iemand die belangrijk voor ons is verliezen, als we intens verdriet ervaren, we van onszelf verwijderd zijn, geen zelfvertrouwen hebben, et cetera.

In de moderne westerse wereld roepen in deze tijd, velen van ons transformatieve energieën aan. We zeiden dat we wilden transformeren. Hoe we dat probeerden was door het uitproberen van verschillende spirituele oefeningen die ons een gevoel van vrede geven en onze endorfine een boost geven om ons een goed te voelen. Maar dit is misschien niet de beste beslissing die je kan maken. Want dit zorgt ervoor dat je aan de oppervlakte van de verandering blijft zwemmen.

Als je voor transformatie vraagt in het sjamanisme dat vraag je om in de donkere nacht van de ziel te stappen. Dit is zo’n verbazingwekkend gebied wat eng klinkt want als je daar bent word je van je identiteit en alles wat je denkt te weten, losgemaakt.

Maar wat een waardevolle reis is het, waarin weg word gehaald wat je niet langer nodig hebt en wat je leidt naar je echte identiteit, vermogen, kracht, innerlijke licht en liefde. Want je bent een reflectie van de creatieve krachten van het universum en dit is wat je zal ontdekken wanneer je reist door het gebied genaamd de donkere nacht van de ziel. Je zal de aspecten van onvoorwaardelijke liefde ontdekken en een licht ervaren waarvan je niet wist dat het bestond.

In deze initiatie sterft je ego even, terwijl je word herboren in een wezen wat zelfvoorzienend is, in al je behoeften.

Ik geloof echt dat wanneer iemand leert hoe je de donkere nacht van de ziel doorkruist je leert hoe je alles wat het leven je brengt je sterk en met kracht aankan. Je word een aanwezigheid van onvoorwaardelijke liefde en licht voorbij wat je tot nu toe hebt ervaren.

ls je wilt leren over dit gebied en wil leren hoe je het pad kan bewandelen kan je je aanmelden voor mijn nieuwe cursus De donkere nacht van de ziel als een deur naar het licht van de sjamaan.

Je kan je via deze link aanmelden: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/dnsSI/ingerman/

Ik ben een poos niet meer op Facebook geweest. Ik had een pauze nodig. Maar ik kom weer op facebook terug om met deelnemers van mijn nieuwe cursus samen te werken.

Voordat ik Facebook sloot las ik dit prachtige gedicht van Jack Wyrd, die het op de pagina van The Shamans Cave had gepost. Ik mag het van Jack hier met jullie delen.

Zegeningen van de Libel.

Exvuiae zijn de overblijfselen van dieren die vervellen zodat ze kunnen groeien. De libel is zo’n dier. De eerste twee jaar van zijn/haar leven, leeft ze als water nymf. Zwemmend en water inademend en komt nooit in de lucht. Maar wanneer ze alles hebben gevonden wat ze nodig hadden onder de golven dan gaan ze op weg naar de lucht. Daar kunnen ze niet ademen of zien. Ze vertrouwen dat ze naar het licht moeten gaan, het onbekende in. Daar, hulpeloos, barsten de huid van de kop en het borststuk open en komt de volwassen libel eruit en vouwen ze hun vleugels uit.

Dit gebeurd in de zomer. Als ze de eerste keer de lucht inademen en hun longen vullen, moeten ze in de zon hun vleugels laten drogen en hun huid laten opdrogen. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten, maar ze weten dat het ze moeten doen. Ze laten zich niet door angst stoppen; ze weten alleen dat het goed is. Als ze omhoog komen, als draken van de lucht, laten ze hun oude overblijfselen achter. Ze kijken niet meer om, ze vliegen gewoon.

Het is zomer tijd voor transformaties onder de zon. Dat je zo mag zijn als een libel, genoeg vertrouwen hebben om de transformaties die nodig zijn te maken en te vliegen zoals het bedoeld is. Dat je de mooie zegeningen van de libel mag omarmen.–

Exuvia is latijn en wordt uitgesproken als ig-zoo’-vee-ee

Jack Wyrd, beoefent en geeft les in het core sjamanisme en houd maandelijkse cirkels in de Bangor, Maine regio. Binnenkort komt er een boek van hem uit; titled Maine’s Rarest Creatures: a Field Guide to Mythological and Legendary Creatures and Beings of New England and Adjacent Canada. Het boek wordt in juni 2021 uitgegeven door Down East Books. Je kan er meer over lezen op Jack’s Facebook pagina.

3 Augustus is het volle maan. Laten we dieper in ons spirituele licht duiken wat ons probeert te bereiken. Ontmoet het bereik met je eigen licht. Sluit je aan bij het stralende licht van onze wereldwijde gemeenschap en laat het een gezond energieveld bouwen voor alles wat leeft.

Als je deze nieuwsbrief voor het eerst leest, lees dan Een menselijk web van licht creëren waar de aanwijzingen voor onze volle maan cirkel beschreven staan.

Recommended Posts