Transmutatie Nieuws April 2015

De focus van de Transmutatie Nieuws is altijd gericht op het bezig zijn met spirituele oefeningen om het bewustzijn in je eigen leven te verhogen en om een helend wezen te zijn op de planeet.

Maar zoals je weet geef ik ook les en schrijf ik over klassiek sjamanistisch heling werk. Ik doe nog steeds soul retrievals, krachtdier retrievals, extraction en psycho pomp werk. Ik vind het fijn om met de klassieke sjamanistische ceremonies te werken. Als je net bent begonnen met sjamanisme lees dan het artikel op de home pagina “Abstract on Shamansim”. In dit artikel geef ik een korte uitleg hoe sjamanen de spirituele oorzaken van emotionele en lichamelijke ziektes bekijken.

Ik ga door met het doen en lesgeven van de klassieke sjamanistische heling ceremonies. En zoals je weet focus ik me ook op het overbruggen van het transfiguratie werk in mijn werk met cliënten en in mijn lessen. Omdat ik geloof dat we echt persoonlijke en problemen van de planeet kunnen helen en transformeren door met spiritueel licht te werken.

Kort geleden heb ik een interview gehad met Nicolas Breeze Wood, de uitgever van Sacred Hoop. Sacred Hoop is een prachtig tijdschrift over sjamanisme. En Nick publiceert veel intrigerende en leerzaam artikelen over het sjamanisme.

Mijn interview met Nicholas verschijnt in de nieuwste Sacred Hoop #87.

Je kan meer lezen over Sacred Hoop op www.sacredhoop.org/offer.html

Een van de zaken die Nick naar voren bracht terwijl we aan het praten waren, was zijn verdriet/frustratie dat sjamanistische practioners niet op een manier met de helpende spirits werken waarbij wij hen toestaan om zich in onze wereld te mengen om te helpen met de problemen waarmee we geconfronteerd worden.

Dit bracht me ertoe om na te denken over het verschil tussen “interventie” en “manipulatie”. Totdat we dagelijks de spirituele oefeningen toepassen om te kijken door de ogen van spirit en we ons ego opzij kunnen zetten, kunnen we ten prooi vallen aan egoïstische verlangens om te vragen om spirituele tussenkomst dat niet voor onze hoogste goed is of voor het hoogste goed van de planeet.

En deze maand moedig ik je aan om een journey of meditatie te doen om wat begrip te krijgen over het verschil tussen “interventie” en “manipulatie”

Ik ben het met Nick eens dat het beoefenen van het sjamanisme zoveel meer in zich heeft om te helen dan wat we nu gebruiken. Ik denk dat een deel van het probleem is dat mensen te veel verschillende workshops volgen waardoor het vaardigheidsniveau van het doorbrengen van de echt wonderbaarlijke kracht van het werk, niet volledig ontwikkeld word. Ik heb al eerder gesproken over hoe velen er van workshop naar workshop hoppen in verschillende edities van deze column.

Het ontwikkelen van vaardigheid in je werk is een manier om meer kracht en heling er in te brengen. Maar ik denk ook dat het ontwikkelen van een gevoel van spirituele volwassenheid om te weten hoe je je verbind met de helpende spirits een manier is om meer helende krachten te laten stromen van de onzichtbare wereld in de tastbare wereld.

Ik heb niet alle antwoorden. Ik laat je je bewust worden van de vraag en moedig je aan om het onderwerp te onderzoeken; hoe je je vaardigheid om de spirits door je heen te laten komen, kan verdiepen op zo’n manier dat zij op een positieve manier kunnen bemiddelen, daar we met zoveel persoonlijke en wereldse problemen geconfronteerd worden.

In dezelfde week dat ik dit interview met Nick had, nam ik ook een bonus programma op voor “the Shift Network”.

En in dit interview sprak ik ook over de klassieke oorzaken van emotionele en lichamelijke klachten zoals door sjamanen wordt gediagnosticeerd met de hulp van hun helpende spirits. En toen sprak ik weer over de kracht van de transfiguratie oefening en hoe we kunnen helen met spiritueel licht.

De focus van dit interview was hoe krachtig heling op sjamanistische wijze kan zijn of de cliënt nu aanwezig is of dat de heling op afstand wordt gedaan.

Ik deelde een paar onderzoeken die de kracht van lange afstand heling laten zien. Dit zijn een paar van de onderzoeken die ik heb gedeeld.

Ik heb ooit gewerkt met een cliënt op afstand. Ik kende hem niet persoonlijk. Hij nam contact met me op en vroeg om hulp. Hij leed aan een ernstige depressie. Toen ik aan het reizen was zei mijn kracht dier dat deze man een kracht dier retrieval nodig had. Maar in plaats van hem een kracht dier te sturen stuurde mijn helpende spirit hem Boom als helpende spirit. In het sjamanisme kunnen mensen bomen als helpende spirits hebben. De term kracht dier en helpende spirit word wisselend gebruikt en hangt af van wat voor “natuur wezen” verschijnt om de verloren kracht te herstellen.

Na de reis vertelde ik mijn cliënt dat ik hem Boom gestuurd had. Door de heling verdween zijn depressie en ontwikkelde hij een mooie en helende relatie met Boom.

Ik ben ooit gevraagd om te werken voor een klein meisje die ontvoerd was, ze is gevonden, maar getraumatiseerd naar haar familie terug is gebracht. Ze sprak niet meer.

Ik reisde naar de Midden Wereld om toestemming van het meisje te krijgen om voor haar te werken. Omdat ze niet sprak kon ik niet met haar door de telefoon praten dus vroeg ik toestemming om voor haar te werken via een reis.

Mijn kracht dier liet me haar terug gekeerde ziel, die ze verloren had, in een kristal blazen. We verpakten het in een prachtige stof. Hij gaf me ook de woorden, die ik op een tape opnam, voor een metaforisch helend verhaal om haar te helpen zich veilig en beschermd te voelen. Het was een prachtig helend verhaal wat hij me gaf om te vertellen. Ik stuurde de kristal en de tape naar haar op (via Fed Ex). Ik zei tegen haar dat als ze het kristal vast houd ze het licht, de liefde en plezier weer zou voelen terug komen.

Ik heb nog maanden contact gehouden met haar ouders. De voortuitgang van het kind ging langzaam. Maar de ouders vertelde me dat ze het kristal altijd bij zich had en dat ze de opname de hele dag, telkens weer afspeelde. Als ze niet luisterde verstopte ze de opname zodat niemand het van haar zou afpakken.

Haar herstel ging langzaam maar gestaag, maar de lange afstand heling werkt goed voor haar.

En het laatste verhaal wat ik met jullie wil delen is een voorbeeld van de kracht van lange afstand transfiguratie werk. Een groep van ons was bij een workshop in Santa Fe in het Sunrise Springs Retreat Center. We waren een transfiguratie ceremonie aan het plannen voor water. Kort voordat we samenkwamen had Mark, die in Findhorn, Schotland woont, contact met me opgenomen. Hij vroeg me of een groep wat lange afstands werk wilde doen voor zijn philodendron. Hij stuurde me een foto van de plant en ik heb de foto op het altaar gezet in het midden van onze cirkel. Hij had een apparaat bij de plant gezet zodat hij de activiteit kon meten. Mark wist niet precies wanneer de groep aan het werk zou zijn.

Als groep probeerden we niet om het water op het altaar te helen of om heling naar de philodendron te sturen. We transfigureerden in ons goddelijke licht en verspreide dat licht terwijl we gefocust waren op de goddelijke gezondheid en perfectie van alles op ons altaar.

We begonnen om ongeveer 9 uur ’s ochtends in Santa Fe. En toen Mark de gegevens van het apparaat die gekoppeld was aan de philodendron, bekeek, was de plant zo energetisch levendig op het zelfde moment dat wij in Santa Fe aan het werk waren, wat midden in de nacht in Schotland was.

Je kan de resultaten van de opgenomen activiteit van de philondendron bekijken door te klikken op “GDV Camera Results” op de homepage. Kijk bij Findhorn Plant Experiment Results.

Dit zijn drie verhalen uit vele honderden onvoorstelbare studies die ik verzameld heb van mijn eigen werk en ook van shamanic practioners die ik getraind heb.

Zoals je weet geef ik les over het verschil tussen “heling” en “gezond maken”. Ik schrijf hierover in bijna al mijn boeken zo ook in mijn nieuwste boek Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life. In de meeste gevallen heeft de cliënt een hoop persoonlijk werk te doen om de lange termijn resultaten te zien, nadat een shamanic practioner een healing heeft gedaan.

De helpende spirits kunnen ons helpen door tussenbeide te komen om de problemen die mensen, andere natuur wezens en de planeet ondervinden, te helen. Maar wij moeten bereid zijn om diep in ons spirituele werk te duiken zodat we de emotionele volwassenheid krijgen om te weten wat voor soort hulp we kunnen vragen en om de sluiers tussen de werelden te openen zodat de onvoorstelbare en onbeperkte kracht van het universum kan door stromen.

Ik ben zo onder de indruk van de verbazingwekkende verhalen en studies die mijn huidige studenten met me delen. Ze overbruggen sjamanistisch werk in het werken met kinderen, relaties, familie leven, werk, organisaties en gemeenschappen. Ik voel me enorm geïnspireerd door de mensen die echt in partnerschap met de helpende spirits werken om een verandering te laten plaatsvinden.

De volle maan (wat ook een eclips is) is op 4 april. Laat ons een vezel van licht en liefde zijn die schijnt vanuit en door de onzichtbare werelden. Voer je transfiguratie oefeningen uit terwijl je ook dank geeft aan de helpende spirits dat ze hun vorm laten vallen zo dat jullie beiden vormloze energieën kunnen samenvoegen. Mogen de energieën van licht, liefde en eenheid stralen vanuit alle werelden, samen wevend en web van licht in en door de aarde. Wonderen bestaan. Het is nodig dat we ons focussen en het werk doen dat toestaat dat de onzichtbare draden die gesponnen worden van de onzichtbare in het zichtbare om een nieuwe realiteit te weven die liefde, licht, vrede, gelijkheid en respect voor alles wat leeft omarmt, inclusief de elementen die ons steunen.

Lees je de Transformatie Nieuws voor het eerst, lees dan “Een Menselijke Web van Licht Creëren” voor de uitleg over onze maandelijkse volle maan ceremonie.

Een inspirerend verhaal om deze maand te delen:

Van Judi:

Ik was door een groep vrouwen gevraagd om een meditatie avond te leiden. Ik aarzelde eerst, ik dacht dat ik onvoorbereid en het niet waardig was.

Na wat bemoedigende woorden besloot ik om het een keer te proberen.

Ik mediteerde een aantal dagen om de juiste meditatie voor de groep te creëren. Toen ik me er echt klaar voor voelde, heb ik het geprobeerd.

Ik had een leuke groep met achttien vrouwen en na afloop had ik alleen maar positieve reacties. Gedurende de maand na de meditatie vertelde ze me hoe hun levens waren veranderd door die avond. De tijd die ik aan de voorbereiding besteed heb heeft ook mij geholpen om mijn bewustzijn te veranderen. Ik heb nog een meditatie avond gegeven en sinds die ervaring ben ik één keer per maand een meditatie groep gaan leiden voor verschillende vrouwen die me vertellen dat elke meditatie beter is dan de vorige.

Door het geven van deze mediatie avonden ben ik gevraagd om volle maan drumcirkels te gaan leiden en ook deze zijn succesvol.

Voor mijn eigen werk (ik wist niets van jou bomen) gebruikte ik een mimosa boom op de heuvel achter mijn huis die zijn levenskracht was verloren (kevers hadden de stam aangetast). Omdat de vogels nog steeds op de bladerloze takken zaten te zingen heb ik de boom niet weggehaald. Ik verzamelde de lipjes van blikjes. Ik schreef namen van mensen op de lipjes voor gebeden. Met lintjes en gekleurde band hing ik ze op aan de takken van de boom. Ze zijn een constante herinnering, wanneer ik uit het raam kijk, aan degene die hulp nodig hebben. Elke dag laat ik wat ze nodig hebben los via het element wind, zodat wat ze nodig hebben kan worden opgenomen door het Universum.

Heel hartelijk bedankt voor je heling-werk en je steun.

Recommended Posts