Skip to content

Gebruik de Elementen voor Aanwijzingen en Begeleiding  (Using the Elements to Receive Guidance - Nederlands)

Gebruik de Elementen voor Aanwijzingen en Begeleiding 


Werken met de elementen in de natuur is een geweldige manier om ons te helpen te luisteren naar de diepe roep van onze ziel. De natuur kan ons in trance brengen zodat ons rationele brein tot rust komt en we de aanwijzingen van diep van binnen kunnen horen.

Rustig zitten bij stromend water zoals een rivier, een stroom, een waterval kan helpen je mee te nemen weg van alledag zodat je innerlijke wijsheid naar boven kan komen. Kijkend naar de golven van de oceaan maakt je ontvankelijk voor de boodschappen van je ziel.

Een plek op aarde waar je naar de horizon in de verte kan staren, kan je laten wegdwalen van je dagelijkse gedachten en maakt het je innerlijke stem mogelijk gehoord te worden.

Zittend in de zomerwind -alleen maar luisterend- laten je gebruikelijke gedachten vervliegen en laten ze vervangen worden door jouw innerlijke stem die nu op dit moment jou aanwijzingen voor begeleiding geeft.

Een kampvuur maken waar je kampeert en in het vuur staren is een oude beproefde manier om in diepe trance te raken zodat jouw eigen spirit je kan overladen met aanwijzingen nodig om je volgende stappen in het leven te kunnen maken. In de vlam van een kaars kijken heeft hetzelfde effect.

Copyright © 2009 Sandra Ingerman.  All rights reserved.
[vertaald in het Nederlands door Els de Graaff – van Meeteren 2015]