Skip to content

Kuinka työskennellä enteiden kanssa (How to Work with Omens - Suomi)

Kuinka työskennellä enteiden kanssa
Sandra Ingerman

Alkuperäiskansojen kulttuureissa uskotaan, että kaikki luonnossa oleva on elollista ja vuorovaikutuksessa kanssamme. Luonto on jatkuvasti kommunikoimassa meille ja tämä tapahtuu usein enteiden ja merkkien välityksellä.

Enteiden ja merkkien kanssa työskentely näyttää meille, että olemme tasapainossa elämän virran kanssa. Fysiikassa käytetään termiä “yhdistetty kenttä” kuvaamaan yhtenäisyyden tilaa. Alkuperäiskulttuureissa tätä termiä kutsutaan elämänverkoksi.

Olemme yhteydessä yhteen maailmankaikkeuden voimaan ja olemme osa luontoa. Kun virtaamme “elämän virrassa” maailmankaikkeus näyttää meille merkkejä, jotka johdattavat meitä tekemään harkittuja ja viisaita päätöksiä. Saamme näitä merkkejä kävellessämme luonnossa taikka kaupunkiympäristössä kun kohotamme tietoisuutemme avoimeksi meille päivittäin annettaville viesteille.

Miettiessäsi, minkä pitäisi olla seuraava askel elämässäsi ja ollessasi tarkkaavainen huomaat, että maailmankaikkeus antaa sinulle merkkejä jatkuvasti. Henkisissä perinteissä näitä merkkejä kutsutaan myös enteiksi. Tämä voi tuntua siltä, että maailmankaikkeus ripottelee leivänmurusia meille seurattavaksi. Meitä opastetaan saamaan ohjausta tavoilla, jotka ovat loogisen ymmärryksemme ulkopuolella.

Kävellessäsi luonnossa tai jopa työmatkalla saatat nähdä eläimen, jonka ominaisuudet voivat olla vastaus kysymykseesi. Voit huomata taivaan pilviin ilmestyvän muotoja, jotka esittävät vertauskuvallista vastausta.

Voit myös tavata täysin tuntemattoman ihmisen ja keskustelussa huomaat saavasi vastauksen kysymykseen tai ratkaisun ongelmaan, jonka olet kohdannut.

Joskus merkit voivat olla radiosta tulevan laulun sanoissa miettiessäsi kysymystä. Voit olla keskittyneenä haasteeseesi, kun ohiajavan bussin kyljessä on mainos, jonka sanoissa on sinulle ratkaisu tai jonkinmoinen inspiraatio. Voit selailla kirjan lävitse ja osua täydelliseen lauseeseen tai kappaleeseen antamaan sinulle tarvitsemasi innoituksen.

Voit ihmetellä, ovatko saamasi enteet vastaus kysymykseesi vai sattumaa. Albert Einstein muistuttaa meitä siitä, että sattumat ovat jumalan tapa pysyä tuntemattomana.

1980-luvulla kohtasin paljon haasteita elämässäni. Yhtenä päivänä rukoilin maailmankaikkeuteen sanoen: “Ole hyvä ja näytä minulle selkeitä merkkejä, joita voin seurata.”

Siitä päivästä lähtien olen huomannut, että niin kauan kuin kiinnitän huomiota, elämä antaa minulle enteitä ja merkkejä, joita tarvitsen tehdäkseni hyviä päätöksiä. Tietenkin avainasiana on olla tietoinen ja kuunnella.

Kaikkien meidän elämässämme on ollut aikoja, jolloin muistellessamme menneitä tapahtumia, oivallamme jättäneemme tuolloin huomioimatta saamamme merkit. Olemme saattaneet päättää olla huomioimatta saamaamme tietoa tai emme vain ole olleet tietoisia saamastamme ohjauksesta. Monet meistä kulkevat elämänsä lävitse unessa eläen transsissa, jonka aiheuttaa elämissämme läsnä oleva suuri ulkoinen ärsykemäärä.

Emme aina oivalla, kun tarvitsemamme apu ja ohjaus näytetään meille. Emme ole hereillä saamillemme merkeille. Mielemme ovat usein liian kiireisiä ja hermostuneita jotta huomaisimme mitä maailmankaikkeus koettaa paljastaa meille oman korkeimman hyvämme vuoksi.

Hyvä tapa alkaa harjoitella enteiden ja merkkien katsomista on kävellä luonnossa. Ennen kävelyä mieti kysymystä, johon tarvitset neuvoa. Saatat miettiä valinnantekoa, jolla on vaikutusta elämääsi. Mieti tätä ja pidä mielessäsi aikomus, että toivot sinulle näytettävän merkin.

Kävellessäsi salli luonnon kauneuden hiljentää mielesi. Ole pelkkä havainnoitsija. Hengitä syvään. Huomioi, oletko tietoinen taivaalla olevista pilvimuodostelmista, jotka saattavat antaa sinulle näkemystä. Saatat nähdä eläimen, linnun, hyönteisen, tms., jonka tietyt ominaisuudet toimivat merkkinä. Käytä mielikuvitustasi ja pysy tietoisena.

Kun teet päätöksen siitä muutoksesta, jonka aiot tehdä elämässäsi, mene kävelylle ja pyydä merkkiä vahvistukseksi. Keskittyessäsi uuteen päätökseesi tuulenvire saattaa tulla olemattomuudesta tuntuen siltä että se kuiskaisi sinulle “kyllä”. Kaunis perhonen saattaa tulla luoksesi ja laskeutua kädellesi, kun kuvittelet muutoksen tuomista elämääsi. Voit huomata taivaan olevan paksun pilvikerroksen peitossa ja kun ajattelet uutta elämänvalintaasi, pilvet erkanevat ja aurinko paistaa. Ohittaessasi puun miettiessäsi elämänmuutosta, kaikki lehdet saattavat kahista tavalla, joka tuntuu vahvistukselta.

Ole pitkäjänteinen ja halukas harjoittelemaan. Et mahdollisesti tunne yhteyttä luontoon ensimmäisellä yrityksellä. Pidä kiinni tavoitteestasi ja jatka kävelyiden tekemistä.

Kotona, töissä tai koulussa salli intuitiosi johdattaa sinut kirjahyllyssä olevan kirjan luo. Yksinkertaisesti avaa kirja joltain sivulta. Lue sivu ja katso, jos sinut on johdatettu tärkeän viestin luo.

Huomaa, jos päädyt tapaamaan paljon samanaikaisesti vanhoja ystäviä tai vieraita, jolloin satunnaiselta keskustelulta vaikuttava sananvaihto voi sisältää suurta viisautta joka inspiroi sinua ja auttaa sinua jollain tavoin.

Tehdessäsi tätä yhä enemmän tulet huomaamaan, että edessä oleva polkusi on valaistu johdattamaan sinua. Kun avaamme tietoisuutemme näkemään kuinka maailmankaikkeus osallistuu parantumiseemme, kasvuumme ja elämän evoluutioon, elämä saa syvemmän merkityksen.

Copyright © 2012 Sandra Ingerman