Skip to content

Kuinka parantaa myrkyllisiä ajatuksia (Healing Toxic Thoughts - Suomi)

Kuinka parantaa myrkyllisiä ajatuksia
Sandra Ingerman

Eräänä yönä minulla oli voimakas uni. Seisoskelin vesiautomaatin luona työkavereideni kanssa. Keskustelumme vaikutti sydämelliseltä, mutta tulin tietoiseksi, että jotkut työkavereista lähettivät psyykkisiä/näkymättömiä ”lyöntejä” muita kohti. Sanoin yhdelle, jota juuri oli lyöty: ”Oletko kunnossa?” Ja sen jälkeen seuraavalle: ”Näitkö, mitä juuri teit?” Olin järkyttynyt, kuinka tiedostamattomia ihmiset olivat omasta käytöksestään.

Uneni näytti näkymättömien vuorovaikutusten voiman. Tarkkaillessamme ihmisten käytöstä, voi olla, ettemme näe mitään vihamielisyyttä. Saatamme nähdä hymyn jonkun meitä kuuntelevan kasvoilla. Mutta mitä on tapahtumassa näkymättömällä tasolla?

Meillä on näkymätön ulottuvuus, jota kutsumme hengeksi – puoli jota minä kutsun “siksi, kuka me olemme ihomme ulkopuolella”. Emme voi nähdä tätä osaa itsestämme, mutta yhdessä kehon ja mielen kanssa se muodostaa meidän koko olemuksemme. Aina ollessamme vuorovaikutuksessa muiden kanssa fyysisessä maailmassa myös näkymättömän maailman energianvaihtoa tapahtuu.

Tässä joitain tavallisia sanontoja, joita käytämme kuvaamaan toisten käytöstä.

Tunsin itseni lyödyksi.
Tässä lyötiin lyötyä.
Hän puukotti minua selkään.
Hän katsoi minua murhaavasti.
Tunnelma huoneessa oli räjähdysherkkä.

Väkivallan energia toimii näkymättömällä, psyykkisellä tasolla, mutta vaikuttaa sekä fyysiseen että mielemme hyvinvointiin. Energia on kouriintuntuvaa. Emme yksinkertaisesti tunne itseämme hyvinvoiviksi millään tasolla eläessämme ja työskennellessämme ympäristössä, joka on täynnä vihaa ja pelkoa.

Kaikki alkuperäiskansojen kulttuurit ymmärtävät eron energian, kuten vihan, lähettämisen ja pelkästään sen ilmaisemisen välillä. Kun joku ilmaisee vihaa, hän yksinkertaisesti tunnustaa vihan tuntemisen, mutta vihalla ei ole voimaa tai suuntaa, joka aiheuttaisi vahinkoa muille. Meidän kulttuurissamme, jossa me vain tunnistamme mitä tapahtuu näkyvällä tasolla, kiellämme tämän toisen tietoisuuden tason, joten lähetämme ajatuksiamme kuten ”myrkkynuolia” tiedostamattamme tätä, ymmärtämättä aiheuttamaamme vahinkoa.

Käytämme sanontaa “ajatella jotakin”, mutta millaisia ajatuksia me lähetämme? Ovatko muille lähettämämme ajatukset täynnä rakkautta, myötätuntoa, ystävällisyyttä ja anteeksiantoa? Vai ovatko ne täynnä vihaa, suuttumusta ja pelkoa?

On tärkeää ymmärtää, että tunteiden kokeminen ja ilmaiseminen on osa ihmisyyttä. Tutkimus kertoo, että jollemme ilmaise tunteitamme, sairastumme. Ihmisinä meillä on oikeus omata ja ilmaista erilaisia tunteita ilosta ja rakkaudesta vihaan ja suuttumukseen. Tunteiden ilmaiseminen saa meidät tuntemaan itsemme elossa oleviksi.

Samanaikaisesti meidän on tärkeä huomioida, minkälaiset tilanteet ja vuorovaikutukset ärsyttävät meitä. Meidän on lopetettava reagointi ja oppia ilmaisemaan ajatuksemme ja tunteemme samalla kun muunnamme energian positiiviseksi energiaksi, joka on parantavaa koko planeetalle.

Läpi aikojen henkiset opetukset ovat kertoneet, että ulkoinen maailmamme on sisäisen tietoisuudentilamme heijastuma. Katsoessamme ympäristön saastumista ja maailman tilaa tänä päivänä, näemme heijastuman omasta sisäisestä maailmastamme. Jos haluamme muuttaa maailmaa, meidän tulee keskittyä muuttamaan itseämme. Tähän sisältyy tarve olla tietoisempi niistä ajatuksista, joita lähetämme ympäristöömme.

Tässä joitain yksinkertaisia tapoja energian muuntamiseen:

HENGITÄ: Hengitys on yksi yksinkertaisimmista tavoista muuntaa energiaa. Kun olet reagoimassa johonkin, hengityksesi tulee kevyeksi. Hengittämällä syvään muunnat luonnollisesti omaa reagointitilaasi.

ASETA TAVOITE: Kun tunnet itsesi järkyttyneeksi, toista seuraava lause itsellesi: ”Minun tarvitsee ilmaista miltä minusta tuntuu juuri nyt ja pyydän että tunteideni energia muunnetaan rakkaudeksi ja valoksi niin, että ruokin maailmaa rakkaudella.”

AJATTELE KALLISARVOISTA KUVAA: Energia tunteidesi takana menee kaikille eläville olennoille. Jos kohtaat ihmisen, joka herättää voimakkaita tunteita, ajattele rakastettua ja laita hänen kuvansa sinua haastavan ihmisen kasvoille. Voit esimerkiksi haluta työskennellä kissanpennun, koiranpennun tai suosikkikukkasi kuvan kanssa. Mitä ajatuksia haluat lähettää heille joita rakastat?

KÄYTÄ SANOJEN VOIMAA: Henkiset perinteet opettavat, että sanat ovat värähtelyä ja vaikuttavat meidän elämäämme. Lapsena monet meistä käyttivät sanontaa ”abrakadabra.” Tämä on lähtöisin arameankielisestä fraasista “Abraq ad habra” ja tarkoittaa “luon puhuessani.” Käytä päivän aikana sanoja, jotka muistuttavat sinua rakkauden energiasta.

OLE KIITOLLINEN: Ajattele kaikkea, mistä olet kiitollinen. Kiitollisena olo aina muuntaa nykyisen tietoisuudentilasi.

HEIJASTA VAHVUUTTA: Älä sääli ihmisiä, jotka mielestäsi kokevat kärsimystä – tämä vain työntää heitä alemmas epätoivossaan. Kun näet ihmiset heidän ylimaallisessa valossaan ja täydellisyydessään, autat antamaan heille voimaa, jota he tarvitsevat käsitellessään ongelmiaan.

YHDISTY LUONNON KANSSA: Vesi voi pestä pois kipusi. Peseytyessäsi visualisoi negatiivinen energia virtaamassa sinusta pois ja muuntumassa valoksi. Seisoessasi tuulessa kuvittele tuulen kuljettavan pois sen, mikä tarvitsee irti pääsemistä ja muuntavan sen valoksi. Sytytä kynttilä ja kuvittele tulen muuntavan voimakkaat tunteesi. Tai voit haudata ongelmasi maahan sillä tarkoituksella, että niiden energia muuntautuu rakkaudeksi.

YMPÄRÖI ITSESI VALOLLA: Jos tunnet jonkun olevat energeettisesti vihamielinen sinua kohtaan, kuvittele suojelevan valon ympäröivän sinua. Jotkut ihmiset ajattelevat olevansa valkoisen valon ympäröimiä. Minä kuvittelen olevani läpihohtavan sinisen munan sisällä. Löydä väri, joka on sinulle sopiva.

Tekijänoikeudellisesti suojattu © 2012 Sandra Ingerman. Kaikki oikeudet pidätetään.