Transmutation News – December 2023 – Dutch

Transmutatie nieuws december 2023

Jaren lang heb ik hulp gezocht bij natuurgeneeskundigen en artsen voor een probleem wat ik heb. Ik heb zoveel informatie gekregen maar geen enkele behandeling heeft me geholpen.

Op een nacht kwam Isis bij me en ze zei dat de reden was dat ik niet herstelde kwam omdat mijn verleden in mijn heden is gekomen. Ze zei dat hoe erg dingen voor me in het verleden ook waren ik ze nu moest los laten. Want ik kan niet herstellen als ik nog steeds mijn verleden met me mee draag. Ze zei dat dit ook geldt voor hoe ik met haar werk; om te leren over de verschillende dimensies en hoe je tussen deze dimensies kan reizen. Ze zei; dat kan je niet als je je verleden met je meedraagt.

Isis zei dat ik volledig in het heden moet zijn. Nou dat is een geweldig advies. Maar om op elk moment in het nu te leven is niet iets waar ik heel goed in ben. Maar ik doe het. Ik wil het mooie advies van Isis volgen terwijl ze mij leidt op een nieuwe weg.

Wat ik doe is dat ik even de tijd neem om te voelen hoe ik me nu voel. En wat ik merk is dat ik ineens mijn lichaam kan horen praten en dat ze me verteld wat ze nodig heeft. Ik leer ook hoe ik beter grenzen kan stellen op basis van wat mijn lichaam nodig heeft.

In eerdere nieuwsbrieven heb ik geschreven over hoe je kan leren luisteren naar je innerlijke stem. En als er een beter moment is om naar je innerlijke stem te luisteren dan is dat nu. De redenen daarvoor zijn te veel om op te schrijven.

De natuur brengt ons in het heden. Een meditatie of ademhalingsoefeningen kunnen je ook in het nu brengen. Net als natuurlijk een sjamanistische journey dat doet. Ik neem gewoon tijdens de dag een moment en stop waar ik mee bezig ben en vraag aan mijn lichaam wat het me te vertellen heeft, welke emoties ik vast houd en wie ik de schuld geef voor alle problemen die ik heb. Om de tijd te vinden om dit te doen en alle schuld en oordeel  los te laten en precies in het nu te komen is waar onze heling ligt, dat geloof ik.

Ik schreef over vertrouwen op je intuïtie in mijn boek wat ik samen met Llyn Roberts, heb geschreven. Het boek heet “Walking Through Darkness: A Nature Based Path of Navigation Suffering and Loss.”
Het wordt uitgebracht door Sterling. Het komt in februari uit maar je kan het boek nu al vast bestellen. Ik zet dit ook bij de aankondigingen.

Zoals je weet geloof ik heel sterk in dat de elementen ons leven geven en dat we manieren moeten vinden om ze te bedanken voor alles wat ze ons geven. We ervaren de hartslag van liefde, ze geeft ons eten  en we krijgen de schoonheid van de aarde en hoe bedanken we haar? We vinden het heerlijk dat de wind ons streelt. Een oud wezen dat ons de lucht geeft om te ademen. Het laat ons lachen als we verdrietig zijn. En het helpt ons om door te gaan. De zon geeft ons alle energie die we nodig hebben. We houden van de zon en voelen zijn warmte op ons lichaam en in ons gezicht.  En hoe de zon al onze zorgen en pijn weg kan nemen, als sneeuw voor de zon, de zon transmuteert alle energieën naar liefde en licht. En onze kostbare zee die ons geboren heeft laten worden, we houden zoveel van het leven dat je ons geeft, we houden van je schoonheid, we houden van het lied van de verschillende wateren. We bedanken je voor alles wat je voor ons doet. Bliksem zet alles wat het raakt in heilige grond en helpt negatieve energieën van ons en het land te verwijderen.

Wanneer we beginnen met de vraag hoe ik liefde terug kan geven voor alles wat je me geeft om te helen en door te gaan in het leven dan beginnen we te begrijpen dat dit het meest heilige sjamanistische grondbeginsel is van het principe van de heilige wederkerigheid

Ik heb in eerdere nieuwsbrieven geschreven hoe ik denk over hoe de elementen onze maker, god en godin kunnen zijn.  

Maar hoe bedanken wij ze voor alles wat ze ons geven? Je weet het antwoord. Dus waarom zijn we dan zo verbaasd over de verandering van het klimaat? Wat zou er gebeuren als we elke ochtend samen elk levend wezen bedanken als we wakker worden…..

Ik vind het heerlijk om te kijken naar hoe de vogels in een hoge boom de zonsopkomst begroeten en als de zon weer ondergaat ze de laatste warmte in zich opnemen terwijl ze hun kopjes naar de zon draaien.

Alle levende wezens leven volgens het principe van het over en weer geven en nemen in dankbare saamhorigheid, het principe van heilige wederkerigheid.

Wat is er met de mens gebeurd? Hoe voer jij het principe van de heilige wederkerigheid uit in je eigen leven? Ben je altijd bij mensen aan wie je geeft? Word het tijd dat je iets terug krijgt ook al is het niet van dezelfde persoon? Zo werkt de wet van de heilige wederkerigheid. Als je leeft met eerbied, harmonie en in balans dan kan het zijn dat het bedanken via een onverwacht iemand of onverwachte situatie terug komt.

Het principe van heilige wederkerigheid gaat over gebalanceerd uitwissen van energie. In onze cultuur betekend dat meestal dat we voor iets betalen. Wat zou er gebeuren als we geld zouden weglaten uit deze mix en gaan kijken naar andere mogelijkheden om energie van liefde en dankbaarheid uit te wisselen?

De maand december die we allemaal zien als een heilige, bijzondere tijd een tijd waarin je dieper bij jezelf naar binnen kan gaan en je innerlijk landschap kan voeden. Kijk naar hoe je dankbaarheid kan tonen vanuit een hart wat in balans is. Als je iemand bent die meer neemt dan geeft, dan zou je kunnen proberen om dankbaarheid offers te geven tijdens de zonnewende. Wanneer je te veel geeft, richt je dan op het ontvangen en absorberen van de natuur en welke giften door anderen aan jou worden gegeven. Kijk wat er veranderd in je leven als je dit doet. De elementen, de hele natuur, de luchtwezens, mensen enzovoort.  

Richt je aandacht echt op je relatie met alles en iedereen in het leven. En onthoud altijd dat je dankbaar bent vanuit je hart. In deze tijd  zeggen we heel vaak  ‘dank je wel’ vanuit gewoonte Ik geloof werkelijk dat het woord “dank je wel” weggelaten zou moeten worden uit onze dagelijkse gesprekken  want het betekend tegenwoordig niet veel als de woorden gewoon uit je mond rollen zonder passie of echte emotie. Gebruik je creativiteit om je voortestellen wat een cadeau je zou krijgen of hoe het eruit ziet als je het geeft.

21 december is de zonnewende en is het een het bijzondere tijd om dit soort werk te doen. Of je nu de winter of de zomer gaat vieren laat het een tijd zijn dat je offers vanuit je hart geeft en zorg ervoor dat alles in balans is met het opnemen van al het goede wat je ontvangt uit je oefening van de heilige wederkerigheid.

Ik wilde ook nog delen dat de Facebook pagina Shamans Are Gardeners of Energy echt groeit  op een prachtige manier waar je gevoed kan worden als je wat positiviteit van liefde of van de schoonheid van de natuur nodig hebt .

Er zijn zoveel persoonlijke en collectieve uitdagingen in het leven Ik hou ervan om tijdens de dag naar die pagina te gaan en te herinneren waar de schoonheid van het leven over gaat. Als je je wilt aanmelden voor deze privé groep gebruik dan het wachtwoord “transfiguration”. De naam van de groep is Shamans Are Gardeners of Energy.

26 december is het volle maan. Er is zoveel onrust op de planeet. En ik weet dat iedereen verschillende bevolkingsgroepen dicht bij hun hart dragen. Alsjeblieft bereid je op de meest zuivere manier voor zodat je je gedachten en ego opzij zet, je even je lichaam vergeet  en je volledig in vervoering kan zijn van het verblinde licht waarin we leven.

En in dat licht absorbeer dan alles wat je voor jezelf nodig hebt, vervolgens stap je in onze cirkel door het licht naar alle hoeken van de wereld te laten schijnen zodat we het levensweb stimuleren met het sprankelende licht.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest lees dan  de instructies voor onze volle maan ceremonie op de site onder Dutch Ceremonies: Een menselijk web van licht creëren.

Laten we samen onze cirkel en hun geliefden een veilige en mooie tijd wensen terwijl we aan het einde van dit jaar komen. Laten we achter ons laten wat ons tegenhoud om in het heden te zijn waar de helpende boodschappen die ons gegeven worden zo duidelijk zijn, als we maar gewoon stoppen en luisteren.

Ik wil onze vertaalsters bedanken voor al het werk dat ze doen om de Transmutatie nieuwbrief in zoveel landen te laten verschijnen Laten we ze met echte onvoorwaardelijke liefde vanuit ons hart bedanken voor de tijd en energie die ze hierin stoppen zodat mensen over de hele wereld geïnspireerd kunnen worden door wat er in de Transmutatie Nieuwsbrief staat.

We gaan het 25ste jaar tegemoed!!

Dit zou niet kunnen zonder Sylvia Edwards. Ten eerste helpt ze me om gefocust en verstandig te blijven! Geen makkelijke taak. Ze voegt zoveel moois, liefde en licht in de nieuwsbrief. Ze doet dit echt vanuit haar hart. Sylvia is iemand waarvan ik echt kan zeggen dat ze het werk waarin ik lesgeef dagelijks toepast en nog meer. En dat zie je in het buitengewone werk wat ze doet.

Sylvia Edwards
en huidige vertaalsters

Veronika Kucharská – Tsjechisch 
Alexandra Brabcova – Tsjechisch 
Layla Morgan Wilde – Fins
Sabine Menon – Frans
Barbara Gramlich  – Duits
Astrid Johnen  – Duits
Flavia Cavallaro – Italiaans
Els de Graaff – Nederlands
Sandra Koning – Nederlands
Cristina Ferreira – Portuguees
Tatiana Starikova – Russisch
Ines Fermoso – Spaans
Lena Anderheim – Zweeds
Siman Uysal – Turks

Ik zie jullie terwijl we het nieuwe jaar in gaan vol mogelijkheden om te groeien, onze zelfliefde te verdiepen, te ervaren hoe stralend ons licht is en om volledig open te staan (hollow bone) en liefde, schoonheid en licht over de hele wereld te delen!

Announcements:

My new book Walking Through Darkness: A Nature Path of Healing from Suffering and Loss co-written with Llyn Roberts will be coming out in February but is now ready to preorder on Amazon and Barnes and Noble. You could do me a favor by ordering off of my website under Books and Audio Programs.

I have been through quite the 9-year journey and did not give up. I kept teaching, presenting on summits, working on clients, helping people on FB, and the list goes on. If you like my work and find it meaningful, I ask you to reach into your heart and if you feel called to join me in helping people walk through the dark night of the soul, please consider buying my book and maybe one or more for a friend. It is filled with so many tools for the times we are in.

May the teachings in this book help you walk wakefully as you find your way back home.

Every one of us experiences periods of pain and loss in our life—dark nights of the soul. This is a groundless territory where one feels directionless and devoid of tools, with no sense of how to take the next step. In ancient times, elders guided their communities through life’s initiations and challenges, paths we must all take to transform and grow. In Walking through Darkness, legendary shamanic experts Sandra Ingerman and Llyn Roberts help us forge a pathway through the dark—as we embrace nature as our guide and healer. Sandra and Llyn share metaphorical stories that engage animals, plants, trees, and other aspects of nature. Through the feminine process of circular joint storytelling, they weave the rich tales of their own experiences alongside wisdom that they have gathered for years from their own studies, as well as from healers around the globe. Through teachings from the land, the sky, the sea, and the spiritual world, this sensitive and empowering guide opens us to our spiritual light so that we can face our greatest challenges with courage and love—no matter what they are. 

My One Year Advanced Shamanic Healing Practitioner Training will take place at the Chi Center beginning in April 2024. We have been flooded with applications. But since we said the cutoff for applications is December 15 you still have a chance to get on a waiting list. In my experience, many people drop out and I can get most of my waiting list in, especially in the world we live in today.
For questions, more information, and an application, please email Sylvia Edwards at info@sandraingerman.com. Please include your full name and email address.

Please note: That due to my age and health, this is the last Advanced Practitioner Training I will be teaching. But you will always be able to find a shamanic teacher trained by me and trusted by me on www.shamanicteachers.com.

Please remember to watch The Shamans Cave. Renee Baribeau and I are in our fifth year of our podcast, and we keep getting stronger and more passionate about the topics we feel are important to discuss right now. For a schedule of our shows visit www.ShamansTV.com.  You can really help us out by subscribing to our show and commenting when you watch or listen to it.

And if you are looking for a shamanic practitioner or teacher that I have trained, refer to, and believe in please visit www.shamanicteachers.com. Teachers and practitioners are working in person or remotely.

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there click on Resources and you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

 

I have been announcing Quincy Davis’ hip hop music since he was just a kid. He brings so much love and magic into his work. Quincy and I are actually working on an app to help urban youth be introduced to simple empowering shamanic practices. Quincy’s work continues to evolve. He just released:

Quincy Davis – Warrior Feat. Desirae Harp

Thanks for your support of Quincy’s work!!

I have been getting some incredible healing help through Elizabeth Jenkins and her connection with the Q’ero Indians of Peru. As I have been teaching shamanism as direct revelation for 43 years. Elizabeth has been working with the Q’ero in the Andes for 30 years.

Here are a couple of ways to get to know the Q’ero wisdom and their powerful connection to the elements which is the foundation for some of their teaching.
The INKAS are coming! Join us for this rare opportunity to meet the Q’ero Indians of Peru, inheritors of the magnificent wisdom tradition that built Machu Pikchu. Global warming and the threat of extractive mining on their sacred mountain have called them down from their villages to share ancestral practices of Nature communion–a remedy to the discord of our human and nature relationship!  WIRAQOCHA FOUNDATION AND SAN JOSE STATE UNIVERSITY COLLABORATE TO OFFER FIVE OPPORTUNITIES TO ENGAGE.

NOVEMBER 29-DECEMBER 5, 2023 in SAN JOSE, CA  HTTPS://WIRAQOCHAFOUNDATION.ORG for DETAILS

JANUARY 2024 The Global Paqo School provides the unique opportunity for year-long study with 12 Q’ero Masters (6 men and 6 women) via direct Quechua to English translation. Guided by these world-renowned Paqos, we learn their authentic traditions on how to build the Misha (Mesa) or “Inka power bundle” to perform their powerful healing techniques through communion with the living energies of Nature. Learn to become a human bridge to Nature from the “Last Inka Ayllu in Peru”. Become part of the Global Paqo Family, supporting the Q’ero in Hatun Q’eros since 1996. Applications for 2024 are being accepted now at: https://Wiraqochafoundation.org/pages/global-paqo-school

African Soul Safari’s in 2024 to reconnect to your Dreams & Ancestors 

Learn indigenous African medicine technology from John Lockley, an authentic South African Shaman (sangoma). 

John will host Dreams & Tracking in the Kalahari Retreats in Feb/March in Botswana; and Leopard Warrior Trails in May in South Africa. He will be joined by Bushman elders in the Kalahari and participants will have an opportunity to learn animal communication, interspecies dialogue, and the ancient art of tracking. 

John is the author of Leopard Warrior, A journey into the African Teachings of Ancestry, Instinct and Dreams; published by Sounds True. 

For more information and bookings see https://www.johnlockley.com/events.

On Saturday, November 18, Suzanne Giesemann shared how you can merge with the love and joy of the reading field by cultivating a soul-to-soul state of consciousness that allows clear and accurate guidance from other realms… and from which you can best serve others. You can still register for her course and get a recording of the intro call.

You can register here for Communicate Soul-to-Soul With the Spirit World: The Key to Accessing Your Innate Mediumship Skills & a Life of Love & Joy: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/cssSI/ingerman/

And there is still time to sign up for this year’s Gathering of the Shamans 2023, a sacred confluence of timeless wisdom and transformative experiences happening from December 1-3. 🌀 

As one of this year’s speakers, I am honored to share amidst a community of spiritual seekers and revered shamans, healers, and teachers. This event is a rare opportunity to delve into the mystical realms of shamanic practices, to heal, to transform, and to connect with the ancient energies that govern the natural world. 🌿

For more information and to sign up please click on this link:

https://insighteventsusa.com/gathering-of-the-shamans-online-2023/ref/22/

Journeying to Heal the Wounds of the Feminine with Sandra Ingerman:

In this guided process, one of the most respected modern teachers of shamanism will take you on an inner shamanic journey to work with your guides to surface, understand, and heal key aspects of your feminine qualities as a soul.  All of us have wounds from the last era around this dimension of our soul and Sandra will invoke her own guide Isis to help in the healing of your female incarnations and/or feminine qualities.  She will lead this in a way that allows you to take the journey whenever you need it to work with another layer arising for healing.

This session will be a bonus for a larger course on Mary Magdeline that I will not be teaching. The intro call for this course was on November 21. But you can still sign up.

You can register here for Walking the Path of the Magdalene: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/wtpmSI/ingerman/

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – November 2023 – Dutch

Transmutatie Nieuws november 2023

Ik ben enorm blij dat ik officieel kan aankondigen dat ik in 2024 een één-op-één persoonlijke Advanced Shamanic Healing Practitioner workshop ga geven. Als je echt geïnteresseerd bent lees dan verder onder de Aankondigingen.

Een van de dingen die velen van ons tegenkomen opgroeiend in de omgeving waarin we geboren zijn, is dat we de neiging hebben anderen te beschuldigen en te veroordelen, terwijl we vaak het strengst voor onszelf zijn. Leren hoe we compassie met onszelf kunnen hebben kan al tot geweldige heling leiden.

Als therapeut onderzoek ik veel verschillende heling modellen en ik merk dat sommige family-systems werken, andere therapeutische praktijken lijken op de praktijk die ik rond 1980 op school leerde. Ik deed een eenjarige opleiding psychosynthese. Dat was geweldig. Psychosynthese is ontwikkeld door een Italiaanse psychiater Roberto Assagioli.

Een van de redenen waarom ik deze vorm van therapie geweldig vind is dat sommige oefeningen zo shamanic zijn. Roberto Assagioli laat je journeyen naar de top van een berg om daar een wijze of leermeester te ontmoeten die jouw vragen kan beantwoorden.

Een van zijn oefeningen deel ik hier met jullie. Dat doe ik graag. En ik voeg er nog een shamanic element aan toe. Roberto Assagioli leert ons dat we allemaal sub-persoonlijkheden hebben. Ik weet dat er vandaag de dag andere modellen dit concept hanteren.

We hebben delen van onszelf die liefhebben, delen die (ver)oordelen, delen die beschuldigen, een deel dat tracht de vrede te bewaren, de rechter, de criticaster, de gevoelige…. Je snapt wat ik bedoel.

Een krachtige oefening die we zullen doen, is om al je sub-persoonlijkheden uit te nodigen voor een feest, begeleid door jouw help-spirits.

Wanneer ik deze oefening deed, merkte ik dat ik met al mijn sub-persoonlijkheden niet in een kamer paste.

Je moet wel met een beetje humor werken. Want het gaat erom te merken hoe verschillende innerlijke stemmen de besluiten nemen en zo je pad bereiden. Bijvoorbeeld, heb je een sub-persoonlijkheid die jou niks waard vindt, hoe kan je dan creëren wat je echt wil in jouw leven?

Het is goed om de delen te zien die ons ondersteunen en die ons blokkeren op onze reis door het leven.

Begin deze oefening maar met journeying, mediteren, logboek noteren, wandelen in de natuur, om informatie te verzamelen wat een echt beeld geeft van jouw inner landschap. Wat gebeurt daar? Welke stemmen praten continu over en over?

En dan fantaseer een feest met behulp van jouw help-spirits. Vraag hen je te helpen te journeyen naar de kamer met al je sub-persoonlijkheden, en babbel daarmee. Praat met ze en ontdek wat ze je te zeggen hebben.

En vraag dan je help-spirits de energieën in jouw inner landschap die niet voor jouw hoogste goed werken te transmuteren, reikend naar een leven vol van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor het leven zelf.

Probeer deze oefening. Het kan zomaar een dagelijkse oefening voor je worden.

Het is volle maan op 27 november. Doe alsjeblieft je voorbereidingen om zeker te zijn dan geen ego-delen je afleiden van het diepere werk dat in feite positieve resultaten kan hebben en positieve verandering kan creëren.

Stel je je lichaam voor als een kostuum. Sta jezelf toe dit kostuum uit te trekken en het briljante licht te ervaren dat door jou heen circuleert en dat uitstraalt in het collectief ieder stukje van deze grootse Aarde beroerend.

Lees je het Transmutatie Nieuws voor het eerst lees dan op de homepage onder Dutch Ceremonies de instructies voor onze volle maan ceremonies ‘Creating A Human Web Of Light’
https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Deze maand vieren we in sommige delen van de wereld Thanksgiving. Laten we, als onze cirkel, elkaar een warm en vrolijk Thanksgiving wensen, vol van liefde, dankbaarheid en in gezelschap van liefhebbende familie en vrienden. Moge jouw dag vol zijn van geluk en saamhorigheid. En moge wij allemaal die plek in ons vinden waar we dankbaarheid voor onszelf voelen, en alles wat we hebben meegemaakt in ons leven leidt tot waar we nu zijn – leven in hoger bewustzijn en weten dat zo veel dat om ons heen gebeurt een illusie is, een droom waarvoor we allemaal de kracht hebben die te veranderen.

Aankondigingen:

*Aanmelding ‘One Year Advanced Shamanic Healing Practitioner Training’

*Lijst ceremonies gepubliceerd op website Shamans are Gardeners of Energy

*The Shamans Cave met Renee Baribeau

*Amy Miranda: een plek van herdenking: ‘What we’ve Forgotten’

*Gathering of the Shamans 2023: samenkomst 1 – 3 december.

I am delighted to announce that applications are now ready to be sent out for my One Year Advanced Shamanic Healing Practitioner Training. It will take place for 6 days April 21-27, 2024 and 5 days in September 15-20, 2024. The first 6 day training will cover Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light, how to perform extractions, and a training on working with the dying. The second week will be completely devoted to my entire Soul Retrieval Training. Participants who show true promise with the work will be able to send in case studies in order to be listed on www.shamanicteachers.com and will have first choice in applying for my Two-Year Teacher Training.

Please only apply if you are planning to be a shamanic practitioner and take this work into the world. It is not a training to take for personal healing. It is a professional training to learn how to be a shamanic practitioner working from your highest place of integrity while being a hollow bone and vessel for the divine spirits who perform the healing work for our clients.

For more information and an application, please email info@sandraingerman.com.

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there click on Resources and you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

And Renee Baribeau and I are still receiving wonderful feedback on our podcast The Shamans Cave. Check out ShamansTV.com to subscribe and listen.

Amy Miranda invites us to join her in a temple of remembering. Through an adventure we are taken back to the work and ceremonies that hold the promise of how we can bring in magic and the goodness of life. What a beautiful way to work.  “What We’ve Forgotten” is such an important book for the times we live in. This book is a guided tour leading readers to their deepest wonders and hidden treasures.  It is also beautifully written with gorgeous artwork. Amy’s book is available for preorder now.

Link: https://www.simonandschuster.com/books/What-Weve-Forgotten/Amy-Miranda/9781959524014

I am thrilled to invite you to this year’s Gathering of the Shamans 2023, a sacred confluence of timeless wisdom and transformative experiences happening from December 1-3. 🌀

As one of this year’s speakers, I am honored to share amidst a community of spiritual seekers and revered shamans, healers, and teachers. This event is a rare opportunity to delve into the mystical realms of shamanic practices, to heal, to transform, and to connect with the ancient energies that govern the natural world. 🌿

Here’s a glimpse of what awaits you:

  • Engaging Workshops: Dive into immersive workshops led by esteemed shamans, each offering unique insights and practices. 🪶
  • Community Connection: Join a like-minded community of spiritual seekers, share experiences, and build lasting connections.
  • Continued Post-Event Learning: Attendees get access to all workshop recordings for 6 months after the event.

For more information and to sign up please click on this link:

https://insighteventsusa.com/gathering-of-the-shamans-online-2023/ref/22/

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – October 2023 – Dutch

Transmutatie nieuws oktober 2023

Ik heb een lange geschiedenis met drugs. Ik begon als jonge tiener met LSD, mescaline, paddo’s en nog heel wat andere middelen. Later kwam daar ketamine en mdma bij tijdens mijn spirituele ontdekkingstocht. Mijn ervaringen met geest verruimde middelen hebben me een hele andere kijk op de wereld gegeven.

Ik was een van de gelukkige, geloof ik,  die nooit een nare ervaring heeft gehad. Ik heb altijd met heilige plant medicijnen gewerkt uit de natuur of tijdens een Gratefuk Dead concert. Ik heb alleen eenheid en onvoorwaardelijke liefde ervaren van de Bron. Ik werd volledig telepathisch en soms kon ik de gedachten van mensen lezen.

Toen ik 30 werd merkte ik dat mijn lichaam zeer deed als ik uit deze geweldige spirituele reizen kwam. Soms zat ik 8 uur bij een rivier of had ik 16 km gelopen. Soms had ik me alleen gefocust op de muziek en het ritme van hemel waar alleen liefde was.

Voor mij onderstreept mijn ervaring het belang van bewustzijn en de behoefte aan een dieper begrip van onze plaats in de kosmos.

Toen ik 33 werd moest ik echt stoppen met het innemen van deze geest verruimende middelen. Ze hebben mijn leven en de weg die ik genomen heb, gevormd. Ik ben echt dankbaar voor de tijd  die ik gehad heb met de liefde van deze heilige bondgenoten.

In de jaren 80 moest er veel aan mijn gebit gebeuren. En mijn tandarts bood me lachgas aan. Natuurlijk zei ik ja.

Wat er toen gebeurde was geweldig. Ineens begonnen er heel veel spirits tegelijk heel snel  tegen me praten. Ze zeiden tegen me dat vanaf het moment ik gestopt was met de heilige medicijnen ze niet meer op de manier met me konden praten zoals ze wilde. Te veel ego en het dagelijks leven zaten in de weg waardoor ik de schoonheid van zo’n geweldige groep pratende spirits niet meer kon horen.

Eerst zeiden ze realiseer je je dat dit alleen een experiment was. Ze zeiden dat het experiment niet goed werkte en je begrijpt wat er moet gebeuren. Ik antwoorde dat ik begreep wat er in de toekomst moest gaan gebeuren. Natuurlijk heeft tijd geen waarde terwijl ik met deze spirituele bondgenoten was.

Wat ze vervolgens met mij deelde is iets waar ik elke dag aan denk. Ze vertelden me dat wanneer onze staat van bewustzijn verhoogd is, zeker als we heilige plant medicijnen gebruiken, we denken dat we een staat van werkelijkheid betreden. Maar wat ze vertelden is dat als iemand werkelijk door de sluier van illusie de werkelijkheid betreed, hun gedachten gelijk werkelijkheid zouden worden. Ze konden geen manier vinden om uit te leggen hoe snel we elke gedachten zouden kunnen omzetten in werkelijkheid in minder dan een biljoenste van een seconde.

En wie is in de staat van bewustzijn om in de staat van realiteit te komen zonder chaos te creëren?

Natuurlijk begreep ik dit. Hoe zou ik dat niet kunnen begrijpen?

Velen van ons doe onze spirituele oefeningen met het idee dat we dichtbij de werkelijkheid komen. Soms is het goed dat we terug kijken op het idee dat we in dit gigantische universum leven wat zoveel mysteries bevat. En om zelfs maar een mysterie kort te kunnen begrijpen is echt heel bijzonder.

Dit universum is altijd bezig om elke minuut te creëren. We denken dat we een nieuw seizoen beginnen maar de seizoenen veranderen eigenlijk elke dag. We kunnen dat zien als we naar de natuur kijken dat ze elk moment veranderd, niet alleen tijdens de herfst equinox en de zonnewende.

De seizoenen van ons leven veranderen ook elke dag. Verandering gebeurd als we allemaal mee drijven met de stroom van het leven, en je kan die levensstroom niet stoppen.

Onze belangrijkste lessen kunnen nu komen als je elke dag op de aarde gaat liggen en gaat opmerken wat dagelijks veranderd. Wat voel je, wat ruik je, kan je lichte veranderingen in kleuren van de planten en bomen om je heen zien? Zie je dat bepaalde trekvogels er op andere tijden zijn? Veranderd de kwaliteit van de lucht? En dan heb ik het niet over vervuiling, maar ja, vervuiling verminderd onze zintuigen. Hoe veranderen de wateren waar je leeft? Zie je dat de wateren zich verzetten of stromen ze rustig door? En hoe zie je veranderingen in het zonlicht de komende dagen, weken en maanden?

Als we ons volledig afstemmen op de natuur dan vinden we ons eigen ritme in het leven weer.  En op het moment dat we ons eigen levensritme weer vinden dan is er niets dat ons kan stoppen te dansen om het wonder van het leven. Wij zijn de rivier van het leven. En wanneer we in die stroom stappen en dansen met de veranderingen die elke seconden plaatsvinden geleid door ons prachtige universum, laat het ons nederig zijn en leidt het ertoe dat je wilt weten hoe je met de magie van het universum kunt werken. Want het universum  manifesteert elke dag geweldig magie.

Het idee dat we constant evolueren en veranderen, zoals de seizoenen en de natuur, is een krachtige herinnering aan de onderlinge verbondenheid tussen alle dingen. Het is waar dat als je je verbind met de natuur en haar altijd veranderende ritme ons kan helpen onze plek te vinden in het grote tapijt van het bestaan.

De magie van het universum omarmen en te dansen met zijn veranderingen is een mooie manier om het leven met eerbied en verwondering te benaderen. Mag je verdere reis gevuld zijn met verkenning, groei en een diepere verbinding met de mysteries van het bestaan.

Nog iets grappigs; mijn man zag een “zeldzame vogel” bij onze voederplaats. Woods nam er een foto van. Maar het was moeilijk om een foto te maken. We wilden laten zien dat de vogel een blauw kopje had om te laten zien dat een Geschilderde Schors een tijdelijke bezoeker was bij ons thuis. De vogel bleef ongeveer een week en vloog toen weg, hopelijk om zijn vrienden te vinden.

De vogelwinkel in de stad wilde dat mensen bij ons thuis langs konden komen en hier konden blijven/kamperen zodat ze de bijzonder vogel ook konden zien. Nou dat gaan we niet toestaan. Maar mijn man werd wel genoemd in onze lokale krant.

                               Painted Bunting

Op 14 augustus is er een UFO gezien bij een vogelvoer plaats in Old Santa Fe Trail! De prachtige vogel heeft verschillende kleuren een blauw kopje, met groene en rode veren op zijn lichaam, Ja een  geschilderde Schors is een zeldzame bezoeker in Sante Fe. Ze komen voor in Zuid-Midden Amerika en in de zuidoost kust waar ik mijn eerste Geschilderde Schors 27 jaar geleden heb gezien. Je vergeet nooit meer de tijd en plaats als je je eerste Geschilderde Schors tegenkomt. In New Mexico zijn er een paar verspreid te zien langs oever en woestijn struiken in het zuiden en oosten. Wat een zeldzame verassing  om er een in Sante Fe te zien!

De volle maan is op 28 Oktober. Laten we onze heilige en spirituele energieën samenbrengen in een universele bal van licht gevuld met de schittering van de Bron en de kracht van het universum. Laat ons briljante innerlijke licht dansen met het licht van het leven en iedereen vullen met het gevoel vastgehouden te worden in onvoorwaardelijke liefde.

Wanneer je het Transmutatie Nieuws voor de eerste keer leest is hier de link met de instructies voor de volle maan ceremonie.  https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Announcements:

The One Year Shamanic Healing Practitioner Training will take place at the Chi Center beginning in April 2024. We will be sending out the announcement about this mid-October so stay tuned and watch for it in your email.  I am so excited. I never unpacked my supplies from the last workshop I taught in person, so I am ready to go.

I am delighted to let everyone know Shamanic Journeying: A Beginner’s Guide is out in Korean.

When I updated my app Transmutation to Healing Your Thoughts, I always knew it would only work for a limited time on some phones. And I shared this information at the time. With how fast phones are updating app creators have to keep updating apps. This was never a business for me. The app costs 1.99 for a lifetime, and I have put in over $40,000 creating these two apps.

This is all to say I just found out that as of last August 31 the app will no longer be available to be installed on devices with an Android version higher than version 6. The app will disappear from the App Store from anybody who uses a phone with Android higher than 6.

I am keeping my usual announcements out of this month’s column due to not wanting to take up too much space.

But please remember to watch The Shamans Cave. Renee Baribeau and I are in our fifth year of our podcast, and we keep getting stronger and more passionate about the topics we feel are important to discuss right now. For a schedule of our shows visit ShamansTV.com.

And if you are looking for a shamanic practitioner or teacher that I have trained, refer to, and believe in please visit www.shamanicteachers.com. Teachers and practitioners are working in person or remotely.

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there click on Resources and you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

 

Renee Baribeau with whom I record the Shamans Cave podcast is teaching a new course. Renee is so creative and always comes up with exercises and practices no one else ever thinks of. Her work is truly unique. For more information on the course and what she is teaching please click on the link below. 

Finish the Year Strong: An Online Expedition Guided By Nature’s Wisdom and Renee Baribeau

Begins Wednesday, October 4th

https://thepracticalshaman.com/finish-the-year-strong-practical-shaman/

Mark Lewis Wagner gifts us with a true embodied experience of a world Mark imagines and dreams about. A world with less War and more Art, of human initiation. His vision, amazing artwork, the power of the journey by adding a soundtrack is simply brilliant! My heart was so touched by reading Graffiti Wars – When Art Saved the World. I know everyone who reads this will be amazed by the heart and art in this book, and the deeper medicine and meaning in the story being told.

Druidry, the ancient path of wisdom and insight that was forged in the heart of the British Isles, is a spiritual tradition like no other. Its lessons, veiled in the lore of the land and the cycle of the seasons, speak to our deepest selves, helping us navigate the turbulence of modern life so we can reconnect with the ageless wisdom of the Earth.

It’s intertwined with Celtic Shamanism, often encompassing shamanistic elements, such as journeying to other realms and communicating with the spirit world, in its rituals and teachings — highlighting the deep-seated spiritual bond between the Celts and their environment.

On Tuesday, September 12, Philip Carr-Gomm, an acclaimed expert in the fields of psychology and Druidry, guided participants into the mystical undercurrents of Druidry.

But you can still sign up for his course which begins October 4.

You can register here for Explore the Way of the Druid: Awaken Your Creative, Wise & Magical Self With a Powerful Tree Ally Practice: https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/ewd/ingerman

Most of us know the amazing power of Peter Levine’s work. Here is a course he is teaching Sounds True.

Body as Healer is an engaging and transformative six-month online course led by the esteemed Peter A. Levine, PhD. With his extensive experience spanning decades, Dr. Levine delves into the root cause of chronic pain that is often mysterious and difficult to diagnose. As the founder of the world-renowned Somatic Experiencing® approach to healing trauma, Peter has worked with thousands of people on their deepest and most intractable healing challenges.

https://www.soundstrue.com/store/#5d2e32ffc132

Margaret Paul has been an amazing ally in my life. I have worked with her personally and have gained so much help. She is really a true ally for all of us. I just love her.

 She is selling her Evergreen course so people can have access to her amazing Inner Bonding Practice.

Inner Bonding is a powerful and life-changing process that is the result of Dr. Margaret’s over 54 years of personal inner work and work with her clients.

I have taken this course and it helped me so much!

Link: https://innerbondingcourse.com 

 

THIS YEAR:

Relationships – The Source of Life and the Healing of Our Exhausted World

Online 09/22/2023 to 10/01/2023

https://summit.mathiasberner.de/

The free Inner Evolution Summit 2023 takes place from 09/22/2023 to 10/01/2023. 

Nearly 60 world-renowned doctors, healers, and scientists will share their extensive knowledge with you! I am a presenter on this most interesting summit.

We are looking forward to a summit that will offer solutions in these turbulent times. Solutions that are due now to make a mark.

The world is at a stage where we can reapply ancient knowledge in the light of science.

Healing that includes the human being and his soul will make a health industry superfluous that puts profit before the interests of the people. The materialistic world view is just leading itself “ad absurdum”. Thinking in the categories of “good and evil” is outdated and just shows us its helplessness.Glück, Fülle, Intuition und Wohlwollen werden dieses Vakuum ersetzen.

After this summit, you will know what you can do now for yourself and your fellow men.

You will get a vision of why we as humanity are standing here right now and what opportunity is being revealed.

Attending this summit will be of great help and enrichment to you, your colleagues, friends, and patients.

We have 11 wonderful English speakers with us and we will also be translating some German interviews into English.

There is also exciting and helpful bonus material such as studies, exercises, and meditation instructions, entire interviews are summarized in writing, and much more. 

Copyright Sandra Ingerman 2023. All rights reserved.

Transmutation News – September 2023 – Dutch

Transmutatie Nieuwsbrief  September 2023

Ik heb zoveel doorlopende projecten. Mijn nieuwe boek, waar ik jullie nog niets over verteld heb, is nu klaar om naar de drukker te gaan. Ik werk aan een app met Quincy Davis, een hip hop artiest. We willen getraumatiseerde jongeren helpen door middel van simpele sjamanistische oefeningen, hulpmiddelen aanbieden die hun helpen om meer in hun kracht te staan. Ik werk ook aan een nieuwe audio opname voor Sounds True.

Ik wordt steeds afgeleid door al die bijzondere projecten waar ik heel enthousiast over ben en die heel veel voor me betekenen. Ik bleef maar in mijn agenda zetten dat ik de Transmutatie nieuwsbrief voor september moest schrijven, maar mijn dag was al ten einde voordat ik er aan kon beginnen.

En dan zijn er natuurlijk de nieuwsberichten over zoveel tragische gebeurtenissen zoals de branden in Maui en de branden en klimaat berichten vanuit de hele wereld. Het was moeilijk voor mij om me te concentreren.

Wat kan je ook zeggen als er zoveel crisissen plaatsvinden. Voor mij voelt het dat ik het al zei toen ik begon met het schrijven van de Transmutatie Nieuwsbrief in 2000!

Het enige wat ik kan zeggen is; blijf je spirituele werk doen. Blijf andere vertellen over het werk wat je doet en over de erbarmelijke omstandigheden waar we in zitten en welke hulmiddelen we hebben om het te verbeteren.

En laten we samen vanuit ons hart bidden voor alle levende wezens die hun leven hebben gegeven tijdens deze levens veranderede tijden. Zoals je weet was er zoveel wat we konden doen. Maar dat is het verleden. Nu moeten we vooruit kijken en ons opnieuw vastleggen met onze continu doorgaande spirituele oefeningen en ceremonies doen om harmonie en vrede terug te brengen naar de planeet.

Voor nu, wil ik een ceremonie delen die we allemaal kunnen doen om de Herfst equinox te verwelkomen. Het is verbazingwekkend dat we alweer een nieuw seizoen ingaan op 23 september.

Persoonlijk hou ik ervan om ceremonies in de natuur te doen, in een park, bij de zee, bij de rivier, een meer of een open plek in het bos. Je kan je ceremonie in een park in de stad doen tenzij je op avontuur wilt in de natuur in de buurt van waar je woont waarvoor je een stuk moet rijden.

Zoals je weet met alle ceremonies die je doet adviseer ik je om een altaar op te zetten. Als je buiten een altaar maakt wil je misschien een kleedje of deken op de grond neerleggen. Verzamel spullen uit de natuur die voor het seizoen staan dat je verwelkomt.

Op het noordelijk halfrond kan je afgevallen bladeren, eikels, dennenappels, bloemen die op de grond liggen gebruiken. Als je in het zuidelijk halfrond woont komen er misschien al nieuwe bloemen uit en kan je toestemming vragen of je één of twee bloemen mag plukken voor je altaar. Zelf vind ik het fijn om een bakje water, aarde en iets wat de lucht en het vuur vertegenwoordigen neer te zetten op mijn altaar. Ik ben iemand die heel voorzichtig is met het gebruiken van kaarsen buiten, behalve als ze niet aangestoken worden.

Als je binnen werkt, dan weet je hoe je een altaar kan maken – steek een kaars aan, zet wat foto’s van je voorouders neer, leg spullen uit de natuur neer die het land waar je op woont eren, wierrook om de ruimte te reinigen en die je ook helpt om in je innerlijke staat van zijn te komen om je heilige werk te doen. Je kan een kleine offer schaal maken met daarop wat eten of spullen uit de natuur die staan voor het seizoen wat je eert. Zoals je weet gebruik ik blauw maismeel in mijn offer schalen maar ook als gift aan de natuur wanner ik buiten loop en de intens mooi natuur bewonder en de verandering van de energie die ik voel als er een nieuw seizoen begint.

Als je voor het eerst je gaat voorbereiden om ceremonies te doen kan je mijn stuk lezen over het voorbereiden van ceremonies. Er staat ook in hoe je een altaar kan maken en veel van wat ik deze nieuwsbrief heb gedeeld.
https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/preparing-for-ceremonial-work-dutch/

Begin met zingen, dansen, sta jezelf toe om je ademhaling en lichaam mee te laten stromen en alles los te laten wat je nu belangrijk vind zodat je volledig in het hier en nu bent terwijl je je heilige werk doet. Vergeet niet om je helpende spirits erbij te vragen zodat ze je werk kunnen helpen en ondersteunen. Dit maakt een groot verschil in hoe je ceremonies ontvangen worden in de onzichtbare gebieden.

Verbind je met het veranderde seizoen en met de balans tussen licht en donker. Denk aan de schoonheid die de veranderende natuur geeft. Vergeet niet dat jij ook op dezelfde manier transformeert. Je bent Aarde, Lucht, Water, en Vuur. De elementen van binnen en van buiten geven ons de levenskracht die we nodig hebben om door te gaan en te overleven.

Vergeet vooral niet om dankbaar te zijn. Ik weet dat veel van jullie grote uitdagingen op dit moment ervaren. Maar de beste heling die je kan doen is om dankbaar te zijn dat je leeft en dankbaar te zijn voor al het goede wat het leven je tot nu toe heeft gegeven.

Voor de herfst wat heb jij geoogst in je leven? Voor de lente welke zaden wil je voor dit seizoen planten? Kijk hier zowel letterlijk als metaforisch naar.

En het is belangrijk als we doorgaan met creëren en manifesteren dat we een paar reflecties op schrijven van het afgelopen seizoen en doelen hebben voor het aankomende seizoen. Wat heb je geoogst in je leven? Wat zou je willen cultiveren en manifesteren tijdens de komende maanden?

En vergeet niet om je ceremonie af te sluiten met het bedanken van je helpende spirits, alle elementen die ons leven geven, bedank jezelf en bedank jezelf dat je zo diep met de natuur verbonden bent wat het leven van ons nu van ons vraagt.

Vergeet niet om tijdens de equinox buiten in de natuur te zijn.

Sommige mensen werken graag alleen en sommige mensen willen liever in een groep een ceremonie doen. Als je met een groep een ceremonie hebt gedaan is het mooi om de ceremonie te eindigen door met elkaar te eten. Iedereen kan wat eten meenemen.

En onthoud dat sjamanisme direct invloed heeft. We hebben mensen die al veel ervaring hebben en de transmutatie nieuwbrief lezen maar ook mensen die nieuw zijn met dit werk. Maak de ceremonie naar je eigen niveau.

Als je helemaal geen ceremonie wilt doen bedank dan in elk geval voor je leven en eer de verandering van het seizoen op je eigen manier.

Zoals je weet geloof ik met hart en ziel dat als we de aarde, de lucht, het water, het vuur (de zon) elke dag bedanken we niet deze onvoorstelbare gebeurtenissen die nu plaats vinden zouden hebben. We moeten de elementen bedanken voor ons leven. Als we niet eren, worden we ook niet geerd.

En laten we niet vergeten dat we bij onze volle maan ceremonie een menselijk web van licht creëren die over en door de aarde heen straalt op 29 september wanneer we de schoonheid van de oogst maan verwelkomen.  Neem als je blieft de tijd om je goed voor te bereiden zoals ik hierboven heb geschreven om uit je ego staat van zijn te stappen en in je hoogste staat van zijn te stappen. Stap voorbij de grenzen van je lichaam en straal je prachtige licht dat het menselijke oog niet kan zien. Verbind dat licht met onze wereldwijde groep en laten we het als één hart over de wereld uitstralen.

De link met instructies vind je hier: https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Ik wens jullie allemaal een prachtige herfst/lente equinox. Waardeer de natuur en de verandering in je leven op de meest positieve manier.

Announcements:

I am looking at teaching an Advanced Shamanic Healing training in 2024. I am currently working out dates with the Chi Center beginning April 2024.  I hope to have some exciting news soon. There is a lot to look forward to.

In the meantime, Renee Baribeau and I are in our FIFTH YEAR of our podcast The Shamans Cave. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and from people all over the world. You can learn more and PLEASE SUBSCRIBE to our show by visiting ShamansTV.com.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com.

Please check out my Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can be bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my Healing Your Thoughts app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t done so,  check out Walking in Light and The Book of Ceremony, you might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And due to my work of deepening my practices I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony this is one of my powerful books. It is very esoteric, and it never quite reached a mainstream audience. But it is deep!!

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there click on Resources and you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

Michael Stone is a brilliant writer and teacher. And he has been a good friend. Check out Michael’s work. It is really inspiring of the way and path he found that can be so healing to people who have suffered trauma. He is teaching a wonderful upcoming training:
Relational Intimacy: The Magic & Mystery of Authentic Relating

An alchemical process of transforming trauma into deepening intimacy & awareness.

Live with Michael Stone September 2-3 in Nevada City, CA

https://www.welloflight.com/relationalintimacy2.html

Master Mingtong Gu, one of the foremost teachers of Qigong in the West, will share how you can build a strong and healthy foundation, take better energetic care of your body, and establish a baseline for a long and healthy life.

Master Mingtong Gu is who created the Chi Center where I will be teaching next year. I have met him many times and his light is extraordinary. He is an amazing being!

On Tuesday, August 22, Master Gu revealed both the philosophical and practical components of working with Qi — gave simple practices and positions that allow you to connect with the energy that supports and nourishes your body. These principles of energetic healing can help address underlying issues that can result in disease, imbalance, and disharmony.

His workshop is starting in September. If you missed his intro call you can still register for his course.

You can register here for Explore Qigong Sound Healing to Transform Stress & Disease: Work With Your Vibrational Energy to Release Old Blockages & Heal Your Body, Mind & Emotions: https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/eqsh/ingerman

John Lockley is a friend of mine and does brilliant work!! His intro call is over, but you can still register for his course.

In Heal Your Ancestral Roots & Strengthen Your Life Force with South African Shamanic Wisdom: Experience Deeper Belonging & Greater Vitality Through the Earth-Based Wisdom of “Ubuntu” with world-renowned sangoma (South African shaman) and healer John Lockley…

… you’ll activate a South African Indigenous healing process — with a sangoma from the Xhosa lineage — for releasing personal and collective pain associated with your ancestral and spiritual lineages.

You can RSVP for free here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/hyarSI/ingerman/

*If you’re experiencing challenges registering through the above link, please contact support@theshiftnetwork.com for assistance.

Robert Moss brings us another brilliant workshop:

Did you know that in your dreams, your soul has the capacity to visit other worlds? You can even journey to dimensions where the dead are alive — and receive visitations from those who have departed this world.

Through the power of lucid dreaming, you can visit these other places to uncover new wisdom, experience deep healing, explore unlimited possibilities, and meet yourself in other lifetimes — including the afterlife, says dreamwork pioneer Robert Moss.

On Tuesday, August 29, join Robert for a brand-new hour-long event and learn how to embrace death as your ally, using a shamanic dreamwork practice to visit the afterlife — so you can bring clarity, healing, and joy to the life you’re living now.

You can register here for Journey to Your Life Beyond Death Through Shamanic Lucid Dreaming: Explore Unlimited Possibilities, Receive Deep Healing & Meet Yourself in Other Lifetimes — Including the Afterlife.

Register at: https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/jlbd/ingerman

Enter the Journey: A Mystical Guide for Rebirth and Renewal
Rosanna Ienco
O-Books

Ienco’s vivid imagery places the reader right next to her as she takes her shamanic journey to the underworld, offering healing, serenity, balance and personal empowerment. Written in a voice that is timeless in its message of revelation, the book helps you understand how trusting your guides can help you to make the most of your opportunities and decisions. It helps you learn how you are master of your own destiny and possess the power to walk a direction that can revitalize your soul. If you want change then you must be conscious and in alignment with your full feelings and be honest with yourselves; and ultimately how creating a strong relationship with nature and your spirit allies is a true way toward serenity and fullness of life.

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – August 2023 – Dutch

Transmutatie Nieuws augustus 2023

Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen maanden steeds geschreven heb over keuzes die men op dit ogenblik maakt. We beleefden onzekere tijden waarin mensen nog eens goed keken naar hun leven en de keuzes die ze gemaakt hebben. En nu als je het nieuws bekijkt, beluistert of leest zijn de tijden nog onzekerder. En opnieuw maken mensen in korte tijd meer keuzes. Sommige zaken zoals die te maken hebben met klimaatverandering leiden tot geforceerde veranderingen.

Maar waar ik in geïnteresseerd ben zijn de keuzes hoe mensen hun levensstijl veranderen en hoe ze zich voornemen hun dromen te volgen, wetend dat het leven te kort is om een leven te leiden dat je eigenlijk niet wil leven.

Bij Medicine for the Earth hebben we deze formule Liefde+Eenheid+Intentie+Harmonie+Concentratie+Focus+Verbeelding == Wonderbaarlijke Gebeurtenissen en grote Transformaties.

Met mijn eigen spiritueel werk heb ik het gevoel dat ik tegen een muur oploop. Dat ik niet diep genoeg op ieder moment met het materiaal werk op een manier zoals ik het werk beleef.

En toen greep Isis in en gaf me enkele wonderschone journeys en ceremonies om me daar te brengen waar ik heen wil al verdergaand. En zo creëerde ik mijn nieuwe cursus Advanced Medicine for the Earth, en dat gaat spectaculair goed.

Het is lastig de concentratie en focus vast te houden om onze intentie genoeg macht te geven om een nieuwe staat te maken in de onzichtbare sferen zo dat die in de fysieke sfeer zal manifesteren. we moeten niet alleen één zijn met de Bron maar we moeten ons realiseren dat de Bron in ons is. En we moeten genoeg van onszelf houden om opgewonden aan het werk te gaan dat ons leven in positieve zin kan veranderen.

Dit brengt ons verbeeldingskracht, zoals ik in Medicine for the Earth schreef hoe verbeelding onze realiteit schept. Ik vertelde in Medicine for the Earth van Caroline Casey’s werk hierover en ook het geweldig krachtige werk van Neville Goddard.

Mijn toenmalige goede vriendin Brooke Isberg London hielp me met research naar scheppingsverhalen voor Medicine for the Earth. Op een dag was ze bij mij thuis en ze stimuleerde me de boeken van Neville te bekijken. Gezien de hoeveelheid research die ik deed op wonderen voor Medicine for the Earth, was ik heel blij bronnen te hebben waar ik nog niet eerder van gehoord had.

En zoals ik al ontelbare keren heb verteld, Neville’s werk gaat helemaal over de kracht van de verbeelding.

Ik heb jarenlang een aantal van Neville’s quotes met jullie gedeeld. Kort geleden deelde ik deze quote van Neville op Facebook:

“Gedachten trekken zich niet terug in het verleden. Sterker nog, zij kijken naar de toekomst om ons te confronteren, zodat we zien wat we geplant hebben, wijs of onwijs.”

Ik weet dat deze uitspraak zo waar is. Maar wat me vooral inspireerde was te reflecteren op de grote voornemens vol woorden en gedachten die ik hardop heb gezegd tegen de machten van het universum.

Dit herinnert me aan een verhaal dat ik graag wil delen. Ik denk dat het zoveel betekenis voor me heeft omdat ik kan zien hoe mijn lot is bepaald door wat ik deed toen ik 7 jaar oud was.

Ik woonde in een ongelukkige buurt in Brooklyn met mensen die naar de VS waren geëmigreerd om vervolging in hun eigen land te vermijden. Veel zelfmoorden en heel veel verdriet.

Ik zat op mijn bank en ik had een droombeeld waarin ik hardop tegen het universum zei: “Iedereen heeft ongelijk. De Aarde is zo’n prachtige planeet met zoveel kleuren. Wij zijn hier gekomen om gelukkig te zijn. Ik ga mijn leven wijden aan het gelukkig maken van mensen.”

Ik schreef mijn eerste high school paper over schepping en manifestatie, en dat bleef mijn hele leven een aandachtspunt tot op de dag van vandaag.

In de jaren 80 toen ik dreigde dakloos te worden stond ik om 3 uur ’s nachts op en uitte weer een ongelooflijk krachtig statement met zoveel kracht dat ik een portal zag openen en mijn statement opnemen. En in mijn visioen zag ik dat portal met een klap dichtslaan. Mijn statement was dat ik alle energie waarmee ik me zorgen maakte over hoe de huur te betalen zou gaan gebruiken om de meest creatieve persoon te zijn die ik maar kon zijn.

Ik wist dat het universum mijn statement had gehoord en mijn keuze steunde om super creatief te zijn met al mijn healing sessies, workshops, conferenties, boeken, audio programma’s die ik opnam. Een heleboel. En ik schrijf nu ook al meer dan 20 jaar het Transmutatie Nieuws. Ik weet dat ik dingen weglaat. Maar jullie weten allemaal hoeveel ik heb gecreëerd en ontwikkeld in de onzichtbare sferen en hoe deze projecten op aarde terechtkomen en zich in het fysieke manifesteren.

Dit is wat er met mij gebeurde door mijn intenties die mijn lot vormgaven. Dus, hoe zit dat met jou? Wat gebeurde er met jouw intenties?

Onderzoek deze maand de voornemens die je had toen je jong was en zie hoe die zich gemanifesteerd hebben. De hele wereld komt uit jou voort. Projecties – als je van jezelf houdt, projecteer je het beste op de wereld en op elk wezen dat op deze prachtige Aarde leeft. Al het leven is een projecties.

Deze maand zien we een blauwe maan. Het is volle maan op 1 augustus én op 31 augustus. Vóór je met je transfiguratiewerk begint, kijk in de spiegel en zeg hardop, ik ben in gewijde staat en klaar om mijn innerlijk licht uitbundig te laten schijnen. Vind je het gek om dit te doen? Dan ben je niet echt klaar om je oefeningen te beginnen. Ga nog wat drummen, ratelen, zingen, dansen om er zeker van te zijn dat je jezelf in de spiegel kan aankijken en met verbazing de spirituele kracht te zien en het licht dat van je uit straalt. Nu ben je klaar om aan het werk te gaan.

Samen in eenheid en liefde met iedereen in onze cirkel wanneer we ons spiritueel licht eerst over ons inner landschap strooien en dan uitstralen naar het collectief en onze buiten landschappen.

Lees je het Transmutatie Nieuws voor het eerst lees dan op de homepage onder Dutch Ceremonies de instructies voor onze volle maan ceremonies.

https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/

Aankondigingen:

*Stephan Dinan: Sound Healing Training

*Sandy Sedgbeer: interview

*Advanced Shamanic Healing in 2024

*Shamanic Teachers

*cursussen, boeken, audio

*Facebook pagina

On July 29 you are invited to join Stephen Dinan, the founder and CEO of the Shift Network, along with music therapist Christine Stevens, one of Shift’s most celebrated sound-healing faculty, for an illuminating free online event.

They will be sharing insights into the latest sound-healing science and therapies —  for utilizing sound as medicine in its own right and to amplify virtually every other healing modality.  

This introductory call is to introduce a Sound Healing Training that I will be part of.

If you can’t join live, as long as you register for the intro call, a recording will be sent to you.

You can register here for Discover the Leading Edge of Sound-Healing Science, Skills & Abilities: Introducing the Sacred Sound Healer Training Program: 

 https://shiftnetwork.isrefer.com/go/leshsSI/ingerman/

https://www.youtube.com/watch?v=KP1n6pCOo2g Sandra Ingerman speaks with Sandie Sedgbeer from the Om Times for her new book club “The No BS Book bookclub. This is a fabulous interview about the ten books that shaped my life. And for more You Tube videos that show some of my lectures and work you can check out this link:

 https://www.sandraingerman.com/sandras-youtube-videos/

Please note that when I teach on my own versus through an organization, I don’t advertise a lot. If you want to hear about my trainings, and have the opportunity to sign up, make sure you are on my email list and you check the emails or The Transmutation News Announcements. We had disappointed people not being able to sign up for my Advanced Medicine for the Earth Training due to not reading the email I sent out.

Due to the fact that I want small in person trainings and online courses obviously I am not going to do much advertising, so I don’t get overwhelmed with applications for my advanced Shamanic Healing course and my next Teacher Training.

I am looking at teaching an Advanced Shamanic Healing training in 2024. I am currently working out dates with the Chi Center.  I hope to have some exciting news soon. There is a lot to look forward to.

In the meantime, Renee Baribeau and I are in our FIFTH YEAR of our podcast The Shamans Cave. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and from people all over the world. You can learn more and PLEASE SUBSCRIBE to our show by visiting ShamansTV.com.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can be bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my Healing Your Thoughts app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And due to my work of deepening my practices I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony this is one of my powerful books. It is very esoteric, and it never quite reached a mainstream audience. But it is deep!!

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there click on Resources and you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

 

Every Rysdyk once again comes to us with a magnificent course she is teaching.

Imagine living a life where you don’t have to hide or shut down your unique energetic and spiritual sensitivities!  Your innate abilities are really a superpower. It is time to accept the opportunity to be your full, magnificent self. Shamanic healer/teachers and authors, Evelyn Rysdyk and Allie Knowlton launching their new free webinar August 24th called Thriving as a Sensitive Person: 3 Essential Keys for Flourishing in a World that doesn’t “Get You!”

 https://www.spiritpassagesacademy.com/a/2147583333/FizyRhhB

 

Below is a course sponsored by Sounds True. If you need further information, please contact customer support at Sounds True.

In their first collaborative in-depth teaching series, Embracing All of You: Compassionate Inquiry Meets Internal Family Systems trauma healing experts Dr. Gabor Maté and Dr. Richard Schwartz explore:

 • What trauma is and how it affects our lives
 • Why it’s so important to approach healing by treating the whole being
 • Different methods for healing and preventing illness from hidden stress
 • Opening a path to self-acceptance and self-leadership 
 • Tips to avoid feeling “emotionally hijacked” 

This remarkable 6-week course has proved transformational for so many people since it was introduced last year. For more information, please click here:

 

https://www.soundstrue.com/store/#5d2e32ffc1326

 

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – July 2023 – Dutch

Transmutatie Nieuws juli 2023

De laatste maanden heb ik veel geschreven over hoe mensen moeilijke keuzes maken hoe ze hun leven willen leven. De onttakeling waar we doorheengaan heeft tot een zekere bezinning geleid. En zoals we weten werpt “onttakeling” ons terug op onze authentieke zelf en vormt ons tot het wezen waarvoor we zijn voorbestemd. Onttakeling is een proces om onze ziel schoon te maken.

Onze huidige opstanding brengt veel verschillende levenskeuzes met zich mee over wat echt en betekenisvol is en hoe een leven te creeren dat harmonieus voelt en de mooie levensstroom volgt.

natuurlijk zien we mensen die niet willen veranderen en die leven alsof het bestaan één groot feest is. Ik heb het over de mensen die bewuste keuzes maken hoe zij in balans willen leven.

Het lijkt wel of “chips” in de lucht gegooid worden en iedereen zoekt zijn/haar unieke chip om een ander leven te creëren. Om een term die ik op YouTube hoorde te lenen -“het is tijd om uit de haperende bus te stappen”.

Ik heb zulke interessante artikelen gelezen in diverse kranten en op social media over de veranderingen mensen ondergaan. In een vorige nieuwsbrief schreef ik erover hoe mensen naar kleine gemeenschappen met een stevig support-system verhuizen. sommige mensen verhuizen juist naar de grote stad.

En ik heb nogal wat studenten die het nomaden bestaan aannemen en dat schijnt het leven te zijn dat ze nu willen leven, in de natuur en meer tijd om alles wat in hun leven en in de wereld te laten integreren.

Mijn grootste verrassing was een artikel over een aantal dertigers die hun email en sociale media apparaten wegdeden en een simpele flipphone kochten. Tot mijn verbazing blijken flipphones een van de meest succesvolle producten te zijn, gekocht door mensen die geen last wilden hebben van technologie. jongeren uit deze generatie vertelden in een interview dat ze moe werden van de hele dag Instagram en TikTok. Zij willen er op uit en leven. Zij geven hun telefoonnummer alleen aan een paar vrienden en dat is hun kring. Klinkt als vroeger!

En dit is precies mijn droom sinds de dag dat ik een emailadres kreeg. Ik droomde over een ceremonie om af te komen van mijn iPhone, iPad, en mijn computer.

En dan zijn er artikelen die je wellicht hebt gelezen over de kracht van AI en de voorspelling van wetenschappers dat AI eerder dan we denken de macht overneemt. Een studente vertelde dat ze tijdens het schrijven een AI-bot verscheen die haar geschrift wel wilde editen. Hoe is het mogelijk!!

Maanden geleden had ik telefonisch ruzie met een AI-bot en het hing op, verbrak de verbinding. Ik belde terug en het AI-bot zei: “u belde net” en hing weer op!

Met al deze verschillende wegen die men bewandelt zal het interessant zijn om te zien hoe ons collectief opgaat in verschillende dimensies want er zijn zo veel mooie paradoxen in hoe men kiest de volgende levensfase te willen leven. Met AI, in een kleine gemeenschap, met een flipphone, of gewoon je spirituele oefeningen doen en de wereld zijn eigen weg naar huis laten vinden.

Er is één weg waarvan ik hoop dat die niet doorgezet wordt. Ik luisterde naar een korte podcast op YouTube waarin een spreker verkondigde dat de generatie X (generatie nix) niet van dansen houdt. Dit was de mening van één man, een vijftiger, die zelf tot die generatie X behoort.

Dus, de boodschap voor deze maand is denk ik dat er zo veel verschillende keuzes zijn hoe je je leven wilt leven. Hoe wil je dat je leven eruit ziet, voelt, smaakt, ruikt, hoort? We hebben allemaal zoveel mogelijkheden zoals ik blijf vertellen in het werk van creatie en manifestatie inherent aan Medicine for the Earth.

Want onze verbeelding creëert onze werkelijkheid.

Het is volle maan op 3 juli, de nacht voor Independence Day! Er zijn een heleboel goede redenen om diep naar binnen te reizen en juist nu je diepste transfiguratiewerk te doen. dus besluit om het werk te doen zoals ons is geleerd zo dat het wonderen verricht in ons leven en dat van anderen. Zo ging het duizenden jaren. Waarom zou het nu niet zo gaan? Absorbeer het spirituele licht dat je bent en straal het uit naar iedere hoek van de wereld.

En moge alle wezens op deze Aarde vrij zijn!

Lees je het Transmutatie Nieuws voor het eerst lees dan op de homepage onder Dutch Ceremonies de instructies voor onze volle maan ceremonies.

https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/

In de nachten van de maand mei had ik soms heel boeiende mystieke ervaringen. En ze lieten me allemaal nog een keer de intentie zien die ik hardop naar het universum riep toen ik 7 jaar oud was. En daarmee manifesteerde ik de routekaart van mijn leven. Een mystieke ervaring toen ik mijn intentie verwoordde hoe en wat ik in dit leven zou gaan doen.

Ik heb jullie verteld dat mijn eerste opstel op school ging over Creatie en Manifestatie. Dit vind ik allemaal terug in de intentie die ik op mijn zevende uitsprak. En nu weet ik weer wat mijn levenswerk is. Ik zal er in latere Transmutatie Nieuws over schrijven.

Aankondigingen:

*Advanced Shamanic Healing Training in 2024

*The Shamans Cave

*Shamanic Teachers

*Evergreen Courses

*Books en audio

*Shamans are Gardeners of Energy op Facebook

*Christine Stevens: Harmonize your whole Being

*Chanchal Cabrera: incorporate herbs

*John Brennan: Brain Shift

*Jennifer Patterson: BreathWork

I am looking at teaching an Advanced Shamanic Healing training in 2024. I am currently working out dates with the Chi Center. So I hope to have some exciting news soon. And then after my Healing Training I will be scheduling another Two-Year Teacher Training.  There is a lot to look forward to.

In the meantime, I am still doing The Shamans Cave podcast with Renee Baribeau. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and from people all over the world. You can learn more and subscribe to our show by visiting www.ShamansTV.com.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can be bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my Healing Your Thoughts app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And due to my work of deepening my practices I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony this is one of my powerful books. It is very esoteric, and it never quite reached a mainstream audience. But it is deep!!

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to:  https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there, you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

In “Harmonize Your Whole Being with the Native American-Style Flute: Discover Your 5 Energy Centers Using 5 Sacred Seed Sounds to Awaken Healing & Inner Attunement” with Christine Stevens, you’ll experience the transformative power of the Native American-style flute to heighten your awareness and strengthen the areas of your body and your life that are in need of self-care — and begin your self-healing journey with music.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/hwbfSI/ingerman/

Chanchal Cabrera is teaching a course on how easy it can be to incorporate herbs into your daily routine — and how herbal medicine can play a vital role in helping you move through a chemotherapy regimen while integrating herbs as a part of your cancer treatment plan to manage symptoms and enhance your overall quality of life.

Her introductory call was in June. But you can still register here for Herbal Support to Help You Thrive After a Cancer Diagnosis: Harness the Potency of Herbs for Holistic Cancer Care, Symptom Relief & Boosting Your Immune System

https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/hscd/ingerman

John Brennan is one of my students who continues to inspire me with his resilience, his passion for shamanic work and any way he can help others, for his dedication to the land all that is good. He is one of the brilliant practitioners and teachers listed on www.shamanicteachers.com. He is a veteran and has focused his work on helping other veterans.

Brain Shift: From Head to Heart by John Polomo Brennan is a story of spiritual recovery from a military engineering mind to Shamanic healing, from head-oriented decisions to heart-oriented decisions and subsequent actions.

Brennan tells how his deep immersions in Nature and Indigenous Ceremony have allowed him to slowly recover from the head-centered ways of engineering. His journey over a quarter of a century allowed him to let go of the deterministic nature of engineering so he could enter the unbridled spiritual world and wonder of shamanic healing.

Brain Shift explains the basics of shamanic healing as well as the beginning ways shamanic healing ceremonies, such as soul retrieval, may be conducted to heal others.  Brain Shift also contains a useful set of references for further learning through shamanic teachers’ websites, workshops, and useful books.  

https://www.barnesandnoble.com/w/brain-shift-john-p-brennan/1143538779

So many of us navigate chronic stress, health issues, depression, anxiety, and more. Even though those things pull us away from ourselves, there’s something that can always bring us back in: breathwork.

When you bring focus and intention to your breath, you open up physiological pathways to healing, connection, and growth. In BreathWork, Jennifer Patterson and guest teachers give a wide-ranging introduction to this deep self-care practice. No previous experience is needed. Join us and learn how to use your breath to reconnect to your wise inner healer.

https://product.soundstrue.com/BreathWork/?sq=1#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=263661d2

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – June 2023 – Dutch

Transmutatie nieuws juni 2023

Ondanks dat we nog steeds grote uitdagingen hebben door de planetaire uiteen valling (dismemberment), kunnen we al wat tekens zien van her-innering.

De herfst is een tijd waarin we wat nodig is terug  geven aan de aarde om gecomposteerd te worden. En dit komt overeen met een cirkel van verbrokkeling (dismemberment).

Tijdens de winter werden de mensen stil en ze hadden zoveel materiaal over hoe het persoonlijke leven en het collectief zo plotseling veranderd.

Dan komt de lente wanneer de wind en de insecten de zaden brengen die geplant worden voor een nieuw seizoen in het leven.

En tijdens de veranderingen van de seizoenen aarde, water, lucht en vuur voeden de zaden zodat ze ontkiemen. En tijdens de lente en zomer zien we hoe alles nieuwe groeit.

Wij zijn getuigen van een grote groei bij mensen zowel in de spirituele gemeenschap als van mensen die een gewoon leven leiden en die een duidelijke beslissing hebben genomen om hun manier van leven te veranderen.

Ik lees artikelen, blogs en emails van mensen die stoppen met hun manier van werken, die veranderingen maken in hun levenskwaliteit, dieet en die hun stress niveau aan het veranderen zijn. Mensen kiezen ervoor om minder tijd te besteden aan kennissen dan aan echte vrienden. Allerlei keuzes worden onderzocht om een gezondere en vrediger leven te kunnen vinden. Sommige mensen verhuizen naar hele kleine gemeenschappen omdat het leven in de steden zo chaotisch is. Een dorps leven geeft steun en ondersteuning wat je meestal niet krijgt als je in een grote stad leeft.

Dus er gebeuren goede dingen wanneer mensen zich gaan settelen op een manier die bij hun persoonlijkheid en hun behoefte past. En dat is positief.

En omdat veel mensen in het openbaar vertellen hoe ze stress uit hun leven bannen inspireert dat anderen om ook weer wat aan hun leven te veranderen, wat een staat van passie voor het leven creëert en het creëert een staat van vrede.

Op 21 juni eren we de zomer/winter zonnewende. Voor degene die de zomer verwelkomen is dit zo’n vruchtbare tijd om te ontdekken wat je graag van binnen uit wilt laten groeien. Want alles in de buitenwereld wordt geboren vanuit onze innerlijke wereld, Zoals Florence Shovel Shinn ons leert, creatie stroomt door ons heen het komt niet naar ons toe.

Doe je creatie werk door het zetten van een intentie van wat je wilt laten groeien in jezelf. En gebruik je sjamanistische en meditatie oefeningen om al je zintuigen te gebruiken, zien, horen, ruiken en proeven hoe je het leven wat je wenst nu al leeft – niet in de toekomst. En elke dag zie je jezelf volledig in deze wereld die je in jezelf hebt gecreëerd.

Degene die op het zuidelijke halfrond leven verwelkomen de winter, neem wat tijd om te ontdekken wat je los wilt laten in het leven wat je nu leeft. Dat creëert ruimte om het werk te doen voor  je innerlijke wereld. Vergeet niet dat de winter de perfecte tijd is dat de aarde, water lucht en vuur de zaadjes koesteren en ze helpen te ontkiemen. Wat wil je dat jouw lichaam begint te creëren van binnen wat zal ontkiemen en verzorgd worden om in het komende seizoen gemanifesteerd te worden?

Het is belangrijk om te onthouden dat in de sjamanistische cultuur ceremonies werden gehouden om af te stemmen op de cyclus van de zon, maan, sterren en planeten. Sjamanen waren zo een met de natuur en de kosmos, ze begrepen wanneer ze het beste hun werk konden doen om het beste resultaat te krijgen.

Dit is iets wat je misschien wilt ontdekken voor jezelf. Kijk wanneer je reist of kijk voor tekens wanneer je hete beste een ceremonie kan doen. En kijk naar de resultaten wanneer verschillende krachten in de natuur de wens steunen, je droom, je gebed, heling of de begeleiding die je zoekt.

4 juni is het volle maan. Maak tijd om wat reizen te maken of meditaties te doen waar je samensmelt met de zon, de maan, de sterren en de planeten. Kijk naar hun gedrag en hun frequentie. En als je je transfiguratie werk doet tijdens de volle maan kijk dan of je goede energie mist om volledig in een transfiguratie staat van zijn te komen. Want je bent of volledig één of je bent apart. Je kan niet op het zelfde moment  in beide staten zijn.

Kijk dan of je wat veranderingen kan doen in je transfiguratie ceremonie die je vibratie en frequentie verhogen naar de levensbronnen om ons heen. En de Bron is de ultieme gever van het leven. Zorg ervoor dat je getransfigureerd bent zodat je werkelijk één bent met de Bron.

En wanneer je zover bent laat dan je innerlijke licht je cellen voeden voor het toekomstige werk en leven wat voor je ligt. En laat het licht de aarde in schijnen en over de aarde heen schijnen terwijl je je bewust bent dat duizenden van ons tegelijkertijd dit werk samen en op dezelfde manier doen.

Wanneer je het Transmutatie Nieuws voor de eerste keer leest, kijk dan bij Creëer een menselijk web van licht, om de instructies van onze volle maan ceremonie te lezen.

We beginnen met de uitgebreide “Medicine fort the Earth” training in juni. We zijn met een kleine groep toegewijde  practioners in onze cirkel. Het is prachtig om te werken op een manier waar we elkaar leren kennen. Ik hoorde dat velen van jullie die in dit werk geïnteresseerd zijn maar niet de  vereiste trainingen gevolgd hebben. Het spijt me te horen.

Maar jullie kennen me, en ik deel met jullie de nieuwe dingen die we leren. Zo ben ik gewoon.

Ik wens onze cirkel een prachtige zonnewende!

Announcements: 

I have finally learned that there is a retreat center I can teach at. I am looking at teaching an advanced shamanic healing training in 2024!

In the meantime, I am still doing The Shamans Cave podcast with Renee Baribeau. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and from people all over the world. You can learn more and subscribe to our show by visiting ShamansTV.com.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com also.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my Healing Your Thoughts app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And due to my work of deepening my practices I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony this is one of my powerful books. It is very esoteric it never reached a mainstream audience.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there, you will find all the past recordings with a description.

Thank you, Sylvia, for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

 

In The Gifts of Celtic Shamanism: Living From Gratitude, Courage, Generosity & Wonder with shamanic teacher and practitioner Jane Burns, you will evoke the ancient medicine of Celtic shamanism and the wonder, wisdom, and wildness of the natural world and its mythical beings.

Jane’s intro call would have been in May. But you can still get a replay and sign up for the course in June. It does not start until mid June.

Jane is such a brilliant teacher of Celtic Shamanism. It is a gift she is teaching it again for The Shift Network.

For more information, please click on:

 https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/gcs/ingerman

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – May 2023 – Dutch

Transmutatie Nieuws mei 2023

Mei lijkt voor mij altijd een zachte en vrouwelijke maand. Ik weet niet waarom maar ik zie mei altijd als een zachte tedere maand waarin ik me meer gekoesterd voel door de natuur en het leven zelf.

Tijdens mijn research voor Medicine for the Earth onderzocht ik wonderlijke shamanic heling verhalen waarvan ik er veel al kende. Maar mijn passie voor het Medicine for the Earth werk wat ik in de wereld aan het brengen was, bracht me zo veel buitengewone verhalen over heling. Ik deed onderzoek naar verhalen over wonderen, transmutatie en transfiguratie uit vrijwel iedere spirituele bron die ik kon vinden. en ik vond zoveel synchroniciteit met wat ik al jaren van mijn help-spirits leer.

Ik was zo opgewonden zo veel spirituele historische verhalen te vinden die mijn werk ondersteunen, dat ik wel quotes uit ieder beroemd boek wilde opnemen. Ik was zo opgewonden dat ik quotes van oude tradities toevoegde die hetzelfde leerde als wat ik tijdens mijn eigen journeys had geleerd.

Ik was zo buiten mezelf van opwinding dat ik denk ik zo’n 200 quotes opnam in de eerste versie van Medicine for the Earth: How to Heal Personal and Environmental Toxins. Ik was geschokt dat mijn uitgever, ook geschoold in shamanisme, me vroeg het merendeel van de quotes weg te laten en mijn eigen geluid te laten horen.

Het was in de 1990-er jaren en ik was getroffen zo veel materiaal te lezen dat volledig overeenkwam met wat ik tijdens mijn trips naar Egypte in 1998 en 1999 verzamelde en tijdens mijn eigen journeys. Medicine for the Earth begon voor mijn eerste reis naar Egypte en het boek was af na dat ik met een groep in Egypte was in 1999.

De hiëroglyfen, pictogrammen en de energie in de heilige tempels en piramides inspireerde zoveel spiritueel weten dat het leek of de puzzelstukjes als vanzelf in elkaar vielen.

Dus ik was zo verrukt boeken te vinden die de lessen die ik leerde tijdens mijn tijd in Egypte en tijdens mijn shamanic journeys, verhaalden. Eigenlijk wilde ik de quotes niet weghalen want op een bepaalde manier voelde ik dat ze mijn werk “bewezen”. Ik was nog jong toen, en ik had geen mentoren. Alles wat ik schreef en leerde kreeg ik door directe openbaring.

Uiteindelijk liet ik de quotes los en kreeg ik mijn eigen stem. Maar ik was echt geïnspireerd door het werk van anderen, bijvoorbeeld Manly Hall, wat me tot het veld van de alchemie bracht, het werk van Neville die mensen leerde de magie van het creatieve proces, en dat wij dezelfde kracht hebben als God, de Bron, de godin, enz enz. werd ook beïnvloed door de fantastische verhalen over heling en het werk van Jack Schwartz. Naast shamanic literatuur las ik ook de Bijbel, de Kabbala, Hindoe, Taoïsme, Boeddhisme lessen, en zo meer.

Manly Hall’s boek The Secrets of Ages gaat helemaal over de praktijk van de alchemie, waarin ik altijd al geïnteresseerd was. De zon werd geëerd voor het licht dat hij op alle niveaus deelt. Manly Hall zegt dat de zon het licht van de onzichtbare zon reflecteert, de werkelijke bron van licht.

Caroline Casey voegt toe dat in alchemie het Grote Werk genoemd wordt de Operatie van de Zon, hetgeen de cultivatie van de menselijke persoonlijkheid als een doorschijnend helder vehikel is waardoor het leven kan schijnen. Het levende goud waar de alchemisten van spreken, manifesteert zich in de stralende energy van de Zon. De Zon is ons lichtend voorbeeld, ons eraan herinnerend dat wij de incarnaties zijn van de goden. Alle planeten, god, de kracht van onze geest reflecteren de zon.

Wat zo velen verkeerd begrijpen van alchemie is dat het wordt toegeschreven aan een oude praktijk om lood in goud te veranderen. Maar in werkelijkheid zegt het geloof in alchemie dat wij allemaal een gouden zaadje in ons dragen gelijk het goud van de zon. En we hebben de macht om altijd loodzwaar bewustzijn te transmuteren in goudlicht bewustzijn.

En dit was waar alchemie feitelijk over ging. In mijn boek en in mijn sessies leer ik mensen hoe het proces van alchemie zo verknoopt is met de praktijk van verbrokkeling zoals we die momenteel beleven.

Jacob Boehme, een 17de -eeuwse mysticus omschreef de kruisiging symbolisch als verbrokkeling. In zijn beschrijving zien we het thema van het opofferen van dat deel van de mens dat zichzelf afgescheiden ervaart zó, dat het universele bewustzijn bevrijd mag zijn.

In iedere cultuur zijn er verhalen over verbrokkeling, als een noodzakelijk proces om alle aspecten op te schonen van ons menszijn of onze aardse zelf, die ons blokkeren onze band te herinneren met het goddelijke en met de Bron waaruit wij allemaal voortkomen. Dit is essentieel om het goddelijke aan te roepen om middels transmutatie de aarde te helen.

Wij moeten ons onze eigen kern herinneren, als we de kern van het leven en de puurheid van de levende natuur rondom ons aanroepen.

De twee dingen die ons tegenhouden te geloven dat wij wonderen kunnen verrichten, zijn onze aanname dat we er alleen voor staan en ons ongeloof dat we wonderen kunnen creëren.

In de alchemie moeten leerlingen hun bijzondere krachten laten zien hoe zij van apart staan naar samen groeien en loodzwaar bewustzijn in gouden licht veranderen. De initiaties zijn niet makkelijk en ver buiten wat de meesten van ons door willen maken. Door de kracht van het Universum zijn we in initiatie-processen terecht gekomen.

Er was één kandidaat waarover ik in een van de Manly Hall lezingen hoorde. Ik kan me de details niet meer herinneren maar waar het om ging doet ertoe. Een kandidaat was neergezet onder een tempelklok die dag en nacht luidde. De kandidaat, met 24/7 die klok, moest zitten en leren hoe de rust en vrede in zichzelf te vinden ongeacht wat er om hem heen gebeurde. Ongelooflijk.

Denk je eens in wat voor vrede we kunnen scheppen in de wereld als we door de harde initiaties heen komen zoals we die nu hebben.

Tenslotte een quote van Neville waarnaar ik mijn leven wil leven, “The whole world is you pushed out” (de hele wereld is uit jou voortgekomen).

Welk deel van jou is in de wereld gezet – het deel dat liefde en vrede in het hart heeft wat er ook om het heen gebeurt, of een wereld van boosheid en angst? We hebben allemaal de keuze in wat voor wereld we willen leven. het gaat erom een landschap te creëren dat een pure weerspiegeling is van jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Het is volle maan op 5 mei. We zijn wellicht niet door alle initiaties van de Ouden gekomen, we hebben allemaal verlies gekend en geleerd hoe licht kan helen.

Laten we onze voorbereidingen doen in een gewijde tempel in jezelf. Stel je voor hoe de kracht van de zon je inspireert om jezelf toe te staan dat wat je gescheiden houdt van de Bron los te laten en je eigen licht te stralen en de koestering van het licht te aanvaarden. En dan ben je klaar om dit licht vrijelijk in en over de Aarde te laten stromen.

Lees je het Transmutatie Nieuws voor het eerst lees dan op de homepage onder Dutch Ceremonies de instructies voor onze volle maan ceremonies.

https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/

We verwelkomen Cristine Ferreira, onze nieuwe vertaler Portugees. Het is fijn dat we iemand hebben die kan helpen het werk voor Portugese lezers beschikbaar te maken. Het is veel werk om het Transmutatie Nieuws te vertalen. Dus laten we Cristina bedanken dat ze dit geweldige werk wil doen om zo onze gemeenschap uit te breiden. We wensen haar al het goede dat het leven te bieden heeft.

Aankondigingen:

*Shamans Cave

*Bhola: pilgrimage to Nepal

*Blue Soul Summit interview

*Margaret Paul

*Shamanic teachers

*Evergreen Courses

*books and audio

*FB: Shamans are Gardeners of Energy

*list of ceremonies

You know how much I love working with Renee Baribeau in doing our Shamans Cave podcast together. When I first read Winds of Spirit I was so mesmerized by the work and I asked Renee if she wanted to partner with me in doing something together and hence The Shamans Cave was born.

Winds of Spirit: Ancient Wisdom Tools for Navigating Relationships, Health, and the Divine is now available on Audible. 

Winner of the 2018 Nautilus Award. Winds of Spirit is a practical guide to connect to powerful wind energies that navigate us toward authentic joy, power, and purpose. Experiential practices include wind breath, wind bath, wind knots, and more!

https://thepracticalshaman.com/winds-of-spirit-book/

Bhola is a dear friend of mine. He is an amazing shaman from Nepal. Everyone who works with Bhola is awed by his kindness and compassion and of course his amazing sense of humor. Here is what he shared about his pilgrimage to Nepal in 2023.

LEARNING, EXPERIENTIAL PILGRIMAGE TO STUDY WITH THE SHAMANS IN NEPAL, 2023. We have exciting proposals – travel and study in Nepal suitable for all ages and tastes: exploration, learning, experiencing and receiving healing from the Dhami-Jhankri-shamans elders.

Each day of these experiential pilgrimages will offer new revelations and opportunities to explore the richness of Nepali culture and practice, presented in morning, afternoon, and night sessions with lunch and dinner breaks. All participants are encouraged to participate in ceremonies and the group cleansing and healing processes within the stipulated time and space. For an enhanced experience, all the presentations, discussions, and ceremonies in Nepali or any regional language will be translated into English and vice versa (interpreters simultaneously translate rituals and sacred songs as much as possible). As the Nepali shamans and elders have their rhythms and ways of working and sharing, there will be time to ask questions and get clarity.

As the spaces are limited, you will get more information on how to participate by emailing bhumi1008@outlook.com.  You can find the daily itineraries by visiting his webpage www.BholaBanstola.com

Tune into an interview I did for Blue Soul Summit, together with five other riveting speakers on Accessing our Life Force. Blue Soul Summit’s Season 5 talks with six visionaries from around the world to talk about the various ways we can not just access our life force, but ignite it and use it for more joy, peace, and health in our daily lives. This season includes Shaman, Teacher, Author & Speaker Sandra Ingerman, Lynne McTaggart, most known for her work and book called The Field and the Power of Eight groups, Chakra expert, teacher & Author Cyndi Dale, International Teacher of Meditation, Yoga & Chakras Swami Saradananda, Chief Phillip Scott who speaks about indigenous ways to bring harmony into your life and balance with all things, including nature and Japanese-born Issho Fujita, a Zen-Buddhist Priest who talks about stillness, meditation and his journey to enlightenment.

Register for free here:  https://www.studywithspirit.com/courses/bluesoulsummit-season5

I have let you know about the brilliant work of Margaret Paul in past issues of the Transmutation News. I really feel her work is brilliant. She is one of the most compassionate people I know. And her work has helped me a lot. To get a sense of her work Margaret Paul is sharing some of her ebooks. I chose this one for our circle.

The 6 Reasons Why Loving Yourself Is Essential for Inner Peace, Joy, and Loving Relationships

Learning to love yourself can change everything in your life. By reading this ebook, you’ll discover that much of the pain you’re experiencing in yourself and your relationships comes directly from a lack of self-love. 

Discover the 6 major reasons why loving yourself is so essential to living the joyful and fulfilling life you’ve always wanted, as well as simple action steps you can take now to start loving yourself. 

Written by Bestselling Author and Co-Creator of the powerful Inner Bonding® self-healing process, Dr. Margaret Paul.

https://innerbondinghub.com/reasons/?ref=SIngerman

This information will lead you to enroll in Dr. Margaret’s 8-week online course called Loving Yourself to Abundance, Freedom, and Vibrant Love: The Powerful 8-Module Inner Bonding Process for Healing Your Aloneness. 

I was interviewed by Angell Deer for his podcast. We spoke about the relevance of shamanism today. Here are the links if you wish to listen:

You can find the video recording at:

https://www.thesanctuaryheal.com/wisdom-talk

And the Podcast (on your favorite podcast platform) at:

https://www.thesanctuaryheal.com/podcast

I have finally learned that there is a retreat center I can teach at. I am looking at teaching an advanced shamanic healing training in 2024!

In the meantime, I am still doing The Shamans Cave podcast with Renee Baribeau. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and from people all over the world. You can learn more and subscribe to our show by visiting www.ShamansTV.com

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in-person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and in-person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com also.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can be purchased by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my Healing Your Thoughts app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. And if you haven’t, check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And due to my work of deepening my practices, I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony, this is one of my powerful books. It is very esoteric it never reached a mainstream audience.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313.  The password is “Transfiguration”. 

Sylvia Edwards has generously compiled a list of the ceremonies that have been shared so far on the Shamans Are Gardeners of Energy website. Below is a link to that page. Once there, you will find all the past recordings with a description.

Thank you Sylvia for gifting us with this list:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – April 2023 – Dutch

Transmutatie nieuws april 2023

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te ervaren hoe hectisch het er in ons collectief aan toe gaat. Ik heb altijd geschreven over hoe het leven voortdurend verandert. Maar tijdens mijn leven lijkt er een orde te zijn in hoe de natuur veranderde en hoe het leven veranderde in overeenstemming met de natuurwetten.

Ik herinner me toen ik in de jaren 80 van de vorige eeuw naar Sante Fe verhuisde ik het weer als een magiër kon voorspelen. We wisten dat de eerste sneeuw rond 31 oktober kwam. We wisten ook dat de wind in de lente zou komen en dat die iedereen gek zou maken door het stof en de allergieën.  Aan het einde van de lente kwam er geen sneeuw meer. En daarna hadden we natuurlijk te maken met modder. Dan begon de zomer moesson die elke jaar stipt op tijd kwam.

Kijk naar we nu zijn. Ik gebruik natuurlijk Santa Fe als voorbeeld. Maar er zijn niet meer bepaalde fase in de natuur of in het leven waar je op kan rekenen. Het lijkt als of we alles voor de eerste keer zien gebeuren. En het voelt alsof de energie, zelfs in de natuur, puur chaos is met de heftigste stormen en traumatische gebeurtenissen overal op aarde.

Ik heb geschreven over de extreme en snelle groei van planten in huis, bomen en planten in de natuur. Maar het moet toch je aandacht trekken als je de enorme hoeveelheid sneeuw, ijsstormen, tyfoons, orkanen, aardbevingen, branden en overstromingen ziet.

De natuur laat ons zien hoe ongelofelijk chaotische de mensen geworden zijn. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe mensen verschillen van meningen. Mensen hebben hun verstand verloren. Of het nu gaat om het virus, oorlog, het klimaat, onze cultuur of ons geloof, het is heel erg ongezond en tegen de natuurweten.

Krijgen we een spiegel voorgehouden die ons laat zien hoe gek we zijn  geworden als we kijken naar de natuur hoe die zich gedraagt? Alles is met elkaar verbonden. En we zitten niet in een goede plaats die in balans is.

Wat gaan we doen en hoe komen we terug in een enigszins normale staat van zijn? Ik schrijf het transmutatie nieuws voor mensen die zich bezig houden met spiritualiteit. Ik heb het niet over politieke of maatschappelijke acties die we kunnen doen. Ik weet dat iedereen werkt op manieren waar je gepassioneerd in bent en dat je tijd en energie steekt in belangrijke projecten die onze omgeving beschermen.

Ik denk dat het belangrijk is om opnieuw te kijken naar de oefeningen in het boek “Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Ligt”. Ik wil ze hier niet allemaal opschrijven want tijdens de twintig jaar dat we samen zijn en er een grote uitdaging was heb ik hier al zoveel in mijn over nieuwsbrieven geschreven.

Wat ik hieronder schrijf zijn vragen waar je over kan nadenken. Bij elke vraag, vraag ik je om je te focussen op het Medicine for the Earth werk.

Mijn boek “Medicine for the Earth: How to Transmute Personal and Environmental Toxins”  is een geweldige bron. Met dit boek begon dit geweldige werk. Het is esoterisch en de magie die tussen de regels door geschreven is, is uitzonderlijk. Dit boek en mijn boek Soul retrieval, Herenig al je zielsdelen, zijn mijn best gerevieuwde boeken.

Medicine for the Earth is een krachtig boek en terwijl ik dit schreef koste die kracht me bijna mijn leven. Maar ik vind het geweldig waar dit boek me gebracht heeft.

Ik heb het werk wat meer toegankelijk gemaakt in onderstaande boeken.

The Shamans Toolkit
How to heal Toxic  Thoughts
Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life
.  In dit boek heb ik de hele training van Mdicine for te Earth uitgeschreven.

My app “How to Heal Your Thoughts“ helpt je om in het werk van  the Medicine for the Earth te blijven.

En ik heb verschillende cursussen :

“Healing with Spiritual Light” is a film of a full Medicine for the Earth workshop I taught in Estes Park, Colorado

https://product.soundstrue.com/healing-with-spiritual-light/?sq=1#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=e629fb5a

Spiritual Immunity is a course taught online through the Shift Network.

Shamanic Practices for Spiritual Immunity: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/spSI/ingerman/

Sylvia Edwards heft een lijst  van de ceremonies samengesteld die op website van Shamans are Gardeners of Energy staan. Hier is een link van de website. Hier vind je alle opnames met een beschrijving.

Dank je wel Sylvia dat je deze lijst voor ons wilde maken.

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

En vergeet niet om onze facebook  pagina Shamans are Gardeners of Energy te bezoeken, om inspirerende verhalen en foto’s te posten en ook om opgevrolijkt te worden door wat onze gemeenschap deelt. Om de facebook groep Shamans are Gardeners of Energy te volgen ga je naar: https://www.facebook.com/groups/991720834662313.   Het password is “Transfiguration”.

Ik geloof volledig in dit werk. Maar als een gemeenschap zijn we nooit volledig dit werk gaan doen door alle afleidingen in het leven. De discipline die nodig is om de wonderen te zien die onderdeel van dit werk zijn hebben elke dag focus en concentratie nodig.

We hebben discipline nodig om de liefde, eenheid, concentratie, focus, harmonie en verbeelding volledig in ons dagelijkse werk te brengen. Dit is de formule om wonderen te creëren die geleerd worden in het werk van Medicine for the Earth.

Voel je je volledig één met de Bron? Of moet je het verhaal van je creatie journey opnieuw doen om te zien hoeveel liefde er in jouw creatie gegaan is? Heeft de bron je begeleid in hoe je zelf wonderen kan creëren zoals de bron dat doet?

Wat is de vibratie die je uitstraalt met je woorden, gedachten en dagdromen? Gebruik je deze woorden om jezelf te zegenen of om jezelf en anderen te vervloeken?

Hoe diep gaat jouw transformatie werk? En als het niet zo diep gaat, waarom niet?

Heb je verbinding gezocht met je voorouders?

Herinner je je al je oefeningen en ceremonies dei je helpen om grootste dromen te creëren?

Hoe goed werkend zijn jouw onzichtbare zintuigen? Als ze niet volledig verbonden en geleefd worden in wat voor wereld leef je dan?

Als je een journey/reis maakt voor de zonnewende of naar de meesteres of meester van de dagdromen gaat heb je je toen echt gefocust op wat je mist in je werk en wat voor veranderingen heb je in leven aangebracht nadat je deze reis/journey hebt gedaan?

Hoe verbonden ben je met de spirit van het land waar je woont, met de elementen en de natuurwezens?

Volg je de kaart van de omens die je dagelijks krijgt?

Welke energieën voed je dagelijks? Gebruik je verbeelding om een kaart te tekenen van het leven wat je leeft gebaseerd op de energieën die je voed. De energieën die je voed creëren het leven dat je leid.

Welke energieën neem je in je op in je dagelijkse leven? Dat is een goede om naar te kijken. Zo leer je wat de consequenties zijn van het absorberen van giftige energieën.

Je maakt zelf de keus om dit werk nu te gaan doen. Ik ga mijn eigen online cursus geven over deze principes, ik heb manieren om ze uit te proberen en echt te oefenen vanuit de hoogste plek van het licht met elkaar. Ik stel me voor dat ik deze cursus in juni ga geven.

6 April is het volle maan. Begin met het voorbereiden van je ruimte waar je onze volle maan ceremonie gaat houden. Zorg ervoor dat je gefocust bent als je je voorbereid op je spirituele werk zodat je ego opzij gaat en jij een sterke en krachtige verbinding kan hebben met het goddelijke in en buiten je. En als je zover bent doe dan je transfiguratie werk en onthoud dat je met duizenden anderen in deze kring bent. Maak een beslissing om in volledige gelijkheid met alle anderen te zijn en je licht en liefde te laten stralen vanuit de diepste plaats van spirit.

Als je een nieuwe lezer bent van het Transmutatie Nieuws ga dan naar ‘Een menselijk web van licht creëren” via deze link. https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Onthoud dat het leven bestuderen niet hetzelfde is al het leven te leven en daardoor ook geen magie heeft. Ga echt de diepte in met deze vragen die ik in de nieuwsbrief heb geschreven en leef je leven en breng er meer magie in.

Announcements:

I have finally learned that there is a retreat center I can teach at. I am looking at teaching an advanced shamanic healing training in 2024! I do limit the numbers of my in-person workshops. I will keep you informed when I am ready. But I will do minimal announcements to make sure I sign up those who are truly committed and waiting.

In the meantime, I am still doing The Shamans Cave podcast with Renee Baribeau. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and people from all over the world. You can learn more and subscribe to our show by visiting www.ShamansTV.com.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in-person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com also.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can be bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my “Healing Your Thoughts” app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony, you might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And due to my work of deepening my practices, I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony this is one of my powerful books. It is very esoteric, so it never reached a mainstream audience.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313.  The password is “Transfiguration”.

Last month I announced Roel’s new workshop for the Shift Workshop. Roel Crabbe is a hugely popular teacher listed on shamanicteachers.com. And there is a reason for this. His presence, his work, and his connection to spirit are quite extraordinary. He will be teaching a new workshop on the Shift Network.

Roel has been studying with me for a long time, and I just love his sensitivity and how he brings through the magic from the spirit realms. I can remember being at workshops where I was not feeling well and Roel would sing these amazingly beautiful healing songs to me. There was no way I would not get healed listening to Roel’s songs.

His intro call is already done. But you can still sign up for the workshop using the link below. I am already signed up. I would not miss this one for any reason! I hope to see you there.

In Shamanic Journeying to Awaken Your Ancestral Lineage: Connect with Your Ancestors & Future Generations for Healing, Empowerment & Guidance with shamanic practitioner and teacher Roel Crabbé, you’ll receive healing and guidance from Ancestral Wisdom Keepers from both the past and the future during a powerful guided shamanic journey carried by Roel and his ancestral healing songs.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/sjalSI/ingerman/

Joanne Halverson is a long-term practitioner of shamanism, and she does beautiful work. This is what she is sharing her work now.

The two Coast Salish shamans who’ve mentored me for twenty-five years are from a matriarchal (woman/earth) centered culture: generous, strong, creative, and nurturing. These potent feminine healing traditions are soul mending. My work centers on passing on (with permission) their enthralling ancient shamanic traditions, and wisdom in academic settings and in my psycho-shamanic healing practice. I am offering individual and group shamanic trainings and mentorship and run an intense apprenticeship program for budding medicine women. When the weather warms, I run retreats on sacred Coast Salish land for individuals and groups. All gifts keep on giving so I am sharing a link to a free printable coloring book I created and donated to a climate activist therapist group. Feel free to share this page: https://talkclimate.org/handouts

Copyright 2023 Sandra Ingerman.  All rights reserved.

Transmutation News – March 2023 – Dutch

Transmutatie Nieuws maart 2023

De tijd vliegt maar door en we tuimelen zo in het volgende seizoen. Ik denk dat veel aspecten van ons leven snel beginnen te bewegen. Ik heb het gevoel dat met alle uitdagingen van vandaag, met gezondheid en klimaatverandering we gedreven worden naar de weg van de heling zodat we uit kunnen stijgen boven wat voor ons plaatsvindt.

Dit jaar was het jaar dat ik mijn eigen pad van heling heb bewandeld. 40 jaar lang heb ik de wegen voor anderen gecreëerd. En nu ga ik mijn eigen weg. Terwijl ik dit doe hoor ik van zovelen van jullie via emails, messages, FB, brieven, dat jullie op een versnellend pad van heling gaan wat leidt tot snelle veranderingen in jullie spirituele groei.

Dit betekent dieper duiken in al die voorouderlijke en persoonlijke trauma’s die we met ons meedragen en die los te laten. En velen van jullie doen dat op heel hoog niveau. Ik ben echt onder de indruk.

Uit de correspondentie begrijp ik dat velen van ons te maken hebben met immuniteit en toxiciteit problemen door de omgeving waarin we leven. En ik geloof stellig dat de kern van succesvolle heling ligt in het loslaten van de zware last die als een giftige substantie ons lichaam beïnvloedt. We moeten onze Medicine for the Earth oefeningen doen, lettend op de frequentie van onze woorden, gedachten en dagdromen.

Wil je weten wat er in jouw leven aan de hand is, verdiep je dan in de frequentie van je huidig bestaan. Bewandel je een lijdensweg of een pad van heling?

Ik heb met Isis de contracten bekeken die ik maakte om een leven vol lijden te leiden. En door mijn journeys herinner ik me dat toen ik ongeveer 40 jaar oud was Isis me vertelde dat ik niet hoef te lijden om in dit bestaan te groeien. Er zijn andere wegen naar groei.

En ik ben naar een frequentie gegaan van een leven leven vanuit een plaats van vreugde. Maar natuurlijk omdat de Natuur veranderlijk is en het leven constant verandert, kon ik die frequenties niet vasthouden.

Dus ik onderzoek weer frequenties te verhogen omdat dit zo de sleutel was naar het ‘Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light’ werk: werken met vormloze energie van hoge frequentie voor transmutatie en heling.

Want ik heb me gerealiseerd dat ik mezelf heb gepijnigd met mijn woorden, gedachten en dagdromen, in plaats van mezelf te loven. Dit was een geweldig inzicht omdat ik altijd naar externe factoren zocht die mij beschadigden. En dat waren er veel. Maar ik moet ook zien dat hoe ik praat en denk ook mijn weg naar heling blokkeert.

Ieder jaar leidde ik de Medicine for the Earth-reünies. En één keer vroeg de groep me of we konden nagaan hoe dieper te gaan met het werk. In een journey vroeg ik Isis hierover. Zij zei dat het niet nodig ie dieper te gaan. Transfiguratie-werk is van zo’n hoge frequentie als je je maar kan voorstellen. Maar zij zei dat de sleutel ligt erin dat mensen het werk echt moeten LEVEN. We willen steeds diepere oefeningen zonder datgene wat we al hebben echt te beheersen.

Voor mij was de logische volgende stap naar mijn heling al die heilige oerouder verbintenissen die ik aanging over de noodzaak een leven van lijden te hebben, los te laten. Ook moet ik mijn eigen spiritueel werk naar een hogere frequentie brengen om werkelijk heling te ervaren. Hier achter komen geeft me een weg te bewandelen.

Op FB schreef ik een post over de snelle groei die ik in de natuur zie. Onze appelboom had de hele winter knoppen en onze wilde appelboom begint in de bittere kou uit te lopen. Onze kamerplanten doen alsof het lente is. Na deze post en na mijn podcast The Shamans Cave kreeg ik zoveel reacties van mensen van over de hele wereld die ook deze snelle groei zagen.

Ik heb daar veel gedachten en intuïtie over. Maar ik denk dat wat belangrijk is voor ons om te bemerken is dat hoewel we nogal uitgedaagd worden door het leven, de snelle groei komt van al het goede werk dat iedereen doet. En dat zal op veel verschillende niveaus z’n invloed hebben. W kunnen ook de kracht waarnemen waarmee Natuur standhoudt en de uitdagingen aangaat en daaruit groei putten. Door terug te vallen op onze innerkracht ontwikkelen we meer hulpmiddelen, want ik geloof niet dat het Universum klaar is met ons om ons betere wegen te leren om te leven en ons te gedragen.

Ik ben enorm bezig om na te gaan hoe diep ik zelf met alle Medicine for the Earth-oefeningen doorga. Zij zijn mijn leven en ik leef ze. Maar ik raak ook afgeleid en merk dat ik niet focus op mijn woorden, gedachtes en dagdromen. Want op welke frequentie ook ik communiceer met mijzelf of met anderen wordt direct manifest. Dat is precies wat de ouden ons proberen duidelijk te maken.

Dus deze maand, journey of mediteer met alleen de intentie dat je graag de Meesteres of Meester der Dromen wilt ontmoeten. En zit je eenmaal in een prachtig landschap in de natuur met deze lieve liefhebbende spirits, praat er dan over wat je creëert vanuit de frequenties waarmee je communiceert. Wat manifesteer je steeds direct in je leven? En bespreek dan hoe je dit kan veranderen.

Voor de equinox heeft Sylvia Edwards me geholpen een journey op te nemen die je kan doen tijdens de equinox of wanneer je er klaar voor bent om het werk met volle aandacht en hart te doen. Ik kan je vertellen dat dit je leven zal veranderen en ook de wereld in positieve zin als iedereen het werk ook doet. Omdat momenteel mensen het web afstruinen en online cursussen zonder echt het werk te doen.

Spreek je geen Engels, volg dan de instructies die ik hierboven beschreef.

Dit is de link naar de opname

https://www.youtube.com/watch?v=GVFUcKV1blg

En voor jullie informatie, ik denk over mijn eigen online cursus het Medicine for the Earth materiaal naar een hogere frequentie te brengen. Ik wil dat niet doen via een bedrijf. Dit wordt een privé cursus die ik wil doen. Ik zal er meer over melden als ik het een en ander georganiseerd heb.

Het is volle maan op 7 maart as. Met alle tragiek die me meemaken laten we ons inzetten om met concentratie en focus ons transfiguratie werk op te stoken tot goddelijke vormloze energie en laten we vanuit een hogere frequentie onze liefde en licht moeiteloos met adembenemende gratie alle delen van de Aarde bereiken die je nu wilt ondersteunen.

Lees je het Transmutatie Nieuws voor het eerst lees dan op de homepage onder Dutch Ceremonies de instructies voor onze volle maan ceremonies.

https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/

Sylvia Edwards heeft een lijst samengesteld van alle ceremonies die tot nu toe in het Transmutatie Nieuws zijn gedeeld. Hieronder de link naar die pagina op mijn website. Als je daarop klikt vind je een overzicht van alle opnames met een beschrijving.

Dank je wel Sylvia voor het samenstellen van deze lijst:

https://www.sandraingerman.com/shamans-are-gardeners-of-energy/

En laten we samen iedereen uit onze cirkel een fantastische equinox wensen met diepe waardevolle leermomenten.

Ik dank hartelijk Sofia die jarenlang het Transmutatie Nieuws in het Portugees heeft vertaald. Het is nu tijd voor haar verder te gaan naar nieuw werk. Zij heeft het vele jaren vertaald om het werk naar de Portugees-sprekende mens te brengen. Laten we haar hartelijk danken en haar al het goeds wensen.

Als iemand in onze gemeenschap door wil gaan met het vertalen in het Portugees, neem alsjeblieft contact op met Sylvia Edwards at info@sandraingerman.com.

En laten we Layla Morgan Wilde danken dat zij nu het Transformatie Nieuws in het Fins vertaalt.

Announcements:

I have finally learned that there is a retreat center I can teach at. It is about 22 miles outside of Santa Fe and is the Qigong Center that Master Mingtong Gu started here. I visited the center when it first opened and it was not in shape for me to teach a residential workshop, but now it is set up for shamanic workshops. I am looking at teaching an advanced shamanic healing training in 2024!

In the meantime I am still doing The Shamans Cave podcast with Renee Baribeau. We have so much fun doing this show, and we have had amazing feedback on how we are helping people ride out the waves of change we are in. We have listeners and viewers from all generations and from people all over the world. You can learn more and subscribe to our show by visiting ShamansTV.com.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

And during these times it is a good idea to get some shamanic healing work performed to give you the power and resilience we all need right now. There are brilliant practitioners working with clients remotely and in person listed on www.shamanicteachers.com also.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times. And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True and “Spiritual Immunity” produced by the Shift Network are my Medicine for the Earth and Spiritual Light trainings in an online format.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

Please check out my books and audio programs and my Healing Your Thoughts app. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And do to my work of deepening my practices I am reading my book Medicine for the Earth again. Besides Soul Retrieval and The Book of Ceremony this is one of my powerful books. It is very esoteric so never reached a mainstream audience.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Roel Crabbe is a hugely popular teacher listed on shamanicteachers.com. And there is a reason for this. His presence, his work, his connection to spirit is quite extraordinary. He will be teaching a new workshop on the Shift Network.

In Shamanic Journeying to Awaken Your Ancestral Lineage: Connect With Your Ancestors & Future Generations for Healing, Empowerment & Guidance with shamanic practitioner and teacher Roel Crabbé, you’ll receive healing and guidance from Ancestral Wisdom Keepers from both the past and the future during a powerful guided shamanic journey carried by Roel and his ancestral healing songs.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/sjalSI/ingerman/

Karen Furr is another brilliant teacher on www.shamanicteachers.com who has assisted me all my Shift Network trainings. She has own beautiful body of work that she is passionate about sharing.

Beginning March 18, 2023: Working with the Descendants. A nine month opportunity to explore and learn from those who come after us. In hindsight, what worked in the times we are in that successfully moved us into the future, and how did we embrace the changes needed for all of life? How did their ancestors (us) manage to survive and eventually thrive? This group will meet for about two hours on the third Saturday of each month, from March through December, 9:00am Pacific time. For information and to register please contact Karen Furr at karen@spiritdrum.org. More information is available on Shamanicteachers.com, karen@spiritdrum.org, and shamanzoom.com.

I am delighted to announce that Alida Birch, a friend and amazing teacher on shamanicteachers.com and author of The Co-Creation Handbook: a Shamanic Guide to Manifesting a Better World & a More Joyful Life, is offering a free masterclass “The Shamanic Craft of Co-Creation: Discover 3 Core Practices to Guide You in Shaping a Life You Love with the Help of Wise Spirit Allies.” Drawing on ancient shamanic wisdom & contemporary practice, Alida leads us to discover our personal magic as we co-create in harmony with the Universal Powers. Here is the link to sign up: https://birchgrove.mykajabi.com/Shamanic-co-creation-Info

Anne Morgan is a dear friend and has assisted me in a Five Day Soul Retrieval training back in the 1990s.

Long shamanic practitioner and teacher Anne Barclay Morgan offers inspiration for life’s journey, and inspiration for a healing journey on the website  www.inspirationjourney.org. Short videos offer sources of inspiration and practical insights gained from her psychology background, long time shamanic practice, and living a healing miracle from a stage 4 cancer diagnosis.  The website also offers short meditation videos of the ocean, and images from gratitude walks by the sea.  
You are most warmly invited to explore and share the website with clients, friends and family. With a dedicated Youtube channel, instagram and TikTok postings, it’s all free.

Susanne Geismann has been invited by Life Journeys to lead a cruise to Alaska in August.  Life I have been invited by Life Journeys to lead a cruise to Alaska in August.

The response to her initial announcement was so positive in the first two days that she has doubled the number of berths available. 

Here is a link to the landing page for the cruise that you would use in any promotions: 

https://events.lifejourneys.net/SuzanneGiesemann/Alaska2023/

Join world-renowned spiritual teachers Caroline Myss and Andrew Harvey for a FREE three-video teaching series on the psychological and spiritual implications of investigating those parts of yourself that you have buried, abandoned, or disavowed in their course The Journey to Know Yourself and Bring Light into the World. For more information you can listen to their three video lecture on The Sacred Path of the Shadow.

https://product.soundstrue.com/facing-your-shadow/sign-up/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=e79e5acc

Copyright 2023 Sandra Ingerman. All rights reserved.