Transmutation News – December 2019 – Dutch

Tansmutatie nieuws december 2019

21 december beginnen we met een nieuw seizoen en tegelijkertijd komen we snel aan het eind van het jaar. We begroeten de winter in het noordelijk halfrond en de zomer in het zuidelijk halfrond. Wat een jaar is het geweest.

We hebben geen controle om een verandering in de seizoenen te stoppen. We hebben ook geen controle over waar het leven ons uiteindelijk zal brengen.

Maar heb je gezien hoe we tegen de levensstroom vechten en we vechten ook naar waar de stroom van de levensrivier ons heen brengt.

Wat als we gevraagd worden om de controle van de veranderingen van stromen en cycli los te laten en we de stroom omarmen omdat we weten dat het ons naar een prachtige plek zal brengen. Dit houdt in dat we onvoorwaardelijk vertrouwen hebben in het leven en in het proces van de evolutie. We kunnen doorgaan met vechten, met de controle proberen te houden en tegen de stroom van het leven in gaan. Maar we kunnen niet controleren waar de stroom van de rivier van het leven ons heen brengt.

Onze primaire levenskracht stuurt ons in de richting van hoe het is geprogrameerd. Maar wat als we bewustzijn kunnen toevoegen aan onze levenskracht.

Dan gaan we nog steeds mee met de stroom van het leven. Maar wanneer we de oude lessen gebruiken van het bewustzijn brengen in de energie dan is dat ook een manier om elke energie te transformeren die we tegen komen op onze reis. De stroom blijft ons leiden naar een hogere staat van bewustzijn, spirutele ambities en hoe we kunnen samenwerken met waar het leven ons heen brengt in plaast van te schoppen en te slaan tegen van alles en nog wat.

Het toevoegen van bewustzijn in de primaire levenskracht ga ik de komende jaren onderzoeken, omdat ik zo’n krachtige visionaire ervaring heb gehad met wat er allemaal mogelijk is.

Richt je tijdens deze tijd van de zonnewende op de grote omezwaai en op de levensstroom. Vraag het aan je ziel, als je buiten in de natuur bent, via journeying of meditatie om te refelcteren waar je tegen aan het vechten bent, waar je jezelf tegenhoudt, en waar je de controle probeert te houden waar de levensstroom je naar toe brengt. Want net als dat we geen controle hebben dat de seizoenen veranderen, hebben we er ook geen controle over waar de levensstroom ons naar toe brengt.

Doe tijdens de zonnewende een ceremonie waarin je oude energetische patronen loslaaat zodat je mee kan gaan met het volgende seizoen. Doe een loslaat cermonie op je contolerende gedrag. Roep je helpende en medelevende spirits erbij om je hierbij te helpen. Er zijn ontzettend veel goddelijke en geweldige krachten die je graag willen beschermen als jij je valse geloof loslaat dat je ego of persoonlijkheid de levensstroom kan controleren.

Kijk naar oude verhalen die je in het verleden vasthouden. Kijk ook naar de projecties die andere mensen je hebben voorgehouden waardoor je je passie voor het leven, je schoonheid en je goddelijke licht bedekt hebt.

Welke verhalen wil je meenemen in het nieuwe jaar? Doe cermonies om de verhalen en projecties die je niet langer helpen los te laten. Ga de natuur in waar je jezelf vult met kleuren, plaatjes, geuren, geluiden en smaken die in je lanschap opgenomen worden. Als je dit doet dat zal je echte schoonheid zien wanneer je je ogen opent. Dit is het energieveld wat je wilt omarmen voor het nieuwe jaar!

Als je ideeen nodig hebt hoe je cermonies kan doen lees dan mijn boek The Book of Ceremony: Invoking the Sacred into Everyday Life.

Zodra je meegaat met de stroom zal je meer schoonheid en vrede in je leven zien stromen.

De stroom stuurt je in richtingen die je verbeelding en begrip te boven gaat.

Omarm de stroom van het leven en alles zal veranderen. Laten we terug gaan naar een staat van zijn waar we ontzag hebben en ons verwonderen over de schoonheid en perfectie van het pad wat zich voor onze ogen opent.

21 december is het volle maan. Laten we beginnen met ons voorbereidende werk om vervolgens diep naar binnen te reizen naar ons spirituele licht wat eeuwig en onsterfelijk is. Dit licht heeft de mogelijkheid alles wat op ons pad komt te transformeren. Wanneer we ons licht als een wereldgemeenschap laten schijnen stappen we in de rol dat we echt al het leven op aarde kunnen helpen.

Laten we ons licht en spirituele kracht samenbrengen om een schitterend en stralend licht in en over de aarde te weven.

Als je een nieuwe lezer bent van de Nieuwsbrief, lees dan Een menselijk web van licht creëren voor de instructies van onze volle maan ceremonies.

Omdat dit jaar overgaat in het nieuwe jaar wil ik de onze vertalers bedanken die elke keer weer veel werk verrichten om de Transmutatie Nieuwsbrief in onze wereld gemeenschap te brengen.

Laten we onze harten samenbrengen en liefde, licht en diepe waardering uitstralen naar iedereen die helpt om de Transmutatie nieuws naar onze mailbox te sturen.

Bedank samen met mij Sylvia Edwards die alles wat ik elke maand schrijf in een mooi format samenbrengt, zodat jullie het kunnen lezen.

En laten we onze vertalers vanuit ons hart bedanken.

Petr Němčanský – Czech
Tea Thum – Finnish
Carole Laplante – French
Bea Salgado – French
Barbara Gramlich – German
Astrid Johnen – German
Nello Ceccon – Italian
Flavia Cavallaro – Italian
Els de Graaff – Nederlands

Sandra Koning – Nederlands
Sofia Frazoa – Portuguese
Tatiana Starikova – Russian
Ines Fermoso – Spanish
Lena Anderheim – Swedish
Simin Uysal – Turkish

Laten we tijdens de zonnewende samen onze cirkel in liefde vasthouden. Mogen jullie ceremonies gevuld zijn met liefde terwijl we de aarde, de elementen en alles wat leeft tijdens deze krachtige tijd van verandering van splitsingen en herinneringen eren.

Transmutation News – November 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuws november 2019

Al de jaren heb ik meestal twee metaforen gebruikt om te illustreren waarover ik vertel of schrijf.

De laatste jaren schreef ik over het aanleggen van een inner landschap/inner tuin vol schoonheid, liefde, licht en harmonie, zo dat jouw innerwereld je een nieuwe perceptie op leven kan geven.

In de jaren dat ik A Fall to Grace (1997) schreef, heb ik steeds gerefereerd aan de levensstroom. Want in werkelijkheid drijven we allemaal op de levensstroom over rustige en turbulente golven. We verstoren vaak onze vaart door tegen de stroom in te willen roeien, tegen de natuurlijke stroom in. We houden vast aan onze doelen en oordelen die onze boot laten slingeren en verhinderen dat we ons aan de levensstroom overgeven. En we proberen vaak iemand anders’ stroom te volgen in plaats van onze eigen stroom.

Laatst oktober had ik een heel diepe visionaire ervaring; ik voel nog steeds dat ik diep moet gaan en op alles dat in mijn leven en met de wereld gebeurt moet reflecteren.

Dat was zo duidelijk voor me dat ik uit mijn eigen stroom stapte en in de chaotische stroom van anderen en het collectief sprong. Ik ervaarde hoe het water de rotsen uitslijpt tot prachtige sculpturen. tegen dit beeldhouw-proces kan geen weerstand bestaan, dat het bij het leven en de evolutie hoort.

Ik merkte hoe ik de verbinding met de hartslag van de Aarde verloor door mezelf toe te staan het krankzinnige tempo bij te houden dat me van de ware vibratie van Aarde en natuur verwijderde. Want de frequentie en vibratie van de natuur ie eigenlijk nogal traag. Dit te snel racen heeft impact op de kracht van ons werk omdat onze snelheid ons wegvoert van de levensstroom.

Ik hou erg van ijs, dus de help-spirits gaven me een grappige metafoor om de initiaties die we allemaal ervaren te beschrijven. Zij zeiden dat we in een ijsmachine gestopt zijn om van ons nieuwe smaken te bereiden. Deze ervaring brengt ons vol in de prachtige levensstroom met al zijn kronkels.

Mij werd verteld iedere dag de tijd te nemen om in het echte ritme van de Aarde te relaxen, om zo mijn energie terug te voeren tot een harmonieuze stroom. Hulp daarbij was iedere dag zelf te drummen in plaats van ernaar luisteren. Wat me duidelijk werd gemaakt is dat al die drum-opnames waar we naar luisteren in feite een losgemaakte ervaring creëert. Het is belangrijk werkelijk de trillingen van de drum te voelen wat me dan verbindt met de hartslag van de Aarde.

Mij werd getoond dat alle initiaties die we ondergaan ons helpen mee te bewegen met de ontwikkeling van de Aarde. Ik had de prachtige ervaring met de Aarde te spreken waarbij ze me vertelde wat haar volgende stap in evolutie is.

De Aarde vertelde me dat ze zich ontwikkelt naar een meer luminescent lichaam met minder dichtheid zodat ze uiteindelijk in balans is als een lichtende vorm. Alles in de natuur, ook de mens, zal meer lumineus zijn en met veel minder dichtheid. Wat dat zal doen is ons transformeren in wezens die zowel licht als vorm zijn, wat ons sierlijker laat stromen en wat ons bewustzijn naar een nieuwe manier van zijn verplaatst.

Dit zijn maar een paar van de inzichten die ik krijg. Voor mij op een spiritueel niveau een bijzonder rijke periode.

Denk eens na over at ik vertelde over stroom en ritme. Spreekt het je aan? Als dat zo is, kruip dan dieper in jezelf en verander dingen in je leven zodat je vrijelijk kan bewegen met de levensstroom. bezie hoe je weerstand biedt aan de natuurlijke stroom. Vind je eigen ritme en werkelijkheid en stop met jouw ervaring te vergelijken met anderen. Want jij zit in jouw eigen unieke stroom.

Sta toe dat de levensstroom je voert naar een plek die jouw geest misschien nog niet omarmt, maar die jouw spirit wel kent. Laat jouw hart en je leven jouw stroomgids zijn.

In november vieren veel mensen Thanksgiving. Laten we iedere dag een dag van dank maken, voor ons bestaan en voor al wat leeft.

Het is volle maan op 12 november. Reflecteer op wat ik net deelde over een nieuwe Aarde – een veel minder dichte vorm. Blijf je transfiguratie oefeningen doen om jezelf toe te staan in je lichtend wezen te duiken. Doe langzamer als je je spiritueel werk doet zodat je in lijn met de natuur bent en meekloppend met de hartslag van de Aarde. Straal jouw licht uit en laat het vrijelijk stromen al wat leeft en de Aarde omvattend.

Nieuwe lezers van Transmutatie Nieuws vinden op de website Een menselijk web van licht creëren met instructies voor onze volle maan ceremonie.

Het leven is een ceremonie. Een ceremonie is een heilige handeling. Laten we dat heilige terugbrengen in hoe we ons leven leven.

Transmutation News – October 2019 – Dutch

Transmutatie nieuws oktober 2019

In veel van de transmutatie nieuwsbrieven heb ik onze wereldwijde gemeenschap gevraagd om samen transfiguratie ceremonies te doen om de wateren over de hele wereld te voeden met liefde en licht. Deze ceremonies waren anders dan de volle maan ceremonie waar we een menselijk web van licht creëren.

Ik vroeg mensen om een transfiguratie ceremonie te doen door een glas water op ieders altaar te zetten of op een heilige plek en om dan als het waterglas gevuld is met licht het naar een water bij je in de buurt brengen, naar de zee, een rivier, meer, bron, vijver, etc. Op deze manier zou onze gezamenlijke energieën een boodschap van liefde, eer en respect aan al het water in de wereld gegeven worden en uiteindelijk naar de bron stromen.

De aarde bestaat uit water en wij bestaan ook voor een groot deel uit water. Als we het water in ons en buiten ons eren, reflecteert het water altijd terug naar ons onze schoonheid, passie, liefde en licht. Werken met water is een prachtige manier om boodschappen naar alle elementen te sturen, omdat ze allemaal gevoed worden door het water wat we zegenen.

Met alle uitdagingen die op dit moment impact hebben op onze planeet voel ik dat het tijd is om deze krachtige ceremonie weer in te voeren.

Neem een glas een vul het met water uit de kraan of ga naar een water bij jou in de buurt of koop een flesje water. Zet het water op je altaar of op een plek die goed voor je voelt in je huis of buiten in de natuur.

Doe je voorbereidende werk om je ego opzij te zetten, zodat je een puur en zuiver kanaal bent voor de goddelijke energieën die door jou heen kunnen stralen.

Ga diep bij jezelf naar binnen naar de bron van je goddelijke licht en laat dit licht door je hele lichaam stromen en vervolgens door je handen. Laat dit licht steeds groter in jezelf worden totdat je voelt dat je heilige plek volledige gevuld is met een prachtig stromend licht. Voel, zie, en merk hoe het licht stroomt naar het water in de ruimte waar je bent.

Drink een beetje van dit heilige en gezegende water en voel hoe de helende kracht je lichaam vult. Breng daarna het water naar een plaatselijke bron. Zet je hart echt open, open al je onzichtbare zintuigen, laar je verbeeldingskracht spreken en terwijl je ervaart dat het water in de plaatselijke bron stroomt stel je je voor dat het met al het water over de hele wereld communiceert, we voeden gezamenlijk het water met goddelijke licht en onvoorwaardelijke liefde.

Het is een andere manier om het menselijk licht web te creëren maar het doet het zelfde.

Dit is een krachtige manier voor ons om onze harten samen te laten komen om onvoorwaardelijke liefde in het collectieve energieveld te brengen en om te beginnen met het laten zien van onze devotie aan de elementen die ons leven geven. Deze liefde en devotie zullen aan ons teruggegeven worden want dat is de wet van de natuur.

13 oktober is het volle maan. Laten we verder gaan met het creëren van een menselijk web van licht. Je kan dat doen op dezelfde dag wanneer je de water ceremonie doet, zodat de volle maan extra energie geeft aan je werk. Als je ervoor kiest het op een andere dag te doen, zorg en dan voor dat je alle gedachten en je ego opzij zet zodat je een sterk licht kanaal kan zijn. Transfigureer, absorbeer je goddelijke licht in je cellen en laat het prachtige, bijzondere licht groeien en stralen door en over de aarde heen.


Dit is niet de tijd om spirituele oefeningen oppervlakkig te doen. Leg je hart en ziel in deze ceremonies en laten we de schaduwen transformeren die momenteel ons collectieve veld vullen. Als ieder van ons dit vanuit zijn/haar bron en spirituele plek doet dan kunnen we de huidige energieën transformeren. Maar het is belangrijk dat we het vanuit ons hart doen en dat we werken vanuit onze hoogste frequentie met volledige aandacht en concentratie.

Als je de transmutatie nieuwsbrief voor het eerst leest, lees dan “een menselijk web van licht creëren”, daarin staat beschreven hoe je de maandelijkse ceremonie kan doen.

Transmutation News – September 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuws september 2019

In juli hadden mijn man en ik de geweldige kans om mee te gaan op expeditie naar het noordpoolgebied.

Dit was altijd al een droom voor me. En ik had een bijzondere journey waarbij de Zon me vroeg een pelgrimage te maken.

Dus we gingen op pad met een ijsbreker. Het was een ongelooflijke ervaring om in zo’n magisch gebied te reizen. We gingen naar Spitsbergen.

Tijdens onze reis groeide het ijs zodat we tot de 80e breedtegraad konden komen. We kwamen tot ongeveer 730 mijl van de Noord Pool. Het ging niet verder.

Ik kan er geen woorden voor vinden wat we daar meemaakten. We hebben nu absoluut “pool koorts” en we denken er serieus over om een poos naar een stad in het noordpoolgebied te verhuizen.

Ik ben in het ijs en in de stilte gegaan. Om door een ijsplaat te gaan is spectaculair. Maar we zagen ook geweldige wezens: dolfijnen, zeerobben, walrussen, een ongelooflijk aantal vogels, prachtige bloemen, rendieren, poolvos, en ja, we zagen een ijsbeer. Ik zag de ijsbeer terwijl die op een ijsschots klom dus ik zag vooral z’n achterkant. Maar ik zag hem lopen. Het ging allemaal te snel om te fotograferen. Maar het was een cadeautje!

Ik vertel steeds in het Transmutatie Nieuws dat al het leven zingt. Wel, op een excursie met een zodiac voeren we in een fjord met zingend ijs. We konden een uur daar zijn voor we terug moesten.

Ik postte een videoclip van het zingende ijs op mijn Facebook pagina:

http://www.facebook.com/SandraIngerman

We hebben spectaculaire tochten te voet en met de zodiac gemaakt en zagen de rijkdom aan dieren, vogels en landschappen.

Om in de stilte van deze magische werkelijkheid te zijn verandert je leven.

Dit is iets wat we allemaal missen in het onstuimige leven dat we leiden. En hoe snel het leven gaat veroorzaakt ziekte van de geest.

We moeten terug naar meer leven met de natuur. Dat kan mensen emotioneel, spiritueel en fysiek helpen.

Met alle veranderingen in ons milieu moeten we leren ons aan te passen. Want er zit zoveel gif in ons milieu op dit moment, dat we echt proactief moeten zijn hoe dit te transmuteren.

Kort geleden kreeg ik na een medische test te horen dat mijn lichaam vol zit met een giftige schimmel, en mijn huis ook. Een schimmel sanering team is aan het werk om de schimmel uit ons huis weg te krijgen. En ik neem supplementen voor mijn eigen heling.

Maar ik realiseer me dat ik paranoïde kan worden hoe een beetje schimmel kan ontsnappen aan de schoonmaak.

Ik realiseer me dat in plaats van te verstijven van angst het mijn tijd is om nog dieper in mijn eigen praktijk van transfiguratie te gaan. We weten dat het werkt door het vele dat we over de jaren gezien hebben. Licht transformeert toxische substanties.

Overdag focus ik me erop mijn innerlijke zon te voelen die licht straalt naar al mijn cellen. Ik straal licht en liefde uit door mijn huis en over het land waar we wonen.

Ik zie mijn huis in zijn goddelijke perfectie. En ik doe mijn spiritueel werk om uit het energieveld van de schimmel te stappen. Uit een energieveld te stappen is een onderwerp wat ik later met jullie wil behandelen.

Om onze omgeving aan te passen hebben we werk te doen. We moeten uit het krankzinnige energieveld stappen dat zo velen van ons gevangen houdt en de weg vinden om in het energieveld van stilte te stappen. We moeten dit doen om te regenereren!

En we moeten onze spirituele praktijk uitvoeren zoals transfiguratie om wat we binnen krijgen uit onze omgeving te transmuteren in plaats van in angst te leven.

Aanpassen zal de sleutel voor onze tijd zijn. Verpoos enige tijd in de natuur en denk na over wat ik nu vertel.

Wat doe jij om zeker te zijn dat je je aanpast? En hoe inspireer jij je geliefden en gemeenschap om hetzelfde te doen? Dit is te belangrijk om nog te ontkennen.

Er zijn wezens in de natuur die hun geboorte-blauwdruk aanboren om aan te passen en er zijn er wiens tijd het is de planeet te verlaten. Hoe dan ook, al wat leeft is gevraagd om op de een of andere manier aan te passen.

De volle maan zien we op 14 september. Een perfect moment om te verbinden met de kracht van de zon, de maan en de sterren en je eigen goddelijk licht te pakken dat krachtige levenbrengende energie reflecteert. Vind een manier om je eigen transfiguratie-werk aan te passen zodat je jouw eigen pure stralend licht kan aanboren.

Laten we dit licht door onze wereldwijde gemeenschap uitstralen elkaar versterkend. En laten we het in en door de Aarde stralen al wat leeft aanrakend met perfectie en liefde.

Als je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws bent, lees dan op de homepage: Een menselijk web van licht creëren.

En zie, weer gaan zomer en winter over in herfst en lente op het Noordelijk resp. Zuidelijk Halfrond. Tijd om je te verbinden met het land waar je woont en de veranderingen te voelen terwijl we een heel nieuw levensseizoen verwelkomen.

De equinox is op 23 september. In de herfst denken we dan aan wat we los moeten laten en dat we ons overgeven aan de aarde zodat zij de energie composteert en omzet in nieuw leven. En in de lente denken we aan de eindeloze mogelijkheden die kunnen ontspruiten als we nieuw zaden planten in de aarde.

Laten we deze equinox ceremonieel zaden van hoop in onze aarde planten. Je kan dit doen in een journey of een meditatie. Beter dan dat zou zijn naar buiten te gaan, neem je heiligdommen mee, verwelkom de help-spirits, de betrokken voorvaderen van het land, het verborgen volk, aarde, lucht, water en het vuur van de zon, de kracht van de maan en de sterren om jouw getuigen te zijn. Neem wat zaad dat je hebt verzamelt of gekocht en plant ze terwijl je in ieder zaadje hoop, liefde en licht blaast. Vervul ieder zaad met de intentie dat hoop overal op het juiste moment uitbarst. Met de wisseling der seizoenen laten we planten van hoop overal bloeien.

Ieder levend wezen op deze Aarde is heilig. Jij bent heilig. Leven is heilig. Laten we goed onthouden wat een cadeautje het is om hier te zijn en telkens weer onze spirituele werken te verdiepen.

Met onze cirkel wens ik iedereen een mooie krachtige equinox!

Transmutation News – July 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuws Juli 2019

In de afgelopen jaren dat ik mijn boeken en nieuwsbrieven heb geschreven heb ik gedeeld hoe mensen verschillende emotionele behoeften kunnen hebben als de seizoenen veranderen. Zelf ga ik tijdens de zomer diep naar binnen zoals veel mensen dat in de winter doen als ze behoefte hebben aan een “winterslaap”

Op dit moment voelt het voor mij dat mijn spirituele pad me ‘verteld’ dat mijn bijdrage aan het levensweb is om meer tijd te vinden om in stilte te zijn en liefde en licht te geven en te zenden in het collectieve veld. En dit in combinatie met het feit dat ik in de zomer een kluizenaar ben.

We lijken tenslotte op kristallen die stralende zenders en ontvangers van energie zijn.

Zoveel van de communicatie met natuurwezens is op en psychisch niveau. Natuurwezens halen energie op. Ze nemen waarschuwingen en belangrijke informatie voor hun voortbestaan op en communiceren via uitstralende vibratie die prachtige liedjes vormen. Want alles in de natuur zingt zoals het universum dat zelf ook doet.

We begrijpen niet hoe veel van onze gedachten en woorden uiteindelijk chaotische en destructieve vibraties en liedjes overbrengen in het levensweb.

We proberen onze eigen taal te gebruiken om contact te maken en te communiceren met de natuur.

Maar de natuur leest de energie die we overbrengen en niet onze woorden.

Hoeveel missen we in de dans van het leven door niet open te staan voor de taal van vibratie die we kunnen uitzenden en ontvangen? We missen zowel berichten uit de omgeving als uit de prachtige wezens waarmee we de planeet delen. En we missen de vreugde van een oprecht gesprek van hart tot hart.

We zouden meer kunnen leren om te overleven en diepere interacties met andere soorten kunnen hebben als we onze onzichtbare ogen en oren beginnen te openen en luisteren naar de wijsheid van ons lichaam. En de natuur zal ons leren kennen als we beginnen te communiceren met de elementen en andere soorten op een van hart tot hart niveau. En ook als we bereid zijn om energieën van liefde, eer en respect over te brengen door onze paranormale zintuigen te openen. Wanneer we dit doen stellen we ons vanzelfsprekend open voor een nieuwe dimensie van het leven.

Breng deze maand meer tijd door in de natuur als je de stilte zoekt. Til de sluiers op tussen het dichte veld van de realiteit waar we wonen en open jezelf om een kristal te zijn die liefde en licht zend. Open je zintuigen en merk de energetische communicatie en de liedjes op die je hoort.

De volle maan is op 16 juli. Begin met de maan te vragen of je in haar energieveld mag stappen. Blijf je relatie met de maan opbouwen, zodat je je voelt alsof de maan deel uitmaakt van je familie. Leer over haar exponentiële kracht om je in je werk te ondersteunen. Neem de tijd om je voor te bereiden voordat je je heilige ceremoniële werk, het transfigureren, begint. Laat je innerlijke goddelijke licht stromen terwijl je onvoorwaardelijke liefde uitstraalt voor al het leven. Laten we doorgaan met het weven van een stralend web van licht in en over de hele aarde, dat alles wat leeft aanraakt.

Als je een nieuwe lezer bent van de Nieuwsbrief, lees dan Een menselijk web van licht creëren voor de instructies van onze volle maan ceremonies.

Transmutation News – June 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuws juni 2019

Ik hou er enorm van mensen aan te moedigen zich met onze natuurlijke wereld te verbinden op een manier zoals de meesten van ons het niet doen. Want in onze shamanic praktijk zijn we zo gewend hulp en heling te vragen in plats van stevige relaties te bouwen met al wat leeft waarmee we deze planeet delen en zelfs met onze help-spirits.

Op 21 juni vieren we samen de zonnewende. Dat is een beste tijd om echt te verbinden met de elementen en de natuurwezens daar waar je woont.

Ik vraag altijd de mensen hun gesprek met de natuur te beginnen met: “Mag ik jouw energieveld binnenkomen?”. Wanneer het wezen ja zegt heb je toestemming, en ik vind dat dit een liefdevol energieveld opbouwt met het wezen waarmee we willen communiceren.

Mijn studenten die voor het contact deze vraag gebruiken hebben ervaren dat meer dieren en vogels opdagen waar zij leven. Zij hebben een energieveld gecreëerd dat aantrekkelijk is voor al wat leeft.

In de shamanic-praktijk is het land een van de meest belangrijke help-spirits waar een shamaan mee werkt.

Dus laten we bij de zonnewende beginnen met naar buiten te gaan en op het land te zitten waar je woont. Als je in een stad woont, ga op het asfalt zitten en verbind je met het land eronder. Dit was zo krachtig voor mijn studenten om te doen.

Zeg: “Mag ik jouw energieveld binnenkomen?” Begin dan rustig liefde, licht, eerbied en respect voor het land uit te stralen. Als het goed voelt om te doen, introduceer jezelf aan het land. Vraag het land of het zijn geschiedenis en zijn leven aan jou wil vertellen. Start een gesprek alsof je een nieuwe vriend ontmoet.

Ga door en doe hetzelfde met een waterbron waar je woont. Hoevelen van jullie hebben je verbonden met waar je je water vandaan hebt? Stel je het verschil in smaak voor en je relatie met water als je vraagt of je in diens energieveld mag komen en liefde, licht, eerbied en respect uitstraalt. En leer ervan. Het wordt eigen en je zal op een heel nieuwe manier door water gekoesterd worden. Jij zal water heel anders gaan behandelen omdat het een bondgenoot en als het ware familie voor je is.

Herhaal dit met de lucht, de wind. Mag ik jouw energieveld binnenkomen? Straal liefde, licht, eerbied en respect uit. Merk hoe het gedrag van de wind om je heen veranderd wanneer je met hem spreekt als vriend of een familielid.

Doe dit dan ook met de zon. Mag ik jouw energieveld binnenkomen? Ik groet u met zoveel liefde en eerbied voor al wat u in mijn leven brengt. Ik weet dat ik niet zou leven zonder uw stralen die op mij en al wat leeft vallen.

Ga hiermee door met andere levende wezens waar je woont en leeft.

Merk hoe verbonden je je voelt met je lichaam, met het landschap waar je woont en met de Aarde.

Wanneer we gesprekken voeren met de natuur alsof al wat leeft deel van onze familie is, komen we in een hele nieuwe dimensie van het leven, een prachtige dimensie vol diepe vriendschappen met al wat leeft. Verbeeld je hoe je je zou voelen met zulke diepe relaties met alle gevoels-wezens waar je woont en in het levensweb.

Het is volle maan op 17 juni. Begin je oefening met de maan te vragen of je in haar energieveld mag komen. Voel haar kracht en haar liefde. Leer over de maan. Als je eenmaal het gevoel hebt dat je een stevige vriendschap met de maan hebt ontwikkeld, begin dan je transfiguratiepraktijk om jouw licht in en rond de Aarde ts stralen. Laten we vooral doorgaan een prachtig en sterk web-van-licht te creëren.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws lees dan “Een menselijk web van licht creëren” op de site.

Ik ben in onze cirkel en wens jullie een prachtige zonnewende vol magie, licht en liefde!

Transmutation News – May 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuw Mei 2019

Ik hou van de maand mei. Er is in mei een energie in de natuur die zo fijn aanvoelt. Ik voel elke keer vrede als deze maand begint. Misschien heeft het woord “mei” een bepaalde vibratie die me aanspreekt.

Toen ik in het begin Soul Retrievals gaf en er les in ging geven vertelde ik gedetailleerd aan mijn cliënten wat de rede was dat hun ziel ze had verlaten. Ik zag de kleding de ze droegen op het moment van het trauma. En dit werd ook bevestigd door de cliënt zelf. Ik ontving lange boodschappen over het trauma en daarna helende verhalen over de gift die het teruggekeerde zielsdeel weer terugbracht bij mijn cliënt.

In de loop van de tijd kwam ik erachter dat cliënten en leerlingen vast bleven zitten in de verhalen in plaats van zich te focussen op het absorberen van het licht, de kracht en de gave van het terug gekomen zielsdeel.

In die tijd was er niemand nog op internet. Dus elke 6 maanden schreef ik Soul Retrieval nieuwsbrieven en stuurde die naar mijn leerlingen die zich daarvoor hadden aangemeld. Ik voegde altijd een nieuw voorwoord en nawoord bij mijn boek Soul Retrieval: Herenig al je zielsdelen.

In een nieuwsbrief schreef ik over dit onderwerp en het advies van mijn spirit helpers hoe je dit kan veranderen. Ze stopten met het geven van de details van een gebeurtenis in het verleden waarin de client kon vastlopen. In plaats daarvan begonnen mijn helpende spirits zich te focussen op de helende verhalen van de gave die teruggebracht werd en op wat de cliënt zich kon verheugen.

Want in de tijd waarin we leven hebben we niet nog meer trauma’s nodig die ons vasthouden aan het verleden. Een Soul Retrieval brengt de essentie terug die de levendige gezondheid van de cliënt terug brengt. Het is de energie die terugkomt, niet de woorden of het verhaal wat de positieve veranderingen teweeg brengt in het leven van een cliënt.

Ik schreef over deze verandering in mijn werk in mijn soul retrieval nieuwsbrief en ik was verbaasd over alle antwoorden die ik kreeg. In dezelfde tijd dat ik mijn werkwijze veranderde werden de meeste van mijn studenten ook geleid om hun werkwijze te veranderen. We hadden allemaal tegelijk deze begeleiding ontvangen! Het is verbazingwekkend hoe de helpende spirits werken!

Dit was een belangrijke boodschap en les voor mij terwijl wij oude spirituele methodes in onze moderne cultuur toepassen. We kunnen vast komen te zitten in onze hoofden en veel te rationeel alles willen begrijpen. Informatie heelt niet, energie heelt. Ter vergelijking; mensen in traditionele culturen willen gewoon de helende energieën absorberen.

Ik zie dit nu gebeuren in ons sjamanistische en ceremoniële werk. Mensen zitten zo in hun rationele denken, kijken door hun ego’s ogen en willen de boodschappen begrijpen die gegeven worden in de sjamanistische reizen in plaats van het waarnemen van de kracht van de energetische transmissie van communicatie

Ik geloof echt dat de mensen die de shift willen maken naar een nieuwe frequentie om te werken met hogere vibrerende energieën en liederen dat die veranderen en ontwikkelen op gelijkwaardige manier aan die van de aarde.

Er zijn zoveel theorieën over splitsingen in dimensies, waar mensen vast blijven zitten in de vibratie van angst, haat en afgescheiden zijn van de dimensie van de mensen die kiezen om een andere stroom te volgen, die van een hogere frequentie.

Al jaren schrijf ik in deze nieuwsbrief over hoe mijn spirituele lerares Isis ons blijft adviseren om de stroom op te pakken die we willen volgen, wat betekent in welke dimensie van realiteit willen we leven?

In de stroom van hoger bewustzijn geloof ik dat we op een nieuwe manier onze zintuigen zullen openen zodat veel van onze communicatie op een psychische manier en via energie transmissies zullen gaan. Want als we ons te veel op woorden focussen verliest ons spirituele werk zijn waarden en zo ook de gave die dat aan ons geeft.

Probeer wandelingen te maken in de natuur zonder dat je met andere natuurwezen praat die je onderweg tegen komt. Zend alleen liefde uit en laat je licht schijnen. Kijk wat voor energie transmissie je ontvangt. Ik wed dat het zoveel dieper gaat dan woorden. Je bewustzijn en perceptie van het leven zal zo veranderen als je dit doet.

Probeer wat reizen te maken waarin je stil blijft met je helpende spirits en kijk wat zich vormt door jullie gezamenlijke energie. Laat het los dat je meer boodschappen en woorden nodig hebt. Observeer de transformatie die binnen je begint.

Ik denk dat je meer helder gaat voelen, vrediger, meer straalt, meer verbonden met het leven en meer gegrond bent met de aarde.

Doorgaand over het betreden van verschillende dimensies van de werkelijkheid heb ik zeven weken les gegeven, de cursus heet “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature Building Strong Reciprocal Healing Relationscips with Animals Trees and Other Alies in the Middle World”.

In deze cursus vertelde ik hoe in sjamanistische culturen elk levend wezen dat in hun gemeenschap en omgeving leefde met elkaar verwant is. Er waren constant gesprekken tussen de mensen, de planten, stenen, bomen, dieren, insecten, vogels en de lijst gaat maar door. Want alles wat in de omgeving leefde was familie.

Ik was zo blij om te zien hoe heel veel mensen anders naar het leven gingen kijken, ze praten tegen bomen en andere natuurwezens en ze luisteren hoe die tegen hun praten. Vaak vragen we voor een teken of een boodschap in plaats van dat we tijd nemen om met de natuur te praten zoals we met een vriend of familielid praten, zoals bijvoorbeeld aan de boom te vragen hoe zijn/haar dag was.

Ik zag hoe mensen die deze nieuwe dimensie in gingen zich niet belemmerd voelde door de zwaardere collectieve energieën, dat kwam omdat een nieuw realiteitsgevoel zich voor hen had geopend – een gevoel vol schoonheid, vreugde, een schat van liefde delend met de natuur en dat er vriendelijkheid wordt getoond aan alles wat leeft. Ik voel dat zoveel mensen zich daadwerkelijk opende voor een nieuwe evolutie van bewustzijn en daar ook instapten. De transformatie die ik zag was verbluffend. We vulden ons met schoonheid en konden toen de schoonheid in het leven waarnemen.

Natuurlijk waren er ook mensen die bleven steken in het aspect van hoe we andere levensvormen behandelen. Want op veel verschillende levels leven we in een barbaarse tijd vooral hoe we de natuur behandelen. We hebben op dit level veel helingswerk te doen. Ik ga zelf in en uit deze staat.

Maar in staat zijn om al het leven in liefde, vriendelijkheid, eer en respect te houden, verandert het energieveld.

En aangezien de destructieve krachten op de planeet ook het collectief met zoveel woede en afscheiding voeden, is het heel belangrijk dat we opstaan met ons werk en naar buiten treden om het collectief met liefde en licht te overspoelen. Anders denk ik niet dat we positieve verandering zullen zien. Maar er zullen ook mensen zijn die organisch in een nieuwe evolutie van bewustzijn zullen veranderen door in zo’n diepe verbinding met de natuur te zijn.

Op Facebook hebben een paar mensen onderstaande geweldig video gepost. Ik voel dat dit volledig verteld waarin ik les heb gegeven in de cursus en door de jaren heen met Medicine for the Earth. Dit is een video van een prachtige Lakota vrouw, die haar ervaring deelt met het praten met water.

www.youtube.com/watch?v=OeeAMNxuqio

De cursus was prachtig en ik heb een krachtige transformatie doorgemaakt door deze cursus te geven. Ik voel dat ik in een echte flow van liefde ben gestapt en dat ik heen en weer tussen mezelf, de natuur en de creatieve krachten van het universum nieuwe helende energieën in mijn leven breng. Ik geloof echt dat dit werk eerst geleerd zou moeten worden voordat je leert hoe je sjamanistische reizen gaat maken en met de helpende spirits gaat werken

ik heb een community-groep ingepland waar we één keer per maand, zes maanden met elkaar dit magische werk verder onderzoeken. Deze zes maanden durende cursus wordt samengevoegd met de eerste cursus van 7 weken voor diegene die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de schoonheid van de natuur en communiceren met natuurwezens. Of je nu in een stad woont of in een buitenwijk, deze oefeningen zijn transformerend en zorgen voor een gevoel van diepe vrede. Ik heb nog geen link voor meer informatie maar ik zal een e-mail sturen als ik meer informatie over de cursus en registratie heb.

18 mei is het volle maan. Zorg ervoor dat je je werk doet om in je spirituele zelf en in een heilige ruimte te komen. Reis naar binnen naar de waarheid van wie je bent. Onder al je gevoelens en gedachten ben je pure spirit, goddelijke licht en onvoorwaardelijke liefde. Dit is de energie die je meedraagt. Laten we nu onze energieën van licht samenvoegen en stralen, uitstralen in en door deze grote aarde. Laten we doorgaan met het weven van een mooi web van het leven dat elk wezen op aarde omvat.

Wanneer je een nieuwe lezer bent van het transmutatie nieuws, lees dan eerst “een menselijk web van licht creëren op de startpagina voor de instructies van onze volle maan ceremonies.

Ik werd op een ochtend wakker met een krachtige boodschap; het is tijd om naar het werk te rennen in plaats van er van weg te lopen, zodat we zaden kunnen planten voor toekomstige generaties!

Transmutation News – April 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuws april 2019

De laatste maanden postte ik op Facebook, beschrijvend enkele bijzondere nachtelijke ervaringen. Ik heb deze posts ook in Transmutatie Nieuws opgenomen omdat velen van jullie niet op Facebook zitten.

Hieronder volgt een recente posts:

Ik kreeg mijn meest indringende visioenen ’s nachts. Het laatste jaar of zo heb ik visioenen en krachtige spirituele berichten ontvangen die een enorme impact op mijn lichaam hebben.

Dit jaar heb ik op verschillende Facebook pagina’s veel van de berichten gepost die ik ontving van een groep spirits die ik de Ouden noem. De berichten, boodschappen en healings die ik ontving resoneren nog steeds in mijn lichaam.

Afgelopen nacht werd ik in het midden van de nacht wakker van een geluid. Ik kon niet weer in slaap vallen. Ik bleef rustig in bed liggen.

Ineens vond ik mezelf in het Universum zweven. Ik werk veel in de Void, en dit is het gebied waar ik mijn scheppings en manifestatie werk doe,

Waar ik afgelopen nacht was, leek zo op de Void, maar de kwaliteit was anders. Ik zweefde gewoon in universele liefde. Ik zag, voelde en hoorde dat de universele energieën waaruit al wat leeft is voortgekomen, is pure onvoorwaardelijke liefde. Het Universum zingt ons altijd liefdevolle liederen toe. Liefde doordrenkte iedere cel van mijn lichaam terwijl ik door het Universum zweefde. Er ware geen spirits of wezens. Ik was alleen maar in een veld van pure liefde.

Het lied en de muziek die ik hoorde leek erg op de muziek die ik hoorde toen ik bijna in de oceaan verdronk en een NearDeathExperience had.

Wat de transmissie me duidelijk maakte was in hoeveel onvoorwaardelijke liefde we allemaal gekoesterd worden. En dat we ieder moment van ons bestaan worden toegezongen.

Ik kan je niet zeggen hóe ongelooflijk bijzonder deze ervaring was!

Maar ik bleef wel met vragen zitten:

Waarom kunnen mensen deze liefde die 24/7 om ons heen is niet ontvangen, en waarom horen we de muziek en de liederen over liefde, leven en schepping niet?

En hoe beginnen we deze liefde van het Universum weer door te laten dringen om ons dicht opeen gepakte collectief te doorspoelen. Wat ik steeds zeg is dat shamanen hoeders van energie zijn. Hoe kunnen we dit soort liefde in ons collectief cultiveren?

Ik weet dat dit iets is dat ik moet blijven nastreven. Want als je zou kunnen voelen wat ik vannacht heb gevoeld dan weet we dat we zoveel missen van de magie van het leven!

Een van de thema’s waar Renée en ik over praten in The Shamans Cave is hoe belangrijk het is de kracht en betekenis van scheppings-verhalen te begrijpen. In de shamanic cultuur tekenden de scheppings-verhalen de weg voor de gemeenschap als wel voor de shamaan om de stappen naar een harmonieus leven te kennen en ook hoe heling-ceremonies te ontwerpen. Scheppings-verhalen helpen ons onze rol in het leven te bepalen en tonen ons de waarden die we na kunnen streven om te bereiken.

Als je het lied van de schepping verstaat en begrijpt hoe de scheppende krachten van het Universum jou hebben gecreëerd, dan zie je misschien beter de trillingen en energieën nodig voor een infusie voor een nieuwe stoffelijke wereld.

In de jaren 1990, toen ik Medicine for the Earth: How to Transform Environmental and Personal Toxins schreef, verhaalde ik het belang van journeying/meditatie om jouw eigen ontstaansgeschiedenis te kennen. Ik blijf schrijven over scheppings-verhalen in mijn latere boeken zoals Walking in Light: The Everyday Empowerment of a Shamanic Life.

Ik geloof echt dat jouw scheppings-verhaal kennen absoluut nodig is om de praktijk van transfiguratie ten volle te omarmen. Want als je niet weet wat de Bron is, hoe kan je dan de Bron in jezelf ervaren? Zonder een diep gevoel van de Bron wordt de praktijk meer iets rationeels. En het mentale concept van wat het betekent te transfigureren in je goddelijkheid heeft niet de stuwkracht of energie om de vibratie van nieuw leven te creëren waarvan we allen hopen dat dat de wijdverspreide effecten zijn. Ons werk moet vol zijn van de werkelijke fysieke ervaring van de Bron, van God, godin of de creatieve kracht van het Universum.

Dus neem de tijd en journey, mediteer, of do automatic writing om jouw scheppings-verhaal te ontdekken.
Wie creëerde jou en het leven op Aarde?
Ervaar hoe expansief de scheppings-energie is. De energie is eindeloos en grenzeloos.
Voel de liefde die in jouw ontstaan zit.
Ervaar het scheppings-licht en journey dan naar binnen en vind de Bron van jouw eigen innerlijk licht.

Het is volle maan op 19 april. Laten we samenkomen na je ervaring met de liefrijke energieën van de kracht van het Universum en draag die uit terwijl we een stralend web-van-licht creëren in en over de hele Aarde.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees de instructies voor onze maandelijkse ceremonie op de homepage: Een menselijk web van licht creëren

Josephine, uit onze wereldwijde community, gaf me heel mooie feedback over Tracy Shulsinger’s praktijk die ik in het Transmutatie Nieuws van maart beschreef. Josephine heeft me eerde interessant werk verteld. Ik hou van haar zoekende toewijding en van haar shamanic praktijk. Dank je, Josephine, voor alles wat je doet. Dit vertelde ze me:

“In 1969 bezocht ik een Japanse Vredes Tuin in Hiroshima. Dat was heel bijzonder. Nergens iets van ‘kijk wat je ons hebt aangedaan’. Geen streven om ons schuldig of met spijt te laten voelen. Vrede en harmonie, en schitterende schoonheid. Ik voelde gewoonlijk niets in die dagen, geen pijn noch vreugde. Maar in Hiroshima voelde ik de vreugde van vrede en harmonie”.

Josephine vervolgde:

“De Shinto benadering is, dat voor zij een project beginnen om een tuin of een gebouw te ontwikkelen, zij eerst dit overleggen met de Kami (vergelijkbaar met onze Caretakers) en met de planten, bomen en stenen die met het project te maken krijgen; en dan houden ze ceremonies om het project te laten slagen. En meer ceremonies tenslotte uit dankbaarheid voor het succesvol afronden van het project.”

Josephine meent dat er over de wereld meer tuinen op deze manier aangelegd worden. Maar ik wilhet zaad planten van de Japanse Heel Tuin en de Shinto benadering met ceremonies voor iedere tuin die ze aanleggen.

Als we ons afvragen wat we kunnen doen, inspireert het idee van Vredes Tuinen ons om te bedenken dat er zovele wegen zijn om bewustzijn te verhogen en harmonie in de wereld te brengen. we kunnen echt shamanic hoveniers zijn en een prachtige dienst bewijzen door Vredes Tuinen in onze gemeenschappen aan te leggen.

Transmutation News – March 2019 – Dutch

Maart 2019 Transmutatie Nieuws

Renee Baribeau en ik hebben samen een interview gegeven bij Michael Sandler’s Show Inspire Nation. Het was een goed interview waar we veel verteld hebben over sjamanisme en het houden van ceremonies. Als je wilt kijken of luisteren naar de show dan is dit de link: https://youtu.be/6gd5FwlQib0

Ik heb het altijd leuk gevonden om online cursussen te geven. Ik doe dit al lange tijd. Deze cursussen zijn niet hetzelfde als de workshops die ik op locaties geef, waar we een diepere verbinding kunnen maken met de gemeenschap door samen te drummen, dansen, zingen, lachen en gezamenlijke ceremonies te doen. Maar in de huidige wereld kunnen online cursussen mensen die niet kunnen reizen naar een workshop een uitkomst zijn.


Ik heb veel meer geleerd over het les geven in sjamanisme door jaren op Facebook alle posts en vragen te lezen van deelnemers van mijn cursussen.

Ik heb duidelijk kunnen zien waar veel studenten vast lopen wanneer ze beginnen met sjamanistisch reizen. En het stuk wat de mensen missen is dat ze niet begrijpen wat de kracht is van het bouwen van ongelofelijke sterke en langdurende relaties met de helpende spirits. De sleutel tot diepe sjamanistische oefening is om een spirit tijdens een reis te ontmoeten en diep in de ogen van deze helpende spirit te kijken, de kracht van zijn adem te voelen en je onzichtbare oren te openen om de inspirerende boodschappen te horen en om hulp te ontvangen.

In het westen is het zo dat in plaats van dat men de tijd neemt om een stevige band op te bouwen met hun krachtdier, zoals je ook zou doen met de meest belangrijke persoon in je leven, komen nieuwe sjamanistische reizigers direct terug en vragen aan anderen waarom een helpende spirit zichzelf heeft geïntroduceerd en hoe je dat kan interpreten wat gezien werd tijden de reis.

Dit gedrag vormt een doodlopend pad in het sjamanisme omdat niemand anders de betekenis van zo’n heilige relatie kan interpreteren.

Ik werk al zo lang met mijn helpende sprits, zij zijn de enige wezens waar ik naar toe ga als ik vragen heb, heling zoek en voor suggesties voor ceremonies. Ik praat met ze gedurende de dag zoals ik ook praat met mijn beste vrienden.

Ik heb me gerealiseerd dat het gedrag van studenten in onze moderne cultuur er over gaat over hoeveel mensen contact hebben met de andere levende wezens waar we deze planeet mee delen. Men kan bij een boom zitten en om een bericht vragen of om hulp vragen. Maar er zijn maar weinig mensen die elke dag, een jaar lang een boom bezoeken om elkaar te leren kennen en bondgenoten voor elkaar te worden.

Wat zou er gebeuren als we stevige relaties aangaan en opbouwen met andere soorten? Ik geloof dat we zouden leren hoe we in harmonie kunnen leven en ons bewustzijn kunnen verhogen zodat we op een gezondere en vriendelijkere manier kunnen leven.

Je kan beginnen met een plant in je huis. Ga er elke dag naar toe en creëer een relatie met deze plant die wederzijds is. Je hoort misschien geen woorden uit je eigen taal. Maar na een tijdje leer je een taal die jullie beide begrijpen en dat zal je leven met een gevoel van verwondering verrijken. Je zou ook kunnen beginnen met elke dag een steen of rots te bezoeken of je bezoekt je lievelingsboom. Praat elke dag met het water wat je drinkt en waar je je mee wast. Dit zijn gewoon wat suggesties.

Om dit toe te voegen, aan wat ik ontdekte toen ik voor het eerst in transfiguratie les gaf, dat mensen niet echt contact maakten met de Bron van licht die in ons leeft en onze authentieke identiteit is. Ik kon zien dat de tekortkomingen van zoveel studenten werden geboren uit het niet weten van hun eigen scheppingsverhaal inhoud. Want als je geen sterke relatie hebt met het goddelijke en de Bron, kan transfiguratie hellemaal een mentaal concept worden en de kracht verliezen van het transformeren van zwaar gelood bewustzijn naar het gouden licht.

Om dieper in je werk te komen, wens ik dat je het zaad plant dat het nodig is om een sterkere relatie op te bouwen met de Bron, onze helpende meelevende spirits en dat we de taal van de natuur wezen leren. We zijn met elkaar verbonden in het levensweb.

Dit werk zal je bewustzijn verhogen naar een prachtige plek waar harmonie weer terug kan keren tussen mensen en alles wat leeft. En dan focussen we ons niet meer op de uitkomst van ons werk, We zijn dan zo ondergedompeld met de magie, verwondering en ontzag, we leren hoe we volledig in het nu kunnen leven.

Zoals ik in vorige nieuwsbrieven heb geschreven ben ik zo trots op het werk wat de leraren/leraressen doen die cursussen met mij hebben gedaan. Je kan ze hier vinden www.shamanicteachers.com.

Ze geven unieke workshops en delen inspirerende hulpmiddelen die in deze tijd goed kunnen helpen.

Tracy Shulsinger is een van deze leraressen. Ik hou van het werk wat ze doen. We hebben elkaar kort geleden gesproken en ze deelde een prachtige oefening. Ik vond het zo mooi en perfect om de equinox mee te verwelkomen. Het gaat prima samen met mijn lessen dat sjamanen tuiniers van de energie zijn.

We verwelkomen de lente op 20 maart.

Hieronder staat wat Tracy deelt met onze wereldwijde gemeenschap.

Sjamanistische vredes tuinen

Begin januari 2019 kwam ik samen met mijn maandelijkse shamanic journey cirkel, we vroegen onze gidsen “Welke intentie of focus zijn in 2019 voor mij het aller belangrijkst?”

Ik kreeg verschillende prachtige en enerverende antwoorden en ik wil er graag een met je delen.

Mijn helpende spirit zei:

Het is tijd om meer naar buiten te treden. Het is belangrijk dat je je meer bezighoud met wat er in de wereld gebeurd en je er niet van distantieert omdat je niet weet wat voor effect het op je zou kunnen hebben. Wanneer je iets hoort over wat er ergens in de wereld gebeurd en dat doet je zeer, ga dan in plaats van je zelf terug te trekken en het te vermijden, dieper deze situatie in en plant sjamanistische verders tuinen. Sjamanistische vredes tuinen zullen helpen om harmonieus en mooi leven te brengen in die situatie en de mensen die er bij betrokken zijn.

Terwijl je het puin over de aarde opruimt, ruim je ook het puin van de situatie op. Terwijl je een gat in de aarde graaft, graaf je diep in de situatie om je ermee te verbinden. Terwijl je een zaadje plant op de aarde, breng je een ander soort energie in de situatie – een zaadje wat helpt te veranderen, te overwinnen en om schoonheid en vrede te planten. Terwijl je de tuin bedekt met aarde, grond je en veranker je de situatie met deze nieuwe energie. Terwijl je de tuin keer op keer water geeft, ben je voortdurend bezig met het koesteren en liefhebben van de mensen en de situatie.

Om sjamanistische vredes tuinen te creëren, visualiseer je jezelf bij de situatie en ga je beginnen met het planten van een tuin. Eerst maak je de grond schoon en ruim je al het vuil van de grond op. Graaf vervolgens een gat. Plaats de zaadjes in het gat. Bedek te slotte de zaden met aarde en geef de vredestuin water. Telkens wanneer je iets hoort over de situatie of als je aan de situatie denkt ga je terug naar de vredestuin en giet je liefdevol water in de vredestuin om de vrede, liefde en schoonheid te laten groeien.

Deze sjamanistische vredestuin visualisatie kan tijdens een sjamanistische reis worden gedaan. maar eigenlijk is het de bedoeling dat dit gedaan wordt tijdens momenten van de gewone realiteit, wanneer je je bezig houdt met dagelijkse activiteiten. Als je een tragisch nieuwsbericht hoort kan je overwegen om in plaats van te zappen, volledig te luisteren. Alle gevoelens te voelen die naar boven komen en dan zie je jezelf naar de locatie gaan en daar een vredestuin aanleggen. Op deze manier breng je sjamanistische werk de wereld in! Het is ook zo dat wanneer je in je gevoelens blijft, en in dat moment van intensiteit, gebruik je die intensiteit om energetisch de vredestuin te ondersteunen en dus de situatie, Er is dan meer kracht achter je liefdevolle actie en meer kracht voor het transformeren van je emoties.

Ik was zo blij om deze oefening te ontvangen. Ik heb me jarenlang schuldig gevoeld over het vermijden van actuele gebeurtenissen en het nieuws. Maar ik vond dat het noodzakelijk was voor mijn eigen gezondheid omdat ik nachtmerries had en ik constant dacht aan het leed in de wereld. Ik dacht dat mijn eigen lijden niemand hielp en dat ik beter vreugde in de wereld kon verspreiden door me blij van binnen te voelen. Maar deze oplossing voelde nooit helemaal goed- in feite omzeilde ik telkens weer het leven en mijn gevoelens. Nu met de oefening van de sjamanistische vredestuin kan ik volledig in het leven staan, mezelf beschermen door in de energie van de vredestuinen te zijn en helpen om de energie van leven, liefde en schoonheid naar de plaatsen en mensen in de wereld te brengen die het enorm nodig hebben. De grote magie van deze oefening is om voortdurend je vredestuinen te bezoeken wanneer je denkt of hoort over de mensen of gebeurtenissen die je hebben geïnspireerd om de vredestuin te planten. Oefeningen zijn het meest effectief als ze herhaald worden, de energie groeit en groeit net als je prachtige vredestuinen na verloop van tijd!

Liefs,

Tracy Shulsinger

Tracy Shulsinger is een sjamanistische lerares en practioner in Boulder, CO. Ze geeft maandelijks een sjamanistische kring met journeyen, ze leert studenten hoe ze het sjamanisme kunnen beoefenen geeft healings sessies.

Voor meer informatie; http://shamanism.thehealingcollective.us


Op 21 maart is het volle maan. We kunnen dan deze prachtige oefening die Tracy met ons heeft gedeeld toevoegen in onze volle maan ceremonie van een menselijk web van licht creeren. Laten we gezamenlijk een sterkere relatie bouwen met het goddelijke licht wat ook helder in ons schijnt. En laten we dat licht door en over de aarde transfigureren en stralen.

Als je de transmutatie nieuwsbrief voor het eerst leest, kijk dan ook op

Een menselijk web van licht creëren. Hierin staat onze wereldwijde volle maan ceremonie beschreven.

Ik wilde jullie ook laten weten dat Tatian Starikova de Russische vertaling gaat doen. Daar ben ik heel blij om ook omdat er een aantal boeken van mij in het Russisch uit zijn en het moois is dat we lezers bekend kunnen maken met het werk wat we doen. Laten we samen Tatiana bedanken voor haar werk.

Ik wens jullie allemaal een prachtige zonnewende!

Transmutation News – February 2019 – Dutch

Transmutatie Nieuws februari 2019

In januari had in de geweldige gelegenheid de Nieuwjaars show te doen tijdens de Winter Solstice Summit van Renee Baribeau. Mijn voordracht en de oefening die ik leidde werden heel goed ontvangen. Je vindt het misschien leuk mijn presentatie te zien. Klik daarvoor hier:

De laatste paar jaar stonden bol van zoveel veranderingen en wegsnijden van oude delen van mijn persoonlijkheid die niet meer laten zien wie ik nu ben. Velen van ons ervaren de dood van wat gewoon en vertrouwd was, wat we weten en waar we op kunnen rekenen.

Dit brengt ons terug naar de taal van de Natuur en de cirkelgang van dood en opnieuw geboren.

Mijn leven, zelfs voor dat ik shamanisme ging beoefenen, was vervuld van een diep verlangen om mensen geliefd en waard om er te zijn te laten voelen. Ik voelde altijd, en nog steeds, zoveel onvoorwaardelijke liefde voor mensen en natuurlijk voor al wat leeft. Tegelijkertijd besef ik dat ik de paradoxale dans dans liefde te ‘zijn’ terwijl mijn ego steeds in verdeel en oordeel vervalt.

Ik geef nog steeds les, probeer nog steeds mijn eigen authentieke lied in de wereld te zingen. Maar ik word gevangen in de feiten dat:

Er zijn teveel mensen op onze planeet.
Mensen kiezen ervoor kinderen te krijgen en die dan de voeden met vervuild water, lucht en voedsel. Baby’s komen ter wereld met afwijkingen die geen kind of familie zou moeten hebben.
Mensen verliezen ieder gevoel van menselijkheid.

En de meeste mensen kennen de taal van de Natuur niet. Hoe kan een soort overleven als die zijn moerstaal niet kent? Hoe kunnen we de wijsheid van de Natuur wat ons leven geeft leren in plaats van te denken dat wij de meest ontwikkelde soort zijn en de Natuur en het leven beheersen.

Terwijl ik eindeloos over deze dingen nadenk, voel ik een sterke roep om naar binnen te keren. Want al dit gepeins is niet productief.

In zekere zin beginnen mijn woorden van inspiratie betekenisloos te lijken. Tegelijk komen spirituele energieën dichterbij, dansen met me, verdwijnen, komen terug, steeds ongelooflijke mystieke informatie delend over, ja!, het proces van loslaten maar ook de wonderen die mogelijk zijn dankzij de oeroude praktijken van shamanisme – niet de oppervlakkige oefeningen en ceremonies waardoor iedereen zich voor korte tijd goed voelt.

Om deze wonderen te laten gebeuren gaan we door een dood. Want een deel van het collectief zingt liedjes over verscheuring, zich niet realiserend de kracht van hun woorden en gedachten. Wij hebben onze Schepping Verhalen niet meer, die ons leren hoe over intenties te zingen en liederen over scheppen en wedergeboorte.

Het is belangrijk in het gezicht van dood en verscheuring afscheid te nemen van wat ons niet langer dient. En dan is het tijd om naar binnen te gaan en je inner-tuin te verzorgen met behulp van diep spiritueel werk. Plant zaden van structuur, kleur, klank, gevoel, zicht, en zelfs van mooie herinneringen die ons helpen te herinneren hoe te scheppen en weer volop aan het leven mee te doen.

Het collectief splitst zich in verschillende werkelijkheden. Of, zoals ik al jaren schrijf, we vinden allemaal andere golven te surfen. zij die mee willen gaan in het proces van herinneren, dit is het moment om je energie te focussen op een manier die je nog niet eerder hebt gedaan.

In januari had ik een indrukwekkende journey en een totaal andere boodschap van de spirits.

Zij herinnerden me eraan dat mensen die naar verschillende soorten in de natuur journeyen steeds de boodschap krijgen dat er compassie voor ons is terwijl wij naar onze hogere zelf groeien en evolueren.

Als de natuur compassie heeft, en wij zijn natuur (we zijn niet verbonden met de natuur) wat zegt dit dan over onze eigen wezenlijke natuur.

Dit helpt wel met sommige van mijn oordelen. Maar het is werk in uitvoering om te leren compassie voor mijzelf te hebben.

Zoals ik steeds herhaal, shamans zijn hoveniers, zijn energie. Toen de help-spirits dit met mij deelden, veranderde dat totaal mijn begrip van de shamanic leer en heling. Om het volledig te snappen dat wij slechts energie zijn en dat we als shamanic beoefenaren slechts met energie werken, dat geeft ons meer keuzes dan alleen maar kijken naar het afsterven van vormen zoals we dat vandaag de dag zien. Wij hebben te maken met gedachten die door verkeerd en ongeëvalueerd denken zijn gevormd. Wij geloven dat wij de intelligentie hebben om onze weg door alles heen te denken. En dat is niet zo.

In werkelijkheid weten we eigenlijk niet eens waar we voor bidden. We kennen de taal niet die onze gebeden laten uitkomen. Ik heb diep nagedacht dat als de woorden om je intentie kracht bij te zetten niet komen, wees dan stil en laat je hart spreken.

Het is absoluut noodzakelijk voor ons om op dit punt na te laten zelfs maar te denken over waar de wereld en onze levens uiteindelijk toe leiden. Dit is het moment om stil te zijn, te bidden, ceremonies te doen met zoveel energie-brandstof als je maar hebt en laat de wijsheid van onze volgende stappen zich maar gewoon openbaren.

Geloof me, dat zal gebeuren. Dat gebeurt in de flow. Als je in de flow bent ontvouwen alle onze volgende stappen zich.

Als alles energie is, bedenk dan hoeveel energie er nodig is om de huidige collectieve energie te transformeren. Vraag jezelf af of je compenserende energie inzet om een werkelijk transformerende macht te zijn.

Zo niet, dan zal je hierop willen reflecteren deze maand.

Het is volle maan op 19 februari. Laten we onze energie opvijzelen om de diepte te ervaren van transformerend licht dat wij door en over de Aarde kunnen stralen om werkelijk al wat leeft en de Aarde volop is het stralend licht te zetten om zo de energie voor nieuwe geboorte, leven en schepping te voeden.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees de instructies voor onze maandelijkse ceremonie op de homepage: Een menselijk web van licht creëren

Op 14 februari is het Valentijn, door velen gevierd. Dit is een dat om de liefde te vieren!

In shamanism is reciprociteit een van de belangrijkste onderdelen. Bijvoorbeeld: natuur houdt ervan toegezongen te worden. Als een gemeenschappelijke taal is gevonden tussen twee verschillende soorten en liefdesliedjes worden elkaar toegezongen, ontstaat iets magisch.

Laten we doorgaan onze liefde met al wat leeft te delen. Zing en luister naar de liefdesliedjes die naar je terug gezongen worden.

We zoeken een nieuwe vrijwilliger vertaler in het Russisch. Als je dit wilt doen, neem dan contact op via info@sandraingerman.com. Dit is niet een adres voor persoonlijke emails.