Transmutation News – December 2018 – Dutch

Transformatie Nieuws december 2018

Zoals ik vorige maand al vertelde heb ik bijzondere ervaringen met een groep hele oude spirits gehad, die ik bij gebrek aan een betere term maar de Ouden noem.

Zij geven mij heel wat om over na te denken en te omarmen. Want als zij informatie met mij delen geven ze me eerst een lichamelijke reactie en dan genoeg woorden om hun bedoeling te snappen.

Ik voel dat ze me kortgeleden Het Meedragen van Kracht geleerd hebben.

De spirits waar ik mee werk zijn zo oud, wijs, mooi en liefdevol. Zij lieten me zien dat we hier universeel gezien maar een oogwenk-lang hier zijn. Ik weet dat mensen deze uitdrukking steeds gebruiken. Maar ik voel echt hoe we in de loop van miljoenen jaren wij hier korter dan een seconde zijn.

Zij hebben me ook met mijn ergste pijn geholpen. Want ik heb mijn hele volwassen leven gewijd aan het teachen van het shamanisme. Ik heb gezien hoe door de populariteit van het shamanisme dit verwaterde. Daarmee vermindert de enorme kracht van dit “medicijn” voor de tijden waar wij nu in leven.

De boodschap die de help-spirits mij gaven is: “Je kan mensen niet leren magie te dragen die ze niet bezitten. Wanneer de mens de magie vindt zal hij het dragen.”

Dit gaf me de rust waar ik zo naar zocht. Ik weet dat de mens het echte medicijn zal vinden en bij zich dragen wanneer het werkelijk nodig is om te overleven.

Deze hele boodschap gaf me vrede en rust, en ik begrijp dat het nu de tijd is om meer te focussen op het aanleren van bedrevenheid om het leven te leven zoals ik daar al over schrijf sinds 2000. Dit is wat mensen van onze cultuur nodig hebben daar we van onze ouderen nooit hebben geleerd hoe je energetisch te gedragen in woord, gedachte en dagdromen, en over onze kracht, gaven, schaduw en zwakheden te leren.

Dus het is belangrijk dat we hiermee beginnen voor we de diepte ingaan in ons shamanic werk.

Maar kort geleden kreeg ik een hele nieuwe manier te zien hoe te leren om meedogende spirits te ontmoeten en met ze te werken. En dit past in het thema waar ik mee bezig ben over Het Meedragen van Kracht, Liefde & Licht.

In de westerse wereld leren we mensen om te journeyen en naar een krachtdier, bescherm spirit of een leermeester te vragen in de onzichtbare sferen. En we weten dat mensen dan gelijk de boeken induiken om de betekenis van hun help-spirits op te zoeken, in plaats van te leren van de help-spirits zelf.

Ik ontving een nieuw protocol voor journeying en ik zou het fijn vinden als jullie dit deze maand willen proberen. Ik heb het gevoel dat dit werkelijk een krachtige manier is om het Nieuwe Jaar in te rollen.

Dit zijn de stappen. Natuurlijk kan je drummen, ratelen, zingen, dansen of hoe je ook graag prettig werkt.

1. Vraag of er een help-spirit in de buurt is die bereid is jou in zijn energieveld toe te laten.
2. Vraag de help-spirit wat voor soort kracht hij met zich meedraagt.
3. Vraag de help-spirit of jij toestemming hebt om zijn kracht te dragen.
4. Wat betekent het kracht mee te dragen en/of de kracht van een help-spirit?

Dit zal je natuurlijk in zo’n diepe relatie met een help-spirit brengen. En je zou dit met al je help-spirits moeten doen.

Eigenlijk is het zo dat shamans altijd de kracht van hun help-spirits in zich dragen. In sommige culturen eten shamans met toestemming en met heilige handelingen het lichaam van een help-spirit. Dit is zeker het geval wanneer men werkt met planten – een stukje van de plant eten waarvan je het medicijn draagt.

Maar in de wereld van vandaag roepen we de help-spirits op een manier die hen van ons scheidt. Maar in werkelijkheid zijn we niet gescheiden. Wij dragen hun kracht met ons mee met een doel en om hun gaven, sterkten en helende wijsheid te delen in onze gemeenschap.

Dit is een nieuwe manier van denken over hoe met help-spirits in contact te komen. Wie wil er nou in een boek duiken om de betekenis van een krachtdier op te zoeken, als je een geweldige ervaring kan hebben zelf achter de waarheid van je relatie te komen?

Wanneer we de Winter Zonnewende vieren sta jezelf toe over deze boodschap na te denken.

“Het licht van de zon is in alles. Wij dragen het zonlicht met ons mee”.

Ik hoop dat degenen die het boek The Book of Ceremony: Shamanic Wisdom For Invoking the Sacred into Every Day Life konden kopen, het materiaal gebruiken om je eigen zonnewende ceremonie voor jouw omgeving te ontwikkelen. En als je het boek niet kan lezen, doe dan een journey over iets dat je kan delen met je geliefden, vrienden of jouw gemeenschap. Het is tijd voor ons allemaal om op te staan en meer krachtige en inspirerende handvaten aan onze gemeenschap aan te bieden. Het doen van ceremonies is een heilige handeling.

22 December is het volle maan. Laten we ons focussen op ons licht in de wereld te brengen en ons transfiguratie werk te doen om in en over de hele Aarde een prachtig stralend web van licht te weven.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees de instructies voor onze maandelijkse ceremonie op de homepage: Een menselijk web van licht creëren

En bedank met mij hartelijk de vertalers die zoveel mensen helpen in onze gemeenschap te treden zodat we samen kunnen werken. Laten we een speciaal dank-je-wel op ons altaar plaatsen en in een ceremonie opnemen. En graag wil zeker met mij Sylvia Edwards bedanken die mij iedere maand helpt het Transmutatie Nieuws bij jullie te brengen en met zoveel meer!

Petr Němčanský – Tsjechisch
Tea Thum – Fins
Carole Laplante – Frans
Bea Salgado – Frans
Barbara Gramlich – Duits
Astrid Johnen – Duits
Nello Ceccon – Italiaans
Els de Graaff – Nederlands
Sandra Koning – Nederlands
Sofia Frazoa – Portugees
Irina Osechinskaya – Russisch
Anton Uvarov – Russisch
Ines Fermoso – Spaans
Lena Anderheim – Zweeds
Simin Uysal – Turks

Met iedereen in onze wereldwijde cirkel wens ik jullie een schitterende zonnewende en mooie feestdagen. Tot volgend jaar!

Transmutation News – November 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws November 2018

Ik heb met jullie meegedaan met de oefeningen om in een diepere relatie te komen met Aarde, Wind, Water en Vuur. Ik kan echt een verschil voelen in mijn lichaam. Ik voel een diepere verbinding met mijzelf en met al het leven.

Op een dag was ik een appel aan het eten uit mijn appelboom Ik voelde plotseling dat we verbonden zijn met de geest van elke levensvorm die we eten. Ik voelde wortels door mijn lichaam groeien en een diepere verbinding met de natuur. Dat wekte natuurlijk verschillende delen van mijn verbeelding en ik begon te denken dat elke keer dat we eten we ons verbinden met de levensvorm die we binnenkrijgen en de draden verbinden ons van binnenuit.

Ik begon na te denken over hoe degenen onder ons die zich inzetten voor onze spirituele oefeningen vaak onze dag beginnen, ons spirituele werk en verder met dankbaarheid. En tijdens de maand november vieren de mensen in Amerika Thanksgiving.

Dit bracht me ertoe om me af te vragen over het spirituele verschil, als we voordat we dank zeggen we toestemming vragen aan het land waar we ons voedsel vandaan halen en aan de spirit van alles. Vraag toestemming om de overvloed te eten die moeder aarde ons biedt, in partnerschap met de lucht, het water, de zon, de maan en de constellaties.

Als je eerst toestemming vraagt om te “nemen”, vraag ik me af hoe dat eigen innerlijke landschap, je gevoelens, gedachten, je gezondheid en je verbinding met het leven zou kunnen veranderen.

We willen zeker onze dankbaarheid oefeningen voortzetten en ze zelfs dieper in ons energieveld brengen. Maar wat zou er gebeuren als de oefening van het vragen van toestemming toevoegen en aanmoediging vragen over manieren waarop we onze weg op Gaia kunnen verlichten

Terwijl we dit doen stel ik me de krachten van de natuur, de voorouders, en de oudsten voor die liedjes van dankbaarheid en dankzegging voor ons zingen.

Deze oefening kan ons ook helpen om voedings- en leefstijlveranderingen aan te brengen terwijl we dieper op de energieën afstemmen die we absorberen.

De volle maan is 23 november. Laten we een dieper bewustzijn brengen en volledig openstellen voor onze geest in onszelf, die eenvoudigweg puur goddelijk licht is. Beheers het niet. Laat het door je heen stromen in plaats van je licht in te dammen. Laten we ons verenigen terwijl we transformeren licht delen met de aarde en al het leven. Bedenk hoe de zon, de maan en de sterren de groei transformeren. Laat je je licht sterk genoeg schijnen om een transformerende kracht te zijn?

Als je een nieuwe lezer bent van het transformatie nieuws, welkom. Lees de instructies voor onze volle maan ceremonie door op Een menselijk web van licht creëren

Ik ontving een bericht tijdens een wandeling. Wanneer de wereld oplost is er alleen geest. Door de initiaties te doorlopen die we nu ervaren lossen we op in ons spirituele zelf.

Transmutation News – October 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws oktober 2018

We leven in een tijd waarin het leven zo snel gaat dat we vaak vergeten wat belangrijk voor ons is, en dat we onze eigen prioriteiten opzij zetten in een poging bij te blijven.

Een vriend vertelde me over een lezing die hij had gevolgd waarin de spreker zei dat de enige manier voor mensen harder te lopen is door half mens half computer te worden. Wat een interessante gedachte!

In werkelijkheid ligt de sleutel voor ons allemaal in juist langzamer te gaan en een tempo aan te nemen dat klopt met een staat van gezondheid en balans. Op die manier keren we terug in de levensstroom waarin ons pad ons leidt naar de volgende stap van heling en evolutie op een evenwichtige manier in plaats van het gevoel hebben in een hedendaagse tornado terecht gekomen te zijn.


Ik geef interviews om mensen te vertellen over mijn nieuwe boek … , en daarbij vind ik het moeilijk de juiste woorden te vinden om de kracht van ceremonies te duiden. Wat ik me realiseer is dat we ons rationeel niet kunnen voorstellen wat de kracht is van ceremonies uitvoeren. Want het werk is zo lichamelijk in plaats van dat het een lineair proces is.

Shamanic culturen duiden tijd anders dan wij. Wij zijn zo gefocust op klokken en kalenders terwijl de inheemse volken letten op de verandering van het licht, van de maanstanden, stellenstelsels en natuurlijk de seizoenswisselingen. Een meer organische manier van het waarnemen van de verandering van de tijd.

Een meer lichaam-georiënteerde manier van leven die ons op natuurlijke wijze in het ritme van de Aarde brengt. En daarmee hebben we een ander gevoel hoe de golven van verandering te bevaren.

De Aarde is 4,6 miljard jaar oud. De wind was het eerste levende wezen voor de oerzee was gevormd. En de zee zelf is miljarden jaren oud, De bedenk hoe oude de zon, de maan, de sterrenbeelden zijn. Het shamanisme dateert van ongeveer 100.000 jaar geleden. En dan hebben we nog oude voorouderlijke tradities.

Als we ceremonies uitvoeren stappen we echt in al dit oude gemeengoed. We stappen in een nieuwe frequentie, een nieuwe vibratie waarmee we heen en weer kunnen reizen tussen de dimensies van niet-zichtbare sferen, bruggen bouwend zodat helende energieën de huidige samenleving kan omspoelen.

De ouden en de toekomstigen zingen voor ons. Zij leiden ons met hun gezang. De hele natuur zingt ons toe en toch blijven we vraagtekens zetten bij onze verbondenheid. We voelen ons vaak krachteloos temidden van al die turbulentie.

Als je je ogen dichtdoet en je stemt je hart en je energie af op Gaia die 4,6 miljard jaar oud is, en op de elementen en help-spirits die achter ons staan, hoe kunnen we dan ons machteloos voelen? En als we in dit gevoel duiken moeten we onszelf afvragen hoe we ons ceremonie-werk zien. Treden we in dit ongelooflijk sterk en solide spiritueel collectief met volledig open hart en doen we ons best om deze levenskrachten te eren?

Denk hier niet over. Voel het. En je zal merken dat allerlei deuren tot nieuwe perspectieven zich voor je openen. Er is een heel ander collectief waar je bij kan horen als je de afleidingen van de moderne wereld loslaat.

Maar tegenwoordig willen de mensen nieuw materiaal zonder de spirituele praktijk over en over te herhalen om dat solide gevoel te bereiken door verdieping in deze tijden die je zo uit je evenwicht brengen.

Steeds maar weer een nieuwe praktijk houdt ons aan de oppervlakte wat juist meer in onbalans voelt. De sleutel is zo diep mogelijk te wortelen in de oude wijzen die zoveel heling en wijsheid voor ons bergen.

Want de Aarde heeft de uitdagingen die wij nu tegenkomen al eerder gezien. Gaia spreekt tot ons. Leer haar taal in plaats van haar te dwingen onze taal te leren.

Doe je ceremonies en stap in al je kracht als je meedoet met de oerkrachten en voorouderlijke tradities die direct achter je staan en die je stimuleren om vooruit te gaan naar een nieuwe bewustzijns-ontwikkeling. Voel deze waarheid in je lichaam!

Leden van shamanic culturen weten hoe met de kosmische krachten van het universum te dansen.

Het is volle maan op 24 oktober. Wanneer je je ceremonies doet om jouw licht te laten schijnen samen met het stralend licht van onze community, denk dan aan de ouderdom van de spirituele krachten waarmee je samenwerkt. Is er een nieuwe manier om jezelf voor te bereiden om deel te zijn van zo’n gewijd collectief en echt een licht te zijn dat in en over de hele Aarde straalt? Verdiep je werk, ontmoet en dans met de krachtige wezens wilder dan in je wildste dromen.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees “Een menselijk web van licht creëren”.

Transmutation News – September 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws September 2018

Dank jullie wel voor jullie feedback op het transmutatie nieuws van augustus. Het heeft veel lezers diep geraakt.

Ik wil ook iedereen bedanken voor de steun aan mijn twee nieuwe boeken The Book of Ceremony and The Hidden Worlds (co-written with Katherine Wood).

Ik heb de eer gehad om met een groep mensen in Syrië te praten die op zoek waren naar spirituele manieren om hoop terug te vinden terwijl ze constant in oorlog leven. Over de hele wereld wenden mensen zich naar spirituele mogelijkheden omdat onze rationele mind niet veel kan doen. Het is nu tijd om te werken met de spirituele mogelijkheden die kunnen helpen om licht te laten schijnen op manieren om ons innerlijke werk te doen wat nodig is omdat ons leven overhoop gegooid wordt.

Het werken met transfiguratie en helen met spiritueel licht is een krachtige contributie om ons leven te helen en om de aarde te helpen. Want als we transfigureren worden we een echt lichtwezen die alles zowel binnen als buiten heelt en transformeert.

Maar transfiguratie alleen is, hoewel er wonderbaarlijke helings door plaats vinden, niet genoeg om mee te werken. Want totdat we onze levensstijl, daden, gedrag, hoe we woorden gebruiken en focussen op de energie van gedachten en dagdromen waar we het collectief mee voeden, veranderen. Dan pas zullen onze inspanningen worden beloond. Het is namelijk niet genoeg om licht te laten schijnen zonder dat we ons eigen lichaamsvibratie verhogen om de staat van eenheid, licht en liefde te matchen.

We zijn vergeten dat we verbonden en afhankelijk zijn van alles wat leeft. Dit wordt weerspiegeld door de omgeving en door veel ongebalanceerd gedrag.

Dit mag voor velen van jullie logisch klinken, maar helaas wachten nog veel mensen op een wonder. En zoals ik duidelijk maak in de trainingen van Medicine for the Earth, moeten we ons verbinden met dit wonderbaarlijk werk door je te verbinden met de elementen van intentie + liefde + eenheid + harmonie + concentratie + focus + verbeelding.

Naast al het spirituele werk wat de doen moeten we onze levensstijl veranderen en op een manier leven die onze omgeving ondersteunt. Dat is veel lastiger om te doen omdat we in de moderne wereld zo gewend zijn aan onze manier van leven.

Op 23 september eren we de equinox wanneer we de herfst ingaan op het Noordelijkhalfrond en de lente op het Zuidelijkhalfrond. En door te werken met de veranderingen van de seizoenen heb ik je aangemoedigd je te focussen op hoe alles in de natuur stroomt. Er is geen heftig begin en eind. Alle cycli van verandering vloeien in elkaar over.

De elementen zijn geweldige leermeesters in hoe we in de stroom van het leven kunnen stappen. Want de aarde, lucht, water en vuur zijn altijd in beweging, altijd aan het reinigen en vervolgens weer terug kerend naar de fase van vernieuwing.

Wanneer we de seizoenswisselingen eren laten we ook los wat ons vasthoud aan ongezonde gedachten en ons verleden. De equinox is een tijd van reiniging, onze intenties nieuw leven in blazen, je te verbinden om gedisciplineerder mee te doen met diepere spirituele oefeningen die ons leiden naar een wedergeboorte. Het is tijd om onszelf, alles wat leeft en onze verbinding met de natuur, te eren.

Om de equinox te eren zou ik het geweldig vinden als we ons focussen op ons ceremoniële werk om wat van de negativiteit die we het collectief in sturen, los te laten. Want ik vind dat als problemen op aarde onze spirituele gemeenschap beïnvloeden, het ook veel verdeeldheid en oude manieren van denken voed. We hebben allemaal stukjes van de puzzel te delen en het is nodig dat we op verschillende spirituele manieren behulpzaam zijn. Laten we ons samen focussen om een krachtiger collectief te creëren. Want dat is de manier hoe echte verandering zal plaatsvinden.

Hieronder zijn wat suggesties voor een ceremonie die je kan doen tijdens de equinox. Ze komen uit Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life.

Je wilt een ceremonie gaan doen om een oud gedachte patroon, wat gevoed wordt door oude stemmen die je belemmeren om op spirituele wijze te werken met eenheid, liefde, licht, eer en respect, los te laten. Werk altijd met de spirit van liefde. Je gaat een liefdevolle daad naar jezelf toe doen en naar onze spirituele gemeenschap als je loslaat wat je tegenhoud.

Als het voelt dat je meer begeleiding nodig hebt bij een ceremonie kan je reizen naar een helpende spirit om een suggestie te vragen om een simpele ceremonie te houden. Het maakt niet uit hoe simpel de ceremonie is als je het met maar met respect doet. Dit is waar de kracht in zit.

Je kan vrienden, geliefde en mensen uit je gemeenschap uitnodigen om op ceremoniële wijze samen te werken. En je kan je voorstellen hoe graag kinderen mee willen doen met een ceremonie.

Vuur ceremonie

Vuur is de geweldige leraar van transformatie en transmutatie. Vuur neemt van ons weg wat we niet langer nodig hebben en transmuteert de energie.

Maak een voorwerp wat verbrand kan worden. Je kan een talisman of krachtvoorwerp maken, wat de kracht van wat je gelooft voorstelt en los wilt laten in het vuur. Je kan een stok vinden als je buiten loopt terwijl je je focust op wat je los wilt laten. Neem wat garen en wikkel uit je geest je zelf saboterende geloof af terwijl je die kracht in de stok windt. Of maak een talisman van brandbare spullen uit de natuur. Neem de tijd om zeker te zijn dat je niet gewoon een representatie van je blokkerende geloofsovertuiging of gedachtevorm maakt. Zing, blaas, dans, drum of ratel de kracht van de gedachte vorm in je talisman zodat het de kracht van wat je los laat in zich heeft.

Je kan een vuurceremonie binnen of buiten doen als het veilig is. Als er brandgevaar is kan je ook de vlam van een kaars gebruiken. Schrijf dan de geloofsovertuiging die je lost wilt laten op een stuk papier en verbrand het in een kom of in de gootsteen.

Je werkt samen met de spirit van het vuur om de gedachtevorm te transformeren die je los wilt laten. Terwijl je het vuur maakt deel dan je intentie.

Offer je talisman aan het vuur of zelfs een gedachtevorm van een blokkerende geloofsovertuiging wat je opgeschreven hebt op een stuk papier. Focus op wat je wilt gaan los laten. Voel het in je lichaam. Als je er klaar voor bent geef het dan aan het vuur. Geef de talisman aan het vuur terwijl je het vuur bedankt en dankbaarheid toont aan het vuur omdat het voor jou werkt door je geloof te verteren en transformeren in pure goddelijke energie. Geef een offer aan het vuur omdat het jouw blokkerende geloof van je overneemt om te helen. Ik gebruik zelf ceder als offer in vuurceremonies.

Als je klaar bent met je ceremonie bedank dan de elementen en de helpende spirits. Dit werk geeft een initiatie en open de deur naar nieuwe wegen of hoe je je leven kan leven.

Veel van mijn cliënten en studenten gebruiken een heilige kom thuis waar ze regelmatig vuur ceremonies doen terwijl ze doorgaan met het ontdekken van de obstakels die hun tegenhouden hun droom van een goed leven voor zichzelf en voor alles wat leeft op de aarde te manifesteren.

Water ceremonie

Maak een talisman van dingen die je in de natuur vind, die je in het water kan doen. Deze talisman bevat de kracht van je geloofsovertuiging. Je kan een klein boot maken van stokjes en planten, zodat je geloofsovertuiging weg vaart naar het land van de spirits. Bedank het water omdat je geloofsovertuiging los gelaten en getransformeerd word.

Een student van mij deelde een prachtige ceremonie waarmee je werkt met oplosbaar papier. Je kan dit papier kopen op de website www.ScienceBob.com. Oplosbaar papier is volkomen veilig voor de omgeving en wordt volledig gecomposteerd. Je kan het in kleine stukjes knippen en er tekeningen, symbolen of woorden op zetten die je geloofsovertuiging en gedachtenvormen die je los wilt laten bevatten. Warm wat water op en doe dat in een kom. Doe het papier plechtig in het warme water en kijk hoe het volledig opgelost word. Ga met de kom water naar buiten en geeft het water aan de aarde.

Bellenblaas ceremonie

Dit is een ceremonie die je weer even kind laat voelen. Je gaat met een flesje bellenblaas naar buiten. Zet je intentie en blaast bellen de lucht in terwijl je jezelf bevrijd van negatieve gedachten. Bedank de lucht omdat de wind je blokkerende geloofsovertuiging meeneemt naar de creatieve krachten van het universum, waar ze worden omgezet in liefde en licht.

Begrafenis Ceremonie

Schrijf iets op of maak iets met spullen uit de natuur wat je kan begraven. Op deze manier kan je via een begrafenis negatieve gedachtes loslaten. Vergeet niet om je geloofsovertuiging met liefde te begraven. Je laat los wat je tegenhoud terwijl je tegelijkertijd de energie van je geloofsovertuiging transformeert naar liefde en licht.

Losbreek ceremonie

Zoek een stok in de natuur en terwijl je die vasthoud concentreer je je op je zelf-saboterende gedachte die je los wilt laten. Breek de stok doormidden terwijl je deze geloofsovertuiging loslaat. Dit is een symbolische daad met het losmaken van een energie die je niet wilt.

Journey voor het verbrokkelen van een gedachte vorm

Breng je blokkerende geloofsovertuiging, houding of denkpatronen naar een helpende spirit en vraag deze spirit om deze gedachtevorm te verbrokkelen.

Het kan zijn dat je direct opluchting en bevrijding voelt. Het kan ook zo zijn dat er nog meer werk nodig is. Ik nodig je uit om je spirituele bewustwording en bewustzijn te laten groeien zodat deze boven de negatieve energieën uitgroeit die ons neerhalen.

25 september is het volle maan. Laten we doorgaan met ons werk terwijl we steeds dieper in ons spirituele licht zakken dat zo veel potentie heeft om onszelf, alles in het web van licht en de aarde te transformeren en te helen. Ons licht schijnt en danst samen terwijl het alles omhoog brengt en voed met kracht, compassie en liefde. We komen samen terwijl we luminescent licht laten schijnen in en door de aarde heen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest kijk dan op de website en lees: “een web van licht creëren”.

Even terug naar de nieuwsbrief van augustus waarin ik schreef over dat we te veel uitdagende energieën meenemen in het gezamenlijke energieveld. Wat mijn helpende spirits mij hebben laten zien op een cellulair lichaamsgevoel is het verschil wat er gebeurd wanneer we ons voeden met waar we dankbaar voor zijn, mooie plaatjes, kleuren, geuren, smaken, aroma’s en prachtige geluiden. Wanneer we zo opgeladen zijn met schoonheid dan kunnen we schoonheid zien in de buitenwereld. Als we niet gevuld zijn met rijke en mooie energieën dan voelen we ons leeg van binnen. En in die leegheid kunnen energieën uit het collectief binnen komen. Gevuld met licht, liefde en schoonheid is onze krachtigste bescherming en tegelijkertijd een krachtige contributie aan alles wat leeft.

Ik wens iedereen in onze kring een diepe en betekenisvolle viering van de equinox!!

Transmutation News – August 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws augustus 2018

Ik wil iedereen bedanken voor de mooie berichten die ik nav het juli-Nieuws ontving.

Ik weet dat velen van jullie gevoelig zijn en zich verloren voelen in de huidige stormen in ons leven. Ik wil wat delen van mijn eigen leven zonder een hele autobiografie te schrijven.

Ik groeide op in zo’n typische buurt in Brooklyn die je vaak ziet in comedy-shows op TV. Maar het leven was daar niet grappig waar mensen worstelden om voor zichzelf en hun kinderen te zorgen.

Mijn vader had een kleine winkel een paar blokken van ons huis vandaan. Ik kwam daar soms op bezoek na school of ik werkte er. Ik hield van buiten zijn en te sporten met mijn vrienden of binnen fictie-verhalen te schrijven. Maar ik was best vaak in de winkel om te helpen.

Wanneer ik naar mijn vaders winkel liep was er altijd wel iemand die me staande hield en me vroeg of ik wilde praten. Ik was pas 7 jaar oud en ik stopte altijd om te luisteren. Ik herinner me één dag dat het heel hard waaide. En je weet hoe in de straten van de stad als het zo hard waait vuil en rommel als een tornado om je voeten tolt. Ik herinner me een dag dat dat zo was dat een oudere man me aansprak. Ik kan me het gesprek niet herinneren, ik herinner me de scene en zijn gezicht levendig. Maar hij bedankte me tenslotte voor mijn vriendelijkheid en hem aanhoren.

Dit soort gebeurtenissen bleven voorkomen. En er waren klanten die in de winkel kwamen om gewoon even met me te praten en natuurlijk voelden ze zich verplicht iets te kopen. ik herinner me een mooie non helemaal in habijt die vaak kwam om tegen me te praten en me te vertellen wat een bijzonder kind ik was. Ik heb geen idee hoe ik zovelen hielp, maar ik was een ster-luisteraar en had altijd een glimlach voor iedereen.

Toen ik dan ongeveer 13 jaar oud was kon ik merken dat ik behoorlijk depressief was geworden. En hoewel ik opgroeide bij mensen die het moeilijk hadden inclusief mijn eigen familie, was ik eigenlijk een vrolijk kind. Maar ik merkte dat de vrolijkheid me had verlaten. Ik zat op mijn bed en vroeg me af waarom ik me steeds zo treurig voelde. En toen realiseerde ik me dat ik de pijn van anderen overnam.

Nou door naar mijn latere teenage-jaren toen de Vietnam oorlog begon. Ik was woedend. Ik steunde altijd hen die naar een oorlog uitgezonden werden en ook veel van mijn vrienden werden opgeroepen. Maar ik vond deze oorlog zo verkeerd, en ik demonstreerde mee in Wall Street waarbij flessen naar ons werden gegooid en de politie schoot met traangas.

Toen ik me realiseerde dat mijn pogingen geen verandering teweegbrachten kreeg ik wat men noemt een zenuwinzinking, maar ik kon wel nog werken, naar schoolgaan en functioneren. Voor mijn eigen overleving wist ik dat ik iets drastisch moest doen voor mijn geestelijke gezondheid, en ik stopte met het kijken naar of lezen over het nieuws. Ik wist zelfs niet wie de president van de VS was voor ongeveer 10 jaar. Ik experimenteerde met drugs, verhuisde naar een commune in San Francisco, en onderzocht alternatieve manier van leven.

Op een natuurlijke manier begon ik te helen. Tijdens mijn jaren in San Francisco verliet ik de commune, schreef ik me in bij San Francisco State om mijn BA Biologie te halen, gespecialiseerd in marine biologie, en ik hield van alles wat ik leerde. Ik werkte op het Student Learning Center. De manager zat aan de front desk de krant te lezen. Een jaar nadat ik daar werkte las ik de koppen van de voorpagina. Ik ging niet verder dan dat tot op een dag ik begon een artikel te lezen en daarmee vond ik de weg terug om te weten wat er zoal politiek aan de hand was.

Mijn verhaal gaat verder met verschillende vergelijkbare situaties. Mijn redding was dat ik makkelijk toegang had tot het ongeziene door mijn eigen ontvankelijkheid tot spiritueel werk, mijn Near Death ervaringen, en al het planten-spirit-medicijn waarmee ik werkte. En dan komt hier nog bij dat ik in 1980 geïntroduceerd werd in shamanic journeying.

Het was dankzij mijn shamanic journeying dat ik van mijn helpspirits leerde dat ik veel verandering kan teweegbrengen door spiritueel werk. Vandaar dat al mijn teachings en boeken voortkomen uit de wonderen die mij werden getoond over het onzichtbare fundament van positieve verandering die we bewerkstelligen door het werk dat we doen in de buitengewone sferen.

Ik deel dit met jullie omdat ik hoor van honderden mensen te gevoelig zich omwikkeld te voelen met het werkelijk idioot en onmenselijk gedrag. We zijn meer intuïtief dan we misschien denken. Maar velen hebben hun gevoel tot zwijgen gebracht door afleiding te zoeken.

We hebben allemaal een bestemming. Sommigen genieten ervan politiek actief te zijn en te demonstreren. Wat mooi om met het levensweb te delen als je de rechten van al wat leeft verdedigt. Dan zijn er wiens bestemming niet is politiek actief te zijn. Maar dan is de bestemming actief te zijn in het onzichtbare om een nieuwe werkelijkheid te weven die zal vervangen wat aan ’t oplossen is. En dan zijn er mensen wiens bestemming allebei is. Zoals ik al vaak zei, Gandhi is een voorbeeld van iemand die beide werken kon doen.

We hebben allemaal gaven die we kunnen delen. En als je toe bent aan een “nieuws break” of “nieuws vasten”, zorg voor jezelf en do het. Een paar jaar geleden las ik tweets van een geweldige vrouw die het publiek bewust wilde maken van alle dierenmishandeling die in de wereld plaats vond. Ik voelde dat ik iedere dag moest lezen en de foto’s en video’s bekijken om deze dieren te eren en me niet af te wenden van wat er gebeurde. Met als resultaat dat ik afknapte en van Twitter afging.

Ja, ik heb inderdaad veel werk gedaan om een psychotherapeut en een shamanic healer te zijn zonder zelf ziek te worden van al het lijden van mijn cliënten. Maar ik ben te gevoelig voor een overvloed aan negatieve energie, aan hartbrekend nieuws, en zo veel haat. Ik houd mijn oren open en ik weet echt wat er allemaal gebeurt. Maar ik weet dat ik mezelf niet in deze energieën kan onderdompelen. Ik hou vast aan mijn shamanic werk en het werk op een ander niveau, – niet beter of minder goed dan wat anderen doen – alleen maar mijn bestemming volgend.

Ik kan nog steeds een spirituele krijger zijn om een nieuwe wereld tot stand te brengen. Maar ik moet mijn gevoeligheid eren die mij een goede heler maakt en ik moet in andere werkelijkheids-dimensies aan de slag om de verandering ter wereld te brengen. En dat is waar “Medicine for the Earth” over gaat.

En daarom schrijf ik boeken en blijf ik lesgeven om mensen op verschillende wijzen te inspireren om de wereld te veranderen. En daarbij komt dat mijn spiritueel werk mij de nodige verlichting geeft om in deze tijden gefocust en gecenterd te blijven.

Eer je bestemming of je lot waar je voor hier bent gekomen. Als je je verloren voelt in de huidige storm, laat het nieuws het nieuws. Doe de spirituele oefeningen die ik heb aangemoedigd te doen zoals ik sinds 2000 beschrijf in het Transmutatie Nieuws, in mijn boeken, en zoals ik vertel in mijn workshops. Velen van jullie hebben oefeningen gevonden om mee te werken die echt je gezondheid bevorderen en je diepere werk om ten dienste te zijn.

Het zijn niet zomaar loze woorden als ik blijf zeggen dat wie we worden de wereld zal veranderen. Want als wij vollopen met spirituele energieën van liefde, licht, vreugde, vrede, eer, respect, en gelijkheid dan zullen deze kwaliteiten natuurlijk door ons uitstromen en nieuwe energieën in het levensweb weven.

Twijfel nooit aan het werk dat voor duizenden jaren is doorgegeven. De reden dat de oefeningen die ik doorgeef zo krachtig zijn is dat ze werken. En ja, het klopt dat de veranderingen die we willen niet in de tijdspanne komen die wij graag willen. Ik schreef een prachtig stuk hierover in mijn nieuwe boek “The Book of Ceremony: Shamanic Wisdom for Invoking the Sacred Intro Everyday Life”. Shamans hebben altijd ceremonies gebruikt om veranderingen teweeg te brengen. En het wordt tijd voor ons allemaal om ceremonies op regelmatige basis in ons leven te brengen.

Zorg voor jezelf op alle mogelijke manieren en dan zorg je voor de planeet.

Ik zocht naar een boodschap die de godin Isis me bracht tijdens één van mijn sessies van een online workshop. De boodschap die ik zocht ging over de noodzaak met ons spirituele hart te werken. Maar ik vond dit en dit voelt goed om nu te delen.

Boodschap van Isis

Je hebt vele reizen gemaakt om je echte zelf te leren kennen en die kwetsbare stukjes van jezelf aan te raken die versterkt moesten worden. Jouw werk gaat veel verder. want je spiegelt delen van het collecties die geheeld moeten worden.

We hebben in tijden geleefd waarin de mensheid in onbalans is geraakt met de natuur en met de regels van het leven zelf. Het pad voor ons is goed te zien omdat meer afbraak zal gebeuren omdat zo velen niet wakker worden uit de hypnotische trance waarin zij leven en het leven zelf niet respecteren.

Zoals ik keer op keer heb gezegd kan je ook een andere golf berijden. Want buiten deze dimensie ligt een andere sluier om te openen, die jou toestaat in een nieuwe frequentie en een nieuwe vibratie te stappen. Je kan heen en weer reizen tussen deze dimensies om bruggen te bouwen zodat helende energieën het huidige collectief kan omspoelen. Maar je kan het collecties niet redden. En dat moet je ook niet proberen.

Liefde is de helende kracht waar we ons bewust van moeten zijn. En je kan niet anderen dwingen open te staan voor werkelijke onvoorwaardelijke liefde. Begin met van jezelf te houden. Stel je voor een kop vol water en het water stroomt over. Jouw liefde moet vanzelf overstromen – dat kan je niet forceren.

Als je eenmaal de onvoorwaardelijke liefde van de godin hebt ervaren en de onvoorwaardelijke liefde en acceptatie voor jezelf, pas dan kan de deze liefde en de helende kracht met anderen delen. En zie alles in liefde en vertrouw erop dat wat moet zijn zal zijn. Er is zoveel meer dan wat je met je gewone ogen kan zien.

Maar je zal diep in je hart altijd weten dat je het deed voor jezelf en voor de Aarde en al wat leeft. En daarmee draag je de energie van een spiritueel wezen dat verandering teweeg brengt voor al wat leeft.

Hou focus. Stel je voor dat je op een pad loopt met links en rechts vernietiging en ontbinding. Maar loop het pad dat voor je ligt stap voor stap zonder links of rechts te kijken. Blijf lopen op dat pad. En weet dat ik je in liefde vast houd en alle goden en godinnen van alle tijden. De ouden zingen voor je om je te begeleiden. Luister naar hun lied. De nakomelingen zingen voor je. Luister hoe zij jouw pad verlichten.

Loop het pad af naar echte vrijheid en laat alle beslommeringen los. Wees Liefde.”

Hier volgt nu een stuk van de boodschap van Isis over het werken met de spirituele hart. Haar hele boodschap vind je in het Transmutatie Nieuws van oktober 2017.

“In jullie wereld stimuleren leraren, ook je eigen, je om je hart te openen naar de spirit van liefde.

Maar deze les is niet correct op hart niveau waar je gevraagd bent om je mee te verbinden.

Want de focus is op je lichamelijke hart dat een eenvoudig deel van je ego is. En zo veel van jullie ervaren en zien lijden wat op een evolutionair level je gevoel van compassie uitbreidt. Het neemt je zo diep je menselijkheid in. Maar je bent nog steeds gevangen in de energie, de vibratie, de frequentie van lijden en dat is de energie die je voedt in de wereld. En het dragen van de energie van lijden maakt zoveel mensen ziek.

Jullie zijn nu letterlijk en metaforisch open gebroken naar de diepste plaats binnen in je waar al de kennis en wijsheid op je ligt te wachten om te leren wanneer je dieper in je menselijkheid gaat.

Achter je lichamelijke hart is een spiritueel hart. Je hoeft niet zo diep naar binnen te reizen om je er mee te verbinden. Er is door veel goeroes, mystici en spirituele leraren over gesproken.

En dit spirituele hart – dat een is met de De Bron, vreugde, gelukzaligheid en onvoorwaardelijke liefde voor al wat leeft, kent geen lijden. Het kent gelukzaligheid, het kent onvoorwaardelijke liefde, maar heeft geen ervaring met het lijden op deze aarde.”

Mensen blijven me maar schrijven en vragen om verschillende gebeden voor alle uitdagingen die over de hele wereld plaatsvinden. Onthoud alsjeblieft dat alles wat we zien gebeuren in de wereld van vandaag is daar ontstaan door ons. Oja, blijf bidden. Maar als je je eigen steeds voorkomende dagdromen niet onderzoekt en niet gefocust en gedisciplineerd je droomwerk doet, zie ik persoonlijk geen positieve veranderingen komen. Want alle verandering komt door ons, niet naar ons toe.

Op 26 augustus zien we onze mooie stralende volle maan. Laten we nagaan ons spirituele hart te ervaren en een diepere ruimte in onszelf te bereiken, ons voorbereidend werk te doen, en als spirituele gemeenschap ons licht en liefde in en over de hele Aarde heen uitstralen.

Nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lezen voor instructies hoe mee te doen aan onze maandelijkse ceremonie Een menselijk web van licht creëren.

Transmutation News – July 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws juli 2018

Vorige maand had ik een droom waarin ik het volgende hoorde, “Vaak verliezen we in het leven het zicht op wat belangrijk is.” Ondanks dat dit niet een nieuwe les is kwam de boodschap als een donderslag bij heldere hemel binnen. En de timing van de boodschap was voor mij perfect.

Daarna ben ik voor het eerst sinds jaren op vakantie gegaan. En terwijl ik luisterde naar het magische lied van de oceaan hoorde ik de zelfde boodschap.

Voor mij lijkt het met de herleving van het sjamanisme en de hernieuwde belangstelling voor dit krachtige werk alsof er een beweging gaande is die zowel prachtig en tegelijkertijd beangstigend is om te zien.

Door de vele gebeurtenissen in het collectieve veld zie ik dat mensen uit zichzelf zijn getreden. En bij mezelf is dat ook gebeurd. Omdat ik publiekelijk zo aanwezig ben, kan ik de hectische energie waarnemen die het werk ingaat. En dat is niet de bedoeling in het sjamanistische werk.

Door de jaren heen heb ik geleerd dat als ik om te veel hulp vroeg het een afleiding bleek te zijn die me van het pad afhaalde wat ik liep. Tijdens bepaalde levens uitdagingen was wat er in de weg stond naar een korter en makkelijker pad naar mijn heling, het luisteren naar wat andere mensen dachten en wat andere mensen vertelden me wat te doen.

Het is belangrijk dat ik gefocust blijf op mijn eigen essentiële zielslessen, die de sleutel zijn om een diepe, rijke en waardevolle innerlijke wereld te creëren. Ik focus mezelf om niet uit mijn eigen innerlijke wereld getrokken te worden en buiten mijzelf geplaatst te worden.

Door naar anderen te luisteren heb ik niet de schatten gevonden waar mijn eigen ziel me naar toe probeerde te leiden. En de enige manier waarop je deze schatten kan vinden is om diep bij jezelf naar binnen te gaan. Er zijn momenten geweest dat ik het geloof in mijn eigen innerlijke heler, op wie ik altijd vertrouwde dat hij me hielp om elke transformatie en uitdaging die ik in het leven tegen kwam door te komen, heb verloren.

Wat voor velen zo aanlokkelijk is aan het sjamanisme is dat je kan werken met helings methoden en dat je deel uitmaakt van een gemeenschap. Dit moet tegelijkertijd gebeuren door diep te werken om de giften, krachten en mogelijkheden in onze innerlijke wereld waarvan we nog denken dat we ze zullen vinden door ons bezig te houden met de sjamanistische “methoden”.

De beoefening van het sjamanisme is een organisch proces. We zijn een deel van het organisme van de aarde en we staan daar niet los van. We vormen samen met alle soorten, het toebehoren en organen van onze aarde.

Om in de stroom van het organische proces van het leven te staan is het nodig om onze eigen stem, innerlijke heler en oude wonden te bekijken die alleen jij kan zien, voelen en ervaren. Het is belangrijk om jezelf te verwijderen van ieder ander zijn projectie en te herinneren wie je bent.

Wanneer deelnemers in mijn Medicine for the Earth trainingen me vragen wat is het volgende, vertelde ik ze het volgende; blijf je transfiguratie werk verdiepen en blijf aan je zelf werken zoals ik je verteld heb om te leren hoe je een gezond en verantwoordelijk mens kan zijn. Stop met zoeken naar meer “magische” methodes om mee te werken. En op veel levels is dat waar.

Maar in het sjamanisme en andere spirituele tradities werden mensen niet geïntroduceerd in zulk krachtig werk voordat ze hadden geleerd hoe ze bij zichzelf naar binnen konden kijken en een bepaalde groei hadden doorgemaakt naar een nieuw bewustzijn en manier van leven in de wereld. En ik vind dat voor velen, niet voor iedereen, de focus verdwijnt uit het innerlijke werk wat we te doen hebben. We worden gebiologeerd door manieren om wonderen te creëren en door te proberen op een zo snel mogelijke manier te helen.

Om echt te werken met de kracht van het licht en transfiguratie is het nodig om onze levensstijl te veranderen, onze identiteit hoe we onszelf zien, je bewust te zijn van hoeveel we projecteren op anderen, hoeveel we onze schaduwkanten vermijden en de lijst gaat nog veel verder. Zonder deze vaardigheden kunnen we niet “het werk leven”.

De kunst is om niet te stopen met het leren van meer helings methoden maar om het werk te verfijnen hoe we de diepste lagen van onszelf kunnen ontdekken die ons leiden naar een organische manier om te kunnen werken met het licht zodat we een stralend wezen kunnen zijn .

Al jaren zou ik graag willen les geven om bepaalde oefeningen die ons helpen in wat gevorderde spirituele trainingen van telepathie, het veranderen van de natuurlijke substanties door gebruik te maken van zegeningen en licht, etc. Maar ik heb gevoeld dat er meer werk voor ons allemaal te doen is voordat we hiervoor klaar zijn.

We gebruiken zo’n klein deel van onze hersen capaciteit. We hebben gaven en mogelijkheden die onze stoutste dromen te boven gaan. En ons potentieel is nog niet compleet.

Een van de redenen die ik zie is dat we onszelf toestaan om afgeleid te worden en uit onszelf worden getrokken.

Ik wil niet langer uit het oog verliezen wat belangrijk is over het leven. Ik wil doorgaan met het verdiepen van het ontdekken van mijn prachtige magische innerlijke wereld. En ik nodig je uit om met mee te gaan op deze reis.

Neem deze maand alsjeblieft de tijd om de natuur in te gaan, journey, mediteer, drink thee en denk na en zo kan je nog meer doen en stel jezelf de volgende vraag. Zie ik nog wel wat belangrijk is in het leven?” “Focus ik mezelf te veel op wat er in de wereld om me heen gebeurd en ben ik niet gefocust op de roep van mijn eigen ziel?” ”Luister ik naar mijn eigen innerlijke stem?”.

Let op hoe de verschilleden fases van de maan je naar binnen trekken naar tijden waar je geholpen word om dit krachtige innerlijke werk te doen.

Ga door me het lezen van inspirerende boeken of volg workshops waar je je toe aangetrokken voelt. Maar alsjeblieft vergeet niet dat het magische zaadje van licht in je groeit. En hoe blijf je in het hier en nu met alle uitdagingen en de zegening van je eigen reis?

Ik voel dat er een hoop is waar je naar kan kijken. Zo veel mensen praten over de spannende uitdagingen van het bewustzijn die we zien in de wereld. Welk gesprek neem je mee in je eigen innerlijke wereld?

De volle maan is op 27 juli. Kijk op wat voor manier jij je transformatie werk naar een dieper niveau kan brengen terwijl je je innerlijke wereld ontdekt. Deze keer kan je je oefening uitbreiding zodat andere gave tevoorschijn komen die het mooie werk wat we samen doen ondersteunt.

Laten we tijdens de volle maan onze harten bij elkaar brengen en onze licht laten schijnen op een manier die werkelijk impact heeft op het levende organisme van de aarde

Als je een nieuwe lezer bent van de transmutatie nieuwsbrief lees dan hier
Een menselijk web van licht creëren

Transmutation News – June 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws juni 2018

De training ‘Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light’ te Estes Park, Colorado was geweldig. Iedereen omarmde het werk. De aanwezige film crew werd opgenomen in onze cirkel en zij deden zoveel als kon mee met de journeys en de ceremonies. Dankzij het werk enkele prachtige healings waaronder een paar verbazingwekkende afstands-healings voor mensen wiens naam op het altaar lag.

En het meest opwindend voor mij was dat deelnemers naar huis gingen en daar direct de transfiguratie ceremonies deelden met hun gemeenschap en dat zij zelfs hun kinderen al het werk leerden.

Voor mij is het nu werkelijk geweldig te zien hoe deelnemers aan zowel mijn workshops als aan online cursussen de ‘Medicine for the Earth’ en andere shamanic praktijken direct inbrengen in familiekring, werk en gemeenschap. En ik weet dat velen van jullie dat ook doen. An ik ben zo dankbaar dat jullie allemaal dit bijzondere werk delen.

Dean Radin schreef een geweldig boek Real Magic: Ancient Wisdom, Modern Science, and a Guide to the Secret Power of the Universe. Het is fenomenaal dat een wetenschapper een visie geeft op wetenschappelijk verantwoorde magie en uitlegt waarom dat een sleutelrol zal spelen in het onderzoeken van de grenzen van de wetenschap. En hij betrekt shamanisme in zijn discussie.

Shamanisme heeft ongelooflijke sleutels te bieden om de issues die we op deze planeet tegenkomen te helen. En ja, het hangt ervan af of we de incentive en de gelegenheid pakken om het werk te worden.


Kortgeleden kreeg ik in een droom een boodschap: “heling komt door je, niet naar je toe”. Toe ik wakker werd bedacht ik me dat dit dezelfde boodschap was waarover Florence Scovel Shinn vertelde toen ze onderwees dat “creatie komt door je, niet naar je toe”.

Deze boodschap klopt met een paar interessante discussies die ik had met andere shamanic teachers. Want het is zo duidelijk dat de Westerse wereld op het pad van shamanisme precies de andere kant opgaat dan een inheemse cultuur.

En na al die gesprekken realiseer ik me dat dit is wat ik zo gepassioneerd preek in al mijn workshops en boeken als ik het heb over het verschil in “genezen” en “helen”.

Ik wil niet shamanic culturen over-romantiseren. We gedragen ons niet altijd ethisch of verantwoord. Ons ego en onze persoonlijkheid vereist continu werk om ons gefocust te houden onze gaven in onze gemeenschap te brengen. Dit geldt ook voor mensen die in inheemse gemeenschappen leven.

Maar van kinderen in een shamanic cultuur worden de gaven en krachten die zij aan hun gemeenschap geven gezien, zij leren hoe met alle wezens in de natuur te spreken, hoe dankbaarheid te tonen ongeacht wat er in hun buitenwereld gebeurd, en hoe zij woorden, gedachten en dagdromen gebruiken als blessing in plaats van ermee zichzelf en het hele levensweb te vervloeken.

Dan, als zij in de pubertijd komen, zullen ouderen de levensbedreigende initiaties overzien waarbij zij op hun eigen spirituele kracht moeten vertrouwen om er door te komen. Dit helpt hen tot een verantwoordelijke volwassene te ontwikkelen die bijdraagt aan de sterkte van de gemeenschap.

Pas dan worden zij bekend gemaakt met het pad van de shamaan.

In de westerse wereld hebben we de neiging op het pad van de shamaan te gaan nog vóór we gesetteld zijn een sterke dromer te zijn, die weet hoe om te gaan met woorden, gedachten, dagdromen en de energie nodig om een gezonde gemeenschap te bouwen. We stappen in de wereld van de shamaan zonder de kennis hoe een zuivere gewijde ruimte te creëren en hoe met de spirit te communiceren die in alles leeft.

Cliënten duiken op voor shamanic healings en verwachten een prompte en wonderbaarlijke genezing zonder de middelen te hebben om hun eigen inner-werk te doen dat op lange termijn tot heling leidt in plaats van een quick-fix.

Alles waar we in het leven mee te maken krijgen, kan opgelost worden als we ons werk deden en als we begrepen dat het werken in je inner-wereld die onzichtbare substantie opbouwt die nodig is om onze diepste wensen voor onszelf en al wat leeft te manifesteren.

Op 28 juni is het volle maan. Laten we ons echt onderdompelen en opgaan in het glinsterend web van licht. Houd je niet afzijdig van het levensweb. Wordt het. Je bent het web van licht. Straal jouw goddelijk licht terwijl je dieper gaat en “WEES” het web van licht.

We stralen ons licht uit samen alles in zijn goddelijke perfectie waarnemend. Dit werk is sterk en krachtig en brengt veranderingen teweeg. Ga dieper met je transfiguratiewerk tijdens de volle maan.

Nieuwe lezers van Transmutatie Nieuws lezen Een menselijk web van licht creëren

We vieren samen de zonnewende op 21 juni. We verwelkomen de zomer op het noordelijk halfrond en de winter op het zuidelijk halfrond.

De zonnewende is geen aparte gebeurtenis. Want in aanloop daarnaar was er een stroom van energie en veranderde kwaliteit van het licht. De zonnewende markeert een verandering waar we allemaal deel van uitmaken. Het is altijd goed tijdens de zonnewende een journey te doen om je te verbinden (één te worden) met het land waar je woont om te ervaren hoe jij verandert met de verandering van seizoenen.

Het is belangrijk om je lichaam te voelen hoe de veranderingen in de natuur impact heeft op jouw eigen natuur; en je volledig bewust te zijn van de andere structuur van het land, de geur van de wind, de geluiden van de vogels en andere natuurwezens bij jou in de buurt, en de veranderingen in planten en bomen. Je kan de verandering in de lucht zelfs proeven.

Duizenden jaren hebben mensen over de hele wereld gekeken en de veranderende tekens in de natuur aanschouwd om hen duidelijk te maken hoe zich op de wisseling van seizoenen voor te bereiden. Het is altijd beter je lichaam als barometer te vertrouwen dan je te focussen op de kalender.

Of je nu de zomer of de winter verwelkomt het is een geweldige tijd om onszelf als hoveniers van deze grootse Aarde te zien.

Zoek wat organisch en composteerbaar materiaal en maak een kleine container met daarin een gebed voor jezelf, voor het levensweb en voor de Aarde. Plant je gebed in de aarde waar je woont. Energetisch zal dit zaadje groeien als je het met jouw liefde en licht vertroetelt. Wat we voeden, groeit!

Ik sluit me bij onze cirkel aan en wens iedereen een fantastische zonnewende!!

Transmutation News – May 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuwsbrief mei 2018

Vorige maand hebben we geoefend met de klassieke vooruitziende sjamanistische “uiteen rafel” journey. (dismemberment journey) Het is een prachtige oefening die je regelmatig kan doen om puur te blijven en jezelf verfrist te voelen.

Als je de nieuwsbrief van april nog niet hebt kunnen lezen klik dan op deze link om hem alsnog te lezen: https://sandraingerman.com/tnnederlandsapril2018.html

Ik stel voor dat we deze maand doorgaan met het proces van het uiteen rafelen en met andere oefeningen om onze teleurstellingen over het leven en ronddraaiende gedachten die het succes van ons werk saboteren los te laten.

Als je weet hoe je een sjamanistische reis maakt vraag dan aan een van je helpende en meelevende spirits om met je samen te werken. Zeg tegen je helpende spirit welk geloof of teleurstelling je graag uiteen gerafeld wilt hebben. In je reis kan je de woorden op een stuk papier schrijven. Of je kan de energieën die hiervoor staan die je getransformeerd zou willen hebben, tekenen. Vraag vervolgens aan je helpende spirit of hij/zij het wil vernietigen door het stuk te scheuren of om met zijn/haar unieke gave het uiteen te rafelen.

Als je niet weet hoe je een sjamanistische reis kan maken, kan je mediteren en vraag een goddelijk wezen die je vertrouwt en waar je mee werkt je te helpen. Vraag aan dit goddelijke wezen om wat jou niet langer meer helpt uiteen te rafelen via wat ik hierboven heb geschreven.

Een ander manier waar ik graag mee werk is met een ketel van licht. Ik heb jullie hiermee kennis laten maken in eerdere nieuwsbrieven. Je kan reizen of mediteren naar een heilige plek in de natuur. Vraag een goddelijk figuur of helpende spirit om een ketel van licht in deze speciale plaats neer te zetten. Tijdens je meditatie of reis laat je je teleurstellingen en je saboterende geloofsovertuigingen los in de ketel van licht. Je kan ook je problemen over het vergeven van jezelf en van anderen laten transmuteren en transformeren in deze ketel.

Nadat je klaar bent met het loslaten van de zaken die je wilde loslaten is het belangrijk dat je je op vult met lichte, krachtige, inspirerende en liefdevolle energieën. Dit kan je doormiddel van transfiguratie doen en door het ervaren van je goddelijke licht wat in al je cellen wordt opgenomen. Je kan je helpende spirit of goddelijke figuur vragen om je te vullen met liefdevolle en helende energieën. Luister naar je begeleiding.

Ongeveer 30 jaar geleden wilde ik een vriendschap beëindigen die niet goed meer voor me was. We hadden wat onaangename gesprekken gehad. En de gesprekken leidde ook niet tot een oplossing. Het voelde voor mij of zelfs als we ons niet afgehandelde gesprekken nog zouden afmaken het er niet beter door zou worden dus koos ik er voor om met de persoon te breken.

Ik reisde naar een van mijn krachtdieren die tegen me zei dat er niet iets bestaat als een onafgemaakt gesprek. Hij gaf met het advies om het of nu af te handelen of in een ander leven. Ik realiseerde me dat ik niet opnieuw met deze persoon te maken wilde hebben in een volgend leven. Dus zei mijn krachtdier dat ik het nu moest afhandelen.

Het werd onmogelijk om met een normaal gesprek door te gaan. Het gebeurd bij velen van ons dat we ons helende werk in de niet alledaagse werkelijkheid moeten doen in plaats van in de fysieke wereld. We kunnen altijd een ceremonie houden om los te komen van ongezonde relaties. We kunnen in de niet alledaagse werkelijkheid met iemand praten om het gesprek af te ronden. En we kunnen een uiteenrafel reis maken om deze verbindingen op te lossen en ook om de woorden uiteen te rafelen uit de ruziënde gesprekken.

Vaak komen we met mensen in contact via verbindingen door oude karma. Sommige van deze ontmoetingen met oude zielsverwanten vrienden zijn geweldig. Maar we willen voorkomen dat we een relatie herstellen met iemand waar we vrij van willen zijn.

Door regelmatig uiteenrafel reizen te maken of er op te mediteren is een manier om de energieën die je vasthouden aan een ongezond leven op te schonen. En doordat je gevuld word met liefhebbende en energieën vol licht blijf je geïnspireerd om door te gaan met het transformeren van je leven op een positieve manier.

De volle maan is op 10 mei. Laten we samen virtueel de planeet vullen met onze liefde en licht. Doe alsjeblieft je voorbereidende werk zodat je echt je mentale gedachten en dagelijkse leven los laat. Mentaal geklets houd je tegen om echt naar het diepst mogelijke level te gaan. En we kunnen het ons niet veroorloven om ons werk half bakken te doen. De planeet en alles wat leeft heeft je volledige aandacht nodig op je werk.

Als je klaar bent om diep naar binnen te reizen ervaar dan hoe je stralende licht zich verbind met onze cirkel. En met liefde voor alles wat leeft die de voeding is voor jouw werk. laten we ons de hele planeet voor ons zien in haar goddelijke perfectie en licht. Stap door de zware collectieve energieën om de andere dimensie te openen die bekend is bij sjamanen en andere mystici waar alleen schoonheid is. Herinner onze liefde voor alles wat leeft laten we samen een stralend lichtweb weven door en over de heen. Laten we onze liefde met elkaar en met alles in het levens web delen.

Als je een nieuwe lezer bent van de Transmutatie Nieuwsbrief lees dan https://sandraingerman.com/weboflightnederlands.html

En laten we alsjeblieft doorgaan met ons transfiguratie werk, in elk geval een keer week, om de aarde en alles wat leeft in het goddelijke licht en perfectie te zien. Ondanks dat het er niet op lijkt dat transfiguratie werk een wonder heler is om de planeet te laten herstellen van haar problemen, is het doordat we onze visie houden het energie veld wel degelijk veranderd in de loop van der tijd. Bij dit werk heb je doorzettingsvermogen nodig want het helingsproces en het maken van veranderingen manifesteert zich als door gaan met het bouwen van onzichtbare substantie van de realiteit.

Transmutation News – April 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws april 2018

Terwijl we doorgaan met ons spiritueel werk, is het zo belangrijk in het oog te houden dat we dit niet beschouwen als nog meer “werk” wat we moeten doen. Shamanisme is een manier van leven; de spirituele oefeningen die we over de jaren heen hebben gedaan, spinnen de draden van daden en gedrag nodig om een gezond leven en een gezonde planeet te voeden. Het punt is nu deze oefeningen te integreren zodat ze werkelijk een manier van leven worden.

Eigenlijk zou niemand moeten zeggen “ik heb geen tijd om gedurende de dag meer spiritueel werk te doen”. Want hoe je de woorden “zegenen” versus “vervloeken” gebruikt, je rondtollende gedachten, hoe je kijkt naar je dagdromen en wat je maakt van je leven en van de wereld, en hoe je jouw goddelijk licht laat schijnen, dat al is deel van hoe je loopt, ademt, werkt en meedoet in leuke en ontspannen activiteiten.

Met ons spiritueel werk herscheppen we de relatie met onszelf, hoe we anderen behandelen, onze stijl van leven, en ons gedrag in de wereld.

Als het spiritueel werk dat je doet voelt als heel veel werk, stop dan en bedenk hoe je spirituele oefeningen los ziet van hoe jij je leven leeft. Enige reflectie hierop kan zeer verhelderend zijn!

Als je deze maand iets aan spiritueel of ceremonieel werk doet, merk dan of je teveel je best doet, en hoe je sommige van deze oefeningen integreert zodat ze in de goede zin gewoon worden alsof je het werk leeft.

Ik denk met alles dat we meemaken, dat het voor ons een goede maand is om samen een shamanic oefening te doen om ons tot op het bot uiteen te rafelen, zodat we allemaal vernieuwing en wedergeboorte kunnen ervaren. Het is altijd goed praktijken te gebruiken die ons eraan herinneren dat leven een illusie en een droom is en dat we verbonden zijn met een groter bewustzijn dan wat we zien in de collectieve energieën.

Het is tijd voor ons om ons lichaam en geest toe te staan te ontbinden en tot op het bot uiteen gerafeld te zijn zodat we onze authentieke identiteit kunnen herinneren en dat we allemaal van de Bron komen. We zijn geboren uit onvoorwaardelijke liefde en zijn behept met een éénzijn met de schepper en de kracht van het universum, om te ervaren hoe goddelijk licht te zijn in een lichaam dat, gaand over deze grootse Aarde, schoonheid, heling, en vrede kan manifesteren.

In shamanisme is het tot het bot uiteen rafelen gebruikt als een initiatie, maar kan ook gedaan worden in een heling. In een uiteenrafel journey word je wellicht tot as verbrand, of een element of help-spirit verwijdert je huid en organen. Help-spirits zuiveren je botten en organen. Een fysieke of emotionele ziekte kan opgeruimd worden.

Ik heb over deze praktijk in veel van mijn boeken geschreven: zoals Medicine for the Earth: How to Transform Personal and Environmental Toxins en ook: Walking in Light: The Everyday Experience of Shamanic Life.

Het wedergeboorte en heling-deel van het proces gebeurt als je aan de help-spirits en de goddelijke kracht van het universum overgeeft wat jou niet langer dient. Dan word je opnieuw opgebouwd of ont-rafeld, spiritueel schoon en gezond na een droomervaring.

Ik geef je korte instructies hoe zo’n journey of meditatie te doen. Als je een shamanic journey wil doen, luister dan naar je favoriete shamanic muziek en geef jezelf genoeg tijd om je journey te doen-tenminste 15 minuten. Als je geen shamanic journeys doet kan je de oefening ook doen als\meditatie terwijl je naar je favoriete spirituele muziek luistert.

Neem je voor dat je graag wil dat een help-spirit, een bondgenoot of een goddelijke kracht je tot op het bot uiteenrafelt en weer ont-rafelt tot slot van je journey of meditatie. Focus op een emotioneel blok of fysiek ongemak dat je graag kwijt wil.

Geef je over aan de kracht van het universum en vertrouw de krachten die er zijn om jou datgene te geven wat nodig is voor jouw wedergeboorte. Laat jouw help-spirit of goddelijke kracht het doen. Een dier of een element zoals bijvoorbeeld een adelaar, mieren, een zandstorm of vuur, allemaal voorbeelden van help-spirits die jouw uitelkaarvallen kunnen verzorgen.

Hoewel dit allemaal heel gruwelijk klinkt, is dit uiteenrafelen een heling praktijk wat ervoor zorgt dat je je weer verbonden voelt met de Bron, met jouw authentieke identiteit, en wat je rust en vrede geeft.

Tijdens het tot op het bot uiteenrafelen, als jouw huid, organen, botten en gedachten verwijderd zijn, zal je jezelf ervaren als goddelijk licht en één met de schepper en het universum. Als je tot as verbrand bent of als je lichaam is vernietigd door een zandstorm zal je vrij zijn om jouw goddelijk licht werkelijk te voelen als jouw echte zelf.

Eigenlijk is vernietiging/uitelkaarvallen het begin van transfiguratie. Eerst verlies je het idee van lichaam en geest zodat je je spirituele identiteit herinnert. Dan sta je de help-spirits en goddelijke krachten toe, jouw huid, botten, organen te reinigen zowel als je gedachten, zodat je spiritueel opnieuw geboren kan worden. Als je tot as of zand vernietigd werd, zal je opnieuw opgebouwd worden in een gezond lichaam en zuivere geest, en je zal een hogere vibratie van bewustzijn ervaren.

Als je weer ont-rafeld, heel en opgebouwd bent, beëindig je journey of meditatie door in je kamer terug te komen. Neem de tijd en ervaar of je je lichter, meer verfrist en verjongd voelt. Zodra je weer terug bent, doe een aarding-oefening om zeker te zijn dat je helemaal terug bent uit je ervaring. Ga naar buiten en zit onder een boom en stel je voor dat diepe wortels jou verbinden met je lichaam en met de aarde. Of, als je niet naar buiten kunt gaan, kan je dit doen in een meditatie.

Het is volle maan op 29 april. Ervaar tijdens de volle maan jouw goddelijk licht en laat het helder schijnen in en over de Aarde samen met het licht van onze hele wereldwijde gemeenschap. Laten we samen een glinsterend web-van-licht ontwerpen en weven, dat het oude versleten weefsel van werkelijkheid en levensperceptie.

Let op: ik ga een lezing en een ceremonie presenteren op 29 april ter opening van het volgende Jaar van de Ceremonie gesponsord door Sounds True. Mijn contract zegt me twee hieraan gewijde mails te versturen. Dus zodra ik informatie heb zal ik het verspreiden.

Nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws vinden op de site de instructies voor onze volle maan ceremonie op de homepage onder Een menselijk web van licht creëren.

Wellicht wil je het Transmutatie Nieuws van maart nog een keer lezen; ik beschreef daarin te focussen op het veranderende licht van zon en maan. Neem in april de tijd om de veranderingen in het licht en in de energie te bezien in de periode tussen nieuwe en volle maan. Zo kom je in een diepere stroom met de wisselingen van de maanstonden.

Terri in Nieuw Zeeland vroeg ons vaker samen te komen en regelmatig te transfigureren om zo meer licht naar onze planeet te brengen en ook om onze prachtige planeet Aarde en al haar natuur in haar goddelijk licht te zien. Probeer iedere zondag met ons mee te doen in transfiguraties, dat zal helend zijn voor ons allemaal en voor al wat leeft. Terri stelt voor iedere week 15 minuten te besteden om de Aarde in haar goddelijkheid te zien.

Je kan ook transfigureren met een fles of glas water en dan geef puur helend water aan een waterpartij bij jou in de buurt. Wat je ook in een waterpartij giet, het zal zich mengen met al het water in de wereld. Je kan organisch of composteerbaar materiaal op je altaar leggen en na transfiguratie dit ergens in de natuur achterlaten. Terwijl je transfigureert focus dan op zuivere lucht. We zullen zo werken in subtiele energievelden ongeacht de verschillen in tijd afhankelijk van waar we leven en samen het werk doen.

Damini Celebre is te vinden op www.shamanicteachers.com. Zij is een briljant leraar en schrijver. In het laatste Transmutatie Nieuws vertelde ik over het opmerkelijke project waaraan zij werkt.

Zij begon een spannend project om helend gebeden naar de Aarde te brengen. Zo beschrijft zij haar project:

“Spirit spreekt tot ieder van ons anders: soms in rijke metaforen die we in een journey ervaren, soms in een flits van inzicht gedurende de dag, en soms in een droom. In de zomer had ik een droom waarin ik mezelf ceremonieel zaaddozen zag poten in een gat in de grond in een heuvelachtig open landschap. De zaaddozen bevatten gebeden om de Planeet te helen.

Sinds die droom ben ik bezig die droom waar te maken door zaaddozen van klei te maken. De zaaddoosjes zijn gemaakt van klei uit de buurt en elk bevat een gebed voor de Aarde, geschreven op papier en in de open kant van het zaaddoosje gestoken. Deze gebeden zijn van over de hele wereld naar mij gestuurd.

Op 22 december 2017 begon ik de Solstice-Gebeds-Doosje ceremonie in Pennsylvania, en plaatste 108 GebedsDoosjes in de Aarde. Uiteindelijk zullen deze doosjes, met hulp van de Elementen, in de aarde opgaan.

Naast deze ceremonie heb ik kleinere Gebeds Doosjes gemaakt en laat die achter in stedelijke gebieden. Deze doosjes gaan of op in het Omgeving of worden meegenomen – allebei is perfect!

Sinds december hebben weer andere mensen me geschreven dat zij geïnspireerd raakten om hun eigen GebedsDoosjes te maken en plaatsten die in hun omgeving. Als je je geroepen voelt je eigen zaaddoosjes te maken – ik nodig je uit om hetzelfde te doen. Op mijn blog staan alle gebeden die ik vanuit de hele wereld heb ontvangen; voel je vrij iets van deze gebeden in jou doosjes te doen en zo kunnen we samen een breder web van heling uitspreiden.

Heb je zelf een gebed-voornemen-wens voor het helen van de Planeet? Zo ja, wil ik graag jouw gebed in een zaaddoosje bijsluiten. Stuur me een email b.shiny(at)me.com en ik zal jouw gebed in een zaaddoosje doen.

Mijn zegen voor al wat leeft xx Damini Celebre”.

http://daminicelebre.com/prayer-pods

Transmutation News – March 2018 – Dutch

Transmutatie Nieuws Maart 2018

Mijn helpende spirits zijn begonnen om op een andere manier met me te werken. Ze geven me alleen lichaam gecentreerde ervaringen. Ze geven me niet alleen informatie via woorden maar ze laten me liever bepaalde lessen leren begrijpen door me informatie te laten voelen.

De laatste maanden blijven mijn helpende spirits me laten zien dat het nodig is om terug te keren naar het leven met de stroom mee. Ik heb hierover al wat verteld in de vorige nieuwsbrieven. Eerst spraken ze met me over de levensstroom. Daarna vroegen ze me naar binnen te kijken om te zien waar ik in mijn lichaam spanning vast houd. Dat was makkelijk te doen.

Ongeveer een maand later tijdens een journey kreeg ik een onmiddellijk voelbare ervaring over het verschil tussen het vasthouden aan het leven en het proberen te controleren in plaats van mezelf toe te staan om mee te gaan met de stroom waar het leven me naar toe bracht. Ik kon voelen hoe ik probeerde vast te houden aan de gewenste uitkomst op een manier die niet goed voor me was of die me zou helpen de verandering plaats te laten vinden.

Ik voel dat de sleutel tot heling voor mij en waarschijnlijk ook voor anderen is om de grip op je leven meer los te laten en met de levensstroom mee te gaan.

We proberen vaak de dingen af scheiden uit de levens cyclus in plaats van ons lichaam toe te staan een gevoel te krijgen of hoe alle cyclussen samen stromen. Velen van ons werken met de maan en halen de oefeningen en ceremonies eruit die we tijdens de nieuwe en volle maan doen. Alle fase van de maan zijn een deel van een cyclus die organisch samen stromen.

De seizoenen zijn geen verschillende fases in ons leven. Want de cyclus van dood en wedergeboorte en wat er allemaal tussen in gebeurd is allemaal een organische cyclus.

Wat is het effect op onze eigen organisch gevoel van stroom en timing in leven als we blijven proberen transities te scheiden in plaats van waar te nemen als stroming van de ene cyclus in de andere? Wanneer we dat kunnen krijgen we een andere gevoel van hoe alle veranderingen die we ervaren in ons eigen leven en op de aarde dat ze allemaal met elkaar verweven zijn. Er zijn geen verschillende events, verschillende fases in het leven. Er is alleen een natuurlijke stroom.

Als we in die organische en natuurlijke stroom gaan omarmen we een dieper begrip van verandering en de gave en lessen die in ons leven worden gebracht.

Er is een volledig andere dimensie van de realiteit waar we instappen als we in de werkelijke stroom van het leven stappen. Ik werk met en gebruik de metafoor van “de rivier van het leven”. Sommige van jullie focussen zich misschien liever op de innerlijke getijde, veranderingen van windpatronen wanneer het blijft stromen, of de verschillende gevoelens en sensaties die je hebt als je op de aarde ligt.

Er wordt zoveel gesproken over schaduw en licht vandaag de dag. En als we de cyclussen scheiden dan missen we de minuscule details van het veranderende licht wat beide creëert, zowel schaduw als licht. Door in de kwaliteit van het veranderen van het licht te duiken begrijpen we meer van hoe het licht en de schaduw altijd verweven zijn en met elkaar dansen.

Ik heb laatst een stuk op Facebook geschreven en ik voeg dit toe aan deze nieuwsbrief omdat het belangrijk is wat ik daar heb gedeeld.

We kunnen het verleden niet veranderen. Maar we kunnen het heden en de toekomst wel veranderen.

We doen dit door diep in onze spirituele oefeningen te duiken terwijl we kijken hoe we reageren, denken en hoe we ons gedragen naar anderen en naar alles wat leeft.

De schaduw en het licht zijn een deel van het leven op deze planeet. De natuur weerspiegelt dagelijks de kracht van deze machtige krachten die in ieder van ons leven.

We moeten ze allebei omarmen, omdat we de natuur zijn. De reden dat we worden geboren is om het volledig te ervaren wat het betekend om mens te zijn. Door zowel de schaduw als het licht te omarmen leren we hoe we op ons opnieuw kunnen verbinden met een staat van heelheid door zowel het mooie als de uitdagingen van het leven te omarmen. De uitdagingen helpen ons te groeien en te evolueren in mensen die zo’n spirituele kracht hebben zodat we alles wat in het verleden gebeurd is kunnen transformeren. De sleutel van voorspoed is het bouwen van sterkte spirituele spieren om alle uitdagingen die het leven ons brengt aan te kunnen.

Wanneer je kijkt naar de oude prachtige bomen zie je vaak dat de stam vaak gedraaid is maar toch groeien de wortels van de boom diep in de aarde en prachtige takken groeien omhoog in de richting van de lucht. Deze bomen geven ons een gevoel van ontzag en eerbied als we hun onafscheidelijke schoonheid en kracht zien.

De natuur leert ons de kracht van het groeien van sterke wortels en takken zoals die van een boom, wat er ook gebeurd in ons leven.

Totdat we genoeg sterke spirituele spieren hebben opgebouwd kunnen we geen daadwerkelijk licht in de wereld zijn.

Toevoegend aan wat ik op Facebook heb geschreven, stel ik voor dat je gedurende de dag, de veranderende kwaliteit en cyclussen van het licht observeert.

Dagelijks zag ik dat mijn vader de cyclus van het licht en de zonsondergang volgde. Zijn meest kostbare bezit was zijn horloge. Hij had een goedkoop horloge die gestolen is toen hij was overleden. Maar hoe ziek hij ook was of hoe ver hij ook in zijn dementie fase was, zijn steunpunt was zijn horloge. Ik zat iedere dag bij hem en keek hoe hij zat buiten of binnen terwijl hij de verandering van het licht volgde en de verandering opmerkte door te zien hoe laat het was. Het hielp hem op een bepaalde manier.

Ik begrijp een beetje van de kracht van wat hij deed en hoe hij zijn eigen gevoel van innerlijke stroom en verbinding had met het leven.

Kijk naar de veranderende kwaliteiten van het licht in maart waar we weer verwelkomen de stroom van het overgaan van het ene seizoen in het andere, tijdens de zonnewende.

Ik geloof heel sterk dat wanneer we dit doen we op een natuurlijke manier onze spirituele spieren opbouwen die we nodig hebben om met de stroom mee te gaan bij de komende golven en veranderende cyclussen. Het is belangrijk om in een organische stroom te stappen, onze energie opnieuw te verbinden met hoe het leven en de natuur bewegen om met de stroom mee te kunnen zwemmen door de huidigen en komende golven.

Dit is een belangrijke oefening om toe te voegen bij alles wat we al gedaan hebben de laatste jaren.

Er zijn nu heel veel hectische en chaotische spirituele energieën die in het collectief zweven. Ik geloof echt dat als je in de levensstroom stapt je geen last zal hebben van deze energieën terwijl je je spirituele kracht opbouwt.

Terug in de jaren zeventig haalde ik mijn BA in Marine Biologie. Ik bestudeerde algen en samen met een klasgenoot deden we belangrijk onderzoek over heremietkreeften. Het was echt raar toen mijn klasgenoot en ik bewezen dat wanneer je een heremietkreeft een grotere schaal geeft hij ook daadwerkelijk groter groeit. Door deze statistische studie kregen we veel aandacht en we werden gevraagd om door te gaan met ons onderzoek. Ik ben er nog steeds niet uit waarom de wetenschap zo graag geld wil uitgeven aan onderzoeken als deze, omdat het zo logisch is.

Oké, terug naar het doel van mijn verhaal. Ieder dag bracht ik uren door, op verschillende plaatsen bij de Pacific Oceaan ten zuiden van San Francisco. Ik had alle informatie die ik nodig had over hoe laat het vloed zou worden. Maar ik ging volledig op in de schatten die in de oceaan leefde. Ik vergat om op mijn horloge te kijken of me te focussen op de verandering van licht als de zon hoger kwam en de vloed opkwam. Elke dag liep ik door water plassen totdat ik overspoeld werd door golven. Ik zwom door diep water met mijn jas aan, probeerde om niet kopje onder te gaan en zwom zo snel als ik kon.

De les hiervan is dat wanneer we in de stroom van het leven stappen we makkelijk mee kunnen zwemmen met de veranderingen van het leven. Als we teveel proberen en nadenken of dat we vergeten dat de getijden veranderen dan kunnen we makkelijk omgegooid worden.

Ik zie dit als een manier om te navigeren tijdens de veranderingen die we in het leven meemaken. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan de veranderende getijden en lichtval anders kunnen we makkelijk omgegooid worden door de vloed die onverwacht op kwam.

Op 1 maart is het volle maan. En opnieuw stromen we in deze fase van de volle maan. Er is een hoop energie opgebouwd in de vorige fases die ons naar de exponentiële kracht van de volle maan leiden. Ons ego en onze persoonlijkheid houden ons onder controle. Ons innerlijke goddelijke licht weet precies hoe we in deze stromen kunnen stromen. Doe je transfiguratie werk. Laat je licht, zonder dwang, vloeiend dansen met het licht van onze cirkel en straal sterk zoals de maan en de sterren in de nacht, die ons onze werkelijke spirituele identiteit en de kracht van ons eigen licht weerspiegeld.

Nieuwe lezers van de nieuwsbrief kunnen dit eerst lezen Een menselijk web van licht creëren op de webpagina. Hierin staat de uitleg van onze volle maan ceremonie.

We begroeten de zonnewende op 20 maart. We verwelkomen de lente en herfst afhankelijk op welk halfrond je woont.

Zodra je de nieuwsbrief hebt gelezen begin dan met het bewust worden van het veranderende licht. Je kan een plant voor je raam zetten en kijken hoe het licht wat op de plant schijnt elke dag veranderd. Het maakt niet uit of je in de stad woont of in een buitenwijk. Je kan nog steeds zie hoe de lichtpatronen veranderen gedurende de dag zoals je ook kan kijken naar de veranderende maan fases. Het maakt niet uit of de zon wel of niet schijnt. Wanneer je je gevoeligheid activeert zal je subtiele veranderingen van het licht elke dag kunnen waarnemen en ook wat voor impact dat heeft op je lichaam en geest.

Waar ter wereld je ook woont kijk omhoog naar de lucht en laat je lichaam en ogen baden in de zon. Ga ’s avonds naar buiten en als het mogelijk is baad je dan in de maan en laat het licht van de maan je overspoelen met haar veranderende kwaliteit van licht.

Het gaat erom dat je de verandering van KWALITEIT van het licht op merkt. Dit is voor ons allemaal zo’n belangrijke lichaamssensatie om te ontwikkelen. Want we scheiden ten onrechte de seizoenen en maan fases terwijl ze allemaal deel uitmaken van een cyclus. Door de cyclussen te scheiden eren we niet de verandering zoals ze plaatsvinden tussen de schaduw en het licht. Dit scheidt ons af van de werkelijk stoom van “de rivier van het leven”.

Ontwerp tijdens de zonnewende een ceremonie die je kan doen om de zonnewende te verwelkomen. Het kan zo eenvoudig zijn als offers achter te laten voor de aarde, water en vuur zoals voor de zon. Eer je voorouders en de spirit van het land waar je woont. Verbind je in een staat van één zijn met alles wat de natuur ons brengt. Beëindig je werk door te bedanken voor jouw leven. Je kan iets loslaten dat je tegenhoud om vooruitkomen je dromen te bereiken of bid met de universele krachten zowel met de aarde, lucht, water en vuur.

Als je een gebedsboom hebt, waar ik je over geleerd hebt de afgelopen jaren, kan je bij deze boom een gebed voor heling en zegening voor de boom achterlaten. Als je voor het eerst een Transmutatie nieuwsbrief leest kan je “Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life” lezen waarin ik schrijf over hoe je een gebedsboom kan maken.

Zing, dans, lees gedichten voor aan de elementen. Laat offers achter waar je woont.

Je kan een stuk papier verbranden in een heilige kom waarop je voor heling of een zegening vraagt. Je kan bellen blazen in de wind. Of je kan een steen zoeken die je roept die je in het water legt of in aarde stopt met de intentie wat je wenst. Vergeet niet dat je altijd de energie achter je gedachten transmuteert naar een vibratie van licht en liefde die jou en alles in het levensweb voed.


Van iemand uit onze groep:

Een goede vraag/onderwerp van iemand uit onze groep. Ze vertelde dat het voor haar en haar man veilig voelde om sjamanistische werk te doen, mede door het feit dat het huidige collectief sjamanisme steunt voor heling en door het brengen van licht. Mijn antwoord hierop was ja, dingen veranderen. Langzaam wordt de oude zienswijze van hiërarchische en duistere beoefening van het sjamanisme vervangen door levens gevende energieën die vrede en harmonie creëren in iedereen waardoor de oude zienswijze vervangen wordt. We hebben nog een lange weg te gaan aangezien deze zienswijze al heel lang bestaat. Maar als de basis van deze zienswijze verder ontrafeld wordt komt er meer ruimte voor beoefenaars die “bewustzijn” om in liefde en licht energieën te weven in de weg van de nieuwe zienswijze die nu gecreëerd is.

De sleutel is om door te gaan met je eigen innerlijke werk en de projecties en de gedachten die in je leven, uit te zoeken. En blijf deze transformeren en transmuteren naar energieën van licht en stap in je eigen spirituele kracht waar je je unieke gave kan delen met het collectief. We zijn allemaal met elkaar verbonden en hoe meer licht we laten stralen hoe meer lijnen uit het verleden kunnen helen en kan harmonie hersteld worden.

Ik wens jullie samen met onze gemeenschap een heldere en gezegende zonnewende!