Transmutation News – December 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws December 2017

Als we gaan kijken naar wat een van de grootste problemen in de wereld op dit moment is, is dat kinderverwaarlozingen. En natuurlijk komt dat omdat hun ouders verwaarloosd werden door hun ouders en daardoor wordt dit ongezonde gedrag doorgegeven.

De oplossing is te vinden in dat je leert om jezelf lief te hebben. Velen van ons zoeken naar bronnen buiten ons zelf om en bij anderen mensen naar liefde en verzorging. Veel mensen missen de ervaring dat er onvoorwaardelijk van ze gehouden houd word en dat ze verzorgd werden als een prachtig klein lichtwezen die het verdient de liefde te ontvangen en de liefde te geven, want dat is onze bestemming. Of sommige mensen sluiten zich af omdat ze niet weten hoe ze zich moeten gedragen bij anderen omdat ze niet weten hoe ze met zichzelf om moeten gaan.

Ik vind dat het erg belangrijk is om uit te vinden hoe je jezelf kan verzorgen zodat je een voorbeeld kan zijn voor anderen.

Tijdens de viering van de zonnewende zijn er religieuze en spirituele tradities die praten over de geboorte van het heilige en magische kind.

Is het mogelijk als je gebruikt maakt van de principes van het sjamanisme dat je jezelf ziet als het magische kind? Ga dit is een na tijdens de zonnewende.

Ga op onderzoek uit naar manieren om jezelf te verzorgen en lief te hebben. Als je jezelf, alles wat leeft en de aarde wilt helpen zal deze oefening de wereld veranderen. Als je het principe gebruikt dat er een gezamenlijk bewustzijn is, dan gebeurd het dat als je jezelf lief hebt iedereen door de uplifitng energie in het levensweb wordt meegenomen. En zonder dat je het jezelf bewust bent heb je de wereld op een positieve manier geholpen om de zo hoog nodige energie van zelfliefde in te brengen.

2 December is het volle maan. Reflecteer op je unieke energetische handtekening die jij geeft aan het levensweb. Ga bij jezelf naar binnen en ervaar je innerlijke straling, sterrenlicht, zonlicht wat van binnen uit en vervolgens door de aarde heen schijnt. Ons licht gaat diep de aarde in maar ook naar alle andere plaatsen op de aarde. En onze liefde en ons licht vibreert door het levensweb. Het brengt heling terwijl we nieuwe draden van de realiteit weven.

Wij zijn zo toegewijd aan onze cirkel en aan alles wat leeft dat we door zullen gaan met het weven van het lichtweb, wat de uitkomst ook is. Want in het sjamanisme gaat het niet om “winnen”. Het gaat erom dat je leert om zaadjes te planten via het spirituele werk en dat je deze zaadjes verzorgd totdat ze prachtige stralende planten geworden zijn die op het juiste moment verandering te weeg brengen, wat niet altijd zal zijn op de tijd dat ons ego dat wenst.

Voor instructies voor onze volle maan ceremonie lees “Een web van menselijk licht creëren” op de home pagina.

21 december vieren we samen de zonnewende. Afhankelijk van waar je woont gaan we de winter of zomer in. De natuur is zo’n geweldige leraar om ons te leren hoe we kunnen omgaan met verandering. Want in de natuur is alles constant in beweging. Stormen, seizoenen, cyclus van de maan en groei hebben dagelijks impact op ons leven. en wanneer we ons verbinden met de natuurlijke flow, verbinden we ons met onze innerlijke flow en bewegen we gracieus met de flow van het leven.

Spendeer tijdens de zonnewende tijd in de natuur en kijk of je je eigen innerlijke flow wakker kan maken. Tijd in de natuur doorbrengen is zo helend voor jezelf en voor alles wat leeft. Je voed het levens web met je dromen, liefde en licht.

Doe je voorbereidende werk. Als je een nieuwe lezer bent van de transmutatie nieuwsbrief lees dan eerst mijn suggesties voor de voorbereiding van ceremonieel werk. Je kan ze vinden onder de kop Transmutatie Nieuws Nederlands.

Je kan drummen ratelen, chanten en dansen. Maar zorg er vooral al voor dat je bewust bent van de gift van de natuur wat die ons elke minuut van je wakker leven aan je geeft.

Voel de zon op je gezicht schijnen. Als de zon niet schijnt, verbeeld je dan de warmte van de zon die je gezicht doet stralen. Deel je dankbaarheid aan het levende wezen dat wij de zon noemen. Kijk naar beneden en voel de textuur van de aarde waar je op staat. Sta een poosje op de aarde en beweeg heen en weer of op een manier die je helpt om je innerlijke flow te verbinden met de aarde waar je woont. Bedank de aarde voor alles wat ze je geeft op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied. Bedank de wind voor haar liefde. Bedank de lucht voor het leven wat het je geeft en voor de kameraadschap terwijl je in en uitademt. Als je het water op kan zoeken doe dat dan. Als dat niet kan werk dan met het water in je huis. Schijn je innerlijke licht naar het water waar je bij kan zijn. Je kan licht schijnen terwijl je aandacht gericht is op een kom water en daarna geef je het aan een sloot of meer in de buurt of je geeft het aan de aarde. De aarde is een water planeet en jij bent ook een water wezen. Water stroomt in en om ons heen altijd in beweging of het gaat terug naar de bron; de zee. Je kan niet leven zonder water. Als je blieft bedank het water vanuit je hart.

Terwijl je dit doet, kijk dan hoe je lichaam zich verbind met het seizoen. De verander heeft impact op onze innerlijke en buiten wereld.

De enige verhalen die ik nog heb zijn de verhalen die het hebben over hoe geraakt jullie zijn door de oefeningen die ik deel in het transmutatie nieuws. Iedereen heel erg bedankt voor de vriendelijke woorden. Ik had bedacht dat ik voor 2018 jullie wilde vragen welke onderwerpen jullie wilde horen. Ik zal het alleen hebben over onderwerpen die geleerd zijn in de Transmutatie nieuwsbrief. Ik zal ook niet de ruimte hebben om alle onderwerpen te behandelen. Dus ik kies wat het meest nut heeft en kan helpen voor onze wereld gemeenschap. Je kan mailen naar stories@sandraingerman.com. Ik zal een lijst maken die ik tijdens het jaar ga gebruiken.

Aan het eind van het jaar voel ik dat ik Sylvia Edwards en de vertalers, die hun tijd geven om de Transmutatie Nieuwsbrief te vertalen voor niet Engels lezende lezers, in het zonnetje te zetten Al deze vertalers hebben hun eigen leven en werk. Dus om de tijd te nemen om maandelijks deze brief te vertalen zodat onze internationale cirkel groeit, is bewonderenswaardig.

Bedank samen met Sylvia Edwards die elke maand zo veel werk heeft om de nieuwsbrief elke maand naar de vertalers en daarna naar jullie te sturen. Dank je Sylvia voor alle liefde die je elke maand in deze nieuwsbrief stopt en dat je me helpt deze te delen met onze gemeenschap. We wensen je veel geluk en alleen maar goeds voor het komende jaar.

Laten we alle vertalers onze beste wensen sturen:

Lena Anderheim – Swedish
Nello Ceccon – Italian
Jorjette Cristescu – Romanian
Ines Fermoso – Spanish
Sofia Frazoa – Portuguese
Els de Graaff-van Meeteren and Sandra Koning – Dutch
Astrid Johnen and Barbara Gramlich– German
Miriam Kisssova – Slovakian
Carole Laplante and Bea Salgado – French
Petr Němčanský – Czech
Irina Osechinsky and Anton Uvarov – Russian
Tea Thum – Finnish
Simin Uysal – Turkish

En laten we ook onze beste wensen naar elkaar sturen terwijl we de zonnewende verwelkomen!

Transmutation News – November 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws november 2017

De laatste paar keer heb ik verteld hoe mensen me schrijven over hoe ze zich wanhopig voelen en moeite hebben om hun spiritueel werk te blijven doen. Wel, deze verhalen die me verteld werden veranderen van toon op een manier die ik hoopte en ook verwachtte.

Met alles wat er gebeurt in ons innerlijk en onze buitenwereld gaan we eigenlijk echt door een sterven. En zoals Elisabeth Kubler-Ross dit zo prachtig formuleerde, zijn er verschillende fasen waar een mens doorgaat tijdens het klaarmaken voor de dood en zo ook wanneer een mens verdrietig is of rouwt. Natuurlijk had ze het over mensen die terminaal zijn. Maar deze fasen hebben zeker ook betrekking op de dood van ons huidig egoïstisch bewustzijn. De fasen die ze beschrijft komen niet in een vaste volgorde en ze erkent ook dat sommigen deze fasen nooit ondergaan. Maar ik vind ze opmerkelijk waar ik met zo veel mensen heb gewerkt die de dood onder ogen zien en zo’n diep verdriet hebben.

Eerst is er de ontkenning. En dan komt boosheid omdat het leven verandert in iets akeligs als we door onze mens-ogen kijken. Als grote shamanen uit hun ogen staren zien ze achter de materiële wereld waarin we leven naar andere dimensies naar een werkelijkheid waarin er altijd hoop en heling is. Nadat mensen in de boosheid zitten proberen ze misschien te dealen met een goddelijke macht voor een miraculeuze heling.

Op een zeker moment kan de boosheid over de dood en verandering overgaan in berusting. Sommigen ervaren dit als opgeven. En dat is niet zo. Want ook met berusting kunnen we samen sterk staan en verdergaan met ons werk en onze dromen niet opgeven. Tegelijkertijd als we accepteren dat dood nabij is, leren we hoe ons aan te passen aan de nodige veranderingen die gebeuren zo dat we weer in balans kunnen komen.

En wat mensen me beginnen te vertellen is dat met de ervaring van een “ego-dood” men journeys, ceremonies en heling veel dieper ervaren. De crises waar we momenteel in zitten lijken zomaar de sluiers tussen de werelden op te lichten waar dieper inzicht en begeleiding op ons wacht. En het pad tussen de gewone en de ongewone rijken wordt korter naar mate wij leren onze perceptie te wijzigen en in dimensies achter de onze te staren zoals shamanen dat al eeuwen doen. En met het staren in deze andere werkelijkheids-dimensies kunnen we echt hogere energie meenemen die helpen bij de zo nodige verschuiving naar wedergeboorte en verlichting. Deze fasen volgen op iedere dood en verbrokkeling.


Amerika viert Thanksgiving in november. Ieder jaar schrijf ik dezelfde boodschap. In shamanic culturen was het iedere dag Thanksgiving. De zon werd iedere dag begroet en verwelkomd. Ieder lid van de gemeenschap groette de zon met dankbaarheid voor het leven en de energie die de zon gaf zodat al wat leeft groeide en bloeide. Dankbaarheid voor het leven werd dagelijks getoond en voor de planten en bomen die voor heling en voedsel dienden voor de gemeenschap en de overvloed aan dieren die zich opofferden zodat anderen te eten hadden en konden overleven. Dankzij de kracht van die dankbaarheid en eerbetoon, bestond er respect en balans tussen de mensen en de elementen aarde, lucht, water en de zon.

En de mensen hielden zich dagelijks bezig met hun grootste dromen en visies in plaats van dat wat niet werkte in hun ‘buiten’wereld te voeden.

Ieder dag was een dag van Thanksgiving, en wij kunnen zulke machtige dromen creëren als we deze simpele en meest magische spirituele praktijk in ons dagelijks leven opnemen. Want wat er ook in het leven gebeurt, we hebben altijd nog het leven zelf om dankbaar voor te zijn.

Het is volle maan op 4 november. Volle maan is altijd een machtig moment om onze gezamenlijke energieën samen te brengen om licht te stralen en onvoorwaardelijke liefde te delen met al wat leeft, terwijl we doorgaan het prachtige web van licht te weven in en door de Aarde. Vergeet niet je voor te bereiden zodat je werkelijk in jouw goddelijk licht kan opgaan en meedoen met onze wereldomvattende gemeenschap waar we schijnen en ons focussen op al die plaatsen op de planeet die spirituele heling kunnen gebruiken in deze tijd van verbrokkeling en wedergeboorte.

Nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws vinden op de site de insturcties voor onze volle maan ceremonie op de homepage onder Een menselijk web van licht creëren


Inspirerend Verhaal van de Maand

Dank je wel Anne, dat je dit verhaal met de foto met ons deelt. We wensen je het beste met de gezondheid!

Vlak voor de operatie om mijn linker nier en urineleider te verwijderen, waren mijn zus en haar man en ik in onze achtertuin. Ik wandelde langzaam over een pad, een stenen meditatie pad bij de Boeddha. Het is half december en ik had al 2 operatieve onderzoeken gehad en ik wist dat ik kanker had en dat het behoorlijk levensbedreigend was. Terwijl ik daar liep praatte en bad ik met mijn Help-Spirits, met Boeddha zonder verdere verwachtingen. Mijn zus nam deze foto terwijl ik daar liep. De winterzon stond in het zuiden, en er was niets te zien dat de regenboog veroorzaakte die rechtstreeks straalde op de plek waar ik geopereerd zou worden en waar de kanker zat. Het antwoord van Spirit: alle diepe heling komt van Spirit. Vertrouw daarop!

De laatste paar keer heb ik verteld hoe mensen me schrijven over hoe ze zich wanhopig voelen en moeite hebben om hun spiritueel werk te blijven doen. Wel, deze verhalen die me verteld werden veranderen van toon op een manier die ik hoopte en ook verwachtte.

Met alles wat er gebeurt in ons innerlijk en onze buitenwereld gaan we eigenlijk echt door een sterven. En zoals Elisabeth Kubler-Ross dit zo prachtig formuleerde, zijn er verschillende fasen waar een mens doorgaat tijdens het klaarmaken voor de dood en zo ook wanneer een mens verdrietig is of rouwt. Natuurlijk had ze het over mensen die terminaal zijn. Maar deze fasen hebben zeker ook betrekking op de dood van ons huidig egoïstisch bewustzijn. De fasen die ze beschrijft komen niet in een vaste volgorde en ze erkent ook dat sommigen deze fasen nooit ondergaan. Maar ik vind ze opmerkelijk waar ik met zo veel mensen heb gewerkt die de dood onder ogen zien en zo’n diep verdriet hebben.

Eerst is er de ontkenning. En dan komt boosheid omdat het leven verandert in iets akeligs als we door onze mens-ogen kijken. Als grote shamanen uit hun ogen staren zien ze achter de materiële wereld waarin we leven naar andere dimensies naar een werkelijkheid waarin er altijd hoop en heling is. Nadat mensen in de boosheid zitten proberen ze misschien te dealen met een goddelijke macht voor een miraculeuze heling.

Op een zeker moment kan de boosheid over de dood en verandering overgaan in berusting. Sommigen ervaren dit als opgeven. En dat is niet zo. Want ook met berusting kunnen we samen sterk staan en verdergaan met ons werk en onze dromen niet opgeven. Tegelijkertijd als we accepteren dat dood nabij is, leren we hoe ons aan te passen aan de nodige veranderingen die gebeuren zo dat we weer in balans kunnen komen.

En wat mensen me beginnen te vertellen is dat met de ervaring van een “ego-dood” men journeys, ceremonies en heling veel dieper ervaren. De crises waar we momenteel in zitten lijken zomaar de sluiers tussen de werelden op te lichten waar dieper inzicht en begeleiding op ons wacht. En het pad tussen de gewone en de ongewone rijken wordt korter naar mate wij leren onze perceptie te wijzigen en in dimensies achter de onze te staren zoals shamanen dat al eeuwen doen. En met het staren in deze andere werkelijkheids-dimensies kunnen we echt hogere energie meenemen die helpen bij de zo nodige verschuiving naar wedergeboorte en verlichting. Deze fasen volgen op iedere dood en verbrokkeling.


Amerika viert Thanksgiving in november. Ieder jaar schrijf ik dezelfde boodschap. In shamanic culturen was het iedere dag Thanksgiving. De zon werd iedere dag begroet en verwelkomd. Ieder lid van de gemeenschap groette de zon met dankbaarheid voor het leven en de energie die de zon gaf zodat al wat leeft groeide en bloeide. Dankbaarheid voor het leven werd dagelijks getoond en voor de planten en bomen die voor heling en voedsel dienden voor de gemeenschap en de overvloed aan dieren die zich opofferden zodat anderen te eten hadden en konden overleven. Dankzij de kracht van die dankbaarheid en eerbetoon, bestond er respect en balans tussen de mensen en de elementen aarde, lucht, water en de zon.

En de mensen hielden zich dagelijks bezig met hun grootste dromen en visies in plaats van dat wat niet werkte in hun ‘buiten’wereld te voeden.

Ieder dag was een dag van Thanksgiving, en wij kunnen zulke machtige dromen creëren als we deze simpele en meest magische spirituele praktijk in ons dagelijks leven opnemen. Want wat er ook in het leven gebeurt, we hebben altijd nog het leven zelf om dankbaar voor te zijn.

Het is volle maan op 4 november. Volle maan is altijd een machtig moment om onze gezamenlijke energieën samen te brengen om licht te stralen en onvoorwaardelijke liefde te delen met al wat leeft, terwijl we doorgaan het prachtige web van licht te weven in en door de Aarde. Vergeet niet je voor te bereiden zodat je werkelijk in jouw goddelijk licht kan opgaan en meedoen met onze wereldomvattende gemeenschap waar we schijnen en ons focussen op al die plaatsen op de planeet die spirituele heling kunnen gebruiken in deze tijd van verbrokkeling en wedergeboorte.

Nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws vinden op de site de insturcties voor onze volle maan ceremonie op de homepage onder Een menselijk web van licht creëren


Inspirerend Verhaal van de Maand

Dank je wel Anne, dat je dit verhaal met de foto met ons deelt. We wensen je het beste met de gezondheid!

Vlak voor de operatie om mijn linker nier en urineleider te verwijderen, waren mijn zus en haar man en ik in onze achtertuin. Ik wandelde langzaam over een pad, een stenen meditatie pad bij de Boeddha. Het is half december en ik had al 2 operatieve onderzoeken gehad en ik wist dat ik kanker had en dat het behoorlijk levensbedreigend was. Terwijl ik daar liep praatte en bad ik met mijn Help-Spirits, met Boeddha zonder verdere verwachtingen. Mijn zus nam deze foto terwijl ik daar liep. De winterzon stond in het zuiden, en er was niets te zien dat de regenboog veroorzaakte die rechtstreeks straalde op de plek waar ik geopereerd zou worden en waar de kanker zat. Het antwoord van Spirit: alle diepe heling komt van Spirit. Vertrouw daarop!

november 2017 1200x630

Transmutation News – October 2017 – Dutch

Transmtatie nieuws okotber 2017

We blijven alles en iedereen wat leeft die door stormen, vuur en aardbevingen getroffen zijn, in ons hart houden. We blijven hun allemaal in hun goddelijke kracht zien met de mogelijkheden om door de veranderingen te navigeren. We bedanken alles en iedereen die gestorven zijn tijdens deze rampen voor hun aanwezigheid op aarde en wensen jullie een mooie reis terug naar huis.

Vergeet niet dat een van de sleutels van ons werk is dat we niet proberen om het weer te veranderen en mee te doen met de mensen die denken dat ze moeder natuur naar hun hand kunnen zetten. In plaats daarvan is het nodig dat we ons spirituele werk doen en een leven leiden wat al het leven eert en respecteert. En gebruik maken van het principe van wederkerigheid zodat de aarde vriendelijk terug doet.

In september tijdens een sessie van mijn teleconferentie cursus voor de shift network, leerde ik aan de cursisten hoe ze een konden worden met een helpende spirit en door zijn of haar kon kijken in plaats van door de ogen van het ego te kijken. Ter demonstratie hoe ze een konden worden met een helpende spirit bracht ik mijn lerares, de godin Isis in. Ik had Isis gevraagd om met de groep te spreken over het onderwerp lijden. Het lijkt alsof zo veel vrienden en studenten de hoop verloren hebben. Dat ze vast gelopen zijn door naar zoveel lijden te kijken en door het trieste gedrag van mensen naar elkaar en naar alles wat leeft. Veel spirituele mensen van verschillende spirituele praktijken verliezen hoop en focus.

Ik vond dat de boodschap van Isis een hele sterke boodschap was en ik wilde deze met jullie allemaal delen misschien spreekt het je op een bepaald niveau aan. Ik deel alleen de hoofdzaak van haar boodschap:

‘Er zijn ontelbaar veel planeten en dimensies waar spirits incarneren om te leren en om zich te ontwikkelen.

Hier op aarde ben je geboren om liefde, licht en vreugde te ervaren. Maar de les was eerst om te leren lijden zodat je daarna voorbij die dimensie komt waarbij je in jezelf (niet buiten jezelf) je innerlijke gevoel van liefde en bron van vreugde kan ervaren. Eigenlijk is vreugde niet de juiste vibratie, in werkelijkheid is het gelukzaligheid wat je spirit voelt.

In jullie wereld leraren, inclusief in je eigen, vind de moed op je hart te openen naar de spirit van liefde.

Maar deze les in niet correct op hart niveau waar je gevraagd bent om je mee te verbinden.

Want de focus is op je lichamelijke hart die simpel gezegd een deel van je ego is. En zo veel van jullie ervaren en zien lijden wat op een evolutionair level je gevoel van compassie uitbreid. Het neemt je zo diep je menselijkheid in. Maar je bent nog steeds gevangen in de energie, de vibratie, de frequentie van lijden en dat is de energie die je voed in de wereld. En omdat je de energie van lijden draagt worden zoveel mensen ziek.

Jullie zijn nu letterlijk en metaforisch open gebroken in diepste plaats binnen in je waar al de kennis en wijsheid op jullie ligt te wachten om te leren wanneer je dieper in je menselijkheid gaat.

Achter je lichamelijke hart is een spiritueel hart. Je hoeft niet zo diep naar binnen te reizen om je er mee te verbinden. Er is door veel goeroes, mystici en spirituele leraren over gesproken.

En dit spirituele hart – die een is met de De Bron, vreugde, gelukzaligheid en onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft, kent geen lijden. Het kent gelukzaligheid, het kent onvoorwaardelijke liefde, maar heeft geen ervaring met het lijden op deze aarde.

In het land van de dromen zie ik miljoenen ego’s de illusie dromen die jullie zien zoals die telkens weer op aarde gecreëerd wordt.

Ga weg uit dit land van de dromen en ga naar het land van dromen waar de geëvolueerde spirituele wezens dromen over vreugde en liefde in de wereld.

Je bent en zit gevangen in je ego. Ga voorbij de dimensionale realiteit van je ego naar je spirituele hart waar je alleen etherische vreugde, gelukzaligheid, onvoorwaardelijke liefde en het licht van de Bron ervaart.

Je leeft in een nieuwe tijd en nieuwe evolutie op aarde. Laat je huidige rol in het levensspel vallen. Stap in het leven van een ontwaakt spiritueel wezen. Je blijf proberen je vibratie en frequentie te verhogen wanneer het nodig s om van een hogere vibratie en frequentie te werken.

Ik hou je in mijn armen en zeg je dat je meer keuzes hebt dan je weet. Je kan veranderen naar een hoger bewustzijn.”

Luister deze maand naar sjamanistische of meditatie muziek of ga naar buiten de natuur in. Verbeeld je dat je gelijk voorbij je lichamelijk hart naar je spirituele hart reist. Het is een plaat waar goddelijke liefde, licht en gelukzaligheid vandaan komt. Breng je klachten naar je spirituele hart en ervaar hoe snel ze worden getransmuteerd en getransformeerd naar het licht.

Ga door met je transfiguratie werk en laat het licht uit je spirituele hart schijnen. Ben een wezen van liefde terwijl je hart pure en onvoorwaardelijke liefde uitstraalt.

In vorige edities van de transmutatie nieuws heb ik geschreven over het reizen naar het land van de dromen zoals ik in mijn boek Walking in Light: The Everyday Empowerment of Shamanic Life, heb geschreven.

Je kan een reis of meditatie doen waarin je vraagt om meegenomen te worden naar het land van de dromen waar een geëvolueerde spirituele gemeenschap van mensen over de hele wereld zich concentreren op het ervaren van dromen waar alleen de meest positieve, mooie en ontzagwekkende dromen voor de planeet worden gedroomd. Neem plaats in deze kring van dromers en doe je werk.

De volle maan is op 5 oktober. Dit is een mooie tijd om de planten die we hebben gepland met onze zaadjes van woorden, gedachten, dromen te blijven “oogsten” en om ons licht de wereld in te blijven schijnen.

Laten we op deze dag samenkomen. Doe je voorbereidende werk om je dagelijks gedachten en klachten achter je te laten. Reis naar binnen naar je spirituele hart, naar de plaats van je innerlijke sterrenlicht, zonlicht, vlam en schijn immense grote golven van licht wat verbinding maakt met alles in onze kring terwijl we alles wat leeft met liefde en licht voeden. We stralen licht de aarde in en we stralen licht over de aarde zodat we een geweldig web van licht creëren.

Als je een nieuwe lezer bent van het transmutatie nieuws, welkom in onze kring. Je kan meer lezen over onze volle maan ceremonies op de homepage link Een menselijk web van licht creëren.

Verhaal van de maand:

Anne schreef:

“Sandra,

Over wat je schrijft over het gewoon een liefdevol wezen te zijn; gaat ver.

ik heb verdeeldheid verbannen als een energie die andere ervaren omdat ze in hun eigen systeem dingen moeten verwerken.

Ik geef er geen aandacht aan maar ik kijk liever vooruit en ben aardig naar anderen in alle situaties. Familie, mensen in de supermarkt en naar iedereen die ik tegen kom. Vrolijk en ontspannen zijn en gewoon naar andere mensen luisteren is de sleutel.

Je hoeft geen commentaar te geven, problemen op te lossen of erbij betrokken te raken. Ik heb moeilijke situaties onmiddellijk zien veranderen door dit te doen en het gaat door.

Ik heb gezinsleden die door moeilijke periode heen gaan. Ik geef ze complimenten over dat ze sterk zijn, luister naar ze en blijf in het algemeen vrolijk en makkelijk in de omgang met ze en dat maakt het voor hun makkelijker.

Ik ga er verder in door dagelijks mijn intentie te zetten “”Voor alles wat ik tegenkom en alles wat ik doe is voor het hoogste goed voor alles in alle richtingen van tijd en ruimte en alle dimensies.”

Blijf je goede werk doen. Alles komt goed. Dit is gewoon een moeilijke tijd. We komen er doorheen.

Groetjes, Anne”

Dank je Anne dat je deze boodschap met ons wilde delen.

Transmutation News – September 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws september 2017

Ik heb jullie allemaal aangemoedigd jezelf in lijn te brengen met nieuwe hogere vibraties en frequenties die je meenemen in leven in een meer “plezierige en ontwikkelde dimensie” dan wat we nu zien in het zware collectieve bewustzijn. Tegelijkertijd, er zijn wel consequenties aan deze verandering.

Zoals velen van ons ben ik bezig geweest deze nieuwe vibraties en frequenties door mijn lichaam te leiden. Ik had hier verschillende problemen mee. Ik journeyde en zette mijn intentie om hierbij enige leidraad te krijgen. Ik ontmoette deze geweldige help-spirit die me vertelde dat als een plant, een boom of welk ander wezen dan ook muteert, er geen weg terug is. De mutatie wordt het nieuwe normaal.

De meelevende spirit vertelde dat het belangrijk is dat ons lichaam in balans is. Want op dit moment lijken velen van ons wel op een verstoorde mierenhoop. Als mieren normaal functioneren, bewegen ze heel geordend en communiceren ze met elkaar. Als iets hen verstoord, vliegen ze uit elkaar en bewegen in chaotische formaties en ze stoppen met elkaar te communiceren.

Hij vertelde me dat dit eigenlijk hetzelfde gebeurt met het collectief. Zoals je weet heb ik het vaak over het collectief als een organisme.

De meelevende spirit vertelde me dat dit gebeurt met de cellen van ons gezamenlijk energieveld. Hij zei dat die in verwarring gebracht zijn en niet langer communiceren. En ervoor kiezen terug te gaan naar een staat van samenhang is een deel van het grote helen en zo naar een nieuwe staat van evolutie kunnen gaan.

Ik heb het gevoel dat het ervaren van het “nieuwe normaal” is wat veel mensen die ik ken die moeite hebben op de nieuwe energieën af te stemmen, bezig houdt. En om een wezen van licht en liefde te zijn vereist veel om standvastig en volhardend te zijn met lichaam, geest en spirit te werken.

En ik geloof ook dat de metafoor van de mierenhoop een goede is als het gedrag van tegenwoordig bezien. Want er is een gemis aan natuurlijke orde en de energie is behoorlijk chaotisch. Ik denk dat daarom mensen ook zo agressief handelen.

Ik geloof dat dit alles gebeurt omdat we vanuit oude patronen op een egoïstisch niveau handelen. Tegelijk, als we onze spirituele pactijken blijven volhouden, ervaren we een verandering in onze vibratie en frequentie. Dit veroorzaakt een natuurlijke staat van chaos tot we ontdekken hoe we meer in balans kunnen komen op alle niveaus, lichaam, geest en spirit.

De instructies die de help-spirit me gaf was om enige tijd in de void te gaan waar patronen zich kunnen resetten. Dit klonk daarom zo interessant omdat een briljante shamanic teacher die ik ken, vertelde dat zij haar patronen kon resetten door in de void, de lege kosmische ruimte te gaan zitten.

Zijn aanbeveling was ook om met klanken te werken om een gevoel van samenhang in het collectief te creëren en om op nieuwe energieën af te stemmen.

Zodra we weer in cohesie zijn verbetert onze houding vanzelf.

Een journey en een weg vinden om tot een staat van samenhang terug te keren op persoonlijk en wereldlijk niveau, dat is wat hedentendage nodig is.

Ik geloof nog steeds dat meer in de natuur zijn de manier is om dit voor elkaar te krijgen. En meer lichaamsbeweging door dansen helpt. Zingen en een instrument bespelen helpt ook onze vibraties aan te passen, wat ons terug ka brengen naar een staat van cohesie. En natuurlijk je oefeningen in transfiguratie verdiepen is goed voor al wat leeft, ook voor jouw eigen aanpassing en afstemming op de nieuwe energieën die de Aarde binnen komen.

We vieren de equinox op 22 september as. De natuur reset zich, dus een mooi moment om onze oude patronen te resetten. In het Noordelijk Halfrond hét moment om te zoeken (journey of mediteer) naar een ceremonie om oude egoïstische patronen en lasten uit je verleden, die je verhinderen helemaal in een leven te stappen vol van harmonie en samenhang, los te laten. Een suggestie om wat in je innertuin te werken en oude planten die overtuigingen en wonden voorstellen die jou niet langer dienen, te verwijderen.

In het Zuidelijk Halfrond verwelkom je de lente, werk in je innertuin en bemest de aarde. Dit is een mooi moment om oude planten -saboterende overtuigingen, boosheid, angst- die niet goed zijn voor jouw gezondheid en welzijn en dat van de planeet, te verwijderen. Neem de tijd om je innertuin te ontwerpen en te zaaien wat liefde, licht en een gevoel van vernieuwing in je leven brengt.

6 September is het volle maan. Laten we ervoor kiezen en het commitment aangaan om ons werk te verdiepen en vanuit ons innerlicht te leven. Dit is een mooi moment om zo’n commitment voor onszelf, onze gemeenschap, al wat leeft en de Aarde aan te gaan. Laat jouw licht schijnen en samenweven met het licht van de gemeenschap. Straal dit licht uit in en over de hele Aarde om zo licht en liefde naar al wat leeft te brengen.

Een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws vindt de instructie voor onze volle maan ceremonie op de homepage onder Een menselijk web van licht creëren

In april schreef ik over het bijzondere wezen Octopus. Ik vertelde over de ongelooflijke talenten die octopussen hebben op fysiek en intellectueel niveau. Mijn bedoeling om dit te vertellen was jullie uit te dagen de grootsheid van wezens te onderzoeken wat we nooit bedenken als we inzoomen op de wonderbaarlijke energetisch betekenis dat al wat leeft bijdraagt aan het levensweb. En ik moedig je aan te leren van de gaven van de natuur die je niet gewoon zijn. Want we leven op een planeet met een rijkdom aan fascinerende natuurlijke wezens.

Kort geleden zette iemand een korte video op Facebook. Het was hartverwarmend. Een man vond een op het strand aangespoelde inktvis. Hij zette het in een bakje en bracht het terug naar de oceaan. De inktvis kwam weer uit het water, bewoog zich naar de man die het gered had en legde één van zijn tentakels op diens schoen en zwom toen terug naar de oceaan. Het beeld van een inktvis die zijn redder bedankte zal ik nooit vergeten.

Ik weet dat we moeilijke tijden beleven op onze planeet. En ik weet dat veranderingen ons allemaal op verschillende niveaus raken. Maar ik moet zeggen, levende wezens zijn zo kostbaar, van het microscopisch kleine tot heel grote dieren waarmee we deze planeet delen. Het zijn bijzondere wezens die zoals al wat leeft, probeert te overleven. En zij verdienen het beste van ons wat we hebben om de natuur te dienen in deze tijden van extreme veranderingen. Blijf alsjeblieft je spiritueel werk doen. Het maakt echt verschil!

Laatst tijdens een sessie van mijn Shift Network teleconferentie deden we een langeafstand transfiguratie experiment. Er zitten mensen van over de hele wereld in deze groep wat het eens te meer zo opwindend maakt om samen transfiguraties te doen.

Sylvia Edwards zat in een hotelkamer in Louisville Colorado met een aantal verschillende substanties om vóór en ná te testen en een paar vrijwilligers die het licht zouden opslorpen dat van onze wereldwijde gemeenschap die hierbij betrokken was afkwam. We zagen geweldige resultaten. Je kan dat zien op onze homepage “GDV Results” en klik dan op “2017 Remote Transfiguration Experiment Report”. Het beeld van de knikker is prachtig. En er zijn een paar mooie verhalen van de vrijwilligers die erbij waren hoe zij zich vóór en na afloop van het experiment voelden.

Hoewel we uit ervaring weten hoe goed transfiguratie werkt, is het altijd geweldig directe resultaten te zien.

Slechts enkelen hebben verhalen ingestuurd. Dat is oké. Het was slechts een begin om verhalen te delen met onze gemeenschap. Ik zal de verhalen die ik kreeg te zijner tijd delen.

Hier volgt een prachtig verhaal dat Diana vertelde:

“Hallo Sandra,

Ik wil graag iets met je delen wat ik kort geleden met mijn moeder meemaakte. De as van mijn vader en van mijn broer zijn verstrooid aan de kust van een mooie plek in Maine. Mijn moeder was bij mij op bezoek en we gingen naar een plek vlak bij waar de as rust. Het was helder en schitterend weer. Zo ook de oceaan en de golven die de rotsen beukten.

We zaten op een bankje en spraken over onze geliefden en wat een prachtige plek dit is om hen te bezoeken. We ervoeren zoveel liefde. Ik nam een aantal foto’s met mijn mobiel, uitkijkend over de omgeving.

Toen we weer thuis waren bekeek ik mijn foto’s en ik zag een duidelijk zichtbare lichtstraal pal voor ons. En op een andere foto een streep licht links van ons. Ik had deze foto’s na elkaar genomen vanaf dezelfde plek naast mijn moeder. Er was geen zon. Deze lichtstralen waren niet zichtbaar toen wij daar zaten. Als fotograaf heb ik duizenden foto’s buiten genomen en ik heb nog nooit zulke strepen gezien. We wisten dat onze geliefden letterlijk op ons neer schenen.

Wat in me opkwam toen ik jouw Transmutatie Nieuws las, dat liefde die dag uitgewisseld werd…als we liefde vanuit ons hart, onze gedachten, ons handelen uitstralen, wordt liefde op gelijke wijze teruggegeven.”

De foto’s die Diana stuurde zijn zo bijzonder, en ik wil haar bedanken dat ze dit met ons wilde delen.

september 2017 340x192 1
september 2017 340x192 2

Ik voeg me in onze cirkel en wens jullie allen een prachtige equinox!

Transmutation News – August 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws Augstus 2017

Laatst reed ik langs een kerk waar ik langs kom als ik naar huis rij na het boodschappen doen. Ze hebben altijd een boodschap hangen aan de buitenkant en sommige zijn erg inspirerend.

Ik vond de boodschap die ze kort geleden hadden opgehangen hadden goed passen in deze tijd. Het zei “Zeg niet tegen me dat je van me houd, maar laat het me zien”.

We zijn allemaal bezorgd over wat er gebeurd in de wereld. Ik ook. Zoals ik vorige maand schreef krijg ik ontzettend veel emails en Facebook berichten van mensen die boos zijn over wat er gebeurd met onze leefomgeving en met andere natuurwezens en dat ze niet weten hoe ze met hun gevoelens om moeten gaan en hoe ze door kunnen gaan met hun spirituele werk.

Vorige maand heb ik wat ideeën gegeven hoe je kan werken met neuroplasticiteit en ook hoe je ceremonies kan doen. Je kan deze nieuwsbrief teruglezen om je weer te helpen herinneren wat ik vorige maand heb geschreven. Je kan op onderstaande link klikken om de nieuwsbrief van vorige maand te lezen.
https://sandraingerman.com/tnnederlandsjuly2017.html

Ik blijf telkens weer herhalen hoe belangrijk het is dat we onze gevoelens uiten, we vervolgens onze gevoelens transmuteren en transformeren en de planeet en alles wat leeft, voeden met liefde en licht. Het is belangrijk om te blijven transfigureren, want transfiguratie creëert echt wonderbaarlijke helings die ver voorbij gaan op wat wij ons kunnen voorstellen op rationeel niveau. Ik ben constant verwonderd over de verhalen die mensen me sturen die gaan over het laten schijnen van hun licht terwijl ze zich focussen op anderen en zelfs op problemen in plaatselijke gemeenschappen.

Mijn grote zorg is wat er gebeurd in ons collectief. Zoals je weet word er zoveel haat, woede en wanhoop het collectief ingestuurd. Ik kan dit meer begrijpen van mensen die niet spiritueel bezig zijn en verloren zijn in de trance van de materiele wereld.

Maar ik ben verbijsterd over de vele emails die ik zie en ook de vele berichten op sociaal media waar veel woede het collectief in gestuurd word door mensen die spiritueel bezig zijn. En ik zie meer posts, die ik niet eens lees, dat veel mensen in de sjamanistische community, verdeeld zijn. Daardoor wordt ons energieveld met nog meer woede gevoed.

Als je spiritueel bezig bent is het belangrijk dat je weet wat de consequenties zijn van verdeeld zijn in plaats van samen sterkt te staan.

Kort geleden had ik een krachtige droom. En de boodschap van de droom was, “wat als je alle basis principes en de regels die je hebt over het leven, waar je les in geeft, los laat en les gaat geven dat je gewoon alleen een liefdevolle aanwezigheid bent gedurende de dag?” De boodschap van mijn droom is dat het nodig is om te ervaren dan een shift in onze aanwezig zijn, nodig is. We hebben een lichaam genomen om onvoorwaardelijke liefde te delen en te ontvangen. We kwamen hier om lief te hebben en om geliefd te zijn.

Ik vind de boodschap die ik in mijn droom kreeg erg sterk, want de energie van de woorden die ik telepathisch ontvang gaan rechtstreeks naar mijn Innerlijke Wereld waar ze mijn vibratie veranderen. En ik weet dat de boodschap die ik ontving waar is. Tegelijkertijd weet ik dat het een levensproces is om te leren hoe je iemand kan “zijn” die gewoon liefde is, zoals de schepper ons gevormd heeft uit onvoorwaardelijke liefde.

We moeten ergens beginnen, en het werk wat we samen doen heeft onze harten geopend. Door hiermee door te gaan helpt het ons om een toename te ervaren van hoe ons innerlijke licht wat door ons heen straalt. En met alles wat in de wereld gebeurt voelen veel mensen dat hun hart wordt gebroken, wat een initiatie is die ons verder opent naar andere levels van compassie.

Maar we kunnen niet weer terugvallen en ons collectief voeden met woede en verdeeldheid. Dat voedt alleen maar het probleem in plaats van dat het een oplossing is.

Deze maand vraag ik je om jezelf voortestellen dat je in twee potten zaadjes van je favoriete groente of kruid plant. En als je jezelf voorstelt dat je een pot water geeft stel je dan voor dat je je tijdens het water geven, focust op de dagelijkse gedachten die je hebt gedurende de dag als je kijkt naar wat er gebeurd in jezelf en in de wereld. Daarna stel je jezelf voor dat je aan het transfigureren bent terwijl je de andere pot water geeft met onvoorwaardelijke liefde en goddelijk licht.

Nadat je dit paar weken hebt gedaan merk dan in je verbeelding op hoe de twee verschillende planten groeien en kijk welke plant je zou willen eten.

Ik weet dat ik jullie eerder vergelijkbare oefeningen heb gegeven waarin ik heb gevraagd om peterselie zaadjes te planten (omdat die snel groeien). En dat je dan focust op de energie waarmee je de plant wilde voeden. En welke energieën je wilde dat de plant opnam. Ik heb deze oefening een paar keer gegeven met echte zaadjes en een paar keer via je verbeelding.

We moeten wakker worden en bewust zijn van de energieën die we het collectief in sturen. Voordat het collectieve veld steeds giftiger wordt. En wat mij opvalt is dat de mens op alle niveaus steeds agressiever wordt. Zelfs de meest vriendelijke mensen die ik ken posten berichten met woorden van haat en verdeeldheid.

Ik merk dat ik steeds meer bid voor het collectieve energieveld en dat ik meer de collectieve giftige energieën die gedeeld en gestuurd worden aan het transmuteren ben. We gaan geen veranderingen zien hoe mensen elkaar, al het leven en de omgeving behandelen, als we doorgaan met het voeden van het collectieve veld met energieën van woede en verdeeldheid. Er kan geen heling plaatsvinden totdat we leren hoe we het collectieve veld met energieën kunnen voeden die gevuld zijn met onvoorwaardelijke liefde en licht. Dit zal duidelijk zijn voor iedereen die deze nieuwsbrief leest.

Ik ben zo dankbaar voor de onderzoeken die zo velen van jullie met sturen over hoe transfiguratie toegepast word en over andere sjamanistische behandelingen en die ik gedeeld heb in de nieuwsbrief. Ik heb hele mooie onderzoeken met jullie gedeeld in de loop van de jaren. Ik ben altijd blij als ik van iemand van jullie wat hoor, als je een inspirerend verhaal te vertellen hebt wat ik kan delen met onze gemeenschap en die ons gefocust houd op ons spirituele werk. Als je een inspirerend verhaal te vertellen hebt kan je me een email sturen naar stories@sandraingerman.com.

Kort gelden kreeg ik een bericht van een vrouw die met bepaalde problemen te maken heeft die we allemaal hebben. En zoals zo velen van ons vond ze verlichting door tijd door te brengen in de natuur. Op een dag was ze de vaat aan het doen en zag ze twee duiven in haar achtertuin.

Die nacht had ze een droom/visie. Ze zag zichzelf weer de afwas doen en ook zag de duiven in haar achtertuin die ze overdag had gezien. Deze keer toen ze naar buiten keek naar de duiven zag ze dat de duiven verlicht werden door een soort sterrenlicht wat van binnenuit kwam. Ze had mijn transmutatie nieuwsbrief nog niet eerder gelezen en was dus ook niet bekend mijn transfiguratie werk en hoe ik de oefening uitleg om ons innerlijke sterrenlicht te ervaren.

Ze wist dat licht de echte bron van het leven op aarde is. Deze droom/visie hielp haar een breder perspectief van het leven te ontwikkelen.

Ik wilde dit verhaal met jullie delen want als we een intense ervaring met transfiguratie hebben waarbij we de flow van ons sterrenlicht volledig voelen dan worden onze levens voor altijd veranderd. En als we het licht in de hele natuur en door de aarde kunnen zien stromen dan kunnen we zien wat voor kracht het voeden van het licht geeft aan al het leven in plaats van dat we het lijden voeden.

Dit betekend niet dat we geen persoonlijke uitdagingen zullen hebben of dat we geen negatieve gevoelens hebben over wat er op de aarde vandaag de gebeurd. Maar als we alleen maar kijken naar het lijden dan kijken we door de ogen van ego. Als we het licht kunnen waarnemen dat kijken we door de ogen van spirit. En dat is de zintuigelijke waarneming waar we allemaal in ons spirituele werk naar streven en de evolutie van het bewustzijn.

Dus doe met me mee in onze doorlopende commitment om te leren hoe we onze gevoelens kunnen uiten, de energie achter deze gevoelens kunnen transmuteren en het collectieve energieveld kunnen voeden met onvoorwaardelijke liefde en stralend licht.

7 augustus is het volle maan. Laten we ons transfiguratie werk verdiepen door een duidelijke commitment te maken naar de compassievolle spirits en de creatieve krachten in het universum dat we door zullen gaan met helpen van degene in onze wereldgemeenschap met gezamenlijk spiritueel werk te doen. we houden jullie in liefde tijdens de moeilijke momenten die je tegen komt/ E n we zien ook jou in je goddelijke licht en kracht. We doen dit voor de gemeenschap. En tijdens de volle maan doen we ons voorbereidend werk zodat we voorbij ons ego gaan, voorbij onze rationele gedachten en voorbij onze problemen. En we reizen naar binnen naar ons innerlijke landschap waar ons licht altijd net zo helder schijnt als de sterren, de zon en de maan.

Laat onze harten samen komen en prachtig licht web weven in en over de aarde.

Als je de nieuwsbrief voor het eerst leest, lees dan Een menselijk web van licht creëren.

Bedank samen met mij Petr Němčanský die de nieuwsbrief in het Tsjechisch gaat vertalen.Transmutation News – July 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws juli 2017

Ik ben diep in het schrijfproces gedoken voor mijn nieuwe boek over hoe ceremonies te ontwerpen en uit te voeren. Het zal uitkomen bij Sounds True in de herfst van 2018. Dat is althans de planning. Maar het zou kunnen dat het eerder gepubliceerd wordt.

Ik heb met zoveel plezier het boek geschreven, en het bracht zoveel ongelooflijke herinneringen boven aan ceremonies de afgelopen 35 jaar gedaan. Meedoen met ceremonies tijdens mijn workshops zijn niet alleen de mooiste teaching-herinneringen, maar voor velen gebeurden er ook miraculeuze helings. Die waren vaak zo onvoorstelbaar en dat liet zien dat samengaan met de kracht van de onzichtbare werelden werkt om positieve verandering te bewerkstelligen voor ons persoonlijk en globaal.

Het doen van ceremonies is een manier voor ons innerlijk goddelijke om te communiceren met de goddelijke krachten in het Universum om onze gebeden te verhoren.

Ik voel dat dit een belangrijk boek is voor de tijd waarin we leven. Want in onze moderne wereld zijn mensen bang om ceremonies te doen want ze denken dat deze uit dogmatische teachings afkomstig zijn, teachings die velen hebben ondergaan gedurende hun opvoeding in verschillende religies.

Maar in werkelijkheid is een ceremonie een magisch proces waarin we samen kunnen werken met onze helping spirits en de goddelijke krachten om zo de droom te veranderen die we voor onszelf en voor al wat leeft dromen.

Toen ik mijn boek How to Thrive in Changing Times (nu getiteld The Shaman’s Toolkit) schreef, ging het over de wetenschap van neuroplasticiteit en hoe dat ons leert onze hersen-chemie te veranderen door de negatieve gedachten die we vasthouden te vervangen door een positieve kijk.

Ik begon de principes van neuroplasticiteit te gebruiken en veranderde de manier waarop in soul retrieval deed. Want zoveel cliënten die voor een shamanic heling komen zitten vast in een traumatische vicieuze cirkel en ik meende gebaseerd op de kennis van de hersenen dat we mensen kunnen helpen uit deze vicieuze cirkel te geraken en ze te laten geloven dat gezondheid en vreugde ook in hun leven mogelijk is.

Mijn krachtdier dat bij al mijn werk met me mee werkt, moedigde me aan om op te houden met te praten over vroegere trauma’s en te focussen op verhalen over helings die nieuwe neuronetwerken in de hersenen kunnen creëren. Nieuwe neuroverbindingen die tot stand komen door te denken aan de positieve kanten van het leven.

Ik begon mijn cliënten verhalen te vertellen over de gaven, talenten, krachten die terugkomen bij soul retrieval. Ik vertelde cliënten ook dat hun “soul” of liever “essence of wezen” eigenlijk “licht” is. En na mijn helend werk vroeg ik cliënten het licht van hun ziel in zich op te nemen, in hun cellen, nog voor dat ik ze een verhaal dat mij tijdens mijn journey getoond is, vertel. Dit bracht me ertoe een nieuw ‘Nawoord’ te schrijven voor mijn boek Soul Retrieval: Mending the Fragmented Self. Want ik heb het gevoel dat het vertellen van verhalen over heling in plaats van het verhaal van het trauma dieper in cliënt’s psyché te verankeren, is zo belangrijk in het bereiken van werkelijke en langdurige heling. En die ervoer dat deze manier van werken de resultaten van mijn soul retrieval veel krachtiger werden.

Het gaat niet om te ontkennen dat we allemaal wel onder enige vorm van trauma hebben geleden. Maar tenzij we stoppen met onze geschiedenis met ons mee te dragen hebben we geen mogelijkheden om een beter leven voor onszelf te creëren. Vorige maand schreef ik erover hoe het meedragen van onze lasten uit het verleden fysiek en emotioneel te zwaar kan worden en ziekte veroorzaken.

Het idee om de hersenchemie te wijzigen door onze tollende gedachten te veranderen bracht me ertoe de Transmutatie App te creëren. Want de app is een manier om te stoppen en onze gedachten na te gaan en om positieve energie te creëren die we kunnen vinden in de Bibliotheek van de app door geïnspireerd te worden door een bemoedigend woord, zegen, zin of foto.

Hoewel ik de app al jaren geleden maakte gebruik ik hem nog steeds iedere dag. Het geluid van bellen, van een Tibetaanse schaal of van klokkenspel laat me iedere twee uur even stoppen en nagaan waaraan ik zit te denken en dan elke negatieve gedachte of dromen die ik heb om te zetten in iets wat ik werkelijk wil bewaarheid zien in mijn leven.

Nu wordt overal op iedere website waar ik kom, ieder interview dat ik hoor, boeken die aangeprezen worden gesproken over neuroplasticiteit. Een krachtige vorm van heling, maar zoals met iedere krachtige manier van werken het vereist discipline.

Ik merk dat veel mensen zo wanhopig zijn over wat er op de planeet allemaal gebeurt dat ze eenvoudig niet meer de energie hebben om zich met spiritueel werk bezig te houden. want de uitdagingen zijn overweldigend en meer mensen voelen zich hopeloos en machteloos, natuurlijk zijn er veel mensen die hun kracht terug voelen komen zodra zij sociaal actief worden en hun spiritueel werk verdiepen.

In de tijd waarin we leven bestendigen we de nare droom als we alleen maar focussen op de uitdagingen en op wat niet werkt. Want als we dingen zo compleet bedenken brengen we ze tot leven.

Zoals altijd moedig ik je aan om je gave van verbeelding te gebruiken om je hersenchemie te wijzigen en nieuwe neuro zenuwbanen te creëren. Ja, daar moet je voor werken, maar dit is hoe we ons leven en dat van de planeet kunnen veranderen.

We moeten de nieuwe droom blijven dromen die we willen leven en al onze zintuigen gebruiken om de zien, horen, voelen, ruiken en proeven. We moeten in die droom stappen alsof we ons nieuwe leven nu leven. Op deze manier beginnen we dat wat we aanroepen door onze verbeelding in leven te brengen.

Ceremonies omvatten alle vormen van neuroplasticiteit en helpen onze psyché te veranderen. Ceremonies uitvoeren is een mooie manier om je denken en bekijken te wijzigen. Journey of mediteer op een korte ceremonie die je kan doen binnen of buiten om dat wat je uit het verleden belast los te laten. En dan kan je een zegenrijke ceremonie doen om met het goddelijke te communiceren om nieuwe inzichten te ontvangen, een nieuwe manier van leven voor jezelf en voor de wereld.

Ik denk dat het doen van ceremonies alleen of met een groep van grote betekenis is om ons leven en dat van de wereld waarin we leven te veranderen. Daarom worden ceremonies ook overal wijd verbreid over de wereld al eeuwen door shamanen uit gevoerd. Een manier om het denken te wijzigen en harmonie in de gemeenschap tot stand te brengen.

We hebben zoveel mogelijkheden om de planeet te dienen. we moeten er alleen maar voor kiezen uit de trance te breken waarin we door het nieuws via de media terecht zijn gekomen. telkens rondtollende negatieve gedachten. we moeten ervoor kiezen dat patroon te doorbreken en onze fantasie gebruiken om een andere droom te zien, te leven en zo te manifesteren.

En de praktijk van transfiguratie is zo’n krachtig instrument om onze gezondheid en welvoelen te verbeteren. Transfiguratie is ook een manier om onze omgeving, al wat leeft en de Aarde te helen.

Het is volle maan op 9 juli as. Een krachtig moment om ceremonies te doen daar spiritueel werk rond deze tijd vereenvoudigd wordt.

Doe je voorbereiding zodat je niet je dagelijkse gedachten en zorgen meeneemt in de geheiligde plek van ons collectief. We willen dat onze gezamenlijke energie positief is en veilig om mee te doen.

Ga naar binnen, journey of mediteer en ervaar jouw goddelijk licht hoe het stroomt en samengolft met het licht van onze wereldwijde gemeenschap in, door en over de Aarde.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, lees dan de instructies voor onze volle maan ceremonie: Een menselijk web van licht creëren

Transmutation News – June 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws Juni 2017

We gaan door met het vasthouden van iedereen in liefde en licht die te maken hebben met natuurrampen en politieke gebeurtenissen. We gaan door met ons spirituele werk vanuit uit het diepst van onze ziel om de vibratie te veranderen van het collectieve bewustzijn. Het is belangrijk om onze focus te houden op het spirituele werk wat nodig is om een verandering in de wereld te maken. Het is nog nooit zo belangrijk in ons leven geweest om samen te staan.


Ik heb verschillende emails en Facebook berichten vanuit de hele wereld gekregen waarin gevraagd werd voor gebeden voor verschillende milieu problemen in steden, plaatselijke gebieden waar spiritueel werk nodig is. Dat is de reden dat ik de transfiguratie oefening en Medicine fort the Earth werk zo wijdverbreid deel. We hebben groepen mensen nodig die plaatselijk samenkomen om transfiguratie ceremonies te houden.


Samen vieren we de zonnewende op 21 juni. Op het Noordelijkhalfrond gaan we de zomer in terwijl het Zuidelijkhalfrond de winter in gaat.

De zonnewende is een krachtige tijd om gezamenlijk wat werk te verrichten.


In April was ik te gast in Michael Stone’s New Moon gesprek. Hij verzorgt deze gesprekken om met een gast te praten over een spiritueel onderwerp, waarbij de gast tijdens de show een ceremonie verzorgt.

Ik gebruik een bewerking van de ceremonie die ik gedeeld heb tijdens mijn presentatie voor iedereen om als wereldwijde cirkel samen te komen om onze gemeenschap te zegenen tijdens deze zonnewende. Het is belangrijk voor ons om de zegeningen van liefde en licht te ontvangen die ons helpen om onze oefeningen gezamenlijk te blijven doen. We kunnen allemaal verschillend denken over wat er in de wereld gebeurd maar we komen samen door liefde voor de aarde en voor alles wat leeft.

Begin met je voorbereidingswerk tijdens de zonnewende, zodat je niet je gedachten en wat je vasthoud in de alledaagse werkelijkheid mee neemt in de onzichtbare gebieden. Als je zover bent doe dan mee met de ceremonie die ik heb opgeschreven.


Als je wilt kan je je favoriete drum- of sjamanistische muziek op zetten die je kan helpen tijdens de ceremonie. Je kan ook zelf drummen, ratelen, zingen en dansen nadat je de ceremonie een paar keer hebt gelezen en op je eigen manier te werk gaan.


Begin met het plaatsen van je handen op je hart. Denk aan iets in het leven wat je dierbaar is en over verwonderd. We hebben allemaal iets wat speciaal voor ons is. Misschien is het je favoriete bloem of een ander natuurwezen. Wat is je favoriete geur of smaak? Wat zijn je favoriete geluiden? Zet wat dierbaar voor je is in je hart.

Adem naar je hart. Terwijl je ademt stel je voor dat je nu weg gaat van je alledaagse gedachten en zorgen. Het is zo’n privilege om de mogelijkheid te hebben om samen te komen als een toegewijde, gemeenschap in service van het leven en de aarde. Gebruik je verbeelding om te ervaren als je in een liefdevolle cirkel stapt. Adem rustig door en verbind je met je hartslag.

Verbind je met de hartslag van de aarde. We zijn altijd verbonden met de hartslag van de aarde. Verbind je met de spirit van het land waar je woont. Hoe vaker je verbinding maakt met het land waar je leeft hoe meer je leven gaat stromen. Wanneer je verbinding maakt met de helpende voorouder spirits van het land waar je leeft, zullen je ceremonies vloeiender en succesvoller gaan.

Voel de kracht, liefde en het spirituele licht van onze virtuele cirkel. We kunnen elkaar niet zien, maar we kunnen elkaars aanwezigheid voelen met onze niet alledaagse zintuigen. Voel de kracht, de liefde en het spirituele licht door je heen stromen. Vanuit je hart verwelkomen we elkaar. Het maakt niet uit hoe je je nu voelt, het maakt niet uit wat er op dit moment in je leven gebeurd, je bent welkom in de cirkel.

We verwelkomen en begroeten onze helpende, barmhartige spirits en de spirit van de aarde, de lucht, het water en het vuur. We begroeten de spirit die in alle dingen leeft en ook de maan en de sterren. We kennen de creatieve kracht van de woorden die we gebruiken. Woorden zijn zaadjes en wat je plant groeit. Met je woorden zegen je jezelf, je geliefden, anderen en al het leven op de planeet.

Ook word het goed begrepen dat gedachten dingen zijn. Onze gedachten voeden onze dromen die zich manifesteren in onze materiele wereld.


Sluit je ogen en richt je aandacht op je hart.

Stel jezelf voor dat je opstaat in de plek waar je aan het reizen of medeteren bent. Ga door de voordeur naar buiten. Terwijl je dit doet, stel je dan voor dat je een sluier opzijschuift tussen de alledaagse wereld naar de kracht van de onzichtbare gebieden. Terwijl je de sluier opzij schuift stap je op een prachtig pad in de natuur.

Terwijl je over dit pad loopt kan het zijn dat je omgeven word door bomen, of zie je jezelf door een ander prachtig landschap lopen. Voel de aarde onder je. Terwijl je loopt stop je even en buk je je, voel de grond, de aarde of het zand en voel deze textuur. Terwijl je weer verder loopt kijk om je heen en verbaas je over de schoonheid van de natuur om je heen. Kijk naar het groen, de stenen, de dieren, de insecten, de bloemen en andere natuurwezens.


Wat is het een cadeau dat je op deze prachtige planeet leeft. Wat een cadeau om te zijn in een gemeenschap die door onze persoonlijke en wereldlijke uitdagen samen heen werkt. Het maakt niet uit of we somber zijn als we dit pad lopen er is altijd licht voor ons uit. In de natuur is er altijd duisternis en licht. Er is altijd dood en wedergeboorte. Er is ontbinding en dan de verlichting.

Volg het pad verder. Haal diep adem en ruik de geuren om je heen. Luister naar de geluiden van de natuur en proef zelfs de lucht. Let op hoe je jezelf op dit moment voelt als je dit doet.
Constateer dat je bijna klaar bent om samen te staan in een gemeenschap met openhartige mensen zoals jijzelf.


Je komt op een weiland waar je begroet wordt door bescherm engelen die je opwachten. Terwijl je door een van de beschermengelen bergroet word zal hij of zij je reinigen. Het kan zijn dat er wierook gebruikt wordt of een veer die alles weghaalt wat gereinigd moet worden. Voordat je de heilige grond betreed moet je alles los laten wat je tegenhoud voor welke ceremonie dan ook, om succesvol te zijn. Als je schoon bent zal je zien dat er een krachtig vuur brand in het midden van het weiland. Voeg je bij de cirkel om het vuur. Je kan er drummen, ratelen, zingen, dansen of je kan stil zijn.

Ruik het vuur en luister naar het geluid van het vuur. Als we samen in de cirkel staan nemen we een moment de tijd om, om ons heen te kijken en om in elkaars ogen te kijken, zie het licht en voel de liefde van elk persoon in onze cirkel. We zijn samengekomen buiten de tijd om om elkaar te zegenen, om samen sterk te staan in eenheid en in liefde voor onszelf voor alles wat leeft en voor de aarde. Je ziet dat er op de grond offerkommen en zeldzame bloemen staan. Vuur is een levend wezen, intelligent en leest op dit moment je hart en je ziel. Het vuur kent je wensen.


Je ziet dat er kommen staan gevuld met stokken waar gekleurd touw omheen gewikkeld is. Loop naar een van de kommen en pak een stok met je favoriete kleur touw. Welke kleur heb je gekozen? Wat betekend deze kleur voor jou? En hoe voelt dat op cellulair niveau? Ga nu bij jezelf naar binnen en stel je een woord voor waar de vibraties van schoonheid, kracht en liefde in zitten. De vibratie zal het universum in gaan en zal zich manifesteren op de aarde.

Elk woord dat de frequentie van liefde licht en eenheid in zich heeft, is perfect. Het is een woord van zegening, een cadeau wat je aan onze gemeenschap wilt aanbieden. Blaas de kracht van dit woord in je gebedsstok. Als je dat gedaan hebt loop je naar het vuur en leg je je gebedsstok in de vlammen met de intentie; het zegenen van jezelf, onze gemeenschap die samengekomen is, alles wat leeft en de aarde.

Als je je gebedsstok in het vuur legt, zal het vuur deze zegening meenemen naar de creatieve krachten van het universum. Het universum zal meedoen met deze ceremonie. Als je je gebedsstok in het vuur hebt gelegd zie je dat er heilige kruiden staan die je aan het vuur kan geven met dankbaarheid. Geef met dankbaarheid wat kruiden aan het vuur en kom terug in de cirkel. Kijk in de ogen van elk persoon, zie hun licht door hun heen stralen. Ervaar de vibratie van eenheid.


Laat de liefde en het licht dat je voelt stromen. Nu vraag ik aan je als je om je heen kijkt in de cirkel, je het woord dat je hebt gekozen om de cirkel te zegenen, hard op uit te spreken. Ik zal dit ook doen, ik deel de woorden “exquise”, “magie” en “stralend”. Vervolgens houden we elkaars handen vast en voelen we de kracht van de liefde en het licht door ons en door de hele cirkel stromen.

Als mensen zijn we de brug tussen de aarde en de hemel. We verbinden de kracht van het universum via onze harten. Voel de liefde stromen. Laat ons die brug van liefde zijn terwijl we samen sterk in dienst staan voor de planeet. Kijk opnieuw naar de schoonheid van het vuur en van de natuur. Het is nu tijd om te vertrekken. We bedanken onze cirkel en laten elkaars handen los. Draai je om en begin met je wandeling terug. Hetzelfde mooie pad door de natuur terug naar de kamer van waaruit je reist of mediteert. Bedank de helpende spirits die we uitgenodigd hadden, die ons gesteund hebben in ons werk en die ons in onvoorwaardelijke liefde hebben gehouden. Kom terug in de kamer van waar je uit reist of mediteert. Stap door de sluier van de onzichtbare werelden in je dagelijkse wereld. Voel hoe je je op dit moment voelt. Zorg dat je goed geaard bent, zorg dat je stevige wortels voelt die je met de aarde verbinden. Haal een paar keer diep adem en open je ogen. Ons werk is voor nu gedaan.

Je kan er voor kiezen om je woord of zegening op je altaar te leggen zodat onze cirkel gezegend blijft worden en ons allemaal in liefde vasthoud.


We laten onze harten samen komen om je een glorieuze zonnewende te wensen!


Als je het interview en gesprek wat ik met Michael Stone heb gehad en/of wil luisteren naar de ceremonie die ik live gedaan met drummen en zingen voor de groep klik dan op onderstaande link. Michael heeft deze gratis gesprekken elke maand en je kan er meer leren als je geïnteresseerd bent.


Dit is de link van het Nieuwe Maan gesprek: . https://im332.infusionsoft.com/app/form/sandra-recording-signup


De volle maan is op 9 juni. Er gebeurd zoveel vandaag de dag wat onze aandacht in liefde nodig heeft in de wereld. Laten we ons in onze innerlijke wereld stappen en de diepte van ons goddelijke licht ervaren. Voel dat het opgenomen wordt in al onze cellen zodat je er door geheeld wordt. Laat het doorgaan met stromen en verbind jouw licht met het innerlijke sterrenlicht die door onze hele wereldgemeenschap schijnt. Laten we dit licht stralen door en over de aarde heen elk kostbaar wezen in het levensweb aanrakend.

Voor nieuwe lezer van de transmutatie nieuwsbrief, lees “Een menselijk web van licht creëren” voor instructies over onze maan ceremonie

We hebben twee nieuwe vrijwilligers voor het vertalen van de transmutatie nieuwsbrief. Bea Salgado gaat Carole LaPlante helpen met het vertalen in het Frans. En Jorjette Cristescu vertaalt in het Romeens. Laten we vanuit ons hart hun diepe dankbaarheid geven dat ze ons helpen om op deze manier onze cirkel te vergroten. En laten we onze zegeningen met hun delen voor hun goedheid, want het vertalen van deze nieuwsbrief is elke maand een hoop werk.

Copyright 2017 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – May 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws mei 2017

We gaan allemaal door een initiatie. Niet zomaar één over het veranderen en het afsterven wat we moeten ondergaan om te kunnen ontwikkelen en om nieuwe draden te kunnen weven voor een nieuwe werkelijkheid. Dit gaat erover diep in onze ziel te duiken en te verschonen wat we moeten loslaten wat ons aan ons verleden bindt. Zoals ik al eerder schreef snijden initiaties ons ego/persoonlijkheid weg zodat we in kunnen stappen in leven en werken in hogere frequenties.

Het proces van een initiatie kan behoorlijk uitdagend zijn. het kan ons fysiek en emotioneel tarten. We kunnen ons wanhopig en hopeloos voelen als we ons leven zien veranderen op een manier die we niet verwacht hadden.

De wanhoop en hopeloosheid trekt ons dieper in ons inner-landschap waar we naar persoonlijke heling en schaduw werk geleid worden wat we liever vermeden. Ons ego-deel gaat liever om met de oppervlakkige energieën en reageert zo op wat met ons persoonlijk en met de gebeurtenissen in de wereld gebeurt.

Met het zijn niet alleen de gebeurtenissen in onze buitenwereld die ons naar binnen roepen. De evolutie van onze ziel roept ons naar binnen. We moeten kiezen of we op de oppervlakkige golven willen meevaren en in een staat van lijden blijven hangen óf willen we dieper en dieper naar binnen afdalen waar we de mogelijkheid vinden hoe onszelf lief te hebben en te vergeven. Heb je eenmaal de diepte van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en onvoorwaardelijke vergeving voor al je gedane handelingen bereikt, zal je de buitenwereld heel anders ervaren. En daarmee kom je op een mooie manier van reactie naar respons.

Kort geleden kreeg ik door een help-spirit te zien hoe ons verleden daadwerkelijk teveel gewicht om mee te zeulen op onze schouders legt. En dat extra gewicht kan op verschillende niveaus ziekte veroorzaken. We moeten ons verleden in ere houden, van de goede herinneringen genieten, de uitdagingen het hoofd bieden en dan loslaten. Dan kunnen we doorgaan en een nieuw pad banen nu en in de toekomst. Wanneer we steeds ons verleden afsluiten en laten afsterven, maken we de weg vrij naar vrijheid. En ik weet dat je vrij voelen iets is wat we allemaal willen.

Dit geeft ons uiteraard een betere mogelijkheid door de veranderingen van nu en straks te navigeren. We kunnen dan van meer waarde zijn voor al wat leeft en voor de Aarde.

Ik denk dat velen van jullie vorige maand geïnspireerd werden door het verhaal over de GebedsBoom.

Het werk van het shamanisme heeft ons zoveel te bieden. De casestudies die ik zie zijn zo hoopgevend.

Kortgeleden stierf een student en vroegere cliënt aan een zeldzame vorm van kanker. Jaren geleden deed ik enkele heling-sessies met haar die wellicht geholpen hebben haar leven wat te verlengen. haar bloedtesten toonden na onze sessies positieve veranderingen. Op een zeker moment was het tijd dat zij zelf haar werk deed. We hielden contact maar afgelopen jaar heb ik niet gevolgd hoe het met haar ging.

Ze volgde veel shamanic workshops bij mij onder andere een workshop over Dood en Doodgaan. En ze vond transfiguratie geweldig.

Haar partner belde me om te vertellen dat ze was gestorven. Ik vroeg hoe haar sterven was gegaan. Ze vertelde me dat zij alsmaar herhaalde: “Sandy leerde me zoveel over doodgaan dat ik niet bang ben voor de dood”. En haar einde was vredig en gracieus.

In de tijden waarin wij leven heeft het shamanisme, waaronder het werken met licht, zoveel prachtige instrumenten voor ons ter beschikking. De praktijk leert ons hoe vanuit vertrouwen te leven, gesteund te voelen, hoe ons over te geven aan spirit, hoe met de golven van zowel vreugde als van lijden mee te bewegen. De praktijk leert ons hoe te leven, maar ook hoe te sterven zowel in al de initiatiestervens als bij het einde dat we onder ogen zien aan het eind van ons leven.

Het is belangrijk te onthouden dat aangezien shamanisme een pad van directe openbaring is, de help-spirits je alles kunnen leren wat je moet weten. Sommige mensen willen graag een deel van een gemeenschap zijn en hebben behoefte aan workshops. Anderen werken liever alleen om hun eigen journeys en meditaties te doen om zo de overvloed aan heling en informatie te ontvangen die onze help-spirits voor ons beschikbaar hebben.

in dezelfde trant had ik een gesprek met iemand met een dienstverlenend beroep. Hij vroeg me of het mij was opgevallen dat meer mensen van onze leeftijd (we zijn beiden zestigers) meer gezondheidsproblemen hebben en eerder doodgaan dan volgens de statistieken zou moeten. Nou ja, zoals je weet zijn er altijd mensen eerder dan verwacht overleden.

Maar de zeldzame en bekende ziektes die kinderen, teenagers en volwassenen treffen, is heel hoog. En we weten allemaal dat dit te maken heeft dieet en omgevingsfactoren. In een vorige maand heb ik je aangemoedigd je transmutatiewerk te doen door op te letten wat je eet en drinkt en hoe licht je je omgeving ervaart. we willen licht opnemen en verteren. Dit is niet bedoeld als ontkenning dat wij mensen een planeet hebben gecreëerd die onze gezondheid niet ten goede komt. Maar er zijn oefeningen om dagelijks te doen die kunnen helpen.

Zoals ik schreef in Medicine for the Earth zijn er altijd shamans en mystici geweest die initiaties doorstonden die de meeste van ons niet zouden overleven, zo ook iemand die vergif konden transmuteren wat werd toegediend. Als één iemand op deze planeet gif kan transmuteren wat hij of zij heeft ingenomen betekent dat dat we allemaal dat kunnen. We zijn geboren met de blauwdruk hoe te overleven en te gedijen.

Dat is ook de reden waarom ik vorige maand schreef over de verschillende natuurwezens en de energetische voetafdruk waarmee ze het levensweb delen. Vanuit het principe eenheid-bij-verscheidenheid kunnen we leren van de overvloed aan kennis wat diverse levende wezens gebruiken om te overleven. Bij voorbeeld: er zijn paddenstoelen die gedijen door straling te eten. Hoe doen ze dat? Wel, we kunnen onze spirituele kunsten als journeying en meditatie gebruiken om hiervan te leren. Dit is de tijd om spiritueel de hand te reiken naar die wezens die op een manier die wij ons nooit konden voorstellen kunnen transmuteren en regenereren. Er zijn manieren van leven en praktijken die ons leven kunnen ondersteunen terwijl de Aarde zoveel veranderingen ondergaat.

Dit is het moment om je te verbinden met die wonderbaarlijke wezens die kunnen regenereren en vergiften kunnen transmuteren en hen om hulp te vragen.

Zoals ik vorige maand schreef is er zoveel steun van het Universum en van de Aarde om naar een hogere frequentie te geraken. Maar er zijn ook manieren van gezond leven die jouw eigen lichaam kunnen laten zien als je maar vraagt te delen wat er in jouw eigen blauwdruk staat en als je je openstelt voor andere soorten die prima kunnen gedijen in de omgeving die wij hebben gecreëerd.

Neem iedere dag de tijd om je spiritueel werk te verdiepen. we moeten de lessen leren van de uitdagingen die we op emotioneel en fysiek gebied tegenkomen. maar we moeten ook leren hoe meer harmonieus te leven en de oude spirituele praktijken dagelijks te integreren.

We hebben meer mogelijkheden te floreren dan we denken. Zoals je weet laat onderzoek zien dat we maar een klein gedeelte van onze hersenen gebruiken. Mooi moment om meer hersencapaciteit wakker te schudden zodat we kunnen groeien en evolueren zoals we graag willen.

Een van de onderwerpen waar ik mee bezig ben is te onderzoeken hoe het verschilt hoe we “reageren” op de dagelijkse gebeurtenissen, op mensen en het leven zelf, in plaats van erop te “responderen”. Dit is een interessant onderwerp om deze maand op te journeyen of te mediteren.

Ik denk dat we als we leren te responderen, we naar een meer harmonieus en gezonder leven kunnen overgaan.


Op 10 mei is het volle maan. Ga in verbinding met jezelf en sta open voor de mogelijkheden dat je capaciteiten hebt om te floreren door praktijken te gebruiken die je wellicht nog niet eerder hebt gebruikt. Voel opgewonden te weten dat er zoveel te leren valt om jezelf te helen. Open jezelf voor de kracht een deel van een liefhebbende en ondersteunende gemeenschap te zijn wanneer we onze harten laten samenkloppen. Zij die het Transmutatie Nieuws lezen leven overal op de wereld. Open je hart voor onze gemeenschap. Open je spirituele bewustzijn om contact te maken met levende wezens die groots bijdragen aan het levensweb. Voel je hart opengaan door liefde en compassie. Doe dit en reis dan naar binnen en ervaar dat jouw goddelijk licht al wat leeft omgeeft. Wees een licht en straal. Doe dit met liefde in je hart en je creëert positieve veranderingen. Liefde en licht zijn de sterkste helende krachten.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, lees dan de instructies voor onze volle maan ceremonie: Een menselijk web van licht creëren


Dan wil ik wat zeggen betreffende de Aankondigingen deze maand. Ik realiseer me dat dit deze maand nogal lang en veel is. Je hoeft dit natuurlijk nooit te lezen als je slechts geïnteresseerd bent in mijn column.

Omdat ik dit jaar niet reis heb ik besloten om meer conferenties en online workshops te doen waarmee ik het mooie en de kracht van shamanic werk met een breed gehoor kan delen. En daarbij hoort dat ik mijn bijdragen op schrift stel.

We kunnen ons zo overweldigd voelen door al het slechte nieuws dat we steeds horen. En een remedie hiertegen is te luisteren en kijken naar evenementen die een overvloed aan informatie en inspiratie delen. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken momenteel.

Het is niet mijn bedoeling doortegaan met conferenties. Momenteel ben ik eigenlijk bezig met een nieuw boek voor Sounds True; ik zal hier tezijnertijd over berichten.

Dus, lees verder en bekijk wat voor jou interessant kan zijn. Of stop en heb een mooie dag, of nacht.

Transmutation News – April 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws april 2017

Zoals gezegd vorige maand blijf ik maar steeds wonderbaarlijke verslagen ontvangen hoe shaman-werk mensen helpt te helen.

Kortgeleden ontving ik een prachtige email van Ann; zij had opmerkelijke resultaten met het creëren van een GebedsBoom. Ik heb eerder instructies gegeven hoe een GebedsBoom te maken. Ik schreef er ook over in mijn boeken Walking in Light en Speaking with Nature (co-authored met Llyn Roberts).

Ann vertelde een sterk verhaal over het opzetten van een GebedsBoom bij haar thuis. Zij heeft een neef die een wond onderaan de rug kreeg en rolstoelgebonden zijn wonden pijnlijk en levensbedreigend.

Ann bekrachtigde een stuk stof met de focus en intentie om de wond te helen en bond de stof aan haar boom. Dit deed ze meerdere keren.

De wonden van haar neef heelden totaal. En dit gebeurde in minder dan twee weken. Je kan je voorstellen dat zijn verpleegster enorm verbaasd was aangezien geen enkele conventionele behandeling in zes maanden was aangeslagen. Het leek onmogelijk dat de wonden eerst kleiner werden en vervolgens geheel verdwenen.

Het hoeft geen betoog: in de wereld van de medicijnen zou zo`n snel herstel van wonden “onmogelijk” geacht worden.

De heling leek zelfs verder te gaan dan Ann’s neef fysieke handicap. Het had invloed op zijn houding. Hij zag zichzelf niet langer als slachtoffer van zijn handicap en biedt nu aan voor anderen (vrienden en familie) te bidden. Hij begon met zijn eigen gebeds-lijst.

Je kan je voorstellen dat Ann en haar neef heel erg dankbaar zijn.

Op 12 maart jl leidde ik een transfiguratie ceremonie ter afsluiting van de eerste fase van het Jaar van Ceremonies gesponsord door Sounds True. Het was een fijne ceremonie. Toen ik die avond naar bed ging kreeg ik een krachtig visioen. Ik sliep niet maar ik was ook niet helemaal wakker. Ik was in een tusseninstaat van bewustzijn.

Mij werd getoond hoe de Aarde een lichaam is en net als al het leven zich ontwikkelt. En in haar ontwikkeling komen nieuwe Aard-energieën tevoorschijn. Ik zag dat de aarde een nieuwe mate van liefde en een hogere vibratie voortbrengt die wij kunnen aanboren.

Maar mij werd verteld dat iedereen een keuze moet maken. We kunnen deze nieuwe vibratie en de nieuwe Aard-energieën die de aarde overstromen alleen ervaren als we onze spirituele oefeningen blijven doen die ons leiden naar een leven in hogere vibratie en frequentie. Want zolang we afgestemd blijven op het compacte collectieve bewustzijn zullen we niet in staat zijn deze nieuwe energie te ervaren die nu zich aankondigt.

Mij werd gezegd dat iedereen zal moeten kiezen naar welke energie we ons open willen stellen. Dit is een vergelijkbare boodschap als van mijn leermeester, de Godin Isis, dat we allemaal de golf moeten pakken waarop we willen surfen – de golf leven vanuit een hoger niveau van bewustzijn of vast blijven zitten in het niveau van bewustzijn waar mensen slapen en in trance leven.

We kunnen ons open stellen voor de nieuwe Aarde energieën die nu verschijnen. Je hoeft maar te kiezen.

Als je je dagelijkse spirituele oefeningen, speciaal transfiguratie, doet zal je vanzelf de deur vinden naar de dimensionale shift die je wilt.

Het was wonderbaarlijk deze energieën te voelen hoe ze mijn lichaam vulden. Ik ben benieuwd wat jij ervaart als je ervoor kiest je te openen voor de nieuwe kwaliteit van liefde en licht.

Ik heb jullie steeds aangemoedigd om transfiguratie ceremonies te doen met vrienden, geliefden en in je directe omgeving. Ik heb ooit het transcript van een transfiguratie ceremonie die ik deed met een groep van 400 personen gedeeld. Maar voor nieuwe lezers van Transmutatie Nieuws helpt het wellicht om het transcript te posten zodat het kan gelezen en geprint worden.

Sylvia Edward zorgt voor het posten van de instructies: Een menselijk web van licht creëren en
Voorbereiding ceremonies.

Ik zal jullie blijven stimuleren dit krachtig werk te delen.

Zoals jullie weten hou ik van de natuur. En ik heb ook zoveel geleerd van alle levende wezens van microscopisch tot massief en van wat leeft onder water, zwerft over de aarde en vliegt in de lucht.

Ik heb mijn BA in Zee-Biologie, en ik heb me gespecialiseerd in het bestuderen van algae. Er zijn algen die zo mooi zijn, zo delicaat als niets wat ik op aarde ooit gezien heb. Ik heb ook een studie gedaan naar de heremietkreeft die veel aandacht trok van de wetenschappelijke wereld. Dat was in de 70er jaren.

Ik weet dat we meestal onze aandacht richten op de planten en dieren die we kunnen zien als we in de natuur zijn of via de media. En ik hou ook van al deze wezens.

Maar mijn aandacht gaat ook uit naar die wezens waar de mensen niet zo op letten. Een paar jaar geleden was ik geïntrigeerd door luiaards. En ik kocht verschillende boeken over luiaards en ik leerde daarmee heel wat over deze dieren.

Kort geleden zag ik een artikel over de octopus op Facebook. Ik was altijd weg van octopussen en ik sliep een tijdje met een speelgoed octopus. In dat artikel las ik dat octopussen een DNA hebben dat in geen enkel ander levend wezen voorkomt en sommige wetenschappers vroegen zich af of octopussen misschien buitenaards zijn.

Logisch dat ik geïntrigeerd was. Dus ik ging zoeken naar informatie over octopussen op het web. En ik vond meer wetenschappelijke artikelen over hun bijzondere genetische bouw. Het octopus-genoom is bijna zo groot als het menselijk genoom en het bevat meer eiwit gecodeerde genen – zo’n 33.000 tegenover 25.000 bij de mens -.een opmerkelijk gen reguleert de ontwikkeling van neuronen die hun omvangrijke hersens vormen. Een half biljoen loopt van hun hoofd naar hun armen.

Zij hebben een genoom dat hun intelligentie verklaart en hoe zij hun zenuwstelsel aan kunnen passen tot uitzonderlijk leer- en geheugen vermogen.

Dus leer ik met plezier over octopussen en de energetische signatuur die zij aan het levensweb toevoegen.

Want ieder levens wezen brengt een energetische kenmerk in in het levensweb dat de vibratie en frequentie van elkaar aanvult. De vibratie van al wat leeft danst op een mysterieuze en opmerkelijke manier om zo onze planeet een rijkdom aan schoonheid en uniciteit te geven.

Doe het. Leer iets over een leven wezen dat jouw nieuwsgierigheid prikkelt of dat in jouw buurt voorkomt. Bij voorbeeld, misschien komt er mos voor op jouw favoriete boom. Je verbindt je met de boom maar misschien niet met het mos.

Er zijn prachtige en exquise wezens waar wij deze Aarde mee delen. Ik denk dat het een nieuwe dimensie aan het leven geeft als we uit onze comfortzone van wat we zien stappen terwijl we al die kleine vaak vergeten wezens negeren die juist zo’n cadeautje zijn voor het levensweb.

Wees nieuwsgierig en leer meer over de rijkdom aan schepselen waar we deze geweldige Aarde mee delen.

Het is op 11 april volle maan. laten we beginnen ons te verbeelden dat we volledig met het levensweb verbonden zijn. begin met je voorbereidingen zodat je gewone bezigheden niet tussen je spiritueel werk komt. Maak het je gemakkelijk, en verzink in de vibrerende energie die uniek is voor ieder levend wezen dat deel uitmaakt van het levensweb. voel hoe de trillingen van al wat leeft op deze grootse planeet Aarde samenwalsen. want we zijn allemaal verbonden met de frequentie van alle levensvormen op een manier die velen van ons voorheen niet ervaren hebben of van bewust waren.

Het is zó speciaal om op je gevoel af te stemmen om te ervaren wat ieder levend wezen dat onder water, in de lucht of op de aarde leeft, bijdraagt aan het leven hier op Aarde. En zoals gezegd het gaat ook om het microscopische en het massieve. En het omvat rotsen, crystals enzovoort. Voel de verschillende frequenties in je lichaam en weet dat we allemaal hier bestaan in samenwerking en als partners. We beïnvloeden elkaar met alles wat in al het leven gebeurt.

Voel de liefde in je hart voor alle levende wezens waarmee we deze Aarde delen. En kies ervoor diep van binnen te gaan en straal jouw innerlijk goddelijk licht om alles en iedereen in het levensweb te omstralen en op te beuren. Straal jouw licht in, over en door de Aarde. Voel de sensatie je verbonden te weten met duizenden anderen in onze wereldwijde gemeenschap terwijl we gezamenlijk ons licht laten stralen.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees de instructies voor onze volle maan ceremonie: Een menselijk web van licht creëren.

Laten we samen sterk staan met een positief beeld van de Aarde en al wat leeft. We moeten actief blijven werken, doorgaan met ons transfiguratiewerk en blijven bidden tot onze hulp-spirits om ethisch en integer te helpen al wat leeft te beschermen van onbewuste keuzes van mensen die hun opdracht voor de Aarde te zorgen vergeten zijn.

Transmutation News – February 2017 – Dutch

Transmutatie Nieuws Februari 2017

We hebben net de eerste maand van 2017 achter de rug en we ervaren nu al zoveel nare dingen, zoals terroristische aanslagen, extreme klimaat veranderingen waarbij honderd duizenden mensen over de hele wereld verplaats worden, politieke teleurstellingen zeker hier in de U.S. en nog veel meer andere veranderingen.

Ik kan niet vaak genoeg herhalen dat je door moet gaan met je transfiguratie werk om jezelf te centreren en niet meegevoerd word in de onstabiele energie. We hebben een belangrijke rol in het voorzetten van ons helingswerk voor de planeet en voor alles in het licht web. Ons werk heeft geen kracht wanneer we chaotische en onstabiele energie in het licht web brengen.

Het is belangrijk dat we de diepte van onze gevoelens blijven ervaren, of het nu verdriet, angst, boosheid of iets anders is en dan de energie die achter je emoties zit te transmuteren naar energieën van liefde en licht die de aarde laten stralen en oplichten. We zijn allemaal beschermers van de aarde en we moeten doorgaan met het werk waar we toe geroepen worden.

Daarom is het ook belangrijk dat we doorgaan met het transformeren en transmuteren wat we in ons denken en in ons lichaam meenemen.

Onze gedachten worden overspoeld met allerlei soorten verschrikkelijk nieuws. We willen deze energie niet “in slikken en verteren.” Dit helpt niet mee voor de gezondheid van ons innerlijke tuin en innerlijke landschap. Terwijl je naar het nieuws kijkt of de kranten etc. leest blijf jezelf dan vragen wat je tot je neemt dat dat getransformeerd wordt in licht en liefde.

Op spiritueel niveau zijn de aarde en onze lichamen gevuld met goddelijk licht. Als we in een harmonieus en eendrachtig veld stappen dan is alles perfect en licht. Dan dansen we de paradox en zien we onszelf en ervaren we ook onze ego/persoonlijkheid en wezen in een fysiek lichaam. Onze fysieke lichamen hebben dingen nodig; zoals schone lucht, water, eten en zonlicht om te leven en gezond te blijven.

Ik heb jullie allemaal via mijn boeken en nieuwsbrieven laten weten dat het belangrijk is om ons bewust te zijn wat we het licht in meenemen. Totdat de mensheid zich bewust wordt van het feit dat aarde, water, lucht en de zon ons leven geven zal er doorgegaan worden met beslissingen nemen die gebaseerd zijn op hebzucht tegenover de liefde voor het leven.

Wat moeten we doen voordat de hele mensheid wakker wordt? We gaan door met ons spirituele werk. Als je het eten voorbereid voor het koken doe dit met liefde en als een heilige ceremonie. Kook met liefde en focus je op degene voor wie je kookt en hoe je allemaal gevoed wilt worden door het eten. Bedank de aarde voor het eten wat je hebt gekregen. Drink water en zie en voel dat er licht door je keel glijdt met elke slok die je neemt. Wanneer je jezelf wast stel je dan voor dat het water gevuld is met licht wat je op alle niveaus schoonmaakt – lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Adem de lucht in alsof het goddelijke liefde en licht is. Dank de zon elke dag voor de energie die we krijgen om onze levens te leven zoals de bedoeling is.

Als je deze oefeningen elke dag doet en ook gedurende de dag, zal dat je gezondheid ten goede komen totdat het bewustzijn gegroeid is naar de eenvoudige basis principes van het beschermen van de omgeving en hoe we onszelf, onze kinderen en al het leven redden wat we eten, ademen en drinken.

Dit is zo’n simpele oefening. De sleutel is om jezelf eraan te herinneren om dit te doen. Je kan briefjes op plakken op plaatsen waar je ze ziet tijdens je dag en avond om je eraan te helpen herinneren om dit makkelijke maar belangrijke werk te doen.

In februari wordt door velen mensen in het collectief Valentijnsdag gevierd. Gezamenlijke feestdagen zijn geweldige tijden voor ons om mee te doen met het bredere collectief en om een exponentiele kracht toe te voegen aan ons spirituele werk. En Valentijnsdag is en dag om liefde te vieren.


Liefde en dankbaarheid zouden dagelijks gevierd moeten worden en niet alleen op commerciële feestdagen.

Laten we als een wereldwijde community onze harten samenbrengen om met alles wat leeft te communiceren en alle levende wezens laten weten hoe bijzonder en kostbaar ze zijn. Laten we gezamenlijk met de volle maan op 10 februari, ons spirituele werk doen met het weven van het web van licht. En laten we dat op 14 februari met Valentijnsdag, weer doen.

Voor degene die voor het eerst de transmutatie nieuwsbrief lezen lees hier Een menselijk web van licht creëren.

Ga op zowel Valentijnsdag als met volle maan naar buiten en schrijf het woord LIEFDE in de aarde. Het kan zijn dat de aarde vochtig of nat van de regen is – schrijf LIEFDE in de modder. Schrijf LIEFDE in de sneeuw als het gesneeuwd heeft en laat het water de liefdevolle energieën delen met de aarde als de sneeuw smelt. Of schrijf LIEFDE in het zand waar je leeft. Laten we dit gezamenlijk doen op deze dagen.

Ik doe dit altijd als ik aan het wandelen ben. Het is altijd goed om je vingers in de aarde te stoppen en LIEFDE in de aarde te schrijven.

Denk aan het woord “liefde” terwijl je dit doet. Voel de vibratie en energie van de liefde. Sjamanen leren ons dat onze woorden kracht hebben. De vibratie van elk woord wat we gebruiken word opgenomen in het universum en manifesteert zich weer als een vorm. Want alle creaties beginnen in het onzichtbare voordat ze zich manifesteren in het fysieke.

En om toe te voegen aan onze oefeningen deze maand, ga door met het maken van een duidelijke keuze om sterk te staan in onze wereld gemeenschap terwijl we werken voor alles wat leeft en de aarde.

Copyright 2017 Sandra Ingerman. All rights reserved.