Transmutation News – October 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws oktober 2022

We zijn ons allemaal bewust van de weersveranderingen die over de hele wereld plaatsvinden. Landen en ook staten in de VS hebben last van overstromingen terwijl andere plekken op de aarde letterlijk droogvallen. Over de hele wereld zijn er rivieren drooggevallen zodat je er doorheen kan lopen.

Het lijkt alsof het water contact met ons zoekt om ons wakker te schudden over hoe we in balans kunnen leven op aarde. Want als het water zo uit balans is, is het een reflectie dat er iets gebeurd in het collectieve menselijke veld.

Zoals jullie allemaal weten zijn er ontelbaar veel mensen die niet geloven in de klimaatsverandering en ze willen ook niet meedoen met de discussies, oplossingen zoeken of wat voor actie dan ook ondernemen.

De boodschap die ik al jaren deel is dat als we ’s ochtends opstaan en de aarde, lucht vuur (zoals de zon) en het water bedanken voor ons leven dan weet ik in mijn hart en in mijn ziel dat met het sjamanistische principe van wederkerigheid dingen snel kunnen veranderen. Want als je de elementen eert dan eren ze ons ook zoals altijd de intentie was in relatie met alle natuurwezens.

Wij zijn niet de enige bewuste wezen op aarde ondanks dat we daar wel naar handelen. Er zijn landen die de rivieren de zelfde rechten geven als mensen. De dingen veranderen en er zijn mensen die zich realiseren dat we een harmonieuze balans moeten vormen als we als ras op aarde willen overleven.

Ik heb nu een paar keer in de transmutatie nieuwsbrief over een droom geschreven die ik heb gehad over een rivier die opgedroogd was maar nog steeds een lied had. Ik schrijf het hier nog een keer voor degene onder jullie die nog niet over deze krachtige droom hebben gelezen.

Alles wat bestaat op deze planeet zingt en rouwt. Elke levensvorm heeft het recht op een leven waar eten en onderdak aanwezig zijn. En de natuur is nu onze grootste leraar. Als we de aanwijzingen van de natuur zouden volgen, zouden we weten wat we kunnen doen om onszelf en de planeet te kunnen beschermen. Veel heeft te maken met laten zien dat we eren, liefhebben, respect hebben en vriendelijk zijn. Het is echt net zo moeilijk om naar buiten de natuur in te gaan en te gaan zingen voor gezonde natuurwezens en andere wezens die heling en liefde kunnen gebruiken.

In al mijn cursussen die ik sinds 2000 heb gegeven vind ik het nog steeds moeilijk te bevatten hoeveel mensen een wonderbaarlijke heling hebben gekregen door met transfiguratie te werken. Dit werk bestaat al zo lang en wordt door zoveel mensen gepraktiseerd om het levensweb te verlichten en om het levens licht te voeden.

Zingen, dansen, transfiguratie, ceremonies doen voor de levenden en voor de overledenen zijn allemaal manieren om de koers waar de heftige klimaatsveranderingen plaatsvinden, te veranderen. Maar we hebben groepen mensen nodig die naar buiten treden en plaatselijke groepen te vormen om dit werk te doen waar je woont.  Het klinkt zo simpel maar het heeft een kracht wat al millennia bewezen is.

De droom die ik had ging over een rivier die opgedroogd was maar toen ik er langsliep kon ik de rivier horen zingen.

Voor degene die de droom nooit hebben gelezen, hier is het:

Droom 11 december 2014

In de vroege ochtend had ik een heel bijzondere droom. Het eerste deel van de droom was erg ingewikkeld en diep en ik kan het me niet meer herinneren. Ik weet dat ik in een appartement in een stad was, waar ik een diepgaande discussie met anderen had en ik geloof dat het over de dood ging.

Hoe dan ook de discussie was een kant uit gegaan waarin ik voelde dat het tijd voor me was om weg te gaan. En ik was ook naar de stad gekomen omdat ik een lichtblauwe mascara wilde kopen. Dus besloot ik om dat te gaan doen.

Ik liep door de straten van de stad en liep langs een bouwplaats. Er werden daar nieuwe appartementen en winkels gebouwd.

Om dat te bouwen moest een rivier worden drooggelegd. Ik weet dat het vreemd klinkt maar dit was een droom.

Het volgende deel van mijn droom zal ik me altijd blijven herinneren. Ik liep langs de droge rivier bedding. Het zand was nog nat. Het was niet zoals waar ik woon waar ik langs “arroyos” loop, droge rivier beddingen. Het zand in deze rivier was nog steeds vochtig en nat.

En terwijl ik langs de rivier liep begon de rivier te zingen. Het lied was verfijnd. En bij elke bocht waar ik langs liep veranderde het lied. Ik kwam bij een deel van de rivier waar door het lied heen symbolen in het zand verschenen. Ik liep heen en weer langs de hele rivier en bleef naar dit prachtige lied luisteren. Het lied bleef hetzelfde, afhankelijk van waar ik was in de rivier.

Ik was zo diep geraakt door de schoonheid van het lied en dat de rivier nog steeds zong ondanks dat het water weg was.

Ik liep terug naar een groep bouwvakkers. Er was een lange Native Amerikaanse man met twee lange vlechten. Ik dacht bij mezelf dat hij misschien wel naar me wilde luisteren. Ik vertelde hem mijn verhaal dat de rivier zingt. Hij keek me aan en toen ik begon te huilen zei hij dat hij met me mee zou lopen en zou proberen te luisteren.

We liepen naar de over van de rivier en begonnen langs de rivier te lopen. Eerst was er alleen maar stilte. En toen begon er een lied. Het was een ander lied dan ik hiervoor had gehoord toen ik alleen liep, maar het was een lied. Ik vroeg aan hem of hij het kon horen. Eerst hoorde hij niets. En toen werd het lied krachtiger en luider. Hij keek me vol verbazing aan toen hij het lied hoorde. Samen liepen we langs de hele lengte van de rivier terwijl we luisterde naar het zingen van de rivier.

Hij ging terug naar de groep bouwvakker en zei dat ze het project onmiddellijk moesten stoppen omdat de rivier nog steeds leefde en nog steeds zong. Ik verliet de groep omdat ik wist dat ze zouden stoppen met hun werk.

En toen ging verder om mijn lichtblauwe mascara te kopen.

Ik werd wakker en was zo geraakt door de droom en het lied van de rivier! In het begin van de jaren 70 uit de vorige eeuw verdronk ik in de oceaan in Mazatlan en ervaarde ik dat ik door een tunnel ging en in een licht kwam. Ik zat op een bank in een buitengewoon prachtige tuin en luisterde naar de meeste mooi muziek die ik nooit kan omschrijven of ooit gehoord heb op aarde.

Het lied van de rivier klonk net zo. Alles in het leven zingt en het lied is eeuwig durend.

Ik heb bedacht dat we deze maand transfiguratie werk gaan doen voor de wateren in de wereld zoals we eerder hebben gedaan zoals je misschien weet als je het transmutatie nieuws al langer leest.

Als het mogelijk is maak dan een altaar waar je een kommetje of glas water op zet. Je altaar veranderd je kamer in een heilige ruimte. Als je wilt kan je een kaars aansteken en kan je wat speciale kruiden branden. Gebruik een sjamanistisch instrument of zet een spirituele muziek op die je fijn vindt zodat je uit je menselijke staat van zijn kan stappen in je spirituele staat van zijn kan stappen. Ervaar de kracht van je innerlijke zonlicht, licht van de sterren of van het maanlicht, hoe dat groeit tot een prachtig gouden ligt wat door elke cel van je lichaam stroomt. Laat dat licht vervolgens reiken naar het water waar jij je toe geroepen voelt om het je op het licht te focussen zodat je het water kan eren en het in de goddelijke perfectie kan zien.

Als je voelt dat je klaar bent kan je een beetje drinken van het water en breng het daarna naar een water bij jou in de buurt. Want het getransfigureerde water gevuld met goddelijk licht stroomt naar alle wateren in de wereld.

We zullen onze ceremonie deze maand doen waarbij ik je begeleid in deze oefening. Dus zorg dat je een altaar hebt, water en een sjamanistisch instrument als je die wilt gebruiken tijdens het zingen en dansen wanneer we samen werken.

Voor degene die meedoen met deze ceremonie, ik begeleid ook een transfiguratie ceremonie voor onze cirkel waar we de mogelijkheid hebben om zowel klant als  begeleider te zijn.

Het maakt niet uit wanneer je meedoet met deze ceremonie want we werken buiten de tijd en iedereen heeft baat van ons werk.

Ik was een beetje warrig in het begin maar ben doorgegaan. Er zijn eigenlijk twee delen in de ceremonie. En na de opname met Sylvia realiseerde ik dat de meeste van jullie de ceremonies apart willen doen. Je begrijpt wat ik bedoel als je luistert.

Door gezondheidsproblemen is de ceremonie audio in plaats van video:

https://www.youtube.com/watch?v=Wjkv1VkvODc

En we gaan door met ons werk tijdens de volle maan op 9 oktober waar we onze energieën samenvoegen om licht en liefde uit te stralen door en over de aarde heen. Doe met me mee tijdens deze ceremonies want ze hebben echt de kracht om verandering te bewerkstelligen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest lees dan  de instructies voor onze volle maan ceremonie op de site onder Dutch Ceremonies: Een menselijk web van licht creëren.

Announcements:

I have had some unexpected back-to-back health issues that are showing me it is time to slow down a bit. I have been teaching too much, writing, working with clients. The back-to-back online workshops were hard on me. I need more engagement with my students. So I am taking a break until I can fully recover so I can teach into the future. I am in no way planning on stopping teaching. But I am human and need a break to care for my body. 

So I wanted to let everyone know I am going to stop announcing that a workshop is coming soon. But if you want to go further with your work, please work with one of the teachers I trained listed on www.shamanicteachers.com. They teach all the courses I teach as well as some of their own.

You can get amazing training so you can work in the world with clients and potentially be listed on my website www.shamanicteachers.com. But you need to be flexible about working with someone other than me.

I will teach again. I am simply taking the break my body is asking me to take.

Renee Baribeau and I are going to teach a very small workshop on divination. We are registering 30 people so we can have an intimate experience. All participants need to know how to journey. And the workshop will be on November 12 for 5 hours. For more information and to register click on:

 https://shamanstv.com/2022/09/13/divination-a-virtual-retreat-with-sandra-renee/

The Healing Your Thoughts app is officially out, and you can purchase it on the Apple App Store or Google Play Store. I am getting fabulous feedback! I have been using the original app “Transmutation” since 2004 and now the updated app  “Healing Your Thoughts”  and it is something I count on to change my mood as I asked to be notified every two hours to stop and reflect on what I am thinking about and transmute any negativity I am focusing on. There is a one-time fee of $1.99 and there is no sign in It is as simple as apps come!

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings. Due to the intimate size of the group participants are getting some of the best shamanic healing than have seen in past workshops.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Workshops page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True is a course that brings me the most feedback and how much it has changed people’s lives and ability to move with grace during these times. Sounds True keeps the cost really low for online classes. 

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

On www.shamanicteachers.com  you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on ShamansTV.com. And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast! I can’t believe the emails we are getting. People so appreciate our wisdom, humor, experience especially during these times.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

Evelyn Rysdyk who many of you know is teaching a new course. You feel ready to stand up for a future that is healthy and sustaining for your family and the planet. Yet, you may worry that you don’t have what it takes or that you just aren’t “enough” to influence our current situation. …and the scale of the problems we face may have you feeling anxious, helpless and hopeless. Renowned shamanic healer/teacher and author, Evelyn Rysdyk is launching a new FREE online event on October 13th, that can help!  Activating Your Shape-Shifting Self!  3 keys for a courageous, creative and powerful life!

Click on this link for more information:  https://www.spiritpassagesacademy.com/a/2147504983/FizyRhhB

 

A few years ago I did some really wonderful interviews on Michael Sandler’s podcast. We became friends and really supported each other. Now I learn he is teaching a brilliant course on the Shift Network.World-renowned automatic writing teacher Michael Sandler will share simple and elegant body-based exercises — sourced in the energy and the power of love — that can help you make the subtle adjustments you need to know for certain you’re successfully connecting with the other side.

You can register here for Am I Channeling or Just Making It Up?! Join a World-Renowned Automatic Writing Expert to Explore & Validate Making an Authentic Connection to the Other Side: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/aicSI/ingerman/

Body as Healer: Freedom From Chronic Pain

Dr. Peter Levine has been such a gift to this planet in teaching some of the most powerful ways to work through trauma using somatic therapy. I had the opportunity to present at a conference with him when I was first starting out my conference tours. And I learned so much from him and enjoyed getting to know him. I recommend his work to anyone working through pain issues.

 • A collection of Dr. Peter A. Levine, PhD’s life work in an interactive, online format (including six live Q&A sessions with Dr. Levine and six live sessions with one of his top practitioners)
 • Proven strategies to address various chronic pain conditions such as fibromyalgia and irritable bowel syndrome (IBS)
 • Guidance through somatic practices (accessible for all bodies) that address the root cause of chronic pain
 • Program Begins October 6

For more information click on: https://www.soundstrue.com/store/#5d2e32ffc1326

Olivier Clerc translated many of my books into French. He is such a deep thinker and a man of true compassion.

Healing the Wounds of the Heart : 15 Obstacles to Forgiveness and How to Overcome Them, Olivier Clerc, Findhorn Press, December 2022.

Can everything be forgiven? Forgiving the small and average sufferings experienced throughout life is one thing. But what about bigger transgressions, like infidelity, abuse, or even large-scale offenses such as genocide? Showing that forgiveness is the healing of the heart’s wounds as well as the revival of love, Olivier Clerc looks at what prerequisites might be needed to enter into a process of forgiving and what the effects of doing so might be, for oneself as much as, if not more than, for the perpetrator. He identifies 15 obstacles to forgiveness–prejudices, confusions, false ideas, misunderstandings–and discusses where these perceptions and obstacles originate from, which keep many of us from taking the path to healing.

Drawing from his years of forgiveness work as well as from the Forgiveness Project, he shares inspiring testimonies and examples from both victims and perpetrators who have rebuilt their lives after trauma by walking the path of conscious forgiveness.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – September 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws september 2022

Ik heb een fijne vriendin die door zo’n initiatie gaat zoals velen van ons die momenteel beleven. Het is geweldig hoe zij zich door alle uitdagingen heen slaat. Ik bewonder haar lessen. Anna is een van de meest innovatieve teachers en healers waarvan ik het voorrecht heb ze tegen te komen en goed te leren kennen.

Soms vliegen de heerlijke stimulerende emails over en weer tussen ons. In een van laat laatste emails stuurde Anna me een verhaal dat me op een onbeschrijfelijke manier raakte.

Kort geleden heb ik dit verhaal gedeeld in mijn Shift Network workshop over shamanic journeying, omdat we bezien hoe we ons werk met onze groepen kunnen delen. Ik voelde dat ik dit verhaal ook met jullie moét delen.

De Natuur is werkelijk onze belangrijkste leermeester. Ik hoop dat dit verhaal je raakten jij ook maatjes kan vinden om elkaar vast te houden. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat we sinds de start van onze wereldwijde gemeenschap in de late 1990 eigenlijk al zoiets doen. En wellicht kunnen we een manier vinden om het nog verder te verdiepen.

Anna vertelt:

“Wat ik in de kringen altijd vertelde gaat over vuurmieren. Zij leven hun leven en gaan hun eigen gang. En als er een vloed komt die een mier zou wegspoelen, klauwen ze zich allemaal aan elkaar vast en vormen zo een soort vlot van duizenden aan elkaar geklauwde mieren…dat maanden kan blijven drijven, tot de vloed afneemt en het water zich terugtrekt en zij zich terugvinden op het droge. Daar laten ze hun klauwtjes los en vormen een nieuwe kolonie.”

Anna voelt heel sterk dat diegenen van ons die het pad van initiaties bewandelen zo kunnen doen als de vuurmieren en elkaar vasthouden tot de vloedwaters weggeëbd zijn.

Ik vind het geweldig hierover na te denken, dit te voelen, te verbeelden en het te zijn!

Anna ontvangt cliënten en start enkele nieuwe zeer innovatieve kringen die zo gaaf zijn voor degenen die met een briljante teacher willen werken; zij kan ons helpen wegen te vinden om het leven op een diepere betekenisvollere manier te ontdekken. Ik vertel meer over Anna’s werk bij de Aankondigingen.

https://thedreamingotter.com

Het is volle maan op 9 september, de krachtige OogstMaan. Stel je voor dat we als één grote wereldwijde gemeenschap elkaar bij de hand houden zoals het mierenvlot waar Anna over vertelde. En laten we vanuit deze heilige liefde en eenheid ons licht stralen zo helder als de sterren aan de nachtelijke hemel. En terwijl we ons licht over en door de Aarde stralen gaan we de scheurtjes die in de gemeenschap ontstaan vullen met het pure licht van de Bron van binnen en de Bron van buiten. Wij zijn een vlot van licht dat al wat leeft optilt tot we weer vaste grond onder onze voeten hebben.

Ben je nieuw in deze cirkel lees de instructies voor onze volle maan ceremonie op de site onder Dutch Ceremonies: ‘Een menselijk web van licht creëren’.

Op 23 september vieren we de Herfst Equinox. Herfst is het seizoen dat ik het meest verwelkom. Ik hou van het knisperige van de lucht, het verschieten van de kleuren in de natuur als de Aarde zich voorbereidt om het gedane leven van planten en bomen te composteren in rijke zwarte aarde om als de tijd daar is nieuw leven te laten groeien. En op het Zuidelijk Halfrond is het natuurlijk tijd om de Aardse cyclus wanneer groei zich manifesteert na een lange winterrust. Ik weet van zo velen helemaal opvrolijken als de lente begint.

Ga na hoe je je voelt tijdens de wisseling van de seizoenen. Want je krijgt informatie hoe je gedrag en handelen te veranderen wanneer het leven je een nieuw seizoen brengt.

Een oude kennis van me vertelde me eens over rituelen van sommige Noord Europese tradities. Een daarvan die me erg aansprak was dat op bepaalde momenten in het jaar het een ritueel is om letterlijk je huis schoon te bezemen, oude dromen die niet manifesteerden opvegend, emoties, trauma’s, negatieve gedachten, alle zaden die niet ontkiemden. Het lijkt me een krachtige manier om de ruimte schoon te maken voor nieuwe tijden.

Zij vertelde hoe in Noord Europa de rituelen en ceremonies gericht waren op de wisseling van seizoenen. In ons werk met shamanisme in het Westen vind ik dit ook zo voor de meeste shamanic culturen.

In deze maand zal ik jullie leiden in een journey om het weefsel van jullie levensplan beginnen te ontrafelen – die draden die weg moeten ontrafelen en nieuwe plannen en dromen voor jezelf en al wat leeft in weven.

Om op deze journey mee te gaan klik op:

https://www.youtube.com/watch?v=sjuWh85o5Ag 

Leten we samenals liefhebbende gemeenschap iedereen een prachtige herfst en lente equinox wensen!

Aankondigingen:

Zie hieronder voor de app, boeken, audio, podcast, cursussen;

meer informatie over Anna,

Christine Stevens,

Mirabai Starr.

The Healing Your Thoughts app is officially out, and you can purchase it on the Apple App Store  or Google Play Store. I am getting fabulous feedback! I have been using the original app Transmutation since 2004 and now the updated app  Healing Your Thoughts and it is something I count on to change my mood as I asked to be notified every two hours to stop and reflect on what I am thinking about and transmute any negativity I am focusing on. There is a one time fee of $1.99 and there is no sign in. It is as simple as apps come!

I am still waiting until the spirits give me the go ahead to create an in person practitioner and Teacher Training. But there are resources for all of you to keep learning. I have once again engaged in the world and am doing some traveling again. So now my next step is finding a good retreat center for the in person trainings I would like to do. Right now, it is not easy to find one that fits my needs.

The reports I am hearing is that many are getting Covid from showing up to in person workshops. Some workshops everyone is getting Covid. So I am waiting a bit.

There are teachers on www.shamanicteachers.com who are teaching in person trainings, online advanced shamanic healing methods trainings with really small groups so everyone can be observed in their work, and there are hybrid courses of a mixture of online and person trainings.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

And “Healing with Spiritual Light” produced by Sounds True is a course that brings me the most feedback and how much it has changed people’s lives and ability to move with grace during these times.

There is a fabulous course on working with Nature which is one of my favorites “Shamanic Journeying with the Spirits of Nature”.

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light and The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again.

And of course, Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on ShamansTV.com. And subscribe on You Tube! Our show had completely take off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast! I can’t believe the emails we are getting. People so appreciate our wisdom, humor, experience especially during these times.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

Here is more about Anna’s work:

Anna has been teaching people how to connect with helping spirits and healing energies full time for 18 years, and she is a truly loving, joyful, and gifted being.  you can meet her at ‘the dreaming otter’, where she creates amazing, customized deep dives for sensitive and magical women navigating the intensity of our times.  her work is really unique – she’s brilliant at holding space, seeing and loving people as they are, and has an incredible gift for helping people live magical lives.

https://thedreamingotter.com

Many years ago I had the fun opportunity to present at Sounds True Wake Up Festival where I shared a cabin with some amazing teachers. Christine Stevens was one our roommates for the event. And she is such a bright light and put a smile on our faces everyday. She is just one of those wonderful people who makes you feel peppy and inspired.

On Saturday July 30, celebrated music therapist Christine Stevens shared how you can turn to the flute as a sacred sound-healing tool to help you deepen your spiritual journey — enhancing your connection with Nature, inspiring personal transformation, and so much more.

Although her intro call is over you can still sign up and listen to her talk and register for her class.

You can register here for Turn Your Flute Into a Sound-Healing Tool: Uplift Your Spirits & Experience More Joy: https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/fsh/ingerman

 

If you are familiar with the work of Mirabai Starr you know she is probably one of the deepest woman I have met. I endorsed one of her books once, and it took me weeks to come back from the depth of her wisdom. I was changed by her writing. She teaches occasionally for the Shift Network and never disappoints.

In Navigate Your Divine Meltdown: Become an Everyday Mystic by Embracing Your Brokenness & Awakening to Your Vibrant Human Holiness with interspiritual teacher and author Mirabai Starr, you’ll release outdated misconceptions about the spiritual path and celebrate a deeper connection with your sacred self — so you can experience the magnificence of your life.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/ndmSI/ingerman/

 

In Journey Across Time to Bring Healing to Your Younger Self: How to Use Active Dreaming to Clear Past Wounds & Reclaim Your Soul’s Calling with Robert Moss. People love Robert’s courses.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/jtSI/ingerman/

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All right reserved.

Transmutation News – August 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws Augustus 2022

Ik had afgesproken met een goede vriendin die erg geleden heeft onder de branden in New Mexico. Het is zo verdrietig om te zien hoeveel kostbaar land verbrand is door dat de boswachters een  gecontroleerde brand aanstaken terwijl er een hele harde wind stond. En daardoor was het vuur niet onder controle te houden. We hebben echt te maken met mensen die aan de macht zijn en die of aan extreem zielsverlies lijden of ze hebben geestelijke problemen. Want anders had dit nooit gebeurd! Deze gemeenschap bestaat uit een aantal van de originele bewoners en ze hebben helemaal niets.

Mijn man en ik hebben niets verloren alleen op emotioneel gebied zijn we zeer aangeslagen toen we zagen hoeveel historische gebieden door het vuur verwoest zijn.

Dit zorgde ervoor dat ik een nieuwe visie van het land en de aarde kreeg. Ik kreeg te zien hoe het land waar ik op leef een weefsel is. Zoals je misschien weet ben ik een spinster dus weven betekend een hoop voor mij.

Ik had een fantastisch visioen dat het land in een soort gevlochten touw geweven werd. Dat heeft me echt geraakt. Maar wat me het meest raakte was dat ik zag dat ik in het land was verweven. Mijn voeten zaten verweven in het land.

En dit zorgde voor allerlei inzichten en inspiraties. Ik ben er nog steeds veel van aan het verwerken. Want toen Woods en ik het huis bijna 30 jaar geleden kochten, wist ik meteen toen ik op het land liep dat dit mijn thuis zou zijn tot op de dag dat ik dood ga.

Woods en ik hebben veel gedaan om goed voor het land te zorgen. We transfigureerde dagelijks tijdens een van de ergste aanvallen van schorskevers, die 6 miljoen bomen dode, in New Mexico. We hebben lange dagen op spiritueel gebied gewerkt, en onze bomen hebben het overleefd.

We lopen over het land, we laten offers achter, we praten tegen het land en de lijst is nog veel langer.

Ik weet dat veel van jullie die het Transmutatie Nieuws lezen in de stad wonen en dat je het niet  kinesthetisch mee hebt gekregen dat je een levend deel bent van het land, maar dat ben je wel. Ik voelde mezelf verbonden met het land toen ik opgroeide in Brooklyn, New York.

Het land waar we wonen is ons huis. In midden Azië reizen sommige sjamanen niet omdat ze anders hun kracht verliezen als ze dat wel zouden doen.

En voor mezelf ondanks dat ik vaak bijna dakloos was, is thuis altijd belangrijk voor me geweest.

Toen ik nog reisde om les te geven, had ik altijd een klein altaar en mijn knuffeldieren van thuis bij me. Die zette ik altijd neer waar ik ook verbleef als ik een workshop gaf.  Ik herinner me dat een van mijn sponsors van een workshop mij vertelde hoe leuk ze het vond om te zien hoe ik van de slaapkamer waar ik sliep, een thuis maakte. Ze vond het leuk om te kijken hoe ik alle heilige objecten  neerzetten om en in mijn bed, of op de grond waar ik sliep.

Ik kan mezelf overal thuis voelen. Dat is een gave die ik altijd al gehad heb.

Dus begon ik te denken; als het land onze echte thuis is en we er in verweven zijn, wat willen we dan in onze huizen binnen laten. Best een interestante vraag.

Je kan in je dagelijkse leven een doeltreffende oefening doen, door te kijken of je bepaalde voeding, plant, heilig voorwerp, persoon, energie in je huis wilt laten komen. Doordat je je focust op wat voor energie je in je huis en op het land wilt,  geeft dat ons allemaal informatie die we nodig hebben om deze planeet weer gezond te krijgen. Want we hebben onze eigen huizen vergiftigd en wij zijn degene die op moeten ruimen wat we gecreëerd hebben.

Natuurlijk kunnen we het aan de elementen overlaten, die op dit moment geweldig werk doen om de planeet schoon te krijgen, via stormen, overstromingen, branden en aardbevingen. Moeder aarde weet hoe ze zichzelf kan schoonmaken en gaat daar ook mee door. Ik vraag me af hoeveel mensen met ons mee willen doen op het niveau wat nodig is.

Meer manieren vinden om energetisch te reinigen en te focussen op wat voor energieën je in je huis – je lichaam, je fysieke lichaam, en het land binnen wil laten komen. Dit is belangrijk werk waar we ons de rest van ons leven op kunnen focussen.

11 augustus is het vollen maan. Laten we onze harten en intentie samenvoegen om een sterke vezel van licht te zijn, dat begint met in liefde en licht energieën te weven om de verdeeldheid in het collectief te helen. Met focus, concentratie en intentie hebben we veel meer kracht dan we zelf weten. Steek deze maand je hart en ziel in de ceremonie en kijk of je jezelf anders voelt.

Als je het Transmutatie nieuw voor het eerst leest, lees dan; Creëer een menselijk web van licht, op de home page.

Namens ons allen bedank ik Ai en Miha die het Tranmutatie Nieuws in het Japans hebben vertaald! Ze hebben nu een full time spirituele praktijk waar ze andere mensen helpen. Dit is zulk mooi nieuws dat zoveel mensen worden geholpen door intuïtief werk. Daarom zijn we nu op zoek naar een nieuwe Japanse vertaler. Als jij de nieuwe Japanse vertaler wilt zijn, stuur dan een email naar:info@sandraingerman.com

Voor mijn video deze maand gaan we een journey doen waar we ontdekken wat het betekend om in het land verweven te zijn, evenals een onderwerp waar ik persoonlijk aan werk over de elementen. Je kan hier kijken:

https://www.youtube.com/watch?v=lZXBWULvJ1o

Announcements:

Some GREAT NEWS: I stopped talking about the updated version of the Transmutation App. We ran into quite a few technological issues. I did change the name of the app to Healing Your Thoughts and it was accepted by the Google Store and the Apple Store. I did have to change the name so the cost is $1.99. And this is a one-time fee. The app has no sign in, and I designed for me and those who not computer savvy. The references in write ups on the app still say the Transmutation App. The app is available for sale now!! Check out Healing Your Thoughts.

I would like to thank Cypress who updated and developed the new app. They were such a pleasure to work with! And I really trusted them the entire way that they were trying to update the app into something very beautiful.  And Mark Dammer, a friend and colleague, was a true angel in helping me to work with testing the Android app and helping me make some decisions, and also helped me with the Google Store.

Mark and I have some history with our circle.  He lives in Scotland and used to live in Findhorn. We conducted a remote transfiguration experiment with his philodendron which was feeling a little low and responded very well to our work. Our group was working in the U.S. and Mark and his plant were in Scotland. The results of this wonderful work can be seen on the Research section on the homepage. Look for GDV results Remote Findhorn Experiment. You can see the graph and photos of our long-distance work.

If you are ever interested in creating your own app I liked working with Cypress a lot. I like to share good resources with you. Here is their contact info:

👉 Website:                        cypressoft.com

👉 Upwork page:               upwork.com/ag/cypress/

👉 LinkedIn page:              linkedin.com/company/the-cypress

👉 Portfolio:                       https://drive.google.com/file/d/1f2Hhp_P3C2EyLuKOPCSaxcF1zW2u_nRU/view?usp=sharing

👉 Testimonials on Clutch:   http://clutch.co/profile/cypress

I am still waiting until the spirits give me the go ahead to create an in-person practitioner and Teacher Training. But there are resources for all of you to keep learning. I have once again engaged in the world and am doing some traveling again. So now my next step is finding a good retreat center for the in-person trainings I would like to do. Right now, it is not easy to find one that fits my needs.

I really have moved into a place of grief around this as I so miss being in circle with shamanic practitioners learning the deep and ancient ways of healing. I miss the pilgrimages we all had to take to leave our homes and travel to workshops in all different places around the world. This brought us to a more bonded and sacred space than what we can create online.

I taught every year in flu outbreaks as I loved to teach five 5-day residential workshops in a row in the fall. So I am used to the flu circulating entire groups. But the Covid feels different for me. I know everyone has a different opinion on this.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

 

And Healing with Spiritual Light produced by Sounds True is a course that brings me the most feedback and how much it has changed people’s lives and ability to move with grace during these times.

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. All my books sell well. But if you haven’t check out Walking in Light or The Book of Ceremony. You might be missing some valuable shamanic tools and practices you can use in your life to receive guidance, healing, and to honor all the transitions and changes in life.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile, just for a rest. But I began participating again.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on ShamansTV.com. And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast! I can’t believe the emails we are getting. People so appreciate our wisdom, humor, experience especially during these times.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

Nootropics, Neurotrophics & Microdosing with Christopher Hobbs

Christopher Hobbs, PhD, LAc respected clinical herbalist, scientist, and researcher will illuminate the opportunities and promise of psilocybin mushrooms — including how they have become widely understood to convey cognition and memory enhancing properties as a nootropic, while also enhancing the growth and survival potential of neurons as a neurotrophic factor.

The introductory call for Christopher Hobbs course was in early July. But you can still click on the link and learn about the course and register if it calls to you.

You can register here for Nootropics, Neurotrophics & Microdosing: Explore the Fascinating Research About How Psychedelic Mushrooms Can Elevate Your Mind, Body & Spirit:

https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/nnm/ingerman

A couple of months ago I posted an interview I did with Cissi Williams. She was interviewing me on my work, and it was the first time we met. Cissi is so passionate and so filled with fire and joy to introduce her work to the world. I rarely see that kind of passion anymore.

In Reclaim the Benevolent Mothers of Light & Darkness: Shamanic Energy Medicine for Growth, Renewal & Rebirth with shamanic healing teacher Cissi Williams, you’ll experience a healing Tree of Life meditation to awaken your inner wisdom, and feel more at peace with yourself and all of creation… as you fully embrace your divine intuition.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/bmldSI/ingerman/

Copyright 2022 Sandra Ingerman.  All rights reserved.

Transmutation News – July 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws juli 2022

Je weet ook dat mensen zich erg rusteloos voelen en eigenlijk gewoon terug willen naar hun vorig leven waarin alles normaal leek. Natuurlijk ging niets harmonieus anders zouden we nu niet zo’n intensiteit van de ontwrichting zien.

Ik heb de commentaren van sommige van mijn vrienden en betrokken studenten gehoord. Zij zijn er echt klaar voor het volle leven weer aan te gaan. En zo velen die ik ken die zo’n strikt regime van meditatie, yoga en shamanic oefeningen aanhielden, vertellen me nu dat ze meer tijd besteden aan het leven weer oppakken, en daarmee hun oefeningen laten; of die komen op de tweede plaats als ze er tijd voor hebben.

Sommige kennissen beginnen hun dag met het nieuws in plaats van de oefeningen te doen die zoveel jaar hun leven geheeld en gevormd hebben.

Opnieuw, we raken onze prioriteiten kwijt.

We willen allemaal geloven dat het leven weer normaal wordt, hoewel niemand, denk ik, precies die term kan definiëren.

Voor mij, ik probeer een optimist te zijn, omdat ik al zo lang met mijn help-spirits heb gewerkt dat ik een groter en uitgebreider perspectief heb over wat er gaande is. Dat geeft mij handvaten hoe mijn eigen pad te blijven bewandelen in plaats van verloren te geraken in de gekte van het collectief. Door bij mijn spiritueel werk te blijven en de onrustgevoelens niet over te laten nemen, kan ik gecentreerd blijven, wetend dat er zoveel chaos en tragedie om me heen is. Ik geloof dat de enige kalmte die ik in dit leven kan creëren is de kalmte in mijn innerlijk landschap. Ik geloof dat de wereld zijn eigen bestemming heeft.

Wat ik steeds blijf zeggen, de wereld is gewoon te groot voor ons om alle tragedies op ons te nemen die op ons afkomen om ons groter te maken en onze prioriteiten te verschuiven. We moeten echt een stap terug doen en naar ons eigen leven kijken en hoe wij kunnen bijdragen aan onze gemeenschap.

Ik heb veel gesproken over “sensitieven” met Renée Baribeau in onze podcast de Shamans Cave. Ik spreek erover in presentaties tijdens topconferenties, en ik schrijf er nog veel meer over.

Onze gevoeligheid is onze kracht, het is niet onze zwakte! Het zijn altijd de fijngevoelige vrouwen en mannen geweest als shaman, mysticus, voorspeller, heler van onze gemeenschap.

Maar mensen die fijngevoelig zijn raken de weg kwijt in al het nieuws en gaan steeds meer cursussen volgen om een manier te vinden om af te komen van de gave die hen juist hier heeft geroepen om een heler voor de gemeenschap te zijn.

Dus fijngevoelig en voel je je beïnvloed door wat er allemaal gebeurt in de wereld, doe je spiritueel werk. Er ligt een andere dimensie achter de onze waar totale harmonie en balans heerst en samenwerking tussen natuur en mensheid. Wij kunnen die mooie energieën nu in ons eigen leven brengen middenin alle gekte als we ons spiritueel werk blijven doen en wanneer we de natuur onze toegang laten zijn tot die andere dimensie waar alleen maar schoonheid is.

Het is volle maan op 13 juli as. Laten we ons opnieuw aan ons spiritueel werk committeren. Het leven maakt ons wellicht een beetje meer lui, geïsoleerd, angstig, rusteloos enzovoort. Maar we kunnen nog steeds bij onszelf terugkomen. Onze spirit is ons thuis en één zijn met de creatieve krachten van het universum is de reddingslijn die we nodig hebben om een sterke band te hebben met onze eeuwige gezondheid en welzijn.

Wij kunnen een licht in de wereld zijn en verandering voor onszelf en het levensweb creëren. Maar we moeten dan actief in ons werk duiken met enthousiasme, passie, en met diepgaande voorbereiding.

Doe met mij en onze cirkel mee om samen te komen in volledige eenheid als een prachtig, briljant en stralend licht dat in de donkere delen van de Aarde schijnt.

Voor nieuwe lezers van het Transmutatie Nieuws lees ‘’Een menselijk web van licht creëren’’

via de homepage onder Dutch Ceremonies.

Sylvia hielp me een geleidde journey voor deze maand op te nemen om meer vrouwelijke energieën naar onze planeet en in ons leven te brengen om zo balans en harmonie te herstellen. Dit is de link naar de video recording:

https://www.youtube.com/watch?v=lD_CM2lJlDE

Aankondigingen:

*CD’s en boeken in meerdere talen
*Transmutatie-app gaat heten Healing your Thoughts
*practitioner en teacher training
*Ëvergreen Courses: ‘Dark Night of the Soul’
*Healing with Spiritual Light
*lijst shamanic teachers
*’Shamans are Gardeners of Energy’ op Facebook
*Shaman’s Cave
*diverse cursussen

Most of my books are published in multiple languages which is so exciting! And the languages my books are published are listed in the resource section on Books and CDs. But I am especially excited that a deal has just been made to publish How To Heal Toxic Thoughts in Vietnamese. It is selling so well everywhere right now. This simple book has so many important tools for all of us! The Vietnamese edition won’t be out for awhile as I just signed the contract.

I know I stopped talking about the updated version of the Transmutation App. We ran into quite a few technological issues. But the app will either be ready by the time this column is published or shortly after. Due to Android and IOS rules I actually had to change the name. So the app is now called Healing Your Thoughts. But the references in write ups on the app still say the Transmutation App. I will keep  you posted when the app is finished.

I am still waiting until the spirits give me the go ahead to create an in-person practitioner and Teacher Training. But there are resources for all of you to keep learning. I have once again engaged in the world and am doing some traveling again. So now my next step is finding a good retreat center for the in-person trainings I would like to do. Right now, it is not easy to find one that fits my needs.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

And Healing with Spiritual Light produced by Sounds True is a course that brings me the most feedback and how much it has changed people’s lives and ability to move with grace during these times.

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops. How to Heal Toxic Thoughts is selling incredibly well right now.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.  And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

I will be teaching a new online course for the Shift Network, and I am excited about it as it will create a stronger community and more engagement from participants than in my other online courses.

First I will have an intro call with Stephen Dinan which many of you will find interesting as I will be talking about what we have gained and what we have lost by introducing shamanism to the Western World. I have been reflecting on this for months now. I have been so focused on how shamanism was practiced in the past and how it obtained such miraculous results. We are still getting miraculous results from the work. But something seems to be changing. So I will discuss this on Saturday, June 25th with Stephen and the call with be recorded.  

Before I start talking about this fascinating topic on the 25th I will share a message of hope for the spiritual community from my helping spirits.

In the actual course I will teach shamanic journeying to the Lower, Middle, and Upper Worlds to discover the compassionate spirits that are guiding us, protecting us, and willing to help heal us and perform our ceremonial work.

Once we are grounded in the core practices of shamanic journeying, we will start working in behalf of each other in small groups. I will choose a journey that speaks to current issues happening on the planet and then participants will discuss the wisdom they learned through their journeywork. In this way everyone gets to share different pieces of the puzzle. For we all only get certain pieces in our personal journeys.

And then we will break into small groups where each group will journey to help one person In their group who has asked for guidance or healing help. It is always exciting to see how much easier it is to journey on someone else’s issue and also to feel the power of the helping spirits working through you.

Of course I will include a session on transfiguration and how to teach this powerful practice in your community.

Participants will also be able to ask me questions.

I am very excited about this course. This course is designed to help bring shamanic work into your community. Again, my free introductory call will be in June 25. And then the 7-week course begins on July 12 and ends on August 23.

This course is perfect for those of you wanting to learn the art of shamanic journeying and is also great for seasoned journeyers who would like practice sessions to deepen your work and learn how to work with your community.

This will be different from my other online courses as there will be ways for people to work together in smaller circles. And the power of the course will be learning how to work in small groups so you can bring all the work I am teaching into your community.

This newsletter was published after my introductory call with Stephen Dinan on my new course. But there is a replay or if you just want to learn about the course you can click on the link below.

You can RSVP for free: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/sjchnSI/ingerman/

Recently I had the wonderful opportunity to be a guest on Cissi William’s podcast Let Spirit Lead. Cissi is really on fire with her work. She does wonderful shamanic work and teaches on the goddesses too. We were going to talk about soul retrieval. But found ourselves gracefully addressing different topics about shamanism in the modern world.

The episode is now up on Let Spirit Lead podcast, which is available on iTunes, Spotify and other places where you find podcasts, plus on Cissi’s website on https://www.cissiwilliams.com/podcast

I have really loved all my conversations with Laura Dawn who is definitely working outside of the box. I have a lot of respect for the work she is doing.

Laura is thrilled to support the launch of @supportgrowmedicine.

Grow Medicine is a donation platform that makes it easy for the psychedelic and medicine community to step toward Right Relationship with the traditional knowledge holders of these sacred medicines.

A donation through Grow Medicine goes towards Indigenous-led initiatives that are strengthening communities in their efforts to conserve keystone plant medicines and traditional knowledge that they rely on for their healing and cultural survival.

Visit www.growmedicine.com for more information.  Grow Medicine is a project of the IMC Fund.

Practicing Unshakable Joy With Brother Lawrence, the Friar d’Amour with Carmen Acevedo Butcher, PhD (June – July 2022)

I saw this talk advertised and it looked so interesting for me I decided to sign up and share it with you. I tend to like to really be attracted to stories from elders about getting through challenging times.

Each day, we’re bombarded with stressful news and other distractions — on our televisions and phones, in the conversations around us, and within our own quiet moments of reflection.

The wisdom our world needs right now, affirms Carmen Acevedo Butcher, PhD, an award-winning translator of spiritual texts, can be found in the teachings of Brother Lawrence, the Friar d’Amour.

Brother Lawrence was a down-to-earth mystic, monastery cook, sandal repairer, and disabled veteran who limped painfully all his adult life.

He lived through a time that was strikingly similar to our own — marked by authoritarianism, political division, social and economic disparities, climate crises, hunger, plague, global death, and war.

As a result, his writings, found after his death in 1691, are filled with profound yet practical tools and wisdom that apply to our moment in history — equipping us to live more calmly and deeply as we connect with ourselves, others, and God.

You can hear a replay of the introductory call to discover more about Brother Lawrence’s gentle, simple practices for returning to love — and feeling more grounded in the midst of life’s biggest distractions and greatest challenges.

You can register here for Practicing Unshakable Joy With Brother Lawrence, the Friar d’Amour: https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/puj/ingerman

In Learn Advanced Techniques for Healing Yourself & Others: Tap Into the 4 Levels of Reality for a Multidimensional Approach with preeminent intuitive healer Cyndi Dale…

… you’ll discover how to transform your everyday reality through the ming men doorway, a meridian-based energetic point, using gamma consciousness.

Cyndi’s upcoming year-long energy healing certification program, you’ll explore her comprehensive energy healing practice that blends modern, ancient, practical, and esoteric approaches — so you can heal yourself and others.

 https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/mh/ingerman

I wanted to share a course that looks good for those of you who are feeling burned out as a health care professional.  The Greater Good Training for Health Professionals: Science-Based Skills for Emotional Resilience and Well-Being is now open for enrollment.

This course was designed to reawaken a sense of meaning and purpose for those in the healthcare field. Broken into bite-sized micro-learnings consisting of content, exercises, and meditations, it is a complete toolbox to release yourself from the debilitating shackles of stress and burnout

https://product.soundstrue.com/greater-good-science-center/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=bebeefae

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – May 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws mei 2022

Kort geleden heb ik met vrienden, practitioners en teachers een artikel gedeeld dat mijn man me stuurde, wat verscheen in Women’s Health. Een interessant artikel dat de meesten van ons aangaat. Het artikel focust op wat ze noemen ‘sensitieve’ vrouwen -“de sensitieven”. Het is een vrouwenblad, dus ze richten zich speciaal op vrouwen, maar de meeste mannen die ik ken passen goed onder het label “sensitieven”. Zoals jullie weten hou ik niet van labels. Maar de informatie was erg interessant.

Het artikel beschreef sensitieve vrouwen die een rol hadden in hun gemeenschap als shaman, healer, mystica, artist. En heus, dit slaat op mannen ook.

Maar zonder deze rollen in dienstbaarheid en levend in het verstikkend collectief dat we creëerden, is ons leven beladen met zoveel uitdagingen. We zijn empathisch en in de hedendaagse wereld met al dat geweld, verdeeldheid en vervuiling is het leven nu een uitdaging voor velen.

Ik volg online een vrouwelijke dokter. En zij vertelt hoe gevoelig haar patiënten zijn geworden en eigenlijk geen supplementen meer verdragen. En ze vertelt dat ook voor haar geldt. Ik probeerde mijn dokter uit te leggen dat ik het goedaardige medicijn dat hij mij wilde voorschrijven niet kon nemen, en hij keek me aan en zei: ík begrijp dat niet”. Maar ik ben zo gevoelig voor medicijnen geworden dat ook een lichte dosis mij al op Eerste Hulp doet belanden.

De wereld is wat het nu is. En we zitten zo midden in hervorming door de krachten van het Universum. Alle spirituele practitioners gaan door hun eigen polijst-proces. En daar hoort bij te leren hoe te leven in een wereld die tussen de tijden in staat en eigenlijk in de grond in chaos verkeert. Hoe kunnen we dat buiten houden en verteren wat onverteerbaar is?

Jaren geleden schreef ik over een astroloog die me alle planken vol met maagzuurremmers bij de apotheken liet zien. En dit gesprek vond plaats in vroeg 1990. Stel je voor hoe de schappen nu gevuld zijn met twee of driekeer zoveel maagzuurremmers.

De astroloog merkte op dat dit een metafoor was voor hoe we het leven niet langer kunnen verteren.

En je kan zien dat wàt hij zei eens te meer waar is vergeleken bij de jaren ’90, natuurlijk afhankelijk van iemands omstandigheden.

Ik deel al tijden hulpmiddelen die ons helpen bij transmutatie alles wat we opnemen naar licht, zoals we leren hoe de issues van het leven te transformeren. En transfiguratie werd en wordt gebruikt is alle spirituele praktijken om alles wat we op alle niveaus – mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel innemen, te neutraliseren.

Tijd in de natuur doorbrengen is als balsem voor de ziel. En leren hoe te ademen zonder je sympatisch zenuwstelsel te gebruiken in plaats van je parasympatisch zenuwstelsel is cruciaal voor je gezondheid.

Dus we hebben onze hulpmiddelen om te gebruiken. Behalve dat hebben we onze ceremonies om los te laten wat ons niet langer dient, om zegeningen op te roepen, voor gebed, en voor veel andere intenties die ons helpen ons terug te brengen bij onze kern, de plek van innervrede, en één met de krachten van het universum en de creatieve machten. Ceremonies zijn de meest krachtige manier om transities en veranderende tijden te doorstaan omdat ceremonies ons in balans brengen.

We kunnen zingen en dansen en de lijst is eindeloos. Ik heb zoveel middelen, praktijken en ceremonies over de jaren heen in deze column en vooral in mijn boeken met jullie gedeeld.

Ik kreeg een fantastische email van mijn agent dat de uitgever van mijn boek How to Heal Toxic Thoughts  meldde dat het zo goed verkocht momenteel. Ik schreef het boek ik geloof in 2006, en het telt slechts 100 pagina’s. Toen ik bezig was met mijn editor, liet zij haar hele staf van de uitgeverij het boek lezen om de hulpmiddelen die ik beschreef te leren. Het boek werd erg populair onder de staf.

Het is een goed boek en het bevat wat ik vertel in Medicine for the Earth and Walking in Light maar is meer voor een doorsnee publiek geschreven.

Een ander punt dat ik vind dat ik hierover moet delen is dat we moeten leren hoe het voelt binnenin onszelf je veilig te voelen. En natuurlijk is transfiguratie hiervoor perfect.

Je kan een geleide visualisatie doen waarin je jezelf voorstelt in een bubbel van je favoriete kleur. Ik gebruik het ‘blue egg’ waarover je vaak hebt kunnen lezen in al mijn geschriften, en wat ook staat in How to Heal Toxic Thoughts.

En voel je je eenmaal in een veilige bubbel kan je je ook in een andere bubbel voelen die door jouw help-spirits is gecreëerd, door de goddelijke wezens waarmee je werkt, of door de kracht van het universum.

Ik deed op deze manier een visualisatie op een avond voor ik ging slapen, en het was verbazend hoe afgezonderd ik me voelde van de energieën die mij uit balans brachten. We moeten leren hoe te leven in de wereld die we creëren, maar als dit leven zorgt voor verslechtering van je gezondheid moeten we ook leren hoe onszelf te beschermen tegen de gekte van deze wereld en innerlijke vrede te vinden. Dan pas kunnen we voluit meedoen als we dat tenminste willen.

Sommige mensen die het pad naar innerlijke gemoedsrust door spirituele oefeningen begaan kiezen ervoor geïsoleerd te blijven van het collectief en sommigen kiezen voor meer betrokkenheid. Het is maar wat je eigen ziel verkiest en wat jou voedt en koestert.

We hebben nog een lange weg te gaan voor we positieve veranderingen voor de wereld zien. Belangrijk is wegen, hulpmiddelen, oefeningen te vinden, een pad naar jouw gemoedsrust en weet dat jij één bent met de Schepper en dat je niet beschadigd kan worden. Want we zijn allemaal Spirit en onze Spirit is onsterfelijk!

Het is volle maan op 16 mei. Laten we onze harten en spirituele krachten samen brengen en zo een krachtige verbinding tussen ons en de scheppende krachten van het universum creëren. Als we dit doen vergroten we exponentieel de krachten van de oefeningen om veranderingen ten goede te creëren.

Laten we één lichtend Menselijk Web van Licht worden. Ons licht koestert al wat leeft. En ons licht weeft een web van healing in en over de hele Aarde.

Ben je nieuw bij het Transformatie Nieuws lees ‘’Een menselijk web van licht creëren’’

via de homepage onder Dutch Ceremonies

En bekijk vooral de digitale workshops die nu beschikbaar zijn hieronder bij de aankondigingen. De cursus Dark Night of the Soul is nu zo relevant voor ons allemaal in deze donkere en uitdagende tijden die we met elkaar doormaken.

Heather O’Connell was bij mijn laatste Teacher Training. Ik volg haar werk sinds zij mijn training afrondde, en ze is zo innovatief en briljant. Ik gaf haar een geweldige beoordeling op haar website, ik vind haar een geboren leraar. Haar website is www.hearthoftheheart.org.

Heather heeft een mooie ceremonie voor ons opgenomen voor deze maand.

Titel: Reclaiming Your Power with Fire Ceremony

Dit is de link naar de ‘Mei YouTube Shamans Are Gardeners of Energy’ video:

https://www.youtube.com/watch?v=LePmh7H5hGY

En dit is de link naar de pdf waarin Heather uitlegt hoe je een fysieke steen in je maag kan loslaten door hem in het bos achter te laten, in het Water los te laten of in een Vuur:

https://www.sandraingerman.com/wp-content/uploads/2022/04/reclaiming-your-power-with-fire-ceremony.pdf

Aankondigingen:

workhops

boeken en cd’s

Announcements:

I am delighted to announce that my book How to Heal Toxic Thoughts is now out in Dutch. It is published by A3 boeken. www.A3boeken.nl.

I am still waiting until the spirits give me the go ahead to create an in-person practitioner and Teacher Training. But there are resources for all of you to keep learning.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again on his page last month.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.  And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

I will be teaching a new online course for the Shift Network, and I am excited about it as it will create a stronger community and more engagement from participants than in my other online courses.

I will teach shamanic journeying to the Lower, Middle, and Upper Worlds to discover the compassionate spirits that are guiding us, protecting us, and willing to help heal us and perform our ceremonial work.

Once we are grounded in the core practices of shamanic journeying, we will start working on behalf of each other in small groups. There will be journeys on what is happening in the world or in nature, such as during changing seasons, where participants will discuss with each other in small breakout groups the wisdom they learned through their journeywork. In this way everyone gets to share different pieces of the puzzle. For we all only get certain pieces in our personal journeys.

And we will have the opportunity to perform healing work in small groups where there are participants who need guidance or healing help.

Participants will also be able to ask me questions.

I am very excited about this course. My free introductory call will be in June. And then the 7-week course begins on July 12 and ends on August 23.

This course is perfect for those of you wanting to learn the art of shamanic journeying and is also great for seasoned journeyers who would like practice sessions to deepen your work and learn how to work with your community.

I don’t have registration details yet for my free introductory call or for the course. As you know I will share more information as I get it.

For now, please save the dates.

Denise Andes is a good friend of mine and a brilliant shamanic practitioner and teacher listed on www.shamanicteachers.com.  She has a great sense of humor, amazing intuition, and has been through her own personal traumas leading to a powerful initiation.

Denise is teaching a new training, and I would like to introduce Denise to you:

‘Throughout my 30+ years in private practice, I have never experienced, in our greater collective, such a deep sense of Fatigue, Confusion, Anxiety, and Depression. Please join me in an online Journey Circle to explore and bring healing to our Nervous Systems and how they are mirroring the Earth’s Nervous System.’

Denise’s website is http://deniseandes.com/

For more information on the course  click on: https://deniseandes.com/findingexpansion/

Nicholas Breeze Woods is an amazing shaman. I have turned to him in my deep crisis, and he was one of the only shamans who could help me. He wrote a new book that is so much more than the books you see on the market today.

The title of his new book is Walking with the Tiger: Deepening Your Shamanic Life. I cannot recommend this book enough!

Nicholas Breeze Wood has researched and practiced shamanism for almost 40 years, combining it with the more ’earthier’ end of Tibetan Buddhism, as well as with ‘medicine’ teachings from Native North American peoples.

He has worked with many gifted medicine people, shamans and lamas over the years, and is also deeply apprenticed to his own spirit helpers, whose teachings never fail to awe and surprise him.

 His shamanism is a fusion of traditional Himalayan and Mongolian forms, combined with teachings from his own spirits.

He has extensively researched the use of ritual objects within Shamanism and Tibetan Buddhism for his entire adult life, and works deeply with ritual objects within his own shamanic practice.

He holds traditional teachings and – where required traditional initiations – for their use.


Nick is the editor of Sacred Hoop Magazine – www.SacredHoop.org – a leading international magazine about shamanism – published since 1993. He is also a musician and artist.

The book is available on Amazon. This link will lead to some extracts and a link to Amazon

www.Walking-with-the-Tiger.co.uk

 

Reese Jula really came to my aid when I first developed an incapacitating disorder. And the story of her life is filled with such deep mystery and adventures that brought her to a place of being able transmit some incredibly deep wisdom. She describes herself as an explorer and novelist.

Reese has a trilogy she wrote and the third book in the trilogy just came out. The book is titled Spirals of Light. The book is published by Balboa Press. If you wish to buy it from Amazon type in this to find the book on Amazon:

Spirals of Light-Darius-Endless-Cord

Robert Moss is expanding his Dreamwork trainings into working with the multiverse.

TIME TRAVEL AND REALITY CREATION IN THE MULTIVERSE

a new 7-week online course with Robert Moss on The Shift Network

Free intro event on May 14. Here are some topics Robert will be covering:

 • Learn the art of dream travel. In dreams you can travel without leaving home and be as social as you please.
 • Dream a better future.
 • Meet More of Your Soul Family in the Multiverse Through shamanic lucid dreaming, you can explore past lives – those of your ancestors, the ancestors of the land. and of spiritual lineages to which you are connected.
 • Explore Your Parallel Lives in the Many Worlds. Physics confirms that it is more likely than not that right now you have countless parallel selves who made different choices, living on timelines near or far from you.

For more information please visit: http://mossdreams.com

Michael Stone used to assist me at some my trainings. And I have done brilliant interviews with him since Medicine for the Earth came out. He is also the host for the Shift Network Shamanism Summit.

Michael has two new courses he is teaching:

Relational Intimacy. This is a process of deepening and evolving our sense of relatedness to ourselves, each other, and our natural world. This is an experiential and mystical workshop designed to heal the wounds of the trauma induced adaptive child and tap into the natural genius and interdependency of the wise adult. Discover the alchemy of relational intimacy. For more information go to www.WellofLight.com

On Relating and Relationships

A Free Masterclass with Michael Stone

May 3rd, 5-6:30 pm PM

Do you find yourself having the same habitual conversations, upsets and frustrations with your spouse, family and close friends? Do you often feel not heard, seen, or gotten by others? Do you struggle to get what you want in life? Then you may want to attend this free master class and discover a whole new paradigm for relating and relationships.

Copyright 2022 Sandra Ingerman.  All rights reserved.

Transmutation News – April 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws April 2022


Laten we samen vanuit ons hart bidden voor vrede tussen de Oekraïne en Rusland. Wat er gebeurt, is zo tragisch. Het is sowieso tragisch. Maar samen met Covid en de beproevingen van de vluchtelingen uit de Oekraïne, is wat er gebeurt hartverscheurend. Dus laten we onze ceremonies voor vrede doen wanneer we ons geroepen voelen om ze te doen. Mijn voorouders komen uit de Oekraïne, en misschien heb ik daar nog familie. Dus ja, ik doe mijn ceremonies!

Ik heb mijn Russische en Oekraïense vrienden beloofd dat ik onze kring zal vragen om te bidden voor alle mensen die door deze chaos gedupeerd worden. Op dit moment lijden mensen van alle leeftijden buitensporig.

En natuurlijk moeten we niet vergeten dat er tragedies, mishandeling en oorlogen over de hele wereld plaatsvinden maar waar nooit over gesproken word in de media. Onze spirituele krachten zijn sterk genoeg om alles in liefde te houden.

Hoewel ik niet veel meer op internet zit – althans niet zoveel als vroeger – vinden studenten nog steeds verschillende manieren om contact met me op te nemen en te delen wat er aan de hand is.

De algemene vraag die in al mijn correspondentie naar voren komt, is hoe ga je om met een wereld waarin mensen letterlijk hun verstand hebben verloren en met verdeeldheid en destructief handelen naar zichzelf, anderen, al het leven en de aarde.

Dit is mijn mening en wat ik deel met anderen. Ik geloof dat sociaal activisme op  dit moment zo belangrijk is. Maar je moet er wel “de ballen” voor hebben. Want op dit moment denken niet veel mensen rationeel. Experts uit alle beroepsgroepen vertellen ons wat we moeten doen om ons beter te voelen. Wat we echt nodig hebben, is dat mensen naar binnen gaan en hun eigen werk doen.

Geinspireerd worden door andere is op dit moment essentieel. Maar zoveel mensen geven hun kracht weg aan mensen die zichzelf experts noemen. Echt niemand heeft de sleutel van de gevangenis waarin je voelt dat je leeft,  behalve jij zelf.

Ik geloof niet dat iemand anders ons leven beter en vrediger zal maken dan dat we zelf kunnen. En dat vereist een toewijding aan onszelf, onze gemeenschap, de natuur, de helpende spirits en aan de creatieve krachten van het universum. Zodra alle heilige wezens in de onzichtbare werelden zijn opgeroepen, zullen ze je pad, je hart en je leven vormen en je naar de waarheid brengen van wie je bent en wat je nu moet doen.

Het is geen gemakkelijk werk. Maar we leven niet in een makkelijke tijd. Ik blijf in mijn meeste nieuwsbrieven schrijven de enige persoon die je kan redden ben je zelf. Dit klinkt misschien egoistisch als je deze woorden letterlijk leest. Maar we begrijpen niet hoeveel de wereld zal veranderen als genoeg mensen hun eigen energie verschuiven naar een energie van het uitstralen van liefde, het uitstralen van licht en het leven in een staat van innerlijke vrede, de wereld om ons heen zal dan ten goede veranderen. Deze leer is zo oud als dat er hier mensen zijn.

We hebben nu keuzes. We kunnen naar buiten gaan en deelnemen aan sociaal activisme, samen met ons spirtuele werk maar als je een echte empaat bent zoals zovelen van ons, wil je jezelf niet alleen openstellen voor het lijden van de wereld. Want daar heeft niemand iets aan.

Zullen die wezens die lijden de liefde en het licht voelen wat we uitstralen? Ik weet het niet. Maar probeer een experiment voor jezelf en kom in een heldere en heilige ruimte en adem liefde en licht in en uit. En stel je voor dat het elk levend wezen op deze aarde raakt. En laat je spiritule licht schijnen. Merk zelf de kwaliteit op van de energie pulsen die door jou worden gegenereerd. En vraag jezelf dan af of je echt gelooft dat een aanwezigheid van liefde en licht helpt om de energie op de planeet te veranderen.

De frustratie die ik hoor van authentieke docenten en studenten die het sjamanistische  pad volgen is dat “niemand luistert”. En dat is waar.

Ik geloof niet dat onze 4,6 miljard oude aarde met uitsterven wodt bedreigd. Maar ik geloof wel dat mensen nu zijn zoals ze zijn doordat we onszelf en andere op een bepaalde manier hebben behandeld. En zoals ik in eerdere nieuwsbrieven heb geschreven,  hebben we kunnen zien hoe menselijke beschavingen zichzelf keer op keer met uitsterven hebben bedreigd. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat we de geschiedenis gewoon keer op keer herhalen en niet leren van onze fouten uit het verleden.

Een hele goede vriendin van me stuurde onderstaande tekst in een e-mail. Ik heb haar gevraagd of ik  wat ze schreef met jullie mocht delen. Ik denk dat velen van ons zich op dit moment zo voelen en ik geloof dat het onze bestemming is om onze kwetsbaarheden te herinneren.

“Ik stelde me altijd voor dat mijn ziel deze tijd koos om zich als mens te manifesteren zodat ik deel kan uitmaken van het repareren van de gebroken delen van de wereld. Nu denk ik dat er ook het zielsdoel is om schoonheid, liefde, verrukking en verwondering te vinden ondanks alles wat kapot is. Het lijkt erop dat een deel van mijn les is om manieren te vinden om plezier te hebben of om te lachen, zelf tussen alle pijn en verliezen. En dat ik ook moet rusten zelf als dingen in mezelf of in de wereld niet geheeld zijn.”

Degene onder ons die gevoelig zijn, moeten nu echt voor zichzelf zorgen. En de aarde vraagt ons om de schoonheid van en de gaven van het leven te herinneren.

16 April is het volle maan. Ga naar de magische plek waar je ziel altijd leeft. Stop je constante gedachten voor een tijdje en laat je spirit schijnen voorbij alle zorgen die we vandaag de dag over het leven op aarde hebben. Ga heel diep naar binnen naar de plek van weten, van spirit en ervaar je eeuwige licht dat door elke cel van je wezen schijnt en zich met iedereen verbind in onze wereldwijde gemeenschap. Dit web van licht schijnt over elke plaats op de aarde. Deze manier van samenkomen tijdens de volle maan als een wereldwijde gemeenschap om een menselijk web van licht te creëren heeft zoveel meer effect op het collectief dan we weten.

Het is het onzichtbare deel van de heling waar we in moeten leren geloven.

Als je de transmutatie nieuwsbrief voor het eerst leest, lees dan creëer een menselijk web van licht op de home pagina.

Onthoud alsjeblieft dat elke spirituele traditie leert dat om iets op aarde te creëren het eerst in de onzichtbare gebieden moet worden geweven. Alles wordt geboren uit het onzichtbare. We hebben dus een nieuw weefwerk nodig voor ons collectieve leven. En de eerste stap is het doen van je eigen spirituele werk, het opruimen van de oude spirituele rommel en oude wonden die ons niet naar een nieuw geëvolueerd bewustzijn zullen leiden. En begin met het vormen van de nieuwe droom van het leven te weven in het onzichtbare.

Dit is het moment om op de meest positieve manier te dagdromen! Doe alsjeblieft met mee. Dit is het werk dat nu gedaan moet worden!

Ik weet niet waarom maar ik blijf de boodschap ontvangen om iedereen te adviseren De Kleine Prins van Saint Exupéry, te lezen. Ik las het boek voor het eerst op de middelbare school bij Franse les. Ik vond het boek zo leuk dat ik  Le Petit Prince in het Frans en The little Prince in het Engels uit mijn hoofd leerde. Ik lees dit fantastische boek nog steeds af en toe.

Jaren geleden toek ik les gaf in Oostenrijk probeerde een vrouw uit Milaan me zover te krijgen dat ik mijn horloge van Petit Prince wilde ruilen voor haar Rolex. Mijn horloge is een kinderhorloge en was niet duur. Maar met alle keren dat ik het horloge heb moeten repareren had ik net zo goed een Rolex kunnen kopen!

Ik weet echt niet waarom het zo belangrijk is om jullie te vertellen dit hartverwarmende boek. Maar ik blijf de boodschap krijgen.

Ooit kende iedereen het boek De Kleine Prins. Nu kent niemand het boek meer wat ik jammer vind.

Het boek brengt je terug naar je innerlijke kind en naar de schoonheid van het leven op aarde.

Een bericht uit mijn boek “Welcome Home”:

In tijden van grote uitdagingen:
Blijf gefocust
Blijf positief
Blijf bij jezelf

Om de ceremonie die ik deze maand leid te bekijken of te beluisteren, klik op de link: https://www.youtube.com/watch?v=03GdRulVNHc

Announcements:

I am getting tired of having to keep sharing my same announcement about not being ready to schedule in person trainings due to the Covid. So I won’t keep looping my same announcement. I am patiently waiting until the time feels right. But I can tell you I can’t wait to teach in person trainings again!!!

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004 and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.  

You can really do me a big favor by just pushing the Subscribe button on Shamans TV. It is a way for Renee and me to get more support from You Tube.

As I have shared with all of you in an email I had the delight to do an interview on Suzanne Giesemann’s radio show sponsored by Unity Radio. She has a wonderful reputation and is a delightful person. This announcement is going out after Suzanne’s intro call about her course. But you can still join celebrated medium Suzanne Giesemann to discover tangible practices and activities that help you acknowledge the presence of the spirit world throughout your day — and embrace your role as a soul who’s already connected to those beyond the veil… as part of a much larger whole. Register here for Everyday Mediumship: How to Holistically Connect With the Spirit World in Your Daily Life: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/em/ingerman/ 

Mara Bishop does phenomenal shamanic work and I appreciate her compassion, her clarity, and her integrity. She is listed on www.shamanicteacher.com.

Shining Bright Without Burning Out: New audio course from Sounds True and Mara Bishop, MA

Turn your sensitivity into a strength with tools and practices for protecting, clearing, and nourishing your energy.

Shining Bright Without Burning Out: Spiritual Tools for Creating Healthy Energetic Boundaries in an Overconnected World 

In the eight-part audio program Shining Bright Without Burning Out, Mara Bishop teaches that we have far more ability to keep our energy healthy and sovereign than we may realize. Through meditations, energy practices, and shamanic wisdom, Bishop shows us how to adjust the porousness of our energetic bodies at will, so we can remain both clear and connected. Shining Bright Without Burning Out will help you do the work you came here to do and be the light you came here to be.

To hear Mara’s recent conversation with Sounds True founder, Tami Simon Listen Here

 

Terry Morgan is a remarkable woman, shamanic teacher, and a friend. She assists me in my own Shift Network courses and shows compassion, humor, and vast experience. In Discover Shamanic Astrology: A Wellspring of Self-Knowledge & Healing with Terry Morgan, you’ll learn how shamanic astrology empowers you to attain a higher perspective of life and a more profound understanding of yourself — so you can feel unconditionally loved, centered, and whole.

Her introductory call will be over by the time of the newsletter coming out. But you can still watch the replay of her introductory call and sign up for her amazing workshop.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/dsaSI/ingerman/

 

Lena Swanson has been teaching animal communication for so long now. And I have sent her clients that lost animals or were having some kind of issue with a pet, and she has always been able to help. She is that good! She is teaching a new online course. Below is an introduction to her work.

The 3 Keys to Communicating with Animals a FREE, online event was recently presented by my dear friend Lena Swanson, M.A., professional animal communicator, shamanic healer and teacher.

Watch the replay https://www.connectingtoanimals.com/3keysreplayand discover the 3 essential principles for uncovering your natural telepathic ability to communicate with animals and form a deeper connection with all of life. Lena brings 20 years of experience working as an animal communicator and teacher, helping people connect with animals and uncover their own innate abilities. You can also check out Lena’s full upcoming online course offering, here.  https://bit.ly/CommunicatingWithAnimalsCourseSI)

Margaret Paul has done extraordinary work with her Inner Bonding Process. Her books are highly successful as are her workshops. She has showed me so much kindness over the years. She is a true authentic healer and teacher and has been sharing her work for 50 years!

Margaret Paul is putting on her new online course, and if you want to learn about her work to see if you are interested in exploring more you can do so. You will learn about issues of self-worth and self-love.

I’m happy to tell you about this wonderful ebook called The 4 Mistakes That Block Self-Love and Relationships. It’s filled with practical tools and information to help you calm that inner critic and love yourself again! Click here to get your free ebook:

 https://innerbondinggift.com/?afmc=jd

Steve Patterson went through a remarkable journey as he was regaining his health. It is truly remarkable! Check out Steve’s book on his healing adventure! I am so inspired by his story and how he turned his life into a blessing.

Is it possible to be prepared for the end of the world? What is it like to find out you have a terminal illness? Is it possible to break the cycle of addiction without traditional therapy? In addition, how do you respond to seemingly insurmountable odds when you’ve achieved success in nearly every other area of life? This is How it Feels to Heal tells a man’s story about how a series of midlife crises forced him to re-evaluate every aspect of his life and led him to places most people do not even know exist.

Born in the mid-1960s, Steve Patterson is a father of four, former soldier, counselor, and business owner. He is currently working with individuals facing significant life challenges while traveling Latin America to rebuild his life following the story told in this book.

Many years ago, I had the wonderful opportunity to meet Emmanuel Itier who is a brilliant filmmaker of documentaries. He is so passionate about being in service and has made numerous award-winning documentaries on topics such as on the feminine and also on stopping war. And we have become good friends over the years.

I was part of a documentary Emmanuel made titled “The Invocation”. I am in some of his other documentaries. But I wanted to share this one with you. Gary Quinn actually wrote a book based on the transcripts of the documentary titled The Invocation.

THE INVOCATION:

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yicNscEO0y0

Film: https://vimeo.com/48445823    password:  INVOCATION1

To see Emmanuel’s other films, you can visit his website  www.Wonderlandentgroup.com

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – March 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws maart 2022


Zo nu en dan als ik mediteer of op een rustige plek zit, krijg ik boodschappen door, nogal ongewoon maar die me diep raken.

Op een nacht was ik op een rustige en vredige plek. Natuurlijk is het nieuws rond Covid en wat er verder aan politiek en milieu rondgaat steeds overal om me heen. Ik kan ontsnappen aan al het nieuws, maar ik wil wel geïnformeerd blijven om relevant in mijn lessen te zijn.

Ik reflecteerde op Covid-mutaties en virussen in het algemeen. Ik heb meer dan 20 jaar in mijn workshops verteld dat virussen veel intelligenter zijn dan mensen, en dat we moeten leren meer levenspassie te hebben als goede verdediging tegen virussen. Ik schreef er al iets over bij het begin van dit jaar.

Als we zien hoe mensen zich nu en door de geschiedenis heen gedragen .. ons ego accepteert gewoon niet het principe van eenheiden gelijkheid, en de menselijke geest creëert scheurtjes in onze eigen gezondheid, en eigenlijk tussen de mensen. Mensen leven niet in vrede met elkaar omdat onze ego’s naar macht streven, niet naar eenheid en ze zijn niet op zoek naar vrede en harmonie. Het lijkt wel of we over alles vechten en dat hebben we altijd gedaan.

In de tijd op de planeet waarin de gezondheid van al wat leeft afhangt van hoe mensen een eenheid vormen, groeien de verschillen met de dag.

Maar de Covid mutaties werken samen. Het virus creëert mutaties die het laat overleven en zelfs krachtiger worden. Virussen vechten niet tegen welke kleur ze hebben of met welke politiek ze het eens zijn. Zij werken samen en gedijen.

We groeien ook al vóór Covid meer en meer uit elkaar. En ik geloof dat Covid hier is als teacher. Ik geloof echt dat Covid door de kracht van het Universum naar ons is gebracht om ons de gemeenschappelijkheid, eenheid en de kracht van samenwerking en wederzijdse steun te leren.

Ik weet dat dit idioot klinkt. Maar denk eens in!

Op 20 maart verwelkomen we de lente op het noordelijk halfrond en de herfst op het zuidelijk halfrond. Dit zijn gewijde tijden om te eren. Net zoals het leven voor ons nooit stilstaat, verandert de natuur ook steeds. Wij zijn natuurlijke wezens, en wij worden beïnvloed door iedere verandering in de natuurlijke cycli – de stand van de maan, de seizoenen, de sterrenhemel. Maar we erkennen niet altijd dat wij net zo veranderen: iedere verandering in de natuur veroorzaakt vergelijkbare veranderingen in ons.

Neem eens de tijd om buiten te zijn terwijl de seizoenen veranderen en de maan haar fasen doorloopt. Laat overdag de zon je koesteren en neem ’s avonds een maan-bad. Voel de stralen van deze levenbrengende krachten die jou koesteren en helen. Dit is zo’n krachtige en simpele ceremonie die je in je eentje of met anderen kan doen.

Ga eens naar buiten tijdens de equinox. Schrijf een gedicht over de exquise heling door de natuur. Doe je ceremonie kleren aan – iets eenvoudigs zoals een sjaal, of neem een gewijde ratel mee die je speciaal maakte. Ga bij je favoriete boom zitten en lees zachtjes een gedicht vol lieve woorden en vol van de nieuwe kwaliteit die de equinox jou in je leven brengt. Laat offerandes achter bij de boom waarbij je zit, of waar je dan ook bent in de natuur om de liefhebbende ouden van het land, de aarde, lucht, water en het vuur, de zon, de maan, jouw help-spirits en de aarde zelf te danken die jou door deze veranderende tijden loodsen zodat jij je kan aanpassen aan alle innerlijke veranderingen. En vergeet niet de spirit van het land waar je woont te eren want daar ben je één mee, en wanneer jij en het land een sterke spirituele connectie krijgen, zal het land voor je zorgen op een manier die jouw voorstellingsvermogen ver te boven gaat.

Wandel bedachtzaam en staar naar de bladeren van planten en bomen die van kleur verschieten. Merk hoe de lucht anders voelt en ruikt tijdens deze seizoenswisseling. Hoor de andere vogelgeluiden, eigen aan dit jaargetijde. Zie hoe kleine dieren zich opmaken voor het komend seizoen. Voel de harteklop van de aarde. Laat je inspireren door de spirituele boodschappen die de wind je in het oor fluistert. Woon je dicht bij water zie dan hoe de getijden en hoe de kwaliteit van het water verandert tijdens deze seizoensovergang.

Dankzij de ceremonies die je voortdurend doet, kom je in een harmonieuze flow in plaats van het gevoel niet met het leven mee te kunnen.

En vergeet niet dank te zeggen voor jouw leven!

Het is volle maan op 18 maart. Een bijzondere tijd om het leven en alle veranderingen die de Aarde doormaakt met het wisselen van de seizoenen te waarderen. Ik heb het gevoel dat we onze toewijding voor onze spirituele praktijken moeten opwaarderen. omgaan met Covid en alle beperkingen die dat teweeg brengt maakt de mensen lui en passief. Vecht daartegen en wees actief in het creëren van een nieuwe levensdroom.

Eén manier om dat te doen is de ceremonie die we altijd doen bij volle maan.

Dus laten we deze maand en eigenlijk alle maanden ons hart en onze volle aandacht en intentie stoppen in het samenbrengen van ons spiritueel licht. Laten we de Aarde en het collectief voeden met onvoorwaardelijke liefde en licht.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws lees dan voor instructies voor onze maandelijkse ceremonie “Een menselijk web van licht creëren’. https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/

Het is best veel werk het Transmutatie Nieuws te vertalen. Petr Nemcansky heeft dit vele jaren in het Tsjechisch gedaan, en nu is het tijd voor hem om verder te gaan.

Graag bedanken we samen Petr Nemcansky voor het vertalen gedurende zoveel jaar van het Transformatie Nieuws in het Tsjechisch. Zijn inzet is een geweldige geschenk!

En ik ben niet erg ijverig geweest om jullie te blijven herinneren aan onze pagina op Facebook ‘Shamans are Gardeners of Energy’.Dit is een mooie manier om onze gemeenschap te dienen door inspirerende verhalen of beelden te posten. Ik hoop van je geïnspireerd en opgetogen raakt als je de pagina bezoekt. Om je aan te sluiten bij de Facebook-groep ‘Shamans are Gardeners of Energy’ ga naar: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. Het password is “Transfiguration”. 

Laten we elkaar in onze cirkel een prachtige equinox toewensen, vol liefde, hoop en optimisme voor het opkomen van nieuwe dingen en het terug naar de aarde laten gaan van al dat wat compost moet worden. Want dat doet de natuur op dit moment.

Doe alsjeblieft mee met onze cirkel met een simpele maar krachtige journey om de equinox te verwelkomen. Ik heb een korte sessie opgenomen waarbij je kan meedoen met een drum, een ratel of een ander instrument om wat shaman-muziek te maken. Je kan ook twee stokken gebruiken om tegen elkaar te tikken, of op een boek kloppen, of een ratel maken door steentjes of zaden in een glas te doen en daarmee schudden en ratelen. Door samen te drummen, te ratelen, muziek te maken vragen we de helpspirits om onze cirkel kracht te geven en natuurlijk neem je zo actief deel in liefde naar iedereen in onze groep te zenden.

Klik op deze link om mee te doen met onze equinox viering:

https://youtu.be/cxDn4PXGxMg  

Aankondigingen:

Isis statement

Shamanic teachers

Training

Facebook pagina

Boeken en audio

Shamans Cave

Right now due to the Covid, and the massive airplane cancellations due to weather, lack of pilots, and staff Isis’ statement she made in the 1990s is definitely relevant right now. She said there would come a day when students could not afford to travel to workshops or travel would start to become impossible. Therefore in 2004 I began training wonderful teachers teaching all over the world. Please visit www.shamanicteachers.com to look at the wealth of workshops you can take and are probably close to where you live.

And on www.shamanicteachers.com  you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person.

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

And of course, Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.

You can really do me a big favor by just pushing the Subscribe button on Shamans TV. It is a way for Renee and me to get more support from You Tube.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – February 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws februari 2022


Dit is de maand waarin bijna overal te wereld liefde wordt gevierd. Het zou een prachtige droom zijn om je op te concentreren, een wereld waarin mensen dagelijks liefde delen met elkaar en met alles wat leeft.

In het verleden heb ik jullie altijd geleerd dat spirits een vorm aannemen om op aarde te incarneren zodat ze een uniek talent kunnen manifesteren wat in ze dit leven willen manifesteren en om de schoonheid en het wonder van het hebben van een fysieke vorm te ervaren. Spirits kunnen geen kleuren zien, voedsel proeven, de geuren van bloemen ruiken, texturen voelen of geluiden horen die ons zoveel vreugde brengen.

Maar onlangs kreeg ik zo’n mooie boodschap van mijn spirits. Ze vertelden me dat de ware reden dat spirits een vorm aannemen is om de hartslag van anderen te kunnen voelen. Ik dacht hierover na en ik vond dit zo’n diepgaande boodschap zodat ik het met jullie wil delen. Want het is zo’n vreugde om de hartslag van de aarde, van al het leven en vooral van onze geliefden te ervaren.

Er is zoveel meer om mens te zijn wat we gewoon niet begrijpen. We hechten zoveel waarde aan het verzamelen van tastbare dingen en het verzamelen van meer dingen, wat niet echt nodig hebben om betekenis en vreugde in het leven te vinden. We praten eindeloos door zonder de kracht van stilte te waarderen.

Maar we blijven zinnen gebruiken over het belang van evolueren naar wezens die een leven van onvoorwaardelijke liefde leiden, terwijl wij de neiging hebben om macht, hebzucht en verdeeldheid te ondersteunen.

En de meesten van ons zien echt de verwoestende effecten van zoveel verdeeldheid die op dit moment in de wereld is. Het is echt triest om te ervaren dat er zoveel haat ons collectief in wordt gestuurd terwijl we hier kwamen om over liefde te leren.

En echt, “verdeeldheid” is wat onze huidige initiatie creëert. Want versnippering vind plaats door een destructieve kracht die het leven zoals we het kennen, opbreekt zodat er iets nieuws kan worden geboren uit de dood van het leven dat we ooit kenden.

Ik vraag me altijd af hoe erg het moet worden voordat mensen wakker worden om de kracht van eenheid te zien, hun licht en liefde te laten stralen. Stel je voor hoe anders onze levens zouden zijn als we in harmonie met elkaar zouden leven.

Ik heb gemerkt dat ik me volledig heb los gekoppeld van wat er in de wereld gebeurt. Er wordt een energie geprojecteerd die voor mij niet goed voelt om deel van uit te maken.

Ik blijf me concentreren op het werk dat ik in de loop der jaren heb gedeeld om het vrouwelijke principe in balans te brengen terwijl de mannelijke energieën de wereld blijven besturen. Ja , het vrouwelijk kan fel zijn zoals we zien in de acties van Kai, Sekmet en godinnen uit andere tradities. Maar de felheid is om de illusie te doorbreken. En nu zitten we gevangen in illusies.

Als ik de argumenten lees die mensen delen over Covid, politiek, ras, klimaatverandering en manieren van leven, lijkt het eigenlijk alsof mensen hun verstand verliezen. Veel van wat gedeeld word komt voort uit puur ego en niet uit een ware plaats zijn. We zijn gewoon niet lang genoeg hier op aarde om de complexiteit en dynamiek van de spirit en de mysteries van het universum te begrijpen. Maar zoveel mensen doen alsof ze op de hoogte zijn van zoveel, terwijl we dat echt niet kunnen weten in onze beperkte perceptie van het leven.

Ik vind een ware staat van innerlijke vrede door me te concentreren op mijn spirituele werk, tijd te besteden aan het schrijven van mijn nieuwe boek en door veel buiten in de natuur te zijn.

Zoals ik al vele malen in mijn leven het gedaan, leer ik nu over de schoonheid van stilte en vrede.

Onlangs wilde mijn man en ik de tv uit zetten om naar bed te gaan. Maar we raakte gebiologeerd door een programma dat over ongewone zeedieren ging. Het wonder van alle natuurprogramma’s is dat we getuigen kunnen zijn van de verbazingwekkende verbeeldingskracht en creativiteit die gestoken is in het creëren van sommige natuurwezens. Het is gewoon verbazingwekkend hoe uniek sommige van deze wezens zijn en je kunt niet anders dan met een gevoel van ontzag en verwondering kijken als je sommige van die wezens ziet waarmee we op de aarde leven.

Mijn favoriete onderdeel van het geven van cursussen over de Spirits of Nature via de Shift Network, waren de foto’s van ongewone natuur wezens die mensen deelden. Ik was voortdurend verbaasd omdat ik me nooit had kunnen voorstellen welke rijkdom aan natuurwezen de meeste mensen nooit zullen zien, maar die heel bijzonder zijn.

In het programma waar we naar keken, was een van de wezens, Nautilus. Dit oude wezen is meer dan 500 honderd miljoen jaar oud en is hun evolutie niet veranderd. Net als de libel waar ik graag over schrijf. Deze wezens zijn hier al zoveel langer dan wij en ze hebben zich aangepast zonder veel veranderingen in hun vorm aan te brengen. En hoewel ze worden beïnvloed door veranderingen in het milieu leven ze nog steeds hun leven zoals ze dat al miljoenen jaren doen.

Wat me intrigeerde over de Nautilus was niet alleen zijn ongewone uiterlijk, maar ook het feit dat ze na dagen boven in het wateroppervlak te hebben gezwommen, ze 2000 voet diep duiken om beschermende rust te krijgen.

Ik dacht na over hoe ik altijd schrijf over de kracht van het vinden van vrede en diepe rust door stilte. Stilte is niet iets dat we ervaren in deze wereld die wordt gerund door technologie wat altijd, 24/7 geluiden creëert. We moeten heel diep in onze innerlijke wereld vallen zoals de Nautilus ‘s nachts doet.

En ik heb je aangemoedigd om diep in jezelf te zakken om te leren over de spirituele kracht in je innerlijke landschap en de stilte te vinden die je niet alleen in staat stelt om te rusten maar ook een staat is waarin je kunt luisteren naar de aanwijzingen van je ziel en spirit.

Ik denk dat hoe meer we dit kunnen doen, we de energie krijgen om te evolueren, veranderingen in ons leven aan te brengen en ons aan te passe in deze veranderende tijden.

Dus als we dit jaar Valentijnsdag vieren, laten we dan denken aan alle wezens die van ons afhankelijk zijn om een nieuwe droom te creëren door ons hart meer te openen en al het leven te omarmen. Want de voortdurende verdeeldheid zal zeker alles vernietigen waar we van houden.

En het liefdesverdriet in deze tijd vergroot ons vermogen tot mededogen, empathie en liefde.

Laten we ervoor kiezen om de planeet en al het leven in liefde te houden tijdens deze voortdurende intense tijd waard de manier van leven zoals we die hebben gekend wordt ontbonden.

16 februari is het volle maan. Laten we ons richten op het openen van ons hart op een manier die ons onbeperkte vermogen laat zien dat we een wezen van liefde en licht zijn. En laten we ons ook richten op het absorberen van de liefde van de Schepper en de creatieve krachten van het universum. Want van onszelf houden maakt deel uit van onze evolutie van bewustzijn. We hebben de neiging om zo hard voor onszelf te zijn en dat blokkeert ons vermogen om een ware aanwezigheid van liefde en licht te zijn. Want als je jezelf te hard beoordeelt, hoe beïnvloedt dit dan je aanwezigheid in onze collectieve energieën.

Voer je voorbereidende werk uit zodat je afstand kunt nemen van je mens zijn en kunt transformeren in een goddelijk wezen dat alleen licht en liefde kent. Straal dit uit in het hele collectief. En voel je hartslag versmelten met de liefde van onze cirkel en de hartslag van de aarde en het hele levensweb.

Als je het Transmutatie nieuw voor het eerst leest, lees dan Creëer een menselijk web van licht op de home page.

Of je nu alleen bent of met een geliefde, laten we iedereen een fijne Valentijnsdag wensen en weet dat je echt geliefd bent!

In de journey van deze maand brengt Fotoula Adrmim ons een enorm geschenk; het ophalen van onze essentie. Fotoula woont en geeft les in Schotland. Ze heeft een geweldige reputatie bij al haar studenten. Ze is een van mijn vertrouwde leraressen en is een van de leraren die ik gevraagd heb om mijn werk gaande te houden als ik er niet meer ben. Ik vertrouw haar volledig net als haar inzet voor verantwoordelijkheid, betrokkenheid en integriteit.

Voor meer informatie over Fotoula en haar werk kan je kijken op haar website: www.theisisschoolofholistichealth.com.

Dit is wat Fotoula schrijft over haar opname van deze maand:

In deze opname begeleidt Fotoula deelnemers in een sjamanistische helingsreis. De bedoeling is om de oerherinnering van heelheid op te halen en op zielsniveau te genezen. Via de eeuwenoude manier van het sjamanisme bieden de helpende spirits ons een manier aan om de delen van onze essentie terug te halen waar we nu klaar voor zijn om te ontvangen en op te nemen in ons leven, zodat we ons spirituele pad naar de belichaming van ons ons licht kunnen bewandelen. Fotoula deelt hoe deze voorouderlijke manieren bijna verloren gingen in haar Griekse familielijn en spreekt een oprechte uitnodiging van de voorouders voor ons uit om deze spiritualiteit van de aarde te herinneren die deel uitmaakt van ons menselijk erfgoed.

Hier kun je de journey van deze maand bekijken; https://www.youtube.com/watch?v=EZTprkyeDLM.

To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Announcements:

Right now due to the Covid, and the massive airplane cancellations due to weather, lack of pilots, and staff, Isis’ statement she made in the 1990s is definitely relevant right now. She said there would come a day when students could not afford to travel to workshops or travel would start to become impossible. Therefore in 2004 I began training wonderful teachers teaching all over the world. Please visit www.shamanicteachers.com to look at the wealth of workshops you can take and are probably close to where you live.

And on www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person.

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com

You can really do me a big favor by just pushing the Subscribe button on Shamans TV. It is a way for Renee and me to get more support from You Tube.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – January 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws januari 2022

Met elkaar als heilige cirkel verwelkomen we een Nieuwjaar vol nieuwe keuzes die we allemaal moeten maken.

Het leven is voor velen van ons zo surrealistisch. Het lijkt wel of de tijd niet een lineaire cyclus volgt. Maar we gebruiken bepaalde mijlpalen ons ons te gronden, ons het gevoel te geven dat het leven toch doorgaat temidden van de dood en wedergeboorte cycli.

Velen voelen zich opgelucht met Nieuwjaar. Want dan kunnen we sommige zaken achter ons laten en vooruitkijken naar iets nieuws, en we krijgen inspiratie om een vleugje hoop te heroveren ook al hebben velen zoveel verloren in deze tijd van omwenteling die naar een ander leven leidt, wat we ons nog nauwelijks kunnen voorstellen.

Bijna iedere column van het Transmutatie Nieuws die ik geschreven heb om het nieuwe jaar te verwelkomen kan ik zo kopiëren. Sterker nog, ik vertelde publiekelijk dat ik deze column nu zo’n 20 jaar heb geschreven en eigenlijk als je de duizenden pagina’s weer leest, zal het je opvallen dat ik steeds dezelfde lessen en praktijken herhaal. Want sinds ik begon met het schrijven van het Transformatie Nieuws heeft onze wereld geleden onder het ene trauma na het andere: ziektes, verdeeldheid, oorlog, en gruwelijkheden tegen anderen en tegen de natuur die onze wildste dromen te boven gaan.

Dit gebeurde ook in oude beschavingen die technologisch net zo ontwikkeld waren als wij. En er waren beschavingen die de esoterische en psychische krachten meester waren om buitengewone heilige structuren en magische levensstijlen te creëren.

En toch heeft iets deze beschavingen vernietigd. In mijn workshops journeyde we naar sommige van deze oude culturen en we vroegen wat hen vernietigde en het antwoord was steeds hetzelfde – hebzucht, ego, overheersing, verdeeldheid.

Ik heb vaak geschreven over de Anasazi, ik geloof dat zij overgingen in een andere dimensie daar zij allemaal tegelijk verdwenen. Kijkend naar de artefacten lijkt het alsof zij allemaal tegelijk tijdens de maaltijd verdwenen. Deze prachtige schepsels leefden 700 – 1200 AD in New Mexico, Colorado, Arizona en Utah. 30 Jaar journeys leren mij dat zij transcendeerden naar een andere dimensie en daar een vredig leven leiden.

We staan opnieuw op een keuzemoment. Er is een theorie die jaren geleden gedeeld werd, dat de Aarde ooit een kernoorlog heeft meegemaakt.

Blijven we doorgaan destructieve keuzes te maken? Het lijkt wel of we daar verdeeld over zijn. Maar er zijn zoveel spirituele practitioners, zoals jullie lezers van deze column, die kiezen voor liefde, licht, vrede, vriendelijkheid en eerbied voor al wat leeft in het levensweb. We doen samen onze ceremonies en nemen steeds kleine stapjes vanuit het duister naar het licht.

Ieder Nieuwjaar willen mensen de voorspellingen voor het nieuwe jaar lezen. Of ze zoeken naar een sprankje hoop of inspiratie óf ze willen weten waar ze zich voor moeten wapenen als de tijden nog uitdagender worden.

Ieder jaar schrijf ik dat Isis aanraadt voorspellingen niet te lezen en dat wij leren hoe in het hier en nu te blijven. Want het heden creëert de toekomst. En als je te gefocust bent op wat er straks gebeurt, droom je geen nieuwe droom voor de Aarde.

Ik voor mij hoop een paar thema’s te delen om op te focussen. En deze thema’s zijn onze spirituele kracht en onze passie voor leven weer te laten ontbranden.

Als wij door de Donkere Nacht van de Ziel dwalen is ons belangrijkste hulpmiddel te worden geleid door ons spiritueel licht. En zoals ik blijf zeggen, de enige weg uit is erdoorheen. De kracht van ons inner-spiritueel vuur houdt ons gaande zodat we uiteindelijk onze weg naar het licht weten te vinden.

Mijn moeder Lee Ingerman was mijn rolmodel voor wat spirituele kracht vermag. Haar hele leven zag ik haar lijden, maar ze liet nooit haar spiritueel vuur doven, en dat hield haar op de been en bijna 99 jaar in leven.

Op haar 94e werd ze ziek door een septische infectie. Op een dag vertelden de doctoren van het ziekenhuis me dat ze de nacht niet zou overleven. De hallucineerde en ik zei haar dat het okay was om te gaan. Ze zat rechtop in haar bed, sloeg met haar vuisten op de dekens en schreeuwde “ik ben nog niet zover dit leven te verlaten!”. En dat deed ze dus ook niet. Maar net toen ze uit het ziekenhuis kwam brak ze een heup, en haar spirituele kracht en passie voor leven hielpen haar ook weer hier doorheen.

Ik zag hoe zij met haar spirituele kracht en passie voor leven een goed leven leidde tot haar 99e. Ze hield van het leven! Toen zij overleed waren haar hersenen in betere conditie dan de mijne. Ik had altijd het gevoel dat zij superkrachten had, levend op chocolade, koekjes en coca cola.

We kunnen het vermogen van spirituele kracht en passie voor leven niet ontkennen en dat helpt ons door te zetten.

We moeten de moed hebben om diep in ons innerlijk door te dringen om ons spiritueel vuur te vinden, en het dit jaar brandend te houden, zodat jouw licht je naar het licht kan leiden van welke dimensie dan ook waar spirit je brengt.

In mijn tweede boek ‘Welcome Home’ heb ik mijn meest krachtige ‘soul retrieval’geval beschreven van een jonge vrouw stervend aan HIV. De casestudy is fascinerend en te lang om hier te herhalen. Maar ik vertel hier de boodschap van mijn bescherm spirit die me bij healing bijstaat.

Mijn cliënte had een lange geschiedenis van vele ziektes, en mijn bescherm spirit noemde apathie de oorzaak van haar ziekte. En dat de remedie passie voor leven was. Hij zei dat haar les in dit leven nu was, wat gebeurt als virussen, bacteriën meer passie voor leven hebben dan wij. Zij bloeien en gedijen terwijl wij ziek worden.

Een krachtige boodschap om met de wereld te delen! Want mijn bescherm spirit zei dat indien virussen en bacteriën meer passie hebben dan wij, zij welig tieren!

Als je in iemands ogen kijkt zie je dan het licht van passie? Of zie je leegheid? Ik zie bij de meeste mensen geen brandende passie voor leven. Ik zie veel apathie, leegheid en hopeloosheid,

Hoe overleven we deze tijden zonder vuur en passie voor leven? Dit is een vraag waar we ons nu in moeten verdiepen en een antwoord op moeten vinden zodat je de werkelijkheid waar je nu inzit kan veranderen en zodat je nieuwe keuzes kan maken die welzijn op alle niveaus van jouw leven zullen brengen.

Deze maand zal ik een journey leiden om het Nieuwe Jaar te verwelkomen waarbij we nieuwe keuzes kunnen maken die het pad waar we ons nu op bevinden veranderen.

Voor hen die niet met de journey mee kunnen doen, je kan dit ook zelf doen. Wat zijn kleine dingen die je kan doen die passie en betekenis terug brengen in je leven? Maak het niet té groot anders blijf je talmen als je geen brug weet te slaan van waar je nu bent naar een leven vol spiritueel vuur en passie.

Ik hoop dat je luistert naar wat ik heb te vertellen, en ik zal meer vertellen over de casestudy die ik hiervoor noemde.

Om de opname te horen luister op Shamans Are Gardeners of Energy via deze link:  https://youtu.be/VWwK9Gm0UyQ

Op 17 januari is het volle maan. Onze aanwezigheid en hoe ons energieveld vol is van licht, liefde, spiritueel vuur en passie, kan werkelijk spirituele healing veroorzaken. Doe voor jouw transfiguratie oefening wat je ook moet doen aan voorbereiding zodat jouw ogen stralen met passie voor leven en spirit. En wordt het licht van de sterren, de zon of de maan. En laat dat licht stralen zo dat al wat leeft door de duisternis van nu heen wordt geleid. Als je zoekt naar een manier om van dienst te zijn, dit is een geweldige oefening daarvoor. Transformatie is eigenlijk gemakkelijker dat de ingewikkelde manieren die we bekijken om diepe veranderingen te creëren.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, kijk dan op de site voor onze volle maan ceremonie: https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Ik wil iedereen het beste Nieuwjaar wensen. En ik roep het spiritueel vuur van deze cirkel op om ons allemaal te helpen naar de grote veranderingen en leermomenten uit te kijken die dit nieuwe jaar ons gaat brengen! Ik wens jullie en je familie gezondheid en vrede in deze tijd van ontbinding en herstel.

Aankondigingen:

Due to the Covid and all the unknowns I am waiting to make plans for when I can teach a physical workshop. Keep watching the announcements and of course I will send out an email if something changes.

I have been teaching on Zoom since 2015. And it is just not a platform that allows me to go deep enough with my work. So I am keeping to writing a new book and journeying to see how my spirits want to keep sharing the spiritual work that can take us deeply into a new dimension of life.

In the meantime, I have my incredible list of teachers I trained who are teaching a lot over Zoom for in person. Please take a look at the workshops being offered by so many brilliant teachers on www.shamanicteachers.com.  And on this site, you will also see the practitioners I trained that you can receive healing work from to strengthen your spiritual strength.

I love working with Renee Baribeau and doing our podcast The Shamans Cave. Many of you listen to it and give such good feedback.

But please note I have a favor to ask. You Tube will give Renee and I more help to do our podcast if we have more subscribers.

I have been writing the Transmutation News for over 20 years and have not missed a month. We have about 13 volunteer translators bringing the newsletter to non-English speakers.

So much work goes into the Transmutation News each month. You have no idea how much love I have poured into every column and how much I love all of you.

If you want to do a simple act to support my work, please just push the subscribe button on ShamansTV.com. You will not receive any communication from Renee or me unless you sign up for our schedule of podcasts.

You will not be contacted in anyway. You simply are now a subscriber which means nothing unless you watch the show.

If you feel in your heart you would like to thank me for my work, please just push the subscribe button on ShamansTV.com.

Bestselliing authors, Marci Shimoff, Dr. Sue Morter and Lisa Garr are giving away a free ebook “The 4 Biggest Mistakes that Keep You From Living a Miraculous Life” for a very short time to help you kick off 2022 in the best and most miraculous way possible.

This ebook is a must-read if you’d like to know how to…

 • Release old energy that’s keeping you stuck in the past
 • Replace feelings of lack or unworthiness with deep and lasting self-love
 • Turn around the self-sabotaging mindset of always expecting the worst
 • Identify the people in your life who might be interfering with your desire for miracles
 • Plus so much more

If you’re ready to have 2022 be the year you receive more miracles in EVERY area of your life including love, health, money, happiness, passion & purpose, and success don’t miss this opportunity to learn from these three dynamic women who have inspired and transformed the lives of hundreds of thousands of people all around the world with their teachings.

Click here to receive your ebook and get into the Miracle Zone: https://au384.isrefer.com/go/ebook/grace

 

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – December 2021 – Dutch

Transmutatie Nieuws December 2021


Het gaat snel en we komen al weer aan het eind van een jaar met extreme groei.

Jaren geleden kreeg ik van een goede vriend een ficus bonsai cadeau. Ik was er heel blij mee maar tegelijk ook bang omdat ik niet goed planten kan houden. Wat kon ik doen met een kleine boom die al meer dan 20 jaar was.

Nou Ficus (Ficus is de naam van onze boom) en ik hebben een hele lange reis gehad om samen te leren leven en elkaars groei te ondersteunen. Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat Ficus het niet zou halen. Er waren momenten dat Ficus dacht dat ik het niet zou halen. Maar mijn hemel, om de nieuwe groei die Ficus een paar weken geleden had,  te zien, het is alsof ik hem een infuus met een supergroeiformule heb gegeven. En we zijn al samen voordat ik ziek werd dus het moet minstens 7 jaar gelden zijn dat hij bij ons kwam wonen.

Ik deel mijn reis met Ficus omdat ik een soorgelijk proces op dit moment met zovelen zie gebeuren. Er is een leercurven van hoe je voor jezelf en anderen kunt zorgen in deze tijd van verdeling en tegelikjertijd hernieuwde  herinnering. Meestal zijn onze gedachten gericht op wat kapot is en wat niet werkt. En we moeten nu en in de toekomst actie ondernemen. Maar we moeten de energie hebben om om te gaan met wat komen gaat. En we hebben een periode van groei nodig om de energie te verzamelen voor onze voortdurende reis die geen einde heeft totdat onze ziel besluit dat het tijd is om naar huis te gaan. 

Wanneer we groeien en onze plaats in dit leven innemen. Moeten we onthouden dat we hier zijn gekomen om verzorgers van de aarde te zijn.

We moeten uit de dimensie van verdeeldheid stappen en voortdurend terugkeren naar de goddelijke vonk die in ons allemaal leeft en die verbonden is met de scheppende krachten van het universum die altijd het licht laat schijnen op zowel het lied van verdeling en ontbinding, als ook op het lied van herinnering en nieuwe creaties.

Als we in de dimensie stappen van het erkennen dat er alleen eenheid, liefde, licht en lessen zijn voor onze spirituele groei, kunnen we een staat van innerlijke vrede ervaren.

Maar we moeten angst, zelf haat, verdeeldheid en overdreven waakzaamheid loslaten. Het is belangrijk om ons zelf te aarden en te verbinden met het land en voelen dat het land ons ondersteunt want dat is de echte steun die we nodig hebben. We hebben de steun nodig van alle elementen die hier al miljarden jaren zijn en hebben bijgedragen aan de stormen van veranderingen die we hebben doorgemaakt vanaf het moment dat het leven op deze aarde begon.

Er verandert niets totdat het in jou verandert. Dus probeer deze maand regelmatig bodyscans te doen en let op waar je “voeten” op alle niveaus staan. Voel je jezelf op vaste grond staan en ondersteund worden door spirituele krachten? Moet je gewoon rusten en iets loslaten? Er moet een periode van rust zijn voor een periode van groei, anders heb je niet de energie voor de volgende groeifase wat kan lijden tot fysieke klachten.

Net zoals Ficus moest leren leven met mijn man en mijzelf, moeten wij nieuwe manieren leren om te leven op deze planeet samen met onze medemensen en natuurwezens. Want onze oude manier van leven is gewoon weg. Het bestaat niet meer. En heb je tijd nodig om dit te betreuren voordat je verder gaat?

Neem deze maand de tijd en stem af op jezelf en sluit je af van de media en social media. Gebruik deze maand om meer te weten te komen over jezelf en wat je huidige behoeften zijn en maak plannen om aan die behoeften te voldoen.

Ik geloof nog steeds dat een van de redenen dat Covid gekomen is, was om mensen wakker te schudden. Mensen begonnen gewoon hun eigen bubbels binnen te gaan. Mensen maken keuzes, sommigen waren niet liefdevol, medelevend of vriendelijk. Maar nu moeten we ons concentreren op het werk dat we doen en kijken welk deel van onze innerlijke wereld, onze ziel, ons lichaam, ons hart en onze geest op dit moment misschien wat aandacht nodig hebben. Blijf bij de focus en de groei komt en je zult er geen spijt van krijgen dat je de rivier van het leven waar die je ook naartoe brengt.

Als je iets weet over het proces van mitose dan kan je het daadwerkelijk zien gebeuren in het organisme dat we mensen noemen. Mensen splitsen zich nu af in verschillende cellen. Ik vraag me af welke werelden en nieuwe dimensies door deze celdeling zullen ontstaan.

We vieren de winter/zomerzonnewende op 21 december. Dit is een tijd van diepe reflectie en rust voor degene onder ons op het noordelijk halfrond. En het is tijd voor grote groei op het zuidelijke halfrond.

Welk seizoen je ook in gaat, denk er over na dat dit een tijd voor regeneratie en genezing is.

In 2000 begon ik met onze volle maan ceremonie “het creëren van een menselijk web van licht”. En jaren later voegde ik een maandelijkse heling toe voor onze wereldwijde gemeenschap. Maar ik ben hier wel tekort geschoten en heb dit maar een paar keer voor onze kring georganiseerd.

Ik voelde dat deze winter/zomerzonnewende tijd is om hier weer mee te beginnen met behulp van een specifieke transfiguratie ceremonie om iedereen in onze wereldwijde cirkel te ondersteunen.

Sylvia Edwards heeft me geholpen om een ceremonie op te nemen die we samen kunnen doen tijdens de winterzonnewende.

Om de audioversie van deze opname te beluisteren, klik op:  https://youtu.be/YGQegbAk88s

Omdat de instructies eigenlijk op mijn home pagina staan beschreven, heb ik besloten ze hier toe te voegen voor degene die de instructies vertaald willen hebben. Dit is een krachtige ceremonie. We hebben de GDV camera vele malen gebruikt om de resultaten vast te leggen en we krijgen altijd verbazingwekkende beelden van wat er gebeurt met de energievelden van mensen wanneer ze deelnemen aan de ceremonie die we samen tijdens de zonnewende zullen uitvoeren.

Ik plaats hier een verkorte versie van wat er op de homepage staat onder instructies voor onze maandelijkse ceremonie.

Terwijl we doorgaan met onze transfiguratie oefeningen beginnen we de delen die afgescheiden zijn te helen. We gaan naar een hogere staat van bewustzijn en we moeten leren ons over te geven aan de perfectie van het universum. En soms is het moeilijk om dat te doen en hebben we hulp nodig bij het herinneren van ons eigen goddelijke licht.

Om onze wereldwijde gemeenschap te helpen bij het lezen van het Transmutatie nieuws heb ik besloten om een maandelijkse heling cirkel toe te voegen om door te gaan met het creëren van een menselijk web van licht.

Dit is wat ik voorstel. Als je mee wilt doen als practioner, stel dan voor dat je in een kring staat of zit met andere practioners. Vergeet niet dat het Transmutatie nieuws in veel verschillende talen is vertaald. We hebben een grote wereldwijde gemeenschap die  samenwerkt.

Onze intentie is om ons goddelijke licht te ervaren en uit stralen naar de binnenste cirkel.

We zien geen lijden in onze kring. We erkennen de goddelijke perfectie in elke persoon. Dus we sluiten mensen niet op in een diagnose van lijden maar we tillen ze op in hun goddelijkheid.

Auteur en docent Eric Pearl leert ons “In de kwantumfysica als je het gedrag van een deeltje verandert zal een ander deeltje op een ander locatie onmiddellijk reageren, of het nu centimeters of universums verder weg is.” Lagere frequenties worden meegevoerd of afgestemd op hogere frequenties en niet andersom.

Dus terug naar het kernprincipe van het werk van het medicijn voor de aarde, we veranderen de wereld en genezen anderen door wie we worden – door onze aanwezigheid en door de liefde en het licht dat we uitstralen.

We sturen geen energie of proberen iemand te genezen. We staan alleen toe dat ons goddelijke licht en onze liefde  het goddelijke licht aanwakkeren van degenen die om hulp vragen.

Stel je voor dat je in een kring van practioners staat of zit. Doe je transfiguratie werk en straal met je handen naar de binnenste cirkel gericht je goddelijke licht en liefde uit.

Als je voelt dat je zelf hulp nodig hebt stel je dan voor dat je in een kring ligt met mensen van over de hele wereld om je heen.

Jouw rol is om het licht te absorberen dat door onze practioners wordt gedeeld. Denk aan een metafoor die je zou kunnen helpen met het absorberen van goddelijk licht en liefde in elke cel van je wezen. Ik zal je een paar voorbeelden geven in de hoop dat je een metafoor vindt die voor jou werkt. Hierbij kun je denken aan een droge spons die in het water is gelegd en vocht opneemt. Je kunt denken aan een bloem die al dagen of weken in de regen staat en de zon schijnt en de bloem geniet van de stralen van de zon. Of misschien kun je denken aan een bloem die te veel zon heeft gekregen en het begint te regenen en de bloem zuigt het water op dat hem voed  en leven geeft.

Of denk aan een kamer waar de gordijnen gesloten zijn en als de gordijnen opengetrokken worden stroomt het zonlicht naar binnen.

Laat het licht van de buitenste cirkel je eigen licht op gang brengen om door elke cel van je lichaam te stromen. Dit verbind ons opnieuw met onze goddelijke perfectie en onze verbinding met het web van licht. Dit heelt de delen die afgescheiden zijn die emotionele en fysieke ziekte creëren. En het herinnert ons eraan dat we allemaal sterk zijn en de kracht hebben om de uitdagen en kansen aan te gaan die het leven ons brengt.

En je kunt in beide rollen op verschillende momenten van de dag of avond zijn. Je kunt op het ene moment de practioner zijn en op een ander moment in het midden van onze cirkel liggen.

En omdat we buiten de tijd werken maakt het niet uit wanneer je dit werk doet. Het is niet nodig om de tijden waarin we allemaal werken op elkaar af te stemmen.

18 december is het volle maan. De volle maan van deze maand wordt de Koude Maan genoemd. Dus laten we elkaars harten en zielen verwarmen door onze spirituele aanwezigheid en energieën te verbinden om ons licht met absolute focus en aandacht te laten stralen zodat de hele Aarde, het web en het leven wordt verheffen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest, lees dan Creëer een web van licht op de startpagina

Het is geweldig voor mij en voor iedereen die het Transmutatie nieuws kent dat we een geweldige verzameling mensen hebben die de tijd en energie nemen om de maandelijkse nieuwsbrief te vertalen, zodat mensen over de hele wereld het kunnen lezen. En dat heeft voor deze nieuwsbrief een verschil gemaakt. Want je kunt echt de stralende energieën zien die van zo’n sterke wereld gemeenschap komen.

Dus bedank alsjeblieft samen met mij al onze vertalers vanuit je hart voor het werk dat ze elke maand doen, want dat is best veel werk. We hebben vertalers gehad die kwamen en gingen maar iedereen doet het werk met liefde en dat kan je voelen.

Laten we zegeningen sturen naar al onze vertalers voor het delen van het spirituele werk in hun gemeenschap waardoor onze gemeenschap groter en sterker wordt. Met sterke banden kunnen we zoveel doen voor onszelf, voor elkaar en voor alles in het web van het leven.

En niets van dit alles zou er zijn zonder Sylvia Edwards. Ten eerste helpt ze me gefocust en gezond te houden! Geen gemakkelijke klus. En ze voegt zoveel schoonheid, liefde en licht toe aan de nieuwsbrief. Ze doet het werk echt van uit haar hart. Sylvia is een persoon op aarde waarvan ik kan zeggen dat ze echt elke dag het werk doet waar ik les in geef en nog meer. En dat blijkt uit het buitengewone werk dat ze in de wereld doet.

Sylvia Edwards
Petr Němčanský   – Czech
Caroline Bertrand – French
Catherine Meyer – French
Bea Salgado – French
Nanouk- French
Barbara Gramlich  – German
Astrid Johnen  – German
Nello Ceccon – Italian   
Flavia Cavallaro – Italian
Miha Masuda – Japanese
Ai Suzuki – Japanese
Els de Graaff – Nederlands
Sandra Koning – Nederlands 
Sofia Frazoa – Portuguese 
Tatiana Starikova – Russian
Ines Fermoso  – Spanish  
Lena Anderheim – Swedish   
Simin Uysal  – Turkish 

Ik wens jullie allemaal een diepe en betekenisvolle zonnewende en een tijd van innerlijke vrede en liefde tijdens de feestdagen.

Announcements:

I am very excited to announce that the Chinese edition of Soul Retrieval has been renewed!!

Since this month’s column is long, I will forgo my own personal monthly announcements where I encourage to buy some of my inspirational books and CDs, listen to my amazing podcast with Renee Baribeau called the Shamans Cave, learn about my online courses you can sign up for now, and to learn about all the physical and online workshops the brilliant teachers I trained are teaching. You can learn about the workshops of a circle of brilliant global shamanic teachers on www.shamanicteachers.com.

As far as scheduling a physical workshop trust me, I am so eager to do this. But I have to be responsible and see where the Covid is going before I schedule a long term training that might have to be interrupted.

I will be doing an opening session on the Gathering of Shamans which takes place December 3-5. This should be a fabulous event that I am looking forward to being part of. I love the lineup of teachers who all have a fresh perspective to share.

This live, interactive video gathering takes place via ZOOM and includes Dr. Alberto Villoldo, don Miguel Ruiz Jr, Linda Starwolf, and many other leading teachers and shamanic practitioners. This online weekend event is designed to invite you into a deep experience of your own true nature using time-honored shamanic practices.

Event Highlights:

 • ​INTERACTIVE workshops with leading shamanic teachers and healers
 • ​Video Replays for all sessions so you won’t miss a thing and can watch again as often as you like for up to six months
 • ​A special event app that allows you to connect with other attendees in real time

The Gathering of the Shamans started as an annual event in Sedona, Arizona, that always sells out months in advance. You can now experience the power of these interactive sessions without ever leaving your home, or budgeting for airfare and lodging!

Click here to learn more. https://bit.ly/3oyi07M

I hope you can join us for what is sure to be a magical weekend of shamanic exploration!

https://bit.ly/3oyi07M


Add some ceremony and ritual to your life this December.  Join Sandra Ingerman for the Opening Ceremony of the 10th Annual IAM Solstice Symposium on December 20th at 11am (PST).  Presentations by shamanic wisdom keepers include: Deborah Koff-Chapin; Linda Fitch; Christina Pratt; Izthak Beery, and Louise Edington. 

This one-of-a-kind community event is a world-wide gathering. What make it extra special are the hundreds of earth tenders who build altars and hold space at their home. The Wind Clan Facebook group page is the central hub for presentations, sharing stories, and for supporting each other as the power of the fire grows over the course of 14 days. These sacred fires purify and strengthen the bond of community members.

Register Here: https://thepracticalshaman.com/fire-tenders-gathering/

Join us in this ceremony as we keep the sacred fire burning. For 14 consecutive days we will hold our lights (candles, battery-operated devices, wood-burning stoves, twinkle lights) and keep a special altar. There will also be two daily live events on the Wind Can Facebook page. (recording available).A few years I was a presenter on a Sounds True summit on trauma. The summit host Jeffrey Rutstein impressed me with his skills and his knowledge of working with trauma. Sounds True is now offering a trauma certificate program with Jeffrey Rutstein.

Healing Trauma Certificate Program with Jeffrey Rutstein

Here is a link to experience link to the free teaching of a five free videos on the Opt In Page: https://product.soundstrue.com/healing-trauma-certificate/sign-up/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=8d0fe1f4

And here is the link if you wish to apply for the Healing Trauma Certificate Program:   https://product.soundstrue.com/healing-trauma-certificate/?sq=1/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=37a19f43

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.