Transmutation News – May 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws mei 2022

Kort geleden heb ik met vrienden, practitioners en teachers een artikel gedeeld dat mijn man me stuurde, wat verscheen in Women’s Health. Een interessant artikel dat de meesten van ons aangaat. Het artikel focust op wat ze noemen ‘sensitieve’ vrouwen -“de sensitieven”. Het is een vrouwenblad, dus ze richten zich speciaal op vrouwen, maar de meeste mannen die ik ken passen goed onder het label “sensitieven”. Zoals jullie weten hou ik niet van labels. Maar de informatie was erg interessant.

Het artikel beschreef sensitieve vrouwen die een rol hadden in hun gemeenschap als shaman, healer, mystica, artist. En heus, dit slaat op mannen ook.

Maar zonder deze rollen in dienstbaarheid en levend in het verstikkend collectief dat we creëerden, is ons leven beladen met zoveel uitdagingen. We zijn empathisch en in de hedendaagse wereld met al dat geweld, verdeeldheid en vervuiling is het leven nu een uitdaging voor velen.

Ik volg online een vrouwelijke dokter. En zij vertelt hoe gevoelig haar patiënten zijn geworden en eigenlijk geen supplementen meer verdragen. En ze vertelt dat ook voor haar geldt. Ik probeerde mijn dokter uit te leggen dat ik het goedaardige medicijn dat hij mij wilde voorschrijven niet kon nemen, en hij keek me aan en zei: ík begrijp dat niet”. Maar ik ben zo gevoelig voor medicijnen geworden dat ook een lichte dosis mij al op Eerste Hulp doet belanden.

De wereld is wat het nu is. En we zitten zo midden in hervorming door de krachten van het Universum. Alle spirituele practitioners gaan door hun eigen polijst-proces. En daar hoort bij te leren hoe te leven in een wereld die tussen de tijden in staat en eigenlijk in de grond in chaos verkeert. Hoe kunnen we dat buiten houden en verteren wat onverteerbaar is?

Jaren geleden schreef ik over een astroloog die me alle planken vol met maagzuurremmers bij de apotheken liet zien. En dit gesprek vond plaats in vroeg 1990. Stel je voor hoe de schappen nu gevuld zijn met twee of driekeer zoveel maagzuurremmers.

De astroloog merkte op dat dit een metafoor was voor hoe we het leven niet langer kunnen verteren.

En je kan zien dat wàt hij zei eens te meer waar is vergeleken bij de jaren ’90, natuurlijk afhankelijk van iemands omstandigheden.

Ik deel al tijden hulpmiddelen die ons helpen bij transmutatie alles wat we opnemen naar licht, zoals we leren hoe de issues van het leven te transformeren. En transfiguratie werd en wordt gebruikt is alle spirituele praktijken om alles wat we op alle niveaus – mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel innemen, te neutraliseren.

Tijd in de natuur doorbrengen is als balsem voor de ziel. En leren hoe te ademen zonder je sympatisch zenuwstelsel te gebruiken in plaats van je parasympatisch zenuwstelsel is cruciaal voor je gezondheid.

Dus we hebben onze hulpmiddelen om te gebruiken. Behalve dat hebben we onze ceremonies om los te laten wat ons niet langer dient, om zegeningen op te roepen, voor gebed, en voor veel andere intenties die ons helpen ons terug te brengen bij onze kern, de plek van innervrede, en één met de krachten van het universum en de creatieve machten. Ceremonies zijn de meest krachtige manier om transities en veranderende tijden te doorstaan omdat ceremonies ons in balans brengen.

We kunnen zingen en dansen en de lijst is eindeloos. Ik heb zoveel middelen, praktijken en ceremonies over de jaren heen in deze column en vooral in mijn boeken met jullie gedeeld.

Ik kreeg een fantastische email van mijn agent dat de uitgever van mijn boek How to Heal Toxic Thoughts  meldde dat het zo goed verkocht momenteel. Ik schreef het boek ik geloof in 2006, en het telt slechts 100 pagina’s. Toen ik bezig was met mijn editor, liet zij haar hele staf van de uitgeverij het boek lezen om de hulpmiddelen die ik beschreef te leren. Het boek werd erg populair onder de staf.

Het is een goed boek en het bevat wat ik vertel in Medicine for the Earth and Walking in Light maar is meer voor een doorsnee publiek geschreven.

Een ander punt dat ik vind dat ik hierover moet delen is dat we moeten leren hoe het voelt binnenin onszelf je veilig te voelen. En natuurlijk is transfiguratie hiervoor perfect.

Je kan een geleide visualisatie doen waarin je jezelf voorstelt in een bubbel van je favoriete kleur. Ik gebruik het ‘blue egg’ waarover je vaak hebt kunnen lezen in al mijn geschriften, en wat ook staat in How to Heal Toxic Thoughts.

En voel je je eenmaal in een veilige bubbel kan je je ook in een andere bubbel voelen die door jouw help-spirits is gecreëerd, door de goddelijke wezens waarmee je werkt, of door de kracht van het universum.

Ik deed op deze manier een visualisatie op een avond voor ik ging slapen, en het was verbazend hoe afgezonderd ik me voelde van de energieën die mij uit balans brachten. We moeten leren hoe te leven in de wereld die we creëren, maar als dit leven zorgt voor verslechtering van je gezondheid moeten we ook leren hoe onszelf te beschermen tegen de gekte van deze wereld en innerlijke vrede te vinden. Dan pas kunnen we voluit meedoen als we dat tenminste willen.

Sommige mensen die het pad naar innerlijke gemoedsrust door spirituele oefeningen begaan kiezen ervoor geïsoleerd te blijven van het collectief en sommigen kiezen voor meer betrokkenheid. Het is maar wat je eigen ziel verkiest en wat jou voedt en koestert.

We hebben nog een lange weg te gaan voor we positieve veranderingen voor de wereld zien. Belangrijk is wegen, hulpmiddelen, oefeningen te vinden, een pad naar jouw gemoedsrust en weet dat jij één bent met de Schepper en dat je niet beschadigd kan worden. Want we zijn allemaal Spirit en onze Spirit is onsterfelijk!

Het is volle maan op 16 mei. Laten we onze harten en spirituele krachten samen brengen en zo een krachtige verbinding tussen ons en de scheppende krachten van het universum creëren. Als we dit doen vergroten we exponentieel de krachten van de oefeningen om veranderingen ten goede te creëren.

Laten we één lichtend Menselijk Web van Licht worden. Ons licht koestert al wat leeft. En ons licht weeft een web van healing in en over de hele Aarde.

Ben je nieuw bij het Transformatie Nieuws lees ‘’Een menselijk web van licht creëren’’

via de homepage onder Dutch Ceremonies

En bekijk vooral de digitale workshops die nu beschikbaar zijn hieronder bij de aankondigingen. De cursus Dark Night of the Soul is nu zo relevant voor ons allemaal in deze donkere en uitdagende tijden die we met elkaar doormaken.

Heather O’Connell was bij mijn laatste Teacher Training. Ik volg haar werk sinds zij mijn training afrondde, en ze is zo innovatief en briljant. Ik gaf haar een geweldige beoordeling op haar website, ik vind haar een geboren leraar. Haar website is www.hearthoftheheart.org.

Heather heeft een mooie ceremonie voor ons opgenomen voor deze maand.

Titel: Reclaiming Your Power with Fire Ceremony

Dit is de link naar de ‘Mei YouTube Shamans Are Gardeners of Energy’ video:

https://www.youtube.com/watch?v=LePmh7H5hGY

En dit is de link naar de pdf waarin Heather uitlegt hoe je een fysieke steen in je maag kan loslaten door hem in het bos achter te laten, in het Water los te laten of in een Vuur:

https://www.sandraingerman.com/wp-content/uploads/2022/04/reclaiming-your-power-with-fire-ceremony.pdf

Aankondigingen:

workhops

boeken en cd’s

Announcements:

I am delighted to announce that my book How to Heal Toxic Thoughts is now out in Dutch. It is published by A3 boeken. www.A3boeken.nl.

I am still waiting until the spirits give me the go ahead to create an in-person practitioner and Teacher Training. But there are resources for all of you to keep learning.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And you have all received my dedicated email that all my Shift Network courses are now all digital and can bought by you to learn from at any time. “The Dark Night of the Soul” is such a powerful course and has great tools to get you through challenging times.

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004, and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. I am back on this FB page. I had to leave FB for awhile just for a rest. But I began participating again on his page last month.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.  And subscribe on You Tube! Our show had completely taken off on You Tube, Buzz Feed, and Apple. We are getting the most amazing feedback on our podcast.

And if you have a topic you wish for us to address you can email shamanscave@gmail.com. I will receive your email and the topic is appropriate Renee and I will discuss it.

I will be teaching a new online course for the Shift Network, and I am excited about it as it will create a stronger community and more engagement from participants than in my other online courses.

I will teach shamanic journeying to the Lower, Middle, and Upper Worlds to discover the compassionate spirits that are guiding us, protecting us, and willing to help heal us and perform our ceremonial work.

Once we are grounded in the core practices of shamanic journeying, we will start working on behalf of each other in small groups. There will be journeys on what is happening in the world or in nature, such as during changing seasons, where participants will discuss with each other in small breakout groups the wisdom they learned through their journeywork. In this way everyone gets to share different pieces of the puzzle. For we all only get certain pieces in our personal journeys.

And we will have the opportunity to perform healing work in small groups where there are participants who need guidance or healing help.

Participants will also be able to ask me questions.

I am very excited about this course. My free introductory call will be in June. And then the 7-week course begins on July 12 and ends on August 23.

This course is perfect for those of you wanting to learn the art of shamanic journeying and is also great for seasoned journeyers who would like practice sessions to deepen your work and learn how to work with your community.

I don’t have registration details yet for my free introductory call or for the course. As you know I will share more information as I get it.

For now, please save the dates.

Denise Andes is a good friend of mine and a brilliant shamanic practitioner and teacher listed on www.shamanicteachers.com.  She has a great sense of humor, amazing intuition, and has been through her own personal traumas leading to a powerful initiation.

Denise is teaching a new training, and I would like to introduce Denise to you:

‘Throughout my 30+ years in private practice, I have never experienced, in our greater collective, such a deep sense of Fatigue, Confusion, Anxiety, and Depression. Please join me in an online Journey Circle to explore and bring healing to our Nervous Systems and how they are mirroring the Earth’s Nervous System.’

Denise’s website is http://deniseandes.com/

For more information on the course  click on: https://deniseandes.com/findingexpansion/

Nicholas Breeze Woods is an amazing shaman. I have turned to him in my deep crisis, and he was one of the only shamans who could help me. He wrote a new book that is so much more than the books you see on the market today.

The title of his new book is Walking with the Tiger: Deepening Your Shamanic Life. I cannot recommend this book enough!

Nicholas Breeze Wood has researched and practiced shamanism for almost 40 years, combining it with the more ’earthier’ end of Tibetan Buddhism, as well as with ‘medicine’ teachings from Native North American peoples.

He has worked with many gifted medicine people, shamans and lamas over the years, and is also deeply apprenticed to his own spirit helpers, whose teachings never fail to awe and surprise him.

 His shamanism is a fusion of traditional Himalayan and Mongolian forms, combined with teachings from his own spirits.

He has extensively researched the use of ritual objects within Shamanism and Tibetan Buddhism for his entire adult life, and works deeply with ritual objects within his own shamanic practice.

He holds traditional teachings and – where required traditional initiations – for their use.


Nick is the editor of Sacred Hoop Magazine – www.SacredHoop.org – a leading international magazine about shamanism – published since 1993. He is also a musician and artist.

The book is available on Amazon. This link will lead to some extracts and a link to Amazon

www.Walking-with-the-Tiger.co.uk

 

Reese Jula really came to my aid when I first developed an incapacitating disorder. And the story of her life is filled with such deep mystery and adventures that brought her to a place of being able transmit some incredibly deep wisdom. She describes herself as an explorer and novelist.

Reese has a trilogy she wrote and the third book in the trilogy just came out. The book is titled Spirals of Light. The book is published by Balboa Press. If you wish to buy it from Amazon type in this to find the book on Amazon:

Spirals of Light-Darius-Endless-Cord

Robert Moss is expanding his Dreamwork trainings into working with the multiverse.

TIME TRAVEL AND REALITY CREATION IN THE MULTIVERSE

a new 7-week online course with Robert Moss on The Shift Network

Free intro event on May 14. Here are some topics Robert will be covering:

 • Learn the art of dream travel. In dreams you can travel without leaving home and be as social as you please.
 • Dream a better future.
 • Meet More of Your Soul Family in the Multiverse Through shamanic lucid dreaming, you can explore past lives – those of your ancestors, the ancestors of the land. and of spiritual lineages to which you are connected.
 • Explore Your Parallel Lives in the Many Worlds. Physics confirms that it is more likely than not that right now you have countless parallel selves who made different choices, living on timelines near or far from you.

For more information please visit: http://mossdreams.com

Michael Stone used to assist me at some my trainings. And I have done brilliant interviews with him since Medicine for the Earth came out. He is also the host for the Shift Network Shamanism Summit.

Michael has two new courses he is teaching:

Relational Intimacy. This is a process of deepening and evolving our sense of relatedness to ourselves, each other, and our natural world. This is an experiential and mystical workshop designed to heal the wounds of the trauma induced adaptive child and tap into the natural genius and interdependency of the wise adult. Discover the alchemy of relational intimacy. For more information go to www.WellofLight.com

On Relating and Relationships

A Free Masterclass with Michael Stone

May 3rd, 5-6:30 pm PM

Do you find yourself having the same habitual conversations, upsets and frustrations with your spouse, family and close friends? Do you often feel not heard, seen, or gotten by others? Do you struggle to get what you want in life? Then you may want to attend this free master class and discover a whole new paradigm for relating and relationships.

Copyright 2022 Sandra Ingerman.  All rights reserved.

Transmutation News – April 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws April 2022


Laten we samen vanuit ons hart bidden voor vrede tussen de Oekraïne en Rusland. Wat er gebeurt, is zo tragisch. Het is sowieso tragisch. Maar samen met Covid en de beproevingen van de vluchtelingen uit de Oekraïne, is wat er gebeurt hartverscheurend. Dus laten we onze ceremonies voor vrede doen wanneer we ons geroepen voelen om ze te doen. Mijn voorouders komen uit de Oekraïne, en misschien heb ik daar nog familie. Dus ja, ik doe mijn ceremonies!

Ik heb mijn Russische en Oekraïense vrienden beloofd dat ik onze kring zal vragen om te bidden voor alle mensen die door deze chaos gedupeerd worden. Op dit moment lijden mensen van alle leeftijden buitensporig.

En natuurlijk moeten we niet vergeten dat er tragedies, mishandeling en oorlogen over de hele wereld plaatsvinden maar waar nooit over gesproken word in de media. Onze spirituele krachten zijn sterk genoeg om alles in liefde te houden.

Hoewel ik niet veel meer op internet zit – althans niet zoveel als vroeger – vinden studenten nog steeds verschillende manieren om contact met me op te nemen en te delen wat er aan de hand is.

De algemene vraag die in al mijn correspondentie naar voren komt, is hoe ga je om met een wereld waarin mensen letterlijk hun verstand hebben verloren en met verdeeldheid en destructief handelen naar zichzelf, anderen, al het leven en de aarde.

Dit is mijn mening en wat ik deel met anderen. Ik geloof dat sociaal activisme op  dit moment zo belangrijk is. Maar je moet er wel “de ballen” voor hebben. Want op dit moment denken niet veel mensen rationeel. Experts uit alle beroepsgroepen vertellen ons wat we moeten doen om ons beter te voelen. Wat we echt nodig hebben, is dat mensen naar binnen gaan en hun eigen werk doen.

Geinspireerd worden door andere is op dit moment essentieel. Maar zoveel mensen geven hun kracht weg aan mensen die zichzelf experts noemen. Echt niemand heeft de sleutel van de gevangenis waarin je voelt dat je leeft,  behalve jij zelf.

Ik geloof niet dat iemand anders ons leven beter en vrediger zal maken dan dat we zelf kunnen. En dat vereist een toewijding aan onszelf, onze gemeenschap, de natuur, de helpende spirits en aan de creatieve krachten van het universum. Zodra alle heilige wezens in de onzichtbare werelden zijn opgeroepen, zullen ze je pad, je hart en je leven vormen en je naar de waarheid brengen van wie je bent en wat je nu moet doen.

Het is geen gemakkelijk werk. Maar we leven niet in een makkelijke tijd. Ik blijf in mijn meeste nieuwsbrieven schrijven de enige persoon die je kan redden ben je zelf. Dit klinkt misschien egoistisch als je deze woorden letterlijk leest. Maar we begrijpen niet hoeveel de wereld zal veranderen als genoeg mensen hun eigen energie verschuiven naar een energie van het uitstralen van liefde, het uitstralen van licht en het leven in een staat van innerlijke vrede, de wereld om ons heen zal dan ten goede veranderen. Deze leer is zo oud als dat er hier mensen zijn.

We hebben nu keuzes. We kunnen naar buiten gaan en deelnemen aan sociaal activisme, samen met ons spirtuele werk maar als je een echte empaat bent zoals zovelen van ons, wil je jezelf niet alleen openstellen voor het lijden van de wereld. Want daar heeft niemand iets aan.

Zullen die wezens die lijden de liefde en het licht voelen wat we uitstralen? Ik weet het niet. Maar probeer een experiment voor jezelf en kom in een heldere en heilige ruimte en adem liefde en licht in en uit. En stel je voor dat het elk levend wezen op deze aarde raakt. En laat je spiritule licht schijnen. Merk zelf de kwaliteit op van de energie pulsen die door jou worden gegenereerd. En vraag jezelf dan af of je echt gelooft dat een aanwezigheid van liefde en licht helpt om de energie op de planeet te veranderen.

De frustratie die ik hoor van authentieke docenten en studenten die het sjamanistische  pad volgen is dat “niemand luistert”. En dat is waar.

Ik geloof niet dat onze 4,6 miljard oude aarde met uitsterven wodt bedreigd. Maar ik geloof wel dat mensen nu zijn zoals ze zijn doordat we onszelf en andere op een bepaalde manier hebben behandeld. En zoals ik in eerdere nieuwsbrieven heb geschreven,  hebben we kunnen zien hoe menselijke beschavingen zichzelf keer op keer met uitsterven hebben bedreigd. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat we de geschiedenis gewoon keer op keer herhalen en niet leren van onze fouten uit het verleden.

Een hele goede vriendin van me stuurde onderstaande tekst in een e-mail. Ik heb haar gevraagd of ik  wat ze schreef met jullie mocht delen. Ik denk dat velen van ons zich op dit moment zo voelen en ik geloof dat het onze bestemming is om onze kwetsbaarheden te herinneren.

“Ik stelde me altijd voor dat mijn ziel deze tijd koos om zich als mens te manifesteren zodat ik deel kan uitmaken van het repareren van de gebroken delen van de wereld. Nu denk ik dat er ook het zielsdoel is om schoonheid, liefde, verrukking en verwondering te vinden ondanks alles wat kapot is. Het lijkt erop dat een deel van mijn les is om manieren te vinden om plezier te hebben of om te lachen, zelf tussen alle pijn en verliezen. En dat ik ook moet rusten zelf als dingen in mezelf of in de wereld niet geheeld zijn.”

Degene onder ons die gevoelig zijn, moeten nu echt voor zichzelf zorgen. En de aarde vraagt ons om de schoonheid van en de gaven van het leven te herinneren.

16 April is het volle maan. Ga naar de magische plek waar je ziel altijd leeft. Stop je constante gedachten voor een tijdje en laat je spirit schijnen voorbij alle zorgen die we vandaag de dag over het leven op aarde hebben. Ga heel diep naar binnen naar de plek van weten, van spirit en ervaar je eeuwige licht dat door elke cel van je wezen schijnt en zich met iedereen verbind in onze wereldwijde gemeenschap. Dit web van licht schijnt over elke plaats op de aarde. Deze manier van samenkomen tijdens de volle maan als een wereldwijde gemeenschap om een menselijk web van licht te creëren heeft zoveel meer effect op het collectief dan we weten.

Het is het onzichtbare deel van de heling waar we in moeten leren geloven.

Als je de transmutatie nieuwsbrief voor het eerst leest, lees dan creëer een menselijk web van licht op de home pagina.

Onthoud alsjeblieft dat elke spirituele traditie leert dat om iets op aarde te creëren het eerst in de onzichtbare gebieden moet worden geweven. Alles wordt geboren uit het onzichtbare. We hebben dus een nieuw weefwerk nodig voor ons collectieve leven. En de eerste stap is het doen van je eigen spirituele werk, het opruimen van de oude spirituele rommel en oude wonden die ons niet naar een nieuw geëvolueerd bewustzijn zullen leiden. En begin met het vormen van de nieuwe droom van het leven te weven in het onzichtbare.

Dit is het moment om op de meest positieve manier te dagdromen! Doe alsjeblieft met mee. Dit is het werk dat nu gedaan moet worden!

Ik weet niet waarom maar ik blijf de boodschap ontvangen om iedereen te adviseren De Kleine Prins van Saint Exupéry, te lezen. Ik las het boek voor het eerst op de middelbare school bij Franse les. Ik vond het boek zo leuk dat ik  Le Petit Prince in het Frans en The little Prince in het Engels uit mijn hoofd leerde. Ik lees dit fantastische boek nog steeds af en toe.

Jaren geleden toek ik les gaf in Oostenrijk probeerde een vrouw uit Milaan me zover te krijgen dat ik mijn horloge van Petit Prince wilde ruilen voor haar Rolex. Mijn horloge is een kinderhorloge en was niet duur. Maar met alle keren dat ik het horloge heb moeten repareren had ik net zo goed een Rolex kunnen kopen!

Ik weet echt niet waarom het zo belangrijk is om jullie te vertellen dit hartverwarmende boek. Maar ik blijf de boodschap krijgen.

Ooit kende iedereen het boek De Kleine Prins. Nu kent niemand het boek meer wat ik jammer vind.

Het boek brengt je terug naar je innerlijke kind en naar de schoonheid van het leven op aarde.

Een bericht uit mijn boek “Welcome Home”:

In tijden van grote uitdagingen:
Blijf gefocust
Blijf positief
Blijf bij jezelf

Om de ceremonie die ik deze maand leid te bekijken of te beluisteren, klik op de link: https://www.youtube.com/watch?v=03GdRulVNHc

Announcements:

I am getting tired of having to keep sharing my same announcement about not being ready to schedule in person trainings due to the Covid. So I won’t keep looping my same announcement. I am patiently waiting until the time feels right. But I can tell you I can’t wait to teach in person trainings again!!!

On www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person. And I have been training brilliant teachers since 2004 and you can find online workshops and in person workshops by visiting the website.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.  

You can really do me a big favor by just pushing the Subscribe button on Shamans TV. It is a way for Renee and me to get more support from You Tube.

As I have shared with all of you in an email I had the delight to do an interview on Suzanne Giesemann’s radio show sponsored by Unity Radio. She has a wonderful reputation and is a delightful person. This announcement is going out after Suzanne’s intro call about her course. But you can still join celebrated medium Suzanne Giesemann to discover tangible practices and activities that help you acknowledge the presence of the spirit world throughout your day — and embrace your role as a soul who’s already connected to those beyond the veil… as part of a much larger whole. Register here for Everyday Mediumship: How to Holistically Connect With the Spirit World in Your Daily Life: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/em/ingerman/ 

Mara Bishop does phenomenal shamanic work and I appreciate her compassion, her clarity, and her integrity. She is listed on www.shamanicteacher.com.

Shining Bright Without Burning Out: New audio course from Sounds True and Mara Bishop, MA

Turn your sensitivity into a strength with tools and practices for protecting, clearing, and nourishing your energy.

Shining Bright Without Burning Out: Spiritual Tools for Creating Healthy Energetic Boundaries in an Overconnected World 

In the eight-part audio program Shining Bright Without Burning Out, Mara Bishop teaches that we have far more ability to keep our energy healthy and sovereign than we may realize. Through meditations, energy practices, and shamanic wisdom, Bishop shows us how to adjust the porousness of our energetic bodies at will, so we can remain both clear and connected. Shining Bright Without Burning Out will help you do the work you came here to do and be the light you came here to be.

To hear Mara’s recent conversation with Sounds True founder, Tami Simon Listen Here

 

Terry Morgan is a remarkable woman, shamanic teacher, and a friend. She assists me in my own Shift Network courses and shows compassion, humor, and vast experience. In Discover Shamanic Astrology: A Wellspring of Self-Knowledge & Healing with Terry Morgan, you’ll learn how shamanic astrology empowers you to attain a higher perspective of life and a more profound understanding of yourself — so you can feel unconditionally loved, centered, and whole.

Her introductory call will be over by the time of the newsletter coming out. But you can still watch the replay of her introductory call and sign up for her amazing workshop.

Register here: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/dsaSI/ingerman/

 

Lena Swanson has been teaching animal communication for so long now. And I have sent her clients that lost animals or were having some kind of issue with a pet, and she has always been able to help. She is that good! She is teaching a new online course. Below is an introduction to her work.

The 3 Keys to Communicating with Animals a FREE, online event was recently presented by my dear friend Lena Swanson, M.A., professional animal communicator, shamanic healer and teacher.

Watch the replay https://www.connectingtoanimals.com/3keysreplayand discover the 3 essential principles for uncovering your natural telepathic ability to communicate with animals and form a deeper connection with all of life. Lena brings 20 years of experience working as an animal communicator and teacher, helping people connect with animals and uncover their own innate abilities. You can also check out Lena’s full upcoming online course offering, here.  https://bit.ly/CommunicatingWithAnimalsCourseSI)

Margaret Paul has done extraordinary work with her Inner Bonding Process. Her books are highly successful as are her workshops. She has showed me so much kindness over the years. She is a true authentic healer and teacher and has been sharing her work for 50 years!

Margaret Paul is putting on her new online course, and if you want to learn about her work to see if you are interested in exploring more you can do so. You will learn about issues of self-worth and self-love.

I’m happy to tell you about this wonderful ebook called The 4 Mistakes That Block Self-Love and Relationships. It’s filled with practical tools and information to help you calm that inner critic and love yourself again! Click here to get your free ebook:

 https://innerbondinggift.com/?afmc=jd

Steve Patterson went through a remarkable journey as he was regaining his health. It is truly remarkable! Check out Steve’s book on his healing adventure! I am so inspired by his story and how he turned his life into a blessing.

Is it possible to be prepared for the end of the world? What is it like to find out you have a terminal illness? Is it possible to break the cycle of addiction without traditional therapy? In addition, how do you respond to seemingly insurmountable odds when you’ve achieved success in nearly every other area of life? This is How it Feels to Heal tells a man’s story about how a series of midlife crises forced him to re-evaluate every aspect of his life and led him to places most people do not even know exist.

Born in the mid-1960s, Steve Patterson is a father of four, former soldier, counselor, and business owner. He is currently working with individuals facing significant life challenges while traveling Latin America to rebuild his life following the story told in this book.

Many years ago, I had the wonderful opportunity to meet Emmanuel Itier who is a brilliant filmmaker of documentaries. He is so passionate about being in service and has made numerous award-winning documentaries on topics such as on the feminine and also on stopping war. And we have become good friends over the years.

I was part of a documentary Emmanuel made titled “The Invocation”. I am in some of his other documentaries. But I wanted to share this one with you. Gary Quinn actually wrote a book based on the transcripts of the documentary titled The Invocation.

THE INVOCATION:

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yicNscEO0y0

Film: https://vimeo.com/48445823    password:  INVOCATION1

To see Emmanuel’s other films, you can visit his website  www.Wonderlandentgroup.com

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – March 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws maart 2022


Zo nu en dan als ik mediteer of op een rustige plek zit, krijg ik boodschappen door, nogal ongewoon maar die me diep raken.

Op een nacht was ik op een rustige en vredige plek. Natuurlijk is het nieuws rond Covid en wat er verder aan politiek en milieu rondgaat steeds overal om me heen. Ik kan ontsnappen aan al het nieuws, maar ik wil wel geïnformeerd blijven om relevant in mijn lessen te zijn.

Ik reflecteerde op Covid-mutaties en virussen in het algemeen. Ik heb meer dan 20 jaar in mijn workshops verteld dat virussen veel intelligenter zijn dan mensen, en dat we moeten leren meer levenspassie te hebben als goede verdediging tegen virussen. Ik schreef er al iets over bij het begin van dit jaar.

Als we zien hoe mensen zich nu en door de geschiedenis heen gedragen .. ons ego accepteert gewoon niet het principe van eenheiden gelijkheid, en de menselijke geest creëert scheurtjes in onze eigen gezondheid, en eigenlijk tussen de mensen. Mensen leven niet in vrede met elkaar omdat onze ego’s naar macht streven, niet naar eenheid en ze zijn niet op zoek naar vrede en harmonie. Het lijkt wel of we over alles vechten en dat hebben we altijd gedaan.

In de tijd op de planeet waarin de gezondheid van al wat leeft afhangt van hoe mensen een eenheid vormen, groeien de verschillen met de dag.

Maar de Covid mutaties werken samen. Het virus creëert mutaties die het laat overleven en zelfs krachtiger worden. Virussen vechten niet tegen welke kleur ze hebben of met welke politiek ze het eens zijn. Zij werken samen en gedijen.

We groeien ook al vóór Covid meer en meer uit elkaar. En ik geloof dat Covid hier is als teacher. Ik geloof echt dat Covid door de kracht van het Universum naar ons is gebracht om ons de gemeenschappelijkheid, eenheid en de kracht van samenwerking en wederzijdse steun te leren.

Ik weet dat dit idioot klinkt. Maar denk eens in!

Op 20 maart verwelkomen we de lente op het noordelijk halfrond en de herfst op het zuidelijk halfrond. Dit zijn gewijde tijden om te eren. Net zoals het leven voor ons nooit stilstaat, verandert de natuur ook steeds. Wij zijn natuurlijke wezens, en wij worden beïnvloed door iedere verandering in de natuurlijke cycli – de stand van de maan, de seizoenen, de sterrenhemel. Maar we erkennen niet altijd dat wij net zo veranderen: iedere verandering in de natuur veroorzaakt vergelijkbare veranderingen in ons.

Neem eens de tijd om buiten te zijn terwijl de seizoenen veranderen en de maan haar fasen doorloopt. Laat overdag de zon je koesteren en neem ’s avonds een maan-bad. Voel de stralen van deze levenbrengende krachten die jou koesteren en helen. Dit is zo’n krachtige en simpele ceremonie die je in je eentje of met anderen kan doen.

Ga eens naar buiten tijdens de equinox. Schrijf een gedicht over de exquise heling door de natuur. Doe je ceremonie kleren aan – iets eenvoudigs zoals een sjaal, of neem een gewijde ratel mee die je speciaal maakte. Ga bij je favoriete boom zitten en lees zachtjes een gedicht vol lieve woorden en vol van de nieuwe kwaliteit die de equinox jou in je leven brengt. Laat offerandes achter bij de boom waarbij je zit, of waar je dan ook bent in de natuur om de liefhebbende ouden van het land, de aarde, lucht, water en het vuur, de zon, de maan, jouw help-spirits en de aarde zelf te danken die jou door deze veranderende tijden loodsen zodat jij je kan aanpassen aan alle innerlijke veranderingen. En vergeet niet de spirit van het land waar je woont te eren want daar ben je één mee, en wanneer jij en het land een sterke spirituele connectie krijgen, zal het land voor je zorgen op een manier die jouw voorstellingsvermogen ver te boven gaat.

Wandel bedachtzaam en staar naar de bladeren van planten en bomen die van kleur verschieten. Merk hoe de lucht anders voelt en ruikt tijdens deze seizoenswisseling. Hoor de andere vogelgeluiden, eigen aan dit jaargetijde. Zie hoe kleine dieren zich opmaken voor het komend seizoen. Voel de harteklop van de aarde. Laat je inspireren door de spirituele boodschappen die de wind je in het oor fluistert. Woon je dicht bij water zie dan hoe de getijden en hoe de kwaliteit van het water verandert tijdens deze seizoensovergang.

Dankzij de ceremonies die je voortdurend doet, kom je in een harmonieuze flow in plaats van het gevoel niet met het leven mee te kunnen.

En vergeet niet dank te zeggen voor jouw leven!

Het is volle maan op 18 maart. Een bijzondere tijd om het leven en alle veranderingen die de Aarde doormaakt met het wisselen van de seizoenen te waarderen. Ik heb het gevoel dat we onze toewijding voor onze spirituele praktijken moeten opwaarderen. omgaan met Covid en alle beperkingen die dat teweeg brengt maakt de mensen lui en passief. Vecht daartegen en wees actief in het creëren van een nieuwe levensdroom.

Eén manier om dat te doen is de ceremonie die we altijd doen bij volle maan.

Dus laten we deze maand en eigenlijk alle maanden ons hart en onze volle aandacht en intentie stoppen in het samenbrengen van ons spiritueel licht. Laten we de Aarde en het collectief voeden met onvoorwaardelijke liefde en licht.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws lees dan voor instructies voor onze maandelijkse ceremonie “Een menselijk web van licht creëren’. https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/dutch/dutch-ceremonies/

Het is best veel werk het Transmutatie Nieuws te vertalen. Petr Nemcansky heeft dit vele jaren in het Tsjechisch gedaan, en nu is het tijd voor hem om verder te gaan.

Graag bedanken we samen Petr Nemcansky voor het vertalen gedurende zoveel jaar van het Transformatie Nieuws in het Tsjechisch. Zijn inzet is een geweldige geschenk!

En ik ben niet erg ijverig geweest om jullie te blijven herinneren aan onze pagina op Facebook ‘Shamans are Gardeners of Energy’.Dit is een mooie manier om onze gemeenschap te dienen door inspirerende verhalen of beelden te posten. Ik hoop van je geïnspireerd en opgetogen raakt als je de pagina bezoekt. Om je aan te sluiten bij de Facebook-groep ‘Shamans are Gardeners of Energy’ ga naar: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. Het password is “Transfiguration”. 

Laten we elkaar in onze cirkel een prachtige equinox toewensen, vol liefde, hoop en optimisme voor het opkomen van nieuwe dingen en het terug naar de aarde laten gaan van al dat wat compost moet worden. Want dat doet de natuur op dit moment.

Doe alsjeblieft mee met onze cirkel met een simpele maar krachtige journey om de equinox te verwelkomen. Ik heb een korte sessie opgenomen waarbij je kan meedoen met een drum, een ratel of een ander instrument om wat shaman-muziek te maken. Je kan ook twee stokken gebruiken om tegen elkaar te tikken, of op een boek kloppen, of een ratel maken door steentjes of zaden in een glas te doen en daarmee schudden en ratelen. Door samen te drummen, te ratelen, muziek te maken vragen we de helpspirits om onze cirkel kracht te geven en natuurlijk neem je zo actief deel in liefde naar iedereen in onze groep te zenden.

Klik op deze link om mee te doen met onze equinox viering:

https://youtu.be/cxDn4PXGxMg  

Aankondigingen:

Isis statement

Shamanic teachers

Training

Facebook pagina

Boeken en audio

Shamans Cave

Right now due to the Covid, and the massive airplane cancellations due to weather, lack of pilots, and staff Isis’ statement she made in the 1990s is definitely relevant right now. She said there would come a day when students could not afford to travel to workshops or travel would start to become impossible. Therefore in 2004 I began training wonderful teachers teaching all over the world. Please visit www.shamanicteachers.com to look at the wealth of workshops you can take and are probably close to where you live.

And on www.shamanicteachers.com  you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person.

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And don’t forget to visit our Shamans are Gardeners of Energy Facebook page to post inspirational stories and images and also to be uplifted by what our community is sharing. To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

And of course, Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.

You can really do me a big favor by just pushing the Subscribe button on Shamans TV. It is a way for Renee and me to get more support from You Tube.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – February 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws februari 2022


Dit is de maand waarin bijna overal te wereld liefde wordt gevierd. Het zou een prachtige droom zijn om je op te concentreren, een wereld waarin mensen dagelijks liefde delen met elkaar en met alles wat leeft.

In het verleden heb ik jullie altijd geleerd dat spirits een vorm aannemen om op aarde te incarneren zodat ze een uniek talent kunnen manifesteren wat in ze dit leven willen manifesteren en om de schoonheid en het wonder van het hebben van een fysieke vorm te ervaren. Spirits kunnen geen kleuren zien, voedsel proeven, de geuren van bloemen ruiken, texturen voelen of geluiden horen die ons zoveel vreugde brengen.

Maar onlangs kreeg ik zo’n mooie boodschap van mijn spirits. Ze vertelden me dat de ware reden dat spirits een vorm aannemen is om de hartslag van anderen te kunnen voelen. Ik dacht hierover na en ik vond dit zo’n diepgaande boodschap zodat ik het met jullie wil delen. Want het is zo’n vreugde om de hartslag van de aarde, van al het leven en vooral van onze geliefden te ervaren.

Er is zoveel meer om mens te zijn wat we gewoon niet begrijpen. We hechten zoveel waarde aan het verzamelen van tastbare dingen en het verzamelen van meer dingen, wat niet echt nodig hebben om betekenis en vreugde in het leven te vinden. We praten eindeloos door zonder de kracht van stilte te waarderen.

Maar we blijven zinnen gebruiken over het belang van evolueren naar wezens die een leven van onvoorwaardelijke liefde leiden, terwijl wij de neiging hebben om macht, hebzucht en verdeeldheid te ondersteunen.

En de meesten van ons zien echt de verwoestende effecten van zoveel verdeeldheid die op dit moment in de wereld is. Het is echt triest om te ervaren dat er zoveel haat ons collectief in wordt gestuurd terwijl we hier kwamen om over liefde te leren.

En echt, “verdeeldheid” is wat onze huidige initiatie creëert. Want versnippering vind plaats door een destructieve kracht die het leven zoals we het kennen, opbreekt zodat er iets nieuws kan worden geboren uit de dood van het leven dat we ooit kenden.

Ik vraag me altijd af hoe erg het moet worden voordat mensen wakker worden om de kracht van eenheid te zien, hun licht en liefde te laten stralen. Stel je voor hoe anders onze levens zouden zijn als we in harmonie met elkaar zouden leven.

Ik heb gemerkt dat ik me volledig heb los gekoppeld van wat er in de wereld gebeurt. Er wordt een energie geprojecteerd die voor mij niet goed voelt om deel van uit te maken.

Ik blijf me concentreren op het werk dat ik in de loop der jaren heb gedeeld om het vrouwelijke principe in balans te brengen terwijl de mannelijke energieën de wereld blijven besturen. Ja , het vrouwelijk kan fel zijn zoals we zien in de acties van Kai, Sekmet en godinnen uit andere tradities. Maar de felheid is om de illusie te doorbreken. En nu zitten we gevangen in illusies.

Als ik de argumenten lees die mensen delen over Covid, politiek, ras, klimaatverandering en manieren van leven, lijkt het eigenlijk alsof mensen hun verstand verliezen. Veel van wat gedeeld word komt voort uit puur ego en niet uit een ware plaats zijn. We zijn gewoon niet lang genoeg hier op aarde om de complexiteit en dynamiek van de spirit en de mysteries van het universum te begrijpen. Maar zoveel mensen doen alsof ze op de hoogte zijn van zoveel, terwijl we dat echt niet kunnen weten in onze beperkte perceptie van het leven.

Ik vind een ware staat van innerlijke vrede door me te concentreren op mijn spirituele werk, tijd te besteden aan het schrijven van mijn nieuwe boek en door veel buiten in de natuur te zijn.

Zoals ik al vele malen in mijn leven het gedaan, leer ik nu over de schoonheid van stilte en vrede.

Onlangs wilde mijn man en ik de tv uit zetten om naar bed te gaan. Maar we raakte gebiologeerd door een programma dat over ongewone zeedieren ging. Het wonder van alle natuurprogramma’s is dat we getuigen kunnen zijn van de verbazingwekkende verbeeldingskracht en creativiteit die gestoken is in het creëren van sommige natuurwezens. Het is gewoon verbazingwekkend hoe uniek sommige van deze wezens zijn en je kunt niet anders dan met een gevoel van ontzag en verwondering kijken als je sommige van die wezens ziet waarmee we op de aarde leven.

Mijn favoriete onderdeel van het geven van cursussen over de Spirits of Nature via de Shift Network, waren de foto’s van ongewone natuur wezens die mensen deelden. Ik was voortdurend verbaasd omdat ik me nooit had kunnen voorstellen welke rijkdom aan natuurwezen de meeste mensen nooit zullen zien, maar die heel bijzonder zijn.

In het programma waar we naar keken, was een van de wezens, Nautilus. Dit oude wezen is meer dan 500 honderd miljoen jaar oud en is hun evolutie niet veranderd. Net als de libel waar ik graag over schrijf. Deze wezens zijn hier al zoveel langer dan wij en ze hebben zich aangepast zonder veel veranderingen in hun vorm aan te brengen. En hoewel ze worden beïnvloed door veranderingen in het milieu leven ze nog steeds hun leven zoals ze dat al miljoenen jaren doen.

Wat me intrigeerde over de Nautilus was niet alleen zijn ongewone uiterlijk, maar ook het feit dat ze na dagen boven in het wateroppervlak te hebben gezwommen, ze 2000 voet diep duiken om beschermende rust te krijgen.

Ik dacht na over hoe ik altijd schrijf over de kracht van het vinden van vrede en diepe rust door stilte. Stilte is niet iets dat we ervaren in deze wereld die wordt gerund door technologie wat altijd, 24/7 geluiden creëert. We moeten heel diep in onze innerlijke wereld vallen zoals de Nautilus ‘s nachts doet.

En ik heb je aangemoedigd om diep in jezelf te zakken om te leren over de spirituele kracht in je innerlijke landschap en de stilte te vinden die je niet alleen in staat stelt om te rusten maar ook een staat is waarin je kunt luisteren naar de aanwijzingen van je ziel en spirit.

Ik denk dat hoe meer we dit kunnen doen, we de energie krijgen om te evolueren, veranderingen in ons leven aan te brengen en ons aan te passe in deze veranderende tijden.

Dus als we dit jaar Valentijnsdag vieren, laten we dan denken aan alle wezens die van ons afhankelijk zijn om een nieuwe droom te creëren door ons hart meer te openen en al het leven te omarmen. Want de voortdurende verdeeldheid zal zeker alles vernietigen waar we van houden.

En het liefdesverdriet in deze tijd vergroot ons vermogen tot mededogen, empathie en liefde.

Laten we ervoor kiezen om de planeet en al het leven in liefde te houden tijdens deze voortdurende intense tijd waard de manier van leven zoals we die hebben gekend wordt ontbonden.

16 februari is het volle maan. Laten we ons richten op het openen van ons hart op een manier die ons onbeperkte vermogen laat zien dat we een wezen van liefde en licht zijn. En laten we ons ook richten op het absorberen van de liefde van de Schepper en de creatieve krachten van het universum. Want van onszelf houden maakt deel uit van onze evolutie van bewustzijn. We hebben de neiging om zo hard voor onszelf te zijn en dat blokkeert ons vermogen om een ware aanwezigheid van liefde en licht te zijn. Want als je jezelf te hard beoordeelt, hoe beïnvloedt dit dan je aanwezigheid in onze collectieve energieën.

Voer je voorbereidende werk uit zodat je afstand kunt nemen van je mens zijn en kunt transformeren in een goddelijk wezen dat alleen licht en liefde kent. Straal dit uit in het hele collectief. En voel je hartslag versmelten met de liefde van onze cirkel en de hartslag van de aarde en het hele levensweb.

Als je het Transmutatie nieuw voor het eerst leest, lees dan Creëer een menselijk web van licht op de home page.

Of je nu alleen bent of met een geliefde, laten we iedereen een fijne Valentijnsdag wensen en weet dat je echt geliefd bent!

In de journey van deze maand brengt Fotoula Adrmim ons een enorm geschenk; het ophalen van onze essentie. Fotoula woont en geeft les in Schotland. Ze heeft een geweldige reputatie bij al haar studenten. Ze is een van mijn vertrouwde leraressen en is een van de leraren die ik gevraagd heb om mijn werk gaande te houden als ik er niet meer ben. Ik vertrouw haar volledig net als haar inzet voor verantwoordelijkheid, betrokkenheid en integriteit.

Voor meer informatie over Fotoula en haar werk kan je kijken op haar website: www.theisisschoolofholistichealth.com.

Dit is wat Fotoula schrijft over haar opname van deze maand:

In deze opname begeleidt Fotoula deelnemers in een sjamanistische helingsreis. De bedoeling is om de oerherinnering van heelheid op te halen en op zielsniveau te genezen. Via de eeuwenoude manier van het sjamanisme bieden de helpende spirits ons een manier aan om de delen van onze essentie terug te halen waar we nu klaar voor zijn om te ontvangen en op te nemen in ons leven, zodat we ons spirituele pad naar de belichaming van ons ons licht kunnen bewandelen. Fotoula deelt hoe deze voorouderlijke manieren bijna verloren gingen in haar Griekse familielijn en spreekt een oprechte uitnodiging van de voorouders voor ons uit om deze spiritualiteit van de aarde te herinneren die deel uitmaakt van ons menselijk erfgoed.

Hier kun je de journey van deze maand bekijken; https://www.youtube.com/watch?v=EZTprkyeDLM.

To join the Facebook group Shamans Are Gardeners of Energy, go to: https://www.facebook.com/groups/991720834662313. The password is “Transfiguration”. 

Announcements:

Right now due to the Covid, and the massive airplane cancellations due to weather, lack of pilots, and staff, Isis’ statement she made in the 1990s is definitely relevant right now. She said there would come a day when students could not afford to travel to workshops or travel would start to become impossible. Therefore in 2004 I began training wonderful teachers teaching all over the world. Please visit www.shamanicteachers.com to look at the wealth of workshops you can take and are probably close to where you live.

And on www.shamanicteachers.com you can find shamanic practitioners from all over the world who trained with me who are doing remote healings right now. And many are working with people in person.

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information.

Please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And of course Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com

You can really do me a big favor by just pushing the Subscribe button on Shamans TV. It is a way for Renee and me to get more support from You Tube.

Copyright 2022 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – January 2022 – Dutch

Transmutatie Nieuws januari 2022

Met elkaar als heilige cirkel verwelkomen we een Nieuwjaar vol nieuwe keuzes die we allemaal moeten maken.

Het leven is voor velen van ons zo surrealistisch. Het lijkt wel of de tijd niet een lineaire cyclus volgt. Maar we gebruiken bepaalde mijlpalen ons ons te gronden, ons het gevoel te geven dat het leven toch doorgaat temidden van de dood en wedergeboorte cycli.

Velen voelen zich opgelucht met Nieuwjaar. Want dan kunnen we sommige zaken achter ons laten en vooruitkijken naar iets nieuws, en we krijgen inspiratie om een vleugje hoop te heroveren ook al hebben velen zoveel verloren in deze tijd van omwenteling die naar een ander leven leidt, wat we ons nog nauwelijks kunnen voorstellen.

Bijna iedere column van het Transmutatie Nieuws die ik geschreven heb om het nieuwe jaar te verwelkomen kan ik zo kopiëren. Sterker nog, ik vertelde publiekelijk dat ik deze column nu zo’n 20 jaar heb geschreven en eigenlijk als je de duizenden pagina’s weer leest, zal het je opvallen dat ik steeds dezelfde lessen en praktijken herhaal. Want sinds ik begon met het schrijven van het Transformatie Nieuws heeft onze wereld geleden onder het ene trauma na het andere: ziektes, verdeeldheid, oorlog, en gruwelijkheden tegen anderen en tegen de natuur die onze wildste dromen te boven gaan.

Dit gebeurde ook in oude beschavingen die technologisch net zo ontwikkeld waren als wij. En er waren beschavingen die de esoterische en psychische krachten meester waren om buitengewone heilige structuren en magische levensstijlen te creëren.

En toch heeft iets deze beschavingen vernietigd. In mijn workshops journeyde we naar sommige van deze oude culturen en we vroegen wat hen vernietigde en het antwoord was steeds hetzelfde – hebzucht, ego, overheersing, verdeeldheid.

Ik heb vaak geschreven over de Anasazi, ik geloof dat zij overgingen in een andere dimensie daar zij allemaal tegelijk verdwenen. Kijkend naar de artefacten lijkt het alsof zij allemaal tegelijk tijdens de maaltijd verdwenen. Deze prachtige schepsels leefden 700 – 1200 AD in New Mexico, Colorado, Arizona en Utah. 30 Jaar journeys leren mij dat zij transcendeerden naar een andere dimensie en daar een vredig leven leiden.

We staan opnieuw op een keuzemoment. Er is een theorie die jaren geleden gedeeld werd, dat de Aarde ooit een kernoorlog heeft meegemaakt.

Blijven we doorgaan destructieve keuzes te maken? Het lijkt wel of we daar verdeeld over zijn. Maar er zijn zoveel spirituele practitioners, zoals jullie lezers van deze column, die kiezen voor liefde, licht, vrede, vriendelijkheid en eerbied voor al wat leeft in het levensweb. We doen samen onze ceremonies en nemen steeds kleine stapjes vanuit het duister naar het licht.

Ieder Nieuwjaar willen mensen de voorspellingen voor het nieuwe jaar lezen. Of ze zoeken naar een sprankje hoop of inspiratie óf ze willen weten waar ze zich voor moeten wapenen als de tijden nog uitdagender worden.

Ieder jaar schrijf ik dat Isis aanraadt voorspellingen niet te lezen en dat wij leren hoe in het hier en nu te blijven. Want het heden creëert de toekomst. En als je te gefocust bent op wat er straks gebeurt, droom je geen nieuwe droom voor de Aarde.

Ik voor mij hoop een paar thema’s te delen om op te focussen. En deze thema’s zijn onze spirituele kracht en onze passie voor leven weer te laten ontbranden.

Als wij door de Donkere Nacht van de Ziel dwalen is ons belangrijkste hulpmiddel te worden geleid door ons spiritueel licht. En zoals ik blijf zeggen, de enige weg uit is erdoorheen. De kracht van ons inner-spiritueel vuur houdt ons gaande zodat we uiteindelijk onze weg naar het licht weten te vinden.

Mijn moeder Lee Ingerman was mijn rolmodel voor wat spirituele kracht vermag. Haar hele leven zag ik haar lijden, maar ze liet nooit haar spiritueel vuur doven, en dat hield haar op de been en bijna 99 jaar in leven.

Op haar 94e werd ze ziek door een septische infectie. Op een dag vertelden de doctoren van het ziekenhuis me dat ze de nacht niet zou overleven. De hallucineerde en ik zei haar dat het okay was om te gaan. Ze zat rechtop in haar bed, sloeg met haar vuisten op de dekens en schreeuwde “ik ben nog niet zover dit leven te verlaten!”. En dat deed ze dus ook niet. Maar net toen ze uit het ziekenhuis kwam brak ze een heup, en haar spirituele kracht en passie voor leven hielpen haar ook weer hier doorheen.

Ik zag hoe zij met haar spirituele kracht en passie voor leven een goed leven leidde tot haar 99e. Ze hield van het leven! Toen zij overleed waren haar hersenen in betere conditie dan de mijne. Ik had altijd het gevoel dat zij superkrachten had, levend op chocolade, koekjes en coca cola.

We kunnen het vermogen van spirituele kracht en passie voor leven niet ontkennen en dat helpt ons door te zetten.

We moeten de moed hebben om diep in ons innerlijk door te dringen om ons spiritueel vuur te vinden, en het dit jaar brandend te houden, zodat jouw licht je naar het licht kan leiden van welke dimensie dan ook waar spirit je brengt.

In mijn tweede boek ‘Welcome Home’ heb ik mijn meest krachtige ‘soul retrieval’geval beschreven van een jonge vrouw stervend aan HIV. De casestudy is fascinerend en te lang om hier te herhalen. Maar ik vertel hier de boodschap van mijn bescherm spirit die me bij healing bijstaat.

Mijn cliënte had een lange geschiedenis van vele ziektes, en mijn bescherm spirit noemde apathie de oorzaak van haar ziekte. En dat de remedie passie voor leven was. Hij zei dat haar les in dit leven nu was, wat gebeurt als virussen, bacteriën meer passie voor leven hebben dan wij. Zij bloeien en gedijen terwijl wij ziek worden.

Een krachtige boodschap om met de wereld te delen! Want mijn bescherm spirit zei dat indien virussen en bacteriën meer passie hebben dan wij, zij welig tieren!

Als je in iemands ogen kijkt zie je dan het licht van passie? Of zie je leegheid? Ik zie bij de meeste mensen geen brandende passie voor leven. Ik zie veel apathie, leegheid en hopeloosheid,

Hoe overleven we deze tijden zonder vuur en passie voor leven? Dit is een vraag waar we ons nu in moeten verdiepen en een antwoord op moeten vinden zodat je de werkelijkheid waar je nu inzit kan veranderen en zodat je nieuwe keuzes kan maken die welzijn op alle niveaus van jouw leven zullen brengen.

Deze maand zal ik een journey leiden om het Nieuwe Jaar te verwelkomen waarbij we nieuwe keuzes kunnen maken die het pad waar we ons nu op bevinden veranderen.

Voor hen die niet met de journey mee kunnen doen, je kan dit ook zelf doen. Wat zijn kleine dingen die je kan doen die passie en betekenis terug brengen in je leven? Maak het niet té groot anders blijf je talmen als je geen brug weet te slaan van waar je nu bent naar een leven vol spiritueel vuur en passie.

Ik hoop dat je luistert naar wat ik heb te vertellen, en ik zal meer vertellen over de casestudy die ik hiervoor noemde.

Om de opname te horen luister op Shamans Are Gardeners of Energy via deze link:  https://youtu.be/VWwK9Gm0UyQ

Op 17 januari is het volle maan. Onze aanwezigheid en hoe ons energieveld vol is van licht, liefde, spiritueel vuur en passie, kan werkelijk spirituele healing veroorzaken. Doe voor jouw transfiguratie oefening wat je ook moet doen aan voorbereiding zodat jouw ogen stralen met passie voor leven en spirit. En wordt het licht van de sterren, de zon of de maan. En laat dat licht stralen zo dat al wat leeft door de duisternis van nu heen wordt geleid. Als je zoekt naar een manier om van dienst te zijn, dit is een geweldige oefening daarvoor. Transformatie is eigenlijk gemakkelijker dat de ingewikkelde manieren die we bekijken om diepe veranderingen te creëren.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, kijk dan op de site voor onze volle maan ceremonie: https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Ik wil iedereen het beste Nieuwjaar wensen. En ik roep het spiritueel vuur van deze cirkel op om ons allemaal te helpen naar de grote veranderingen en leermomenten uit te kijken die dit nieuwe jaar ons gaat brengen! Ik wens jullie en je familie gezondheid en vrede in deze tijd van ontbinding en herstel.

Aankondigingen:

Due to the Covid and all the unknowns I am waiting to make plans for when I can teach a physical workshop. Keep watching the announcements and of course I will send out an email if something changes.

I have been teaching on Zoom since 2015. And it is just not a platform that allows me to go deep enough with my work. So I am keeping to writing a new book and journeying to see how my spirits want to keep sharing the spiritual work that can take us deeply into a new dimension of life.

In the meantime, I have my incredible list of teachers I trained who are teaching a lot over Zoom for in person. Please take a look at the workshops being offered by so many brilliant teachers on www.shamanicteachers.com.  And on this site, you will also see the practitioners I trained that you can receive healing work from to strengthen your spiritual strength.

I love working with Renee Baribeau and doing our podcast The Shamans Cave. Many of you listen to it and give such good feedback.

But please note I have a favor to ask. You Tube will give Renee and I more help to do our podcast if we have more subscribers.

I have been writing the Transmutation News for over 20 years and have not missed a month. We have about 13 volunteer translators bringing the newsletter to non-English speakers.

So much work goes into the Transmutation News each month. You have no idea how much love I have poured into every column and how much I love all of you.

If you want to do a simple act to support my work, please just push the subscribe button on ShamansTV.com. You will not receive any communication from Renee or me unless you sign up for our schedule of podcasts.

You will not be contacted in anyway. You simply are now a subscriber which means nothing unless you watch the show.

If you feel in your heart you would like to thank me for my work, please just push the subscribe button on ShamansTV.com.

Bestselliing authors, Marci Shimoff, Dr. Sue Morter and Lisa Garr are giving away a free ebook “The 4 Biggest Mistakes that Keep You From Living a Miraculous Life” for a very short time to help you kick off 2022 in the best and most miraculous way possible.

This ebook is a must-read if you’d like to know how to…

 • Release old energy that’s keeping you stuck in the past
 • Replace feelings of lack or unworthiness with deep and lasting self-love
 • Turn around the self-sabotaging mindset of always expecting the worst
 • Identify the people in your life who might be interfering with your desire for miracles
 • Plus so much more

If you’re ready to have 2022 be the year you receive more miracles in EVERY area of your life including love, health, money, happiness, passion & purpose, and success don’t miss this opportunity to learn from these three dynamic women who have inspired and transformed the lives of hundreds of thousands of people all around the world with their teachings.

Click here to receive your ebook and get into the Miracle Zone: https://au384.isrefer.com/go/ebook/grace

 

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – December 2021 – Dutch

Transmutatie Nieuws December 2021


Het gaat snel en we komen al weer aan het eind van een jaar met extreme groei.

Jaren geleden kreeg ik van een goede vriend een ficus bonsai cadeau. Ik was er heel blij mee maar tegelijk ook bang omdat ik niet goed planten kan houden. Wat kon ik doen met een kleine boom die al meer dan 20 jaar was.

Nou Ficus (Ficus is de naam van onze boom) en ik hebben een hele lange reis gehad om samen te leren leven en elkaars groei te ondersteunen. Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat Ficus het niet zou halen. Er waren momenten dat Ficus dacht dat ik het niet zou halen. Maar mijn hemel, om de nieuwe groei die Ficus een paar weken geleden had,  te zien, het is alsof ik hem een infuus met een supergroeiformule heb gegeven. En we zijn al samen voordat ik ziek werd dus het moet minstens 7 jaar gelden zijn dat hij bij ons kwam wonen.

Ik deel mijn reis met Ficus omdat ik een soorgelijk proces op dit moment met zovelen zie gebeuren. Er is een leercurven van hoe je voor jezelf en anderen kunt zorgen in deze tijd van verdeling en tegelikjertijd hernieuwde  herinnering. Meestal zijn onze gedachten gericht op wat kapot is en wat niet werkt. En we moeten nu en in de toekomst actie ondernemen. Maar we moeten de energie hebben om om te gaan met wat komen gaat. En we hebben een periode van groei nodig om de energie te verzamelen voor onze voortdurende reis die geen einde heeft totdat onze ziel besluit dat het tijd is om naar huis te gaan. 

Wanneer we groeien en onze plaats in dit leven innemen. Moeten we onthouden dat we hier zijn gekomen om verzorgers van de aarde te zijn.

We moeten uit de dimensie van verdeeldheid stappen en voortdurend terugkeren naar de goddelijke vonk die in ons allemaal leeft en die verbonden is met de scheppende krachten van het universum die altijd het licht laat schijnen op zowel het lied van verdeling en ontbinding, als ook op het lied van herinnering en nieuwe creaties.

Als we in de dimensie stappen van het erkennen dat er alleen eenheid, liefde, licht en lessen zijn voor onze spirituele groei, kunnen we een staat van innerlijke vrede ervaren.

Maar we moeten angst, zelf haat, verdeeldheid en overdreven waakzaamheid loslaten. Het is belangrijk om ons zelf te aarden en te verbinden met het land en voelen dat het land ons ondersteunt want dat is de echte steun die we nodig hebben. We hebben de steun nodig van alle elementen die hier al miljarden jaren zijn en hebben bijgedragen aan de stormen van veranderingen die we hebben doorgemaakt vanaf het moment dat het leven op deze aarde begon.

Er verandert niets totdat het in jou verandert. Dus probeer deze maand regelmatig bodyscans te doen en let op waar je “voeten” op alle niveaus staan. Voel je jezelf op vaste grond staan en ondersteund worden door spirituele krachten? Moet je gewoon rusten en iets loslaten? Er moet een periode van rust zijn voor een periode van groei, anders heb je niet de energie voor de volgende groeifase wat kan lijden tot fysieke klachten.

Net zoals Ficus moest leren leven met mijn man en mijzelf, moeten wij nieuwe manieren leren om te leven op deze planeet samen met onze medemensen en natuurwezens. Want onze oude manier van leven is gewoon weg. Het bestaat niet meer. En heb je tijd nodig om dit te betreuren voordat je verder gaat?

Neem deze maand de tijd en stem af op jezelf en sluit je af van de media en social media. Gebruik deze maand om meer te weten te komen over jezelf en wat je huidige behoeften zijn en maak plannen om aan die behoeften te voldoen.

Ik geloof nog steeds dat een van de redenen dat Covid gekomen is, was om mensen wakker te schudden. Mensen begonnen gewoon hun eigen bubbels binnen te gaan. Mensen maken keuzes, sommigen waren niet liefdevol, medelevend of vriendelijk. Maar nu moeten we ons concentreren op het werk dat we doen en kijken welk deel van onze innerlijke wereld, onze ziel, ons lichaam, ons hart en onze geest op dit moment misschien wat aandacht nodig hebben. Blijf bij de focus en de groei komt en je zult er geen spijt van krijgen dat je de rivier van het leven waar die je ook naartoe brengt.

Als je iets weet over het proces van mitose dan kan je het daadwerkelijk zien gebeuren in het organisme dat we mensen noemen. Mensen splitsen zich nu af in verschillende cellen. Ik vraag me af welke werelden en nieuwe dimensies door deze celdeling zullen ontstaan.

We vieren de winter/zomerzonnewende op 21 december. Dit is een tijd van diepe reflectie en rust voor degene onder ons op het noordelijk halfrond. En het is tijd voor grote groei op het zuidelijke halfrond.

Welk seizoen je ook in gaat, denk er over na dat dit een tijd voor regeneratie en genezing is.

In 2000 begon ik met onze volle maan ceremonie “het creëren van een menselijk web van licht”. En jaren later voegde ik een maandelijkse heling toe voor onze wereldwijde gemeenschap. Maar ik ben hier wel tekort geschoten en heb dit maar een paar keer voor onze kring georganiseerd.

Ik voelde dat deze winter/zomerzonnewende tijd is om hier weer mee te beginnen met behulp van een specifieke transfiguratie ceremonie om iedereen in onze wereldwijde cirkel te ondersteunen.

Sylvia Edwards heeft me geholpen om een ceremonie op te nemen die we samen kunnen doen tijdens de winterzonnewende.

Om de audioversie van deze opname te beluisteren, klik op:  https://youtu.be/YGQegbAk88s

Omdat de instructies eigenlijk op mijn home pagina staan beschreven, heb ik besloten ze hier toe te voegen voor degene die de instructies vertaald willen hebben. Dit is een krachtige ceremonie. We hebben de GDV camera vele malen gebruikt om de resultaten vast te leggen en we krijgen altijd verbazingwekkende beelden van wat er gebeurt met de energievelden van mensen wanneer ze deelnemen aan de ceremonie die we samen tijdens de zonnewende zullen uitvoeren.

Ik plaats hier een verkorte versie van wat er op de homepage staat onder instructies voor onze maandelijkse ceremonie.

Terwijl we doorgaan met onze transfiguratie oefeningen beginnen we de delen die afgescheiden zijn te helen. We gaan naar een hogere staat van bewustzijn en we moeten leren ons over te geven aan de perfectie van het universum. En soms is het moeilijk om dat te doen en hebben we hulp nodig bij het herinneren van ons eigen goddelijke licht.

Om onze wereldwijde gemeenschap te helpen bij het lezen van het Transmutatie nieuws heb ik besloten om een maandelijkse heling cirkel toe te voegen om door te gaan met het creëren van een menselijk web van licht.

Dit is wat ik voorstel. Als je mee wilt doen als practioner, stel dan voor dat je in een kring staat of zit met andere practioners. Vergeet niet dat het Transmutatie nieuws in veel verschillende talen is vertaald. We hebben een grote wereldwijde gemeenschap die  samenwerkt.

Onze intentie is om ons goddelijke licht te ervaren en uit stralen naar de binnenste cirkel.

We zien geen lijden in onze kring. We erkennen de goddelijke perfectie in elke persoon. Dus we sluiten mensen niet op in een diagnose van lijden maar we tillen ze op in hun goddelijkheid.

Auteur en docent Eric Pearl leert ons “In de kwantumfysica als je het gedrag van een deeltje verandert zal een ander deeltje op een ander locatie onmiddellijk reageren, of het nu centimeters of universums verder weg is.” Lagere frequenties worden meegevoerd of afgestemd op hogere frequenties en niet andersom.

Dus terug naar het kernprincipe van het werk van het medicijn voor de aarde, we veranderen de wereld en genezen anderen door wie we worden – door onze aanwezigheid en door de liefde en het licht dat we uitstralen.

We sturen geen energie of proberen iemand te genezen. We staan alleen toe dat ons goddelijke licht en onze liefde  het goddelijke licht aanwakkeren van degenen die om hulp vragen.

Stel je voor dat je in een kring van practioners staat of zit. Doe je transfiguratie werk en straal met je handen naar de binnenste cirkel gericht je goddelijke licht en liefde uit.

Als je voelt dat je zelf hulp nodig hebt stel je dan voor dat je in een kring ligt met mensen van over de hele wereld om je heen.

Jouw rol is om het licht te absorberen dat door onze practioners wordt gedeeld. Denk aan een metafoor die je zou kunnen helpen met het absorberen van goddelijk licht en liefde in elke cel van je wezen. Ik zal je een paar voorbeelden geven in de hoop dat je een metafoor vindt die voor jou werkt. Hierbij kun je denken aan een droge spons die in het water is gelegd en vocht opneemt. Je kunt denken aan een bloem die al dagen of weken in de regen staat en de zon schijnt en de bloem geniet van de stralen van de zon. Of misschien kun je denken aan een bloem die te veel zon heeft gekregen en het begint te regenen en de bloem zuigt het water op dat hem voed  en leven geeft.

Of denk aan een kamer waar de gordijnen gesloten zijn en als de gordijnen opengetrokken worden stroomt het zonlicht naar binnen.

Laat het licht van de buitenste cirkel je eigen licht op gang brengen om door elke cel van je lichaam te stromen. Dit verbind ons opnieuw met onze goddelijke perfectie en onze verbinding met het web van licht. Dit heelt de delen die afgescheiden zijn die emotionele en fysieke ziekte creëren. En het herinnert ons eraan dat we allemaal sterk zijn en de kracht hebben om de uitdagen en kansen aan te gaan die het leven ons brengt.

En je kunt in beide rollen op verschillende momenten van de dag of avond zijn. Je kunt op het ene moment de practioner zijn en op een ander moment in het midden van onze cirkel liggen.

En omdat we buiten de tijd werken maakt het niet uit wanneer je dit werk doet. Het is niet nodig om de tijden waarin we allemaal werken op elkaar af te stemmen.

18 december is het volle maan. De volle maan van deze maand wordt de Koude Maan genoemd. Dus laten we elkaars harten en zielen verwarmen door onze spirituele aanwezigheid en energieën te verbinden om ons licht met absolute focus en aandacht te laten stralen zodat de hele Aarde, het web en het leven wordt verheffen.

Als je het Transmutatie nieuws voor het eerst leest, lees dan Creëer een web van licht op de startpagina

Het is geweldig voor mij en voor iedereen die het Transmutatie nieuws kent dat we een geweldige verzameling mensen hebben die de tijd en energie nemen om de maandelijkse nieuwsbrief te vertalen, zodat mensen over de hele wereld het kunnen lezen. En dat heeft voor deze nieuwsbrief een verschil gemaakt. Want je kunt echt de stralende energieën zien die van zo’n sterke wereld gemeenschap komen.

Dus bedank alsjeblieft samen met mij al onze vertalers vanuit je hart voor het werk dat ze elke maand doen, want dat is best veel werk. We hebben vertalers gehad die kwamen en gingen maar iedereen doet het werk met liefde en dat kan je voelen.

Laten we zegeningen sturen naar al onze vertalers voor het delen van het spirituele werk in hun gemeenschap waardoor onze gemeenschap groter en sterker wordt. Met sterke banden kunnen we zoveel doen voor onszelf, voor elkaar en voor alles in het web van het leven.

En niets van dit alles zou er zijn zonder Sylvia Edwards. Ten eerste helpt ze me gefocust en gezond te houden! Geen gemakkelijke klus. En ze voegt zoveel schoonheid, liefde en licht toe aan de nieuwsbrief. Ze doet het werk echt van uit haar hart. Sylvia is een persoon op aarde waarvan ik kan zeggen dat ze echt elke dag het werk doet waar ik les in geef en nog meer. En dat blijkt uit het buitengewone werk dat ze in de wereld doet.

Sylvia Edwards
Petr Němčanský   – Czech
Caroline Bertrand – French
Catherine Meyer – French
Bea Salgado – French
Nanouk- French
Barbara Gramlich  – German
Astrid Johnen  – German
Nello Ceccon – Italian   
Flavia Cavallaro – Italian
Miha Masuda – Japanese
Ai Suzuki – Japanese
Els de Graaff – Nederlands
Sandra Koning – Nederlands 
Sofia Frazoa – Portuguese 
Tatiana Starikova – Russian
Ines Fermoso  – Spanish  
Lena Anderheim – Swedish   
Simin Uysal  – Turkish 

Ik wens jullie allemaal een diepe en betekenisvolle zonnewende en een tijd van innerlijke vrede en liefde tijdens de feestdagen.

Announcements:

I am very excited to announce that the Chinese edition of Soul Retrieval has been renewed!!

Since this month’s column is long, I will forgo my own personal monthly announcements where I encourage to buy some of my inspirational books and CDs, listen to my amazing podcast with Renee Baribeau called the Shamans Cave, learn about my online courses you can sign up for now, and to learn about all the physical and online workshops the brilliant teachers I trained are teaching. You can learn about the workshops of a circle of brilliant global shamanic teachers on www.shamanicteachers.com.

As far as scheduling a physical workshop trust me, I am so eager to do this. But I have to be responsible and see where the Covid is going before I schedule a long term training that might have to be interrupted.

I will be doing an opening session on the Gathering of Shamans which takes place December 3-5. This should be a fabulous event that I am looking forward to being part of. I love the lineup of teachers who all have a fresh perspective to share.

This live, interactive video gathering takes place via ZOOM and includes Dr. Alberto Villoldo, don Miguel Ruiz Jr, Linda Starwolf, and many other leading teachers and shamanic practitioners. This online weekend event is designed to invite you into a deep experience of your own true nature using time-honored shamanic practices.

Event Highlights:

 • ​INTERACTIVE workshops with leading shamanic teachers and healers
 • ​Video Replays for all sessions so you won’t miss a thing and can watch again as often as you like for up to six months
 • ​A special event app that allows you to connect with other attendees in real time

The Gathering of the Shamans started as an annual event in Sedona, Arizona, that always sells out months in advance. You can now experience the power of these interactive sessions without ever leaving your home, or budgeting for airfare and lodging!

Click here to learn more. https://bit.ly/3oyi07M

I hope you can join us for what is sure to be a magical weekend of shamanic exploration!

https://bit.ly/3oyi07M


Add some ceremony and ritual to your life this December.  Join Sandra Ingerman for the Opening Ceremony of the 10th Annual IAM Solstice Symposium on December 20th at 11am (PST).  Presentations by shamanic wisdom keepers include: Deborah Koff-Chapin; Linda Fitch; Christina Pratt; Izthak Beery, and Louise Edington. 

This one-of-a-kind community event is a world-wide gathering. What make it extra special are the hundreds of earth tenders who build altars and hold space at their home. The Wind Clan Facebook group page is the central hub for presentations, sharing stories, and for supporting each other as the power of the fire grows over the course of 14 days. These sacred fires purify and strengthen the bond of community members.

Register Here: https://thepracticalshaman.com/fire-tenders-gathering/

Join us in this ceremony as we keep the sacred fire burning. For 14 consecutive days we will hold our lights (candles, battery-operated devices, wood-burning stoves, twinkle lights) and keep a special altar. There will also be two daily live events on the Wind Can Facebook page. (recording available).A few years I was a presenter on a Sounds True summit on trauma. The summit host Jeffrey Rutstein impressed me with his skills and his knowledge of working with trauma. Sounds True is now offering a trauma certificate program with Jeffrey Rutstein.

Healing Trauma Certificate Program with Jeffrey Rutstein

Here is a link to experience link to the free teaching of a five free videos on the Opt In Page: https://product.soundstrue.com/healing-trauma-certificate/sign-up/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=8d0fe1f4

And here is the link if you wish to apply for the Healing Trauma Certificate Program:   https://product.soundstrue.com/healing-trauma-certificate/?sq=1/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=37a19f43

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – November 2021 – Dutch

Transmutatie Nieuws november 2021

Als we een leven zouden leiden waarin beslissingen en oordelen genomen worden door onze inner spirit en lichaam, zouden we een heel ander leven leiden. Maar de meesten van ons worden bestuurd door onze mind en mentale gedachten die gedurende de dag door ons hoofd tollen. En veel van onze gedachten veroorzaken een boel narigheid voor ons.

Jullie hebben waarschijnlijk je eigen wapens bedacht om sommige van die gedachten die alleen maar meer uitdagingen voor je vormen te bestrijden. Want onze gedachten samen met onze intentie hebben zoveel macht om chaos voor onszelf en voor de gemeenschap te veroorzaken. Eén van de lessen uit Medicine for the Earth is “intentie wordt door ons brein opgevat als verrichtte actie”.

Het is zo belangrijk boven al het negatieve uit te stijgen wat we zelf genereren en wat we uit het collectief opnemen.

Een hulpmiddel dat ik steeds gebruik is de krachtige shamanic healing journey ‘ontmanteling’. Maar in plaats van een intentie voor een totale lichaam ontmanteling, vraag ik om mijn gedachtespinsel te ontmantelen.

In shamanisme is ontmanteling een krachtige initiatie waarbij lichaam en geest worden achter gelaten waardoor de initiate zijn of haar spirituele identiteit kan ervaren en samensmelten met de Creator om te herinneren dat er alleen maar eenheid bestaat. Het lichaam wordt verscheurd door een natuurkracht, een help-spirit of een element. En de beenderen en organen worden gereinigd. Alles wat ziek is verdwijnt en de initiate is weer vitaal en verjongd.

Ontmantel-beelden werden gezien als een shaman’s teken en ieder die een ontmantel-droom of visioen kreeg kwam bij met heel speciale paranormale en healing gaven die hen tot ideale kandidaat maakten om shaman te worden.

Tegenwoordig gebruiken velen ontmanteling voor healing. Ik schreef erover in de meesten van mijn boeken. Maar als je er meer over wilt weten, lees het hoofdstuk Ontmanteling in Walking in Light.

Ik doe een ontmanteling journey voor persoonlijke healing. En ik heb ook een methode ontwikkeld met behulp van een help-spirit om een negatieve gedachtespinsel te ontmantelen tot er geen stukje meer van over is.

En dan is het natuurlijk zaak op een positieve gedachte te focussen om de ontstane ruimte op te vullen. Het gaat om intentie. Zet je intentie op de ontmanteling van een hersenspinsel en let op wat er gebeurt.

Als je al shamanic journeys maakt, kan een help-spirit je bijstaan.

Een andere simpele manier is mijn verbeelding te gebruiken en mezelf een gedachtespinsel op een schoolbord te zien schrijven. Dan gebruik ik ofwel een wisser ofwel witte verf om het uit te wissen. Als ik het op deze manier doe merk ik dat ik laag na laag verf nodig heb om mijn gedachtespinsel uit te wissen.

En ook dan is het belangrijk als je klaar bent alles op te vullen met liefde en licht.

Gebruik deze maand je journeys, meditaties of de tijd dat je in de natuur bent om je eigen hulpmiddelen te ontwikkelen om je negatieve hersenspinsels te transmuteren/transformeren.

Het is momenteel een ingewikkelde tijd en we willen onze gevoelens en onze gedachten kunnen uiten. Daar hebben we recht op. Maar je kan misschien merken als je steeds focust op het negatieve dat de energie om je heen verandert, en het voelt misschien niet zo lekker om in die sfeer te zitten.

Omdat ik veel tijd alleen doorbreng dezer dagen probeer ik een plezierige omgeving in mijn inner wereld te creëren. Dat leidt uiteindelijk tot het energieveld en de werkelijkheidsdimensie waar ik door de dag heen in verblijf.

In Amerika vieren we Thanksgiving in november. Het is altijd mooi om dankbaarheid te tonen. Ik heb het gevoel dat we zoveel kracht hebben om onze onvoorwaardelijke liefde en licht samen te brengen met alle mensen overal ter wereld en deze dag dank te zeggen.

En we houden de eenzamen, hongerigen en daklozen in ons hart. Dit is een moeilijke tijd voor al degenen die geen middelen of gemeenschap hebben. Zie hen in hun licht en hun kracht is het minste wat we kunnen doen als we geen andere manier hebben om te helpen.

Pandemie en verlies, dit kan echt een tijd van hartzeer zijn. Laten we hen die stierven en hun geliefden gedenken en hen in ons hart houden als we onze transfiguratie uitvoeren.

Het is volle maan op 19 november. Laten we genoeg stralend licht genereren om iedereen in onze cirkel in onvoorwaardelijke liefde te houden. als we ons voorbereiden op Creating a Human Web of Light (Een menselijk web van licht creëren) denk dan aan al de kostbare wezens die we nu lief willen hebben en beschermen.

Reis naar binnen naar jouw goddelijk licht dat geen lijden kent, alleen maar liefde, en laat dat licht al jouw cellen vullen en straal het uit in en door het collectief, allen in de hoogste vorm van liefde houden.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws lees dan ‘Een menselijk web van licht creëren’

voor instructies voor onze volle maan ceremonie.

Deze maand doet Terry Morgan ons een geweldige aanbieding. Terry is een van onze geweldige teachers en zij is een van mijn assistenten bij mijn Shift Network workshops. Zij is een van de hartelijkste mensen die ik ken. Geniet dus van deze mooie aanbieding die Terry ons deze maand geeft.

Dit is de boodschap van Terry:

“Mijn shaman praktijk en mijn liefde voor sterren en astrologie combinerend, kreeg ik een betere kijk en dieper inzicht in onze eigen astrologische kaart. Ik noem dit onze sterren blauwdruk.

Ik ontdekte dat door naar mijn eigen sterren en planeten te reizen, ik meer wijsheid opdeed dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Ik bied je graag aan een geleide shamanic journey in jouw eigen ZON teken (het teken waar de zon stond bij jouw geboorte).

De zon staat voor onze “levenskracht”. En komen we bij de Zon zal mijn partner Robert Rand ons begeleiden met zijn live muziek in plaats van mijn drum of ratels! We hebben ervaren dat zijn muziek live gespeeld een enorm effect heeft op de journey en de transmissie van de zon ondersteunt.

Dit is de link naar deze journey:

https://youtu.be/urgCVtEZcGM

Aankondigingen:

Door Covid, vliegbeperkingen vanwege het weer, gebrek aan piloten of staf, is de uitspraak van Isis uit 1990 heel erg relevant nu. Zij zei dat de dag zou komen dat studenten niet naar workshops kunnen komen of dat reizen onmogelijk wordt. Daarom begon ik over de hele wereld in 2004 teachers te trainen. Kijk op www.shamanicteachers.com en zie de overdaad aan workshops die ook bij jou in de buurt zijn.

*Practitioner Training

*Evergreen Courses

*Shamans Cave

*Gathering of Shamans

*Karen Furr

*Robert Moss

*Billy Mason crystals

*Sounds True Summit

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

But I am getting closer to booking a retreat center. So please watch for the dates!!!

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And of course please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

A reminder that Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.

I will be doing an opening session on the Gathering of Shamans which takes place December 3-5, 2021. This should be a fabulous event that I am looking forward to being part of. I love the lineup of teachers who all have a fresh perspective to share.

This live, interactive video gathering takes place via ZOOM and includes Dr. Alberto Villoldo, don Miguel Ruiz Jr, Linda Starwolf, and many other leading teachers and shamanic practitioners. This online weekend event is designed to invite you into a deep experience of your own true nature using time-honored shamanic practices.

Event Highlights:

 • ​INTERACTIVE workshops with leading shamanic teachers and healers
 • ​Video Replays for all sessions so you won’t miss a thing and can watch again as often as you like for up to six months
 • ​A special event app that allows you to connect with other attendees in real time

The Gathering of the Shamans started as an annual event in Sedona, Arizona, that always sells out months in advance. You can now experience the power of these interactive sessions without ever leaving your home, or budgeting for airfare and lodging!

Click here to learn more. https://bit.ly/3oyi07M

I hope you can join us for what is sure to be a magical weekend of shamanic exploration!

https://bit.ly/3oyi07M

Karen Furr is one of the more experienced teachers listed on www.shamanicteachers.com.  And she is a good friend of mine and has been assisting me in my Shift Network courses for years. She is offering “Shamanism as a Spiritual Path: Moving from ‘Doing’ to ‘Being’ – a new year long gathering beginning in January 2022. In these 12 monthly gatherings, Karen will explore with the group different aspects of the shamanic path and how the shifts and changes we experience within move us into the deeper path of who we are as shamanic practitioners. For information, please visit www.shamanzoom.com or email Karen @ karen@spiritdrum.org.  

In a fascinating hour with bestselling author and dream archeologist Robert Moss, you’ll discover how looking to your nighttime dreams and practicing what Robert calls shamanic lucid dreaming — dream journeying while awake — provide us with powerful tools for navigating our lives in a profoundly liberating, healing, and soul-led way.

You can register here for Experience Shamanic Lucid Dreaming to Find Your Soul Direction & Life Calling: Powerful Practices to Reclaim Vital Energy & Open to Greater Fulfillment, Joy & Purpose: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/sldSI/ingerman/

I have been buying crystals for my groups when we are performing certain ceremonies. I always buy my crystals from Billy Mason. I trust him. And he is such a kind and generous man!

Highly Energetic Jewelry, Healing Gemstones & Crystals individually handcrafted by Billy Mason: Custom Orders are welcome: website: www.MysticMerchant.com email: mystic@MysticMerchant.com  phone: 919-742-3945

Sounds True is putting on a what looks to be a very powerful summit. Jane Goodall will be the keynote speaker. And here are others you will be hearing from.

This  FREE 4-day online event is where you will hear from a once-in-a-generation gathering of celebrated speakers and luminaries, led by a voice that has been an undimming beacon of hope and kindness for the world for decades—Jane Goodall. 

Through inspiring stories and teachings, hands-on workshops, and illuminating conversations, we intend to bring hope back from its too-distant horizon.

Program teachers and speakers include:

 • Jane Goodall, PhD, DBE, with an opening keynote and closing remarks
 • Craig Foster and Ross Frylinck of Academy Award–winning documentary My Octopus Teacher
 • Zolani Mahola, actress, storyteller, and lead singer of internationally acclaimed South African music group Freshlyground
 • Silvia Vasquez-Lavado, the first openly gay woman to complete the Seven Summits
 • Edith Eger, PhD, Holocaust survivor, bestselling author, and specialist in the treatment of post-traumatic stress disorder
 • Jack Kornfield, PhD, author, Buddhist practitioner, and Spirit Rock Meditation Center founding teacher
 • Tara Brach, PhD, psychologist, author, and teacher of meditation, emotional healing, and spiritual awakening
 • Bonnie Wan, partner and head of brand strategy at Goodby, Silverstein & Partners
 • Corrina Gould, chair and spokesperson for the Confederated Villages of Lisjan

Plus many, many more! Register today and receive a full daily schedule for this free online event. 

 https://summit.soundstrue.com/activating-hope/register/#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=235f79aa

 

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – October 2021 – Dutch

Transmutatie Nieuws oktober 2021

Als een van de levensvormen op de aarde zijn er veel van ons in een staat van angst en woede beland terwijl in werkelijkheid onze spirit/geest helder straalt.

Ik heb al eerder geschreven dat ik het gevoel heb dat heel veel van de verdeeldheid voortkomt uit het feit dat we rusteloos zijn. We zijn fysiek, emotioneel en mentaal rusteloos. Onze aandacht is gericht op de buitenwereld terwijl dit ons alleen maar meer lijden brengt. Want er is niets dat we kunnen doen om de huidige toestand van de wereld te veranderen.

Wat er van ons gevraagd wordt, is om diep naar binnen te gaan, daar waar onze spitit/geest zich bevindt en ons een gevoel van gecentreerdheid en stevigheid geeft. Als ik in mijn ego staat van zijn zit dan voel ik me als een klein kind dat geen steun om zich heen heeft en zich zo onbelangrijk voelt met alles wat er op dit moment gebeurt.

Ik voelde dat ik naar een plaaats werd getrokken waar ik me te klein en veel te onbeduidend voelde. Het was goed om te zien dat mijn ego zich zo voelt. Maar het is geen gezonde of productieve staat om in te leven.

Ik begon twee oefeningen te doen, oefeningen uit mijn boek “the Medicine from the Earth”. Bij elk gevoel dat angst of woede bij me brengt, stel ik mezelf voor dat ik een sjamanistische extractie op mezelf doe, en ik voel mezelf terugtrekken en de energetische staat eruit halen. Want we zijn tenslotte    energie. En die energie kan verplaatst worden. Het kan niet vernietigd worden. Maar ik kan mijn transfiguratiewerk doen en ervaren dat de lege ruimtes waar de spirituele blokkades in mijn lichaam waren gevuld worden met meer licht.

En elke gedachte die door mijn hoofd gaat, transmuteer ik naar een energie van liefde. Ik stel me voor dat energie me vult en gedeeld wordt met het collectief. Hoe diep mijn woede ook is, ik kan het gemakkelijk omzetten in liefde, want ik heb eigenlijk niet het gevoel dat ik de energie heb om woede rond te dragen.

Deze oefningen zijn zo eenvoudig en ik heb ze in elke seconde van mijn leven geïntegreerd. Want er is veel tijd om na te denken te midden van alles wat er gebeurt.

Ik heb echt het gevoel dat we in een hoek worden gedreven terwijl we proberen onze hakken in het zand te zetten. We moeten veranderen. De wereld verandert, de natuur verandert, onze manier van leven verandert en we moeten manieren vinden om de innerlijke kracht te vinden om een nieuw pad in het leven te bewandelen.

En we moeten de tijd nemen om te stil te staan en te rouwen om alles wat we verloren hebben op alle niveaus, inclusief hoe we ons leven leiden. Mensen lopen weg. Ze proberen gewoon te geloven dat alles in orde is en dat er niets hoeft te veranderen.

Dit is het probleem. De pandemie en de klimaatveranderingen en rampen zijn hier niet voor niets. Het maakt deel uit van onze reis om stil te staan en na te denken over wat er van ons wordt gevraagd. We kunnen niet vluchten voor de tijd waarin we leven.

En het enige wat je de troost en vrede zal brengen die je zo verlangt, is om je elke minuut te concentreren op je spirituele werk/oefeningen. Dat zal je gezond houden.

Als je je werk doet, zal je verbaasd zijn over wat de huidige veranderingen en de stroom van het leven je nu ook brengt. Maar je moet accepteren dat het niet weer “normaal” zal zijn. Je moet rouwen om wat je verloren hebt, anders kan de energie van verdriet vast komen te zitten in je lichaam en een andere spirituele wond veroorzaken.

Er zijn zulke verbazingwekkende lessen voor ons en voor onze staat van bewustzijn die velen van ons bereiken door deze tijd te gebruiken als een kans om een diepe duik naar binnen te nemen. Ik schrijf al 20 jaar hoe we varen over de oppervlakte van het water van het spirituele werk!! En nu hebben we geen keus. Als we onze huidige reis met gratie willen lopen, moeten we naar binnen gaan en onze innerlijke leiding volgen, goed kijken wat we in de buitenwereld projecteren, rouwen en de stroom van de rivier des levens volgen.

In tijden van grote uitdagingen moeten we:

Gefocust blijven

Positief blijven

Gecentreerd blijven.

De volle maan is 20 oktober. Stap in het schitterende licht dat ons energetische veld vult en wees een sterke schakel om dit licht uit te stralen in het collectieve energieveld. Laten we de aarde en al het leven vullen met onze liefde en goddelijk licht.

Als je een nieuwe lezer bent kijk voor de instructies voor onze volle maan ceremonie  Creating a Human Web of Light op de startpagina.

Evelyn C. Rysdyk is een internationaal erkende sjamanistische leraar en bestseller auteur wiens titels The  Norse Shaman, Spirit Walking: A Course in Shamanic Power, A Spirit Walker’s Guide to Shamanic Tools, The Nepalese Shamanic Path met inheemse Nepalese jhankri Bhola N. Banstola omvatten. Evelyn’s nieuwe boek, Shamanic Creativity, is nu te pre-orderen bij de boekhandel.

Video-intro:

Sluit je aan bij Evelyn in deze video voor een begeleide ceremonie van genezing en diepe verbinding met de levende aarde van onze planeet. Hier is de link. Geniet van deze prachtige video die Evelyn voor ons heeft gemaakt.  

https://youtu.be/UNaW0EaNg70

Ook voor als  je een nieuwe lezer bent van het TransmutatieNieuws we zijn een Facebook-pagina begonnen  om elkaar te inspireren. Het is alleen voor positieve en inspirerende berichten en heet Shamans are the Gardeners of Energy. The answer to the secret word to join is “Transfiguration”.

Aankondigingen:

There is still room to get into my Spiritual Immunity course taught by the Shift Network.

https://shiftnetwork.isrefer.com/go/spSI/ingerman/

I know many of you are getting notices from Apple about the Transmutation App. I have found a team who is willing to help me update the Apple Transmutation App and create the Android version. It is such a gift to have this team be willing to work with me. Some of the original programming information is missing. But they feel they have enough to get around this issue. I am excited to have the Transmutation App available. I think the work is almost done.

In the 1990s Isis asked me to start training teachers. She said that it would become too hard to travel for people to be able to sign up for non local workshops. It took me some time to gather myself to start leading Teacher Trainings, but I did start in 2004.

Due to the Covid, and the massive airplane cancellations due to weather, lack of pilots, and staff, Isis’ statement is definitely relevant right now. I trained wonderful teachers teaching all over the world. Please visit www.shamanicteachers.com to look at the wealth of workshops you can take and are probably close to where you live.

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

So I am journeying and watching carefully the trends of how retreat centers are operating. Stay tuned for my workshop will be small, and I know there will be a lot of interest. Make sure you are signed up on my email list for when I schedule, I will announce the training through a dedicated email.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And of course, please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.   

My friend and colleague, Rev. Dr. AdaRA L. Walton, will speak again for The SHIFT NETWORK in Oct for their “Beyond The Veil” Summit. Her topic will contain a talk with a meditation sure to interest you! Her talk is: “The Full Spectrum You—Accessing Your Light.”

The Summit airs the week of Oct 11-15. While she has not been given a specific day and time as of yet, I’m announcing it for your calendars.

AdaRA’s website is: www.spiritismylife.com   You can reach her through Email there or by calling 505-221-6863. Thank you for supporting her.

 

Copyright 2021 Sandra Ingerman. Alle rechten voorbehouden.

Transmutation News – September 2021 – Dutch

Transmutatie Nieuws september 2021

Equinox ceremonyIk wil de nieuwsbrief van deze maand beginnen met jullie te late weten dat ik opnieuw Spiritual Immunity over Zoom ga brengen via Shift Network. Op 4 september volgt een intro aankondiging en de workshop begint op 28 september. Deze cursus gaf ik voor Shift Network net voor Covid bij het begin van de lockdown. Ik zal 2 gerichte emails versturen om meer te melden over de intro en over de cursus.

Deze cursus bevat oefeningen uit Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light. Het is een geweldige manier om gecentreerd te blijven in deze tijden vol angst wat ons op zoveel niveaus raakt. Deze cursus leert je hoe je in je kracht blijft en hoe harmonie te vinden in het tumult van een levensreis vol uitdagingen.

We praten steeds over de snelle veranderingen die in ons leven en in de wereld plaats vinden. En we kunnen allemaal zien dat het steeds erger wordt. Er is een bepaalde dynamiek in verandering die ik graag met jullie wil delen.

Sommigen ondergaan enorme en snelle veranderingen van hoe we ons leven leven. Ga bij jezelf na hoe je op alle niveaus zulke snelle veranderingen verwerkt. Want als je je leven op topsnelheid leeft, teveel ineens proberen te veranderen leidt tot diep leed. Want onze geest heeft tijd nodig om veranderingen te integreren.

Als in de natuur iets enorms gebeurt hoor je dagenlang niets dan stilte om het integratie proces te laten gebeuren.

We doen alsof we op een voortsnellende trein zitten die abrupt tot stilstand komt, en dan raken we in shock die tot leed leidt. Hoe wij het een en ander doen is niet altijd natuurlijk.

In mijn eigen leven ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik het echt rustiger aan moet doen. Want mijn lichaam en geest zijn overprikkeld door zoveel veranderingen in en buiten mij. Ik moet het langzamer aan doen in plaats van te proberen alles bij te houden. Als we alleen maar proberen bij te houden, houden we onvoldoende rekening met de veranderingen die we ondergaan hetgeen ons zonder dat we er erg in hebben terugvoert naar de donkere diepten van de ziel.

Dus de oplossing is, langzaam aan! Ik heb het hier eerder over gehad. als de tijd vliegt ga ik bewust met opzet vertragen om mijn geest de gelegenheid te geven harmonie te vinden en op een organische manier verder te gaan.

Op 22 september begroeten we op het noordelijk halfrond mijn favoriete seizoen, de herfst, de tijd om de kringloop des doods te vieren. Op het zuidelijk halfrond vieren jullie de tijd van nieuwe geboorten en dat sterke nieuwe leven dat herinnert ons aan hoop.

Ik mediteerde over de komende equinox en stond spiritueel open voor een boodschap hoe onze journey/ceremonie zou moeten zijn om de equinox te verwelkomen.

Ik kreeg de boodschap om een ceremonie te doen om onze wapens neer te leggen. Dit raakte me echt. Want zoals je weet bevat het Transmutatie Nieuws werk, boodschappen en oefeningen uit Medicine for the Earth. Om het spirituele werk dat ik in het Transmutatie Nieuws vermeld echt te doen moet je je wapens neerleggen hetgeen onze pure energie uitstraalt naar onszelf, naar onze geliefden, de hele natuur en in het collectief.

De spirituele gemeenschap lijkt in het algemeen tegen wapenbezit te zijn. Maar soms laten we ons raken door opmerkingen en gedrag van anderen. We gaan dan in gedachten mensen schieten waar we het niet mee eens zijn.

Ik stel me voor dat de meeste van ons ons transmutatie werk doen om de energie van haat en oordeel die we voelen omzetten in onvoorwaardelijke liefde en licht. Wanneer we dat doen boren we de universele macht van onvoorwaardelijke liefde aan die onszelf en onze omgeving kan helen. verwar onvoorwaardelijk liefde niet met persoonlijke liefde!

Dus we nemen onze psychische wapens op als we getergd worden, en zoals ik schreef in How to Heal Toxic Thoughts  moeten we werken aan onze triggers zodat we niet de trekker overhalen.

Voor degenen die geen Engels lezen zal ik de instructie uitschrijven zodat die kan worden vertaald. En dan voor degenen die willen meedoen met onze ceremonie voor de equinox volgt hier de link:

https://youtu.be/mAcz3koJYmM 

Let op, ik klink een beetje vreemd aan het eind van onze opname. het leek wel alsof ik niet goed wist hoe afscheid te nemen en te vertellen hoe dankbaar ik ben voor jullie. De woorden stokten in mijn keel als het ware. Ik probeerde alleen maar ‘dag’ te zeggen, en ‘ik hou van jullie’.

Je wilt je voorbereiden op de ceremonies uit te voeren. Op de website van het Transmutatie Nieuws is informatie over de voorbereiding:

https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/english/shamanic-ceremony/preparing-for-ceremonial-work/

We willen ons ego uit de weg hebben zodat we een sterke en goddelijke connectie voelen met de spirits die ons kunnen helpen terwijl wij onze wens duidelijk maken aan de macht van het universum.

Als je niet de video bekijkt waarin ik de ceremonie leid, luister dan naar spirituele muziek die je helpt in non-ordinary realms te komen waar heling en magie kan gebeuren. Ik raad altijd aan voor jezelf te drummen en ratelen en dansen en zingen terwijl je journeyt.

Denk jezelf op een prachtig strand. Het zand is puur wit. De lucht wolkeloos helder blauw.

Voel de warmte van de zon onder je voeten en begroet de zon, de oceaan, de aarde, de lucht, de maan en de sterren. Kijk om je heen naar de puurheid van dit stukje natuur. De oceaan wenkt je en wil je op deze speciale dag begroeten. Laat haar koele water je reinigen en open je hart voor de kracht van de liefde.

Roep jouw help-spirits als je weet hoe te journeyen. Zo niet roep dan een goddelijk figuur aan die jou helpt vrede te vinden. Met hun steun vraag ze je te helpen in metaforische zin je wapens neer te leggen. Welke wapens verborg je in jouw geest? Hoe zien die er uit? Hoe sla je psychisch anderen, jezelf neer, berichten van haat en veroordeling uitzendend?

Gebruik je verbeelding om de wapens die jij bezit te zien en te voelen. Je bezit misschien in het echt geen geweer. Maar onze gedachten kunnen wel degelijk net geweerschoten zijn. Dus we moeten ophouden zij die anderen verwonden, te veroordelen daar we zelf onze eigen wapens hebben.

Blijf in de journey tot je ervaart dat de elementen je van de wapens die je bezat ontlastten.

Het wordt tijd om in onze werkelijke spirituele kracht te stappen. Covid bracht een boodschap die we niet echt serieus nemen.

We vroegen om verandering. En zie. Maar laten we in deze tijd ons eigen gevoel van innerlijke vrede vinden. Jij hebt een keuze. Je hebt altijd de keuze tussen liefde of geweld.

Het is volle maan op 22 september, oogstmaan. Laten we liefde en licht oogsten en volop verbinden met het levensweb. Doe we dat, dan voelen we de steun die we zoeken. Alles wordt zo helder en vanzelfsprekend als we één zijn met ons innerlijk licht. Vredig. En we willen de volle maan begroeten in volle vrede.

Doe de voorbereidend werk, luister naar geestverruimende spirituele muziek, of zoek de natuur op en doe je transfiguratie werk zodat iedere blokkade tegen jouw krachtig schijnend light van je afvalt.

Ben je een nieuwe lezer van het Transmutatie Nieuws, lees dan de instructies voor onze volle maan ceremonie op de homepage – Een menselijk web van licht creëren. Je vindt dit onder dezelfde link als Voorbereiding Ceremonies (Dutch ceremonies).

Vóór we naar de Aankondigingen gaan wil ik aan ieder die mij op sociale media volgt dat ik niet mee op Facebook, Twitter en Instagram ben. Ik hoop zo nu en dan iets te posten op mijn Friends-page, Authors-page, en bij Shamans are Gardeners of Energy. Maar 7 dagen per week voor t werk op Facebook is niet langer gezond en draagt niet meer bij aan de kwaliteit van mijn spirituele leven. Het werd gewoon te veel stress om voor zoveel lange jaren zo veel posts te beantwoorden en dat had helaas gevolgen voor mijn gezondheid. Ik wil mijn leven wijden aan mijn praktijk en niet alleen maar vragen beantwoorden op FB. We hebben bovendien geweldige teachers op shamanicteachers.com.

Ik ben enorm blij met Shamans are Gardeners of Energy. Ik kijk van tijd tot tijd en de posts zijn gelijkluidend in de liefdesliedjes naar de gemeenschap gezongen. De energie straalt naar al wat leeft.

We zoeken een vertaler Frans. Weet je iets of iemand, laat het Sylvia Edwards weten:

Sluit je bij mij aan om onze wereldwijde cirkel een geweldige equinox te wensen!

Volgende maand zal Evelyn Rysdyk samen met ons een ceremonie doen. Haar werk is zo creatief en briljant. Zij is een van meest ervaren teachers op de site  www.shamanicteachers.com . Zij heeft een geweldig gevoel voor humor en is een fantastische verhalenverteller.

Evelyn is een internationaal erkent shamanic teacher en schrijver van bestsellers: The Norse Shaman, Spirit Walking: A Course in Shamanic Power, A Spirit Walker’s Guide to Shamanic Tools, The Nepalese Shamanic Path with indigenous Nepali jhankri Bhola N. Banstola. Haar nieuwe boek Shamanic Creativity kan nu besteld worden.

Let op: Evelyn gaat een nieuwe training geven:

The Hidden Folk, unieke spirits tussen de mensenwereld en de natuurwereld. Evelyn Rysdyk zal tijdens een GRATIS Webinar op 23 september vertellen hoe een stap terug te doen in het deelgenootschap met deze spirits: The Hidden Folk: 3 Essential Keys to Renewing the Soul of Nature and You! https://www.spiritpassagesacademy.com/a/2147493929/FizyRhhB

Aankondigingen:

*Transmutatie App voor Apple

*teacher training

*diverse trainingen

*Shamans Cave

*Nederlandse vertaling van The Book of Ceremony

I know many of you are getting notices from Apple about the Transmutation App. I have found a team who is willing to help me update the Apple Transmutation App and create the Android version. It is such a gift to have this team be willing to work with me. Some of the original programming information is missing. But they feel they have enough to get around this issue. I am excited if it works to have the Transmutation App available.

In the 1990s Isis asked me to start training teachers. She said that it would become too hard to travel for people to be able to sign up for non-local workshops. It took me some time to gather myself to start leading Teacher Trainings, but I did start in 2004.

Due to the Covid, and the massive airplane cancellations due to weather, lack of pilots, and staff, Isis’ statement is definitely relevant right now. I trained wonderful teachers teaching all over the world. Please visit www.shamanicteachers.com to look at the wealth of workshops you can take and are probably close to where you live.

I am waiting until I know if I can complete a Practitioner Training while we are still dealing with the Covid and the danger of retreat centers having to close. I am waiting to see how things proceed for the Practitioner Training I will teach at a physical retreat center. As you know I believe teaching advanced healing workshops online is unethical and dangerous. The internet is not a way to transmit the ancient healing practices that can be the difference of life or death in a client’s life.

Advanced Healing Trainings of 6 or less people are being taught online by the teachers who I have trained as each person can get dedicated individual attention.

So I am journeying and watching carefully the trends of how retreat centers are operating. Stay tuned for my workshop will be small, and I know there will be a lot of interest. Make sure you are signed up on my email list for when I schedule, I will announce the training through a dedicated email.

The training will basically include 3 five-day workshops teaching Medicine for the Earth and Healing with Spiritual Light, Extraction, Psychopomp work, and Soul Retrieval. Graduates who show proficiency in the work over time can be listed on shamanicteachers.com as a shamanic practitioner.  And from that group I will pick those who show a gift for teaching and will invite them into a Teacher Training.

I still have Evergreen Courses that are already recorded on Journeying and other topics. Check out my Training page for further information. And of course, please check out my books and audio programs. I have received such great feedback, and they include information and exercises I teach in my workshops.

And Renee Baribeau and I have a popular podcast called the Shamans Cave. People love it!! I love doing the podcast with Renee!  Join us! Subscribe on www.ShamansTV.com.

I delighted to let you know that The Book of Ceremony is now published in Dutch!  It is published by A3 boeken.

Here is the link where you can buy it: https://www.a3boeken.nl/nl/webshop/ceremonies-sandra-ingerman/

With both of these next workshops listed below the introduction calls are over. But you can register for both courses in September. Click on the links to find out more information.

Discover the healing power, joy, and magic of living a life guided by synchronicity, as you learn to recognize Kairos moments — when the world speaks to you in signs and symbols to help you grow, thrive, and manifest.

You can register here for Discover Kairomancy: The Art of Navigating Life Through Synchronicity: Recognizing Signs & Symbols From Your Dreams & the Universe for a Happy, Healthy, Fulfilling Life with renowned dream archeologist and bestselling author Robert Moss: https://shiftnetwork.isrefer.com/go/dkSI/ingerman/

 

The effectiveness of Tension Releasing Exercises, or TRE, relies on your primitive reflexes to reveal where trauma is residing in your body — and then “shakes” it out.

On Saturday, August 14, bodyworker and TRE expert Steve Haines will share how harnessing the power of your reflexes can release trauma and neutralize your own fear-based patterns while calming your nervous system and easing your body back into a state of balance.

You can register here for Discover the Healing Power of Trauma Releasing Exercises (TRE®): How Primitive Reflexes Shake You Out of Fight-or-Flight Patterns & Into Your Natural Joyous State:

 https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/tre/ingerman

 

Due to the times we are living in I am sharing workshops that teachers I love and respect are offering. I wanted to let you know of the wealth of offerings.

During this exceptional time and the need for social distancing the teachers and practitioners I trained  are offering virtual circles and courses and are adding more during this time. The circle link is https://www.shamanicteachers.com/shamanic-circles/  We also have a section for online courses: https://www.shamanicteachers.com/online-telephone-workshops

 PLEASE NOTE: Many of the teachers on shamanicteachers.com are now offering physical workshops at retreat centers and in nature. And many practitioners are seeing people in person again. So please check out www.shamanicteachers.com for a wealth of different workshops you might be interested in.

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.

Transmutation News – August 2021 – Dutch

Transmutatie Nieuws augustus 2021

Om te beginnen heb ik geweldig nieuws! Ik ben zo blij en meer dan dankbaar dat Sylvia Edwards, onze webmaster, mijn oude HTML-website heeft omgezet naar een nieuwe  www.sandraingerman.com. De site is echt geweldig geworden. Verwelkom samen met mij de nieuwe  www.sandraingerman.com. Dankzij Sylvia Edwards stap ik eindelijk de 21e  eeuw in.  Ook heb ik geweldig veel hulp gehad van Aimee die de 20 jaar Transmutatie Nieuws omzette in blogs. Bedankt Aimee!

Ga alsjeblieft kijken op www.sandraingerman.com.

We zien zoveel veranderingen op de planeet en in het collectieve bewustzijn. Er zijn nog steeds veel mensen die vastzitten in illusies dat het leven ons gescheiden houd van elkaar en van het levens web. Maar in de spirituele wereld boeken we vooruitgang. Sommigen zijn teleurgesteld in de vooruitgang die wordt geboekt. Ik voel dezelfde teleurstelling, behalve als ik nadenk over mijn eigen lange proces van  persoonlijke genezing. In onze cultuur willen we onmiddellijke verandering. En we weten dat verandering in de natuur snel kan gaan. En in sommige  opzichten verandert het bewustzijn in de spirituele gemeenschap snel. Ondertussen raken sommige mensen verdwaald in de illusie en de energieën van verdeeldheid en angst. Verandering in de natuur gebeurt in zijn eigen perfecte timing, een les waaraan we ons moeten overgeven.

Eerder heb ik al verteld dat ik verbaasd was dat ik een verschuiving in mijn energie en een verschuiving in de spirituele gemeenschap voelde nadat we deze winter een aantal grote astrologische transits hebben meegemaakt. Ik was cynisch over het voelen van een grote verandering in bewustzijn, want het voelde alsof we zo vast zaten in te veel illusies

Maar ik begon te merken dat er een verzachting in mezelf plaats vond. Het voelde alsof de hardheid van mijn schild, die zich had ontwikkeld door al mijn trauma’s – zoals we allemaal in het leven hebben meegemaakt- gewoon verschillende emotionele en mentale toestanden creëerde die me weg hielden van mijn hoogste spirituele identiteit.

Maanden voordat we door alle tranisities heen gingen begon ik al een verandering in mijn eigen spirituele bewustzijn op te merken. Ik begon met met mijn studenten te praten over mijn gevoel dat het tijd was om te stoppen om over  mijn lessen te  praten en juist meer transmissies te doen en liefde en licht uit te stralen. Maar ik wist niet precies hoe ik dit moest bewerkstelligen. In alle jaren dat ik lesgeef heb ik absoluut liefde en licht door me heen laten stromen. Maar dit is terwijl ik les geef, lezing geef en terwijl ik geleide journeys geef tijdens mijn workshops. Ik wist niet precies hoe ik alleen maar  energie uit kan stralen in mijn workshops of in mijn klantensessies. En ik  blijf op deze manier werken op de manier die ik altijd heb gedaan en zorg er altijd voor dat vriendelijke en liefdevolle gedachten in mijn hart zitten wanneer ik met mijn studenten of klanten werk.

Ik heb het losgelaten om een manier van lesgeven te forceren waarbij ik hogere universele energieën zou uitstralen. Dit werk, toen en nu lijkt nog steeds een combinatie van lesgeven en mezelf toestaan om gewoon liefde te zijn en licht te stralen tijdens het proces.

De vraag om over te stappen op het overbrengen van energieën kwam jaren geleden in mij op, en ik vind nog steeds mijn weg door gewoon mijn eigen spirituele evolutie te laten verschuiven en de manier waarop ik met de buitenwereld werk te veranderen. Voor mij is alles een werk in uitvoering. Als er een  andere manier van werken komt, vertrouw ik erop dat het in zijn eigen tijd zal komen.  Ik heb geleerd dat zolang ik  in de stroom van het leven blijf mijn vertrouwensniveaus zoveel zorgen van mijn schouders neemt.

Ik herinner me dat ik jaren geleden tegen mijn guardian spirit zei dat ik hier lang genoeg wilde blijven om het einde van het verhaal te zien. Hij antwoordde: “Er is geen einde aan het verhaal.” Dus we blijven gewoon doorgaan op onze persoonlijke en collectieve reis.

Wanneer we ons realiseren dat we op onze persoonlijke karmische reis zijn, kunnen we het oordeel over anderen loslaten omdat we ons eigen karma hebben om, te leven.

Dit loslaten van het oordeel en karma zijn werk laten doen is geen straf,  eerder oorzaak en  effect. We kunnen de last laten vallen van hoe we alles waarnemen wat verkeerd is. Het  creëert ruimte om te focussen op wat goed is en stelt ons hart in staat om te verzachten en meer open te stellen om liefde en licht te zijn en te begrijpen dat onze  ultieme reis één is met de schepper.

Ik merkte dat ik de afgelopen maand uit de energie van het oordeel ben gestapt. Er begon iets in mij te veranderen. En elke keer als ik mezelf of anderen begin  te beoordelen, maak ik een keuze om in plaats daarvan liefde en licht uit te  stralen.   Deze  keuze wordt voor mij gewoon automatisch en een manier van leven. Ik voel eigenlijk een zacht licht door mijn lichaam bewegen en het oordeel vloeit gewoon weg uit me. Ik kan de zachtheid en toch de kracht van het gevoel niet helemaal verklaren. Maar het is als een bewegende zeer zachte trilling.

Als we de tijd nemen om rust te vinden, zodat we niet zo overprikkeld zijn, kunnen we een aantal echt mooie delen van  onszelf ontmoeten in onze  Innerlijke  Wereld. Maar we hebben tijd en stilte nodig om echt in een staat van vrede te komen die ons in staat stelt om te veranderen hoe we ons gedragen in de buitenwereld.

Ik heb het gevoel dat we op dit moment allemaal worden geroepen om te doen waar we ons gepassioneerd over voelen, alle oefeningen en activiteiten te doen die voelen alsof ze onze energie voeden, de hogere energieën overbrengen die onze geesten met ons willen delen, en als we de stroom van de rivier van het leven volgen, kunnen we altijd vertrouwen op waar het leven ons brengt en hoeven we niet zo hard te vechten.

We kunnen de rivier niet duwen en in het leven zijn we allemaal op onze persoonlijke reis.

Ik wil Mara Bishop nogmaals bedanken voor haar geweldige aanbod dat ze vorige maand met ons deelde. In mijn haast om te vertrekken voor een reis heb ik Mara’s website niet gedeeld. Dus deel ik het nu. Mara heeft een nieuw boek uitgebracht dat ik heb aangekondigd in het Transmutatie Nieuws.  Mara staat op  www.shamanicteachers.com in North Carolina. Ze is een briljante beoefenaar en lerares. Haar nieuwe boek is getiteldd  Sjamanisme voor elke dag.

Deze maand deelt Chetna Lawless een deel van haar werk met ons. Chetna is een goede vriendin van me. We hebben samen veel avonturen beleefd. En Chetna was een van mijn assistenten in het geven van mijn lerarenopleiding in Schotland. Ze is zeer ervaren met haar werk en straalt de ware onvoorwaardelijke liefde uit. Chetna woont in het Verenigd Koninkrijk en haar website is  www.vision-voyages.com.

Hier is de link voor haar video voor de Sjamanen zijn tuinders van energie van deze maand:

Chetna noemde het een ceremonie voor “De gouden oogst in je binnentuin”.

https://youtu.be/xypf8uJNj90

De volle maan is 22 augustus. Laten we onze hoogste zelf samenbrengen en met passie en energie het licht uitstralen dat we kennen dat de toxische en negatieve staten van bewustzijn in ons collectief kan transmuteren. Maar we moeten geduld hebben als we op deze grotere schaal werken en ons werk volhouden.

Voer je voorbereidingswerk uit en waardeer jezelf en de hele aarde, de wind, de zon,  de maan, de sterren en het water wat voor je zorgt. Ja, ze bewegen momenteel op extreme manieren en creëren soms enorme klimatologische obstakels in ons leven. Maar ze zijn het leven zelf.

Waardeer jezelf, de elementen en onze cirkel. Ervaar je diepe innerlijke glans en laat het uitstralen in en door de aarde. Laat je hart openstaan voor onvoorwaardelijke liefde en laat die energie vanuit je stromen. En stel je voor dat al ons licht en onze liefde samen weven zoals de  schoonheid van het noorderlicht.

Als je nieuw bent in het lezen van het TransmutatieNieuws, lees dan  de instructies voor onze maandelijkse volle maan  ceremonie  Creating A Human Web of Light op de startpagina.

https://www.sandraingerman.com/transmutation-news/creating-a-human-web-of-life-dutch/

Announcements:

I am ACTIVELY exploring teaching physical workshops again!! Hang on! I am missing them as much as you are!

In the meantime, there are a couple of online Evergreen courses that I had taught live and now you can do the courses self-paced. There are multiple courses but here are two you might be interested in.

Check out HEALING WITH SPIRITUAL LIGHT

The Transmutation News is based on my book Medicine for the Earth: How to Heal Personal and Environmental Toxins. I taught this work all over the globe with miraculous results and people receiving powerful tools to transform and create the energies and ride the waves with grace and ease like times we are in now.

As I was reaching my elder years, I contacted Sounds True and asked them if they would film a live course with me teaching it so people would always have access to this incredibly powerful and uplifting work.

And Sounds True said yes. We titled the course Healing with Spiritual Light. The feedback I have received from this course is spectacular.

If you’d like to experience the power of these teachings for yourself, Sounds True is offering as a FREE introduction the first session of Healing with Spiritual Light.

https://product.soundstrue.com/healing-with-spiritual-light/gift#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=6ac8b549

To register for the 8 – week Healing with Spiritual Light workshop click on

https://product.soundstrue.com/healing-with-spiritual-light/?sq=1#a_aid=5d2e32ffc1326&a_bid=e629fb5a 

I hope you will join us for this 8-week life-changing course Healing with Spiritual Light!

Shamanic Journeying for Guidance & Healing with Sandra Ingerman (Evergreen)

Through a practice called shamanic journeying, you can seek and receive guidance and healing for yourself and others from divine compassionate spirits in the unseen realms.

If you’re interested in learning this powerful skill, you won’t want to miss a free, virtual event with called: The Healing Power of Shamanic Journeying: How to Access Inner Guidance from Helping Spirits. In the intro call I give a very detailed lecture on healing from shamanic perspective including power loss, soul loss, intrusions, and possession.

So just the free intro call has a wealth of information.

 https://shiftnetwork.infusionsoft.com/go/sjgheg/ingerman

If you prefer to skip the free introduction and buy the course the link to do is:  https://shiftnetwork.isrefer.com/go/sjcSI/ingerman/

I am still in love with working with Renee Baribeau on our weekly podcast The Shamans Cave. Join us by subscribing on www.ShamansTV.com.

And please help to support my work by buying or referring others to my books and audio programs. They are so helpful for our times.  Shamanic Journeying A Beginner’s Guide, Walking in Light, The Book of Ceremony and my other books are filled with tools to help us stay on the path!

https://www.sandraingerman.com/books-cds/

Due to the times we are living in I am sharing workshops that teachers I love and respect are offering. I wanted to let you know of the wealth of offerings.

During this exceptional time and the need for social distancing the teachers and practitioners I trained are offering virtual circles and courses and are adding more during this time. The circle link is https://www.shamanicteachers.com/shamanic-circles/  We also have a section for online courses: https://www.shamanicteachers.com/online-telephone-workshops/

PLEASE NOTE: Many of the teachers on shamanicteachers.com are now offering physical workshops at retreat centers and in nature. And many practitioners are seeing people in person again. So please check out www.shamanicteachers.com for a wealth of different workshops you might be interested in.

Copyright 2021 Sandra Ingerman. All rights reserved.